פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגבי בדיקה גנטית
    נועה
    23/05/2010

שלום רב,
    לפני כעשר שנים חליתי בסרטן מסוג הודגקינס ואני ברמיסיה מלאה.
    במשפחתינו מצד אבי נשים רבות סבלו מסרטן השד.
    האם תוכלו להסביר לי את נושא בדחקה הגנטית לגילוי מוקדם?
    מה היא בעצם אומרת? באילו מצבים כדאי לבצעה ? כיצד עושים את הפרוצדורה- קופ"ח.

תודה רבה נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לגבי בדיקה גנטית

הוספת תגובה

• גנטיקה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    23/05/2010

הבדיקה הגנטית בודקת האם הנבדקת נשאית של מוטציה לגן לסרטן שד. הבדיקה הינה בדיקת דם ורצוי שיבצע אותה קודם כל אדם החולה בסרטן שד או שחלה ורק לאחר מכן אם ימצא נשא לבצע לשאר בני המשפחה. רצוי לגשת ליעוץ גנטי אונקולוגי ושם יסבירו ויחליטו אם לבצע את הבדיקה.במרכזים הגדולים וכן בקופ"ח מכבי למשל יש מרכז לביצוע הבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברואדנומה
    טניה
    23/05/2010

שלום רב, אני בת 28, עדין לא לא היתי בהיריון. לפני כארבעה חודשים היו לי כאבים לא נעימים בשד ימין, אחרי כחודש ניגשתי לבדיקה, עשו לי אולטרסאונד, אחרי זה ביופסיה ומצאו שיש לי פיברואדנומה.

בבדיקת אולטרסאונד זה מה שכתבו: בשעה 1:00 הודגם גוש סולידי, לובולרי 20 מ"מ, בשעה 11:00 גוש סולידי 8 מ"מ, בשעה 9:00 גוש דומה 10 מ"מ. הכל מתאים לפיברואדנומה.

אחרי בדיקת ביופסיה כתבו: מספר גלילי ריקמה לבנים צהובים מתפוררים באורך בין 1 עד 1.5 ס"מ בקוטר 0.1 ס"מ.

כירורג אמר שיש שני אופציות: 1- לא לעשות כלום ולהיות במעקב.

2- לעשות ניתוח.

הוא אמר שיש לי גוש בגודל של 2 ס"מ (למרות שאני הבנתי שהוא רק 1.5 ס"מ), הוא אמר בגודל כזה אני מחליטה לא הם אבל הוא ממליץ לעשות ניתוח ולהתפטר מהגוש כי הוא יגדל בעתיד ואם יהיה בהיריון הוא גם יכאב. השאלה שלי היא: האם כדאי לי כבר לעשות ניתוח או שלחכות? האם יש אפשרות שגוש זה יתפוגג או יתכווץ? מה ההמלצה לפי הנתונים שנתתי?

לקביעת תור
    סגירה
    פיברואדנומה

הוספת תגובה

• פיברואדנומה

ד''ר תניר אלוייס
    25/05/2010

שלום טניה,
    כמובן שאין אפשרות בפורום כזה לתת חוות דעת לגבי הצורך בניתוח במקרה כזה או אחר,
    באופן כללי פיברואדנומות הן גידולים שפירים לחלוטין בשד, שלעיתים קטנים ונעלמים ולעיתים גדלים.
    בדרך כלל אם גדלים או עוברים את ה 3 ס"מ מקובל להמליץ להוציא,
    בגדלים קטנים יותר אין כל מניעה לעקוב - ויש סיכוי שהגושים יקטנו ואפילו יעלמו,
    הריון לא הבכרח גורם לגדילה שלהם, וגם אם כן - אחרי הלידה הם בד"כ יקטנו בחזרה.
    כל זה כמובן בהנחה שהגוש נדגם והוכח שמדובר בפיברואדנומה.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברואדנומה!

טניה
    26/05/2010

תודה רבה על התשובה. פשוט היה לי חשוב להבין כרגע במצב שלי, שזה הוכח כפיברואדנומה וזה בגודל של 2 ס"מ, חשוב לי להבין אם ניתן לחכות ואם כן יש אפשרות שזה יקטן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיבראודנומה

ד''ר תניר אלוייס
    26/05/2010

התשובה היא שכן וכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טקסול ונשירת שיער
    אדווה
    23/05/2010

שלום,
    בעוד כ 2 טיפולי ac אני מתחילה לקבל טקסול על בסיס שבועי.
    דגיברתי היום עם האחות הראשית בעוסקת בנושא והיא טוענת כי עם תחילת הטיפול בטקסול מתחיל השיער לצמוח בחזרה.
    האם היא מדייקת או שמא דבריה נועדו לעודד אותי בלבד?
    אשמח לתשובתכם המהירה.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טקסול ונשירת שיער

הוספת תגובה

• שיער

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    23/05/2010

לא נהוג לעודד על ידי שקר, אם יגידו דבר לא נכון מי יאמין לאחות בהמשך? כן יש תחילת צמיחת שיער אולם תיתכן גם נשירה בהמשך , בכל אופן יש התחלת צמיחת שיער.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה-לד"ר ביאטריס!
    liatg
    23/05/2010

שלום רב,אני בת 31 לאחר dcis בשד שמאל,(high grade), עברתי למפקטומי+הקרנות, ובסיומן לקחתי טמוקסיפן למשך 3 חודשים והפסקתי אותו בהנחיית האונקולוג בשל תופעות לוואי של דלקות וגירוי בנרתיק שגרם לי, כרגע אני כחצי שנה ללא הכדור והתופעות עדיין ממשיכות, כך שלא בטוח שזה מהטמוקסי(באותה תקופה נטלתי גם אנטיביוטיקה שיתכן וגרמה לתופעות),לכן חשבתי לחזור לכדור, שאלתי היא האם יש תועלת בנטילת הכדור (מחדש לתקופה של כ-5 שנים) גם לאחר כשנה וחצי מגילוי המחלה? או שהיעילות שלו כרגע נפגעה לגבי והיתה טובה רק בסמוך למחלה? והאם נגרם נזק עקב הפסקת הכדור והחזרה כרגע? מאד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, אונקולוג בכיר אחד אמר לי לא לחזור לכדור כי הוא לא יתן תועלת מבחינה מניעתית בשל "פיספוס הזמן" ואילו אחר אמר שאפשר לחזור לכדור, נואשת מאד, אודה לתשובתך בנושא!, מעריכה את עבודת הקודש שאת עושה!!,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה-לד"ר ביאטריס!

הוספת תגובה

• טמוקסיפן

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    23/05/2010

אם היה לך DCIS הרי הטיפול בטמוקסיפן הינו מניעתי לגידול נוסף ולא לגרורות ולכן אין כאן פיספוס כפי שאת כותבת. אני חושבת שיש בהחלט אפשרות לחזור לקחת את הכדור. אין לי פרטים נוספים עליך חשוב לברר האם את נשאית של מוטציה לגן לסרטן שד וחשוב מאד לבצע מרי למעקב מאחר ואין שום אפשרות למנוע ב100% הופעת גידול נוסף בשדיים ובדיקות יכולות לפחות לאבחן מוקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה בהמשך לתשובתה של ד"ר ביאטריס

ליאת
    24/05/2010

לד"ר ביאטריס, תודה מקרב לבעל ההקשבה ועל העזרה המקצועית בנושא!כפי שאת מבינה אני כה נסערת בעניין הכדור וההחלטה האם לחזור לכדור כה מעיקה עלי, ביקשת שאפרט לגבי עוד: יש לי היסטוריה משפחתית, אימי נפטרה מסרטן שד גרורתי בגיל כה צעיר 40,(אין לנו את הגן brca1+2)ולצערי חליתי גם בסרטן בלוטת התריס במקביל לשד, ולכן אני כה חוששת מחזרת המחלה גם למרות שמדובר ב-dcis ולכן חשובה לי המניעה של המחלה,הרצפטורים שלי לאסטרוגן היו חיוביים (90%), -כפי שאני מבינה מדברייך- ואולי לא הבנתי נכון, זה שלמרות שעבר די הרבה זמן, עדיין יכולה להיות תועלת מהכדור במניעת הישנות המחלה? ובעצם האם הכדור אפקטיבי לעניין זה גם אחרי תקופה של שנה וקצת שזה בד"כ לא פרק הזמן המקובל לקחת אותו?,
    -אני עושה מעקב mri כל חצי שנה, ונמצאת במעקב אך זו לא מניעה\ האם לדעתך היא חשובה במצב שלי?! אודה לתשובתך בנושא! מאד מוטרדת מהעניין ,מודה לך מקרב לב!!, בברכה ליאת גורג'-הדר,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    26/05/2010

