פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טמוקסיפן
    צילה
    28/11/2010

שלום לדר' עוזיאלי

אני לאחר כריתה דו צדדית+כימוטרפיה+הרפצטין. אני שותה את תרופת המניעה טמוקסיפן. התרופה הראשונית הייתה מחו"ל ולא היו לי תופעות לוואי למעט גלי חום והתכווצויות ברגלים.אך לפני חודשיים התחלתי לשתות את אותה תרופה תוצרת הארץ ותופעות הלוואי התגברו כגון:נשירת שיער מרובה,עצירות שאלתי היא האם יש אפשרות לשתות תרופה אחרת במקום הטמוקסיפן.
    אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טמוקסיפן

הוספת תגובה

• טמוקסיפן - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/11/2010

אם זו הבעיה צריך לנסות לקבל את התרופה אותה קיבלת בהתחלה ולא את התחליף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה-ממוטום
    מודאגת
    28/11/2010

עברתי אולטראסאונד בספטמבר בשל כאסים בחזה ימין (מניקה כבר שנתיים) נמצא רקמה היפואקוגנית לא אחידה 1*1 ס"מ עם היפרמיה קלה + בלטות לימפה מוגדלת שמורה כ8 מ"מ*3.5 מ"מ, נשלחתי לממוגרפיה שיצאה הכל תקין יחד עם בקשה לחזור לאולטראסונד בשל מבנה שד פיברוגל' +מבנה בלוטי סמיך בשל הנקה, עם הממצאים פניתי לכירורג שד שפסק ביופסיה תחת סונר (ממוטום), קראתי שה ביופסיה קצת טראומטית לשד מה עוד שאני מניקה ויתכנו דימומים? אני די בלחץ , הרופא לא כל כך הרגיע אותי למרות שאמר ש99%שהכל טוב אבל "עם סרטן" לא לוקחים סיכונים, לא היה אמפטי כ"כ האם באמת כדאי לעשות את הביופסיה, האם יש צורך בחוו"ד נוספת האם לפחד כלל??? ואם עושים האם בסדר להמשיך להניק בצד הביופסיה.
    (קבעתי כבר תור לשבוע )אנא תשובתכם בהקדם, די בלחץ

לקביעת תור
    סגירה
    ביופסיה-ממוטום

הוספת תגובה

• ביופסיה-ממוטום טרם תשובה ממכם

מודאגת
    01/12/2010

עברתי אולטראסאונד בספטמבר בשל כאבים בחזה ימין (מניקה כבר שנתיים) נמצא רקמה היפואקוגנית לא אחידה 1*1 ס"מ עם היפרמיה קלה + בלטות לימפה מוגדלת שמורה כ8 מ"מ*3.5 מ"מ, נשלחתי לממוגרפיה שיצאה הכל תקין יחד עם בקשה לחזור לאולטראסונד בשל מבנה שד פיברוגל' +מבנה בלוטי סמיך בשל הנקה, עם הממצאים פניתי לכירורג שד שפסק ביופסיה תחת סונר (ממוטום), קראתי שה ביופסיה קצת טראומטית לשד מה עוד שאני מניקה ויתכנו דימומים? אני די בלחץ , הרופא לא כל כך הרגיע אותי למרות שאמר ש99%שהכל טוב אבל "עם סרטן" לא לוקחים סיכונים, לא היה אמפטי כ"כ האם באמת כדאי לעשות את הביופסיה, האם יש צורך בחוו"ד נוספת האם לפחד כלל??? ואם עושים האם בסדר להמשיך להניק בצד הביופסיה.
    (קבעתי כבר תור לשבוע )אנא תשובתכם בהקדם, די בלחץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה-ממוטום - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    01/12/2010

שלום רב,
    קשה לתת חוות דעת פרטנית לגבי צילום מבלי לראות את הצילום או לפחות לקרוא את הדו"ח המקרי,
    בעיקרון אפשר לבצע ביופסיה בהנקה , אם כי ממוטומיה היא באמת קצת טרואמטית ואולי אפשר להסתפק בביופסית טרוקט רגילה (מחט קצת יותר דקה ובדיקה פחות טראומטית.
    בעקבות ביופסיה יכול להיות דמום לצינורות החלב וחלב דמי (אבל תינוקות "שותים"קצת דם כבר בלידה, וגם בהנקה לא נדיר שיבלעו קצת דם - אין בזה כל סכנה לתינוק).
    סיכון אחר הוא הפרשה מתמחדה של חלב מפתח הביופסיה - ניתן לצמצם הסיכון על ידי הנקה תכופה (או שאיבה) אחרי הביופסיה בנשיון לשמור את השד ריק כה שיותר עד להחלמה והצטלקות של אתר הביופסיה.
    אם את לא משוכנעת בצורך לבצע ביופסיה את בהחלט יכולה לפנות לחוות דעת נוספת פורמלית - עם הצילומים כמובן.
    בברכה,
    דר תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיבראודנומה פעם שלישית
    עדי
    28/11/2010

שבוע טוב! אני לא יודעת מאיפה להתחיל אז אני פשוט ארשום

אני בת 26 רווקה- לא חוויתי הריון...
    בשנה ופחות מחודש נותחתי פעמיים (2/11/09, 11/7/10) בשד שמאל בשעה 12:00 והוציאו לי גידולי פיבראודנומה בגדלים של 2-3 ס"מ.

לאחרונה (לפני כחודש) בעקבות כאבים באזור הניתוח בזמן ביוץ, ווסת ושאני שוכבת על הבטן הרגשתי גוש באותו אזור ועברתי בדיקה ואובחן שוב אותו הסוג
    אני נטולת עצות, די מיואשת וכאובה זה לא נראה לי הגיוני הקצב הגדילה המהיר הזה...
    מה ביכולתי לעשות כדי לעצור את זה זה????

האם הפתרון היחיד זה לחכות שיגדל מעל 2 ס"מ ואז ניתוח? לא נראה הגיוני לעבור ניתוח שלישי... אם זה כך אז בכל שנה אצטרך לעבור שני ניתוחים?!
    אשמח מאד אם תוכלו לענות לי בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    פיבראודנומה פעם שלישית

הוספת תגובה

• למה מדלגים?

עדי
    29/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו יכול בבקשה לענות לי?!

עדי
    30/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיבראודנומה פעם שלישית - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    02/12/2010

שלום עדי,
    יש נשים שיש להן נטייה לפתח פיברואדנומות - אנחנו לא ממש יודעים למה
    אבל פיברואדנומות אינן מסוכנות, ואין חובה לנתח אלא אם זה גוש שמציק או גדל במהירות.
    2 ס"מ לא נחשב גדול במיוחד, כך שבהחלט אפשר להסתפק במעקב.

לפעמים הפסקת גלולות (או התחלת גלולות אם אתלא לוקחת) יכולה להשפיע על גדילת הגושים.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטטיסטיקה יבשה...
    .גולשת
    28/11/2010

שאלה מסקרנת:
    מהו אחוז ההשרדות אחרי 5 שנים, סטטיסטית,
    לנשים שעברו כריתת שד מלאה ובלוטות לימפה ללא גרורות במקומות אחרים? והקרנות?

מה היה האחוז הזה, לפני כ10 שנים?
    שאלה נוספת: איך מרגישים בטיפול הורמונלי לסרטן השד אחרי קרינה? ניתן לחזור לפעילות ספורט כולל עבודה הכוללת פעילויות פיסיות?
    מקוה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    סטטיסטיקה יבשה...

הוספת תגובה

• סטטיסטיקה יבשה... - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/11/2010

לגבי חזרה לעבודה אין שום בעיה, טיפול הורמונלי יש כאלה שאין להן שום תחושה ויש מעט עיפות ויתכן כאבי שרירים .חזרה לפעילות ספורט מומלצת ורצויה.
    סטטיסטיקה קצת קשה תלוי בגורמים נוספים לאלה שרשמת באופן כללי לשלב 2 ללא בלוטות יש מעל 80% סיכויי ריפוי די דומה למה שהיה לפני 10 שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות המצפות לתשובות....
    .גולשת
    28/11/2010

