פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שמחה
    27/10/2010

שלום ,

נישקתי מכרה שבתהליכים של כימותרפיה כתוצאה מסרטן השד.
    היא מאוד נבהלה ואמרה שלא רצוי להתקרב . מה הסיבה ? האם יש סכנה עבורי או עבורה מעצם המגע ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    28/10/2010

שלום רב,
    במהלך כימוטרפיה תיתכן ירידה בספירת הדם הלבנה, ונשים עשויות להיות בסיכון מוגבר ללקות במחלות מדבקות כמו הצטננויות וכד'
    אם את בריאה אין סכנה ממשית מנשיקה תמימה, אבל אם היא לחוצה אז כדאי להמנע כדי לא להדאיג סתם.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני טיסה
    ענת
    25/10/2010

עברתי לפני שנה ניתוח להוצאת גוש לא קיבלתי כימו אלא רק הקרנות וכדור טמוקסיפין ל - 5 שנים שאלתי היא :
    אני רוצה לטוס לתאילנד והייתי מעוניינת לדעת אם זה בסדר

לקביעת תור
    סגירה
    לפני טיסה

הוספת תגובה

• לפני טיסה - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    26/10/2010

שלום ענת,
    אין מניעה מטיסה,
    (אם עברת כרתה של בלוטות בית השחי מעבר לבלוטת הזקיף מומלץ ללבוש שרוול לחץ או חבישה אלסטית בטיסות ארוכות של מעל 5 שעות).
    נסיעה טובה.
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ביחס לתשובה לביופסיה
    דינה
    24/10/2010

שנה וחצי אחרי הטיפולים הופיע סרטו בשד השני. והוא חיובי ל ck5/6 ול p63.
    ציתי לדעת את המשמעות של הממצא הזה.
    זו גרורה יחידה.
    בתודה-דינה

הוספת תגובה

• שאלה ביחס לתשובה לביופסיה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    26/10/2010

התשובה שאת נותנת מנותקת מכל התשובה ולכן אין לה הרבה משמעות . צריך לדעת האם הגידול הינו אותו גידול כמו הגידול הראשון או גידול שונה האם אתן צביעות יש בשני המקרים האם הגידול היה חיובי להורמונים וכיצד הוא עכשיו לצביעות שאת מצינת אין משמעות ממש אם אין השואה ויחד עם כל שאר הממצאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב בזמן הקרנות
    תמר
    23/10/2010

אני נמצאת לפני ביצוע הקרנות (מתחילה בעוד מס' ימים). האם יש מעקב כלשהו, בדיקות שונות שצריך לעשות בזמן ההקרנות? האם הקרנות יכולות להשפיע על ספירת הדם כמו כימותרפיה?
    תודה מראש,
    תמר

לקביעת תור
    סגירה
    מעקב בזמן הקרנות

הוספת תגובה

• מעקב בזמן הקרנות - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    24/10/2010

שלום תמר,
    בדרך כלל אין צורך במעקב מיוחד תוך כדי הקרנות, למעט בדיקת רופא או אחות אחת לשבוע - שבועיים לוודא שהעור לא מגיב קשה מדי.
    אם לא בוצעו בזמן האחרון כדאי לבצע בדיקות דם בסיסיות לפני תחילת הטיפול.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חסויה
    23/10/2010

בת 15.5 . ליד הפיתמה של שד ימין ליפני כשבוע שמתי לב כי יצא לי וריד קטן ודק
    האם אני צריכה ליפנות לרופא ? אני מאוד מוגאדת!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    23/10/2010

אין סיבה לדאגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בשד
    מיה
    22/10/2010

אני בת 26 אימא לבת שנתיים הנקתי 5 חודשים בימים האחרונים אני מרגישה צריבה בשד ימין יש סיבה מסויימת לכך? האם מצריך בדיקה או שאם זה ייפסק אז לא להתייחס?

לקביעת תור
    סגירה
    צריבה בשד

הוספת תגובה

• צריבה בשד - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    22/10/2010

שלום מיה,
    אם הצריבה מתמידה כדאי לפנות להיבדק.
    הסביר ביותר שזה משהו מקומי - דלקת בפטמה, או סתם כאב ממקור הורמונלי, אבל צריך לבדוק.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה בהריון-דר' תניר אלוייס
    מירי
    21/10/2010

שלום רב.
    אני מגיעה אליך מידי שנה לבדיקת שד בגלל סיפור משפחתי (אימי חלתה).
    כיום אני בהריון וזו התקופה שבה הייתי בשנה שעברה.
    האם עליי להגיע בהריון להיבדק או רק לאחר הלידה?
    אם הבדיקה היא לאחר הלידה האם עליי להמתין תקופה מסויימת מהלידה (אינני מתכוונת להניק)?
    תודה על תשובתך
    מירי

הוספת תגובה

• בדיקה בהריון-דר' תניר אלוייס - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    22/10/2010

שלום מירי,
    הריון אינו סיבת לוותר על בדיקה שגרתית, למרות שעשוי קצת להקשות על הבדיקה בגלל גודש בשדיים.
    את מוזמנת להגיע כמתוכנן, ולפי הבדיקה נחליט מתי לזמן אותך לבדיקה חוזרת.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטמה שקועה
    חסויה
    20/10/2010

שלום בזמן האחרון שמתי לב כי שתי הפיטמות שלי שקועות לביפנים.
    וגם יצא לי וריד קטן ליד הפיטמה בצד ימין , אני עוד מעט בת 16
    האם יש מקום לדאגה? אני מודאגת מאוד!

לקביעת תור
    סגירה
    פיטמה שקועה

הוספת תגובה

• פיטמה שקועה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    20/10/2010

כנראה שתמיד הפטמות שקועות בגילך לא נראה לי מקום לדאגה . אם בכל זאת את מודאגת תבדקי על ידי רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת MRI בגלל נשאות
    י.
    20/10/2010

שלום, אני בת 39 ,נשאית BRCA1. עשיתי בדיקה MRI פעם ראשונה כי מעקב בגלל הנשאות.קיבלתי תשובה הבאה:
    הודגמה רקמת שדיים צפופה.לאחר מתן ח"נ-נראו מוקדי צביעה קטנים פזורים בשני השדיים, יכולים להתאים לצביעה של רקמה פיברוגלנדולרית.בשד ימין -מוקד הבולט ברביע פנימי עליון -ב1/3 האיזורי של השד-במימדים 0.5*0.65 ס"מ.שד שמאל-לא נראו מוקדי צביעה חשודים.מומלצת קורלציה עם US ביופסיה. BIRADS 4.
    אני מבקשת הסבר לתשובה הזאת. האם גוש או מוקד זה סרטני, האם הוא גדול מספיק , מה זה BIRADS4?אני מאוד דואגת. אם אפשר יותר פרטים על מה שמחכה לי בעתיד אם זה סרטן. אני מודה מראש

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת MRI - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    20/10/2010

התשובה פשוט אינה מספיקה לא מאבחנת ודורשת ברור נוסף לכן צריך את האולטרסאונד ואם יהיה צורך לבצע ביופסיה . לגבי המשך רק אם תהיה ביופסיה חיובית ניתן לדון. כרגע אין סכנה גדולה לסרטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מקום לדאגה?
    מיכל
    19/10/2010

שלום
    בת 33 מעשנת קופסה ביום. לאחרונה יצאו לי פצעים וסמנים אדומים על שתי השדיים לא יודעת להגיד בוודאות אם הסמנים נראים כמו שטפי דם או פשוט סמנים אדומים. בנוסף הבחנתי שלפעמים האזור מסביב לפטמה בשתי השדיים מתכווץ כולו ונהיה ממש עם המון קמטים ולאחר כמה זמן זה חולף מעצמו. אין לי גרד ואין הפרשה מהפיטמה. לציין שעברתי אולטרסאונד לפני חודשיים בלי קשר לזה שגילה בלוטות קטנות בבית השחי ובצוואר. האם לאור תלונותי יש מקום לפנות לכירוג שד או שאני סתם נלחצת?
    לציין ( לא יודעת אם זה קשור שיש לי ברקע לופוס וקרישיות יתר)

לקביעת תור
    סגירה
    יש מקום לדאגה?

הוספת תגובה

• יש מקום לדאגה? - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    20/10/2010

בהחלט פני לכירורג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב מיסביב לשדיים
    חסויה
    19/10/2010

אני בת 15.5 ויש לי כבר חודש כאבים מסביב לשד שמאל , אך לא נירא לי שיש לי ששם גוש . האם יכול להיות שיש לי סטן השד? האם עלי להיבדק?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב מיסביב לשדיים

הוספת תגובה

• כאב מיסביב לשדיים - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    20/10/2010

את בגיל שסרטן שד נדיר ביותר . כאב אינו תופעה של סרטן שד כנראה ומדובר בשינויים הורמונליים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריפל נגטיב
    ולרי
    19/10/2010

אני בשנות ה50 סובלת מסרטן שד גרורתי- טריפל נגטיב מאז פברואר 2010 מטופלת בטקסול+ אווסטין
    מאז עברתי פעמיים CT ונמצא שכל הגרורות בשד בבלוטת הלימפה ובריאות נעלמו.היתכן שהצלחתי להחלים מהמחלה? היש תקדימים לכך שבמצבי המחלה נעלמת לחלוטין? מה הסיכויי לשרוד במצב כזה ולכמה זמן?

לקביעת תור
    סגירה
    טריפל נגטיב

הוספת תגובה

• טריפל נגטיב - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    20/10/2010

את שורדת גם כעת. לכמה זמן קשה מאד להגיד. המצב שלך הוא כרוני בד"כ לא מבריאים בשלב הגרורתי אולם מצליחים במקרים רבים להפכו למצב כרוני ממושך.יש היום טיפולים חדשניים מתפתחים לסוג זה של מחלה כך שתמיד יש תקוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לולרי וחולות טריפל נגטיב לאחר טיפול

אחות של טוש
    31/12/2010

אחותי חולה בטריפל נגטיב בשד ימין שני גושים 3.5+1.5 ,עם גרורות בבלוטות קטנות
    בית השחי
    מה היה הטיפול שהומלץ לכן? כמה טיפולים מכל סוג קיימתן? האם יש תרופה/תהליך חדש שכדאי שאכיר כדי לתמוך באחותי .

רפואה שלמה לכן ,אמן !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לולרי וחולות טריפל נגטיב לאחר טיפול - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    01/01/2011

את אומרת שיש בלוטות נגועות בבית שחי אז לא צריך יותר להמתין לתשובה מאחר ויש תשובהמביופסיה. יתכן וממתינים לדעת כמה בלוטות היו נגועות. הטיפול בחולות שבסרטן לא נמצאו רצפטורים להורמונים או להרצפטין הינו טיפול כימותרפי אם יש גם בלוטות ושני גידולים תזדקק כנראה גם להקרנה. אם אין גרורות יש יש סיכוי טוב שתבריא. הטיפול הכימי אינו שונה במקרה זה מהטיפול בחולות שיש רצפטורים חיוביים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר ביאטריס

אחות של טוש
    01/01/2011

תודה על התשובה .זה ממש עוזר . אני מבינה שאחותי תצטרך לעבור גם הקרנות וגם כימו' .גם ניתוח להסרת הגידולים בשד ימין וגם ניתוח להסרת הבלוטות הנגועות .
    הרופאה שלה אמרה שבהמשך כנראה גם הסרת השחלות (בשל סוג הסרטן והחשש לחזרה ).
    האם כעת כל יום שעובר הוא קריטי להתפשטות לגרורות ? וגם
    האם ההתחלה עם טיפול כימוטרפי היא הגיונית לעומת האפשרות האחרת שהיא הוצאת הגידולים ואחר כך כימו והקרנות?
    כמי שלא מבינה בנושא ,האינטואיציה שלי אומרת כי צריך להוציא את הגידולים מיידית כדי לצמצם את הסיכוי להתפשטות המחלה , כי הרי הטיפול הכימי הראשון אם יהיה מחר לא יצליח לעצור את ההתפשטות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דפנה
    19/10/2010

אני לאחר ניתוח לכריתת שד והוצאות בלוטות. קיבלתי טיפול כימותרפי לפני הניתוח כדי להקטין את הגידול. הגידול שלי היה רב-מוקדי. לפי הביופסיה הסרטן שלי הורמונלי, ולכן הרופאה נתנה לי כעת מרשם לטמוקסיפן. הרופאה הגדירה את הסרטן שלי כשלב 3b , ולאחר הניתוח הוגדר כשלב 3a (הרופאה אמרה לי שלכימותרפיה יש השפעה מוגבלת על גידולים הורמונליים) . בניתוח הוציאו 30 בלוטות, מתוכן 26 היו נגועות.הרופאה אמרה לי שסוג הסרטן שיש לי אינו אלים, והוא מתפתח בקצב מאוד איטי.
    השאלות שלי הן:
    א. לפי הסטטיסטיקה היבשה, מהם סיכויי ההישרדות שלי?
    ב. אני לא רוצה לקחת את הטמוקסיפן בגלל תופעות הלוואי. האם אני מגדילה את הסיכויים לחזרת הסרטן באופן משמעותי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    20/10/2010

אם לגידול רצפטורים להורמונים עיקר הפעילות האנטי סרטנית הינה של טיפול כטמוקסיפן ולכן מאד חשוב שתיקחי אותו . את מפחדת מתופעות של הטמוקסיפן ולא של הכימותרפיה שכבר קיבלת?! היה לך גידול גדול עם הרבה בלוטות מעורבות צריך לעשות כל מאמץ למגר את הגידול אם שלח תאים לאיזורים אחרים.קשה לקבוע סטטיסטיקה יבשה למקרה הבודד איני יודעת שום פרט עליך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופא לוחץ לניתוח דחוף לפני חוות דע
    עזרה דחופה בב
    19/10/2010

אני בת 52 וגילו אצלי גוש בשד. לאחר שהתקבלו תוצאות הביופסיה הכירורג קבע ניתוח דחוף.
    לא הצלחתי להבין מה הדחיפות והאם הגוש סרטני. המליצו לי לפנות לאונקולוג כדי לקבל חוות דעת שניה.
    אתמול התקשר הכירורג לוודא שאכן פניתי לניתוח ואמר שזה דחוף אך הסכים להמתין לחוות דעת נוספת.
    הרופא לא מדבר עברית טוב ואמר שבבית החולים יסבירו לי.
    בבקשה עזרו לי להבין מה האבחנה ואם אני צריכה ניתוח דחוף או שיש פרוצדורה אחרת.
    כל מידע יעזור.
    בהמשך רשמתי את תוצאות הביופסיה.
    אנא תשובה ברורה. אם צריך ארוץ דחוף לניתוח.

תודה רבה

תוצאות ביופסיה:
    מקור הדגימה: TRU CUT LT BREAST
    אבחנה: INFILTRATING LOBULAR CARCINOMA

מקור הדגימה: BREAST LT – ER+ PR
    אבחנה: ESTROGEN STAINING INTENSITY INDEX: 3
    ESTROGEN RECEPTORS: 100% POSITIVE CELLS
    PROGESTERON RECEPTORS: 5% POSITIVE CELLS

מקור הדגימה: BREAST LT – HER – 2
    אבחנה: LT. BREAST CYST – SIMPLT
    FNA ציסטה שעה 3 צד שמאל

מקור הדגימה: FNA BREAST LT.
    אבחנה: NEGATIVE FOR TUMOR CELLS

מקור הדגימה: BREAST LT. KI-67 – P-53
    אבחנה: KI-67 – 20% OF POSITIVE CELLS
    P-53 - 0% OF POSITIVE CELLS

סונר שד שמאל + דופלר ביופסיה + FNA
    הבדיקה מכוונת לממצאים הממוגרפיים והמישושיים.
    בשעה 3-4 כ-2 ס"מ מהפיטמה באיזור הגוש הנימוש מודגמת ציסטה 3.2 ס"מ צלולה תואמת את הגוש הממוגרפי והמישושי.
    עקב רגישות ניכרת ולפי בקשת רופא המטפל בוצעה ניקור במחט עדינה FNA במחט G21.
    הציסטה הצטמקה, יצאה 8 סמ"ק נוזל צלול חום שנשלח לבדיקה ציטולוגית.
    בשעה 12 כ-1 ס"מ מהפיטמה באיזור המלאות המישושית מודגמת איזור היפואקוגני בלתי מוגדר המעוות את קורות השד. גודלו כ- 1.3 ס"מ בעומק השד. ללא וסקלריזציה חריגה בחלקו השיטחי של איזור זה תהליך פחות בולט 0.7 ס"מ. (לא ברור האם הממצא בעומק הינו צל אקוזטי או ממצא).
    יש לציין ציסטות קטנות בחלקם עם תוכן בשעה 11 ובין השעות 1-2 משני צדדי התהליך הנ"ל.
    בהנחיית סונר בוצעה ביופסית טרוקט במחט G14 משתי איזורי העיוות ארכיטקטורה. חומר נשלח לבדיקה.
    הפעולה עברה ללא סיבוכים.
    יש לציין שעקב אופי הממצא הממוגרפי במידה ואין פתולגיה ברורה בתשובת הביופסיה, יש לשקול הוצאה ניתוחית של האיזור בכדי לשלול RADIAL SCAR או שאת טובולרי בעלת גידול איטי.