כפי שכתבתי בתשובה הקודמת , המטרה הינה למנוע גידול שני חודרני . הגידול שהיה לך לא נוטה לשלוח גרורות . לכן המניעה על ידי טמוקסיפן יכולה להיות גם כעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה בהמשך לתשובתה של ד"ר ביאטריס

ליאת
    24/05/2010

לד"ר ביאטריס, תודה מקרב לבעל ההקשבה ועל העזרה המקצועית בנושא!כפי שאת מבינה אני כה נסערת בעניין הכדור וההחלטה האם לחזור לכדור כה מעיקה עלי, ביקשת שאפרט לגבי עוד: יש לי היסטוריה משפחתית, אימי נפטרה מסרטן שד גרורתי בגיל כה צעיר 40,(אין לנו את הגן brca1+2)ולצערי חליתי גם בסרטן בלוטת התריס במקביל לשד, ולכן אני כה חוששת מחזרת המחלה גם למרות שמדובר ב-dcis ולכן חשובה לי המניעה של המחלה,הרצפטורים שלי לאסטרוגן היו חיוביים (90%), -כפי שאני מבינה מדברייך- ואולי לא הבנתי נכון, זה שלמרות שעבר די הרבה זמן, עדיין יכולה להיות תועלת מהכדור במניעת הישנות המחלה? ובעצם האם הכדור אפקטיבי לעניין זה גם אחרי תקופה של שנה וקצת שזה בד"כ לא פרק הזמן המקובל לקחת אותו?,
    -אני עושה מעקב mri כל חצי שנה, ונמצאת במעקב אך זו לא מניעה\ האם לדעתך היא חשובה במצב שלי?! אודה לתשובתך בנושא! מאד מוטרדת מהעניין ,מודה לך מקרב לב!!, בברכה ליאת גורג'-הדר,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בשד
    מור
    21/05/2010

שלום רב
    לפני חודש בצעתי בדיקת ממוגרפיה שממצאיה הראו על הסתידויות בשד שמאל. לפני יומיים הרגשתי גוש כואב מתחת לפטמה. היום הגוש עדיין קיים, אינו כואב אך יש אודם חיצוני באזורו.
    אשמח לתגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בשד

הוספת תגובה

• גוש

ד''ר תניר אלוייס
    21/05/2010

שלום מור,
    אי אפשר לתת ייעוץ פרטני בפורום כזה - גשי להיבדק אצל רופא בהקדם די לקבל מענה לבעייתך.
    ייתכן ומדובר בדלקת ויש צורך באנטיביוטיקה, ייתכן וצריך לבצע ביופסיה - רק רופא שיבדוק אותך יוכל לקבוע מה השלב הבא.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי עיניים
    יפית
    20/05/2010

אני מקבלת טיפול בטקסול והרצפטין והתחילה לכאוב לי עין ימין,לפעמים היא גם דומעת
    וקשה לי לפתוח אותה ולפעמים רק כואבת.אין לה שום סימנים והיא לא אדומה,פשוט נראית רגיל לגמרי. האם זאת תופעל לואי של הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי עיניים

הוספת תגובה

• עיניים

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    20/05/2010

ממליצה להבדק אצל רופא עיניים. תופעת לואי היתי מצפה שתהיה דו צדדית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לכריתה חלקית - תעזרו לי בבקשה
    אולגה
    17/05/2010

שלום,
    היום הודיעו לאימא שלי שהיא חולת סרטן השד וצריכה לעבור ניתוחלכריתה חלקית ובלוטות.
    הכירורג אמר לנו שהיא צריכה לעשות סיטי בשביל לדעת אם יש גרורות או אין ולהחליט איפה תעשה את הניתוח בבית חולית או בקליניקה פרטית. שאלתי אותו מה ההבדלחוץ מכסף והוא אמר לי שבבית חולים אני לא יודעת מי המנתח וכאן אני יודעת (במידה ואבחר את הקליניקה שלו). אני לא יודעת מה לעשות כי אני לא מכירה גם אותו זה לא איזה רופא שהמליצו לי עליו זה פשוט רופא הראשון שקיבל אותנו ליד הבית. וגם כמו שהבנתי בקליניקות משכירים את החדר ניתוח לשעות הניתוח ולא תמיד יש הכל ואימא שלי חולת בל ויתכן מאוד שיצטרכו עוד שתורים.
    תעזרו לנו בבקשה לאן ללכת? לפרטי או לבית חולים ציבורי. אם מישהו מכיר רופא מנתח טוב, לא איכפת לי כמה זה יעלה אני פשוט צריכה אותה חיה. בבקשה תעזרו לי.

תודה

הוספת תגובה

• רופא

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    20/05/2010

אני ממליצה לגשת למרכז רפואי גדול שבו יש גם רופא טוב כירורג וגם כל שאר הפונקציות . איני יודעת היכן אתם גרים אולם אם אתם באיזור ת"א יש מרכזים כמו בילינסון ת"ש או איכילוב וכן יש הדסה בירושלים וכמובן רמב"ם בחיפה. לאחר שיראה אותך שם רופא תוכלי להחליט אם את רוצה פרטי. אני לא נוהגת להמליץ על שמות זה ממש לא מקובל . אבל יש לי שותפה לפורום כירורגית בכירה אפשר להתיעץ גם איתה כמובן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניה לממוגרפיה
    יוליה
    16/05/2010

שלום

ברצוני לברר עד כמה מסוכנת בדיקת ממוגרפיה.
    אני בת 41 ועשיתי בדיקה זו לפני שנה והיא נמצאה תקינה , בנוסף עשיתי גם USבדיקה וגם היא נמצאה תקינה.
    שוב הופנתי לממוגרפיה כי הייתי בטיפול הורמונאלי (IVF)
    מאוד מודואגת מבדיקה זו כי קראתי מאמרים והם כבר לא אחדים שממוגרפיה מביאה יותר נזק מתועלת.
    כמות קרינה לפי מחקרים היא 3 חודשים חסיפה לשמש וזה ממש לא מעט.
    אני מאוד מודאגת שבמקום לעשות דבר טוב אני עושה לעצמי דבר רעה מאוד.

בתודה מראש על תבושתכם המקצועית.

לקביעת תור
    סגירה
    הפניה לממוגרפיה

הוספת תגובה

• גילוי מוקדם

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    16/05/2010

ממוגרפיה הינה הבדיקה היחידה אשר הוכחה עד כה כמצילת חיים ומשפרת תוחלת חיים מאחר ובעזרתה התגלו מקרי סרטן מוקדם . ההמלצות בעולם נעות בין גיל 40 ל50 להתחיל ממוגרפיה כל שנה. אם יש סיבה לחשוש כמו טיפולי הפוריות ההמלצה תמיד הינה מגיל 40 . אחרת ניתן להתחל את הבדיקות לסריקה מגיל 50. אכן יש בממוגרפיה מנת קרינה, אולם גילוי מאוחר של סרטן שד הרבה יותר מסוכן . עיקר החשש לחשיפה רבה לקרינה הינה לנשים בגילים צעירים יותר.
    בסופו של דבר ההחלטה בידך.י

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע בפיטמה
    אילנה
    15/05/2010

שלום
    הבחנתי בנקודה שחורה כמו נקודת חן דהויה, בבסיס הפיטמה (בשטח החום שמסביב, לא בקצה) . שהסתכלתי מקרוב עם מנורה ראיתי מספר נקודות שחורות, כמו נקודות שומן. שלחצתי מסביב (כמו לפוצץ חצ'קון) הנקודות השחורות יצאו ואיתן מים מהולים במעט דם. עכשיו זה נראה כמו יצע או חצ'קון שקולף.

חשוב לציין שאני בהריון, שבוע חמישי. לאחר טיפולים הורמונליים (שני מחזורים של איקקלומין ומחזור אחד של גונל F).

מיום הביוץ האחרון ועד היום כואבים לי שני השדיים, בעיקר סביב הפיטמות.

האם עלי לדאוג?
    לגשת לרופא עור/משפחה/נשים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פצע בפיטמה

הוספת תגובה

• פצעון?

ד''ר תניר אלוייס
    15/05/2010

שלום מורן,
    לפי התיאור שלך זה נשמע באמת כמו איזו ציסטה עורית, אבל מכיוון שאי אפשר להתרשם מתיאור, מוטב לגשת להיבדק אצל כירורג שד.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקרנות לראש
    גלית
    14/05/2010

אבי בן 74, סובל מזה 10 שנים מסרטן שד גרורתי. בדיקת ה C.T. האחרונה הדגימה גרורות במוח מפוזרות דו צדדית:
    מח 10/5/10- ממוקדים מרובים מסוידים מפוזרים דו"צ, יכולים להתאים לקברנומות קטנות אולם יתכן ומדובר בתהליכים משניים .לא הודגמו בבדיקה 2/2009.
    CT לחזה ובטן. בוצעה השוואה לבדיקה מ-24.02.2010 הופיע גוש רקמתי עם גבולות לא סדירים באקסילה שמאלית מתאים להישנות המחלה. ממצאים משנים בריאות גדלו. הופיע תהליך אינטרסטיציאלי בריאה שמאלית, בולט במיוחד ב-LL, חשוד לפיזור משני אינטרסטיציאלי. בלוטות לימפה במיצר גדלו מקוטר מקסימלי כ-11 מ"מ עד 14 מ"N. ללא תפליט פלוירלי. ללא תפליט פריקרדיאלי . ברונכים מרכזים פתוחים. בקע היאטלי גדול .כבד: הופיעו ממצאים משנים חדשים בכבד. טחול בגודל ומרקם תקין. לבלב בגודל ומרקם תקין. אדרנלים מעובים ללא שינוי ). כליות בגודל תקין, ללא הידרונפרוזיס. לולאות מעיים ללא הרחבה או עיבוי דופן . לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום, אגן או במפשעות. ללא מיימת או אוויר חופשי בבטן ובאגן. שלפוחית שתן בעלת דופן סדיר. אברי אגן תקינים. פיזור משני בעצמות בהחמרה ניכרת. הפעם מודגמת האדרה נודולרית בשריר הגלוטאוס המדיוס השמאלי, הממצא חשוד לתהליך משני ברקמות רכות מצב לאחר קיבוע בירך פרוקסימלי משמאל. סקוליוזיס קשה של ע"ש מותני קמורה ימינה .לא הודגמנ פריצה של תהליך משני לתעלה ספינלית. לסיכום: החמרה בתהליך משני בריאות ובעצמות. תהליך משני חדש בכבד. ממצא משני חדש באקסילה שמאלית וחשד לפיזור משני בשריר הגלוטאוס המדיוס השמאלי

לאור הממצאים הנ"ל הומלץ על הקרנה של המוח כולו, 5 הקרנות ברציפות. אני מבינה שמדובר בטיפול קשה. מבקשת לעזור לי לשקול האם כדאי לבצעו מבחינת עלייה באיכות החיים ואיכותם לעומת הקושי בטיפול עצמו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הקרנות לראש

הוספת תגובה

• הקרנות

ד''ר תניר אלוייס
    14/05/2010

שלום גלית,
    קשה מאוד לתת ייעוץ פרטני בפורום כזה, בוודאי מבלי להכיר את החולה, לדבר איתו, לשמוע מה בדיוק מפריע לו ומה רצונותיו.
    אני מציעה להתייעץ עם הרופאים המטפלים, אולי להעזר בעובדת סוציאלית או פסיכולוג של המכון האונקולוגי בו מטופל, כדי לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר בשבילו מבחינת איכות חיים, תפקוד ופרוגנוזה.
    בברכה,
    דר 'תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    א
    14/05/2010

שלום רב,
    אני בת 27.
    אתמול בערב הבחנתי אצלי בלוטת לימפה בבית השחי בגודל של אפונה אולי קצת יותר קטן.
    מהיום בבוקר אני מרגישה חולשה ובחילות. אני נורא מפחדת ממחלת לימפומה, כי בזמן האחרון קראתי על המחלה כמה כתבות מפחידות.
    בבוקר הייתי אצל רופא משפחה הוא אמר שבלוטה מאוד קטנה וללימפומה זה לא אופייני אבל המליץ לעקוב אחריה ואם היא תגדל לעשות אולטראסאונד שד.
    לפני שבוע ביצעתי בדיקות דם- תקינות, המוגלובין- 14.9 פריטין- 40.
    אני בלחץ נוראי יושבת כל היום ומחפשת בלוטות בצוואר ובכל הגוף. לא מסוגלת לאכול ומרגישה בחילות כל הזמן.
    תעזרו לי בבקשה,
    המון תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר תניר אלוייס
    14/05/2010

שלום אירה ,
    התופעות שאת מתארת מתאימות לחרדה - ואני מציעה שתפני בחזרה לרופא/ת המשפחה ותתארי את תחושותייך על מנת לוודא שאין ביעייה שמצריכה טיפול, ולראות איך אפשר לעזור לך.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל המון תודה

א
    14/05/2010

על התשובה כל כך מהירה.
    האם בלוטה בגודל כזה שהרופא ציין שהיא ניידת יכולה לסכן במשהו?
    ואם התחושות שאני מרגישה יכולות להיות קשורות לבלוטה?
    לצורך העניין רופא משפ' שלי מודע לחרדות ונתן לי לשתות קלונקס במקרים בהם אני לא מסוגלת להתמודד לבד עם הפחדים.
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחזור שד לאחר כריתה
    שרית
    14/05/2010

שלום רב, אני בת 34 ויש לי סרטן בשד ואני צפויה לעבור כריתה מלאה. בפגישה עם כירורג השד נאמר לי שיש סיכוי גבוה מאוד שבלוטות הלימפה נגועות ושכנראה אני אצטרך לבצע הקרנות. הכירורג הפלסטי שנפגשתי אתו המליץ לי למרות ההקרנות שאצטרך לעבור לבצע את השחזור המיידי ע"י שתל אנטומי ושימוש באלודרם. הוא טוען ששחזור זה משמר את העור לצורך ניתוח בעתיד. אבל לפי מה שקראתי לא מומלץ לבצע שחזור מיידי עם שתל אם הולכים לבצע הקרנות. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    שחזור שד לאחר כריתה

הוספת תגובה

• שחזור

ד''ר תניר אלוייס
    14/05/2010

שלום שרית,
    כל הנושא של שחזור והקרנות הוא די סבוך, ויש בו כל הזמן חידושים.
    השילוב של מרחיב רקמות עם הקרנות הוא בעייתי, אבל אם משתמשים באלודרם אין צורך במרחיב ואז בהחלט אפשר להקרין את השחזור.
    באופן כללי הקרנות פוגעות בתוצאה הקוסמטית הסופית, ואולי גם מעלות הסיבוכים, אבל זה לא בדיוק שיש ברירה - ההקרנות הן חלק חשוב מאוד מן הטיפול, גם במחיר של שחזור פחות מושלם או צורך בניתוחים נוספים.
    אני חושבת שהקביעה שהיתה רווחת בעבר שלא מומלץ לבצע שחזור ואז להקרין כבר אינה תקפה, ובמקרים מסויימים אין מניעה להקרין השחזור.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור על טיפול בזאמורה
    מירי אלבר
    11/05/2010

שלום רב,

אימי בת 66 עברה קריטה של גוש סרטני בגודל של 2 ס"מ בשד . כיום היא אחרי 16 טיפולי הקרנות. מקבלת כדור טמוקסיפן . הוצא לה לקבל טיפול של זאמורה.
    מבקשת לדעת האים טיפול זה יעיל לגילה והאים ישנם סיכונים /או תופעות לוואי.

בברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    ברור על טיפול בזאמורה

הוספת תגובה

• זומרה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    11/05/2010

הטיפול לא בסל הבריאות ניתן יחד עם טיפול הורמונלי גם מחזק עצם ויש ספרות המראה כי מועיל יחד עם טמוקסיפן למניעת השנות .רצוי שתשוחחי עם הרופא המטפל על השלכות נוספות קשה מאד בפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפסים באיזור איבר המין
    אורטל דרי
    09/05/2010

הי
    אני בת 33 , סיימתי לפני שבועיים כימוטרפיה (ac+טקסול - ארבעה טיפולים + ארבעה טיפולים), ביום רביעי האחרון הבחנתי בפצע באיבר המין שלי שעד יום שישי התפשט ל 4 פצעים, הלכתי לרופאת נשים שאיבחנה את זה בהרפס ואמרה שאם זה יתפשט או יעלה לי החום אצטרך לגשת למיון - בנתיים היא הביאה לי משחה למרוח באיזור, הפצעים הולכים ונעלמים אבל הופיע לי פצע דומה בגרון ליד הענבל, אין לי חום, האם יש צורך לטפל בזה או לחכות שזה יעבור?

לקביעת תור
    סגירה
    הרפסים באיזור איבר המין

הוספת תגובה

• ממליצה לגשת להבדק

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    09/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי לפנות- דיכאון
    מילה
    09/05/2010

יש למי לפנות אם אחותי מראה סימנים של דיכאון בחודשיים האחרונים לדעתי בעקבות המחלה? היא כרגע לוקחת טמוקסיפן . כדאי לדבר עם הרופא שלה?

לקביעת תור
    סגירה
    למי לפנות- דיכאון

הוספת תגובה

• לפנות

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    09/05/2010

מאד רצוי לדבר עם הרופא שלה, ואם יש סימני דכאון רצוי לפנות לפסיכולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה