מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקרנות לבית החזהעדה01/04/2010
לפני 20 שנה (כשהייתי בת 28) קיבלתי קרינה לבית החזה בגלל מחלת הודג'קינס. מאז עשיתי רק ממוגרפיה אחת. אילו בדיקות עלי לעשות? ממוגרפיה כל שנה? האם כדאי לי גם לעשות MRI? האם אני באמת בסיכון גבוה מאד לחלות? גם אחרי 20 שנה? בהנחה שיאשרו לי בדיקת MRI מה היתרון שלה במצב שלי על פני ממוגרפיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
ד''ר תניר אלוייס01/04/2010שלום עדה,
אכן הקרנות לדופן החזה הן גורם סיכון לפתח סרטן שד, וההמלצה כיום היא לבצע מעקב כל 6 ח' ע"י בדיקת רופא, וכן ממוגרפיה ואולטרסאונד / MRI שדיים כל 6 חדשים לסירוגין.
בנשים צעירות שנמצאות בסיכון מוגבר יש יתרון להוספה של MRI למעקב השגרתי, אם כי לא כתחליף לממוגרפיה ואולטרסאונד.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בלוטות שחיאילה31/03/2010
שלום
אני בת 40, ילדתי (לראשונה) לפני 11 חודשים, הנקה לא מלאה במשך כ-8 חודשים ואז הפסקתי באופן יזום. מחזור קיבלתי כבר 5 חודשים לאחר הלידה ואולי צריך לציין שמעולם לא סבלתי מגודש רציני בשדיים גם בתקופות ההנקה המאסיביות יותר.
לאחר כחודש מהפסקת ההנקה נכנסתי שוב להריון לא מתוכנן והפלתי (3 נסיונות הפלה בכדור י ציטוטק ולבסוף גרידה בבי"ח).
מזה כשבועיים רגישות בבלוטות השחי, כאילו "מרגישה" אותן רוב הזמן, ומעט רגישות במגע (מעולם לפני כן לא ממש שמתי לב) בלחיצה על הפטמות עדיין יוצא מעט חלב (לבן) - הכל שווה בשני הצדדים.
מבקשת לציין שככל הנראה סבלתי מדכאון אחרי לידה (כ-4 חודשים לאחר הלידה "התמוטטתי" נחלשתי מאוד מאוד פיזית עד כדי עלפונות, וכל הבירורים - לב, ראש דם וכיו"ב נשללו).
כמו כן נהגתי לשחות על בסיס יומיומי רוב חיי, והדבר הופסק מיידית עם הלידה.
קבעתי בדיקת שד אצל כירורג לעוד כחודש וחצי, אך אשמח לשמוע חוו"ד על התסמינים הנ"ל.
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות
ד''ר תניר אלוייס31/03/2010שלום אילה,
אין אפשרות לתת חוות דעת פרטניתעל סמך תאור - עלייך לגשת לרופא להיבדק, אם את מתקשה להשיג תור לרופא כירורג - אפשר להיבדק אצל רופא נשים או משפחה כדי לקבוע מה מידת הדחיפות בייעוץ מומחה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירית29/03/2010
שלום רב- אז השינויים בעור יכולים להיות עקב ההקרנות את זה אני יודעת . אני שאלתי לגבי הכימוטרפיה טקסול, ac , האם הם עושים שינויים בעור של הפנים או הגוף .
ועוד שאלה איך קורה שתא משנה את המולקולות שלו מה הסיבה האם זה קשור לתזונה ,מתח ועוד משהו שגילו שהוא בטוח גורם לסרטן
תודה רבה עמית
וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי29/03/2010הכימותרפיה עושה שינויים בעור , לא לכולם ולא תמיד ובדרך הכלל השינוי חולף . כל השינויים הינם תוצאה של פגיעה מסוימת בתאים מתחלקים . . ללא קשר לשינויי צבע, לגבי שינוי בתאים השינוי הגורם לסרטן יכול להתרחש ברמץת הDNA אם יש פגיעה שאינה מתוקנת(רוב הפגיעות מתוקנות) , יש אפשרות ליצירת פגיעה כזו אשר תגרום לסרט בעיקר כאשר קים שינוי קודם .ן. זהו ההסבר באופן כללי.מה הגורמים לכך זה מסובך ולא תמיד ברור. קרינה הינה פגיעה היכולה לגרום לשינוי כזה. לגבי אוכל זה ממש לא ברור . יש חומרים כימיים. יש גנטיקה והרבה לא ברור עדיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטרסאונדהילה29/03/2010
שלום
אני בת 31 עם רקע משפחתי לסרטן שד לאחר ביקור אצל כירורג שד נמצא כי יש לי פיברואדנומה בגודל של כ 3 ס"מ. (באולטרסאונד)
הרופא המליץ להוציא את הגוש.
כמה שאלות:
מה קורה אם לא מוציאים את הגוש? מה החשיבות בהוצאותו (מלבד העובדה שהוא יכול לגדול.. למה זה אמור להפריע לי אם הוא גדל? אין לי שום כאבים ויש לציין שהגוש לא מפריע לי בכלל והתגלה לגמרי במקרה)
במידה ומחליטה להוציא.. האם הניתוחון הזה נעשה בהרדמה מלאה\חלקית? ומה אורך הטיפול בממוצע?
האם יש סיכוי "להתבלבל" ולטעות בגוש שפיר כאשר הוא בעצם ממאיר?
זאת אומרת האם יכול להיות שזה לא פיברואדנומה אלא גידול ממאיר או שפיברואדנומה נראת בבירור חד משמעי?
תודה רבה אודה לכם מאוד אם תענו לי על השאלות!!
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברואדנומה
ד''ר תניר אלוייס31/03/2010שלום שיר,
פיברואדנומה יכולה לגדול, להישאר אותו דבר, או לקטון ואפילו להעלם.
אם היא מתחילה לגדלו כדאי להוציא כי אי אפשר לדעת עד כמה תגדל, ויותר נוח להוציא גוש של 3 ס"מ מאשר גוש של 10 ס"מ...
ההוצאה כרוכה בניתוח קטן שאורך לא יותר מחצישעה, וניתן לבצע הרבה פעמים בהרדמה מקומית.
כדי לקבוע שאכן מדובר בפיברואדנומה יש צורך לבצע בופסית מחט - פרוצדורה שנעשית בהרדמה מקומית בעזרת מחט מיוחדת.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירית28/03/2010
מה הכוונה למנגנונים מולקולריים שכתבת לי -ששאלתי אותך איך נוצר בגוף סרטן .
ושינוי צבע עור שכתבת לי שיש שינוי קל האם התכוונת בטיפולים או בכלל אחרי הטיפולים
תודה עמית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנגנונים מולקולריים
ד''ר תניר אלוייס28/03/2010הכוונה היא לשינויים במולקולות של התא, באמת מעבר למה שאפשר לפרט בפורום כזה...
שינויי צבע בעור יכולים להיות כתוצאה מהקרנות - באזור שהוקרן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד משהו קטןשירית27/03/2010
אני כל פעם נזכרת במשהו- האם הכימוטרפיה שקיבלתי משנה את צבע השיניים במשך השנים או בטיפולים
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תשובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/03/2010האם זה שינה לך את צבע השיניים?שינויים שלא נוצרו כנראה לא יהיו. אבל תיתכן פגיעה מסוימת בשיניים . לא לכולם ולא תמיד. באמת ממליצה לרשום את כל השאלות ולגשת לרופא המטפל . יש דברים שצריך לראות אותם ובכלל הכימותרפיה מזמן לא בגופך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירית27/03/2010
שלום רב אני קיבלתי כימוטרפיה טקסול 4 ו-ac 4 לסרטן השד רציתי לשאול האם כימוטרפיה גורמת לפיגמנטציה בעור הפנים והגוף כי כמו שאת יודעת העור בטיפולים צהבהב וחיוור מאד ואם זה גורם לכתמים חומים .או שאין קשר.
האם זה משנה את העור או שלא ועוד משהו אחרי הטיפולים כמה זמן העור רגיש , כמה שנים או שלא תודה רבה עמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/03/2010לגבי העור לעיתים יש שינוי קל לרוב אין שינויי פיגמנטציה בעור הפנים . כמובן יש אנשים יותר גשישים יתכן שאצלם יהיה שינוי מסוים בעור . י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירית27/03/2010
אני שנה אחרי הכימוטרפיה של סרטן השד האם מותר אחרי שנה להיחשף לשמש לא מאד אבל את יודעת בלי כובע או חולצה ארוכה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמש
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/03/2010לא צריך להשאר גורה בבית . אין קשר ישיר בין הכימותרפיה וההמלצה לא להחשף לשמש , פשוט חשיפה אינה בריאה באופן כללי . ניתן לצאת לשמש רצוי לאחר ששמת קרם הגנה. זו המלצה לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותלימונית27/03/2010
לרופאות שלום,
הנני בת 43.10, כשנתיים וחצי בטיפולי פוריות - IVF.
זה עתה עברתי גרידה שנייה במספר. הגרידה בוצעה ב-14/3/10, בשבוע 9 להיריון, עקב היריון שהפסיק להתפתח. עדיין ללא ילדים. אציין שאני בעלת חזה גדול במיוחד.
לפני הטיפולים עברתי ממוגרפיה ואולטרסאונד של השד. בצד אחד היה ממצא מסוים שלאחר הממוגרפיה הוחלט שזה בלוטת חלב מוגדלת.
במהלך ההיריון האחרון היו לי כאבים חזקים בשד, שאני מבינה שמאפיינים בד"כ היריונות, אבל דווקא בימים שלפני הגרידה הם נעלמו, ומיד לאחר הגרידה הם חזרו, ונמצאים עד היום. אני מדברת על התקפות של כאבים חזקים, רובם בפטמות וחלקם גם במקומות אחרים בשד.
האם זה הגיוני לאחר גרידה להמשיך לסבול מכאבי שדיים? האם זה מכוון לאיזושהי בעיה?
מבקשת את חוות דעתכן בנושא.
בתודה מראש
וחג שמח,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/03/2010לגבי גרידא וכאבי שד רצוי להתיעץ עם גניקולוג סרטן שד ברוב המקרים אינו כואב. איני רואה בעיה אונקולוגית בסיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת ניאולסטיםרחלי25/03/2010
שלום
ברצוני לדעת, אבי החל לעבור טיפולי כימוטרפיה לסרטן הריאות מסוג תאים לא קטנים
ביינתים עבר טיפול אחד ולאחריו קיבל זריקה של ניאולסטים התגובה לזריקה הייתה מאד קשה עבורו כאבים בעצמות שנמשכו קרוב לשבוע ימים.
לפני כשלושה ימים עבר טיפול שני ואתמול קיבל את זריקת הניאולסטים
שאלתי היא האם התופעות של הזריקה יהיו כמו הקודמת בצורה קשה או שהן אמורות להיות בצורה פחותה
אודה עבור תשובתכם.
תודה רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאולסטים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/03/2010לא ניתן לחזות התגובה יכולה להיות מתונה יותר. ידוע שהזריקה יכולה לגרום לכאבים ותופעות דמויות שפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת שדדליה שורץ25/03/2010
שלום רב,
לפני כארבעה שבועות עברתי ניתוח של כריתת שד .
נקז שהותקן לאחר הניתוח, הוצא מגופי כעבור כ-10 ימים, אף שההפרשות לא נפסקו אז.
הבקורת האחרונה של הכירורג קבעה שההחלמה מתקדמת כנדרש, אולם לפני מספר ימים
הבחנתי בהפרשה מהתפר, שחזרה שוב לאחר יומיים. ההפרשה היתה קטנה, ושאלתי היא
האם עלי לפנות שוב לבית החולים לצורך פעולת ניקוז כלשהי או שאפשר לחכות שהנוזלים
ייספגו מעצמם ?
תודה רבה,
בברכה
דליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל
ד''ר תניר אלוייס25/03/2010שלום דליה,
מוטב לגשת לרופא שיבדוק ויראה במה מדובר, אבל בעיקרון אם אין הצטברות של נוזלים ונפיחות בדרך כלל אין צורך בהתערבות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדיכאוןדנית25/03/2010
האם ניתן לקחת תרופה לטיפול בדיכאון בו זמנית עם טמוקסיפן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד''ר תניר אלוייס25/03/2010שלום דנית,
יש תרופות שמוטב לא לקחת ביחד עם טמוקסיפן כי הן עשויות לפגום בפעילותו, אבל יש תרופות נגד דיכאון שאין כל בעייה לקחת במקביל.
האונקולוג/ית שלך י/תוכל לומר לך איזה תרופות הן בסדר לקחת ומאיזה תרופות להמנע.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה לטיפול בדיכאון
אריאלה28/03/2010דנית שלום. אני לוקחת ויפאקס XR לטיפול בדיכאון והיא אינה מתנגשת עם טמוקסיפן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונתשירית23/03/2010
ממה בא סרטן השד לגוף האם מתח נפשי גורם לזה מה הסיבות יש המון אנשים שלא שומרים על עצמם ולא מקבלים את המחלה מה בעצם קורה שהתא מתחיל להשתגע בגוף מה הסיבות העיקריות מעניין לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
ד''ר תניר אלוייס23/03/2010שלום עמית,
ברוב המקרים לא ידוע מה הגורם להופעת סרטן השד. אנחנו מכירים כל מיני מנגנונים מולקולריים, אבל מה בדיוק גורם לתהליך, ולמה במקרים מסויימים מתפתח סרטן ובאחרים לא - על זה אין תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירית23/03/2010
שלום רב חליתי בסרטן השד במרץ היה לי שנה אחרי הכימוטרפיה, שמונה חודשים אחרי הטיפולים חזר לי המחזור ל- 5 חודשים עשיתי בדיקת דם שמראה שההורמון e2 התוצאה 200 שזה אומר כניסה לגיל הבלות. חודשיים לא היה לי מחזור והחודש שוב קיבלתי למרות שהתוצאה על 200 היום אני בת 42, חליתי בסרטן השד בגיל 40. האם זה אומר שלא יהיה לי יותר מחזור וזה סתם וסת מדומה.
אני קיבלתי כימוטרפיה ac, וטקסול . האם גם הקרנות גורמות לווסת להפסיק או שרק הכימוטרפיה,
זה גיל צעיר להפסקת ווסת אבל פתאם חזר לי אודה לך בתשובה.
יום טוב ליאת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר תניר אלוייס23/03/2010שלום ליאת,
גם עם תשובות בדיקות דם, אין אפשרות לדעת בודאות אם הוסת לא תחזור יותר, רק ימים יגידו.
הקרנות לדופן החזה אינן תורמות באופן משמעותי להפסקת המחזור, רק הכימוטרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרנולומה של הקפסולהאסנת22/03/2010
היי, תשובת האולטרא סאונד שדיים שעשו לי היא כדלקמן : שד ימין, גוש בעל מאפיינים שפיריים. בשל מיקום (צמוד לשתל) לא ניתן לביופסיה במחט עבה, מומלץ לשקול בירור ב-mri. יתכן גרנולומה של הקפסולה סביב לשתל..( יש לי שתלי סיליקון בשדיים) - אודה לך אם תאמר לי מה הכוונה כשנאמר גרנולומה של הקפסולה..מאוד מודאגת..תודה ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרנולומה
ד''ר תניר אלוייס22/03/2010שלום דניאל,
הכוונה היא כנראה לסוג של הצטלקות בעקבות הניתוח של המשתלים, אבל זה נשמע שצריך בירור נוסף כדי לקבוע שאכן לא מדובר בגידול (כמו למשל MRI).
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)