מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה כללית-תודה רבהמודאגת15/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שאלה כללית-תודה רבה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי15/12/2010מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורות בעצמות ובכבד-הערכת טיפולמירי15/12/2010
שלום רב דוקטור!
לפני כ 7 שנים עברתי כריתת שד מלאה, כולל כימוטרפיה והקרנות.
בהמשך, כריתת שחלות, למרות שאינני נשאית של הגן.
באוגוסט האחרון בבדיקת PET CT אובחנו גרורות בעיקר בעמוד השדרה וכן באגן, וגרורות בכבד. חלק מהממצאים בעצמות ליטיים.
בחודש סמטמבר האחרון התחלתי טיפולים כמוטרפיים שכוללים:ווינורלבין 50מ"ג
5fluorouracil במינון990 מ"ג
לוייקוברין 396 מ"ג.
כמו כן קיבלתי אחת לחודש ארדיה90 מ"ג(2 פעמים)
שהוחלף בהמשך לזומרה(קיבלתי 2 פעמים)
בסך הכל קיבלתי עד כה 4 קורסים של הטיפולים.(אחת לשבוע טיפול, שבוע אחריו שוב טיפול, הפסקה שבוע ,וחוזר חלילה). כעת האונקולוג מבקש לעשות הערכה עי פט סיטי..
שאלתי:
האם מספר הטיפולים שקיבלתי עד כה, מספיק לביצוע הערכה? או שעדיף לחכות איתה?
שנית, לפני הטיפול תיפקודי הכבד שלי בדם היו גבוהים עד מעל 1000
כעת הם ירדו ל110 .האם יש להסיק מכך שהטיפול היה יעיל לגרורות בכבד?
אודה מאוד לתשובתך המסורה!
בברכה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בעצמות ובכבד-הערכת טיפול - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי15/12/2010לפי תפקודי הכבד או לפחות אחד מהם כי את לא כותבת איזה מהתפקודים היה גבוה יש שיפור. אם היו סמני גידול גבוהים ואם הם בירידה לא היתי עושה עדיין בדיקת פט אלא ממשיכה טיפול , אם אין סמנים הבדיקה תעזור להחליט אם להמשיך טיפול 4 טיפולים מספיקים לדעת אם את מגיבה או מתקדמת או לפחות יש עצירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתמודאגת13/12/2010
סליחה על הטרדה, כתבתי כמה פעמים בפורום, כאב בחזה צד ימין, מניקה (בן שנתיים) עשיתי סבב בדיקות נמצא רקמה היפואקוגנית בצד שמאל להמשך בירור ממוגרפיה/ביופסיה
ממוגרפיה הכל תקין רקמה פיברו' בלוטי צפוף להמשך אולטראסאונד, הייתי אצל כירורוג שד עם התוצאות פסק ביופסיה ממוטום. נגשתי למרכז מרב תה"ש לביופסיה ואולטראסונד (רדיולוג מופלא ד"ר רונשטיין) לפני ביופסיה נעשתה בדיקת אולטרסאונד ע"פ הדיסק שניתן ולמרבה ההפתעה הטובה שלי נאמר לי שהביופסיה מבוטלת מכיוון שלא נמצא שום ממצא המחייב אותה, רק להגיע למעקב עוד 6 חודשים.
השמחה רב אבל הכאב בצד ימין ממשיך ומלווה מדי פעם בכאב גב, השאלה האם באמת להאמין שאין ממצאים, האם עם ישנו ממצא הוא נמצא באולטראסאונד?. יכול להיות שישנו משהו חמור , והוא לא נמצא ורק בעוד כמה חודשים יתגלה החמור מכל ? או שסתם אני מגזימה בתחושותי וכדאי להמשיך בבדיקת הכאב אצל אורטופד/ראומטלוג?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי14/12/2010כאב אינו מאפיין סרטן שד יותר מאפיין שינויים על רקע ההנקה ושינויים הורמונליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת13/12/2010
בבדיקת השד שעשיתי נמצא: " התעבות סימטרי דו צדדי ברביעיות חיצוניות".
הרופאה שלחה אותי לאולטרסאונד,אבל עד אז הייתי מבקשצ לדעת כיוון? האם זה יכול להיות סתם או שחלילה מצביע על סרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי14/12/2010קרוב לודאי שאין שום דבר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסויאלינה10/12/2010
שלום
האם יש הגבלה כלשהי לגביי עיסוי באמצעות מכשיר לחולות עם סרטן השד עם גרורות בריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי - תגובה
ד''ר תניר אלוייס11/12/2010שלום רב,
לא ברור לי על איזה מכשיר מדובר,
אבל בעיקרון כל זמן שלא מעסים גידול ישירות - לא צריכה להיות שום בעייה עם עיסוי.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות של גישוש.... כללי... בפורום.אופירה09/12/2010
בוקר טוב.
מה ידוע לכם על תוצאת ביופסיה:
CORS OF BREST WITH INVASIVE DUCT CARCINOMA WITH LOBULAR FEATURED
באופן כללי? (חסרים עוד נתונים, שאני ממתינה להם, כמו: רצפטורים וכו')
ובעצם, מה בעצם באמת חסר? (נאמר לי, שאמתין לפירוט נוסף)
וטרם נותחתי, ולא ברור מה התוכנית (כמוטרפיה? הקרנות?) לגבי.
אגב, ביום א' אעבור ביופסיה בשד השני ובבלוטת לימפה שנצפתה ב US כ"לא טובה"...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות של גישוש.... כללי... בפורום. - תגובה
ד''ר תניר אלוייס11/12/2010שלום רב,
התשובה היא שמדובר בסרטן שד,
אך חסרים פרטים רבים מאוד בכדי שאפשר יהיה לתת אפילו רעיון כללי של הטיפולים המומלצים (החל מפרטים עלייך - גיל, ספור משפחתי), מאפיינים של הגידול (גודל, מעורבות בלוטות, רצפטורים), ואיך אובחן (בבדיקה שגרתית? בעקבות ממצא בממוגרפיה שגרתית?).
מומלץ לפנות עם התשובות המלאות לכירורג שד לקבלת ייעוץ פרטני.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש חוו"ד דחוף - תודהאילן06/12/2010
שלום רב,
אשתי בת 39 ואובחנה לפני כשנה כחולה בסרטן השד.
בוצעו 2 בדיקות מיפוי, האחת לפני כשנה והאחרונה לפני כחודש.
להלן תוצאות הבדיקה ואשמח לקבל חוו"ד נוספת:
הבדיקה בוצעה לצורך הערכה ותגובה לטיפול -
1) בבדיקה הודגמה התקדמות עם החמה קלה בעוצמה ושיטחה של הקליטה בממצאים ההיפרמטבוליים היידועים שנצפו בעבר באיזורי השלד. יש לציין שחלק מהצלעות נצפו עם קו שבר פתולוגי.
2)עם זאת הפעם הופיע תהליך וויאבילי חדש באפסקט אחורי ברקמות הרקות של הזרוע הפרוקסימאלי מימין - כביטוי לגוש בלוטות ככל הנראה.
3) הודגמה קליטה בלתי הומוגנית באיזור השד מימין וקליטה מוגברת מוקדית בקשריות לימפה אחדות בבית השחי.
סיכום: תמונה מעידה על פיזור משני פעיל ובעיקר באזורי השלד.
האם הטיפול הינו יעיל, מאחר ולהערכתי יש לעשות יותר היות והמצב הולך ומחמיר.
הטיפול שניתן כחצי שנה היה טמוקסיפן וכיום טיפול חדש פמרה.
האם אפשר לעשות משהו נוסף? איננו מקבלים תשובות מהרופאים ואני ממש בדאגה.
כמו כן, האם המצב הוא גרוע? מדוע לא מתחילים שום טיפול של כימוטרפיה או הקרנות, מדוע לא מבצעים ניתוח כריתת שד?, האם טיפול הורמנאלי מספק???
אודה לתשובה בהקדם תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש חוו"ד דחוף - תודה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי08/12/2010לפי המיפוי יש החמרה קלה . יתכן ויש מקום לנסות טיפול כימותרפי אם הטיפולים ההורמונליים לא עזרו. במקרה של מחלה מפושטת כפי שהמצב במקרה זה אין שום תועלת בכריתת השד מאחר והמחלה כבר נמצאת גם בעצמות ובבלוטות . פמרה יתכן ותפעל כנראה שרק החלו את הטיפול . איני יכולה לתת ממש חוות דעת בפורום רק הכוונה כללית מאחר ואין לפני את כל המקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה וטיפול אג'ובנטיעדנה06/12/2010
שלום רב,
אני אסטמתית. עברתי למפקטומי לפני יותר מחצי שנה. הקרנות ואני מקבלת טמוקסיפן מזה חודשיים כמעט. המליצו לי לקבל גם זומרה אחת לחצי שנה. אבל שמעתי שיכול להיות שזומרה מתנגשת עם האסטמה ממנה אני סובלת מגיל ילדות.
אני בת 58.
האם ידוע לכם משוה כזה? האם עלי להזהר באמת ולא לקחת את העירוי, או שמדובר בשמועות בלבד?
אני צריכה להחליט מהר, כי אני כבר קצת יותר מחצי שנה מהניתוח.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה וטיפול אג'ובנטי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי08/12/2010לא יודעת למה אמרו לך דבר כזה רצוי שלא תקבלי אינפורמציה משמועה אלא מהרופא המטפל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלווה לכמוטרפיה ללא תשלום?.גולשת05/12/2010
שלום.
אם אז אזדקק למלווה במהלך הכמוטרפיה. (אין לי משפחה), יש גוף שמאפשר את זה ללא תשלום? או שיש שירות כזה ע"י ביטוח לאומי? או גוף אחר?
אני מתחת לגיל 60. יש אפשרות לנ"ל למרות הגיל?
ומה אם אזדקק למונית ספשל? קופ"ח כללית מממנת רק כרטיסי אוטובוס?
(אין לי רכב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלווה לכמוטרפיה ללא תשלום? - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי08/12/2010לכל הדברים הנ"ל צריך לפנות לעובדת סוציאלית שיכולה להדריך לגבי מה אפשר ואלו עמותות יכולות לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלווה לטיפולים
מירי15/12/2010שלום רב גולשת!
עלייך לברר במקום מגורייך, מי מרכז את נושא הסרטן ביישוב. בכל יישוב יש נציג של האגודה למלחמה בסרטן, שברשותו מערך של מתנדבים מקסימים שיוכלו ללוות אותך בהתנדבות.
בקשר לנסיעות, מקבלים החזר של תחבורה ציבורית, עבורך ועבור המלווה, גם אם את נוסעת במונית.
אני מציעה שתבררי עם הרכזת ביישוב שלך, או ישירות עם האגודה למלחמה בסרטן, האם יש הסעות בהתנדבות באגודה.
מקווה שעזרתי במשהו...
רב בריאות ובהצלחה בטיפולים!
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמוטרפיה ניתוח הקרנות: ברצף?.גולשת05/12/2010
שלום.
מבקשת לדעת, אם יש צורך בטווח של זמן בין סיום כמוטרפיה ועד לניתוח שד?
ואם יש צורך בטווח זמן בין הניתוח להתחלת הקרנות?
או שאפשר לעשות את הנ"ל מייד. ללא טווח זמן של הפסקה.
מודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמוטרפיה ניתוח הקרנות: ברצף? - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי08/12/2010צריך בד"כ כ3 שבועות בין כימו וניתוח עד שס.ד. תקינות והקרנה כנ"ל לריפוי פצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אונקוטייפ לגיל מבוגראילן02/12/2010
שלום,
קבלנו שתי חוות דעת סותרות בנוגע לכדאיות בדיקת אונקוטייפ לאמי בת 73 (הטעון נגד היה שאין מספיק נתונים לגבי נשים בגיל הזה).
מנסיונכן האם כדאי בכל זאת לנסות?
מדובר ב-IDC עם בלוטה נגועה שהוצאה ER/PR חיובי ו-HER2 שלילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אונקוטייפ לגיל מבוגר - תגובה
ד''ר תניר אלוייס02/12/2010שלום אילן,
הסיבה לבצע אונקוטייפ היא כדי להחליט אם לתת או לא לתת כימוטרפיה בנוסף לטיפול האנטי הורמונלי.
אם מישהו סבור שבשל גילה היא לא תקבל כימוטרפיה בכל מקרה, או אם היא מראש מסרבת לקבל טיפול כימוטרפי - אין טעם לבצע את הבדיקה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד מסוג דוקטל קרצינומהמבשרת01/12/2010
לקרובת משפחתי -בסביבות ה-70,התגלה גידול בשד בגודל 0.8 ס"מ מהסוג הנ"ל. ביה"ח המליץ על כריתה מלאה של השד היות וישנה הישנות הגידול (לפני 14שנה) .הרופא טוען שאם תעבור כריתה חלקית לא יוכלו להקרין באזור הנגוע היות וכבר עברה שם הקרנות בעבר. האם בכל זאת יש אפשרות לטיפול ללא כריתה מלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד מסוג דוקטל קרצינומה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס01/12/2010שלום רב,
אכן כריתה מלאה היא התשובה בספר במקרה כזה, אולם בגיל 70 עם גוש קטן ייתכן שיש קום לשקול טיפול חלופי בקרינה תוך ניתוחית -
טיפול כזה מתבצע באופן נסיוני בכרמל וברמב"ם, ויכול במקרים מסויימים להוות תחליף לכריתת שד מלאה ולטיפול קרינתי ממושך אחרי הניתוח.
אניממליצה לפנות למראפת השד באחד מבתי החולים הללו (או שניהם) לראות אם טיפול כזה יכול להתאים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאים בודדים מקבלים דרגה ?אביבה01/12/2010
לפני כשבועים עברתי ניתוח להוצאת גידול סרטני ונשלח לבדיקה פתלוגית,
הנה התוצאות : הגידול הגדול בגודל 2.8 ס"מ דרגה 2
ליד השולים נמצאו עוד שתי מקורות אחרים של כמה תאים סרטנים (לא פולשנים )
שקיבלו דרגה בינונית (שולים נקים)
איך הגוש הגדול קיבלה דרגה 2 ? ואילו כמה תאים קיבלו דרגה בינונית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאים בודדים מקבלים דרגה ? - תגובה
ד''ר תניר אלוייס02/12/2010שלום אביבה
דרגה 2 היא דרגה בינונית (יש בסה"כ 3 דרגות)
את הדרגה קובע הפתולוג על סמך הסתכלות בתאים במיקרוסקופ - יש כל מיני פרמטרים שקשורים למבנה התא, גרעין התא והרקמה שעוזרים לפתולוג לקבוע באיזו דרגה (grade) מדובר.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא
אביבה02/12/2010יכול להיות שאותו גוש במעבדות שונות
יוגדר שונה ?
אם ניקח גוש מסוים למעבדה אחת יקבל דרגה 1
ואילו במעבדה אחרת אותו גוש יקבל דרגה 2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא - תגובה
ד''ר תניר אלוייס02/12/2010עקרונית זה יכול להיות - בסה"כ זו קביעה שמתבססת על הסתכלות וייתכנו חילוקי דעות בין פתולוגים.
זה גם לא נורא חשוב אם הגידול הוא דרגה I או II לקבלת החלטות טפוליות, והיום מסתמכים יותר על בדיקות מולקולריות וגנטיות של הגידול כמו צביעות ובדיקת אונקוטייפ במקרים מסויימים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוף, גם אצלי אותו סיפורנעמה01/12/2010
ובנוסף לכל אני מניקה עוללה בת שלושה חודשים ... לא ישנה, לא אוכלת טוב, פשוט מתחרפנת מרוב דאגה. כבר שבוע שיש לי מין כאב עמום בזרוע ימין, וגם קצת בבית השחי, חשבתי שאולי אני מאמצת את היד יותר מידי אבל אני לא יודעת ... מחפשת כירורג שד טוב שיכול לעשות בדיקת שד גם בזמן הנקה - מישהי מכירה מישהו באיזור חיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוף, גם אצלי אותו סיפור - תגובה
ד''ר תניר אלוייס02/12/2010כירורגים באזור חיפה שעוסקים בשד:
דר' אסיה ברודצקי בבני ציון
פר' דני הרשקו ברמב"ם
פרופ' שילוני, דר' קרמר, דר' ביטרמן בכרמל
(וסליחה אם שכחתי מישהו)
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מהשדדרין28/11/2010
אני בחורה בת 26 כבר לפני שנה הפסקתי להניק ,אבל בזמן האחרון אני מרגישה בכאבים בחזה ובזמן שאני לוחצת על שתי הפיטמות יוצא הפרשות צהובות מה הסיבה והאם יש סיבה לחשוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות מהשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי29/11/2010כנראה עדיין קשור להנקה לא נשמע מדאיג אבל נדרשת בדדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)