פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חסוי
    26/04/2010

שלום אני חליתי באוקטובר שנת 2008 בסרטן השד קיבלתי טיפולי כימוטרפיה טקסול 4 טיפולים ו-ac , 4 ובשבוע האחרון אני מרגישה רק ביד איפה ששמו לי את האינפוזיה בכף היד כמו רדום טיפה זה בא והולך לא משהו רציני ואני רוצה לשאול אם יש קשר לכימוטרפיה ולזה אז בזמנו שקיבלתי את הטיפולים אז הרופאה אמרה לי שבזמן הטיפולים יכול להיות כמו עיקצוצים אבל אני כבר שנה וקצת אחרי .
    ועוד משהו האם לטיפולי הכימוטרפיה שקיבלתי יש השפעה לטווח הרחוק בנזק לגוף או שרק בטיפולים עצמם .בטיפולים עצמם עשיתי פעמיים אקו לב והכל היה בסדר השאלה מה אחר כך .ועוד משהו קטן אחרי שהכל בסדר ומחלימים כמה זמן יכולה להיות הישנות המחלה או שלא וזה כמו בן אדם רגיל שלא חלה
    תודה רבה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כימו

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    26/04/2010

אין שום קשר לכימותרפיה אותה קיבלת לפני שנה וחצי. לכימותרפיה באופן עקוני יכולה להיות השפעה . יכולה להיות השפעה לטווח רחוק אף לאחר שנים רבות . כאשר קיבלת את הכימותרפיה נתנו לך לחתום על הסכמה מדעת המצינת זאת . לרוב האנשים אין סימנים אשר מפריעים .
    השנות בסרטן שד יכולה להיות גם אחרי שנים . לכן יש מעקב .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות אולטראסאונד
    שרון
    22/04/2010

שד ימין:
    מצב לאחר למפקטומיה.
    באיזור צלקת ניתוחית אין עדות לגושים.
    בשעה 9 הודגם גוש סולידי אובלי 2 ס"מ מרקמו היפואקואי, גבולותיו סדירים.
    בבית השחי אין בלוטות מוגדלות.

שד שמאל:
    בשעה 7,הודגם גוש סולודי אובלי באורך 0.6 ס"מ, מרקמו הופואקואי.
    בבית השחי אין בלוטות מוגדלות.

מה זה אומר ?

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות אולטראסאונד

הוספת תגובה

• אולטרסאונד

ד''ר תניר אלוייס
    22/04/2010

שלום שרון,
    תשובת האולטרסאונד שאת מצטטת מתארת שני גושים עם מאפיינים שנשמעים בסה"כ שפירים אבל מבלי לראות התשובה המלאה, הצילומים, ולדעת את הרקע - אי אפשר לומר יותר מזה.
    לפעמים כדאי לבצע ביופסיה גם כאשר הגוש נראה שפיר לחלוטין באולטרסאונד, אבל אי אפשר לתת המלצה כזו בייעוץ וירטואלי.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות של ביופסיה
    שרית
    22/04/2010

שלום רב דודה שלי בת 50 לאחר שעשתה בדיקת מומוגרפיה שלחו אותה לביצוע ביופסיה בתוצאות הביופסיה נכתב:
    LOW-INTERMEDIATE GRADE DUCTAL CARCINOMA IN SITU WITH NECROSIS *
    FOCAL LYMPHOID REACTION *
    רצינו בבקשה לדעת מה אומרות התוצאות הנ"ל מאחר וביום שלישי אנחנו צריכים ללכת לפגישה עם הרופא רצינו לדעת קצת על מה מדובר ולקראת מה אנחנו עומדים. רוב תודות.שרית.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות של ביופסיה

הוספת תגובה

• ביופסיה

ד''ר תניר אלוייס
    22/04/2010

שלום שרית,
    התוצאה שאת מצטטת היא של גידול טרום סרטני.
    המשך הטיפול יכלול בדרך כלל ניתוח לכריתת הממצא (בדרך כלל כריתת שד חלקית), בדרך כלל עם הקרנות ובלי כימוטרפיה, אבל מעבר לזה ממש אי אפשר לומר כלום בלי לראות את החולה ואת הצילומים וכו'.
    הרופא שיבדוק אותה ויראה את הצילומים יוכל לתת לכם תשובות מלאות ותמונה מדוייקת יותר.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שד שמאל שהתקשה והתחיל לכאוב!דחוף
    נדיה
    22/04/2010

הכאב התחיל בבוקר יום שני שעבר, וכבר כמה ימים שלתחושתי הוא מתגבר..אני כל הזמן ממששת את השד מבלי לחשוב כי הכאב קיים כל הזמן..
    אין שינוי בצבע או ברקמה..רק שזה התקשה כאילו שריר אחד תפוס..זו ההרגשה..

אני מאוד מודאגת וחברה טובה מנסה לשכנע אותי ללכת להיבדק..
    ואולי יש עוד אופציות...חוץ מסרטן שיכול לגרום למצב זה?

יש לציין שאני בת 48 ואמי ז"ל נפטרה מסרטן השד לפני 15 שנה.
    לא עשיתי ממוגרפיות בעבר, רק אולטרה סאונד שהייתה תקינה לפני כשלוש שנים.

תודה רבהה על המענה!

הוספת תגובה

• כאב

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    22/04/2010

ממש לא חייב להיות סרטן . בד"כ סרטן לא מתבטא בכאב אבל...את חייבת להבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה לשמוע איזה אופציות אחרות

נדיה
    22/04/2010

יכולות ליצור בשד כאב והתקשות נמשכת כזו פתאום?

תודה ד"ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופציות

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    22/04/2010

למשל זיהום , שינוי הורמונלי .זה לא משנה כלל את הצורך ללכת לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה לשמוע איזה אופציות אחרות

נדיה
    22/04/2010

יכולות ליצור בשד כאב והתקשות נמשכת כזו פתאום?

תודה ד"ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד גרורתי
    ד.ר
    20/04/2010

עוד פעם תודה על המענה

יש לי עוד שאלה

אדריאמיצין קבלתי 270 מ"ג
    סה"כ

יש לי פלטינום
    והשאלה שלי האם בבדיקות פאט סיטי אם לא יראו ממצאים
    למה להיתיחס למרקרים או להדמיה

עןד פעפ תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שד גרורתי

הוספת תגובה

• טיפולים במחלה גרורתית

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    21/04/2010

הפורום אינו מקום המתאים להסברים ארוכים ומעמיקים במיוחד שאיני מכירה אותך ולא את כל הממצאים . קודם כל פט זו הדמיה אם זה לא ברור. ההחלטה אם להמתין לשינויים בפט או בכל צורת הדמיה אחרת או לשנות טיפול לפי מרקרים תלויה במצבך הכללי , בשיחה עם הרופא המטפל שלך , במספר הטיפולים שקיבלת ומה הסיכוי שתגיבי בכלל לטיפול אחר, זו לא החלטה פשוטה זו ממש לא מתמטיקה ולכן השיחה חשובה מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד גרורתי
    ד.ר
    18/04/2010

תודה על המענה המהיר
    יש לי עוד שני שאלות
    1. האם העלאת המרקר 15-3 יכול להיות גם דלקות כמו שטיפול טקסוטר +קסלודה גורם
    2. הטיפולים שקיבלתי אדריאמיצין טקסוטר קסלודה ציטוקסן ונבלבין בכדורים
    גמזר ומיגוון טיפולים הורמונליים אולי תוכלי לתת לי השקפה שונה על המשך טיפול
    לרמיסיה או טיפול שיחזיק מעמד הרבה זמן

אודה מראש

וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שד גרורתי

הוספת תגובה

• טיפולים

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    20/04/2010

אם הסמן עולה בהדרגה יש לשאר כי מדובר במחלה. קיבלת טיפולים רבים . קשה בשלב זה לתת חוות דעת לגבי טיפול אשר יביא בכלל לרמיסיה ובמיוחד לזמן ממושך . איני יודעת אם הגבת לאדריאמיצין וכמה קיבלת אולי אפשר לתת דוקסיל צריך להתיעץ עם הרופא המטפל כמובן . איני יודעת איזה בטוחי בריאות יש לך התרופה לא בסל הבריאות . זה אדריאמיצין בתוך ליפוזומים.
    אני רוצה לחזור ולציין שהפורום לא מיועד להמלצת טיפולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה בקשר לגילוי סרטן השד
    שרון
    18/04/2010

שלום.
    אני בת 20,
    לפני כשנה וחצי נותחתי להוצאת גידול שפיר (בגודל כ4 ס"מ) מהשד הימני שלי.
    לאחר כמה חודשים גיליתי באותו שד אך במקום אחר בשד גידול נוסף. נשלחתי לביופסיה והתברר כי הגידול הוא פיברואדונומה (משהו כזה)..כלומר שפיר. והוחלט לא לעשות עם זה כלום כיוון שהגידול לא מפריע ולא נראה לעין.
    יש לציין כי בשני המקרים האלה לא היו לי כאבים בשד ולא כאב לי באיזור בגוש.

לפני מספר חודשים החלו אצלי כאבים בנקודה מסויימת בשד השמאלי (בחלק התחתון של השד עד כמעט מתחת לשד). היום נדבקתי באולטרה סאונד וגילו שבדיוק במקום בו כואב לי נמצא גוש קטן.

בעוד שבוע יש לי תור לכירורגיה לשם אני צריכה להגיע עם התוצאות.

אך אני לחוצה מאוד, וקשה לי לחכות בנחת עד לשבוע הבא על מנת לדעת יותר טוב מה יש לי.

הלחץ שלי נובע בעיקר מכך ששני הגושים הקודמים שהיו שפירים לא כאבו לי כלל, לעומת הגוש הנוכחי שכואב לי בכל האיזור שלו, ובכל פעם שנוגעים באיזור של הגוש הנוכחי יש לי כאבים.

מישהו יכול לעזור לי, כמו מה זה נשמע? האם יש סיכון לגוש ממאיר??

בתודה מראש... אחת שחוששת.

הוספת תגובה

• יש לציין גם

שרון
    18/04/2010

כי בעבר במהלך בדיקות של גושים קודמים שהיו לי רופא אחד אמר לי כי המבנה הפנימי של השד שלי הוא מאוד גושי.

ועוד דבר (אם זה יכול לעזור בקשר לשאלה שלי שהצגתי קודם) אני נוטלת גלולות פמינט כשנה, ובנוסף מעשנת (כחצי קופסא עד כמעט קופסא ביום)..

שוב תודה מראש
    מחכה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש

ד''ר תניר אלוייס
    18/04/2010

שלום רב,
    כאבים ורגישות בשדיים הינם תופעה שכיחה מאוד שאינה קשורה לסרטן השד.
    כמובן שיש צורך להשלים הבירור, אולי אפילו בביופסיה, אבל הסיכון שמדובר בסרטן נשמע על פניו קטן מאוד.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידוע לי כי

שרון
    19/04/2010

כאבים ורגישות בשדיים הם שכיחים אצל כל בחורה וזה דבר שתמיד היה לי.
    אך הכאב שהזכרתי בתגובה הנ"ל הוא לא כאב טבעי של שד, אלא כאב מוזר שנמצא רק בנקודה מסויימת בשד שמאל שלי, בכל נגיעה קטנה כואב באותה נקודה ובדיוק באותה נקודה נמצא אצלי גוש.

יש לי שאלה,
    אם הגוש קטן מס"מ, הבנתי שאין אפשרות לבדוק בביופסיה. אז איך בודקים אותו אחרי האולטרסאונד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה חומה מהפטמה
    גילה
    17/04/2010

שלום,
    במקרה הבחנתי בהפרשה חומה כהה 2-3 טיפות מהפיטמה ללא כאבים או אודם. האם זה סימן לסרטן? או זה יכול להיות תהליך אחר, ואם כן איזה? . כמובן שמחר בבוקר אלך להתיעץ ולהיבדק.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשה חומה מהפטמה

הוספת תגובה

• הפרשה

ד''ר תניר אלוייס
    17/04/2010

שלום גילה,
    בדרך כלל הסיבות להפרשה חומה מהפטמה הן שפירות, אבל לעיתים רוקות זה כן יכול להיות ביטוי מוקדם לסרטן, אז חשוב לגשת להיבדק.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גילה
    17/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד גרורתי
    ד.ר
    17/04/2010

שנה שמינית במחלה כ11 חודשים מטופלת בשילוב של טקסוטר +קסלודה מינון קסלודה 9 כדורים ביום וטקסוטר פעם בשבועיים זומרה פעם בחודש וזולודקס LA רבעוני פיש שלילי אסטרוגן חיובי פרוגרסטרון שלילי הרטו +2 בביופסיה בתחילת המחלה אסטרוגן +פרןגרסטרון היו חיוביים השאלה שלי היא שהמרקר 15-3 חצי שנה אחרונה עולה בעקביות 32 ,40, ועכשיו 47. יש לי תור לאונקולוגית עוד שבוע אבל אני בכל זאת לא שקטה יש לי שני שאלות
    1. יש עוד סיבות שהמרקר עולה חוץ מהרעת נמחלה
    2. מה מומלץ להמשיך הלאה פרספקטיבה שונה על מהלך המחלה

יש לציין שגילי בת 47 ושאר המרקרים תקינים

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שד גרורתי

הוספת תגובה

• טיפולים

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    18/04/2010

המרקר העולה הינו סימן כנראה לתחילת החמרה , לפחות הטיפול כנראה הפסיק לפעול .המלצות על טיפולים דורשים יותר מסתם כתיבת הטיפול האחרון . אני לא מכירה את המחלה ולא טיפולים קודמים אותם קיבלת . אלו לא המלצות ךפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד גרורתי

ד.ר
    21/05/2010

לרופא שלומות שנה שמינית במחלה וכשנה קבלתי טקסוטר וקסלודה בעקבות עליית מרקר 15-3 במהלך חצי שנה מ32 ל47
    עשיתי CT טוטל בודי יש מס' דברים CT בטן ואגן לא ברורים לי וכן בCT צוואר ולרינקס
    אני מצטטת:
    1. CT בטן ואגן- לא חל שינוי מהותי בממצאים שנראו בבדיקות קודמות :קישריות קטנות ברטרופריטונאום עליון ומזנטריאום, רחם מוגדל ושרירני, סעיפים בקולון, נגעים קטנים סקלרוטיים בגוף החוליה L1 ובאיליום אחורי שמאלי, נגעים ליטיים סקלרוטיים בכנף האיליום דו"צ
    2. רושם לסמיכות מוגברת אינטרמולרית בפמור פרוקסימלי דן"צ -מח עצם המטופויטי או מוסנן לפי שיקול קליני להמשך בירור
    לגבי CT צוואר ולרינקס-סיכום ממצא בלוטת למפה קטנות בצוואר קדמי ותת לסתיות דו"צ ,פרה ופראטרכליות מימין עד 1.3 ס"מ בבית חזה עליון
    עיבוי רירית פוליפוידי בסינוים מקסילריים ומעט בפרונטלי ואטמואידלי משמאל

אודה על תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    23/05/2010

לא ממש ברור לי מה מצבך. לפי הבדיקות אין ממצאים מאד בולטים ובודאי אין שינוי מבדיקה קודמת . האם בוצע פט? יתכן וקימת מחלה מאד איטית מאחר ואיני מכירה את כל הפרטים איני יכולה לחוות דעה מעבר לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד שחי + שדיים
    אילה
    16/04/2010

שלום
    בבדיקה שנערכה היום:
    ב-2 השדיים - הדגמה תקינה של רקמת השד. לא הודגמו תהליכים.
    בית שחי שמאל - הדגמה תקינה של הרקמות הרכות. הודגמה בלוטת לימפה בודדת בעובי של 0.52 ס"מ. צורתה תקינה.
    בית שחי ימין - הדגמה תקינה של הרקמות הרכות. הודגמו מס' בלוטות לימפה בעובי עד 0.50 ס"מ. צורתן תקינה.
    ב-2 השדיים - הדגמה תקינה של רקמת השד. לא הודגמו תהליכים.

