מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרורותדוד16/11/2010
אחרי כימו ניתוח וכן הקרנות החלו כאבי גב בבדיקות סיטי נראה שחוליה בגב נהרסה
א. עלה חשד לגרורות זה נכון?
ב איזה בדיקה לעשות mgi או pet ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות - תגובה
ד''ר תניר אלוייס19/11/2010שלום רב,
הרס של חוליה אכן יכול להיות כתוצאה מגרורה,
PET יאפיין את הממצא כחשוד או לא לתהליך גידולי בלי לתת פרטים אנאטומיים,
MRI נותן תמונה אנאטומית של הממצא ולכן אולי יותר מתאים רק אם שוקלים לבצע ניתוח,
אבל אני מציעה להתייעץ עם הרופאים המטפלים לגבי הבדיקות הדרושות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנותדפנה15/11/2010
התחלתי לקבל הקרנות לאחר ניתוח כריתת שד (את הכימותרפיה קיבלתי לפני הניתוח). בינתיים קיבלתי 6 הקרנות, ואני מרגישה עייפות רבה וחולשה. האם זה הגיוני, כי במכון הרדיותרפיה אמרו לי שבדרך כלל אין תופעות לוואי מיוחדות לטיפולים, ואם יש עייפות היא בדרך כלל מופיעה לקראת סוף הטיפולים. האם יש משהו שיכול להקל על העייפות, או שפשוט לנוח ולחכות שהתקופה הזאת תחלוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנות - תגובה
ד''ר תניר אלוייס19/11/2010שלום מיכל,
עייפות היא אכן תופעה מוכרת במהלך טיפוך קרינתי, בעיקר לקראת הסוף, וחוץ מאשר לנוח ולדעת שזה יעבור - אין הרבה מה לעשות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טומקסיפן ותופעות לויבת מודאגת15/11/2010
שלום רב.
יש לי שאלה לגבי טומקסיפן ותופעות לוי שלו.
לאימא שלי: בת 60 .
HER2 שלילי,
Estrogen receptor immunoreactivity observed in over 75% of tumor cells (score 4, range 1 – 4)
Progesterone receptor immunoreactivity observed in over 75% of tumor cells (score 4, range 1 – 4)
קיבלה כימיה: AC
12 טקסולים
25 הקרנות.
כרגע התחילה טומקסיפן 20 מל"ג.
כול החלק גוף תחתון שלה כואב , והיא מתלוננת על כאבים וצריבה בנרתיק.
ממש סובלת יום שלם צריבה בין רגליים ופיבנים.
השאלה שלי ,
מה אימא צריכה לעשות כדי להפחית כאב?
אולי אוכל מסויים?
אולי לשתות כדור בלילה?
אולי תוספת של כדור נוסף?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טומקסיפן ותופעות לוי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי22/11/2010אין סיבה לכאב בתרופות . יתכן ויש דלקת בשתן או יובש קשה בנרתיק רצוי מאד לגשת לרופא גניקולוג לבדיקה . ובכלל לברר את מקור הכאב. טמוקסיפן אינו צריך לגרום לכאב כפי שאת מתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות דחופה בנושא תוספת ציספלטיןנעמה15/11/2010
שלום רב!! יש לי התלבטות בנוגע להמשך הטיפול הכימי ואני זקוקה לעזרתכם... אני לאחר ניתוח להוצאת הגידול, הגידול הוא טריפל נגטיב ויתכן שאני נשאית, קיבלת AC פעם בשבועים במשך 4 פעמים וכעת אמורה לקבל 12 טיפולי טקסול, פעם בשבוע,הציעו לי להוסיף לטקסול 4 טיפולים של ציספלטין (כל שלושה שבועות), אני מבינה שלתוספת זו , במצבי, אין כיום סימוכין בספרות ולכן מאוד מתלבטת, אשמח לדעת את דעתך... אני חייבת להחליט תוך יומיים לגבי המשך הטיפול כך שבמידה וניתן אשמח לתגובה מהירה תודה רבה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות דחופה בנושא תוספת ציספלטין - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי22/11/2010לא הייתי בארץ כך שתגובה מהירה לא יכולתי לתת. אכן אין סימוכין בספרות . יש רופאים המסתמכים על הידוע על פעילות התרופה במקרים אחרים . במרכז שלנו בשלב במשלים אין מוסיפים פלטינום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לומפקטוריאסנת15/11/2010
לפני כחודשיים עשיתי ניתוח לומפקטורי להסרת גידול שנמצא שפיר באחת מצינורות החלב בשד, גיליתי זאת אחרי שאיבחנתי שיוצא לי נוזל חום בהיר מהפטמה, מה שמטריד אותי הוא שהנוזל ממשיך לצאת כמו לפני הניתוח, מה יכולה להיות הסיבה לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לומפקטורי - תגובה
ד''ר תניר אלוייס16/11/2010שלום רב,
יכול להיות שהנוזל שמופרש מהפטמה מקורו בנוזל שהצטבר במיטת הניתוח, אפשרות אחרת היא שהגורם להפרשה לא הוצא בניתוח.
אני מציעה לך לחזור לרופא המטפל כדי לברר את העניין.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתוב באולטראסונדמודאגת14/11/2010
שמתי לב שברוב הבדיקות מופיע BIRAD (ממוספר) בבדיקה אולטראסונד שביצעתי שבו היה אזור "היפואקוגני" לא אחיד.... גוש? שינוי פיברוטי? לא ציינו שום דבר בקשר ל"BIRAD" האם חייב להופיע התייחסות לכך ואם לא מופיע זה אומר שהממצא ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתוב באולטראסונד - תגובה
BIRADS הוא מדד שעוזר לרופאים לתקשר בינם לבין עצמם לגבי מידת החשד של ממצא מסויים, ובדיקה תקינה מתוארת כ BIRADS1.
עם זאת - יותר מקובל להשתמש ב BIRADS בממוגרפיה, באולטרסאונד פחות,
אני מציעה לך לפנות לייעוץ רשמי אצל כירורג שד עם הצילומים כדי לקבל חוות דעת מסודרת.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאור תוצאות ממוגרפיה ו USאמי14/11/2010
שלום רב,
אחותי בת 36 עברה ממוגרפיה ו U/S ו כתוצאה מהממצא הומלצה ביופסיה ע" ידי רופא שהוא כירורג ולא כירורג שד, להלן התוצאות של שתי הבדיקות:
ממוגרפיה -
צד שמאל: הכל תקין
צד ימין: גוש בקוטר 2 ס"מ גבולות סדירים סמיכות גבוהה ברביע עליון מרכזי, הסתיידויות - גסות, רקמה פברוגלנדולרית - תקינה, צל העור והפטמה - תקינים, צינוריות - תקינות, רושם - לא מוגדר כנראה שפיר.
U/S -
צד שמאל: לא הודגם גוש סולידי או ציסטי.
צד ימין: בשעה 12 הודגמה רקמה עם תהודה נמוכה בקוטר 3 ס"מ.
בדיקה גופנית: בשד ימין מעל הפטמה נמוש גוש נייד לא רגיש בקוטר 3 ס"מ.
השאלות שלי:
1- האם התוצאות אכן מצדיקות ביופסיה ובאיזה דחיפות ומה הסיכויים לגוש שאינו שפיר ?
2- האם כדאי לפנות לעוד רופא שהוא כירורג שד או אנגוקולוג לקבלת עוד דעה ?
3- האם יש רופא כזה באזור עפולה או חיפה שיכולים להמליץ עליו ?
4- איזה סוג ביופסיה אם בכלל מומלץ למקרה שלה ?
נקווה לטוב,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור תוצאות ממוגרפיה ו US - תגובה
מובן שאי אפשר לתת ייעוץ פרטני בפורום כזה רק על סמך ציטוט של תשובות,
בעיקרון אם יש גוש בשד בדרך כלל נהוג לדגום בביופסית מחט (ביופסית ליבה),
מן התשובות שאת מצטטת לא נראה שיש משהו דחוף, ובהחלט כדאי להתייעץ עם כירורג שמתמחה במחלות שד.
ברמב"ם ובכרמל אנייודעת שפועלות מרפאות שד שמאויישות על ידי מומחים, אני מניחה שגם בעפולה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצהבר12/11/2010
לאחר אולטרסאונד וביופסיה עולה כי יש גוש בשד ובבלוטה בבית שחי ימני. המצריץ הוצאה מיידית.אני מטופלת ע"י פרופ' מיכלסון .ונשלחת לניתוח בשבוע הקרוב. כל מה שאני מבקשת לדעת האם אני בידיים טובות .הפחד שמי שמנתח אינו ההמומחה, גרוע יותר מהפחד מהגוש.אני יודעת שיש בעיה בהמלצות אבל אשמח לדעת משהו על מנת שאוכל להוריד מעט מרמות הלחץ המטורפות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
בר13/11/2010מרוב בלבול אני אפילו לא מצליחה לזכור את שם הרופא. הרופא שינתח אותי הוא פרופ' משה מיכוביץ אשמח לקבל חוות דעת עליו. בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת גוש מהשדאתי11/11/2010
שלום רב.בעקבות תלונה על נפיחות בבית השחי, הופנתי לאולטרסאונד בית שחי וחזה.קיבלתי תשובה "שד ימין-גוש סולידי בגודל 18 ממ,בשעה שתיים גוש סולידי כ-29 ממ-כל הגושים נראים שפיר.בוצע CORE BIOPSY מהגוש הגדול.תשובה פטלוגית FIBROADENOMA.והופניתי לניתוח RT BREAST LUMPECTOMY.האם כדאי/חובה לעבור הניתוח? באם לא אעבור מה ההשלכות? מדוע באותו ניתוח לא מוציאים כבר את כל הגושים? האם ניתוח זה נקרא "כריתת שד"?יש משהו נוסף שעלי לדעת? אשמח לכל עזרה שכן אני מבוהלת עד פחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להוצאת גוש מהשד - תגובה
ד''ר תניר אלוייס19/11/2010שלום אתי,
בעיקרות פיברואדנומות הן גידולים שפירים לחלוטין, והסביות להוציא ואתן בניתוח הן רק אם מציקות, גדלות או שחושדים שלמרות תשובת הביופסיה מדובר במשהו אחר.
29 מ"מ זה לא קטן, אבל עדיין אפשר לעקוב - ולפעמים הגושים האלה גם קטנים עם הזמן.
בכל מקרה לא מדובר בכריתת שד - אלא בכריתת הגוש בלבד, ניתוח שיכול להעשות הרבה פעמים בהרדמה מקומית באשפוז יום.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שדהילה10/11/2010
שלום,
לאיזה רופא פונים לבדיקה שיגרתית לשד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שד - תגובה
ד''ר תניר אלוייס12/11/2010שלום הילה,
בדיקת שד שגרתית מתבצעת בדרך כלל ע"י כירורג שד,
יש גם גינקולוגים ורופאי משפחה שמבצעים בדיקות שד.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פתולוגיהיפעת09/11/2010
בת 59 בריאה עד כה
ממצאי הבדיקה של -PET CT מדגימים קליטה פתולוגית של FDG בתהליך שאתי בשד ימין ופיזור גרורתי נודלי ב LEVEL 1 של בית שחי ימין,ללא עדות לפיזור מרוחק בתחום רזולוצית שיטת ה PET
Mri שד ללא חומר ניגוד תהליך שאתי נרחב התופס את הרביע העליון חיצוני בחלקו התחתון
בלוטות חשודות בבית השחי. גוש במימדים של 2.5*5*4.7 ס"מ,לא מערבת את הפיטמה, המראה האדרה חזקה מהירה עם שטיפה. בבית השחי-צביעה של מספר בלוטות ללא הילוס שומני, בעיקר בלוטות תחתונות ומעל מדיאלית בבית השחי שקוטרן 1.3*1.7 ס"מ.
פתולוגיה שד
Intraductal and infiltrating ductal carcinoma grade 2
Estrogen-positive(+)in 20% of the cells
Progesterone_positive(++)in 5% of the cells
Her-2-neu-score 3-strongly positive
Calponin and p63:not contributory
ציטולוגיה בלוטות
משטחים מניכור בגוש בית שחי ימין נראו קבוצות מעטות של אפיטליאלים ממאירים על רקע לימפוציטים רבים. הערה:רוב החומר מראה שינויים ארטפקטואליים של התייבשות.
לאור הנתונים המתוארים לעיל אודה על חו"ד האם יש מקום לחו"ד פתולוגית נוספת ובמידת האפשר, המלצה על טיפול מומלץ ו/או כל עצה היכולה להואיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות פתולוגיה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס10/11/2010שלום יפעת,
ראשית - לקבלת חוות דעת מסודרת והמלצות טיפוליות אני מציעה לך לפנות להתייעצות פורמלית (ולא וירטואלית) אצל רופא - כירורג שד או אונקולוג,
בעיקרון מדובר בגידול לא מאוד גדול, אבל על סמך הנתונים שסיפקת יש מקום לשקול טיפול כימוטרי מקדים ואז ניתוח לכריתת הגידול ובלוטות בית השחי, ותוספת טיפול קרינתי על פי סוג הניתוח והממצאים, וטיפול אנטי הורמונלי בהמשך.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפעת . יהיה בסדר -ראיתי שכתבת
נעם10/11/2010בפורום נוסף ואני יודע בדיוק כיצד את מרגישה
החלטתי להגיב משום שלפני 4 שבועות אישתי אובחנה כחולה עם מימצאים ממש זהים
לאבחנה שלך.וגם גילה כמעט כשלך.לפני כשבועיים עברה ניתוח והשבוע חזרה לעבודה.
ביום ראשון הבא נפגש עם האונקולוג.
מאז האבחנה אני קראתי הרבה מאוד ואני חושב שיש סיבה לאופטימיות שאנו מגלים.
.בתחום זה הרפואה ממש מחוללת נפלאות והשינויים מבחינת הטיפול מאוד מהירים.
מה שהייתי מציע לך זה לשקול אפשרות ליטול תרופה כנגד החרדות.זה מה שאישתי עשתה.רופא המשפחהה שבישר לנו אודות המחלה אמר שהוא תמיד מציע זאת.
רפואה שלמה
נעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לתשובה לשאלהחסויה09/11/2010
ד"ר תניר אבל ליפעמים כאשר אני נודעת בשד אז בפיטמה מעט בולטת ולאחר כמה שניות שוב שוקעת , אני אמורה לידאג מכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לתשובה לשאלה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס09/11/2010לא נמשע מדאיג בכלל,
אבל הפורום הזה לא יכול לתת ייעוץ אישי - אז אם מוטרדת אנא גשי לרופא שיבדוק אותך ואל תסתפקי בייעוץ וירטואלי.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שדמ09/11/2010
שלום עברתי בדיקת ממוגרפיה שבסוף כתבו למטה: ללא ממצא חריג בבדיקה
אבל בכל זאת קבעו תור לבדיקת אולטראסאונד בשל רקמת שד סמיכה
האם יש סיבה לחשוש? מזה אומר בכלל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שד - תגובה
ד''ר תניר אלוייס09/11/2010שלום רב,
לפעמים כאשר רקמת השד סמיכה בממוגרפיה נהוג להמליץ על אולטרסאונד להשלמת הדמיה, אין סיבה לדאגה - זה מתבצע פשוט בשביל להשלים את הבדיקה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסויה09/11/2010
אני בת 15.5 .מפותחת(יש מחזור)בזמן האחרון אבחנתי בכך שפיטמותי שקועות ולא כולכך בולטות .
קראתי שזה יכול להיות סיפטום לסרטן שד ,האם יכול להיות שיש לי סרטן שד?
חשוב לציין שאין לי עבר משפחתי של סרטן מכל סוג שהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס09/11/2010שלום יובל,
פטמות שקועות יש להרבה נשים - וזה סימן מדאיג רק אם הוא מופיע אחרי שהפטמות היו בולטות, ושקעו.
סרטן שד בגיל 15 - ועוד בשני השדיים - זה מאוד לא סביר.
פטמות שקועות או שטוחות בגיל 15 עדיין יכולות להשתנות, אבל אם את מודאגת אני מציעה שתראי את זה לרופאת משפחה או נשים או לכירורג/ית שד.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי צודק petct או אולטרסאונד ?אביבה09/11/2010
לפני שלושה שבועות גילו לי סרטן שד, לפי האולטרסאונד 3.5 ס"מ , לפי pet ct כ 2.5 ס"מ
שבוע הבא ניתוח הרופא רוצה להוריד 12 ס"מ למה ?
וכמה הגידול יכול להשתנות בגודלו לאחר חודש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי צודק petct או אולטרסאונד ? - תגובה
ד''ר תניר אלוייס09/11/2010שלום אילנה,
בסופו של דבר מה שקובע הוא המדידה של הגידול עצמו שמתבצעת במכון הפתולוגי אחרי הניתוח.
בעיקרון האולטרסאונד היא בדיקה קצת יותר אמינה לצרכי מדידה, אבל כאמור - המדידה אחרי הניתוח היא המדוייקת ביותר.
מטרת הניתוח היא לכרות את הגידול עם שוליים ברקמה בריאה - בד"כ במרחק של כ 1 או 2 ס"מ מהגידול בכל צד - כך שלא ברור לי למה המנתח רוצה להוריד 12 ס"מ - שזה הרבה. צריך לבקש הבהרות מהמנתח.
במהלך חודש אחד הגידול בדרך כלל לא גדל באופן משמעותי.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפתיע
אביבה17/11/2010עברתי ניתוח והוציאו לי את הגוש
תוצאות פתלוגיה
הגוש היה 2.6 ס"מ , (בלוטות זקיף נקיות)
והיה עוד 0.6 ס"מ עוד סרטן אחר לגמרי מרוחק (לפי דברי הרופא )
האולטרסאונד אמר גוש בגודל 3.2 ס"מ
והpetct אמר 2.6 ס"מ
אף אחד לא האמין שזה שתי סרטנים שונים ומרוחקים
רופא בכיר מאד הופתע
האם יכול להיות שהאולטרסאונד חיבר את גודל שתי הסרטנים
ואילו petct הסרטן הגדול הסתיר את הקטן ולכן אמר 2.6 ס"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפתיע - תגובה
ד''ר תניר אלוייס19/11/2010הרזולוציה של ה PET אכן לא טובה - ולא מקובל לעשות מדידות של גידול ראשוני בשד על סמך ה (בכלל, PET היא לא בדיקה לגידול בשד אלא בשאלה של גרורות מרוחקות)PET
ככלל, אף אחת מבדיקות ההדמיה אינה מדוייקת בקביעת גודל, ורק הבדיקה הפתולוגית קובעת.
אני גם רופאה בכירה ואני לא מופתעת שהיה מוקד נוסף מרוחק של גידול עם מאפיינים אחרים -רואים את זה לא מעט.
אם היה גידול נוסף מרוחק שלא נראה בבדיקות הדמיה יש לשקול ביצוע MRI שדיים (אם לא בוצע עדיין) לשלול מוקדים נוספים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
א20/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)