מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחליפי כימוינוקה30/06/2009
שלום רב,
אישתי בת 30 נשאית של BRCA1 לפני כחודש וחצי אובחן אצלה סרטן השד.
עברה ניתוח שכלל הוצאת הגידול וכן 3 בלוטות לימפה מאותו צד.
התוצאה של המעבדה הראתה כי היה מדובר בגידול בגודל 1 ס"מ ללא כלי דם ואשר היה מתוחם בתוך גוש שומן. הלימפות יצאו תקינות גם כן. הסרטן עצמו מוגדר triple neg .
רציתי לדעת האם טיפול כימו כטיפול מונע הוא האופציה היחידה?
האם בנסיבות הללו אין מקום למשהוא פחות אגרסיבי?
אנחנו מקירים את סוגיית הכריתה והוצאת שחלות אך אנו מתכוונים לבצע זאת רק לאחר לידת ילדים
בשאיפה עוד כ 10 שנים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימוטרפיה
ד''ר תניר אלוייס02/07/2009שלום רב,
יש מספר פרמטרים לפיהם קובעים אם יש צורך בטיפול כימוטרפי או לא.
אם הגידול אינו רגיש להורמונים אין מקום לטיפול הורמונלי , ואם אינו רגיש להרצפטין אז אין טעם לטיפול בהרצפטין.
יש תוכנות שיכולות לעזור לתת לכם מושג לגבי הסיכון לחזרה של המחלה במקרה שלה עם או בלי כימוטרפיה - שאלו את הרופאים המטפלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי מיועדת הבדיקה הגנטית?ויוי29/06/2009
שלום רב, אימי בת 75 היום , עברה לפני 40 שנה כריתה מלאה של שד עקב סרטן. אני ואחיותיי נמצאות במעקב (כירורג שד+ממוגרפיה). רצינו לברר לגבי בדיקה גנטית לזיהויי מוטציה. אני בת 42 ,ממוצא מרוקאי, במשפחה אין מקרים נוספים של סרטן שד , האם הבדיקה מתאימה לנו או שמיועדת רק לנשים ממוצא אשכנזי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה
ד''ר תניר אלוייס29/06/2009שלום ויוי,
בדיקה גנטית לנשים ממוצא מרוקני מומלצת בעיקרון רק לאלה שחלו, ואין מקום לבצע בדיקה גנטית לנשים בריאות שאינן ממוצא שבו יש מוטציות מוכרות.
עם זאת, ייעוץ גנטי הוא בהחלט דבר שכדאי ורצוי לעבור - ודרך הייעוץ לראות אם יש מקרים אחרים במשפחה, אפילו של סרטן אחר, לא שד, שאפשר לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסיפן של טבעענת28/06/2009
שלום,
אני מטופלת כשנה בטמוקסיפן (נולבדקס משהו כזה) עם תופעות לוואי - גלי חום וכו.
בחודשיים האחרונים אני נוטלת טמוקסיפן של טבע - ומרגישה שתופעות הלוואי חולפות, פסקו גלי החום, ירידה בתאבון ואף חזרו הפצעונים בפנים...
אני קצת חוששת שמא התרופה לא כ"כ יעילה למרות שאני יודעת שזו אמורה להיות אותה תרופה
אפשר לבדוק את יעילות התרופה? האם זה הגיוני שאני מגיבה אחרת לתרופה של טבע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן
פרופסור ביאטריס עוזיאלי30/06/2009התרופה אותה תרופה. לא מכירה דרך לבדוק . החומר הפעיל צריך להיות אותו חומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטמוקסיפן טבעי??? אפשר פרטים?
מירי01/07/2009איפה אפשר לקנות?
בתודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי בטיפול כימויעל28/06/2009
שלום לדר' עוזיאלי
אימי עברה טיפול כימו AC ראשון ולאחר חמישה ימים הרגישה בחילות קשות וכן חולשה כללית קשה ביותר ומן גוש בגרון. לאחר יומיים התאוששה במקצת. שאלתי היא כיצד ניתן להתגבר על תופעות הלוואי? האם ג'ינג'ר עוזר במצב זה?
כיצד ניתן להתגבר על תופעות הלוואי בטיפול השני וכן הלאה. אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי30/06/2009לא תמיד ניתן להתגבר על כל תופעות הלואי , אני מתארת לעצמי כי נלקחו התרופות עליהם המליצו, לגבי גינגר יתכן ניתן לנסות, ממליצה לפני הטיפול להתיעץ שוב עם הרופא המטפל, יתכן ונוזלים בתום הטיפול יכולים לעהקל מעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI לגילוי סרטן השדשרונה28/06/2009
שלום רב,אני בת41 נשואה + 2 עם היסטוריה משפחתית(אמא נפטרה מסרטן השחלות בגיל 40 והדודה תבד"ל חולה בסרטן השד).אני חוששת מטעמים פסיכולגיים לעשות את הבדיקה הגנטית.כמו כן לא עשיתי בדיקת ממוגרפיה מתוך פחד של כאב וקרינה.האם בדיקת MRI יכולה להחליף בוודאות את הממוגרפיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/06/2009ללא ספק את צריכה לעשות את הבדיקה הגנטית, יש לכך משמעות מאד חשובה בעיקר עם הסיפור המשפחתי אותו את מצינת. MRI אינו יכול לבדוק את השחלות שלך , אם לא ידעו שאת נשאית לא יתנו לך לבצע את הבדיקה. הבדיקה הגנטית יכולה לכוון לפעולות אשר ימנעו סרטן , MRI יאבחן סרטן לא ימנע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליפי טמוקסיפןגנץ פרידה28/06/2009
אני בת כמעט53 לוקחת את טמוקסיפן מ11.07 הכדור הפסיק לי את המחזור .חצי שנה אין לי בכלל מחזורץ לפני חודשים נתנו לנו את תחליף לטמוקיספן.
אתמול קיבלתי מחזור .האם החלפת התרופה גרמה לכך שיש שינוים בהשפעת התרופה על הגוף.
האם המחזור יכול לחזור פעם אחת ולהפסיק?האם כדדור תחליפי יכולים להיות לו השפעות מעט שונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/06/2009יתכן ויש דמום על רקע הפסקת הטמוקסיפן, את צריכה להבדק אם עדיין יש פעילות הורמונלית התרופה אינה מתאימה, יש לגשת להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשה של גן BRCAענת25/06/2009
האם הגן עובר בתורשה רק מצד האם? סבתי מצד אבי נפטרה מסרטן השד.
האם עלי להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת המוטציה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/06/2009הגן אינו תלוי במין אם במשפחת האב קיימת המוטציה בגן יכולה לעבור באותה מידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לגילוי הגן לסרטן השדאילת25/06/2009
שלום אני בת 39 ולאחות של אמא שלי התגלה סרטן השד. האם כדאי לי לעשות את הבדיקה לגילוי הגן ואם כן איפה ניתן לעשות את הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור גנטי
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/06/2009החולה צריכה לגשת לברור גנטי להתיעצות קודם כל , צריך לברר את כל הסיפור המשפחתי , אם היא תהיה נשאית אז יש מקום לבצע ברור לקרובי המשפחה הבריאים. באם הארוע היה לפני זמן רב והאדם החולה לא בחיים יש לקבוע פגישה ליעוץ במכון לגנטיקה שבו יש גם יעוץ גנטי, קיים ברב בתי החולים , למכבי יש מכון משלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן ניתוח כריתת שדרינה25/06/2009
אימי בת 62 לפני 7 שנים עברה ניתוח להוצאת גוש סרטני מהשד
וכן טיפולים כימותרפיים והקרנות.
לאחרונה חאבב לה שוב אותו שד ובביופסיה התגלו גושים סרטניים ממאירים
נקבע לנו MRI בשני השדיים וניתוח להסרת אותו שד.
שאלתי היא כמה זמן אורך ניתוח כזה?
ושנית האם אחרי כריתת שד מלאה עושים הקרנות או טיפולים כימותרפיים ואם כן מתי יודעים על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך ניתוח
ד''ר תניר אלוייס25/06/2009שלום רינה,
נתוח לכריתת שד אורך כשעה - שעה וחצי
החלטות לגבי טיפול משלים מתקבלות אחרי קבלת התשובות הפתולוגיות הסופיות מהניתוח -
בדרך כלל אי אפשר להקרין הקרנה חוזרת , אבל כאמור - החלטות לגבי כל מקרה לגופו, ביחד עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות טמוקסיפןאורית25/06/2009
מאז תחילת נטילת טמוקסיפן אינני ישנה בלילות. הוצע לי לקחת SSRI, אך אינני מעונינת כאופציה ראשונה. איזו תרופה נוספת ניתן לקחת ללא סתירה לטמוקסיפן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי25/06/2009את יכולה לקחת תרופת שינה , רופא משפחה יכול לרשום לך. אין פתרונות אחרים. תנסי פעילות גופנית יכולה לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי גןגל24/06/2009
שלום רב
מחר יהיה הולך להיות סרט בטלויזה על בחורה שכרתה את שתי שדיה עקב גן כלשהו שהיא נושאת שעלול לגרום לה למחלה.
שאלתי היא:
אם יש גן כזה לחלק מהנשים למה לא ממליצים לכל אישה לבדוק האם היא נושאת גן זה?
ובאיזה מקרים בודקים גן זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן
ד''ר תניר אלוייס25/06/2009שלום גל,
מוטציה בגן BRCA נמצאת בכ 2% מן האשכנזים, וניתן לבדוק את קיומה בבדיקת דם פשוטה.
מקובל להפנות בעיקר נשים (או גברים) שיש להם סיפור משפחתי משמעותי של סרטן השד או השחלות בעיקר, אבל גם גידולים אחרים. יש הגיון מסויים לאור שכיחות הגן באשכנזים - לבדוק גם אנשים שאין להם סרטן שד במשפחה.
כל אחד יכול לפנות לייעוץ גנטי לברר אם יש מקום לביצוע הבדיקה על סמך מוצא וסיפור של סרטן במשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס חודשים לאחר למפקטומי,כימוטרפייהיערה24/06/2009
מס חודשים לאחר למפקטומי,כימוטרפייה והקרנות, פתאום גוש קטן ליד האוזן, בצילום רנטגן קשרית קטנה 1 מ"מ בתחילת דרכה, מה גורם לקשרית כזו להיווצר? איזה בדיקות כדאי לעבור (מלבד סיטי ראש)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרית
ד''ר תניר אלוייס24/06/2009שלום יערה,
אין אפשרות לחוות דיעה בפורום כזה לגבי ממצא ספציפי בבדיקה גופנית - זו יכולה להיות סתם בלוטת לימפה, או ציסטה עורית, לא בטוח שצריך לבצע CT - אני ממליצה שתפני להתייעץ עם הרופאים המטפלים בך לגבי הצורך בהמשך בירור וטיב הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השד לגברליאת23/06/2009
שלום רב,
לאבי מצאו גוש בשד שמאל מסוג INFILTRATING CARCINOMA בגודל 1 ס"מ.הוא בן 70.
בתשובת הביופסיה לא רשומה שום דרגה, הוא נשלח כרגע לעוד בדיקות על מנת לוודא שאין גרורות אך הייתי מבקשת לדעת האם בגלל שהגידול הינו 1 ס"מ בלבד זה יכול במקצת להרגיע ומעיד על התחלת המחלה בלבד או שאין לדעת ...אני בלחץ אטומי.
אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ס"מ
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/06/2009הגודל אכן קטן , לגבי שאר המאפינים הפתולוגיים ידעו בודאי לאחר הניתוח .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד בגברגיא23/06/2009
שלום, גילו לי סרטן שד בשד שמאל, אני גבר בן 38. לאחר בדיקות מקיפות כמו, מיפוי עצמות, פט CT, מצעו אצלי חשד נמוך לגרורה בצלע 10 ימנית, נשלחתי לערוך CT לצלע ועדיין לא יודעים להגיד מה יש לי שם. לא זכור לי שקיבלתי מכה / נפלתי / נחבלתי בצלע ב 3 שנים האחרונות.
בלוטות הלימפה בבית החזה אינן מוגדלות.
גוש אחד של רופאים אומר לי קודם לערוך ניתוח לצלע ( קיימת בעיה לבצע במקום ביופסיה ), ולאחר מכן לדעת לאן ממשיכים.
גוש אחר של רופאים אומר לי קודם להוריד את הגוש בחזה, לאחר מכן להמשיך לצלע וזאת בגלל שלא נצפו שום גרורות במקום אחר בשלד.
אציין שכל הרופאים נראים לי מאוד מקצועיים.
אני בדילמה עם איזה גוש רופאים ללכת.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בשד בגבר
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/06/2009אני ממליצה בנוסף להדמיה לעשות בדיקת מרקרים אם הם גבוהים יש יותר חשד לגידול בצלע. אם החשד בפט נמוך אני הייתי בשלב זה חושבת שניתן להתעלם ולעקוב להתיחז לשד כרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שד בגבר
גיא23/06/2009ל"ד ביאטריס עוזיאלי תודה רבה על התגובה
שאלה נוספת,
האם נכון יותר לעשות את הניתוח הכרורגי והמשך טיפול ( הקרנות וכימו ) באותו מקום, או שאין בעיה לפצל כלומר את הניתוח להסרת הגידול בשד במקום א' ואת המשך הטיפול במקום שיותר קרוב למגוריי.
עד כמה חשוב מבחינת הרופאים ( אגו וכו' ) לעשות באותו מקום, או שזה בסדר לפצל
החשיבה שלי היא לפצל
בתודה מראש
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות לקראת טיפול ACענת22/06/2009
שלום רב,
אמי, בת 62, סרטן שד, STAGE 3, אחרי LEFT MASTECTOMY, בדיקה פתולוגית: גידול בגודל כ- 7 ס"מ +גרורות בלוטות הלימפה. לפי CT + מיפוי עצמות לא נמצאו גרורות באיברים אחרים.
חודש אחרי הניתוח מקום השד המנותח הפך לאדום וקשה. אושפזה והתחילו בטיפול אנטיביוטי. במקביל נלקחה תרבית מהשד אך נמצא שלילי. בכל אופן כבר שבוע עם אנטיביוטיקה אך כמעט ללא הקלה. הומלץ לבצע ביופסיית עור.
האם ייתכן והסרטן "חזר" תוך חודש מיום הניתוח? האם ייתכן וסרטן בשד יכול לגרום לסרטן גם בעור?
בשלב הזה לרופאים אין תשובה חד משמעית.
בנוסף, אחרי ביצוע אקו לב, בשבוע הבא אמורה להתחיל כימו' פעם בשבועיים אדריאמיצין +ציטוקסאן + CARDIOXAN . הומלץ גם על אמנד+ נאולסטין. אני מבינה כי מדובר בטיפול אגרסיבי וקשה. קראתי כי נגד הקאות ממליצים גם פלוקסי + דקסמטזון. האם נהוג לשלב גם אמנד וגם פלוקסי? אני מבינה כי ישנו נושא של אישורים ועלויות אבל אותי כרגע מעניין נושא עקרוני של שילוב התרופות לצורך הקלה.
כמו כן, קראתי כי לאדריאמיצין ישנו תחליף בשם דוקסיל עם אותה השפעה אך עם פחות תופעות לוואי. האם הסיבה לאי מתן התרופה הנ"ל היא תקציבית בלבד?
סליחה על האורך, מאוד דואגת ומחפשת כל דרך אפשרית להקל על אמי את התהליך שעליה לעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול AC
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/06/2009לגבי העור אם אכן יש פלישה של הגידול , מדובר בגידול של השד לעור ולא גידול של עור, הגידול הראשוני היה גדול יתכן שעירב עור אולם איני יודעת את כל התשובות הפתולוגיות כך שקשה לי לקבוע אין מנוס מלקיחת ביופסיה . אמנד היא תביא מהקופה יחד עם אמנד תקבל דקסמטזון זה חלק אינטגראלי מהטיפול וכן תקבל זופרן אשר פועל באותו אפקט של הפלוקסי רק לטווח קצר יותר , איני חושבת שזקוקה גם לפלןקסי מאחר ולאמנד אפקט ממושך.דוקסיל לא ניתן בשילוב אותו אמך זקוקה ובכלל לדוקסיל טווח תופעות לואי אחר אך לא חסרות גם לו תופעות. גם בעולם לא מקובל לתת דוקסיל בשילוב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)