מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בשדמבשרת10/02/2011
בת 38.בריאה בד"כ. לידה אחרונה לפני 3 שנים. לא לוקחת הורמונים. בשבועות האחרונים חשה מעין דקירות וגודש בשדיים לא באופן עקבי ולא בצורה ממוקדת. נבדקה ע"י רופאת משפחה ולא נמצאו גושים. מה אמורה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/02/2011זה לא סימן למחלה אונקולוגית . יתכן על רקע הורמונלי בדרך כלל חולף מעצמו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בשדגלית08/02/2011
אני בת 35 בריאה בד"כ - אם לשניים. מזה כ- 15 שנה במעקב אחר פיברואדונומות וציסטות בשד. חלקן הוצאו כשהייתי צעירה. לפני כשבוע נדמה היה לי שגיליתי גוש חדש בשד. שמתי לב ששד ימין מגרד מאוד (בצד ימין שלו)כשאני במקלחת והמים זורמים עליו ישירות. האם גרד כזה יכול להצביע על משהו לא תקין? בביקורת האחרונה לפני 7 חודשים נאמר לי שאין צורך לבוא כל חצי שנה אלא כל שנה. הם כדאי לקבל חוות דעת שניה בכל זאת לאור הימצאותו האפשרית של גוש חדש?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/02/2011אם יש גוש חדש בשד צריך להבדק שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לחו"ל לאחר הקרנותדבי08/02/2011
שלום,
סיימתי הקרנות לאחר טיפול בסרטן השד לפני 4 חודשים.
רציתי לדעת האם מותר לטוס לחו"ל בטיסה ארוכה ?
האם יש איזה שהיא מניעה?
בתודה,
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לחו"ל לאחר הקרנות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/02/2011תהני מהנסיעה. אם עברת כריתת בלוטות לימפה רק אז ממליצים לחבש את הזרוע בנסיעה ארוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסיפןתמר08/02/2011
שלום רב
אני אמורה להתחיל לקחת כדור טמוקסיפן פעם ביום. אני לוקחת כל יום חצי כדור רסיטל. האם הרסיטל מפריע להשפעה של הטמוקסיפן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/02/2011כמו תמיד לגבי יעוץ בנושא פרטני רצוי לדבר עם הרופא המטפל יש ויכוח בספרות האם תרופות פסיכאטריות מסוימות יכולות להפריע בטיפול . תתיעצי עם הרופאים המטפלים על נחיצות הטיפול ואלטרנטיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המגיב להורמוניםדפנה07/02/2011
שלום רב
יש לי שאלה כללית. האם סרטן הורמונלי יכול לגרום למוות? עד כמה שאני יודעת, זהו בדרך כלל סרטן איטי שאינו אלים. אז נראה לי סביר שאפשר לשלוט בו בתרופות נוגדות הורמונים, אם כמובן מאבחנים אותו בזמן.
למיטב ידיעתי, סרטן שהוא חיובי להר 2 הרבה יותר אלים. בקיצור, אפשר למות מסרטן הורמונלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן המגיב להורמונים - תגובה
ד''ר תניר אלוייס07/02/2011שלום תמר,
זה נכון שגידולים שרגישים להורמונים נוטים להיות פחות אלימים, אבל מכיוון שמדובר בסרטן, אז עשוייה להתפתח עצידות לתרופות ההורמונליות שיש ברשותנו, והמחלה יכולה להתקדם.
תמותה מסרטן נגרמת על ידי מחלה מפושטת, כלומר גרורות באיברים מרוחקים (כבד, מוח, ריאות) ולא מהגידול הראשוני עצמו ישירות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורות מהשדגלית06/02/2011
אימי בת 62, ב-2007 בוצע למפקטומי ללא בלוטות מעורבות.לאחרונה נצפו גרורות במוח ובביופסיה מהריאה אשר הוכיח תהליך גרורתי מהשד עם אותה תמונה ביולוגית : ללא קולטנים להורמונים אך עם HER-2 גבוהה 3+. קיבלה בעבר CAP+ADR+5FU .
