מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון מוקדםשאלה04/02/2010
שלום,
מישהו יודע תוך כמה זמן מתקבלות תוצאות לבדיקת הדם לאבחון הגן של סרטן השד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר תניר אלוייס04/02/2010שלום רב,
תוצאות הבדיקה בדרך כלל לוקחות כחודש, תלוי באיזו מעבדה זה מבוצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- calificationשיר02/02/2010
שלום רב
בחורה בת 34 עם 3 בנות.
קבעתי ניתוח להרמת חזה בעוד שבוע,הבעיה היא שמצאו אצלי בבדיקת הממוגרפיה
calification.הרופא המנתח אמר שאין בעיה לעשות את הניתוח ורופאת נשים אמרה שכדאי לחכות חצי שנה.
מה דעתכםלמי אני צריכה להקשיב? האם יש סכנות?
האם חס וחלילה אני אשנה משהוא אחרי הניתוח.
בבקשה תחזירו לי תשובה בהקדם האפשרי
תודה מראש שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידוייות
ד''ר תניר אלוייס02/02/2010שלום שיר,
הסתיידויות בממוגרפיה יכולות להיות שפירות או מדאיגות, ואין שום אפשרות לענות לשאלתך בלי לראות את צילומי הממוגרפיה.
עצתי לך: קחי את הצילומים ופני להתייעצות אצל כירורג שד כדי לקבל תשובה מוסמכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינהאביבית מחיפה01/02/2010
בת 54 , הוסר גידול בשד לפני 15 חודש מטופלת בלוקרין וטמוקסיפן. סובלת מנדודי שינה ישנה 2-3 שעות בלילה . האם ודאי שנדודי השינה הם מהטיפול שאני מקבלת ? האם יש פתרון לבעיית השינה ? האם הבעיה תחלוף בתום הטיפול? אני מרגישה מותשת מחוסר שינה ופוחדת מהשפעות על הגוף והנפש כתוצאה מחוסר שינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה
ד''ר תניר אלוייס01/02/2010שלום אביבית,
נדודי השינה אינם בהכרח קשורים לטיפול התרופתי,
ויש הרבה דרכים לטפל בנדודי שינה - החל מדמיון מודרך תרגילי נשימות וכ' דרך תרופות הרגעה ועד לתרופות שינה ממש.
חוסר שינה באמת יכול לגרום לפגיעה קשה באיכות החיים (ואפילו יותר מזה - למשל נהיגה תוך כדי עייפול יכולה להיות ממש מסוכנת)
ולכן חשוב לטפל ולא למנוע מעצמך תרופות לשינה בגלל דעות קדומות וחששות לא מוצדקים.
פני לרופא המשפחה שלך כדי להחליט מה הטיפול המתאים בשבילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטיסטיקהאביבית מחיפה01/02/2010
האם יש סטטיסטיקה מסודרת מה אחוז סרטן השד בקרב כלל הנשים במדינה מגיל 30 ? האם זה באמת 1 ל 9 ?
מה אחוז הריפוי מסרטן שד באופן כללי ? מה אחוז הריפוי של נשים מעל גיל 50 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטיסטיקה
ד''ר תניר אלוייס01/02/2010שלום אביבית,
באופן גס שיעור סרטן השד בארץ בממוצע הוא אישה אחת מכל 9 לאורך החיים, כלומר עד גיל 90 בערך.
בנשים מבוגרות השכיחות עולה.
שיעור הריפוי באופן כללי תלוי יותר בשלב המחלה מאשר בגיל, והוא בסביבות 75-80% כולל כולן,
בקבוצות מסויימות כאשר מדובר באבחון מוקדם אחוזי הריפו יכולים להגיע גם למעל 90-95%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ממוגרפיהגלית01/02/2010
שלום רב
סבתי נפטרה מסרטן השד כשהייתה בת 43. אני נבדקת כל חצי שנה בדיקה ידנית.
באיזה גיל עלי לעבור בדיקת ממוגרפיה ? אני בת 35 ואף פעם לא עשיתי ממוגרפיה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה
ד''ר תניר אלוייס01/02/2010שלום גלית,
ראשית - עם ספור משפחתי כזה יש מקום לשקול בירור גנטי.
לפני גיל 40 בדיקת ממוגרפיה בדרך כלל אינה יעילה ונמצאת בשימוש רק בקרב נשים בסיכון מאוד גבוה.
בנשים צעירות מאוד אפשר לשקול בצוע אולטרסאונד שדיים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותירון01/02/2010
אשתי לוקחת טמוקסיפן ואחרי שאובחנה עם דיכאון עליה לקחת גם תרופה לטפל בדיכאון. מכיוון שאנו יודעים שטיפול ראשוני בדיכאון הינו מאוד חשוב אני לא רוצה שלא תטפל בעצמה. השאלה אם ויפאקס XR לא מתנגשת עם טמוקסיפן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי בכל זאת?
ירון16/02/2010אפשר תשובה? מישהו פה יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטמוקסיפן
ד''ר תניר אלוייס17/02/2010שלום רב,
לא מתאים לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני כולל המלצות לטפול תרופתי.
אכן חלק מן התרופות נגד דיכאון עשויות להפריע לפעילות הטמוקסיפן.
לגבי תרופה ספציפית זו או אחרת - יש להתייעץ עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדי דיכאון
מלי25/02/2010זה נכון שיש נוגדי דיכאון שיכולים להתנגש בטמוקסיפן אבל ויפאקס לא מתנגשת ואפשר לקחת אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלקיות של הסרת גושיעל גץ31/01/2010
אחותי עברה ניתוח להסרת גוש ונאמר לה כי אחת מתוך הארבע הבלוטות שיסרו לה נגוע מה המשמעות א. הטיפולית ב. האם זה מראה על התפשטות ...
אני בלחץ אנא תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
ד''ר תניר אלוייס31/01/2010שלום יעל,
אם יש בלוטות נגועות זו בדרך כלל הוריה להשלים את הוצאת בלוטות הלימפה בניתוח, וזה לפעמים מטה את הכף לכוון של תוספת טיפול כימוטרפי.
מעורבות של בלוטות לימפה היא השלב הראשון של ההתפשטות. בדרך כלל זה נעצר שם, אבל זה כן נשחב מחלה בשלב יותר מתקדם מאשר אם אין מעורבות של בלוטות.
חשוב לזכור שגם בנוכחות בלוטות נגועות, עדיין רב הנשים מחלימות מן המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בשד אחרי ביופסיה 9 ממ,סרטנישירן31/01/2010
שלום רב,
ברוך השם בית השחי נקיים.
אני לפני פגישה עם כירורג בעוד מספר ימים.
שאלותיי הן:
1. האם לממצא זה מוציאים את הגוש בלבד או כריתת השד כולו?
2. האם נדברים טיפולים כימו/הקרנות לאחר הוצאת הגוש?
מודאגת מאוד
מחכה לבשורות טובות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 9 מ"מ
ד''ר תניר אלוייס31/01/2010שלום שירן
בדרך כלל בגוש של 9 מ"מ אפשר להסתפק בכריתת שד חלקית (בד"כ בתוספת טיפול קרינתי משלים).
הצורך בטיפול כימוטרפי נקבע רק אחרי הניתוח, אחרי שיש תשובות מלאות המתייחסות לסוג הגידול, גודלו המדוייק, אם יש או אין מעורבות בלוטות לימפה (על סמת הבדיקה הניתוחים), ועוד בדיקות של הגידול עצמו. רק אחרי שיש את כל הפרטים האלה אפשר לקבוע אם צריך כימוטרפיה או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Megagluflex בשילוב עם Arimidexאלה31/01/2010
אמי בת ה 60 נוטלת Arimidex וכתופעת לוואי יש לה כאבי פרקים. האם ניתן לשלב את הטיפול ע"י תרופה זו עם Megagluflex על מנת להקל על התסמינים. במידה ולא ניתן האם ישנו פתרון אחר.
תודה,
אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארימידקס
ד''ר תניר אלוייס31/01/2010שלום אלה,
כאבי פרקים הם אכן תופעת לוואי מוכרת ומטרידה של הארימידקס.
לא ידוע לי שמגה-גלופלקס עוזר, אבל אין מניעה לנסות.
[אפשר לנסות להחליף את הטיפול לתרופה אחרת מאותה קבוצה, או להחליף לטיפול בטמוקסיפן, אבל כל זה רק בייעוץ עם הרופא/ה המטפל/ת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lucrin?A.M30/01/2010
שלום!
בת 57 .לאחר למפקטומי והקרנות.מטופלת בטמוקסי 20מג כבר שנה. ללא רחם(אין קשר לסרטן).קולטנים חיוביים להורמונים.אין גלי חם.
בU.S שחלות ציסטות-מעקב רופא נשים.מרקרים תקינים.(12/09)
בבדיקת פרופיל הורמונלי יש עליה באסטרדיול:
12/09 974
7/09 360
12/08 250
בביקור אצל אונקולוג)1/10 ניתנה הוראה ללוקרין 11.25 פעם ב 3 חדשים.
אין היסטוריה משפחתית ולא עשתי בדיקת BARCA.
האם הזריקה הכרחית?האם אפשר להמתין ולחכות עד למעבר לנוגדי ארומטז ואולי הטבע יעשה שלו (הגיל..)האם לוקרין ישפיע על המצאות ציסטות בשחלה?ואולי כדאי כריתת שחלות?האם טמוקסיפן יעיל למרות הרמות הגבוהות של אסטרוגן?
אשמח לדעתך ועצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Lucrin שוב
A.M02/02/2010לדר תניר אולוייס שלום!
אשמח לדעתך למרות שקבלתי תשובה מד"ר גולדברג הדסה בפורום אחר.(בו הנך מנהלת שותפה) תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרדיול ולויקרין
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/02/2010לפני בעית הלויקרין ממליצה לבררר עם גניקולוג נה מקור האסטרדיול האם רק פעילות תקינה של השחלות ומה מצב הציסטות האם שפירות לחלוטין. אם כן ניתן להמתין סביר להניח כי במהרה תהפכי לפוסט מנופאוזלית . במצב הנוכחי לא ניתן לתת לך מעכבי ארומטאזה מאחר ואת עדיין מפרישה הורמונים . לגבי כריתת שחלות זה כמובן אפשרי האם יש אינדיקציה זו שאלה מורכבת ובפורום קשה לתת הסבר מלא רצוי להתיעץ עם אונקולוג. טמוקסיפן יעיל רק מעכבי ארומטאזה לא יעילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ביופסיה -חשש לסרטן השדיפה29/01/2010
שלום
שמי יפה ,בת 65 בריאה בד"כ.
בבדיקת ממוגרפיה אחרונה נמצא גוש (לפי US בגודל 2.8)
בביופסיה שנערכה ע"י רופא כירורג נמצאו הממיצאים הבאים:
Breast biopsies shows extensive comedo and cribiform DCISintermdiate and nuclear high grades admixed with invasive duct carcinoma grade 2-3report on hormonal receptors to follow
הרופא התריע על חשש לסרטן.והמליץ לבקר רופא נוסף לחו"ד נוספת+ביקור אצל אונקולוג.
שאלותי: מה משמעות התוצאות ? מה חומרת המצב ? האם בשלב זה אפשר להעריך איזה טיפול אדרש לעבור? למי כדי לפנות קודם ? כירורג /אונקולוג ?
מצטערת על "מבול" של שאלות .אשמח לקבל את תשובתיכם בהקדם
מודאגת
יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בביופסיה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי30/01/2010הביופסיה מראה שאכן יש גידול , את תזדקקי לניתוח וגם לטיפול משלים אשר איני יכולה לתת לך עליו שום אינפורמציה כרגע, אין עדיין בדיקה שלמה של הפתולוגיה חסרה תשובת רצפטורים ותשובת HER בנוסף זקוקים למידע על מצב הבלוטות . אני ממליצה לגשת גם לכירורג וגם לאונקולוג והסדר לא ממש חשוב לגשת עם תשובת הרצפטורים חשוב לגבי הסבר ראשוני. בהמשך לאחר הניתוח ניתן יהיה לדעת לגבי ההמשך .א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
יפה30/01/2010תודה לך ד"ר ביאטריס על תשובתך המהירה.
אומנם אין תשובה על רצפטורים אך ישנה תשובת US לגבי הבלוטות:
"הודגמו מס' בלוטות לימפה בגודל עד 1.7 ס"מ עם קורטקס היפואקוגני מעובה.
תמונה US מתאימה לממצא ניאופלסטי עם שינוים משנים בבית השחי.
מה אומרת תשובה זאת ?
איך אני יכולה להשיג את תשובת הרצפטורים ?
תודה מראש
יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומוגרפיה או אולטרסאונדRavit28/01/2010
אני בת 37 בטיפולי פוריות יש לי שאלה מה הבדיקה הכי וודאית ומדויקת לגילוי סרטן השד
אולטרסאונד או מומוגרפיה?
האם אעשה אולטרסאונד לשידיים אז זה מכסה את מה שמוצאים בבדיקת ממוגרפיה?
מה מידת הקרינה במומגרפיה האם כמו ב ct>?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר תניר אלוייס28/01/2010שלום רוית,
הבדיקה היחידה המוכחת לאבחון מוקדם של סרטן שד כבדיקת סקירה היא ממוגרפיה.
עם זה, ממוגרפיה הרבה פעמים לא מזהה גידולים, בעיקר בנשים צעירות,
ולכן משתמשים הרבה פעמים באולטרסאונד כבדיקה משלימה.
אין אחת מדוייקת יותר ואחת פחות - זה תלוי בממצא ובמבנה השד.
בכל מקרה בגיל 37 בסיכון רגיל אין המלצה חד משמעית לבצע בדיקות הדמיה לשד בהיעדר סימפטומים.
כמות הקרינה בממוגרפיה הרבה יותר קטנה מאשר ב CT - מדובר בסה"כ ב 4 צילומים , אז זה שקול אם כבר ל 2 צילומי חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ללכת לבדיקות?ש.27/01/2010
שלום אני מדבר בשם ידידה שלי, היא מספרת לי שיש לה דקירות וכאבים חזקים ללא הפסקה באזור השד ואף מורגש גוש.. לאמא פעם היה איזה בעיה ואמרו לה שזה גנטי. הדבר נמשך חצי שנה והיא מפחדת להיבדק מכיוון שהיא לא יודעת איך היא תתמודד עם התוצאות... אנא כתבו לי אם חייב ללכת לבדיקות או שזה מאוחר מידי? ואם יש סיכוי לריפוי.... לפי מה שהבנתי הגוש לא עוקף את ה5 ס"מ.. אנא חזרו אליי בהקדם.. תודה רבה ש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה..
ש.27/01/2010גרך הגב היא בת 16
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/01/2010בגיל 16 הסיכוי שמדובר בסרטן קטן ביותר. אולם אם יש את הממצאים שצינת בכל מקרה אפילו לשם הרגעה חשוב מאד לגשת לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה שאחרי - למניעת הריוןיסמין27/01/2010
בת 38 שנה וחצי לאחר תום טיפולים (cmf, הקרנות) היום טמוקיפן. טופלתי עד לפני חצי שנה בלוקרין אך עדין לא קיבלתי מחזור.
היתה לנו "תקלה" בקיום יחסי מין הבוקר - האם אני צריכה/יכולה לקחת את הגלולה שאחרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/01/2010הגלולה הינה חד פעמית אפשר אם יש צורך . רצוי להתיעץ עם גניקולוג גם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השדכלה23/01/2010
חמתי התבשרה שיש לה גוש בגודל 5 ס"מ (לאחר MRI) , לאחר שהממוגרפיה היתה תקינה וכן האולטרסאונד. האם דבר זה הגיוני????
דבר נוסף, יש לה כאבים וגירודים בפטמה והכאבים מקרינים לה לגב. מה זה אומר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
ד''ר תניר אלוייס23/01/2010שלום רב,
יש לפעמים גושים שלא נראים בממוגרפה או באולטרסאונד, אבל אני מניחה שאם שלחו אותה ל MRI בכל זאת היה שם משהו, הרי לא שולחים כל אחת ל MRI סתם, ו 5 ס"מ זה גידול לא קטן.
לכאבים וגרד בפטמה בדרך כלל אין כל משמעות, אבל צריך לבדוק מה המצב המקומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)