מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הסיכוי לגוש שאינו שפיר?טלי05/11/2010
שלום,
אני בת 41 וללא עבר משפחתי במחלה.
בעקבות בלוטה בבית השחי שלא עברה עם אנטיביוטיקה ובדיקת שד שגילתה גם בלוטה נשלחתי עי" הרופא לעבור בדיקות.
עברתי בדיקת ממוגרפיה ואולטראסאונד והתוצאות היו בשד שמאל:
הממוגרפיה יצאה תקינה BIRADS:1
האולטראסאונד הראה:
גושים סולידים: בשעה 4 כ-3 ס" מהפטמה גוש בגודל 1.5
לא מוגדר,היפואקונגי מישושי
4C: BIRADS - ממצא חריג - יתכן שאתי.
וגם בבית השחי נבמאו מספר בלוטות במבנה פטולוגי גודל 2.5 ס"מ.
4C: BIRADS - ממצא חריג - יתכן שאתי.
לאחר יומיים עשיתי ביופסיה וכעת אני מחכה לתשובות.
ראשית רציתי לדעת מה זה אומר , מה הסיכוי לגוש שאינו שפיר.
והאם יש לי סיבה לדאגה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שד - תגובה
ד''ר תניר אלוייס05/11/2010שלום טלי,
במקרה של BIRADS4C הסיכון לממאירות הוא בסדר גושל של כ 50% בלבד,
צריך להמתין לתשובות הביופסיה כדי לדעת אם מדובר בגידול או לא.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומה שפירהקרן04/11/2010
במידה ואחרי ביצוע בדיקה נמצא כי ישנה פפילומה אך היא במצב שפיר, מה נדרשים לעשות הלאה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה שפירה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס04/11/2010שלום קרן,
פפילומה שפירה בד"כ ממליצים להוציא בניתוח זעיר.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה דמית מהפיטמהקרן04/11/2010
אני בת 34 נבדקתי אצל כירורג בעקבות הפרשה דמית מהפיטמה ונשלחתי לבצע ממוגרפיה, אולטרה סאונד, וגלקטוגרפיה.
שאלתי 1.האם הבדיקה הפולשנית הינה בהרדמה מלאה/חלקית?
2.מתי אם בכלל מפנים לביופסיה?
3. האם תהליך הבדיקות יכול להסתיים בבדיקות שהופניתי ללא צורך בדיקות נוספות.או שמעכשיו אני יזדקק לבדיקות /טיפולים/ וביקורות תכופות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה דמית מהפיטמה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס04/11/2010שלום רב,
גלקטוגרפיה היא בדיקה קצת מיושנת, ואם רואים את הממצא באולטרסאונד אז אין צורך לבצע גלקטוגרפיה ואפשר לבצע ביופסיה - שנעשית בהרדמה מקומית.
המשך הבירור / מעקב תלויים בתוצאות הבדיקות הראשוניות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בגודל 1 ס"מאלי03/11/2010
שלום רב,
אמי בת 59, ובבדיקת ממוגרפיה שבצעה לאחרונה נתגלה ממצא הנחשד כגידול סרטני בגודל של 1 ס"מ בערך.הרופא המומחה טוען שיש לנתח בדחיפות, אולם טרם התקבלו תוצאות ביופסיה.
בדיקת ממוגרפיה שאמי ביצעה לפני כשנתיים וחצי נמצאה תקינה בזמנו, אולם אותו מומחה עיין גם בבדיקה הישנה וטען שניתן היה כבר שם לזהות התחלה של גידול.
האם ניתן מהנתונים הללו ללמוד משהו על אגרסיביות הגידול?על סיכויי ההחלמה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בגודל 1 ס"מ - תגובה
ד''ר תניר אלוייס04/11/2010שלום רב,
ראשית - לפני תשובת ביופסיה אי אפשר לדעת כלום!
1 ס"מ זה נחשב קטן בסרטן שד,
ואם היה לפני שנתיים וחצי - אז א. זה גדל מאוד לאט ו ב. אולי זה לא סרטן?
בכל מקרה - אין צורך לנתח בדחיפות, בטח ובטח לא לפני קבלת תוצאות ביופסיה,
ואם רוצים לקחת שבועיים שלושה לייעוצים אחרי שמתקבלות תשובות הביופסיה - זה בהחלט לגיטימי.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התסיידויות עדינותאלה03/11/2010
שלום,
רציתי להתייעץ. עשיתי ממוגרפיה לפני כשבוע. היום קבלתי את התוצאות.
לגבי השד השמאלי הכל בסדר.
כתוב בטופס לגבי השד הימני:
"לא נראו גושים ברקמה הרכה
נראו הסתיידויות עדינות, מעט, בקבוצה אחת, אופי שפיר
רקמה פיברוגלנדולארית תקינה
צל העור והפטמה תקינים
צינוריות תקינות
רושם: אופי שפיר
ללא שינוי בהשוואה לצילומים קודמים מ-28.10.08 . מומלץ לחזור על הבדיקה בעוד שנה".
עלי לציין שבבדיקה הקודמת הכל היה תקין ולא הייתה שום הערה לגבי ההסתיידויות.
האם עלי ל"שבת בשקט" שנה או יש לבצע בדיקה אחרת נוספת.
תודה מראש,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידויות עדינות - תגובה
ד''ר תניר אלוייס03/11/2010שלום רב,
מובן שאי אפשר לתת ייעוץ פרטני בפורום כזה ועוד מבלי לראות הצילומים,
על פניו נשמע שמי שפיענח את הצילומים ראה את הצילומים הקודמים והתרשם שאותן הסתיידויות היו שם גם ב 2008 , למרות שלא תוארו בתשובה בכתב.
הייתי מציעה לקחת את הצילומים עצמם לחוות דעת נוספת אצל כירורג שד או מומחה להדמיית שד כדי לקבל אישור שאכן אלה הסתיידויות שפירות שלא השתנו במעקב.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא חדש-דחוףטליה03/11/2010
אימי בת 60,בריאה בד"כ,קיבלה את הממצא הבא,והופנתה לניתוח בקרוב.
אשמח לחוות דעתך:
גוש חדש 11 מ"מבשעה 4 משמאלidc
סוג הניתוח corex2
ממצא פתולוגי
בבדיקה מאקרוסקופית,התקבל כלי מסומן בשם החולה וללא סימון נוסף ובו בפורמלין שני גלילים
בבדיקה מיקרוסקופית invasive ductal carcinoma intermediate grad
לאימי ישנה בעיה עם הרדמה כללית בגלל מבנה בעייתי בכלי הנשימה,לא ניתן להכניס טובוס.
האם ניתן לנתח בדרך אחרת?הרדמה מקומית למשל?האם תצטרך כימו או הקרנות?
האם יש אפשרות שלא לעקור את בלוטות הלימפה?ואם כן ואם לא מה ההשלכות.
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא חדש-דחוף - תגובה
ד''ר תניר אלוייס03/11/2010שלום רב,
האבחנה שאת מתארת היא של גידול סרטני בשד,
מובן שאי אפשר לתת חוות דעת לגבי מקרה פרטני רק על סמך תירוא באינטרנט, בלי לראות את החולה והצילומים, אבל בעיקרון הרבה פעמים הטיפול הראשון הוא ניתוח שכולל כריתה של הגוש ובדיקה של בלוטות הלימפה.
לעיתים רחוקות אפשר לבצע את הניתוח בהרדמה מקומית - בדרך כלל יש צורך בהרדמה כללית,
רצוי שאימך תעבור הערכת מרדים לפני הניתוח - לא תמיד חייבים להכניס טובוס בהרדמה כללית, אפשר גם להרדים במסיכה לרינגיאלית או מסיכת פנים.
בדיקה של בלוטות הלימפה היא חלק של הניתוח, והמנעות מבדיקה כזאת היא פשרה, שצריך לשקול עם הרופאיםפ המטפלים האם רוצים להתפשר ומסיבות שונות לתת את טיפול לא לגמרי שלם - מה שבא בחשבון במקרים מסויימים, אבל צריך לעשות הערכת סיכון / תועלת לגבי כל מקרה פרטני, וזה צריך להיעשות על ידי רופאים שמכירים אותה ולא בהתייעצות וירטואלית.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ממוגרפיהמודאגת02/11/2010
לפני כחודש עברתי אולטרסאונד אשר הצביע על שינוי פיברוטי/גוש? בשעה 2 בזנב שד שמאל נשלחתי לממוגרפיה/ביופסיה.
עברתי ממוגרפיה תוצאות תקין תקין תקין בשני השדיים אותם ממצאים תקינים , מבנה שד פיברו...,(אני מניקה כבר כ-שנתיים) בלוטי סמיך, המשך בירור אולטרסאונד.
השאלה מה קורה מה יותר ברור? למה עוד פעם אולטרסאונד כאשר אני מגיעה ממנו?
נ.ב בממוגרפיה אין התייחסות לממצא בשד השמאלי שנמצא באולטרסאונד.
התבלבלתי לגמרי, יש לי תור ב24/11 לכירורוג שד, עד אז אפשר לעשות לי קצת סדר או הרגעה כלשהיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ממוגרפיה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס02/11/2010שלום רב,
ממוגרפיה בהנקה היא בדיקה מאוד לא יעילה - לא שיש איזושהיא סכנה, ממש אין, אבל המבנה הצפוף של השד בהנקה מונע מהצילום לראות דברים.
גם לי לא ברור למה חוזרים על אולטרסאונד,
בכל מקרה שום דבר ממה שאת מתארת לא נשמע חשוד או מדאיג,
פני להיבדק אצל כירורג להחליט לגבי הצורך בהמשך בירור,
וזכרי שהרבה פעמים מבוצעות בדיקות "מיותרות" רק בשביל להיות לגמרי רגועים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם מהפטמה מה אומר? לחוצהיונית01/11/2010
שלום רציתי לדעת מה אומר דם שיורד מהפיטמה? סימן למה דחוףףףףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם מהפטמה מה אומר? לחוצה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/11/2010יתכן ומדובר על פפילומה בצינורית החלב זה ממצא שפיר אך צריך להבדק על ידי כירורג רצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם מהפיטמה-ראשית תודה
יונית01/11/2010תודה על התגובה המהירה רק רציתי לציין שמדובר באישה בגיל ה-60 שמסרבת להיבדק ובנוסף יש להפרשה ריח חריף מאוד מה ניתן לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם מהפיטמה-ראשית תודה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס06/11/2010יכול להיות שמדובר בזיהום, אם יש ריח לא נעים - אולי אפילו נמק, וחשוב לגשת להיבדק כי דבר כזה יכול להחמיר ואפילו להיות מסוכן.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשפעת אחרי הקרנותדבי31/10/2010
שלום,
אני כ 3 שבועות אחרי סיום הקרנות לסרטן השד, ואני רוצה לעשות חיסון לשפעת.
האם מותר לי לעשות את החיסון?
האם אני צריכה לעשות בדיקות מסויימות?
בתודה,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לשפעת אחרי הקרנות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי31/10/2010יכולה לעשות את החיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב לאחר סיום הקרנותדבי31/10/2010
שלום,
מה עושים שמסיימים את ההקרנות לסרטן השד כדי לוודא שהכל תקין? האם יש בדיקה מסויימת או צילום?
חוץ ממעקב של האונקולוגיה.
בתודה,
מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב לאחר סיום הקרנות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי31/10/2010מעקב של האונקולוג. אם ההקרנות החו לאחר ניתוח הרי לא היתה מחלה לא צפוי שכעת תהיה מחלה. האונקולוג יפנה לבדיקות כנדרש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהרבקה30/10/2010
עברתי לפני שבועיים ביופסיה בשד ימין שלש פעמים נלקחה דגימה האם כך נוהגים?
בעקבות הבדיקה קיבלתי שטף דם פנימי במחצית השד ולאט לאט הוא נספג אך השבת
מששתי את השד וגיליתי בו גוש גדול שלא היה בושד לפני הבדיקה הגוש מזכיר את הגושים בשד של אישה מיניקה. מאין הגיע הגוש? האם הוא נובע משטף הדם? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי31/10/2010מספר הפעמים שלוקחים ביופסיה תלוי כמה דגימות וכמה רוצים להיות בטוחים כי אכן כיסו את כל השטח של הממצא. הגוש יתכן ונובע מההמטומה, ז.א. שטף הדם שנוצר כתוצאה מהביופסיה. אין מה לעשות ההמטומה תספג. צריך רק לדאוג לברר את תשובת הביופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רבקה31/10/2010הרגעת אותי. תודה לכן שאתן נמצאות שם בשבילנו וממהרות לענות תשובות
ממש תודה מעומק הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלתי בסרטן שד בגיל 46א29/10/2010
הרבה נשים בארץ חולות בסרטן השד בשנות הארבעים,
שמעתי להנחיות משרד הבריאות שמעל גיל 50 עושים ממוגרפיה כל שנתיים,
עכשיו התברר לי שבארצות הברית ממליצים לעשות ממוגרפיה מגיל 40 כל שנה
חיבים לשנות את ההנחיות הישנות האלה , מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלתי בסרטן שד בגיל 46 - תגובה
ד''ר תניר אלוייס29/10/2010שלום רב,
את נוגעת בבעייה מורכבת.
אנחנו יודעים היטב שבארץ כרבע מן המאובחנות החדשות בכל שנה הן מתחת לגיל 50.
הבעייה היא ביכולת המוגבלת של ממוגרפיה לאבחן סרטן שד מוקדם בקבוצת הגיל שבין 40 ל 50, וקיימים חילוקי דעות סוערים למדי בקרב הקהיליה הרפואית מאיזה גיל כדאי להתחיל ממוגרפיה כבדיקת סקירה לאוכלוסיה.
גם בארה"ב ההמלצות הן להתחיל בגיל 50, ולנשים בין 40 ל 50 על פי סיכון ועל פי רצונות החולה (צריך לזכור גם שבארה"ב הגדולה להמון אנשים אין בכלל ביטוח בריאות, ובוודאי שלא קיימת תכנית ארצית לזימון לממוגרפיה כמו בארץ).
נשים שנמצאות במעקב מסודר אצל רופא (כפי שמומלץ) נשלחות הרבה פעמים לממוגרפיה מגיל 40 או 45, על פי דרגת הסיכון ומבנה השד.
ממגורפיה שנתית לכל אישה מגיל 40 היא לא בהכרח הפתרון הנכון לאבחון מוקדם של סרטן השד באוכלוסיה.
לעומת זאת דברים כמו עידוד (חיוב?) פעילות גופנית להפחתת סיכון היא התערבות שיכולה להיות הרבה יותר משמעותית מבחינת הפחתת תחלואה של סרטן באוכלוסיה כולה, אבל מי יקדם דבר כזה?
זה על קצה המזלג, אפשר לקיים (ומתקיימים) כנסים שלמים על הנושא,
ואנשים פועלים בהרבה כוונים בארץ כדי לעודד אבחון מוקדם ולהקטין תחלואה של סרטן.
באיחולי החלמה שלמה.
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
א29/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשים בגילאי 40 עד 50
א29/10/2010אני עוסקת בפעילות גופנית, הליכה כל יום, ושחיה, אינני מעשנת, אני רזה, מודעת לתזונה בריאה (אני צמחונית) אין אף אחד במשפחתי שחולה בסרטן כלשהו, להיפך הורי וסבי האריכו כולם ימים מעל גיל 80 ו- 90.
לא העלתי על דעתי שדבר כזה יכול לקרות לי, למעשה חשבתי שאני האחרונה בעולם שתהיה לה המחלה הזו.
חבל מאוד שנשים בגילאים בין 40 ל- 50 נופלות בין הכיסאות! לנשים צריכה להיות גישה קלה יותר לבדיקת ממוגרפיה ואולטרסאונד, ואם מבנה השד לא מאפשר זאת, אז צריך לפתח בדיקות אחרות שיאבחנו מוקדם.
במקרה שלי הכירורג היה בטוח שזה פס שומן, אבל בכל זאת שלח אותי לבדיקות ממוגרפיה, ועובדה שכן גילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשים בגילאי 40 עד 50 - תגובה
ד''ר תניר אלוייס29/10/2010לרוב המאובחנות החדשות בסרטן השד אין סיפור משפחתי משמעותי
אנחנו עושים הרבה מאמצים העלאת המודעות לחשיבות הבדיקות לאבחון מוקדם
יש סיכוי מצויין שאורח החיים הבריא שאת מנהלת יעזור לך בטווח הארוך בהחלמה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העידוד
א03/11/2010בינתיים עברתי ניתוח
ובבדיקה ראשונית של בלוטת הזקיף היא תקינה
מחכה לתשובה של בדיקה מעמיקה של בלוטת הזקיף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בתוך שלושה שבועות הבלוטות יפגעוא28/10/2010
שלום , לפני חודש גילו לי סרטן שד
בתוך השבועים עשיתי petct הכל תקין פרט לגוש שבשד
רצפטורים 5 % שגשוג (הרופא אומר סרטן מתון יחסית )
הניתוח יום ראשון , גם לפי petct וגם לפי בדיקת הרופא
הבלוטות בבית השחי נקיות .
האם השבועים שלושה שחיכיתי עד לניתוח הבלוטות יכולות להזדהם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בתוך שלושה שבועות הבלוטות יפגעו - תגובה
ד''ר תניר אלוייס28/10/2010שלום ניר,
למרות שה PET CT תקין עדיין קיים סיכוי שיש גרורות מיקרוסקופיות בבית השחי, דבר שיתברר רק במהלך הניתוח אחרי כריתת בלוטת הזקיף, כפי שבוודאי הסבירו לך.
אין לנו כמובן דרך לדעת בודאות, אבל הסבירות שאם יש גרורות בבלוטות הן הופיעו בשבועות האחרונים לא נשמע סביר.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעון פנימיאיילת28/10/2010
שלום רב,
אני בת 40 בהריון. היה לי על הפיטמה לפני ההריון מין פיצעון קטן פנימי על הפיטמה שלא הפריע לי ולא כאב.
בשבוע האחרון השדיים התנפחו קצת מההריון ולכן גם הפצעון הפנימי קצת גדל וכאשר אני נוגעת בו הוא קצת רגיש וכואב.
האם יש לי ממה לדאוג או לפחד????
אני מאוד מודאגת.
תודה
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעון פנימי - תגובה
ד''ר תניר אלוייס28/10/2010שלום איילת,
מה שאת מתארת נשמע כמו פצעון עורי , ולא נשמע מדאיג, אבל מכיוון שאי אפשר לתת ייעוץ וירטואלי - אני מציעה לך לגשת לרופא/ה להיבדק.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות חלב בשדנורית27/10/2010
יש לי בשד הימני ראש שחור כמו בפנים וכשלחצתי עליו יצא ממנו חלב כמו שיוצא משחור בפנים האם זה מסוכן?האם יש עם זה בעיה ? אשמח לקבל תשובה בהקדם כי אני לחוצה מאד!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות חלב בשד - תגובה
ד''ר תניר אלוייס28/10/2010שלום נורית,
בעור השדש, כמו בכל מקום אחרי בגוף, ייתכנו "ראשים שחורים".
אם הממצא נעלם - אין מקום לדאגה. אם מתמיד גוש באזור - גשי להיבדק, למרות שמה שאת מתארת לא נשמע מדאיג.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)