סונר אקסילה (שמאל)
    בלוטות לימפה בעלי מבנה שפיר עד 1.4 ס"מ.

אבחנה משוערת של הרופא במכתב ההפניה לביה"ח: FIBROCYSTIC DISEASE OF BREAST
    LT BREAST MASS
    INF LOBULAR CA OF LT BREAST

הוספת תגובה

• הרופא לוחץ לניתוח דחוף לפני חוות דע - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    19/10/2010

שלום רב,
    תשובת הביופסיה אמנם מדברת על גידול סרטני, אבל אין צורך לרוץ לניתוח בדחיפות, ובהחלט אפשר לקחת שבועיים או שלושה לקבל חוות דעת של רופא נוסף, כירורג או אונקולוג, והסברים מלאים בשפה שאת מבינה.
    אין אפשרות לתת ייעוץ פרטני בפורום כזה, אבל יש להניח שניתוח יהיה לפחות חלק מן הטיפול.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה.

עזרה דחופה בב
    19/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות בבקשה - מפוחדת
    אלה
    19/10/2010

שלום רב,
    אני בת 32, מעשנת כמעט חפיסה ליום (מגיל 16 עם הפסקה של 4 שנים) ונוטלת גלולות. לאחרונה הרגשתי כמה גושים/בליטות בשניי השדיים בצד החיצוני שלהם.
    הלכתי לגניקולוג והוא מייד אמר שזה ציסטות אך כמובן הפנה אותי ל-U.S כגיבוי.
    במקביל נתן לי "אוויטול" 400 מ"ג פעם אחת ביום ואני לוקחת את זה כמעט חודש.
    אתמול הייתי שוב אצל הרופא והוא אומר שיש שיפור משמעותי (הציסטות קטנו).
    באולטראסאונד, הרופאה לא ראתה כלום בצד ימין (אני עדיין מרגישה שיש משהו) ובצד שמאל ראתה. הפיענוח שלה הוא:
    צד ימין - לא הודגם ממצא סונוגרפי מוקדי.
    שד שמאל - שעה 2 בקו האקסילרי הודגם תהליך סולידי בגודל 6 מ"מ עם מרכז אקוגני מתאים בראש ובראשונה לבלוטה אינטרממרית.
    בתי שחי מימין ומשמאל הודגמו בלוטות לימפה בודדות פשוטות בקוטר עד 1 ס"מ.
    (ממליצה ביקורת סונר בעוד 6 חודשים).
    הגניקולוג טרם ראה את הפיענוח עקב כך שלא היה מרושת. היום אפקסס לו ואז הוא ידבר איתי. ללא קשר קבעתי גם לכירורג שד (ליתר ביטחון).
    אני רוצה לציין שדודה שלי נפטרה מסרטן השד כשהייתה בגיל 39 או 42 (לא זוכרת) והיא מצד אמא שלי. אמא שלי עשתה בדיקה גנטית ותודה לאל היא לא גנטית. סבתא של אמי גם נפטרה מזה בגיל 55. האם אם אמי לא גנטית (תודה לאל), אני עדיין בקבוצת סיכון במידת מה? בת דודתי (בתה של הדודה שנפטרה) חלתה בגיל 33 ויצאה מזה לאחר טיפולים (היא גנטית וגם אחותה).אודה מאוד לעזרתכם וירידה לפרטים כי אני מבולבלת ומאוד מפוחדת. האם ייתכן שב-U.S ישנן בליטות מזעריות שלא נראות לעין בבדיקה? מה זה אקוגני ומה זה אינטרממרית? תודה רבה וסליחה על המגילה (לא יכולה לחכות לשיחה עם הרופא ומעוניינת לשמוע גם אתכם).

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות בבקשה - מפוחדת

הוספת תגובה

• כמה שאלות בבקשה - מפוחדת - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    20/10/2010

בקשר לגנטיקה , אם אמך אינה נשאית של המוטציה גם את לא ( ואת מצינת שלאחותה כן אובחנה המוטציה), כמובן בתנאי שלאביך אין סיפור של סרטן שד במשפחה כי אז צריך לבדוק גם צד זה. הסכנה שלך לסרטן שד הינו ככול אחת אחרת ולכולן יש אפשרות לחלות ולא רק לנשאיות . לגבי האולטרסאונד נשמע שאין מה לדאוג . אינטאממרי המשמעות בתוך השד. כנראה שרואים בלוטות לימפה תקינות . בהחלט רצוי להגיע גם לכירורג להבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אלה
    20/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה