מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתי שאלותאילנית05/03/2010
שלום,לאמא שלי בת 51 גילו אצלה גידול סרטני בשד ועשו לה ניתוח.
במקום הניתוח בתוך השד מתאספים מים וכל כמה זמן שואבים לה. האם זה בסדר? וכמה זמן זה ימשך עוד?
והשאלה השנייה, מה היא התזונה הנכונה אחרי הניתוח ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר תניר אלוייס06/03/2010שלום אילנית,
הצטברות נוזלים אחרי ניתןוחהיא תופעה שכיחה ולא מסוכנת.
התזונה המומלצת אחרי ניתוח היא אותה תזונה שמומלצת בכלל כתזונה בריאה: הרבה פירות וירקות, דגנים (רצוי מלאים), ומעט שומן מן החי וסוכר.
בנוסף - חשוב לבצע פעילות גופנית לפחות שעתיים בשבוע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודות
אילנית06/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שפיר- ניתוחמרגלית זכותא04/03/2010
אני בת 50 בריאה , עברתי ממוגרפיה שגרתית ולאחר מכן אולטראסאונד.
באולטרסאונד התגלה גוש חשוד בשעה 09:00בגודל 4 מ"מ, נשלחתי לביופסיה בה התברר כי הגוש שפיר.
האבחנה היא:RIGHT BREAST .
NO EVIDENCE OF MALIGNANCY
FIBROCYSTIC CHANGE .USUAL AND FLORID INTRADUCTAL HYPERPLASIA .RADIAL SCAR
SUPPORTED BY POSITIVE P63 IMMUNOSTAIN
LEVEL SECTIONS EXAMINEDV
הרופאה הכירורגית שלי אמרה כי הדעות חלוקות מעקב או ניתוח והיא המליצה כי אבצע ניתוח למפקטומיה להסרת הממצא .
היות ומדובר בניתוח בהרדמה כללית רצית לקבל חוות דעת שלכם האם אני חייבת להסיר את הממצא למרות היותו שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר radial scar
ד''ר תניר אלוייס04/03/2010שלום מרגלית,
כאזר תשובה כזו מתקבלת בביופסיה מקובל להמליץ על הוצאת הממצא כולו בניתוח (שיכול הרבה פעמים להיעשות גם בהרדמה מקומית עם טשטוש).
הסיבה היא שבאחוז קטן יכול להיות שליד המקום שנדגם בביופסיה יש גידול ממאיר. זה לא שכיח, אבל זה קורה, והדרך היחידה לדעת בוודאות היא להוציא את כל הנגע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסיפן ועובי רירית רחםשלי03/03/2010
שלום,
בת 38, כשנה וחצי לאחר סיום טיפולים בסרטן שד- כימו + הקרנות), שנה וחצי מטופלת בטמוקסיפן. לפני תחילת טיפול עובי רירית רחם היה 9 מ"מ, אחר חצי שנה - 6 מ"מ, לאחר שנה 5.5 מ"מ והיום - כעבור שנה וחצי - 10 מ"מ. האם יש מקום לדאגה? דרך אגב - לא בטוחה אם קשור אבל קיבלתי מחזור ראשון לאחר הפסקת טיפול בלוקרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/03/2010אין מקום לדאגה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימי חולה בסרטן השדא.ט02/03/2010
לפני כחודש גילו אצל אימי בת 50 את סראן השדף לפי מה שאני יודעת (היא לא מוכנה לדבר על זה הרבה) צריך ניתוח כריתה בדחיפות+הקרנות וטיפולים כימותרפיים. הבעיה שהיא מסרבת לטיפולים, רק אנחנו משכנעים אותה היא מתחילה להלחץ ולבכות, היא מטפלת בטיפול טבעוני, האם תוך כמה חודשים היא עשויה למות? כיצד אנו יכולים לשכנעה שזה לא נורא כ"כ? הבנתי שנשלחו גרורות והמצב לא כ"כ טוב, זה מה שאני יודעת.
אודה לכם באםפ תשיבו לי
ביתה הדואגת מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/03/2010מאד ממליצה להתחיל טיפול סרטן שד כאשר מטפלים נכון אפשר לחיות תקופה ארוכה גם אם יש גרורות , וחבל לא לטפל . הטיפול ממש לא נורא נסבל ואיכות חיים טובה לעומת זאת מחלה לא נשלטת יכולה לגרום לאיכות חיים איומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירית02/03/2010
האם יש קשר בין סרטן שד שהיה לי לחוסר ויטמין d או שאין קשר
ועוד שאלה בהטיפולים השיער נושר, ואז צומח חדש האם השיער אחרי הטיפולים משנה את הגנטיקה שלו או שהוא צומח בדיוק איך שהיה הכוונה למי שהיה חלק אז חלק ולמי שמתולתל , מתולתל
ועוד שאלה - לסרטן חייבים לקבל טיפול זה שקיבלתי טיפול מונע הייתי חייבת או שאפשר היה לוותר עליו ולעשות רק את הניתוח עם הכריתה החלקית תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב תשובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/03/2010השיער לעיתים צומח שונה מהקודם לפחות בהתחלה . לא אומר ששינה את הגנטיקה. טיפול מניעתי ניתן לרוב רובם של המקרים וגם את היית זקוקה לטיפול. לדעתי כבר קיבלת תשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקריןהילה01/03/2010
שלום
אני מקבלת זיקת לויקריון מידי שלושה חודשים.
רציתי לשאול אם יש משמעות לאיחור של מס' ימים בקבלת הזריקה.
תודה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר ימים לא ישנו רצוי לדיק
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dחלי28/02/2010
הייתה כאן הודעה עם הפניה על ויטמין D רציתי להראות אותה לחברה. מדוע נמחקה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
ד''ר תניר אלוייס28/02/2010שלום חלי,
בעיקרון אנחנו לא מוחקים הודעות אלא אם אנחנו מתרשמים שיש בהן תוכן פרסומי / שווקי מובהק או מידע לא נכון.
לא זכורה לי הודעה בנושא ויטמין D שנמחקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
חלי28/02/2010מצאתי את דף באינטרנט שיש שם מאמר שיש סיכויים טובים יותר לשרוד אחרי אבחון אם רמת הויטמין טובה. אסור לי לצאת לשמש. האם את ממליצה לעשות בדיקת ויטמין D?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
ד''ר תניר אלוייס28/02/2010שלום חלי,
המשמעות של חסרת ויטמין D בהתפתחות סרטן שד לא לגמרי ברורה , אבל בלי קשר - לחלק גדול מהאוכלוסיה יש רמות ויטמין D נמוכות מן הנחוץ.
שאלי את רופא/ת המשפחה אם יש מקום שתבצעי את הבדיקה, ואם מוכח חסר בהחלט יש מקום לקחת תוספת ויטמין D.
הקשר לסרטן השד, כאמור, אינו ברור וחד משמעי. יש מחקרים שהראו קשר, ומחקרים אחרים שלא מצאו כל קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשירית26/02/2010
רציתי לשאול נכון הוציאו לי את הגידול בניתוח ונגיד לא היו נותנים טיפול כימוטרפי מה היה יכול לקרות או שלא לקרות - אני הייתי חייבת טיפול מונע אי אפשר היה להסתפק רק בניתוח וזהו תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע
ד''ר תניר אלוייס28/02/2010שלום ליאת,
המטרה של הטיפול הכימוטרפי המשלים היא להקטין את הסיכון לחזרה של הגידול בצורה של גרורות באיברים אחרים (עצמות, ריואת, כבד...).
המטרה של הטיפול המשלים הקרינתי היא להקטין את הסיכון לחזרה מקומית של הגידול בשד או בדופן החזה אחרי כריתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה בחזרהשירית25/02/2010
שלום רב, אצלי הסרטן שד היה בצינוריות החלב והוא היה פולשני גרייד 3, הוא היה בגודל 1.2 ס"מ
לא היו לי בלוטות נגועות עשו לי כריתה חלקית ואני לא מקבלת טיפול תרופתי . אני קיבלתי 4 טיפולי as ו- 4 טקסול ן- 33 הקרנות לשד.
האם יש נזקים לטווח הרחוק מהטיפולים האלה
וגם היו לי רצפטורים שלילים כמו שכבר כתבתי לך שאלתי את המתאמת שד איזה סוג סרטן היה לי היא אמרה קרצינומה מה זה ואיזה סוג זה?
תודה וערב טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרצינומה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/02/2010איני יודעת כמה זמן הסרטן . קרצינומה ז.א. סרטן בלוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשירית25/02/2010
רציתי לשאול אותך בבקשה כמה זמן סרטן מתפתח בגוף עד שבעצם מגלים אותו כמובן סרטן השד
ורציתי לשאול אותך אם בן אדם מחילם מהסרטן האם הסיכויים שלו כמו בן אדם רגיל שלא חלה לחלות שוב או שיותר בגלל שהגוף שלו כבר פגש בסרטן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביולוגיה של גידולים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי25/02/2010לא ברור כמה זמן סרטן מתפתח . יש גם בסרטן שד סוגים שונים ובדרגות ממאירות שונות , קימים גידולים המתפתחים לאורך שנים רבות ואחרים חודשים ספורים.
סיכויים לחלות במחלות ממאירות אחרות כמו כל אדם אולם בסרטן שד יש סוגים המעלים את סכנת סרטן שד שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירית25/02/2010
שלום דוקטור, את כתבת לי שיכול להיות שינויים בצבע העור את התכוונת בטיפולים עצמם או אחרי הטיפולים אני שנה אחרי הכימוטרפיה אילו שינויים יכולים להיות אם תוכלי לכתוב לי תודה.
ועוד משהו - את כתבת לי גם שעם רצפטורים שלילים בוודאי שנותנים כימוטרפיה וטיפול מניעתי וזה באמת מה שקיבלתי טיפול מניעתי שמה זה אומר ומה זה אומר רצפטורים שלילים
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי25/02/2010השינויים בעור הינם בזמן הטיפולים. טיפול מניעתי כונתו מניעת חזרת המחלה. רצפטורים שליליים ז.א. שאין קולטנים להורמונים לכן התא הסרטני אינו רגיש לטיפול המונע קישור זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוקיםשירית23/02/2010
רציתי גם לכתוב לך בזמן הטיפולי כימוטרפיה הייתי אוכלת סוכריות גומי קצת ורציתי לשאון עם הגורם לסרטן השד הוא אכילת מתוקים ולמה אני שואלת כי בזמן הטיפולים היה שם בחור שאמר לי אל תוכלי מתוק זה מאיץ את הסרטן ואותך אני שואלת את בטח יודעת יותר טוב ממנו
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מקום לדאגה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשירית23/02/2010
האם הטיפולים הכימוטרפיים יכולים לעשות שינויים בעצמות של הגוף , או כתמים לבנים על העור
-האם יש נזקים לטווח הרחוק מהכימוטרפיה אני קיבלתי ac , וטקסול .
אני רוצה להגיד לך לפני שחליתי הייתי בסטרס עצום ודיכאון לאחר לידה שאני אפילו לא ידעתי שזה דיכאון ככה הייתי 7 חודשים שזה המון ואז קיבלתי את סרטן השד את חושבת שאין קשר בין מתח לסרטן שד.
ועוד שאלה- האםהמערכת החיסונית כבר חזרה לעצמה אני שנה אחרי הכימוטרפיה .
תודה לך ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/02/2010שינוים בצבע העור בהחלט יתכנו על רקע הכימותרפיה לא שינויים בעצמות. אני מאד ממליצה לשוחח עם הרופא המטפל לגבי שאר השאלות מאחר וצריך לדעת יותר פרטים עליך . המערכת החיסונית לא נפגעת יש ירידה בספירה הלבנה אשר מתאוששת די מהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה בחזרה לשריתשירית22/02/2010
היי שרית קראתי את המכתב שלך שכתבת שיש לך גרייד 3 את תקבלי כימוטרפיה אני יסביר לך.
יש לנו תאים בגוף התא הראשון נקרא תא אם- שהוא נורמלי מתחלק בצורה טובה ומתי שצריך הוקי
עכשיו התא השני אצלך כבר לא מתחלק ככה הוא מתחלק בצורה מהירה יותר ולא מבוקרת וככה גם התא השלישי מתחלק בצורה מהירה ולא מבוקרת ולכן זה נקרא גרייד 3 החלוקה מאד מהירה וזה אומר שאת תצטרכי כימוטרפיה אני אישית עברתי סרטן שד אני כבר שנה עוד מעט אחרי הטיפולים אם תירצי לשאול משהו אני אשמח לעזור ביי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאת
שרית24/02/2010אכן אני מתחילה טיפול כימוטרפי 8 טיפולים.
לאחר מכן 26 הקרנות ואחכ כדורים
למזלי הבלוטות לא נפגעו,
מה לך היה ? וכמה זמן כל הטיפול לקח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי של טמוקסיפןבינת22/02/2010
שלום
אני בת 39 עברתי את כל חבית הריגושים- ניתוח כמיוטרפיה והקרנות והתחלתי במאי 2008 לקחת טמוקסיפן- לאחר כמה חודשים לקחתי רסיטל אשר הפחית לי את תופעות הלואי של הטמוקסי- כגון מצבי רוח גלי חום עצבים. ביום חמישי הארחרון הייתי אצל האונקולוג שלי והוא אמר לי שהרסיטל והציפרלקס אשר הם מאותה משפחה אסורים לשימוש עם הטמוקסי ויש לפנות רק לרפואה אלטרנטיבית.
מה עושים? גלי חום יחזרו, מצבי רוח חוסר תפקוד, עצבים- האם יש פתרון אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן ותופעות לוואי
ד''ר תניר אלוייס22/02/2010שלום בינת,
אמנם נמצא שחלק מהתרופות נוגדות הדיכאון מפחיתות את יעילות הטמוקסיפן , וחבל - כי זו תרופה ספור יעילה וחשובה (יותר מהכימוטרפיה, דרך אגב..)
החדשות הטובות הן שגלי החום דווקא מעידים על זה שהתרופה אולי יותר אפקטיבית.
יש דווחים טובים מאוד על דיקור סיני לטיפול בגלי חום ותסמיני גיל המעבר - גם את זה כתוצאה מטיפול בטמוקסיפן.
יש תרופות נוגדות דיכאון אחרות שפחות משפיעות על פעילות הטמוקסיפן.
בכל מקרה - חשוב להתייעץ עם הרופאים המטפלים לפני שינו בתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)