שאלתי, מהו הטיפול המוצע על ידך והאם טייקרב יכול להתאים לתכנית הטיפולים באמא.
יש לציין כי אמא מאובחנת מזה חודשיים ושבוע ואינה מטופלת עדיין בגלל סחבת של בית החולים
אודה לתשובתך בדחיפות,
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות מהשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי06/02/2011אין הפורום משמש כמקור לחוות דעת לגבי חולה פרטני . באופן עקרוני אם HER2 חיובי ניתן לטפל בהרצפטים בנוסף לכימותרפיה או בטיקרב עם כימותרפיה תלוי מה הטיפול הקודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיליקון וסרטן השדרוית06/02/2011
שלום רב,
מעוניינת לדעת,
האם יש סיכון גבוה יותר, לחלות בסרטן השד אם יש סיליקון?
או שהסיכויים הם אותם סיכויים כמו בחזה ללא סיליקון?
מאוד רוצה לעשות הגדלת חזה, אך חוששת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיליקון וסרטן השד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי06/02/2011אין הוכחה שסיליקון מגביר סיכון , הבעיה היתה בדליפת סליקון לגוף אשר היוותה בעיה למחלות אימונולוגיות. כיום הפתרון הינו בחומרים שאינם דולפים. מבחינת סרטן השד הינו המעקב אחר השד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא קיבלתי תשובה - למה ?מישמש04/02/2011
שלחתי שאלה בנוגע לזריקת לוקרין ולא קיבלתי שום תגובה . אנא תשובתך כי זה חשוב לי לצורך ההחלטה מה לעשות עם הנסיעה לחו"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה - למה ? - תגובה
ד''ר תניר אלוייס05/02/2011לייעוץ פרטני בקשר לטיפול מומלץ לפנות לרופא/ה המטפל/ת.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת לוריןמישמש03/02/2011
בת 56 לפני שנתיים עברתי ניתוח להסרת גידול בשד והקרנות ללא כימותרפיה מאז מטופלת בטמוקסיפן ובזריקת לוקרין אחת ל 3 חודשים בתאריך מדויק.
עקב נסיעה לחו"ל עלי להקדים את הזריקה בשבועיים או לדחותה בשבוע . האם זה אפשרי או שעלי לבטל את הנסיעה ? מה עדיף לדחות או להקדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מישמש04/02/2011ראיתי שקראת את השאלה ולא נתת תשובה
תוכלי בבקשה לשאלה מה עלי לעשות עם הזריקה .ץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר עוזיאלי נוטשת החוליםחולה סרטן02/02/2011
עזבת ונעלמת ללא כל הודעה, סיבה, פרידה.
כך את מטפלת בחולים שלך?
זה הזמן שלך לתקן טעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי06/02/2011איני יודעת מי את , לפי כל הגדרה אינך חולה שלי . הפורום אינו המרפאה בבית החולים ואינו תחליף לרופא. ההשתתפות שלי בפורום זה הינה התנדבותית ואם אינך מבינה זאת חבל מאד!!! הכותרת שלך ממש גסה ופוגעת גם בחולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעצור רגע. להירגע.. ולהכיל...
.גולשת07/02/2011שלום.
אינני מכירה את שתיכן. אני חשה עצבות רבה על התכתובת. צורת הקובלנה של חולת הסרטן לא עדינה בלשון המעטה. יש בה האשמה. והסתתרות מאחורי כינוי ולא שם גלוי, בניגוד לרופאה.
מצד שני, אני מצפה מהרופאה, שתעצור לרגע קט. אני מצפה שתוכל להכיל את הכעס, העלבון שספגה, ותשאל עצמה: למה נכתבה ההודעה של חולת הסרטן?
אולי מתוך רצון עז שהרופאה כן תהיה נגישה. והנה היא מתרחקת ממנה. הרי לא מתאכזבים ממישהו שמתרחק, אם לא רוצים בקירבתו.
אז נכון. ההתבטאות של החולה הייתה מתוך כעס ואכזבה. אני לא שופטת אותה. אני כן רוצה לראות את הרופאה, מגיבה בהבנה, באמפטיה ובמתן תחושה ש"אני איתך". תגובה טובה הייתה אם הייתה הרופאה כותבת:
"לא הרגשתי טוב בצורת הדברים שכתבת, אבל כתבת אותם כנראה בגלל מצוקה שראית שאני לא נמצאת בפורום בתדירות שציפית לה, והתאכזבת, וגם כעסת עלי. כי רצית אותי יותר".
"את מרגישה כאילו שאת המטופלת שלי, למרות שזה פורום וירטואלי, ואני יכולה לחוש את הקירבה הזו שלך." והייתי מזמינה אותה אפילו להמשיך לכתוב מה הרגישה כשכתבה את השורות הבלתי נעימות ההם. (החולה).
במקום זאת, גלשת ד"ר, למיגננה, לביטוי הכעס שלך. אז נכון שלפי המילון, היא לא המטופלת שלך. ואת מנסה להניף את ההצדקה הזאת בתשובה כועסת.
כשמנסים לחוש בין השורות של החולה את ההשתוקקות לקירבה שלך ד"ר...
אף שנאמרה בכעס.
מרצה מקסים אמר פעם, שאינטראקציה טיפולית היא כזו, רק אם הצורך של החולה קודם לצורך של המטפל". וכאן נדרשת איפוק של הכעס שלך, והתמקדות בכעס של המטופלת, שרצתה אותך יותר.
אותו מרצה אמר גם, שאינטראקציה טיפולית נעדרת תגובות אגוניסטיות. ואת גלשת בגלל כעסך (המובן) לתגובה אגונטיסטית.
אז נכון. זו לא ממש אינטרקציה טרפויטית.
אבל זה קשר. וקשר חשוב מאד עבור החולה שכתבה לך.
ועוד משהו:
בבקשה אל תגיבי לדברי בכעס. עיצרי. הרהרי בדברים שכתבתי.
יכול להיות שלא תסכימי איתי. ותשלפי את "הגבולות" שצריך להציב....
ואני דווקא התחברתי גם לכעס והאכזבה של החולה שכתבה,
וגם לקושי שלך, והכעס שלך עליה.
את יודעת מה ההבדל?
שאת איש מקצוע.
והיא לא.
תודה לך על ההקשבה.
אלמוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטון שמאחורי המילים...
.גולשת07/02/2011שלום לך.
כשכתבת את השורות שלך, יכולתי לחוש את הכעס שלך, ואת האכזבה. את נוקבת במלה קשה: "נטישה". אני יכולה לחוש את ההרגשה הקשה, של הרצון שלך לראות את הד"ר ממשיכה את הקשר. והוא נותק כנראה. או לא היה מספיק כפי שרצית אותו. חשת ננטשת. רצית בה יותר. כעסת. הבעת את הכעס.
יכולתי גם לחוש את התחושה של הרופאה שקראה את שורותיך.
את מאשימה. כועסת. והיא, שמתנדבת לענות בפורום, תורמת מזמנה, מירצה, חוטפת את הכעס שלך בשורות המעטות.
התשובה שלה גם הכאיבה לי.
היא בחרה להאחז בהגדרה מילונית על היותך לא היותך מטופלת שלה.
היא סטתה מהעיקר. מהתחושות והרגשות שלך.
אבל זה קרה כנראה, בגלל שגם היא כעסה.
רצתה להתגונן. להעמיד גבולות... ובבחירה הזו, פיספסה את התחושות שלך שמאחורי השורות.
אולי היה אפשר לומר לה פשוט: "ציפיתי שתהיי כאן יותר, חיפשתי אותך ולא מצאתי,? או: "התגעגתי לנגישות שלך בפורום. אני מקווה שתהיי יותר לצידי כאן "? או: "איפה את ד"ר? אני מאד רוצה שתהיי כאן, מקווה שהכול בסדר אצלך"?
כשאומרים למישהו "את נטשת את החולים"... זה בעצם להאשים.
ואני בטוחה שלא רצית לפגוע. אך כעסת. וזה התקבל כפגיעה, שמנע את הרגישות של הרופאה לתחושה שלך.
הסיטואציה גם הייתה לא דומה. את בכינוי, והרופאה בשמה המלא. זו בעיה. כי מאד קל להיגרר לכתוב דברים, כשלא מזדהים בשם מלא.
ולבסוף: גם אני חולה בסרטן שד. וחושבת שמותר לכולנו לכעוס.
מותר וחשוב לבטא כעס.
אבל תמיד לשאול את עצמנו: "האם אפשר לבטא אותו קצת אחרת"? "עם ניסיון להבין מה השני יחוש כשיקרא"?
בהצלחה, ורפואה שלמה.
אגב, אני חדשה כאן. ולא כל כך שמתי לב, שהרופאה נטשה. כנראה שלא הייתה כאן זמן מסוים.
בהצלחה.
אלמוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בשדמירי02/02/2011
שלום רב,
מזה כשנה וחצי אני סובלת מכאבים בשד הימני בקצה תחתון וחשתי במעין גוש. הגוש הזה כואב מאד, והכאב מתגבר אם מישהו בטעות נוגע באיזור זה.
בכל פעם שהלכתי לרופא - הוא עשה לי בדיקה ידנית וטען שזה כאבים בשריר, אחר כך אמר שאלו כאבים בעצמות של הצלעות (עשיתי אצלו בדיקות תקופתיות).
לאחר כשנה וחצי - התעקשתי שכואב לי וצריך לעשות בדיקה יותר מעמיקה.
הרופא שלי הציע לעשות בדיקת מיפוי עצמות (!) - התוצאות יצאו תקינות.
ביקשתי בדיקת ממוגרפיה. לאחר בדיקת הממוגרפיה - הוסבר לי שנמצא גוש בצורת ביצה באותו מקום שכואב. עשיתי אולטאסאונד, ואח"כ ביופסיה (לקחו 4 דגימות).
כעת אני ממתינה לבדיקות (יחזרו אלי בעוד 3 שבועות).
בזמן שאני ממתינה במתח מורט עצבים לתוצאות - רציתי לברר איתכם - האם ייתכן שמדובר בגידול שפיר? האם הכאב מצביע על כך שזה ממהיר או שפיר? ומה אומרת הצורה של הגידול (צורת ביצה)? האם הייתי צריכה להתעקש על בדיקות מוקדמות יותר? מה אומרים הסימפטומים?
אודה לתשובתכם המהירה!!!
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בשד - תגובה
ד''ר תניר אלוייס04/02/2011שלום רחל,
מירב הסיכויים שגוש רגיש בצורת ביצה הוא שפיר, אם כי רק תשובת הביופסיה תקבע בוודאות.
3 שבועות נשמע לי קצת הרבה - בדרך כלל אפשר לקבל תשובה תוך 7-10 ימים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שפיר בשד+ציסטותאני01/02/2011
מזה המון שנים יש לי גוש שפיר בשד שמאל..אני עוקבת אחריו אך אליו מצטרפות מיני ציסטות.
הגוש בערך 3 סנטימטר בשעה 11.
האם יש חשש שאם אעשה הגדלת חזה זה יכול להיות מסוכן ולהוביל למחלה?
אם יש סיכון רישמו לי בבקשה.
ובכלל מה אחוז החולות בסרטן השד לאלה שיש סיליקון ולאלה שאין-ז"א האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש שפיר בשד+ציסטות - תגובה
ד''ר תניר אלוייס01/02/2011שלום רב,
אין אפשרות לחוות דעה לגבי אופיו של גוש בשד מבלי לבדוק אותך ולדעת בדיוק במה מדובר,
אבל אין קשר בין סיליקון לסרטן שד (או מחלות אחרות).
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת אולטראסאונד שדייםסילבי01/02/2011
שלום רב,
אני בת 52 ביצעתי בדיקת ממוגרפיה ונרשם כי רקמת השד צפופה באופן הטרוגני,והמליץ על ביצוע US שדיים.
תוצאה של ה- US צויין כי מבנה השד מעורב ללא ממצא פוקלי.
אשמח לקבלת הסבר לממצאים.
בתודה
סילבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקת אולטראסאונד שדיים - תגובה
ד''ר תניר אלוייס01/02/2011שלום סילבי,
הממצאים שאת מתארת הם של בדיקות תקינות.
בברכה,
דר תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שנים אחרי כריתת שד כאבים בכתףחנה לוין01/02/2011
לפני 3 שנים עברתי כריתה מלאה ,ללא כימו וללא הקרנות.טופלתי שנתיים וחצי בטמוקסיפן ועברתי לפמרה לפני כשלושה חודשים. לפני כחודשיים החלו לי כאבים בכתף .לפני שנה עברתי מיפוי עצמות שהיה תקין.עכשיו ממליצים לי להפסיק הפמרה על מנת לבדוק שאכן הכאב נובע מהפמרה.
האם לא רצוי לעשות שוב מיפוי עצמות או ct ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 שנים אחרי כריתת שד כאבים בכתף - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/02/2011ההמלצה מתאימה. אם לא יחלוף ניתן לצלם את המקום . גם צילומים רבים אינם מועילים ויש קרינה מיותרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהעינר31/01/2011
לצוות שלום רב,
אמי קיבלה בשורה בשבוע שעבר שיש לה סרטן.בשד שלב מתקדם.
האחים שלי מתקשרים אליה מאז כל שעתיים לשאול לשלומה.היא עדיין לא עברה טיפולים,לא בדיקות.רק פגשה רופא.והיא בכלל עדיין לא עיכלה .כל הזמן מחפשת אשמים .איך זה נגרם לה מחפשת לדעת ומדברת המון על המוות.ומכינה אותנו לזה.אפילו דמיינה את המוות.אני רואה בזה בהגיון אני היחידי.שאר האחים מלחיצים וקונים לה כל מיני דברים ואומרים לה בואי לטיולים.והיא צועקת עלייהם מה אני הולכת למות שאתם ככה פתאום מפנקים? האחיות שלה ואחים שלה גם מתקשרים כל יום.כרגע זה שבוע שני.יום ה8 .מאז שנודע .אני מבחינתי לשחרר ממנה לחץ כי היא כל הזמן אומרת שמתקשרים אליה והיא סובלת לא אוהבת שמציקים לה.וזה לגיטמי שהיא תרצה ספייס .מרחב.
רוצה לשאול כמה דברים.האם כן לתת להם להתקשר והיא כבר תתעצבן ותגיד להם.
כי זה מה שקרה עם 2 אחיות שלה.או פשוט לדבר איתם.וגם אם אני מדבר איתם אז שאר האחים שלי מתעצבנים עליי.האם יש דרך לשוחח עם עובדת סוציאלית כיצד לגשת באופן דיבור ובתמיכה לאמא שחולת סרטן?
אודה לתגובה.
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/02/2011בכל מרכז רפואי יש עובדת סוציאלית ופסיכולוגית אשר יכולה וצריכה לעזור. הרי לא אמך לא ממש השתנתה רק הידיעה לגבי המחלה השתנתה. ממליצה לשוחח עם עובדת סוציאלית וכן להביא את האחים לדיון עם הרופא האונקולוג כדי שלא ישאלו אותך ולא יצלצלו כל הזמן, תפתחו את הנושא וכך תבינו מה טוב לאמך. רק לידיעתכם ניתן לחיות גם עם מחלה מתקדמת רק צריך כמובן לקבל טיפולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)