מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוטות שומן באמה באזור המרפקאלעד01/07/2020
יש לי בלוטות שומן (לכאורה) שמרגישים במישוש ב-2 המרפקים. הד"ר נגע ואמר שכרגע לא להתעסק עם זה.
לא צריך לעשות בדיקה אולטרסאונד? זה נפוץ? רצוי להוציא את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפוץ, לא דורש אולטרסאונד , מוציאים אם גדל או מפריע
ד''ר דני רוזין01/07/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס פילונידלי - האם דרוש ניתוח ללא בדיקה מעמיקה?אייל01/07/2020
אני בן 32 ולפני כמה שנים גליתי שיש לי סינוס פילונידלי. הייתי השבוע אצל רופא כירורג שאמרתי לו את זה ואפילו לא בדק ואמר לי שצריך מהר לנתק לפני שיהיה שם הפרשות וכו'.
הוא לא אמור לבדוק לראות במה מדובר וככה על סמך תיאור מפנה אותי לניתוח?
תודה רבה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמור
ד''ר דני רוזין01/07/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתי ורפלוקס - ניתוח תיקון בשילוב מיני מעקףאנונימי01/07/2020
אני בת 39, עם היסטורית ניתוחים 3 קיסרי , אפנדציט, קיצור קיבה - שרוול לפני 5 שנים, ירידה של 40 קילו עם שמירה על המצב.
בוצע כריתת כיס מרה לפני כחצי שנה.
כיום ברקע סובלת מצרבות קשות עד כדי קשיי נשימה לאחר אוכל ושתיה, הקאות, וחזרה של אוכל והתקפי כאבים בבטן עליונה. לא נהיה שיפור עם טיפול בנקסיום. איכות החיים ביום יום קשה. בבדיקת שיקוף וושט קיבה תריסריון הודגם 1. ריפלוקס 2. בקע סרעפתי היטאלי גולש. ביעוץ עם כירוג הומלץ על ניתוח תיקון הבקע בשילוב ניתוח מיני מעקף, לטענתו ללא מיני מעקף לא יחול שיפור במצב, לא הצלחתי להבין מדוע נדרש בנוסף לניתוח תיקון הבקע גם מיני מעקף. חשוב לציין שאני לא שמנתי חזרה BMI שלי תקין. אשמח לתגובתך והצעה בנושא או הפניה לרופא מומחה בתחום שאתייעץ איתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האמת- לא מבין את הצורך, כדאי להתייעץ עם עוד מומחה לבריאטריה
ד''ר דני רוזין01/07/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים לאחר ניתוח לתיקון בקעאוריאל29/06/2020
ד״ר נכבד שלום וברכה,
לפני כשנתיים עברתי ניתוח בקע בצד שמאל, לפני כשנה - בצד ימין, ולאחרונה התחילו אצלי כאבים חזקים במפשעה ועל האשך השמאלי ויש לי תחושה של בליטה שתקועה במפשעה.
בבדיקת אולטרסאונד לא התגלה דבר, מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדאי להיבדק על ידי כירורג- יש החמצות גם באולטרסאונד.
ד''ר דני רוזין29/06/2020אבל כאב יכול להיות קשור להצטלקות, לגרוי מהרשת,ללחץ על עצב או גורמים אחרים באיזור (שרירים וגידים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום לאחר נפילת טבור אצל תינוק בן 3 שבועותדנה28/06/2020
שלום,
לבן שלי בן החודש נפל אתמול הטבור. הקפדנו לחטא את האזור בכל החלפה של הטיטול באלכוקסידין.
כעת, לאחר שנפל הטבור נראה שיש זיהום אשמח להתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נראה זיהום... אבל אולי התמונה לא משקפת, תפנו לרופא ילדים שיסתכל
ד''ר דני רוזין28/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב תמונה נוספת
דנה28/06/2020
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא רואה זיהום. רק רקמה שטרם התייבשה.
ד''ר דני רוזין28/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התייחסותך. יש המלצה למשחה/חיטוי?
דנה28/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פולידין
ד''ר דני רוזין28/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איתור בקע סרעפתי בגסטרוסקופיהאלעזר23/06/2020
שלום
ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה והממצאים הם בושט בקע סרפעתי 5 סמ , בחיבור של ושט קיבה התכייבות ואיסדירות של הרירית
קיבלתי טיפול של נקסיום 80 מ"ג ליום לחודש.
רציתי לדעת מה אומרים הממצאים ומה ההשלכות בהמשך והטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרוב זה אכן מטופל בנוגדי חומצה וזהו. לעתים רחוקות זה מוביל לניתוח לתיקון הבקע אם הטיפול לא עוזר
ד''ר דני רוזין23/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה
אלעזר23/06/2020וכיצד למעשה אני יודע אם הטיפול עזר או לא? בדיקה חוזרת? כי אין לי תסמינים מיוחדים כרגע. בהנחה שאין תסמינים נדרש בכל זאת מינון גבוה של נוגדי חומצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן, אם היתה התכייבות כדאי לבדוק שוב שהחלימה
ד''ר דני רוזין23/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא מדאיג של אבן בכיס המרה האם מחייב ניתוח?אברי בר21/06/2020
שלום לד"ר,
בבדיקת US בטן בשל תלונתי על כאבי גב התגלתה אבן בכיס המרה:
לבלב - הודגם חלקית באזור הגוף וראש, תקין בחלקו המודגם.
אאורטה - לא הודגמה היטב.
כבד - אינו מוגדל, מרקמו הומוגני.
כיס מרה - עם אבן כ 1.4 ס"מ בתוכו. דופן הכיס אינו מעובה.
דרכי מרה - תקינות.
Cbd אינו מורחב.
טחול - תקין.
רטרופריטונאום - הודגם חלקית בלבד, חופשי בחלקו המודגם.
כליה ימנית באורך 12.2 ס"מ, תקינה.
כליה שמאלית באורך 11.5 ס"מ, תקינה.
האם הממצא מחייב ניתוח להסרת כיס המרה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. רק אם יש תופעות שבאופן טיפוסי נגרמות מהכיס- ביחוד כאבים (אחרי אוכל) בבטן ימנית עליונה
ד''ר דני רוזין21/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה!
אברי בר21/06/2020שכחתי לציין שאני בן 53 , אין לי כאבים אחרי ארוחה
אך מזה 3 ימים, כאמור, הנני סובל מכאבי גב חזקים שמקרינים כאב לבטן ימנית עליונה בעיקר בזמן נשימה עמוקה, שיעול, מאמץ וכדומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מאד ״טיפוסי״, כדאי לחכות קצת, להעזר במשכך כאבים, ולראות מה מתפתח...
ד''ר דני רוזין21/06/2020לעתים כאבי כיס מרה מקרינים לגב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת שריפה בישבן בשני הצדדים לאורך מספר ימיםאופיר19/06/2020
שלום, שורף לי הישבן מבפנים, ניסיתי להסתכל לא ראיתי משו. הכאבים לא בפי הטבעת זה יותר שורף שמתי את היד באזור ששורף רק נגעתי הרגשתי שורף, האם זה טחורים? מה יכול להיות בבקשה ביקשתי הפניה למיון לא נתנו לי, אמרו ללכת מחר לרופא שלי, אפשר לדעת מה זה יכול להיות תחושת שריפה שם בשני הצדדים של הישבן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דורש בדיקת רופא- יתכן סדק הפי הטבעת (פיסורה), אבל יש סיבות נוספות
ד''ר דני רוזין19/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי תור לרופא משפחה שלי עוד מעד
אופיר19/06/2020מקווה שזה לא פיסטורה רופא המשפחה גם יכול לאבחן מזה הוא חייב גירוג או רופא גסטרו
הוא יכול לבדוק לפחות חיצונית
ד''ר דני רוזין19/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקד בלבלב לחולת סכרתמודאג16/06/2020
ד"ר רוזין שלום,
התכתבתי איתך כאן בפורום בתאריך 25.5 לגבי הנושא הנ"ל.
לגבי מוקד היפואגוקני בלבלב, אמא עשתה היום סיטי. האם אפשר לשלוח לך כאן תמונות של התוצאות מהדיסק שתוכל להסתכל אם זה משהו חמור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר בכל מקרה יהיה צורך בפיענוח כמובן
ד''ר דני רוזין16/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות מוקד בלבלב לאיזה חולת סכרת
מודאג16/06/2020כן ד"ר, בקשר לפיענוח בהחלט אני מבין.
האם יש לך מייל שאוכל לשם לשלוח לך תמונות?
פשוט זה מאוד אישי עם פרטים מזהים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונסקופיה קצרה נקראית גם סיגמודוקפיה?עידו15/06/2020
שלום רציתי לדעת עם בדיקה קולנסקפיה קצרה שבודקת את צד שמאול נקראת גם סיגמודוקפיה ? האם הבדיקה שעברתי במכון גסטרו רשום שנבדק צד שמאל עד 35? תודה
כן
ד''ר דני רוזין15/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעל פני השד - מה זה אומר?איילת14/06/2020
מה זה אומר מעל פני השד
לא מבין את השאלה
ד''ר דני רוזין14/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל פני השד
איילת14/06/2020קראתי על סרטן השד שבימניים כמו התגבשושיות מעל פני השד יכול לןהחות סרטן השד אז רציתי לדעת מה זה על פני זה אומר מעל הפימה או מתחת כי על פני זה ךמעלה ורציתי לדעת מתוך סקרנות למה שקראתי האם זה כך יותר נכון להבין את מה שקראתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיבים על פני השד מה זה אומר למעלה
איילת14/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כיבים זה פצעים. הכוונה בפני השטח, בעור השד- לא משנה המיקום המדוייק
ד''ר דני רוזין14/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בשוק - לנתח או לא?גיא13/06/2020
שלום,
בן 30, מאז ומעולם פעיל בתחומי כדורגל וריצה (לא מרתוניסט).
לפני כ-4 חודשים חשתי בכאבים בריצה וזיהיתי בליטה בצדה השמאלי של הרגל, באזור של השוק.
האזור לא רגיש למגע, ורוב הזמן הבליטה מינורית ולא מפריעה. לאחר זיהוי הבליטה, רצתי עוד מספר פעמים והכאבים לא חזרו, אך כן שמתי לב שהבליטה מתנפחת ומתקשה.
לאחר בדיקה אצל רופאת משפחה, הופנתי לצילום אולטראסאונד שבו נעשתה בדיקת על קול לשוק שמאלית דיסטלית, אספקט לטרלי, אזור הבליטה והממצא היה שנצפה בלט של השריר לאורך כ 1.2 ס"מ, מתאים לבקע של השריר.
אני לא רואה את עצמי מפסיק את הפעילות הספורטיבית, אך חשוב לי להבין האם זהו מצב שאפשר להמשיך לחיות איתו ללא כל טיפול או שמא פעילות ספורטיבית תוביל להחמרת המצב ותחייב בניתוח. אני לא מפחד מניתוח, אך אשמח להבין האם הוא הכרחי והאם הוא יעלים את הבקע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לזה שום משמעות שדורשת הפסקת פעילות. זה לא קשור לבקע של המפשעות או דופן הבטן שלעתים
ד''ר דני רוזין13/06/2020מאפשר יציאת מעי, פה משתמשים באותו שם פשוט לתאר קרע קטן במעטפת של השריר שמאפשר לסיבים שלו לבלוט... לא דורש טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בגב כבר כמה שניםתומר שנל12/06/2020
יש לי כבר כמה שנים נקודת חן בגב, היא מגרדת לי מידי פעם, האם צריך לבדוק את זה? ומה הטיפול? האודם זה כי מגרד לי.
כדאי לבדוק אצל רופא עור- הוא בוחן טוב יותר את הפרטים בעזרת זכוכית מגדלת
ד''ר דני רוזין13/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון בקע טבורי - כאבים באזור הניתוחרינה09/06/2020
ד"ר בוקר טוב!
לפני 5 חודשים עברתי ניתוח לתיקון בקע טבורי והפרדות שרירי הבטן בעקבות ניתוח שבוצע לפני שנה וחודשים ניתוח לפרוסקופיה לאנדומטריוזיס.
יש לציין מאז הניתוח אני עדיין סובלת מכאבים באיזור הניתוח לא משנה באיזו תנוחה אני נמצאת, עד כדי כך שבזמן שאני מתכופפת שגם לסגור נעל אני נתקפת בכאב חזק.
בתאריך 26.04.20 ביצעתי CT בטן ואגן על מנת לשלול בקע חוזר, אך הדבר נשלל.
שאלתי היא: עד מתי הכאבים הנ"ל אמורים לחלוף?
בברכה מרובה,
רינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תהליך ההחלמה וההצטלקות בדופן הבטן יכול להיות ממושך,
ד''ר דני רוזין09/06/2020ואם הכאב מטריד אבל התפקוד שמור כדאי לחכות עם בירורים והדמיות, לפעמים חצי שנה ואפילו שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בצד שמאל של בטן התחתונה או דברקוליטיס - מה הסיכוי?שלומי04/06/2020
שלום, יש לי שלוש שנים כאבים בבטן התחתונה. התחיל לי עצירות לאחר מכן התכווצות חזקה מאוד בבטן לכמה שניות מאז סובל מכאב קבוע בבטן התחתונה משמאל. בעיה בכלי הדם לא ראו בסי טי עם חומר ניגוד מה הסיכוי שיש דלקת בצד שמאל? אם עברתי סיטי בטן פעמים עם חומר ניגוד תקין mri קולונסקופיה קצרה שבודקת את צד שמאל תקין, מה הסיכוי לדלקת במעי השמאלי? אני מחכה לרופא גסטרו ביום ראשון תודה.
הסיכוי נמוך אם הבדיקות עד כה לא הראו זאת
ד''ר דני רוזין04/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)