פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גוש בשד
    תמר
    13/07/2009

היי, אני בת 22 ואני מרגישה מן גוש שרגיש למגע כלומר מן כמו גומה כזו אם לוחצים אך במגע ראשוני מרגיש כמו ג'ולה ...הייתי בבדיקה אצצל כירורג לפני חצי שנה והוא בדק אותי ואמר שזה כנראה ריקמה של השד ושזה לא גוש , אך עד היום זה לא עבר וזה כבר מתחיל להלחיץ האם יש ממה להילחץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גוש בשד

הוספת תגובה

• גוש

ד''ר תניר אלוייס
    13/07/2009

להילחץ - לאו דווקא, אבל להיבדק שוב - כן וכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בשד

תמר
    13/07/2009

אבל מה הסיכוי שזה סרטני? כי זה נראה לי מוזר שבגיל שלי יש לי גוש בשד
    אני ממש מפחדת...וגם כל התורים לרופא מהקופה שלי (כללית) הם רק לעוד חודשיים....
    אז בכלל אני חסרת אונים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש

ד''ר תניר אלוייס
    16/07/2009

סיכון מזערי - עד - אפסי שמדובר במשהו מסוכן,
    נסי לדבר עם פקידה מהקופה ולהסביר את פחדייך - אולי יצליחו להקדים לך את התור כדי שתהיי רגועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהיפרפלזיה אטיפית ודוקטאקטזיה
    גילי
    12/07/2009

שלום רב,
    רציתי לדעת מה ההבדל בין שני המונחים הנ"ל,
    השנה אובחן אצלי דוקטאקטזיה קלה שני השדיים לאחר US ממוגרפיה תקינה - התבצעו לאחר מישוש של כירוג שד שהרגיש גוש כלשהו,
    יש לציין שאני עדיין מרגישה גוש זה בשד ימין מעל הפיטמה, יש לי היסטוריה של אם, דודה ובת דודה,
    אני בת 32,
    האם זה מרמז על משהו?
    והאם מספיק לעקוב פעם בחצי שנה?

הוספת תגובה

• היפרפלזיה ואטיפיה

ד''ר תניר אלוייס
    13/07/2009

שלום גילי,
    ראשית יש להבהיר שוב שאי אפשר בפורום כזה לת ייעוץ פרטני.
    באופן כלי היפרפלזיה פירושה התרבות תאים בצינורות החלב (דוקטים), ואטיפיה פירושו שינוי בתאים, שעשוי להעיד על התחלה של התמרה שבהמשך התהליך עשויה להפוך לממאירה.
    בעיקרון נשים שהיה להן ADH (atypical ductal hyperplasia נמצאות בסיכון מוגבר לפתח סרטן שד בעתיד.
    פני לרופא להתייעצות לגבי הסיכון במקרה שלך, המעקב המומלץ ואמצעים להפחתת הסיכון.
    דוקט אקטזיה היא הרחבה של צינורות החלב מאחורי הפטמה ואין בה שום סיכון ואין צורך במעקב מעבר למעקב הרגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזל פליאורלי
    גליה
    12/07/2009

שלום רב,
    אובחנתי לפני כשלושה חודשים עם סרטן שד בדרגה 4
    (בלוטות במדיאסטינום ובשלד)
    בזמן האיבחון נמצא נוזל פלאורלי בכמות קטנה שנוקז ואובחן כתגובתי.

מטופלת בטמוקסיפן ובונופוס. (בדיקת המרקרים שנעשתה לפני כמה ימים
    מראה על ירידה.)

מאז לא היו שם תלונות הקשורות לדרכי הנשימה.

לפני כשלושה שבועות טסתי לחו"ל וסבלתי מהתקררות קשה.
    מאז יש שיעול ושרידי ליחה שקשה להתפטר מהם.

נעשה צילום ריאות שהדגים נוזל פלואורלי בכמות קטנה.

שאלותי:
    א. ניקורים חוזרים יכולים לגרום להתגברות היווצרות הנוזל?
    ב. האם ניתן להמשיך להסתדר ללא ניקור, אם אין קשיי נשימה ?
    ג. האם במצב כזה קיימת בעיה לגבי טיסות?
    ד. האם קיימת סכנה במצב כזה?

ושאלה נוספת מאוד חשובה לי, בגיל 16 קיבלתי הקרנות כבדות לבית החזה בגין הוצ'קין.
    אני יודעת שקרינה יכולה לגרום למחלת ריאות לאחר שנים. איך יודעים שהמצב בבית החזה
    שלי אינו תוצאה של אותה קרינה אלא פועל יוצא של סרטן השד?
    האם בפט ס.טי. יודעים באופן חד משמעי להגיד מה שייך לסרטן השד ומה שייך למחלת ריאות אחרת?
    אני שואלת, מפני שסבלתי זמן ממושך (מספר שנים) מקשיי נשימה במאמץ, טרם איבחון סרטןהשד.

לפני שלושה חודשים עשיתי תפקודי נשימה במרפאת ריאות שהיו תקינים (זה היה אחרי ניקור הנוזלים בזמן האיבחון)

אודה על חוות דעתכן

לקביעת תור
    סגירה
    נוזל פליאורלי

הוספת תגובה

• נוזל פלאורלי

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    12/07/2009

לגבי הנוזל אם אין סיבה לנקז לא רצוי ולא צריך לנקז, סיבה הינה קוצר נשימה. הנוזל מצטבר ואם כמותו קטנה לא צריך לנקז.
    אם ידוע על גרורות פרט לנוזל הרי אין שינוי בהגדרה של מחלתך גם אם הגורם לנוזל אינו סרטן השד ולכן אין חשיבות מאד גדולה לדעת מה הגורם , אם לא נמצאו בו תאים ממאירים קשה לדעת מה הגורם . הטיפול בך לא יהיה שונה. לגבי טיסה תלוי איך את מרגישה ואם הנוזל לא גורם לך קשיי נשימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנוזל אינו גורם לקשיי נשימה, אלא אם

גליה
    12/07/2009

כן מדובר במאמץ. למשל פעילות גופנית מאומצת יותר כמו הליכה בשיפוע.

לאחר שניקזו את הנוזל בפעם הראשונה חשתי הקלה בזמן הליכה מהירה, עליה במדרגות וכד'.
    כמו כן, לא סבלתי מכיחכוח בגרון וליחה מה שחזר אחרי ההתקררות.

אם אחליט לבצע ניקור, חשוב לי לדעת האם פעולה זו מעודדת לכשעצמה היווצרות של נוזל?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת מחזור
    טלי
    11/07/2009

הי, אני בת 39 כשנה אחרי סיום הקרנות. קיבלתי CMF - שבמהלכו המחזור היה תקין. היום מטופלת בלוקרין וטמוקסיפן, הלוקרין מפסיק את המחזור. כמה זמן לאחר ה-פסקת הלוקרין המחזור אמור לחזור? האם יתכן שהלוקרין יפסיק את המחזור לצמיתות?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת מחזור

הוספת תגובה

• לויקרין

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    12/07/2009

הכימותרפיה יחד עם הלויקרין בהחלט יתכן ויפסיקו את המחזור לצמיתית , בגילך יש סיכוי של כ60-70% למחזור לחזור אך לא בטוח. אם המחזור יחזור לאחר הלויקרין יתכן ויחזור לאחר מספר חודשים אך יכול לחזור גם לאחר כשנה. לא ניתן לדעת מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בשד
    לי
    09/07/2009

לפני כמה ימים מיששתי את השד ומצאתי גוש מוזר. מעין גולה כזאת והוא ממש קשה ומציק לי.
    יש לציין שאני בת 18 ולפי מה שקראתי באינטרנט סרטן השד הוא נדיר בגיל כזה. כבר קבעתי תור לכירורג שד והשאלה שלי היא מה באמת הסיכוי שזה סרטן. (יש לציין שלפני כמה שנים בגיל 14 בערך היו לי גושים בשד שהתבררו שציסטות אבל אני ממש לא זוכרת שהן היו כאלה קשות כמו הגוש שאני מרגישה עכשיו).
    אשמח לתשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בשד

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

לי
    09/07/2009

שכחתי לשאול בהודעה הקודמת האם זה לא מוסכן לחכות עם זה ליום שני (התור אצל הכירורג ביום שני) והאם המחלה (חס וחלילה אם זה באמת המחלה) יכולה להתפתח במספר ימים או שבוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש

ד''ר תניר אלוייס
    10/07/2009

שלום לי,
    הסבירות שגוש בשד בנערה בת 12 הוא סרטני היא קלושה עד אפסית. עם זאת ישנם גידולים שפירים בשדיים בנשים צעירות, ולכן רצוי להיבדק אצל כירורג להחליט אם יש צורך בבירור נוסף.
    ולא - זה לא מסוכן לחכות עד יום שני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקרנות בזמן ניתוח להסרת גידול
    ליאת
    08/07/2009

שלום,

אני שואלת עבור אישה קרובה שאמורה לעבור בקרוב ניתוח להסרת גידול סרטני מהשד.

שמענו שיש אפשרות לעבור הקרנות *בזמן* הניתוח ובכך לחסוך את הסשן הארוך של הקרנות מידי יום במשך שבועות.

האם זה נכון?
    במידה שכן, מתי ולמי מתאים הטיפול?
    מה היתרונות הוחסרונות שלו לעומת הקרנות רגילות?

תודה רבה מראש לכל תשובה!

הוספת תגובה

• הקרנה תוך ניתוחית

ד''ר תניר אלוייס
    08/07/2009

שלום ליאת,
    הקרנה תוך ניתוחית מתבצעת כרגע בארץ בבתי החולים רמב"ם וכרמל בחיפה, באופן נסיוני.
    לא כל חולה מתאימה לתהליך, לכן אני ממליצה לך לברר עם בתי החולים הללו אם המקרה מתאים.
    בעיקרון זו פרוצדורה מאוד אטרקטיבית מסיבות מובנות, ומעט המעקב שישנו עד היום מראה שהוא אכן בטוח, אבל כאמור זו פרוצדורה חדשה ואין לנו מספיק מידע לגבי יעילות של קרינה כזאת בטווח הארוך.
    בהחלט הייתי ממליצה לנשים המתאימות להיכנס לניסוי, שיש לו לדעתי יתרונות רבים, אבל צריך להבין שמדובר בפרוצדורה יחסית חדשה ועדיין בשלבי מחקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בחיים וחזרת הסרטן
    לילוש
    06/07/2009

האם נעשה מחקר על נשים לאחר סרטן השד ששינו הרגלי חיים---יותר ספורט,שינויים בריאים תזונתיים וכו-על חזרת המחלה????תודה.

הוספת תגובה

• אורח חיים

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    06/07/2009

אלו שינויים מאד קשים למדידה ולהערכה , קשה לקבוע מה מבין כל הגורמים הינו הגורם העיקרי , הנשים גם מקבלות טיפולים מניעתיים תרופתיים. במחקרים השונים לפעילות הגופנית היתה ללא ספק השפעה על חזרת החלה לדברים אחרים אין ממצאים חד משמעיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לי
    06/07/2009

שלום. אני בת 18 עוד מעט ושאלתי היא כזאת.
    כרגע אני לפני מחזור וזה ידוע שלפני מחזור יש בשד קצת גושים. רציתי לדעת האם זה אמור להדאיג אותי או שזה טבעי? כמו כן כשהשדיים שלי התחילו לצמוח היו בהם המון גושים (עוד לפני שקיבלתי מחזור) ועשיתי בזמנו בדיקות ואולטרסאונד בשד ונאמר לי שהכל בסדר ושזה ציסטות. יכול להיות שהציסטות האלה משארו עד עכשיו? והאם זה מסוכן?
    בתודה.
    לי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לא לדאוג

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    06/07/2009

זה טבעי ציסטות וגושים לפני המחזור. הציסטות אינן מסוכנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הסיכוי-לרופאה
    x
    05/07/2009

באופן כללי גידול של 3 סמ,ללא בלוטות,הר-שלילי,רגיש להורמונים,בת 48-----------מה הסיכויי באופן כללי ששלח גרורות?מה אומרת הסטטיסטיקה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה הסיכוי-לרופאה

הוספת תגובה

• סיכוי

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    06/07/2009

כמובן בערך כ25-30%

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות קרינה-שלוש שאלות
    ס
    05/07/2009

1.מהי כמות הקרינה בממוגרפיה?
    2.מהי כמות הקרינה בטיפול יחיד קרינה יחידה לשד?
    3.האם ייתכן גידול בשד שמתפתח בעקבות הטיפול הקרינתי?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כמות קרינה-שלוש שאלות

הוספת תגובה

• הקרנה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    06/07/2009

כמות הקרינה בממוגרפיה הינה בין 0.7 ל1 MSV שזה 3-4 ממוגרפיות כמו צילום חזה אחד.
    טיפול לשד סה"כ 5000CGY המנה היומית הינה בין 180 ל250 תלוי בתיכנון ובחלוקה..
    תיתכן התפתחות סרטן אם שד לאחר הקרנה ללימפומה למשל , שם ההקרנה כמובן יותר ממוגרפיה אך פחות מההקרנה הטיפולית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש קטן ומורגש כמו גולה קטנה
    אנונימית
    03/07/2009

שלום
    בזמן האחרון שמתי לב לגוש קטן שנמצא בצד הפנימי של שד שמאל, בעבר באזור הזה היה לי פצעון וגירדתי אותו, היום בדיוק באותו מקום יש הגוש כמו גולה קטנה ויש כתם סגלגל שנשאר עוד מימי הפצעון...
    האם עלי להבדק או לדאוג? האם עלי להסיר אותו?

תודה

הוספת תגובה

• בדיקה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/07/2009

מאחר ולא בדקתי ואיני יודעת על מה מדובר בודאי שרצוי להבדק על ידי רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסי
    רוני
    03/07/2009

האם טמוקסי גורם להפסקת המחזור?
    מהו אותו תחליף טבעי לטמוקסי? והאם הוא עושה את אותה "העבודה".?

לקביעת תור
    סגירה
    טמוקסי

הוספת תגובה

• טמוקסיפן

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/07/2009

לא מכירה תחליף טבעי. אם את קרובה לגיל הפסקת הוסת בהחלט יתכן וזה מה שיקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה שלי

רוני
    05/07/2009

בת 39 לצורך העניין והמחזור הפסיק . מטופלת גם בלוקרין שקיבלתי לפני 7 חודשים.האם המחזור מפסיק בגלל הטמוקסי? או השפעת הלוקרין עדיין?בעתיד רוצה ללדת שוב ,האם כאשר אפסיק את הטמוקסי לאחר שנתיים של טיפול ,המחזור יחזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    06/07/2009

באם קיבלת כימו ? יתכן והכימותרפיה גרמה להפסקת המחזור יתכן והטמוקסיפן גרם. בגילך הסיכוי לחזרת המחזור הינו כ50%.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוקרין

רוני
    09/07/2009

הפסקתי לקבל לוקרין על דעת כך שהמחזור איננו.מה דעתך ? האם הפסקת מחזור מעידה על הפסקת פעילות הורמונלית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבלנות

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    12/07/2009

אפשר לעשות בדיקות דם לברר פעילות הורמנונלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טקסול+הרצפטין
    יעל
    03/07/2009

שלום לדר' עוזיאלי

אימי לאחר 4 טיפולי AC מיועד לה טיפול בטקסול והרצפטין האם כדאי לעשות את הטיפול ביחד ולחסוך את הזמן במקום טקסול בנפרד והרצפטין בנפרד האם התוצאה היא אותה תוצאה? אלו תופעות לוואי צפויות לה?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    טקסול+הרצפטין

הוספת תגובה

• טקסול והרצפטין

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/07/2009

הטיפול צריך להנתן יחד , לא לחוד. אפשר לתת טקסול כל שבוע והרצפטין כל 3 שבועות אך לא לדחות התחלת ההרצפטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כך צריכים לטפל בסרטן השד?
    ענת
    02/07/2009

שלום רב,
    אינני יודעת האם אני במקום הנכון ותוכלו בכלל להתייחס להודעתי אבל אנחנו אובדי עצות ובעיקר מזועזעים.
    אמי, בת 62, סרטן השד, דרגה 3, גוש כ- 7 ס"מ, כל הבלוטות נגועות, לפי מיפוי וסיטי אין מעורבות של איברים אחרים ( מלפני חודשיים). עברה כריטה מלאה של השד לפני כחודש ו3 שבועות באופן פרטי באחד מבתי חולים בצפון ( שעובד עם מכבי).. לאחר תוצאות בדיקה פטולוגית פנינו ליעוץ אונקולוגי פרטי, הומלץ AC + הקרנות. והומלץ לקחת ביופסייה מהעור היות והמקום הפך להיות אדום. אחרי 3 סוגי אנטיביוטיקות ותרבית, שום שינוי- רק החמרה. ההשערה היתה שמדובר בהתפשטות מחודשת של הסרטן. בינתיים יצרנו קשר עם בית חולים ציבורי קטן בצפון, נפגשנו עם מנהל מחלקה קיבלנו מרשמים לAC+ אמנד.(התרופות הוזמנו דרך הקופה ותוך שבועיים אושרו).
    בינתיים הכירורג החליט לבצע ניתוח נוסף ( שילשום), כרטו עוד איזה שהוא חלק ולקחו שוב לפטולוגיה. אציין כי אין שום קורלציה ושיתוף פעולה בין כירורג לאונקולוג.
    בין לבין היה ניסיון כושל להרכבת עירוי מרכזי ( אף אחד לא אמר שצריך להיות בצום והפעולה נדחתה).
    היום אמי הגיע לאונקולוג, התקשרה אלי כולה בוכה לאחר מכן. הרופא כעס אליה מאוד מאוד כי הלכה לניתוח וכי עכשיו הכימו' שוב נדחה ומצבה הולך ומדרדר. אמה ניסתה להסביר כי עדכנה על הניתוח את מתאמת שד. בנוסף הכירורג כעס כי בכלל התחלנו מכריתה ולא מאונקולוגיה. ניסינו להסביר כי אנחנו פועלים לבד בשטח ( בעיקר אני ואחי שגרים במרכז ואמי לבד בצפון), אף אחד לא בקשר אתנו. רופא אחד דיבר בצורה לא יפה ולא מכובדת על השני כאשר את האצבע המאשימה הופנתה כלפי אמי. בצהריים התקשרתי לנייד של אונקולוג, הסברתי כי משחקי כוחות שלהם לא מעניינים אותי ולא מעניין אותי שהם לא מוכנים לדבר אחד עם השני. הצעתי את שירותי בתור "מזכירה" לצורך שיחות ועידה. קיבלתי תשובה "אין לי על מה לדבר אתו". זעמתי, כעסתי, אמרתי "עד שאתם משחקים את משחקי אגו שלכם אמי תגיע לשלב 4" וקיבלתי תשובה "היא כבר שם". חשכו עיניי, כבר לא שמעתי כלום.
    אמא שלי בוכה ללא הפסקה, במצב נפשי ירוד ביותר, לא יודעת למי לפנות, עם מי לדבר. הצעתי להעבירה לבית חולים גדול במרכז, חוששת שלא תעמוד בנסיעות. הרופאים בינם לא בקשר, כל אחד פועל בדרך שלו.
    האם זאת מדיניות מקובלת בתחום הרפואה האונקולוגית? האם שבועת הרופא היא לא מעבר למאבקי כוח בין בתי חולים בצפון? איך עוצרים את הסרטן הארור ומקדמים את הריפוי אחרי 2 ניתוחים. עוד לא התחלנו כימו' ואנחנו כבר לא מאמינים באף אחד.

סליחה על כל האורך הלא אנושי, פשוט עושה הכל לבד למען אמא שלי ומרגישה שאין כתובת לבעיה וגם לאף אחד לא אכפת מאתנו. ( אחרי הניתוח הראשון עד שלא פניתי לפניות הציבור במכבי אפילו רופאת משפחה לא התקשרה, בכל הנקזים ועניינים טיפלתי לבד.)

הוספת תגובה

• כל כך עצוב

לי
    03/07/2009

טופלתי בסורוקה האונקולוג והכירורג עבדו ממש יחד.הפגישה הראשונה היתה ביחד איתם.ההמלצות שקיבלתי-ביחד.
    תהיו חזקים כולכם.מאחלת לכם רק את הטוב.
    כל כך עצוב הסיפור הזה.
    אחת מתשע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בכימו בהקדם

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/07/2009

חבל מאד שכך התגלגלו הדברים . כמובן שאינכם אשמים , מישהו צריך לקחת את ניהול הענינים , ונכון שגוש של 7 ס"מ עם מעורבות של כל כך הרבה בלוטות(כמובן שלא ידעו על כך קודם כנראה) צריך בדרך כלל להתחיל טיפול קודם ורק לאחר הקטנת הגוש להמשיך בניתוח. אם כבר הייתם אצל אונקולוג אשר המליץ על ביופסיה מהממצא העורי, לא ברור לי למה הדברים התגלגלו לניתוח ומי איש הקשר, אם פונים לרופאים רבים גם זה יוצר בלבול וחוסר אחידות , אם רק ניגשים ליעוץ אין אף אחד שאחראי על הטיפול. בדרך כלל רצוי שיהיה רופא אחד וגם אם הולכים ליעוץ לחזור אל הרופא עם ההמלצות ולקבל בסופו של דבר החלטה אחת! אשר ברורה לרופא ולחולה ולפיה לפעול . זה לא ענין של כבוד באמת אין לאונקולוג כעת שום דבר עם הכירורג. אמך זקוקה בדחיפות לכימותרפיה ולא לניתוחים נוספים. אני מבינה שחלק מגישה לפניות לכירור הינה שיותר קל לקבל ניתוח מאשר לקבל כימותרפיה, חבל צריך בזריזות להתחיל טיפול .

רצוי לקבל טיפולים במרכז רפואי שבו יש גם אונקולוג וגם כירורג גם אם קטן וגם אם לא פרטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ועוד שאלה בבקשה

ענת
    04/07/2009

אכן הבתי שאין זמן להמתנה ואנחנו מאבדים זמן יקר. בדקתי עכשיו שוב בכל המסמכים, חיפשתי מידע בגוגל וכעת אני עוד יותר פסימית: הסרטן שלה הוא מסוג TRIPLE NEGATIVE.

האם ידועים המקרים בהם ניתן להתחיל בכימו' מייד אחרי הניתוח? כמה זמן נהוג להמתין בהתחשב בעובדה שאנחנו במירוץ נגד הזמן ומדובר בניתוח שני ( היה קצר יחסית לראשון). אציין כי בדיקות דם תקינות.

שאלה קטנה נוספת: אמא הופנתה לייעוץ גנטי ונתבקשה לבצע בדיקה לגילוי BRCA.
    האם במצבה יש כבר טעם לבצע את הבדיקה או שעדיף שאני אגש לייעוץ ( בת 36)? שואלת היות וגם הבדיקה הזאת כרוכה בנסיעה יחסית ארוכה שמקשה עליה.

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כימוטרפיה אחרי ניתוח

ד''ר תניר אלוייס
    04/07/2009

שלום ענת,
    נהוג לחכות בד"כ כ3-4 שבועות בין ניתוח לכיוטרפיה, אבל בעיקרון אם הפצע מתרפא היטב אין מניעה להתחיל הכימוטרפיה גם אחרי שבועיים.
    לא ברור לי מה נעשה בניתוח השני - אם זו היתה רק ביופסיה ניתוחים של העור לראות מה המצב המקומי שם - אז זה ניתוח קטן ולא צריך לדחות את הכימוטרפיה בגלל זה.
    לגבי בדיקה גנטית - זו בס"הכ בדיקת דם, ועדיף שמי שחלה יבצע את הבדיקה - כך המידע שמתקבל מן הבדיקה הרבה יותר אמין. אבל אין מניעה שבשלב זה, אם לאמא קשה להתנייד, תגשי את לייעוץ ולבדיקה, וכשאת שם תבררי אם אין אפשרות רק להביא מבחנה עם דם של אמא לבדיקה, ולחסוך לה את הנסיעה.
    צר גם לי לשמוע על ההסתבכות של השתלשלות העניינים עד כה, בהחלט יש יתרון למרכזי שד רב תחומיים על פני ניתוח פה אונקולוג שם, אבל זה לפחות כבר מאחוריכם, ואני מקווה שמעכשיו הכל יזרום בצורה יותר מאורגנת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי העברה של BRAC2 לילדים.
    אנונימי
    02/07/2009

האם היום מתירים לבצע הפריית מבחנה כדי לבחור עוברים ללא הגן BRAC2?
    אם כן, האם זה נפוץ היום?

לקביעת תור
    סגירה
    אי העברה של BRAC2 לילדים.

הוספת תגובה

• יעוץ גנטי

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/07/2009

בעיה מאד מסובכת וקשה לא ממש בתחום האונקולוגי זה נושא לשיחה וברור בתחום היעוץ הגנטי והגניקולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה