מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פברואדנומהאתי19/10/2010
בת 34 עברתי ניתוח להוצאת פברואדנומה מורכבת,ותהיתי האם זה מצריך אותי להיות במעקב לאורך כל חיי?[יש לי ציסטות מרובות]והאם ציסטה יכולה להפוך לגוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פברואדנומה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס19/10/2010פיברואדנמה היא גידול שפיר מוצק שאינה הופכת להיות סרטנית, גם לא פיברואדנומה מורכבת.
אחרי הוצאת פיברואדנומה אין צורך במעקב מיוחד.
ציסטה היא מען כיס של נוזל, שמעבר לזה שיכולה לפעמים לגדול ולכאוב - אין לה שום משמעות ושום פוטנציאל להפוך לשום דבר אחר.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לבן על העטרה???קרן18/10/2010
הי,
בת 32 הבוקר שמתי לב לכתם לבן קטן על העטרה בשד השמאלי.. לא כואב או מגרד לא בולט. כמו כן לפני כעשרה חודשים עשיתי ממוגרפיה ואולטראסאונד אשר היו תקינים לחלוטין (עקב הרגשת צריבה פנימית).
ללא כאבים או גושים למינהם (בבדיקה ידנית שלי כמובן)
נראה יותר מעין כתם שמש או חוסר פיגמנטציה...
מה זה יכול להיות, למי עליי לפנות?
מודאגת מאוד
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם לבן על העטרה??? - תגובה
ד''ר תניר אלוייס18/10/2010שלום קרן,
מה שאת מתארת לא נשמע מאוד מדאיג, בוודאי לא בנוכחות ממוגרפיה ואלוטרסאונד תקינים,
אבל עלייך לגשת להיבדק אצל כירורג, כי באמת אי אפשר להתרשם מתיאור בלבד.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי17/10/2010
שלום,
האם טיפול נאואג'ובנטי עלול לגרום לאיבוד אינפורמציה לגבי מצב הבלוטות. כלומר, האם יכול לקרות מצב שלאחר הטיפול הבלוטות יהיו נקיות למרות שלפני כן היו נגועות ולא נראו בהדמיה? האם יש בכך סיכון מסויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס18/10/2010שלום טלי,
אכן שאלה מצויינת - שגם הרופאים מתלבטים בה.
בעיקרות התשובה היא כן - בלוטות נגועות יכולות להפוך נקיות אחרי כימוטרפיה,
אחת הדרכים להתמודד עם מצב כזה היא לבצע ביופסיה של בלוטת זקיף לפני תחילת הכימוטרפיה אם אין בלוטות לימפה מוגדלות או חשודות בבדיקה או בהדמיה.
סכנה תיאורטית באובדן האינפורמציה הזאת היא אי מתן טיפול שעשוי היה להינתן לו היה ידוע על גרורות בבלוטות, למשל הקרנה לאזורי הניקוז הלימפטי.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טלי19/10/2010הטיפול נעשה לפני ניתוח וללא בדיקת בלוטת הזקיף עקב דחיפות למתן טיפול (גידול גדול).
לא נראו בלוטות חשודות או נגועות ב- MRI שד, אולטרסאונד, ממוגרפיה ובדיקת רופא ידנית.
מהן האלטרנטיבות כעת להערכת מצב הבלוטות והמשך הטיפול במידה ויצאו נקיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס19/10/2010שלום טלי,
את הנעשה אין להשיב,
כרגע האלטרנטיבות הן לסמוך על בדיקת בלוטת זקיף או לבצע דיסקציה אקסילרית.
אני מציעה שתשוחחי ע הכירורג המטפל בך לגבי יתרונות וחסרונות של כל אחת מהאופציות במקרה הפרטני שלך.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית14/10/2010
שלום
רציתי לדעת למה מקרינים שד אצל חלק ללא חזיה ואצל חלק עם ? (אין קשר לגודל השד)
האם לאישה עם סרטן שד ללא בלוטות נגועות יש מקום לבדיקת מרקרים ? (מה זה בכלל?)
היכן עושים בדיקת יעילות טאמוקסיפן (פרמוגנטיקה) ?
למה נשים גם ללא בלוטות נגועות חולות שוב במחלה או שמתגלות אחרי שנים 5-7 שנים גרורות ?
אז מה החשיבות בגילוי מוקדם ?
מחכה לתשובות, בבקשה. ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/10/2010ההקרנה נעשית ללא חזיה . בשד גדול כאשר צריך קיבוע יתכן הקרנה עם חזיה אחרת ללא.לגבי מרקרים , זו בדיקה אשר יש העושים ויש רופאים שאינם מבצעים אותה. ההנחיות הבינלאומיות אינן מנחות לבצע בכל מקרה ולא חשוב אם יש בלוטות או לא . הסמנים אינם מגלים גילוי מוקדם של סרטן והם מהווים רק סמן היכול לכוון לחזרת מחלה. מאחר ומחלה יכולה לחזור גם אם אין בלוטות נגועות הסמנים יכולים לכוון לגבי מציאות מחלה. בכ70% מהמקרין עליה בסמנים הינה סימן להופעת מחלה גרורתית . עדיין קימים מקרים אשר סמנים תקינים ומחלה גרורתית מופיעה בכל זאת .
רצוי שהרופא יפנה לבדיקת פעילות הטמוקסיפן יש 2 חברות המבצעות זאת , רופא יכול לכוון לביצוע.
למה... המחלה יכולה להתפשט גם דרך מערכת הדם ולא רק לימפה. ללא גילוי מוקדם כל הנשים תחזורנה עם מחלה ככל שהגילוי יותר מוקדם גידול יותר קטן סיכויי החזרה קטנים יותר אף פעם לא נאמר שהסיכוי אפס לחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברואדנומה - דחוף בבקשהאורנה14/10/2010
אני בת 20. לפני 5 חודשים אובחן אצלי גוש בשד. בבדיקת US וביופסיה אובחן בגוש נמוש בגודל: 2.5-3.5 , פיברואדנומה.
ברצוני לציין ששלושה חודשים לפני גילוי הגוש התחלתי לקחת גלולות והחזה שלי גדל באופן משמעותי.
כירורגית שבדקה אותי המליצה על מעקב ולא דרשה ממני להפסיק את השימוש בגלולות.
לאחר 4.5 חודשים בבדיקת US גדל הגוש ל: 3.1-5.1 , הומלץ לי ע"י כירורג אחר להפסיק מיד את השימוש בגלולות, דבר שהייתי אמורה לעשות מיד כשנודע לי על הגוש וכמו כן לעבור ניתוח בהקדם בהרדמה מלאה מאחר ואין סיכוי שהגוש יקטן.
בקשתי לדעת:
א. האם כדאי להמתין ולראות באם הגוש קטן לאחר הפסקה לקיחת הגלולות?
ב. מה הדחיפות בניתוח ? והאם יש אלטרנטיבה אחרת מניתוח?
ג. האם אפשר לעבור ניתוח כזה בהרדמה מקומית? וללא כאבים? מאחר ואני פוחדת מהרדמה מלאה.
בתודה לתשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברואדנומה - דחוף בבקשה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס16/10/2010שלום אורנה,
בסתייגות שאין אפשרות לתת ייעוץ פרטני בפורום כזה:
אין שום דחיפות בניתוח לכריתת פיבראדנומה שאובחנה בביופסיה,
בהחלט ייתכן שהיא תקטן אחרי הפסקת גלולות,
ואין חובה לבצע ניתוח בהדמה כללית - הרבה פעמים אפשר לבצע הניתוח (אם צריך בכלל לבצע ניתוח) בהרדמה מקומית , לכל היותר עם קצת טישטוש.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה לד"ר
אורנה17/10/2010תודה לתשובתך,
בהמשך לה: כמה זמן בערך מומלץ להמתין שגוש בגודל 3-5 יקטן לאחר הפסקת הגלולות??
בתודה לתשובתך,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה לד"ר - תגובה
ד''ר תניר אלוייס18/10/2010שלום אורנה,
3-6 חודשים הוא פרק זמן סביר לראות מה קורה עם הגושים אחרי הפסקת גלולות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתיידותא13/10/2010
אמי קיבלה את התשובה הבאה לדגימת ביופסיה ,מה זה אומר?
המליצו לה על ניתוח האם זה המלצה מתאימה?
right breast,middel upper aspect -biopsies per mammotome
an isolated duct with a ductal carcinoma in situ cribriform pattern.
several foci of atyypical ductal hyperplasia(>2mm) and foci of columnar cell changes with hyperplasia,with and without atypia,wit superimposed ossifying and regular calcifications.
no invasive tumor identified.
immunostains for P63,CK5/6,ER and level seetions performed* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידות - תגובה
ד''ר תניר אלוייס13/10/2010שלום רב,
בהסתייגות שאי אפשר לתת המלצה פרטנית בפורום כזה, בוודאי לא מבלי לראות את הצילומים (או לפחות את תשובת המוגרפיה) -
סוג כזה של נגע מחייב בעיקרון כריתה כירורגית
מדובר בנגע טרום-טרום סרטני,הבעייה היא שבדרך כלל ביופסית ממוטומיה רק דוגמת את הממצא, ויכול להיות שבאזור יש גידול בשלב קצת יותר מתקדם, לכן חשוב להוציא את כל הנגע.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגילה11/10/2010
שלום
אני בת 34
בבדיקת כירוג נמצא אצלי מתחת לפיטמה קשרית זעירה
א. הרופא אמר שאין צורך בשום דבר ביקורת בעוד חצי שנה, האם כדאי בכ"ז לעשות בדיקה נוספת ?
ב. האם הקשרית יכולה להעלם מעצמה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי11/10/2010כנראה שהכירורג חושב שלא מדובר בממצא חשוד.תלוי בממצא יש כאלה שנעלמים. לגבי בדיקה נוספת איני יודעת מאחר ולא בדקתי יש לסמוך על הרופא הבודק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות טמוקסיפןעדנה10/10/2010
שמעתי על בדיקת יעילות הטמוקסיפן. ביקשתי מהאונקולוגית שלי לקבל את הבדיקה הזאת והיא ענתה לי שאני לא צריכה ונתנה לי הנחיה לקבל טמוקסיפן למשך שנתיים וחצי ואז להחליף לפמרה.
האם כדאי לי להתעקש על הבדיקה? מה היעילות שלה?ומה אני עושה אם הרופאה שלי ממשיכה להתעקש לא לתת לי אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
עדנה12/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעילות טמוקסיפן - תגובה
ד''ר תניר אלוייס12/10/2010שלום ארזה,
זה לא חד משמעי שבדיקת ב CYP2D6 אכן מנבאת באופן חד משמעי את התגובה לטמוקסיפן, היו מחקרים שהראו שכן ומחקרים שהראו שלא.
השאלה היא גם מה האלטרנטיבות אם מתברר שיעילות הטמוקסיפן אצלך נמוכה.
בכל מקרה למיטב ידיעתי הבדיקה אינה כלולה בסל הבריאות, ותצטרכי לבצע אותה על חשבונך אם תרצי.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברואדנומהאוראל10/10/2010
היי,
יום רביעי עשיתי בדיקת ביופסיה והיום קיבלתי את התוצאות.
גילו לי פיברואדנומה בחזה.
הגודל של הגוש הוא 6 ס"מ.
חשוב לציין כי ילי הוא 21.
לרוע המזל גילתי את הגוש מאוחר מידיי ויום ריבעי הקרוב(עוד שלושה ימים) אני טסה לזמן ממושך (כארבעה חודשים).
הרופא אמר כי אני יכולה לטוס ולאחר שאני חוזרת לארץ אז אוכל לבצע את הניתוח אך טען שעדיף שאני אסיר אותו לפניי הטיסה ושאני לוקחת אזשהו סיכון שאני מחכה עם זה.
מה את ממליצה לי לעשות? אני ממש אובדת עצות אשמח אםתוכלי לעננותלי בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברואדנומה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס10/10/2010שלום אוראל,
לפיברואדנומה פשוטה מוכחת בביופסיה אין כל נטייה להפוך למשהו אחר או מסוכן, אבל היא כן יכולה לגדול לגדלים מפחידים, וב 6 ס"מ בהחלט יש פוטנציאל לגדילה נוספת משמעותית תוך 4 חודשים.
טכנית כמובן הרבה יותר קל להסיר גוש של 6 ס"מ מגוש של 10 ס"מ, למשל,
כך שלמרות שאין דחיפות ברמה של ימים או שבועות, בהחלט מומלץ להוציא גוש כזה תוך חודשים ספורים - אם שניים או שלושה או ארבעה - באמת אין דרך לדעת,
מה שחשוב זה שרפואית (שוב, במידה וביוצעה ביופסיה המאשרת שמדובר בפיברואדנומה פשוטה) - אין בזה סכנה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
אוראל11/10/2010אני מודה לך על תשובתך המהירה.
האם תוכלי להגיד לי מה את ממצליצה לעשות?
לדחות את הטיסה או פשוט להוציא את הגוש ולא לקחת סיכון?ועד כמה זה ישפיע אם אני אטוס ופשוט אחרי הטיסה אני אכנס לניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך - תגובה
ד''ר תניר אלוייס12/10/2010אני לא יכולה לייעץ לגבי טיסות,
עקרונית לא צריכה להיות מניעה לטוסתוך שבוע אחרי הניתוח,
ואין כל הגבלה להינתח מיד אחרי טיסה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי מנתחים בשיבאשירית10/10/2010
מי מומלץ יותר כמנתח דר' פאפא או פרופסור שבתאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי מנתחים בשיבא - תגובה
ד''ר תניר אלוייס10/10/2010שלום שירית,
שניהם רופאים בכירים מומחים ומצויינים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות להפסקת ווסתשירז09/10/2010
שלום רב !
אחרי ניתוח למפקטומי,בלוטות זקיף ללא ממאירות , ER חיובי מומלץ על כדורים 5 שנים והקרנות ,גם מומלף על טיפול כימי.
אם אני לא עוברת טיפול כימי רופא ממליצה על זריקות להפסקת ווסת - זריקה פעם לשלושה חודשים במשף השנתייםץ
על איזה זריקות מדובר.
תודה על תשובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות להפסקת ווסת - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/10/2010לא אני המלצתי ולכן צריך לשאול את הרופא אשר המליצה על הטיפול. לפי הכתוב ההמלצה הינה ללויקרין. הפסקת הוסת אינה שוה לטיפול כימי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אונקוטייפ ומימונהסיגל לוי09/10/2010
שלום רב
אימי בת 70 וסיימה טיפול כימותרפי לאחר ניתוח להוצאת גוש סרטני מהשד
לאחר הניתוח נשלחה דגימה לבדיקת אונקוטייפ.
בדיעבד הסתבר לנו כי הקופה אינה מממנת את הבדיקה מאחר ובלוטה אחתשלה נמצאה נגועה
לאימי ביטוח פרטי די נרחב, אולם כעת חזרה אלינו חברת הביטוח וסרבה לשלם בתואנה כי בדיקת האונקוטייפ איננה בדיקה פתולוגית וכי הם מחזירים תשלום רק לבדיקה פתולוגית.
למיטב הבנתי בדיקת אונקוטייפ הנה בדיקה פתולוגית שמבצעת אבחון גנטי אך כמובן אני לא מקצועית בנושא.
אודה להתייחסותך בנושא זה, האם בדיקה זו נחשבת בדיקה פתולוגית?
למותר לציין כי הוצאותינו עצומות כך שנושא זה ממש חשוב בשבילי
תודה רבה
בברכה,
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אונקוטייפ ומימונה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס09/10/2010שלום סיגל,
זה אכן פתוח לפרשנות - האונקוטייפ אינה בדיקה פתולוגית רגילה, אלא בדיקה שבודקת ביטוי של גנים מסויימים ברקמת הגידול.
אפשר להגדיר אותה כבדיקה פתולוגית כי היא בודקת את רקמת הגידול, אבל המונח בדיקה פתולוגית מתייחס בדרך כלל לבדיקה מיקרוסקופית של הרקמה, ולא לכל מיני בדיקות חדשניות.
את יכולה לנסות להעזר בעמותת אחת מתשע - למיטב ידיעתי יש להן לא מעט ניסיון בהפעלת לחץ על חברות ביטוח.
בהצלחה!
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה
סיגל לוי10/10/2010אמשיך לנסות בכיוונים נוספים
בינתיים המלצתי בפורום זה למי שעושה ביטוח רפואי להקפיד על התייחסות מפורשת לבדיקה יקרה זו בביטוח...
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אולטרסאונד מספיק טובא08/10/2010
האולטרסאונד והבדיקה הידנית של הרופא הראו שבלוטות הלימפה נקיות,
למה הרופא הכירוג אמר לאחר שכורתים הוא בכל מקרה כורת בלוטה ושולח למעבדה לבדוק.מה לא מספיק פעמים אולטרסאונד ובדיקה ידנית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אולטרסאונד מספיק טוב - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי08/10/2010לבדיקה הידנית ערך קטן ביותר אם בכלל. האולטרבאונד יכול לראות רק בלוטות מוגדלות אולם לעיתים די קרובות יש בלוטות מעורבות עם מחלה מיקרוסקופית לשם כך בודקים את בלוטת הזקיף. אני לא מבינה כלל מה הבעיה הכריתה קטנה ביותר ואם הבלוטה לא מעורבת אין לכריתה הזו כל השפעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה , אז השמחה שלי לשווא
א09/10/2010אז שמחתי מוקדם יותר , חשבתי כתוצאה מהאולטרסאונד ומבדיקה ידנית של הרופא
באמת הבלוטות נקיות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לנ"ל
טלי11/10/2010בנוסף לאולטרסאונד ובדיקה ידנית, בממוגרפיה וב- MRI שד הבלוטות נראו נקיות. עד כמה אפשר להסתמך על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לנ"ל - תגובה
ד''ר תניר אלוייס12/10/2010זו התחלה טובה אבל לא נהוג להסתמך על בדיקות הדמיה לקביעת מעורבות של בלוטות - רק על בדיקה מיקרוסקופית של הבלוטה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שד בזמן הריוןעדי06/10/2010
שלום,
האם ניתן לעשות בדיקה ידנית אצל כירורג בזמן הריון או שההורמונים של ההריון גורמים לשינויים בשד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שד בזמן הריון - תגובה
ד''ר תניר אלוייס06/10/2010שלום עדי,
התשובה לשתי השאלות היא כן: הריון אכן גורם לשינויים במבנה השד, אבל גם בהריון אפשר להיבדק, וחובה להיבדק אם יש חשד לשינוי או ממצא חדש.
לכל היותר הכירורג יאמר שקשה להתרשם ויזמין אותך לביקורת אחרי הלידה, אבל הריון זו לא סיבה לדלג על בדיקה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנותאנדראה04/10/2010
אני עברתי ניתוח כריתת שד+בלוטות לימפה אחת ושתיים .כרגע אני עוברת טיפולים כימוטרפיים .רציתי לדעת מה קורה בדיוק בזמן ההקרנות - מה מרגישים בזמן ההקרנות ואחריהן. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנות - תגובה
ד''ר תניר אלוייס06/10/2010שלום אנדריאה,
את ההקרנות עצמן לא מרגישים בכלל - זה כמו צילום רנטגן. אחרי שבוע או שבועיים יכול להתפתח קצת אודם עורי באזור - משהו שדומה לכוויה משמש. לעיתים רחוקות מופיעות גם שלפוחיות,
יש נשים שמתלוננת על עייפות מעט רבה מהרגיל בזמן הקרנות, אבל לא על תשישות קשה או משהו שמפריע לתפקוד.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)