מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשירית21/03/2010
שלום רב, אני שנה אחרי הכימוטרפיה שקיבלתי לסרטן השד. הכימוטרפיה שקיבלתי היא ac' וטקסול. אני יכולה לומר לך שממש טיפה בטיפולים האחרונים הרגשתי כמו מעין כאבים קלים באצבעות. עכשיו אני שנה אחרי ולפני שבוע הלכתי לפדיקוריסטית לסדר ציפורניים בידיים ואני מרגישה מעין כאבים קלים זה בא והולך בכל כף היד מדוע זה והאם יש קשר בין הכימוטרפיה שקיבלתי כי מוזר שנה היה בסדר גמור האם זה יכול לצוץ פתאום עם הזמן
כי לי אמרה הרופאה שטיפלה בי שאם זה לא בא זה לא יבוא
תודה... שירי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים קלים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי22/03/2010לא סביר שהכאב מהכימותרפיה .איני יודעת מה הכאבים שאת חשה מקוה שיעבור . יתכן דלקת קלה . מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושהילה19/03/2010
שלום
יש לי גוש בשד כארבעה חודשים אבל הוא לא גדל או שינה צורה וכו.
רופאה אמרה לי שאם הוא לא גדל בתקופת זמן כזאת הוא שפיר האם זה נכון?
תודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
ד''ר תניר אלוייס19/03/2010צריך לבדוק - אי אפשר לקבוע על סמך דווח בע"פ.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותיעל18/03/2010
שלום
אני צריכה לעבור ניתוח RT.F.N.L LUMPECTOMY DISS
נאמר לי שאת סימון מיקום האזור המנותח לא יבצע המנתח . סימון המקום יעשה תחת ממוגרפיה, במכון רנטגן.
האם כך זה מתבצע? לא המנתח בודק מה הוא המיקום המדויק של הגוש?
תודה. יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימון
ד''ר תניר אלוייס18/03/2010שלום יעל,
במקרים של גושים שלא ניתן למשש יש צורך בהכוונה.
זו מתבצעת הרבה פעים ע"י סימון הנגע בתיל שמוחדר בהרדמה מקומית בהכוונת ממוגרפיה או אולטרסאונד, תלוי באיזו בדיקה רואים את הנגע יותר טוב.
את החדרת התיל, כלומר הסימון, מבצע בדרך כלל הרדיולוג.
התיל הזה מכוון את הכירורג לאזור שצריך כריתה.
את הרקמה שמוציאים שולחים לצילום כדי לוודא שאכן הנגע הוצא בשלמות
בהצלחה.
דר תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר אלוויס-ושאלת המשך.
יעל18/03/2010הסימון (החדרת החוט) יעשה, כנראה, יותר מ24 שעות לפני הניתוח.
האם ניתן ל "הסתובב" עם חוט התיל בלי הפרעה?
תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזמון
ד''ר תניר אלוייס19/03/2010שלום שוב,
הטוב ביותר היה כמובן לסמן סמוך ככל האפשר לניתוח, אבל בלית ברירה אפשר לסמן אפילו יממה לפני. את קצה התיל מדפיקים עם פלסטר לגוף, ומומלץ לא לרוץ, לשחות וכו' - אבל פעילויות יום יומיות אין מניעה לבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, דר' אלוויס
יעל20/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד לא ברורהמאיה18/03/2010
שלום,
אני בת 22 בריאה בד"כ עם היסטוריה של סרטן שד במשפחה (סבתי), נוטלת גלולות למניעת הריון כשנה וחצי. גיליתי לפני כשבועיים גוש בשד שמאל...הלכתי להתייעץ עם כירורג שבדק אותי בדיקה ידנית, ואמר שהוא לא חושב שזה משהו מסוכן ושרב הסיכויים שמדובר בפברואדינומה, אך בשביל הדוקומונטציה שלח אותי לאולטרסאונד. להלן התוצאות של האולטרסאונד:
הוגדם בשעה 1 גוש סולידי עם גבולות סדירים בגודל 1.3 ס"מ מרקמו בלתי אחיד
יתכן פיברואדנומה
מה עליי לעשות הלאה? האם בגילי יש לעשות ביופסיה?
אני מודאגת..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
ד''ר תניר אלוייס18/03/2010שלום רב,
בעיקרון אם יש גוש בשד שגודלו יותר מ סנטימטר אחד - אני בד"כ ממליצה לבצע ביופית מחט כדי לאשר שאכן מדובר בפיברואדנומה, ואז אפשר להסתפק במעקב תקופתי בלבד.
במקרים מסויימים אפשר לוותר על הביופסיה, אבל זה דבר שיכול לקבוע רק רופא שבודק אותך ורואה את הצילומים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך-רצפטיןליאור17/03/2010
ד"ר ביטריס שלום!!
הוצע לאימי במקום TCH( שאת תרופה זו אימי מסרבת לקבל) שילוב של טקסול והרצפטין.
האם הטיפול הזה יעיל?והאם תופעות הלוואי של הטקסול קשות פחות מ-TCH?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרצפטין
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/03/2010הטיפול יעיל . יותר קל מבחינת תופעות הלואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוקסי- לשיערמירית17/03/2010
שלום
מתמיד שערי מאד דליל. ,לאחר שימוש של שנה בארימדקס המצב מאד הוחמר. ויש התקרחויות קלות.
אני גם מקבלת טיפול בזומרה פעמיים בשנה.
האם יש בעיה עם טיפול במינוקסי לשיער?
תרופות נוספות אותן אני נוטלת:הן נורמלול ואאמאלו-ללחץ דם וסמבוקר לטיפול בקולסטרול
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/03/2010יש בעיה עם מנוקסי ול"ד אני לא יודעת על קשר לארימדק איני יודעת אם בכלל פעיל במקרים אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסית שדאורית16/03/2010
שלום עשיתי ביופסיה אחרי שבממוגרפיה היה ממצא מאוד חשוד כשאת.התוצאה:
LEFT AXILLARY LYMPD NODE'TRU CUT BIOPSY -FRAGMENTS OF REACTIVE LYMPH NODE WITH FOCI OF HEMOSIDERIN LADEN MACROPHAGES.
האם זה יצא טוב?ואם כן איך יתכן שהממוגרפיה טעתה?
בממוגרפיה ראו בלוטות לימפה גדולות בשני הצדדים וביופסיה עשו לי רק בצד אחד.האם זה מספיק לפי דעתכם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי16/03/2010הביופסיה נעשתה מבלוטות לימפה (לפחות את התשובה שאת הפנית אלי) , אם הממצא היה בשד האם נעשת ביופסיה ממנו? בלוטות לימפה יכולות להיות מוגדלות גם על רקע לא גידולי. מאחר ולא ראיתי את תשובת הממוגרפיה ולא בדקתי אותך אין לי יותרתשובות . מאד ממליצה להבדק על ידי כירורג , לחוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה
אורית19/03/2010נכון.ההמצא היהבבלוטות לימפה בשני צידי הבית שחי.הכירוג אמר שהביופסיה יצאה טוב אבל איך זה שהממוגרפיה לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב-ביופסיה שונה ממוגרפיה
דן24/03/2010שוב,איך זה יתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה
ד''ר תניר אלוייס24/03/2010שוב - כדי לתת חוות דעת לגבי מקרה פרטני צריך לראות בעין את התשובות והצילומים.
פני לרופא עם כל התוצאות כדי לקבל חוות דעת מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרצפטיןליאור16/03/2010
שלום לכולן
אמי בת 68 ולאחרונה לאחר ניתוח להוצאת גוש בשד 7 מ"מ+2 בלוטות נגועות מתוך 16 שהוצאו.
הסרטן הוא מסוג HER2 חיובי ללא רגישות להורמונים.בדיקות סי.טי תקינות ללא גרורות.
הוצא לה טיפול כימותרפי TCH מפאת גילה והחשש מתופעות הלוואי הקשות היא מסרבת לקבל כימותרפיה ומעוניינת לקבל הרצפטין בלבד.
האם ניתן לקבל הרצפטין בלבד והאם יעיל?
במידה ולא,האם יש כימותרפיה קלה עם מיעוט של תופעות לוואי שיעילה עם הרצפטין?
מחכה לתשובה,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרצפטין
פרופסור ביאטריס עוזיאלי16/03/2010אמך לא מבוגרת ואין בעיה מאד גדולה לטיפול בגילה. הרצפטין בלבד אינו מספיק ניתן להחליט על כימותרפיה אחרת . מאד ממליצה לקבל טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טקסולליאור15/03/2010
שלום לכולן!!
שמי מרי ואני בת 67.
לאחרונה ,לאחר בדיקת ממוגרפיה גילו לי גידול קטן בשד בגודל 8 מ"מ,גידול מסוג HER2 שלילי -הוציאו אותו ,ובזמן הניתוח גילו 2 בלוטות לימפה נגועות מתוך 16. על פי כל הבדיקות כרגע,הגוף שלי נקי מסרטן,אולם כדי שלא יחזור הרופאים ממליצים לי לקבל כימותרפיה משולבת וקשה.מפאת גילי סרבתי לטיפול זה מכיוון שכרגע אני בריאה ואיני יודעת כיצד הגוף שלי יגיב לטיפולים קשים כאלו.
אני מעוניינת לקבל אווסטין,והרופאה אמרה לי שלא ניתן לקבל את זה לבד,ובכדי לקבל את זה עלי לקבל ביחד עם זה טקסול.
מכיוון שטקסול הוא גם כימותרפיה עם תופעות לוואי קשות,(במיוחד נימול ידיים רגליים) אני מתלבטת מאוד מה לעשות.
מבקשת עזרה,
מרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול משלים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי16/03/2010את לא מבוגרת לקבלת טיפול כימותרפי , יש מבוגרים וחולים יותר. אם המחלה תחזור לא ניתן יהיה לרפא אותך , כעת זה הזמן . אוסטין לבד אינו יעיל וכלל לא ידוע אם פועל בשלב בו את נמצאת . אף אחד לא יודע כיצד הטיפול יפעל עליו, רוב רובן של הנשים עוברות את הטיפול ללא בעיות מיוחדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהאורית11/03/2010
מה זה קישרי 1.2 ס"מ בחלק עליון מרכזי um בגבול מוגדר היטב אני בת 50 ועשיתי בדיקת ממוגרפיה וזה מה שרשמו לי על שד שמאל ועוד הוסיפו רושם קשרית כמתואר הודגמה כציסטה ממצא שפיר בבדיקת אולטראסאונד רשמו ציסטת שעה 1 0.6 ס"מ שעה 12 1 ס"מ ממצא שפיר תודה מראש מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא
פרופסור ביאטריס עוזיאלי14/03/2010מאחר ואני לא ראיתי את הבדיקה ואיני רנטגנולוגית נראה לי כי כתבו לך שהממצא שפיר ז.א. שאין ממצא חשוד לממאיר צריך לשאול את מבצע הבדיקה מה בדיוק הממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ודאות לגבי בדיקת US שדפרידה11/03/2010
שלום,
אני בת 49 ונמצאת במעקב מגיל 40 עקב הסטוריה משפחתית.
לפני שלוש שנים התגלה בבדיקת ה-us ציסטות בגודל 0.5 ובנוסף גוש בגודל 1.1 ס"מ .
כמובן שמבוצע מעקב שאין שינויי גודל וצורה.
בבדיקות הממוגרפיה לא נצפה דבר (מבנה רקמה) .
בחודש האחרון עשיתי שוב בדיקות שנתיות, הרגשתי שהבדיקה נעשתה באופן רשלני ומהיר (נשים נכנסו ויצאו כל 2 דקות) וגם מנסיוני עם הבדיקה בעבר היא בוצעה בצורה "מרושלת".
קיבלתי את התוצאות, כאשר אין שריד וזכר לממצאים שאני במעקב לגביהם כבר שלוש שנים.
לא ניצפה דבר והאזור נקי לחלוטין.
שאלתי האם ייתכן שזה "ייעלם" לחלוטין או לבקש בדיקה חוזרת?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי14/03/2010ציסטות יכולות להעלם לחלוטין. מה לגבי הבדיקה שלך איני יודעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם גוש 1.1 ס"מ יכול להיעלם גם?
פרידה16/03/2010יכול להעלם אם זו ציסטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקמה פברוגלנדולריתנשית1110/03/2010
שלום, עשיתי ממורפיה ובשד שמאל הוצאה הייתה ריבוי כמותישל רקמה פיברוטית בזנב השד.
הרושם:
הערכת הממצא: שפיר מבחינה רנטגנית.
סמטריה רקמתית - רושם שפיר.
רצוה ביקורת משמאלבעוד 6 חודשים.
שאלתי:
האם עלי לבקש אולטראסאונד? האם עלי לעבור ביופסיה?עד כמה הערכת רנגנית יכולה להיות אמינה?
בברכה,
נשית 11* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך בדיקה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/03/2010אין אינדיקמיה לממצא חשוד. אני לא מכירה אותך ולא בדקתי אולם על פי התוצאה לא הייתי עושה דבר נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת לוקריןכוש כוש08/03/2010
שלום לרופאה
מטופלת בלוקרין מזה כשנתיים , לפני כחודש קיבלתי זריקה, לאחרונה הבחנתי במין גולה פנימית במקום שבו ניתנה הזריקה (בבטן), כמו כן הגולה מעט כואבת בנגיעה מה לעשות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/03/2010כנראה תגובה לזריקה בודאי יחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי US שד ימין. אודה לתשובהטלי08/03/2010
שלום רב, בת 34 לפני טיפולי IVF. סבתי חלתה בסרטן השד.
בצילום שד ימין התגלו הממצאים:
שעה 9:00-10:00 הודגם ממצא סולידי, אובלי, מוגדר כ-14.6/12.7/13.5 מ"מ. לא הודגמה וסקולריצזיה בותוכו. חדש להסתידויות זעירות בתוך הממצא הנ"ל. בבית שחי מספר בלוטות לימפה לא מוגדלות. מבנה סונוגרפי שפיר.
קבעתי תור לכירורג שד וכמו כן לממוגרפיה לעוד שבוע.
אודה להתחייחסות.
תודה רבה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא אובלי
פרופסור ביאטריס עוזיאלי08/03/2010על פי התשובה לא מדובר בממצא ממאיר אולם אני בהחלט ממליצה להבדק על ידי כירורג ואם יש צורך לבצע ביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המרגיע. הבדיקה יצאה
טלי10/03/2010תקינה. מדובר במבנה פיברוגלנדולארי.
תודה רבה על המענה המהיר.
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעת הכירורג- ניגשתי אליו עם הממצאים
טלי12/03/2010של הממוגרפיה.
בדק את השד שוב וביקש שאגיע ל-US נוסף וכמו כן להתיעצות עמו ועם רופא נוסף באם יש צורך בביופסיה.
מצד אחד הממוגרפיה הרגיעה אותי אך מצד שני האם ייתכן וגוש זה ייכנס ל-10% שהממוגרפיה לא נותנת תשובה.
משום מה בתחושה שעל פניו אין מה לדאוג אך בכל זאת לא רגועה.
תודה רבה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי14/03/2010לא נראה לי שיש הרבה מה להוסיף אכן על פניו נראה לי שאין מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר והמרגיע.
טלי14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוששירלי07/03/2010
שלום
האם גוש בשד שזז במגע (זאת אומרת אם ממששים אותו הוא "נע מצד לצד")יכול להיות סרטני או שזה אינדיקציה למשהו שפיר כמו ציסטה או פיברואדנומה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/03/2010התזוזה של הגוש אינה קןבעת אם הגוש סרטני או לא.צריך כמובן לבצע בדיקת הדמיה , ממוגרפיה וכן לעיתים צריך ביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)