האם הכל תקין ? האם צריכות להופיע בלוטות לימפה כפי שהודגמו, בודדת בשמאל וכמה בימין.
    אודה לתשובה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרסאונד שחי + שדיים

הוספת תגובה

• אולטרסאונד

ד''ר תניר אלוייס
    17/04/2010

שלום אילה,
    תשובת האולטרסאונד שאת מצטטת תקינה, אבל עליך לחזור איתה לרופא המטפל, כי איני יודעת מה הסיבה ששלחו אותך לבצע אולטרסאונד מלכתחילה.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקסיל וטיפולי יופי
    ענת
    15/04/2010

(שלום, אני חולת סרטן שחלות גרורתי מזה כ-5 שנים. בתחילה קיבלתי טקסול+קרבופלאטין. לאחר כ=3 שנים טקסוטר+קרבופלאטין. אח"כ השתתפתי בניסוי של בליעת גלולה כל יום לצערי אחרי כ-10 חודשיים גילינו שהסרטן חזר ובגדול).
    כעת התחילתי טיפול בדוקסיל.נאמר לי שאחת מתופעות הלואי היא שעלולים להיות סימנים שחורים בעת חיכוך או מגע.
    אודה לכם שתענו לי על 2 שאלות:
    * אם אקבל סימנים שחורים האם הם עוברים ומתי?
    * אני רוצה לעבור טיפול פנים מסויים: הרבה זריקות קטנות שמכילות חומצה הילונארית ומולטי ויטמין אשר מזריקים בפנים ובאזור בית החזה. נראה לי שאני עלולה לקבל סימנים. מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    דוקסיל וטיפולי יופי

הוספת תגובה

• דוקסיל

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    18/04/2010

כפי שבודאי שמת לב זהו פורום לסרטן שד . הדוקסיל יכול לגרום לתופעות עוריות בעיקר על כפות ידים ורגלים ואיזורי חיכוך . חולפים בתום הטיפול. לגבי טיפולי פנים אין לי נסיון או ידע בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי יעילות AC
    לילך
    15/04/2010

שלום, השבוע אני אמורה לקבל את הטיפול הרביעי של AC ולאחריו 12 טיפולים של טקסול והרצפטין. פניתי ליעוץ אצל אונקולוג שאמר שמיכוון שהשינוי בשד אינו גדול והגידול שלי הוא HER2 חיובי חזק, הוא ממליץ לוותר על AC הרביעי ולעבור לטקסול והרצפטין. רופא אחר אומר שאם אין החמרה רצוי להמשיך לפי התוכנית המקורית. מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי יעילות AC

הוספת תגובה

• שינוי טיפול

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    18/04/2010

לא כתבת שלא נותחת אני רק יכולה להבין מתוך דבריך . אם הגידול קטן רצוי להמשיך את הטיפול אולם אם אין שינוי וכנראה שהרופא שבדק אותך יודע רצוי לשנות .אני כמובן לא בדקת ולכן אין לי דעה לגביך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול כימי
    אורטל
    14/04/2010

ד"ר ביאטריס שלום רב!

אני בת 30 ולפני שבועיים בערך עברתי ניתוח למפקטומיה,הוצא גוש בגודל 2.5 ס"מ,
    IDC GRADE 3 NO TRIPLE NEGATIVE,,ללא רגישות להורמונים ושלילי ל-HER2
    הגידול הוצא בשוליים נקיים וללא מעורבות של בלוטות
    אתמול ביקרתי אצל האונקולוגית לראשונה והיא המליצה על טיפול של AC אחת לשלושה שבועות ארבע פעמים,לאחר מכן טקסול+קרבו כל שבוע,12 פעמים.סה"כ 16 טיפולים .
    אני מאוד חרדה מכמות הטיפולים,אם אפנה לאונקולוג אחר יכול להיות שינוי משמעותי בכמות או בסוג הטיפולים?או שלפי הנתונים זה מה שימליצו רובם פחות או יותר?קשה לי עם זה שאני נקייה מסרטן אבל הולכת לקבל טיפולים רבים...

תודה מראש
    אורטל

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול כימי

הוספת תגובה

• טיפול

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    18/04/2010

את זקוקה לטיפול כימותרפי , לא בטוח שכולם ימליצו על אותו הטיפול .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון בעקבות המחלה
    נתנאלה
    13/04/2010

מאז חליתי בסרטן השד אני סובלת מדיכאון וחרדות. כרגע אני מטופלת בטמוקסיפן ולאחרונה התחלתי גם טיפול בדיכאון בתרופה בשם ויפאקס xr (אל דאגה - הכל בתאום עם רופא, התרופה מותרת לשימוש עם הטמוקסיפן).
    מעניין אותי אם זה נפוץ שנשים שלוקות במחלה, סובלות גם מדיכאון?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון בעקבות המחלה

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר תניר אלוייס
    13/04/2010

שלום נתנאלה,
    בהחלט ייתכן שסרטן יגרום להופעה של דיכאון וחרדות, אבל האמת היא שדיכאון הוא מחלה כל כך נפוצה בחברה שלנו, שאני לא בטוחה שצריך לייחס אותו לסרטן..
    הבשורות הטובות הן שהטיפול התרופתי המודרני בדיכאון הוא מצויין.
    אפשר בהחלט להעזר גם בטיפול / תמיכה פסיכולוגית.
    בהצלחה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון

ציפי
    14/04/2010

נתנאלה שלום. רציתי לספר לך שגם אני חוויתי דיכאון מאז ההודעה על המחלה, אבל לא ויתרתי ופניתי לטיפול וקיבלתי תרופה נגד הדיכאון (אותה תרופה שהזכרת..) וזה עושה את העבודה, אני כבר כמה חודשים מרגישה טוב וחזקה יותר ומלאת אנרגיות חיוביות להחלים ולחזור לחיים נורמלים. איחולי בריאות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילוי מוקדם-אך סוג סרטן השד מסוכן?.
    שלי
    13/04/2010

שלום רב,

גילו אצל אמי(בת 55 עד 120 ) "סרטן בגילוי מוקדם"- הוציאו גוש סרטני 1.5 ס"מ, (בשד שמאל)ברוך השם לא נגע בבלוטת הזקיף וגם אחרי בדיקת סיטי גוף הוא לא התפשט תודה לאל.
    האונקולוגית שלחה את הגוש לפטלוגיה וכי שם התגלה לצערי שהסוג לא טוב, +3-HER/2 חיובי.
    האם היא תהיה חייבת לעבור טיפול כימו למרות שזה התגלה בשלבים המוקדמים?
    האם הזן אמור להפחיד אותנו?...

מודאגת מאוד
    תודה

אשמח אם תשיבו לי למייל הפרטי שציינתי
    בשורות טובות -אמן

הוספת תגובה

• טיפול משלים

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    18/04/2010

הממצא מקומי בשלב זה אך לא מאד מוקדם בכל זאת גוש של 1.5 ס"מ תאים סרטניים יכולים לצערנו להתפשט גם באופנים שונים ולא רק דרך הלימפה ומאחר והריפוי הינו בשלב התאי ולא כאשר מוצאים גוש הניתן לראות אותו בעין אנו מטפלים בכימותרפיה משלימה על מנת למנוע התפתחות גרורות . במקרה שHER2 חיובי אמך זקוקה בנוסף לכימותרפיה לטיפול ביולוגי בהרצפטין וכך הסיכוי שלה להיות בריאה עולה מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה