מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשה שקופהמיכל03/06/2009
שלום ד"ר,האם הפרשה שקופה מדיאגה יותר מכל הפרשה אחרת? למה היא סימן לסרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי06/06/2009לא, אם יש הפרשה צריך לבדוק בכל מקרה את הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי סיום טיפוליםדנה03/06/2009
אחרי כריתה חלקית. גוש בגודל שלושה וחצי ס"מ. שתים עשרה בלוטות נגועות מתוך עשרים דהוצאו. גרייד שלוש. טריפל נגטיב. טיפולים ב AC , טקסול. שלושים ושלוש הקרנות. סיימתי בינואר 2009 .
כאבים וגוש שלחו אותי לכירורג, שחשש מאוד מחזרה. ממוגרפיה ואולטרסאונד שליליים. ביופסיה שלילית. והגוש קיים. ואין לו הסבר. האם עלי לבקש MRI ?
ולגבי בדיקות שגרתיות בעתיד האם אני מומלצת או זכאית ל MRI ?
מה הבדיקה שכדאי לי לעבור בשיגרה?
עלי לציין כי בעבר, לפני כשלוש שנים, ממוגרפיה לא הראתה כלום , ואילו לפני שנה, הגוש היה גדול ומפושט.
מודה על כל עצה שהיא
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לא ברורה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי06/06/2009אם לא נראה דבר בממוגרפיה אכן רצוי לבצע מרי , לגבי זכאות זו כבר שאלה אחרת צריך הרופא לכתוב מכתב אשר יסביר את הצורך. כעת הגוש נמוש ובוצעה ביופסיה המדויקת יותר ממרי , לא בדקתי ואיני יודעת בדיוק כיצד הממצא נמוש , מרי יכול אולי לכוון יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהורמונים לאחר היסטרוסקופיהאסנת03/06/2009
שלום
לפני יומיים עברתי היסטרוסקופיה , בעקבותיה נרשם לי טיפול בפרוגילוטן - 2 כדורים ביום, למשך 21 יום.
אני מגיעה ממשפחה עם הסטוריה של סרטו שד (אם, סבתא, דודה) וסרטן שחלות (אם). אמי הייתה נשאית .
רופא הנשים ליי טוען שהטיפול בהורמונים חיוני למניעת הדבקויות הרחם, ושטיפול הורמונלי למשך 21 יום איננו מסוכן.
הייתי שמחה לשמוע חוות דעת נוספת
תודה
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי מוגבל
פרופסור ביאטריס עוזיאלי06/06/2009טיפול ל21 יום לא יגרום שום נזק מבחינת החשיפה להורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות ביצוע ממוגרפיהיעל02/06/2009
אני בת 38 נמצאת במעקב חצי שנתי אצל כיכרוגית שד וביצעתי כבר מספר פעמים ממוגרפיה , תדירות המעקב היא מפני שאימי חלתה בסרטן השד בגיל 44 . ע"פ המלצת הרופאה שלי עלי לבצע ממוגרפיה פעם בשנה ,שנה וחצי , זאת למרות שאין לי ומעולם לא היה לי כל ממצא חריג. האם תדירות כזאת גבוהה של ממוגרפיה אינה מסוכנת? בקצב כזה אני יכולה להגיע בגיל 58 למעל 20 ממוגרפיות נראה לי שזה המון קרינה, מה ההמלצה המקובלת היום לנשים בסיכון בעניין זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/06/2009מספר הבהרות , האם עברת ברור לנשאות גנטית , אם קימת נשאות ההמלצה בגיל כל כך צעיר הינה לביצוע MRI יתכן ויש מקום להמליץ גם לך לבצע בדיקה זו . אחרת אין ברירה וצריך לבצע ממו ואולטרסאונד שד . בעולם מומלצת ממוגרפיה שנתית גם ללא סיפור משפחתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הטיפול...אפרת01/06/2009
אמא שלי בת 54 , לפני כחודש וחצי עברה ניתוח להוצאת גידול סרטני בשד.
גודל הגידול 1.2 כל הבלוטות נקיות.
מצב הגידול :grade 3, ואינו מגיב להרצפטין והורמונים.
נקבע טיפול של 4 ac כל שבועיים ולאחר מכן טקסול כל שבועיים ולאחר מכן הקרנות.
לאחר שוטטות רבה בפורומים השונים גיליתי שזה אותו סוג טיפול שנותנים לחולות שכן נפגעו להן הבלוטות. האם כדאי לשמוע חוות דעת נוספת לגבי הטיפול? היתכן ויש אפשרות לטיפול "קל" יותר?
ומהם תופעות הלוואי של הטקסול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/06/2009נכון , הטיפול לא שונה גם כאשר אין בלוטות אולם התוצאה הפתולוגית הינה של גידול אגרסיבי יחסי הטיפול דומה. ללא קשר למצב הבלוטות ניתן לתת את הטקסול במינון נמוך יותר כל שבוע ל12 שבועות ואז תופעות הלואי יותר קלות . עיקר תופעות הלואי הינן נוירופתיה בקצות האצבעות . ממליצה שתקבלי הסבר מפורט בע"פ . אני ממליצה לברר במרכז בו אתם מטופלים על אפשרות השתתפות במחקר הבודק במקרים כמו של אמך מתן אוסטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נראה לי שזה הפורום הנכוןשי29/05/2009
כי זה פורום לנשים...אבל ראיתי הודעה שתיהיה דומה להודעה שלי..
אני בן 17 ולאחרונה יצא לי גוש מוזר וקשיח בבית השחי..ברגע שאני נוגע בוא אני מרגיש כאב..
אני צריך לדאוג?..כבר זה איזה יומיים שלוש אפילו יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית שחי
פרופסור ביאטריס עוזיאלי29/05/2009מאחר והגוש כואב כנראה ומדובר בבלוטת לימפה וזיהום , יתכן זיהום מהיד או זקיק שיערה, אם הממצא לא יחלוף תוך יום יומיים גש להבדק אצל רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים בשדשירה28/05/2009
שלום רב, האם גושים בשד בגודל של עד 6 ס"מ אצל אישה בת 45 שאובחנו כשפירים בממוגרפיה וטרם נבדקו באולטראסאונד ואינם מפריעים חייבים להוציא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גושים
ד''ר תניר אלוייס01/06/2009שלום שירה,
לא כל גוש בשד חייבים להוציא, אבל חייבת להיות לגוש הזה אבחנה לפני שמחליטים מה לעשות איתו: אולטרסאונד יכול לעזור לתת אבחנה במקרה של ציסטה, ובמקרים אחרים צריך לבצע ביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטיס27/05/2009
האם בבדיקת סיטי חזה אפשר לזהות גידולים או גרורות במיתרי הקול,ושט,ולוע?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סי.טי.
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/05/2009אם הממצא גדול מספיק ולוחץ. למיתרי הקול מבצעים בדיקה על ידי החדרת מכשיר ובדיקת מיתרי הקול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ממוגרפיהשירה27/05/2009
ד"ר אלוייס
תודה על תשובתך המהירה. רציתי לציין שאני בת 48 ויש לי התקן מירנה מעל 10 שנים. האם יכול להיות קשר?
תודה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר
ד''ר תניר אלוייס27/05/2009לגיל - כן
למירנה - קרוב לוודאי שלא (אני גם לא בטוחה שהמירנה עדיין מפריש הורמונים אחרי 10 שנים...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות ממוגרפיה
שירה30/05/2009התקן מירנה הראשון הוחלף לאחר 5 שנים ועכשיו אני מסיימת 5 שנים עם התקן מירנה השני. תיתכן השפעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה ריקמת השד הוא פיברוגלנדולארי בעיקרושירה27/05/2009
שד שמאל ושד ימין - מבנה ריקמת השד הוא פיברוגלנדולארי בעיקרו. הריקמה הבלוטית סמיכה.\רבדים / גושים 35 מ"מ עד 65 מ"מ. לא ניראו הסתיידויות פתולוגיות. רקמה פברוגלנדולרית תקינה. צל העור והפטמה תקינים. צינוריות תקינות. רושם : הערכת הממצא שפיר מבחינה רנטגנית.
מומלץ לבצע אולטראסאונד.
האם בבדיקת אולטראסאונד ניתן לראות משהו אחר ?
תודה ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה
ד''ר תניר אלוייס27/05/2009שלום ענת,
אולרסאונד יכול לאפיין יותר טוב את הממצאים, בעיקר לזהות אם הם נוזליים, כלומר ציסטות פשוטות, או גושים מוצקים - ואז לפעמים צריך לבצע ביופסיה כדי לוודא את טיבם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שפירנטלי26/05/2009
לפני כחודש עברתי ניתוח להוצאת גוש שפיר מהשד השמאלי בגודל של 4 ס"מ ולפני כשבועע הבחנתי שהגוש שוב חזר באותו המקום מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפיר
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/05/2009כנראה שיש נוזל בעקבות הניתוח גשי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטאקטזיהעינת25/05/2009
שלום רב,
בבדיקה שגרתית של U.S. שד לא נצפו גושים ציסטים או מוצקים בסריקת שד, אבל נמצאה דוקטאקטזיה קלה דו צדדית.בבדיקה של כירורג- הכל תקין.
א. מה המשמעות של התוצאה?
ב. האם יכול להתפתח בעתיד לסרטן השד? לאחרונה קראתי על תופעה שדומה מאד בסמפטומים לדלקת בשד, אך למעשה זהו סרטן שד קטלני.ללא הופעת גוש.
ג. האם לעובדה שיש לי מיחושים בשד ימין יש קשר לתופעה שנמצאה באולטראסאונד ואם בכלל חשים שמיחושים כאשר יש סרטן בשד?
בקיצור - אני צריכה שירגיעו אותי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטזיה
ד''ר תניר אלוייס25/05/2009שלום עינת,
אקטזיה דוקטלית היא התרחבות של צינורות החלב מאחורי הפטמה, ואינה קשורה לסיכון לפתח סרטן שד
מחושים בשדיים הם תופעה שכיחה מאוד בכל גיל, ואינם קשורים לא לסרטן ולא להתרחבות צינורות.
הסרטן הדלקתי שאת מדברת עליו מתבטא באודם ונפיחות ובצקת בעור השד ובשלב הזה אין בעייה לאבחן שיש משהו לא תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עינת25/05/2009הרבה תודה, וכל הכבוד על התשובה המהירה( ולשמחתי גם מרגיעה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת סיטיס25/05/2009
ראש+חזה+בטן היא בדיקה עם קרינה משמעותית??????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סי.טי.
פרופסור ביאטריס עוזיאלי25/05/2009יש בבדיקת סי.טי. קרינה אם צריך ויש הצדקה בביצוע הבדיקה יש לעשות אם לא לא צריך הבדיקה האחת אינה מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות אחרי ניתוחמדי24/05/2009
שלום
אימי שבועיים וחצי אחרי הוצאת שלושה גושים ויש לה כאבים וצריבה בפטמות ומסביבם. אין אדמומיות. האם זאת תופעה נורמלית הכירוג אומר יכול להיות ואין צורך בבדיקה. אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי ניתוח
ד''ר תניר אלוייס25/05/2009שלום מדי,
ייתכנו כאבים גם מס' שבועות אחרי ניתוח,
אבל צריך לקבל חוות דעת מרופא שגם יבדוק את אימך ויתרשם מהפצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בחזרה דינהאורית24/05/2009
שלום כתבתי לך בתאריך 22.5.09 על איפיון תאים שהסברת לי אני יכתוב לך את הכל ותגידי לי מה את חושבת גילו אצלי סרטן בשד בצינוריות החלב גודל הגידול 1.2 פולשני יצא את צינוריות החלב אין בלוטות לימפה נגועות גרייד 3 ורצפטורים שניהם שליליים.
קיבלתי טיפול כימוטרפי 4 חודשים 4 טיפולים כל שבועיים של ac ואחר כך קיבלתי 4 טיפולים כל שבועיים של טקסול ו- 25 הקרנות לשד ו-8 הקרנות לניתוח
את כתבת לי שהגידול היה ממאיר בדרגה גבוהה אבל עכשיו אם טיפלו בו האם הוא יכול לחזור שוב
מה דרגת ההישרדות של גידול כזה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון
פרופסור ביאטריס עוזיאלי24/05/2009הגידול הוצא וקיבלת טיפול משלים יש סיכוי טוב מאד להיות בריאה אולם עדין יש סיכוי קטן לחזרה הטיפול לא מוריד סיכון ל0 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)