שלום רב.
    מבקשת הערכה כללית, אחרי כמה זמן רצוי לחזור לעבודה (פיסית) אחרי :
    1. כריתת גידול LUMPECTOMY ובלוטה מבית השחי?.
    2. מתי, אם יעשו לי כריתה מלאה של השד mastectomyעם בלוטה מבית השחי?
    כמובן, שזה אנדיבידואלי אך הייתי מבקשת הערכה באופן כללי:
    אם מדובר בשבוע, שבועות, חודש? יותר?
    3. האם אני יכולה לעשות את הביופסיה במרפאת שד במקום מגורי, ואחרי הניתוח לעבור למעקב במרפאת שד אחרת בבית חולים ציבורי?
    4. האם בזמן כמוטרפיה אפשר לעבוד באופן רגיל? מתי לא? (אני עובדת עם חולים שיש להם מחלות זיהומיות).
    5. האם חולה בסרטן שד, עם גרורה בבלוטת הלימפה בבית השחי מוגדרת כנכה 100%? ומה המשמעות לגבי השתכרות, כשנגמרים ימי המחלה שבעבודה?
    6. האם אפשר לעבוד בתקופת ההקרנות?
    שאלותי לא מעטות, אך הן חשובות לי, וגם יתנו מידע לאנשים ששואלים את עצמם אותן שאלות.
    תודה רבה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות המצפות לתשובות....

הוספת תגובה

• שאלות המצפות לתשובות.... - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/11/2010

באופן כללי לאחר כשבועיים ניתן לחזור לעבודה כמובן בתנאי שאין סיבוכים מסטקטומיה יתכן שבוע נוסף . רצוי שמנתח יתן תשובות לכך אולם זה בקוים כלליים .את יכולה לעשות ביופסיה בכל מקום וניתוח בכל מקום לפי ראות עיניך אין כל מניעה.
    בלוטות בבית שחי לא הופכות אותך לנכה 100% . ככלל ביטוח הלאומי קובע נכויות והנכות הינה לשנה בזמן קבלת טיפולים כימותרפיים בלבד.
    אפשר לעבוד ויש העובדות במהלך כל הטיפולים כימותרפיים וקרינתיים , כמובן שתלוי באדם . אפילו לא ניתן לומר מקצועו מאחר ובכל מקצוע יש העובדות ויש שלא.
    לגבי תשובות יותר פרטניות ומפורטות ממליצה לדבר עם הרופא והעובדת הסוציאלית במקום הטיפול היכולה לכוון יותר לגבי חוקים אלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמוטרפיה וסביבה של אנשים חולים?

.גולשת
    30/11/2010

קודם כל: מודה על התשובה.
    מה לגבי החשש מזהום? בכל תקופת הכמוטרפיה אפשר להסתובב חופשי בכביש? בין אנשים? ובין אנשים חולים? (כי נאמר לי, שיש תקופה בכמוטרפיה שהנויטרופילים עלולים לרדת והאדם רגיש לזיהומים?) אני גם מקבלת סטרואידים במינון נמוך במשך עשרות שנים בגלל אי ספיקה אדרנלית (אי יצירת קורטיזול)ונאמר לי, שזה גורם לפגיעה במע' החיסונית שלי בלי קשר לסרטן השד שהתגלה.

שאלה נוספת הנובעת ממישהי ששאלה:
    מה הסטטיסטיקה של הישרדות 5 שנים, לאחר MASTECTOMY והוצאת בלוטה נגועה?

ושאלה שהיא לא שלי, אלא של חברה:
    כמה בלוטות זקיף יש בבית השחי? אחת או יותר?
    ואם הזקיף נגוע, איך בודקים אם האחרות גם? או כמה מהם, - או שלחילופין מוציאים אוטומטית את כולן?

וגם: מותר לי ללטף כלבים וללכת איתם לטייל בעת טיפול כמוטרפי?
    ואחרי ניתוח?

מצטערת על כל כך הרבה ששאלתי, אבל חשוב לי לקבל תשובות לפחות כלליות. את היתר אשאל את הרופאים שאפגוש.
    בי בי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות של מתחילה....
    .גולשת
    27/11/2010

שלום .
    אם התגלה גידול סרטני עם הוצאת בלוטת לימפה בבית שחי (עדיין אין תשובה אך אומרים לי שזה בוודאות סרטן) האם אני יכולה להחליט על כריתת 2 השדיים למרות ששד אחד רק נגוע ב 3 גידולים ובלוטת לימפה אחת שנראתה "לא במצב טוב"?
    ביופסיה תהיה רק השבוע.
    קראתי שאין עדיפות על כריתה מלאה לעומת חלקית.
    אך אם יש לי העדפה לכרות תוך הבנת המשמעויות מבחינה אסטטית ונפשית, האם יש לי אפשרות להחליט? (כמובן שתשובתכם כללית, כי אין לי עדיין תוצאות הביופסיה).

שאלה נוספת: האם כריתה של 2 השדיים עלולה לגרום לתופעת הנפיחות והבעיה ב-2 הזרועות (לימפדמה נדמה לי התופעה נקראת).
    תודה לכם על הפורום והתשובות.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות של מתחילה....

הוספת תגובה

• מניסיון אישי- לא רופאה

אחת מ
    28/11/2010

אני מאוד מבינה אותך. הרגשתי כמוך ופעלתי בהתאם.
    מבחינה רפואית, רוב הרופאים שפגשתי (כירורגים ואונקולוגים), לא תמכו בכריתה דו"צ.
    אני לא נשאית. היו לי שני גידולים בשד אחד והשני לא. עברתי כריתה דו"צ ושחזור מיידי.
    כימו' עשיתי לפני הניתוח.
    אני מאוד שלמה עם ההחלטה שלי וגם הכירורג שלי הבין שאני שלמה איתה והלך איתי (למרות שהדגיש שסטטיסטית הסיכוי לחזרה בשד השני קטנה מהסיכוי לגרורות מהשד הראשון).
    כמוך, ניסיתי לקבל "היתר" מהרופאים, אך כשהבנתי שזה תלוי בי, הפסקתי לחפש את אישורם.
    לגבי הבלוטות, הוציאו לי רק זקיף בצד החולה ובשני לא נגעו. כך שנראה לי שאין סכנה בשני הצדדים. כל מקרה לגופו.

אם את רוצה לדבר איתי, אני אפרט לך יותר.
    תשאירי מייל או מס' טלפון.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחת מ תגובה

.גולשת
    30/11/2010

תודה רבה רבה רבה על רצונך לענות לי.
    המייל שלי:
    [email protected]
    ורפואה שלמה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות של מתחילה.... - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/11/2010

את יכולה לאחר התיעצות והבנת המצב להחליט מה שאת רוצה. לפי התאור יתכן ואת זקוקה דוקא לטיפול לפני ההחלטה הניתוחית . אם בשד השני אין גידול לא נוגעים בבלוטות לימפה ולכן אין סכנה ללימפאדמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי us בשדיים. בבקשה תענו בהקדם
    ורד
    27/11/2010

שלום רב,
    הים עשיתי בדיקה אולטרסאונד שדיים, בשל כאבים ותחושת לחץ...
    הממצאים היו בשד שמאל מאחורי הפיטמה הודגמה רקמה עם תהודה נמוכה בקוטר 0.8 ס"מ, והומלץ על ביופסיה, כאשר בשד ימין בשעה 10 הודגמה ציסטה בקןטר 0.8 ס"מ.

אז כך שאלתי היא מה זאת אומרת תהודה נמוכה? מה היא מציינת??
    האם קוטר של 0.8 ס"מ נחשב לגוש גדול יחסית??
    מה ניתן ללמוד מהתוצאות?

אני מאד מודאגת, ואינני מצליחה להירגע :(....
    בבקשה תענו בהקדם

נקווה לטוב
    בתודה רבה
    ורד

הוספת תגובה

• ממצאי us בשדיים. בבקשה תענו בהקדם - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    27/11/2010

שלום רב,
    תהדה נמוכה מתאר את מראה הגוש באולטרסאונד (בדיקה שמבוססת על תהודה).
    8 מ"מ נחשב לממצא קטן, אבל רק ביופסיה יכולה לקבוע מה טיבו של הממצא.
    בעיקרון כאבים בד"כ אינם סימן מחשיד , ולציסטה (הצטברות נוזל) אין שום משמעות.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב

ורד
    27/11/2010

המון תודה על התגובה המהירה
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע קיבלתי פאמרה?
    רינה
    27/11/2010

גילו אצלי 2 גידולים סרטניים בשד אחד
    התחלתי בטיפול בפמרה
    מדוע לא הוציאו לי קודם את הגידול ורק לאחר מכן ...?

לקביעת תור
    סגירה
    מדוע קיבלתי פאמרה?

הוספת תגובה

• מדוע קיבלתי פאמרה? - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    27/11/2010

רצוי מאד לשאול את הרופא אשר נתן את הטיפול מאחר ולא בדקתי אותך איני יודעת בדיוק למה זו היתה ההחלטה. יתכן והגידול היה גדול מדי לנתוח ראשוני. יתכן ונמושו בלוטות אולי ממצאים אחרים . מקבלים טיפול ולא שואלים למה?! מאד ממליצה להפגש שוב ולהבין בדיוק מה נאמר . ללא בדיקה וללא כל הבדיקות איני יכולה להיות בראש של רופא אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוירוס XMRV - ב-25 אחוז מהחולות
    עומר
    25/11/2010

היי,
    רציתי ליידע אתכם שמחקר חדש, שבדק דגימות סרטן השד מ-178 חולות (אני משער שרק ממין נקבה, אך ייתכן שגם ממין זכר) סרטן השד מצא את הרטרווירוס XMRV בכ-25% מהן (המעניין אגב הוא שהצליחו למצוא אותם רק בתאים סרטניים מהרקמה ולא בתאים בריאים - דבר שיכול לרמוז על כך שהוא גורם לסרטן, אם כי דבר כזה עוד לא הוכח). המחקר עוד לא פורסם, אך המידע הזה הופיע בבקשה לפטנט (על צורת הבדיקות) של מבצעי המחקר.

מדובר בוירוס מקבוצת הרטרווירוסים - כאשר כיום מוכרים שני סוגים בלבד של רטרווירוסים הקיימים בבני אדם (מלבד XMRV): הרטרווירוס HIV (הגורם לאיידס) והרטרווירוס HTLV (שבחלק מהמקרים גורם ללוקמיה, לימפומה ולמחלה נוירולוגית משמעותית הנקראת Tropical Spastic Paraparesis). הוירוס XMRV התגלה לראשונה בשנת 2006 על-ידי חוקרים ממרפאת "קליבלנד קליניק" בארצות הברית (מכון רפואי בעל שם יוקרתי). אותם חוקרים מצאו את הוירוס הזה בחלק מהחולים בסרטן הערמונית (ברקמות סרטן הערמונית). המחקר הנ"ל קיבל חיזוק משמעותי בשנת 2009, כאשר אותם חוקרים שפרסמו כעת את הבקשה המדוברת לפטנט דגימות סרטן הערמונית מ-233 חולים בסרטן הערמונית, ומצאו ב-27% מתוכם XMRV - בעוד שכשבדקו דגימות רקמות ערמונית של 101 אנשים בריאים הם מצאו את הוירוס "רק" ב-6% מתוכם. מאז פרסום המחקר הנ"ל התפרסמו מספר לא קטן של מחקרים - חלקם לא מצאו XMRV בכלל (ממש אפס מוחלט) וחלקם איששו את תוצאות המחקר הנ"ל ומצאו XMRV בחולי סרטן הערמונית באחוזים הנעים סביב ה-25%, לעומת באחוזים של כ-4%-6% באנשים בריאים.

(המשך בהודעה הבאה)

הוספת תגובה

• המשך

עומר
    25/11/2010

פרסום נוסף שהיווה סוג של רעידת אדמה בנושא היה מחקר שפורסם בכתב העת המדעי שאולי נחשב היוקרתי בעולם - "Science" - ובו בדקו את דמם של 101 אנשים החולים בתסמונת התשישות הכרונית (ME/CFS) ומצאו ב-67% מהם XMRV. זאת, לעומת 3.7% של נשאי XMRV שנמצאו מבין 218 האנשים הבריאים שנבדקו במחקר. מאז פורסמו כמה וכמה מחקרים שלא מצאו XMRV בדם של החולים או שלא האנשים הבריאים במחקר - כאשר בכל המחקרים הללו המספרים של מציאת XMRV הם אפס או ממש ממש קרובים לכך (מה שמעלה את החשד שהבדיקה לא היתה יכולה למצוא XMRV באדם שכן נושא XMRV). מחקר שבוצע על-ידי חוקרים מה-NIH (מוסד הבריאות הלאומי בארה"ב) וה-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקני) מצא ב-86.5% מ-37 חולי תסמונת התשישות הכרונית שבדק וירוסים קרובים מאוד ל-XMRV הנקראים כרגע Murine Leukemia Virus-related viruses (השם XMRV הוא ראשי תיבות של: Xenotropic Murine Leukemia Virus-related virus. בשני המקרים מדובר על וירוסים שקרובים מאוד לוירוס מסוג Murine Leukemia Virus, שהם וירוסים הקיימים בעכברים וגורמים אצלם למחלות קשות). ידוע על מספר מחקרים שמוצאים XMRV בתסמונת התשישות הכרונית, באחוזים גבוהים, שאמורים להיות מפורסמים בעתיד הקרוב בכתבי עת מדעיים.

חשוב לי להדגיש שמדובר בנושא מדעי פרופר (מהיכרותי עם עולם המחלות - יש שנתקלים ביותר מידע על דברים לא מוכחים מאשר על דברים מוכחים ולכן חשוב לי להדגיש שהמחקר כאן הוא מחקר מדעי ברמות גבוהות, למרות שבינתיים התוצאות סותרות והאמת טרם הובהרה), כאשר אוניברסיטאות גדולות בארה"ב ובאירופה, כמו גם ה-NIH, ה-CDC וה-FDA עובדים עליו. כרגע למעשה, מלבד ציפייה דרוכה למחקרים נוספים שמתרחשים כרגע (או שנשלחו לכתבי עת וטרם פורסמו), אחד הדברים המעניינים שקורה בתחום הוא ההליך שמתבצע במה שמכונה "קבוצת העבודה על הדם" בנוגע ל-XMRV, שמטרתה למצוא את בדיקת הדם האולטימטיבית שתוכל לזהות XMRV כשהוא שם (כשהשכוונה היא שיהיו כמה שפחות מקרים בהם XMRV שם אך לא מוצאים אותו) ולהניב תוצאה שלילית כאשר XMRV לא שם. הקבוצה הזו מורכבת ממדענים מה-FDA, ה-NIH, ה-CDC, ה-NCI (מכון הסרטן הלאומי של ארה"ב), מכון וויטמור-פיטרסון (שהיה המכון הראשי שערך את המחקר שמצא XMRV ב-67% מחולי תסמונת התשישות הכרונית - מחקר אשר השתתפו בו גם ה-NCI וה"קליבלנד קליניק" ותוצאותיו אומתו על-ידיהם) ועוד.

(המשך בהודעה הבאה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך 2

עומר
    25/11/2010

העניין הוא שברגע שיימצאו את בדיקת הדם האולטימטיבית לגילוי XMRV תהיינה הרבה פחות מחלוקות לגבי המחקרים השונים בנושא. הבעיה היא ש-XMRV קשה למציאה בדם. למעשה, נציג של חברת אבוט, שביצעה לאחרונה מחקר שבו הדביקה 5 קופי רזוס (קופים שבהם נהוג פעמים רבות לעשות מחקרים) ב-XMRV, מחקר שבוצע יחד עם אוניברסיטת אמורי (האוניברסיטה של ד"ר סינג, שפרסמה את הפטנט הנ"ל וביצעה את המחקר על XMRV וסרטן השד) וה"קליבלנד קליניק", סיפר שמיד לאחר שהדביקו את הקופים ב-XMRV ניתן היה לזהות XMRV בדמם בקלות, אבל מספר שבועות לאחר מכן כמעט ולא ניתן היה לזהות בדמם XMRV. נראה שהמחסנים העיקריים של XMRV לא נמצאים בדם, כך שצריך בדיקות מאוד מאוד טובות, שתהיינה טובות בכל השלבים של הבדיקה - כולל שלבי האיסוף והעיבוד של הבדיקה - כדי למצוא XMRV בדם, אם הוא שם.

לסיום אומר שמספר מחקרים שבוצעו לאחרונה בדקו תרופות אנטי-רטרוויראליות - שקיימות בשוק ומשתמשים בהם בנשאי HIV - בנוגע ליעלותן בניסויי מעבדה (לא בגוף האדם עדיין!), ומצאו ארבע תרופות (Raltegravir, AZT, Tenofovir ו-Adefovir) שיעילות נגד XMRV במעבדה. כמו כן, הם מצאו ארבעה מרכיבים רפואיים, שטרם אושרו כתרופה לשימוש בכלל בני האדם (כלומר, משתמשים בהם כרגע רק במחקרים בבני אדם), כיעילים גם הם נגד XMRV במבחנה. הדבר לא אומר שהתרופות הללו תהיינה יעילות בגוף האדם - אך הוא מן הסתם מחזק את האפשרות הזו, כך שהדבר נותן תקווה.

אני יכול לחפור בנושא הזה עוד שעות... הקשר שלי לנושא הוא שאני חולה בפיברומיאלגיה, וייתכן גם שבתסמונת התשישות הכרונית (שתיהן קשות מאוד לאבחנה כי הן אבחנה על דרך השלילה ולפי סימפטומים). בכל אופן, מדובר בשתי מחלות שנחשבות דומות מאוד, ומכון WPI, שביצע את המחקר על XMRV בחולי תסמונת התשישות הכרונית, בדק גם 20 חולי פיברומיאלגיה שהם בני משפחה של חולה תסמונת התשישות הכרונית שנמצא כנשא XMRV, ומצא ש-12 מהם (60%) נושאים XMRV (וזאת באמצעות סוג בדיקה אחד, כאשר לגבי חולי תסמונת התשישות הכרונית, בנתונים שטרם פורסמו במחקר, נמצא שכאשר בדקו אותם בעוד 3 סוגי בדיקות מלבד בדיקת ה-PCR שבה נמצאו 67 האחוזים, עלה המספר של אנשים שנמצאו כנשאי XMRV ל-98% - כך שאם היו בודקים עוד חולי פיברומיאלגיה באמצעות הבדיקות הללו ייתכן שהאחוזים היו עולים).

בכל אופן - אם יש שאלות בנושא, אשמח לענות עליהן אם אדע את התשובה (אינני מדען, אך אני עוקב באדיקות אחר הנושא כבר כשנה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול אחרי כימו
    דנה
    25/11/2010

אני מקבלת טפול של TC,
    ועכשו אחרי הטיפול ה 3 התחלתי להשתעל מאוד מאוד,
    האם זו תופעה ידועה ?

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול אחרי כימו

הוספת תגובה

• שיעול אחרי כימו - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    25/11/2010

שלום דנה,
    עם כל תופעה חריגה שמופיעה במהלך טיפול כימוטרפי עלייך לפנות לרופא המטפל!
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשד שמאל
    רוני
    24/11/2010

שלום רב,
    אני בת 38 ומזה כמה שנים בכל חודש במשך יומיים ולפעמים שלושה ימים ברציפות מרגישה כאבים חזקים מאד בשד שמאל, התחושה היא מעין "נעיצת" סיכה בשד, עברתי בדיקת ממוגרפיה ואולטרה סאונד שהיו תקינות, גם בדיקה ידנית של רופא כירורג נמצאה תקינה.
    הכאב מעיק ומדאיג כאחד, אשמח לקבל חוות דעת.

תודה מראש
    רוני

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשד שמאל

הוספת תגובה

• כאבים בשד שמאל - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    25/11/2010

שלום רוני,
    כאבים בשדיים הם תלונה מאוד שכיחה בקרב נשים בכל הגילים, ובדרך כלל אינם מעידים על בעייה . כאבים שבאים והולכים יכולים להיות קשורים לשינוים הורמונליים של המחזור,
    אם עברת בירור מלא כפי שתארת, את יכולה לנסות להפסיק קופאין למשך חודש - חודשיים - להרבה נשים זה עוזר.
    אם הכאבים מתמידים - חזרי להיבדק.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשד שמאל

רוני
    26/11/2010

קודם רציתי להודות לך על התשובה שהרגיעה אותי מעט, אך אכן הכאבים ממשיכים להופיע בכל חודש למשך יומיים שלושה כמו שציינתי.
    לאחר שקראתי את תשובתך כבר קבעתי תור לרופא כירורג, אני מקווה שהכל הינו עניין הורמונלי ותו לא.
    תודה רבה :)

רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור של FLUTINE20-
    צפונית
    23/11/2010

אני עברתי LAMPECTOMY בחודש יוני 2007-לפני שלוש וחצי שנים.קיבלתי 33 הקרנות הבלוטות היו נקיות. היה לי INVASIVE DUCT CARCINOMA GRADE 2.עשיתי גם בדיקת ONCOTYPE והתוצאה היתה-4% .קיבלתי טיפול בכדורים TAMOXYPEN אבל בגלל רירית הרחם שגדלה מאוד החליפו לי לכדור AROMASIN הגידול היה 1.2 ס"מ אז השאלות שלי הן:1 -מה הסיכויים שלי להחלמה מלאה? 2-לפני כל בדיקה אני מאוד לחוצה ועצבנית ואי-אפשר לדבר איתי אז הרופארשם לי כדורים 1 ביום של FLUTINE20 האם הכדור הזה לא מפחית את ההשפעה של AROMASIN.? אני בת 64 . תודה רבה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    כדור של FLUTINE20-

הוספת תגובה

• כדור של FLUTINE20- - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    24/11/2010

סיכוייך להחלמה מלאה מאד מאד טובים את המספרים קיבלת יחד עם תשובת האונקוטייפ את יכולה להסתכל שם על המספרים המתאימים לך.הכדור לא מפריע לפעילות הארומזין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות אולטראסאונד
    מ
    22/11/2010

שלום,
    ביצעתי בדיקת ממוגרפיה לפני כחודש אשר יצאה תקינה והפנו אותי לבדיקת אולטראסאונד שד
    התוצאות הראו כי בשד ימין ישנם ציסטות קטנות מפוזרות בגודל 0.26 ס"מ ובלוטת לימפה אינטרממרית.
    ובשד שמאל גוש מוצק בחלק חיצוני עליון של השד בגודל 0.70 ס"מ וכתוב שהוא שפיר

מה זה אומר? האם יש סיבה לדאגה? או שזה משהו נורמלי?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות אולטראסאונד

הוספת תגובה

• תוצאות אולטראסאונד - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    22/11/2010

שלום רב,
    ציסטות הן הצטברויות קטנות של נוזל ואין להן שום משמעות.
    בלוטות לימפה יש בשד כמו במקומות אחירם בגוף, ובאולטרסאונד אפשר בקלות לזהות שמדובר בבלוטת לימפה, שאם היא נראית תקינה ואין ממצאים נוספים - אין צורך בבירור נוסף.
    לגבי הגוש - אם המאפיינים שלו באולטרסאונד הם כשל גוש שפיר ההחלטה אם לבצע ביופסיה או לעקוב תלויה במשתנים נוספים כמו גיל, ספור משפחתי וכו'.
    כדאי לגשת לרופא עם התוצאות לבדיקה כדי להחליט מה נכון לעשות במקרה שלך, למרות שעל פני הדברים לא נראה שיש מקום לדאגה.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רקמה פברוגלנדול
    רבקה
    17/11/2010

אני בת 60.לאחר בדיקת הממוגרפיה שלחו תוצאות בצד ימין כ4 סמ מהפטמה הודגם מוקד סמיך קטן בגודל של כ 6 ממ בעל גבולות משוננים.מומלץ לבדיקת אולטראסונד.אשמח לקבל תשובה.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רקמה פברוגלנדול

הוספת תגובה

• רקמה פברוגלנדול - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    19/11/2010

שלום רבקה,
    כדי לקבל תשובה עלייך לבצע בדיקת אולטרסאונד..
    את מתארת ממצא קטן בממוגרפיה, אולטרסאונד יכול לעזור לאפיין אותו יותר טוב, ובמידת הצורך - לכוון בלקיחת ביופסיה.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    17/11/2010

אימי בת 45 לאחר טיפול נאואג'ובנטי (שהקטין משמעותית את הגידול) אמורה לעבור ניתוח כריתת שד (גידול לובולרי גדול שנראה רק ב- MRI).
    באמצעי הדמיה לא נראו בלוטות נגועות.
    מה היקף הניתוח שהיית ממליצה במקרה כזה? הוצאת כל הבלוטות? או תחילה בדיקת בלוטת זקיף ודגימה של מס' בלוטות מסויים?
    וכמו כן, במידה ובלוטת זקיף נגועה כיצד ניתן לדעת אילו בלוטות לדגום וכמה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    19/11/2010

שלום רב,
    אי אפשר לתת באינטרנט ייעוץ פרטני מבלי לבדוקת החולה ולראות את הצילומים,
    בעיקרון אני מעדיפה לבדוק בלוטת זקיף לפני תחילת כימוטרפיה ניאו-אדג'ובנטית, אני לא חושבת שאפשר עדיין לסמוך על תשובה תקינה של בלוטת זקיף אחרי כימוטרפיה.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

טלי
    20/11/2010

אימי עברה את הניתוח. כריתה מלאה וכריתת בלוטות רדיקלית לאחר שבבדיקת שתי בלוטות זקיף נראו תאים מיקרוסקופיים.
    מה הסיכוי לגבי שאר הבלוטות, האם ניתן להסיק מכך לגבי שאר הבלוטות?
    וכמו כן, כיצד ייתכן שלאחר 8 טיפולי כימותרפיה שהקטינו משמעותית את הגידול, הבלוטות הנ"ל לא התנקו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    21/11/2010

שלום טל,
    מכיוון שהוצאו עוד בלוטות אין צורך לנחש ואפשר לחכות לתשובה הפתולוגית המלאה של הבלוטות הנוספות.
    שרידים מיקרוסקופיים של גידול בבלוטה לא מעידים בהכרח שהכימוטרפיה לא עבדה - יכול מאוד להיות שלפני הכימוטרפיה היו הרבה יותר תאים סרטניים גם בבלוטות,
    ברוב המקרים הכימוטרפיה המקדימה לא מחסלת את כל תאי הגידול.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

טלי
    21/11/2010

נקווה לטוב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה