פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    עירית
    07/05/2009

אני חליתי בסרטן השד וקיבלתי כימוטרפיה ac 4 ו-4 טקסול אני כבר חודשיים אחרי עכשיו אני עושה הקרנות רציתי לשאול.
    בטיפול שקיבלתי בטקסול הרגשתי מוזר בשלפוחית השתן כשהסתכלתי למטה ראיתי נפיחות קלה עשיתי בדיקת שתן והכל יצא בסדר שאין דלקת אני שואלת האם הכימוטרפיה פוגעת בשלפוחית השתן או שאין קשר ומתי הגוף מתנקה מהכימוטרפיה לחלוטין אודה בתשובה עירית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כימו ותופעות לואי

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    07/05/2009

הכימותרפיה אינה בגוף לאחר מספר שעות בודדות ואף פחות. כך שאין יותר כימותרפיה אולם תופעות לואי עדיין קימות. לגבי שלפוחית השתן הטיפול אותו קיבלת לא פוגע בשלפוחית .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גושים
    מודאגת
    06/05/2009

שלום,
    אני ילדתי לפני שנה וחודשיים , הפסקתי להניק אחרי שלושה חודשים. בערך חצי שנה אחרי שהפסקתי להניק הרגשתי מין גושים בחזה עשיתי מקלחת חמה, לחצתי ולהפתעתי יצא נוזל דמוי חלב סמיך, ניסיתי להוציא את כולו ולדעתי הצלחתי. הלכתי גם להבדק אצל כירורג שד והבדיקה היתה תקינה. היום הרגשתי שוב גושים ושוב יוצא מין חלב סמיך בלחיצה. מה אני צריכה לעשות? האם זה נורמלי? האם יש מקום לדאגה ויש צורך בממוגרפיה?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    גושים

הוספת תגובה

• גושים

ד''ר תניר אלוייס
    06/05/2009

שלום רב,
    מובן שאין אשפרות לתת ייעוץ פרטני בפורום כזה, והכל מקרה של תלונה ספציפית יש להיבדק ע"י רופא.
    בעיקרון הפרשה דמית מהפטמה מחייבת בירור מלא, אבל רק רופא שיבדוק אותך יכול להמליץ איזה בדיקות לבצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבית שחי בשד ובזרוע ימין
    תמר
    05/05/2009

שלום וערב טוב!
    אני בת 39 אמא לשניים. בעברי אין שום ניתוחי שד , אין סרטן שד במשפחה. מה שכן יש זה אח ואחות שנפטרו מסרטן במוח. אחי היה בן 24 ואחותי בת 36.
    אני מקדימה לספר זאת מכיוון שכל כאב/ מיחוש בגוף שלי מהיום שאני זוכרת את עצמי גורם לי ישר לחשוב שהנה הגיע ה"תור" שלי וכמובן יש לי סרטן. אף פעם אין אפשרות אחרת כמו למשל שאולי זה לא. תודה לאל עד היום "ניצלתי" מהמחשבות שלי והכל תמיד הסתיים בטוב.
    לפני כחודש בערך החל לי כאב בבית שחי ימין שעבר לשד ימין ומיום ליום עבר לי והתפשט לי לכל זרוע ימין . מהצוואר, לכתף, לזרוע, לכף היד כאשר באזור כף היד והזרוע זה כמו נימול(אציין כי יש לי שם בלי שום קשר דלקת בעצב כף היד מזה כמה שנים) מכיוון שהייתי לפני מחזור והשדיים שניהם התנפחו לי מעבר לרגיל הייתי בטוחה שאולי אני בהריון תחושה ממש כמו של תחילת הריון כאשר נוצר גודש מוגזם בשד. לאחר איחור של 10 ימים הופיע גם המחזור ולכן זה לא בגלל הריון. השדיים גדושים מהרגיל אך שד ימין יותר, אין הפרשות.
    הכאב ביד בא והולך אך באזור בית השחי והשד הוא נשאר כאב תמידי לפעמים כמו דקירות כמו צריבה.. חשבתי בהתחלה שזה נגרם מתנוחה לא טובה בשינה אך משזה לא עבר הפנה אותי רופא המשפחה לכירוג שקבע שאכן יש לי שדיים גלנדולריים ללא גוש שולט ובתי שחי במפ. אך ציין שבאולטראסאונד ובממוגרפייה הוא מבקש לשים לב בעיקר מתחת לפטמת ימין שם אכן הוא הרגיש גבשושית בולטת מהרגיל ואמר שאין הוא יכול לדעת מה מתחתיה שגורם לי לכאב ואכן כואב לי שנוגעים שם ולכן הפנה אותי לממוגרפייה ואולטראסאונד.
    בסיבת הבדיקה הוא ציין :"גוש או גושים או נמושים קלינית".
    אציין גם שלפני 5 חודשים ערכתי בדיקת שד אצל כירוג שגרתית והכל היה תקין אמר לי לבוא עוד שנה.
    מיותר לציין שהמחשבות שלי מאוד רחוקות, שבוודאי יש לי גוש סרטני שלוחץ לי כבר על כל העצבים ביד ימין וגורם לי לכאב.
    הממוגרפייה רק שבוע הבא ולא ברור לי איך אשרוד עד אז...אני בחרדה נוראית ובפחד ממש קשה לי לתפקד רק מהמחשבה מה יש לי...
    האם תוכלי להרגיע אותי להסביר לי ממה יכולים להיות הכאבים האלו...
    סליחה על המגילה...ותודה רבה!
    תמר

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר תניר אלוייס
    05/05/2009

שלום תמר,
    יש הרבה סיבות לכאבים בבית השחי \ בזרוע\ בשד - ורובם המכריע אינם קשורים לסרטן.
    מובן שצריך להשלים את כל הבדיקות הנדרשות, אבל בעיקרון - סרטן שד בד"כ לא כואב...
    בשורות טובות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזדהה

אילה
    04/07/2009

שלום לך, תחושותיי הפיזיות זהות לשלך, כמו גם החרדה. אני עדיין ממתינה לתור אצל הכירורג. אודה לך, אם תוכלי לומר, כיצד התפתח הבירור הרפואי שלך. רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי אין צורך לחשוש

מורן
    05/01/2010

קודם כל מקווה שאת מרגישה כבר יותר טוב. גם אצלי בשבועיים האחרונים החלו כאבים בחזה ובבית השחי בצד שמאל, עשיתי אולטראסאונד שד ובדיקה כירורגית - הכל נמצא תקין.
    יש הרבה פעמים בחיים שאנו האימהות והעובדות נתונות בלחץ מתמיד ובחרדות לילדים ולנו בחיים בכלל - מציעה לך מעומק ליבי להירגע קצת, לא לחפור יותר מידיי, קחי לך יום פינוק בלי מחשבות בלי ילדים עם חברה טובה ותראי שתרגישי הרבה יותר טוב.
    אשמח לשמוע..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בול מה שאני מרגישה

רונית
    16/10/2010

איזה קטע אני בת 42 קוראת את מה שכתבת וכאילו אני כתבתי את זה.זה באמת מאד מפחיד.מעודד לדעת שיש עוד מישהו שנתקל בתופעה ושיש סיכוי שזה רק שריר מתוח.שנהיה בריאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אצלי אותו הדבר

אתי
    17/11/2010

גם לי כואב בבית השחי קצת בשד זרוע ימין והיד כתף- אני בלחץ היסטרי ואני ממש מפחדת לל3451כת ולבדוק את זה!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכאב מחוליות העורף ומקרין ליד ולחזה

סיגל
    22/03/2011

הכאב שאת מתארת בא בדר"כ מחוליות הצוואר שבעורף אם יש לך כאבי צוואר זה מקרין ליד לכתף ולחזה ומשם הכאבים. אל דאגה. רק כירופרקט טוב טוב יכול לזהות הבעיה כי האמת שבצילום לא רואים בעיה , אבל בראייה של כירופרקט שהיא קצת שונה הוא רואה את הבעיה.
    לי יש בעייה בחוליות הצוואר ואני סובלת מכך שנים ושיש כאבים אני יודעת שזה מגיע משם תחסכי לך את כל הבדיקות אל דאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזדהה כל כך

ברלי
    01/11/2014

ארבע שנים אחרי ההודעות שלכן,
    אני מחפשת אחר הנושא כאבים בבית השחי ומגיעה לשרשור שלכן.כל כך מזדהה ומפחדת מרגישה בדיוק אותו דבר.אבא שלי נפטר מסרטן לפני כמעט שנה ואני כל כך מפחדת.הלוואי הלוואי שמישהי עוקבת אחרי כל כך הרבה זמן......
    אשמח לשמוע מה חדש מה התפתח.עד כמה מומלץ לרוץ לבדיקות או באמת פשוט להרגע...אשמח לתגובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה...

מישהי
    05/12/2014

גם לי יש כאבים בשד שמאל, בבית השחי באיזור הכתף והצוואר בצד שמאל לפעמים גם בזרוע. לפני כחצי שנה עברתי בדיקת אולטראסאוד שיצאה תקינה. השבוע גיליתי כתם של זיעה בצבע כחול על החולצה שלי בצד שמאל, וזה עוד יותר הלחיץ אותי... קבעתי תור לרופא משפחה לעוד יומיים... מישהי פעם נתקלה בתופעה? או יודעת מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ביית השחי בצד ימין

תומר
    10/09/2015

כאבים בצד ימין בבית השחי מה הסיבה
    אולי שזה תסמינים של סרטן אני כל הזמן לחוץ ולא יודע ממה פתאום זה קרה לי ואין י מושג איך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקת לימפטית -התנהגות בטיסה ?
    שרית
    04/05/2009

הוצאו לי 18 בלוטות לימפה , יש לי בצקת קלה מאד ביד ,
    האם מומלץ להשתמש בשרוול לחץ בטיסה ארוכה?, האם יש פתרון אחר מלבד שרוול ? התעמלות ?
    יש לציין שטסתי בעבר טיסה קצרה כ-4 שעות ולא התפתחה בצקת .
    תודה מראש

הוספת תגובה

• טיסה

ד''ר תניר אלוייס
    04/05/2009

שלום שרית,
    אני לא יודעת עד כמה זה בדוק ומדעי, אבל בהחלט יש המלצה להשתמש בשרוול בטיסות, גם אם בעבר טסת ולא הופיעה נפיחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתכן טעות בביופסיה?
    ענת
    03/05/2009

שלום רב,
    לפני שבוע אמי קבלה תשובת ביופסיה. לפי הביופסיה" INVASIVE DUCT CANCER GRADE 3 כירורג המליץ על כריטה מלאה של השד.
    אציין כי לא מומש גוש. בדיקות הדם תקינות, הרגשה כללית טובה. אמי מסרבת להאמין שיכול להיות סרטן כי לפיה "היא מרגישה בסדר גמור". היא מבקשת שנבדוק אפשרות של ביופסיה נוספת.
    וכאן השאלות:
    1. מחר היא מבצעת CT בטן, אגן, חזה: האם בבדיקה הנ"ל תוכל גם להראות אם אכן יש סרטן או לא?
    2. האם קיים מצב בו האישה מרגישה טוב ללא שום תופעות ועדיין כסובלת מסרטן?
    האם יש המלצה לקבלת דיעה נוספת לפני ביצוע הניתוח?

שאלה נוספת לגבי עצמי: אני בת 36, סובלת מהיפרפרולקטנמיה, מאוזנת תרופתית אך עם הפרשות בלתי פוסקות מהשד. ( התגלתה מיקרואדנומה בהיפופיזה).. האם העובדה זאת + גילוי סרטן השד אצל אמי מצריך ממני תחילת בדיקות על ידי כירורג? עד עכשיו נבדקתי פעם אחת במסגרת בדיקות תקופתיות וזהו.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הייתכן טעות בביופסיה?

הוספת תגובה

• הייתכן

ד''ר תניר אלוייס
    04/05/2009

שלום ענת,
    זה די נדיר אבל אני בטוחה שכמו בכל דבר גם בביופסיה יכולה להיות טעות,
    זה שאימך מרגישה טוב לא אומר שאין לה סרטן, אבל אם יש ממצא חשוד בבדיקה או בממוגרפיה, ותשובה של ביופסיה שמדובר בסרטן אז הסיכוי שיש טעות הוא זעיר ביותר.
    במקרים רבים ניתן להסתפק בכריתת שד חלקין ואין צורך בכריתה מלאה, אבל זה תלוי בגודל הגידול, גודל השד ועוד.
    CT יכול לפעמים להדגים גם את הגידול בשד, אבל הוא בא בעיקר לבדוק אם יש גרורות באיברים מרוחקים.
    אם אתם לא שקטים עם חוות הדעת שקיבלתם בהחלט יש מקום לפנות לקבלת חוות דעת נוספת.

לגבייך - אין עליה משמעותית בסיכון לסרטן עם היפר-פרולקטינמיה, אבל עכשיו כבר יש לך סיפור משפחתי, אז את בהחלט צריכה להיות במעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    אתי
    03/05/2009

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום רב.

אתי
    03/05/2009

אני בת 37 +2 היום התגלו אצלי ציסטות בשד שמאל ובוצעה שאיבה הרופא אמר שאחת מהציסטות היתה דלקתית.

מה זה אומר? האם יש חשש?

אציין כי לאחר מכן בוצעה ממוגרפיה-פעמיים וא"חכ נאמר לי כי אני יכולה ללכת ותשובה תשלח לביתי תוך חודש.

אודה על כל הארה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטות

ד''ר תניר אלוייס
    03/05/2009

שלום אתי,
    בעיקרון ציסטות אינן מהוות כל סכנה, גם אם הן דלקתיות.
    מובן שאי אפשר לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני לגבי המקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בבית השחי
    מור
    03/05/2009

בבדיקת אולטרהסאונד בבית השחי הודגם גוש בקוטר 2.9 ס"מ מוגדר היטב, אובלי,אקוגניות מעורבת, יתכן מדובר ב axillary breast tissue - ממצא שפיר. המלצות: המשך בירור לפי שיקול קליני
    מה זה?

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בבית השחי

הוספת תגובה

• ממצא בבית שחי

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/05/2009

התשובה מדברת את אפשרות של רקמת שד חיצונית לשד בבית השחי , הממצא אינו מסוכן ואינו ממאיר כמובן. זו התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת טמוקסיפן או פמרה
    דליה
    01/05/2009

אני שנתיים אחרי טיפולים, התרופות עלשו לי לא טוב ואחרי בדיקות מקיפות קיבלתי אישור להחליף לפמרה שגם לא עשתה לי טוב הפסקתי אותה והיום קיבלתי מחזור...הסרטן שלי ניזון מהורמונים...אם איני רוצה לחזור לתרופות מה את ממליצה?

לקביעת תור
    סגירה
    לקיחת טמוקסיפן או פמרה

הוספת תגובה

• טיפול הורמונלי

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    01/05/2009

הסרטן שלך לא ניזון מהורמונים ,בגידול שהוצא היו קולטנים להורמונים . ואחת הדרכים הינה למנוע את החיבור של הורמונים לתאים אם בכלל קימים כאלה בגוף . אם את מקבלת וסת עדיין ניתן להפסיק את הפעילות באופן תרופתי או כירורגי זה אחת האמצעיים לטיפול הורמונלי שלא על ידי תרופות אותן ניסית ואינך מוכנה לחזור אליהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות
    גשי
    01/05/2009

ברצוני לדעת האם הטכנאית, שעורכת בדיקות ממוגרפיה ואולטראסאונד, מיומנת כדי לאתר בעיה כבר בעת הבדיקה? ו...אם כן, האם היא מזעיקה רופא לראות התוצאה החשודה? מהי המדיניות?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות

הוספת תגובה

• בדיקות

ד''ר תניר אלוייס
    01/05/2009

שלום גשי,
    אין מדיניות אחידה, במכונים שונים נוהגים באופן שונה, בין היתר על פי זמינות של רופאים. בעיקרון הטכנאים בהחלט אמורים להיות יכולים לזהות בעיות, אבל כאמור לגבי העברת המידע לרופא אני מניחה שיש ואריאביליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת נאולסטים
    לילך
    30/04/2009

שלום,
    הבנתי שהזריקה הזו יכולה למנוע ירידת הכדוריות הלבנות.
    רציתי לשאול, אם אני מתחילה סדרה של 4 טיפולי AC, האם כדאי לקחת אותה כבר מהטיפול הראשון או לחכות לראות את התגובה אחרי הטיפול הראשון ולפיה להחליט לטיפול הבא.
    כמו כן, האם יש לה תופעות לוואי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זריקת נאולסטים

הוספת תגובה

• נאולסטים

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    30/04/2009

אם את מקבלת טיפול כל 3 שבועות אין צורך אם כל שבועיים צריך לקחת. כמו לכל תרופה יש תופעות לואי, הרגשה כמו שפעת , כאבי עצמות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפיברואדנומה
    יעל
    29/04/2009

אני בת 18 , לפני גיוס, ומצאו אצלי פיברואדנומה בגודל 3 ס''מ. נעשתה ביופסיה שאישרה את האבחנה. הכירורג המליץ לנתח אך אמר שאין זה דחוף. לא הצלחתי להבין מדוע חשוב לנתח, ובנוסף קראתי כי יש שיטות אחרות כמו הקפאה. האם קיימים מרכזים רפואיים המטפלים בשיטת הקפאה-קריותרפיה או כל שיטה מחליפת ניתוח אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בפיברואדנומה

הוספת תגובה

• פיברואדנומה

ד''ר תניר אלוייס
    30/04/2009

שלום יעל,
    בעיקרון אין צורך לנתח פיברואדנומה - אלא אם היא גדלה או משתנה. חלק אפילו קטנות עם הזמן, כך שבוודאי שאין צורך למהר עם ניתוח. למיטב ידיעתי הקפאות בארץ מבוצעות רק באופן נסיוני, בעבר היה ניסוי כזה בחיפה במכון אור, אם איני טועה, אבל איני יודעת אם הוא עדיין נמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפיברואדנומה

יעל
    01/05/2009

תודה על התגובה.הדחיפות אצלי נובעת מכך שאני מתגייסת בעוד כ 3 וחצי חודשים,כך שאם יש צורך לנתח אני מעדיפה לעשות זאת לפני הגיוס כשאני יכולה לבחור את הכירורג במסגרת ביטוח בריאות פרטי.כמובן שאם אין סכנה בהשארת הפיברואדנומה אני מעדיפה לחכות. האם יש מצב בו זה יכול להפוך לממאיר או שהבעיה היא אסתטית בלבד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברואדנומה

ד''ר תניר אלוייס
    01/05/2009

אם אכן בביופסיה מוכח שמדובר בפיברואדנומה - אין חשש לממאירות וניתן לעקוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לשימוש בטמוקסי
    צפירה
    29/04/2009

מזה 3 חודשים שאני נוטלת את הטמוקסי. אני מרגישה ממש לא טוב הן פיזית והן נפשית. אתמול היה לי יום זוועתי. היו לי סחרחורות (כאלו שכל החדר הסתובב מול עיני), בחילות, הקאה וחוסר אונים.
    ביום יום אני חשה שהשמנתי, יש לי גלי חום, אני חסרת מרץ (הייתי אנרג'ייזר...), סחרחורות, עייפות בלתי נשלטת והכי מרגיז אותי שמצב רוחי ירוד מאד. אין לי שום מוטיבציה לצאת, לבשל, לאפות. אני מרגישה כמו מישהי שהחליפו אותה במישהי אחרת וממש לא אהובה עלי בלשון המעטה. אם הגעתי למצב שאני פורשת לישון כשנכדתי מגיעה, סימן שהגיעו מים עד נפש.
    פניתי לרופאה האונקולוגית והיא יעצה לי ליטול את הכדור עד לסיום ההקרנות ואחר כך לעשות הפסקה של חודש... לאחר שאפסיק אני אוכל לבחון האם התופעות נעלמו.
    שאלתי היא האם יש אפשרות לכדור אחר ואם בכל מקרה אין בטחון שהכדור אכן מונע חזרה של המחלה, מה היעילות בליטול כדור "אולי" במשך 5 שנים???
    אשמח לקבל תשובה.
    חג שמח.

הוספת תגובה

• טמוקסיפן

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/04/2009

לצערי איני יודעת עליך דבר אפילו לא גיל , לא מצב מנופאוזלי , לא מצב המחלה בהתחלה כך שיעוץ אמיתי זה לא, הטיפול ההורמונלי מפחית את סיכויי החזרה באופן מאד כללי בכ30%, כפי שצינתי איני יודעת עליך דבר כך שלא ניתן להגיד מה הסיכוי במקרה שלך. אבל כנ"ל כל טיפול משלים שנותנים. אפשר להציע לך לעבור בדיקה שנקראת CYP2D6 בדיקה זו מראה האם את מפרקת לא נכון את הטמוקסיפן הבדיקה אינה בסל הבריאות ועלותה 500 דולר.אם תהיה בעיה ניתן להמליץ על טיפול אחר (תלוי אם יש או לא וסת) . גם לתרופותץ אחרות יש תופעות לואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה.

צפירה
    30/04/2009

הנני בת 54 , ללא וסת מזה 5 שנים.
    האם אפשר ליצור עמך קשר טלפוני?
    שוב תודה.
    צפירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    30/04/2009

בגיל 54 וללא וסת יש אפשרות של טיםול במעכבי ארומטאזה . כפי שצינתי גם לטיפול זה יש תופעות לואי. לגבי הטלפון איני נותנת יעוץ טלפוני בעיקר אם איני מכירה היטב, אם רוצים יעוץ במרפאה. ההסברים ארוכים ודורשים התרכזות והבנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא עזרו לי בפרוש האבחנה
    אורית
    28/04/2009

שלום,
    אובחנתי ככבעלת - M80103 CARCINOMA, NOS (EPITHELIAL TUMOR, MALIGNANT ) T04020. נמצא גידול בגולד 1.4. ס"מ בשד ימין שאובחן כפולשני ולא פולשני ׁLOBULARׁ) ( NEOPLASIAבה בעת. אותרו שלשה גלילים. בדיקת הרצפטורים העלתה ER Positive עם 10% תאים צבועים מאד, 30%צבועים בינוני, 50% צבועים חלש ו-10% לא צבועים. תאי הPR שליליים וגם תאי ה-HER-2. אני בת 58, אין לנו הסטוריה משפחתית של סרטן השד.
    חשוב לי להבין את משמעות האיבחון בעזרתכם.
    1. מה המשמעות של גידול אפיטלייל?
    2. מה אומרים הקודים M80103 ו- T04020?
    3. איך מטפלים בגידול שהוא גם פולשני וגם לא, הרי בנפרד כל אחד מהם זוכה לטיפול שונה, לא?
    4. האם התאים הצבועים מספיק בהם כדי לקבל טיפול הורמונלי (טמוקסי?).
    5. האם סביר שאדרש גם לכימותרפיה, מעבר להקרנות צפויות?
    6 - מה הפרוגנוזה לגידול מסוג זה?

תודה על ההיענות והסבלנות. תשובתכם מאד חשובה לי כמו לכל אחת מהנשים הפונות אליכן. תודה על היותכן שם בשבילנו.

לקביעת תור
    סגירה
    אנא עזרו לי בפרוש האבחנה

הוספת תגובה

• פרשנות

ד''ר תניר אלוייס
    28/04/2009

שלום אורית,
    ראשית חשוב לי להבהיר שהייעוץ בפורום כזה לא יכול להיות פרטני.
    אני גם לא בטוחה שהעתקת נכון את כל הפרטים מהדו"ח הפתולוגי.
    סרטן שד הוא תמיד ממקור אפיתליאלי, כי זה המקור של תאי צינורות השד.
    איני מכירנ את הקודים שאת מצטטת
    אין סתירה בין טיפול בגידול חודרני ללא חודרני, וצריך בדיקות נוספות כדי להחיליט אם צריך כימוטרפיה, אם הגידול מתאים לטיפול בטמוקסיפן ועוד.
    הצביעה שאת מתארת אכן מספיקה כדי לקבל טיפול משלים בטמוקסיפן
    את הגורם החשוב ביותר לקביעת פרוגנוזה לא הזכרת, וזה מצב בלוטות הלימפה, דבר שנבדק במהלך הניתוח.
    בעיקרון - מוטב להתייעץ עם הרופא/ה המטפל/ת כדי לקבל הערכות מדוייקות יותר למצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעט נוזל שקוף משני השדיים
    אילת
    27/04/2009

שלום
    אני בת 30 עם היסטוריהמשפחתית שלסרטן שד -אמא וסבתא שלי מצד אמא. לפני כחודשיים עברתי בדיקה אצל כירוג שלאחר בדיקה אמר כי הוא מרגיש הבדל בין שד ימין לשמאל, שד ימין יותר גדוש ועם מרקם שונה. החלטתי ללכת לרופא נוסף שאמר כי הוא אינו מרגיש כלום ולפי הבדיקה הכל תקין. בגלל ההיסטוריה המשפחתית שלי הפנתה אותי רופאת ה משפחה שלי לבצע אולטראסואנד שד ובית שחי שיצא תקין- הבדיקה נערכה לפני כחודש. אתמולושלשום אבחנתי שכשאני לוחצת חזק על הפיטמה יוצא מעט נוזל שקוף משני השדיים, יש ציין שאני ממש לוחצת חזק, לפעמיים הנוזל השקוף הופך ללבן אך לא תמיד. אני אמאלתינוק בין שנה וארבע והנקתי עד גיל 4.5 חודשים. האם יש לי מה לדאוג או שזה עדיין נוזל שנוצר בהשפעת ההריון והנקה
    אודה לכן על תשובה מהירה
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    מעט נוזל שקוף משני השדיים

הוספת תגובה

• הפרשה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    27/04/2009

ההריון וההנקה היו כבר לפני יותר משנה ומאז לא היתה הפרשה כך שלא מתקבל על הדעת כגורם . אולם לא נראה לי כי יש סיבה אמיתית לדאגה. האם יתכן שאת בהריון? או יתכן הפרשה על רקע הורמונלי בגילך בהחלט יתכן. הפרשה לבנה בהירה מ2 השדים לא מכוון לסרטן , אלא אם יש הפרשה ברורה ולרב משד אחד. מאחר ויש הסטוריה משפחתית , איני יודעת אם נבדקה המוטציה לסרטן שד, ממליצה בכל מקרה להיות במעקב של כירורג מומחה לשד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול שפיר בשד וגלולות למניעת הריון
    דנה
    27/04/2009

אני בת 23 מעולם לא השתמשתי בגלולות ובמקביל להחלטתי להתחיל (עוד לא התחלתי, אבל יש לציין שיש לי אפילפסיה קלה מילדות ולכן אם אתחיל- אצטרך מינון גבוה, גלולה חזקה, כי התרופה האנטי אפילפטית שאני לוקחת גורמת לפירוק מהיר של כל תרופה בכבד.. ככה הבנתי מהגיניקולוגית שלי לפחות..).
    בכל מקרה, עוד לא התחלתי אבל מצאתי גוש, בגודל של 1.5 ס"מ . נקבע על סמך האולטרסאונד והבדיקה של הכירוג שהגידול שפיר.
    הומלץ לי לעקוב אחריו, לבוא לבדיקה עוד חצי שנה, אם הוא יגדל לשקול ניתוח, אבל בגילי רוב הסיכווים שישתלב ברקמת השד וייעלם עם הזמן..
    הכירוג אמר שלפי דעתו כדאי לי לוותר על רעיון הגלולות.

אני ממש ממש רוצה להשתמש בגלולות, מכיוון שהתרופה של האפילפסיה גרמה לי לפצעים בפנים, להשמנה קלה ולשיעור קל והגלולות יעזרו לי עם המטרדים האלה.
    אבל הראש ובראשונה- חשוב לי להשתמש בגלולות ולהרגיש בטוחה שב99% לא אכנס להיריון בטעות.
    השאלה שלי היא למה הגלולות יכולות לגרום מבחינת הגידול? במיוחד שמדובר במינון גבוה..

אשמח מאד לקבל תשובה מפורטת דווקא בגלל שמבדיקה בכל מיני פורומים וכתבות אין התייחסות למקרה כמו שלי.

תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• גלולות

ד''ר תניר אלוייס
    27/04/2009

שלום דנה,
    אי אפשר לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני, מה גם שלא ציינת שום פרטים לגבי אופיו של הגוש פרט לעובדה שנאמר לך שהוא שפיר.
    אם מדובר במקרה שלך בפיברואדנומה יש כאלה שטוענים שהן יכולות לגדול תחת טיפול בגלולות. אני לא חושבת שזה נכון, בוודאי לא בכל המקרים, ןגם אם הן גדלות - אין בכך כל סכנה כי הן שפירות לחלוטין - כך שתמיד אפשר להפסיק את הגלולות, או להוציא את הגוש.
    בכל מקרה - לקבלת חוות דעת פרטנית לגבי המקרה שלך פני להתייעצות פורמלית אצל רופא עם כל תוצאות הבדיקות שביצעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ד"ר- שאלה נוספת בבקשה

דנה
    28/04/2009

הרופא מאמין שמדובר בפיברואדנומה אבל בקשר לגלולות- התקווה שלי עם הגוש הזה היא שהוא יתמזג עם רקמת השד ושלא אצטרך ניתוח. השאלה היא אם כדי להימנע מניתוח צריך לוותר על רעיון הגלולה שבמקרה שלי צריכה להיות במינון גבוה (בגלל האפילפסיה) או לנסות את הגלולה ואם יש גדילה- להפסיק?
    בכל אופן- אני הרי לא יכולה לצערי הרב לכנס את הנוירולוג, הכירורג, והגניקולוג כדי שיעזרו לי לקבל החלטה ולכן אני מבולבלת ומפחדת להחליט לבד.
    הרעיון שאני אעלה את הסיכויים שלי לניתוח או חס וחלילה לסרטן השד מפחיד מאד.

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטה

ד''ר תניר אלוייס
    29/04/2009

אין ודאות שגלולות, אפילו במינון גבוה, יחישו את גדילת הפיברואדנומה, ובכל מקרה אם זו אכן פיברואדנונה (האם בוצעה ביופסיה?) - אין סיכון מוגבר לסרטן שד, עם או בלי גלולות.
    ואת דווקא כן יכולה לבקש את הרופאים שלך לדון ביניהם ולעזור לך לקבל החלטה, זה לגמרי לא נדיר שבמקרים מורכבים רופאים מדברים אחד עם השני (לא שאני חושבת שהמקרה שלך מורכב במיוחד, אבל אין שום מניעה שהכירורג למשל יטלפן לגינקולוג ו/או לנוירולוג).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה- מבטיחה

דנה
    02/05/2009

הייתי אצל כירוג שהרופאת משפחה שלי המליצה עליו מאד והוא איבחן בביטחון מוחלט שמדובר בפיברואדנומה. ולא ידעתי שיש צורך בביופסיה..
    האם זה הכרחי? מה ביופסיה באה לבדוק בכלל במקרה כזה?

המון המון המון תודה
    עזרת לי מאד!

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה

ד''ר תניר אלוייס
    02/05/2009

שלום דנה
    בביופסית מחט דוגמים את הגידול (בהרדמה מקומית, כואב פחות מרופא שיניים ) ורק זה קובע בוודאות שאכן מדובר בפיברואדנומה, ואז אין בעייה לעקוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה