מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פמרהמישמיש04/10/2010
דר שלום
האם צריך לעשות הפסקה של כמה ימים בין המעבר שבין הפסקת הטמוקסי להתחלת הטיפול בפמרה או שאפשר מיידית לקחת פמרה?
ומתי מומלץ לקחת פמרה - בוקר ערב? אחרי או לפני האוכל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פמרה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס09/10/2010שלום רב,
אין צורך בהפסקה, ואין חשיבות לשעת לקיחת התרופה - כדאי רק להחליט על זמן קבוע ביום כדי למנוע טעויות. אין גם משמעות ללקיחה עם או בלי אוכל.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריכה לבצע בדיקה גנטיתמאיה02/10/2010
שלום רב,
אני בת 31 . אמי חלתה בעבר בסרטן השד וכאשר עשתה בדיקה גנטית נמצאה שלילית לשני הגנים. אולם אחותה של אמי חלתה גם היא וכן אימם, כלומר סבתי ובנוסף, אחות של סבתא. מלבד אמי אף אחת לא עשתה בדיקה גנטית (לאחותה של אמי יש בנים). האם כדאי לי לעשות גם את הבדיקה או שבגלל שאמי עשתה אין צורך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית
ד''ר תניר אלוייס03/10/2010שלום רב,
בהיעדר מוטציה ידועה במשפחה - אין טעם לבצע בדיקה גנטית.
עם זאת אני מציעה שתפני לייעוץ גנטי - שם על פי המוצא יכולים להמליץ על בדיקות גנטיות נוספות כמו ריצוף.
בכל מקרה חשוב לבדוק קודם נשים שחלו.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי מוקדם של גרורותשירי02/10/2010
שלום,
אני מחלימה כעת מסרטן השד (טריפל נגטיב,גידול של 1.6 ס"מ עם 2 בלוטות נגועות, נשאית BRCA1).
בסי טי חזה ובטן (לא PET) ובמיפוי עצמות לא היתה עדות לקיומן של גרורות.
עברתי את שלב הכימותרפיה וכעת אני בשלב ההקרנות.
כשהתייעצתי עם האונקולוגית שלי לגבי גילוי מוקדם לגרורות, היא אמרה לי שלא מבצעים בדיקות תקופתיות לאיתור גרורות ומתמקדים רק בבדיקות מקומויות (MRI של השד) כי עם שרידי גידול מקומי יש מה לעשות ועם גרורות אין. כמוכן היא אמרה שאם יהיו גרורות חס וחלילה אז בסופו של דבר מרגישים אותן. שאלתי היא כזו:
מבחינת החולה עדיף לגלות את הגרורה (אם קיימת כזו) לפני שהיא מורגשת ונגרמת פגיעה באיכות חייו של החולה, האם לחולה כדאי באופן פרטי לבצע בדיקות הדמיה תקופתיות לכל הגוף על מנת לוודא שהוא נקי מגרורות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/10/2010אין לצערי כרגע מושג כזה "גילוי מוקדם של גרורות" להדמיה לכל הגוף לעיתים קרובות יש מגרעות כחשיפה לקרינה, חשיפה לחומרים הפוגעים בכליות , יש מקרים ששולחים לבדיקות אולם הספרות לא הוכיחה שיש עדיפות לאורך החיים לאותן נשים שביצעו בדיקות חוזרות ונישנות . ניתן לבצע בדיקות דם אשר יכוונו לצורך לבדיקות הדמיה.אם הרופא שולח הקופות מממנות את הבדיקות לא צריך לבצע באופן פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע אדם שעבר את מחלת סרטן.אילנית01/10/2010
ידוע לי כמה מקרים על נשים שמחלימות מהמחלה (סרטן השד)והמחלה תוקפת שוב כעבור 10 שנים כמה זה נכון? והאם על פי המדע זה תמיד קורה שהמחלה חוזרת שוב ומהי הסטיסטיקה לגבי זה? אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת מחלה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/10/2010איני יודעת אם את מתכונת להופעה שניה של מחלה בשד , תופע זו יכולה לכמובן להתרחש בכל מרחק זמן מהגדול הראשון יש כמובן עוד שד ואם עברו רק כריתה חלקית גם בשד הקיים יכול להתפתח גידול שני כמו שיכול להתפתח כל גידול אחר אין חסינות ויש מקרים שאפילו יש יותר סכנה להוצרות גידול שני, לנשאיות למוטציה לסרטן שד למשל.
יש מקרים שאותה מחלה ראשונית שהיתה שולחת גרורות אשר מתפתחות רק לאחר שנים , זה יתכן , תלוי באופי המחלה הראשונית . אני לא יכולה להגיד לך ממש שכיחות כי השכיחות אינה אותה בכל מקרה . באופן מאד כללי למעלה מ50-75% המחלה לא תחזור אבל יש תלות כפי שצינתי באופי המחלה.בנסיון למנוע עד כמה שניתן את החזרה המטופלות מקבלות טיפולים משלימים הורמונליים וכימותרפיים לפי אופי הגידול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לד"ר ביאטריס
אילנית03/10/2010אני מאוד מעריכה את תשובתך המנומקת והמושכלת תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםגלי30/09/2010
יכול להיות שאני סתם חרדה, ואולי כי במשפחה יש לנו היסטוריה לסרטן השד..
לאחרונה השדיים שלי ממש כואבים..הכאב לא מורגש תמיד רק כשאני למשל מתעטפת במגבת לאחר מקלחת וזה קצת לוחץ בצד של השד אז זה ממש כואב לי וגם כשאני לוחצת קצת באיזור..בצד ולמטה יש מן כאב..זה נמשך כבר כמה שבועות ואני לא יודעת מה זה..אשמח לדעתכם המקצועית. ובכלל איך אפשר לבדוק בעצמי אם יש איזה גוש יוצא דופן שיכול להעיד על סרטן או סימפטומים נלווים אחרים שיכולים להעיד על זה? כי אני מאמינה שמה שאני מרגישה זה חלק מהשדיים עצמם..שריר או משהו שיש שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי30/09/2010איני יודעת בת כמה את וזה מאד משנה. בכל אופן כאב אינו סימן לסרטן שד ובודאי שלא הרגישות אותה את מתארת . בד"כ התאור שלך יכול להתאים לשינויים הורמונליים של מחזור וסתי . קשה להסביר בדיקה בפורום ובכלל בדיקה עצמית אינה טובה לגילוי מוקדם . מאחר ואיני יודעת מה גילך איני יכולה להמליץ על בדיקות הדמיה. מעל גיל 40 רצוי להתיעץ עם רופא על מנת להחליט על בדיקות ממוגרפיה ואולטרסאונד. אם יש סרטן שדבמשפחה יתכן והבדיקות צריכות להיות מוקדמות יותר, לכן שוב התיעצי עם רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 25 ותודה על תשובתך
גלי30/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בבדיקת אולרסאונדמיכל28/09/2010
שלום
בבדיקת אולטרסאונד נמצא גוש סולידי במרקם היפואקואי באורך 0ץ7 סמ,גבולותיו סדירים.
מה זה אומר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא
ד''ר תניר אלוייס29/09/2010שלום מיכל,
על פניו מהתאור זה נשמע לא חשוד, לא ברור אם התכוונת לכתוב 7.0 ס"מ (שזה די גדול...) אן 0.7 ס"מ (שזה קטן),
ההחלטה לגבי הצורך בבצוע ביופסיה תלויה בגודל הממצא, בגילך, בנוכחות ספור משפחתי -
פני לכרורג עם התשובות להחליט אם יש צורך בבירור נוסף.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזיה עם חישוקנוגה27/09/2010
שלום רב,
יש לי הרבה ציסטות, רציתי לדעת אם זה נכון שחזיה עם חישוק גורמת לציסטות והאם נכון שכדאי ללבוש חזיות בלי חישוק מטעמי בריאות.
תודה,
נוגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזיה
ד''ר תניר אלוייס27/09/2010שלום נוגה,
אין כל קשר בין חזיות עם חישוק (או ברזל או "עצם") לבין מחלות שד פירות או ממאירות.
קנה המידה היחיד לבחירת חזיה כזו או אחרת הוא נוחות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DOXILשירז26/09/2010
שלום רב!
שמתי על אופציה להחליף טיפול כימי AC לDOXIL
מה תופעות לוואי?
אם הן יתר קלות מAC?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקסיל
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/09/2010דוקסיל אינו תחליף לAC דוקסיל רשום לסרטן שד גרורתי . התרופה הינה אדריאמיצין בתוך ליפוזומים. AC מדובר על 2 תרופות . איני יודעת לאיזה צורך הדוקסיל במקרה זה.
יכולה להיות ירידה בספירת הדם ובעיקר התופעה הנפוצה הינה אודם ופגיעה עורית בכפות ידים ורגלים זו פגיעה חולפת . התרופה לא בסל התרופות. ברור יותר נרחב עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בשדנעמי26/09/2010
שלום, אני בת 32 אם לילדה בת 3 ונמצאת בהריון התחלתי (שבוע 10). אימי חלתה בסרטן השד בהיותה בת 50 (ללא עבר משפחתי). לפני כ- 3 חודשים עברתי בדיקת שד אצל רופא כירורג. הוא אמר שיש לי שדיים גבשושיים מאוד (פיברוגלנדולריים). אף הוא הרגיש גוש בשד שמאל ונשלחתי לממוגרפיה ואולטראסאונד שהיו תקינים לחלוטין ונאמר לי שהגוש הוא איזור גבשושי בשד ואולי זה שומן. יש לי מס' שאלות:
1. כל כמה זמן עלי להיבדק אצל רופא כירורג? וכל כמה זמן לעשות ממוגרפיה ואולטראסאונד?
2. מה המשמעות של שד פיברוגלנדולרי?האם הסיכון לסרטן גדול יותר?
3. אני בהריון ומאוד כואבים לי השדיים, כמו כן השדיים מוגדלים, יש טעם להיבדק (נבדקתי לפני 3 חודשים)?
תודה נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים
ד''ר תניר אלוייס26/09/2010שלום נעמי,
כמגבלות חוסר האפשרות לתת יעוץ פרטני בפורום כזה:
אם יש ממצא ייתכן שיש צורך בבירור נוסף (כמו ביופסיה) גם אם לא נראה בממוגרפיה או אולטרסאונד, ולכן בנוכחות ממצא בבדיקה - יש לחזור לרופא גם אם בדיקות ההדמיה תקינות.
בגילך אין טעם לבצע ממגרפיה רוטינית, אולטרסאונד כדי לבצע כל 6 - 12 חודשים, ולהיבדק ע"י רואפ כל 6 חדשים.
שד פיברוגנלדולרי זה פשוט תיאור של מבנה שד שאופייני מאוד לנשים צעירות, אין בזה שום סיכון.
סביר שהשינויים שאת תארת קשורים להריון, אבל בכל מקרה של שינויים צריך להיבדק, גם במהלך הריון.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה כואב...מיכל25/09/2010
אני בת 25 וחצי , בריאה לחלוטין.
בכמה ימים האחרונים אחרי שאני מורידה את החזיה שלי ממש כואב לי החזה. בשניה שאני מורידה הכאב מתחיל, לא מרגישה בכלל כאב בזמן שאני לובשת את החזיה..
ניסיתי גם עם חזיות גדולות כי חשבתי שאולי זה בגלל הגודל , אבל זה לא.
הכאב מתחיל בשניה שאני מורידה את החזיה, הכאב העיקר בצדדים ומסביב, לא באמצע...
מה עלי לעשות??
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/09/2010לא מכירה את הסימן כחלק מתופעות של סרטן שד יתכן ויש קשר לביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקמה היפואקוגניתמודאגת23/09/2010
אני מניקה כמעט שנתיים,לאחרונה החל כאב שורף בבית חזה ימין, לאחר כירורוג שד שלא מצא בבדיקה ידנית גושים נשלחתי לאןלטראסאונד, בו נמא דווקא בשד שמאל "רקמה היפואקוגנית,הטרוגנית לא אחידה בגודל כ1 ס"מ גוש? שינויים פיברוטים? להמשך בירור ממוגרפיהוביופסיה. יש לי שני ילדים קטנים אני בת 41 ודי לאמר שעולמי חשך באותו רגע, עד שאעבור את הממוגרפיה אני בהיסטריה נוראית, איך למרות שאני מניקה. עוד ממצא ב שמאך "בלוטת לימפהשמורה בגודל 0.85-0.35. אפשר קצת הרגעה או מידע ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיב
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/09/2010מקוה שאין שום דבר מהותי . על פי התשובה כנראה אין ממצא סרטני יש לבצע את הבדיקות לאישור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה אחרי שיחזורחדוה23/09/2010
עברתי כריתה מלאה +שיחזור לפני 10 ימים ושאלתי היא מתי יחלפו הכאבים ומה עושים עם תחושת האי נוחות בשד המשוחזר (התחושה שהעור מאוד מתוח וכאבים פנימיים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושה וכאבים
ד''ר תניר אלוייס26/09/2010שלום חדוה,
ההתאוששות מנתוח כזה תלויה בסוג השחזור - שחזור עם משתל הוא אמנם יותר קל אבל יכול להיות מלווה תחושת מתיחה שלא קיימת בשחזור מרקמות עצמוניות או בשילוב של משתל עם אלודרם.
בעיקרון - צריכה להיות מגמת שיפור בכאבים, ואחרי שבועיים - שלשה את אמורה לא להזדקק למשככי כאבים כמעט.
אם יש החמרה בכאבים , או שהם לא מוקלים - פני לפלסטיקאי שניתח אותך להיבדק.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חדוה29/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- oncotype dx 28גלינה21/09/2010
שלום!
ציינת בתשובתך שחוץ מ- AC וCMF יש אפשרויות אחרות .
אם תוכלי לפרט אודה לך מאוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימו
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/09/2010צינתי גם שצריך לשוחח עם הרופא תוספת טקסנים יתכן ויש מקום אבל אני לא מכירה את המקרה על מנת לתת חוות דעת בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפרה אדום להורדת שיערנירה21/09/2010
אני בת 50 בריה פרט לזה שלוקחת אלטרוקסין לתת פעילות בלוטת התריס ומאוזנת .מעוניינת לדעת אם יש סכנה בהורדת שיער באזור בית השחי, מפשעות,אזור קו הביקיני בפות ובישבן מסביב לפי הטבעת ורגליים. אם זה לא מסרטן או מסוכן בכלל אודה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך אינפרה אדום
נירה22/09/2010שכחתי לציין שהשאלה מכוונת לורדת שיער באינפרה אדום אצל קוסמטיקאית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מכירה סכנות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוגרפיה לפני IVFשיר320/09/2010
שלום
בת 42 לאחר 3 הזרעות עם הורמונים ולפני מעבר ל-IVF.
התבקשתי לעשות בדיקת שד לפני המעבר להפריות.
עשיתי היום בדיקה אצל כירורג (שארכה לכל היותר חצי דקה ) ואמר שמכיוון שאני
בטיפולי פוריות והשד מרגיש "גרגירי" צריכה לבצע ממוגרפיה.
רציתי לשאול:
האם הכרחי לדעתכן לעשות ממוגרפיה?
האם ניתן לבצע US במקום?
האם בדיקה ידנית רצינית תמנע את הצורך בממוגרפיה?
האם לא כדאי לחסוך את הקרינה מהבדיקה?
סליחה על אורך השאלה,
מודה מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה
ד''ר תניר אלוייס21/09/2010שלום שיר,
בעיקרון הממוגרפיה היא הבדיקה המוכחת ביותר לאבחון מוקדם של סרטן השד, למרות המגבלות שלה, וכמות הקרינה המעורבת היא מזערית.
אולטרסאונד היא בדיקה שיכולה להוסיף אינפורמציה על הממוגרפיה, אבל אינה באה להחליף אותה. אלה בדיקות שמשלימות אחת את השניה.
בדיקה ידנית היא הפחות רגישה מכל הבדיקות, וגם בדיקה שתארך 5 דקות לא יכולה לזהות דברים קטנים שממוגרפיה (או אלטרסאונ) יכולים לזהות.
כאמור - כמות הקרינה היא זעומה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
שיר321/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)