מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דיקור סיני לחולה המופיליהאורח355509/09/2015
גילי שלום,
אני חולה המופיליה b 3-4% לא נוטה לדמם באופן ספונטני
האם ישנה בעיה לעבור טיפול של דיקור סיני?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיקור סיני לחולה המופיליה - תגובה
פרופ' גילי קנת09/09/2015אין בעיה לדיקור סיני בחולה המופיליה- לא מדובר בדקירה עמוקה עם סכנת דימום
עם זאת מציעה שתיקח הקסקפרון החל מערב קודם ותמשיך 2-3 ימים אחרי (3 פעמים ביום) ליתר בטחון. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאית שרוצה לתכנן הריוןאיל25/08/2015
אבחנתי כנשאית של המופילה לפני כמה שנים בעקבות מחלה במשפחה.
לאחרונה נישאתי והנני מעונינת לתכנן הגדלת משפחה. מה עלי לעשות ואיך לקבל יעוץ ממחלקת ההמופילה. בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לידההילה07/08/2015
ארוסי ואני מתכננים אחרי החתונה להביא ילדים. במידה ויש לי בת תהיה לי לידה רגילה? בלי בעיות שקשורות להמופיליה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לידה - תגובה
פרופ' גילי קנת10/08/2015הילה יקרה
האם יש לארוסך קשר למחלת ההמופיליה? בכל מקרה אחר השאלה אינה רלבנטית לפורום זה. במידה ולארוסך יש המופיליה את מוזמנת להגיע לפגישת ייעוץ יחד איתו אצלנו במרכז ונענה לכל שאלותייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Vwf ובדיקת מי שפיררוני03/08/2015
שלום,
אני בשבוע 14 להריון ויש לי vwf type1 , עקב בדיקת סקר שליש ראשון לא כל כך תקינה אני צריכה לבצע דיקור מי שפיר, האם ישנן הכנות מיוחדות שאני צריכה לעשות לפני ביצוע הבדיקה וגם האם אני צריכה השגחה אחרי ביצוע הבדיקה לוודאות שאין דימומים, יש לציין שעברתי טיפולי הפריות ולפני כל שאיבה הייתי מטופלת בזריקת DDAVP והקסקפרון (מאחר והיו לי דיממומים תוך ביטניים לאחר כל שאיבה- כך גם גילו את ה vwf(, ואם כן האם יש גם עדיפות למקום ביצוע הבדיקה- בית חולים או אסותא
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Vwf ובדיקת מי שפיר - תגובה
פרופ' גילי קנת03/08/2015רוני היקרה
לרוב בהריון בשל עליית ההורמונים יש עלייה של פעילות פקטור 8 ושל גורם וון וילברנד בדם ולפיכך הנטייה לדימומים אמורה להיות פחותה. איני מכירה את ערכי הבדיקות שלך בעבר וכיום ולפיכך מציעה לך להפנות את שאלותייך לייעוץ פרטני ולקבוע פגישה עם המטולוג מומחה לקרישת הדם כדי לקבל הנחיות מדוייקות יותר. לא יינתנו " מרשמים" לייעוץ פרטני במסגרת הפורום. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהVwf ובדיקת מי שפיר
רוני03/08/2015שלום רב פרו׳פ קנת,
תודה רבה על התגובה בוודאי שאפנה גם ליעוץ המטולוגי, פשוט הייתי קצת לחוצה לחכות עד הפגישה עם ההמטולוג
אני יודעת שערכי פקטור 8 עולים בהריון לא ידעתי אם כבר בשלב זה של ההריון הם עולים ופשוט חששתי אם ישנם יותר סיכונים בדיקור מי השפיר בגלל ה vwf
בכל אופן המון תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דם בהריוןעדי06/07/2015
שלום,
האם במידה ומס' הטסיות בכל ספירות הדם תקין, ניתן להיות רגועים שתפקודי הקרישה תקינים?
יש לי שטף דם קטן מחבלה שטרם עבר כבר בערך שבועיים אבל מס' הטסיות תקין.
יכול להיות שלי פשוט יש עור רגיש יותר ולכן זה לוקח זמן? בלי שום קשר, לפני מס' שנים בוצעו בדיקות קרישה כולל inr, pt, ptt ועוד כמה שיצאו תקינות.
האם אני יכולה להיות רגועה לגבי תפקודי הקרישה שלי? שבוע 21 כרגע. פשוט מלחיץ אותי שטף הדם הקטן שיש לי על הזרוע וטרם חלף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרישת דם בהריון - תגובה
פרופ' גילי קנת06/07/2015בהריון לררוב קיים מצב של קרישות יתר ולא של תת קרישה. במידה ואת מודאגת אנא לפנות לבדיקת רופא שיחליט על בדיקות נוספות רק לפי הצורך. אין מקום להמשך דיון בפורום המופיליה בנושא זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם עקב חבלהעדי03/07/2015
שלום,
האם בעת הריון שטפי דם כתוצאה מחבלה נעלמים לאט יותר?
קיבלתי מכה מידית הדלת לפני קרוב לשבועיים והסימן אמנם דהה מעט אך בהחלט עוד לא עבר.
אני בשבוע 20. ללא רקע של בעיות קרישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שטף דם עקב חבלה - תגובה
פרופ' גילי קנת03/07/2015בעת הריון הקרישה דווקא משתפרת באופן פיסיולוגי (הטבע דאג לכך כדי למנוע דימום בזמן הלידה) ולכן לא צפויה החמרה של נטייה לסימנים כחולים אלא להיפך-ייתכן שהחבלה היתה חזקה ממה ששיערת. בכל מקרה אנא גשי לבדיקת רופא והשלימי בדיקה של ספירת דם- בדיקות נוספות רק לפי הצורך ובהנחיית הרופא המטפל. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בבדיקת תפקודי קרישהנעה26/06/2015
שלום, אני חוזרת על בדיקת פקטורי קרישה לקראת IVF יש לי בעיה ידועה בפקטור 1 ו2 (שהתגלה על ידך פרופ' קנת) וכשקיבלתי את התשובות ראיתי שיש גם רמה נמוכה פתאום גם בפקטורים 5 ו7 בשונה מהבדיקה שביצעתי ב- 2001. איך זה הגיוני? זה לא אמור להישאר קבוע? יש לציין ששאר הבדיקות שעברתי היו תקינות (כבד, הורמונים וכו) אך לפני חודשיים ביצעתי חיסון MMR, האם זה קשור? אני ממש חוששת, האם מצב כזה ישפיע על תחילת הטיפולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינויים בבדיקת תפקודי קרישה - תגובה
פרופ' גילי קנת26/06/2015אנא לפנות לייעוץ פרטני עם תוצאות הבדיקות שביצעת בעבר ולאחרונה- ממליצה שתקבלי חוות דעת עדכנית של מומחה לקרישת הדם. התמונה שתארת אינה מאפשרת תגובה ממצה במסגרת הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי חוסר פאקטור 7בבקשה עזרה11/04/2015
יש לי בעיה של פקטור 7 שלצערי הצבא ממש לא מתחשב בה יש לי בעיה רפואית שכל פעם שאני נחתך נפצע למשל מצחצוח שיניים יורד לי דם ללא הפסקה, בנוסף לכך יש לי בעיה שכל בוקר אני צריך בדר"כ לקום שעה לפני כל המחלקה שלי מכיון שחייל הרפואה אינו מתחשב בה ואני מדמם כל בוקר ברציפות בין חצי שעה ל45 דק' פניתי לכל הגורמים הצבאים במרפאה לצערי נותרתי ללא מהנה, למה חייל שיש לו חוסר פקטור 7 לא מגיע לו פטור, ולמי שיש 20 פצעים מוגלתיים כן מגיע לו פטור לצערי אני לא מצליח להבין את הצבא הייתי רוצה לבקש ממכם כל עזרה שתוכל לעזור לי שכן הצבא וחייל הרפואה יכיר בבעיה שלי. תודה רבה מראש על כל עזרה שתהייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לי חוסר פאקטור 7 - תגובה
פרופ' גילי קנת13/04/2015עליך לבקש הפנייה לוועדה רפואית- הפרופיל הרפואי שלך נקבע לפי חומרת החסר של פקטור הקרישה וגם לפי נכחות תסמינים שונים של דימום- מציעה שתפנה לייעוץ פרטני אצל המטולוג מומחה בקרישת הדם. לצערי לא ניתן לפתור את בעייתך בייעוץ בפורום- אנא פנה לבדיקה מקיפה עם כל המסמכים שבידיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש לי חוסר פאקטור 7 - תגובה
פרופ' גילי קנת26/06/2015חסר פקטור 7 לרוב אינו גורם דימומים קשים מהסוג שאתה מתאר. ייתכן וקיימת הפרעת קרישה אחרת בנוסף וכדאי לברר הנושא. מציעה לפנות ליועץ קרישה מומחה במרפאות בית החולים ולהשלים בירור נטייה לדימומים כולל רמה עדכנית של פקטור 7 ובדיקות נוספות. רק לאחר קבלת וסיכום כל התשובות יהיה ניתן לייעץ לך (בפגישה עם רופא- לא בפורום בבקשה). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בפקטור 11יעל07/03/2015
שלום :-) חדשה בתחום. עקב סיבוך שאחרי לידה ותוצאת PTT מוארכת (58) קיבלתי הפנייה לבדיקת פקטורים 13,11.
פקטור 13 תקין
פקטור 11 יצא 3.70 כשהטווח עפ"י המעבדה הוא 50-150.
התור הבא להמטולוג הוא רק באפריל, עד אז יש הנחיות מיוחדות? אני הראשונה והיחידה מהמשפחה שלי משני הצדדים שגילו לה את החוסר, הבנתי שזו מחלת דמם קלה שאינה מסכנת חיים ואין בה סכנת דימומים ספונטניים אלא לאחר ניתוחים או טראומות (כמו שקרה לי בעקבות הסיבוך לאחר הלידה(
האם כל חבלה כגון נפילה צריכה להדאיג אותי?
תןדה רבה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוסר בפקטור 11 - תגובה
פרופ' גילי קנת08/03/2015אכן מדובר בהפרעת דמם קלה- המתיני בסבלנו לםפגישתך עם ההמטולוג כדי לקבל מידע נוסף
רק באם טרם אפריל תזדקקי להתערבות ניתוחית או עקירת שיניים יש לידע הרופא המטפל ולהקדים הייעוץ ההמטולוגי
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה ברשותך
יעל08/03/2015האם אני יכולה לתרום טרומבוציטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ועוד שאלה ברשותך - תגובה
פרופ' גילי קנת08/03/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב פיזיולוגי וסיכוניםשיר07/03/2015
שלום, לפני כשבוע אובחן שאני חולת המופיליה ,
מהו המצב הפיזיולגי של חולי ההמופיליה כי עד עכשו לא התרחש שום אירוע
של דימום , והאם יש סכנות במחלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצב פיזיולוגי וסיכונים - תגובה
פרופ' גילי קנת07/03/2015שאלתך כללית ביותר ואין לי בטחון באבחנה מאחר והמופיליה כמעט תמיד מופיעה בזכרים ולא בנקבות. אנא קבעי פגישה עם המטולוג מומחה בקרישת הדם (אפשרי במרכז הארצי להמופיליה בשביא) לדיון על האבחנה והמשמעויות- אין טעם בהמשך התייחסות למקרה פרטי בפורום כללי זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שינייםאורי14/02/2015
המופיליה a נזקק לטיפולי שיניים מורכבים כמו שתלים וכו איפה הכי כדאי לבצע טיפולים כאלה? תודה
טיפולי שיניים - תגובה
פרופ' גילי קנת19/02/2015התשובה תלויה בחומרת ההמופיליה, מידת העצמאות בטיפול בפקטור, מורכבות הטיפולים, טיב הכירורג המטפל וכמובן הסדרי הביטוח הרפואי הפרטני....
בקיצור אתה מוזמן להגיע לביקורת במרכז ולדיון בנושא עם אחד הרופאים ההמטולוגים שלנו כדי לתפור עבורך אישית את הטיפול המיטבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נשאות של המופיליהאנונימית02/11/2014
שלום פרופסור קנת,
האם יש אפשרות לבדוק האם אני נשאית של המופיליה? לא ידוע לי על הסטוריה משפחתית אך לשקילת נישואין עם חולה המופיליה חשוב לי לוודא שאני לא נשאית של המחלה.
הבנתי שבנות יכולות להיות רק נשאיות, אך איך זה מסתדר אם האשה היא חלילה נשאית והבעל הוא הימופילי? האם אין אפשרות שבת תחלה בהמופיליה?
אודה מאד על תגובתך המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת נשאות של המופיליה - תגובה
פרופ' גילי קנת03/11/2014מאחר ואפשריים שינויים גנטיים רבים בדיקת נשאות ללא הסטוריה משפחתית ומידע גנטי על חולה במשפחה הינה כמו "חיפוש מחט בערימת שחת". באם רצונך בפרטים נוספים זו לא המסגרת- אנא קבעי פגישה עם רופא ממרכזנו (אפשרי יחד עם עו"ס פסיכולוג יועצת גנטית וכו) יחד עם בן זוגך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאית המופיליההילה21/10/2014
שלום יש לי שאלות כלליות.
נשאית המופיליה חסר לה פקטור 8 או 9?
נשאית המופיליה יכולה ללדת לידה רגילה?
יש סיכון בהפריה חוץ גופית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשאית המופיליה - תגובה
פרופ' גילי קנת26/10/2014פקטור 8 חסר מגדיר המוטפיליה A ואילו פקטור 9 חסר מגדיר המופיליה B- נשאית יכולה להיות של אחד משני המצבים
כן- נשאית המופיליה יכולה ללדת לידה רגילה, במקרה שיש חשד לעובר המופילי מומלץ להימניע מלידת מכשירים (ווקום, מלקחיים) כדי לא ללחוץ על ראש התינוק
לגבחי נושא הפריה חוצגופית מציעה שיחה יזומה עם גניקולוג, יועץ גנטי והמטולוג - אפשר לתאפ במרכז שלנו. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נשאית המופיליה - תגובה
פרופ' גילי קנת26/10/2014ראה תגובה קודמת- שאלה זהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המופיליה?אריה01/10/2014
פרופ' שלום רב,
אני בחור בן 41 עם הסטוריה משפחתית של חוסר בפקטור 11 אצל האחים שלי אמא שלי סבתא שלי וכמה בני דודים. אמא שלי גם מטופלת בתל-השומר.
לי תמיד אמרו שהכל בסדר ולכן הייתי שקט.
עד לפני לא מעט זמן באמת תוצאות ה PTT היו בטווח הנורמה.
לפני כחודשיים עברתי עקירה של שן בינה ודיממתי 12 שעות ברציפות גם לאחר שרופא השניים ניסה לתת לי חומר קרישה מקומי, לבסוף זה נעצר ע"י תיון תה שנשכתי חזק למשך 20 דקות.
דבר זה הדליק אצלי נורה אדומה.
עכשיו אני צריך לעבור ניתוח ברגל בגל קרע במיניסקוס והאורטופד שלח אותי לבצע בדיקות לפני הניתוח, במיוחד לאור הרקע המשפחתי והסיפור של העקירה.
בגלל שבבדיקות יצא PTT ארוך מטווח הנורמה, הופנתי ע"י רופא המשפחה להומטולוג כדי לבדוק פקטורים ולשלול לופוס. זה מה שקיבלתי היום: (מצ"ב בקובץ)
מה זה אומר? יש לי המופיליה? למה עד עכשיו ערכי ה-PTT היו בטווח?
תודה מראש,
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצ"ב הקובץ עם התוצאות
אריה01/10/2014מצ"ב הקובץ עם התוצאות
מצ"ב הקובץ עם התוצאות - תגובה
פרופ' גילי קנת02/10/2014אריה שלום
אין לך המופיליה
לפי הבדיקות אין חסר של פקטור 11
ייתכן והופיע נוגדן אשר מאריך את זמן הקרישה- לא משהו מולד ולכן בעבר PTT היה תקין
לאור הסיפור של דימום לאחר עקירה אנא פנה לייעוץ המטולוג כפי שהומלץ לך- כדאי לבצע בדיקות נוספות ולתת המלצות לטיפול סביב עקירה או ניתוח עתידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
אריה02/10/2014האם וירוס או חידק יכול לגרום לתופעה? שבוע אחרי הדיקות חטפתי דלקת בגרון והרופא אמר לי שזה סטרפיקוק ונתן לי אנטיביוטיקה. האם חידק הסטרפטיקוק יכול לגרום לזה?
תודה וגמר חתימה טובה,
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלת המשך - תגובה
פרופ' גילי קנת02/10/2014הפעלה של מערכת החיסון יכולה לייצר נוגדנים (גם כאלה המשפיעים על קרישת הדם)
שוב- מציעה שתפנה להמטולוג
גמר חתימה טובה
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אריה02/10/2014תודה וגמר חתימה טובה,
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור
אריה21/10/2014פרופ' שלום,
ההמטולוג שלי אכן אישר את הממצאים שלך - נוגדן אשר מאריך את זמן הקרישה.
את יכולה קצת יותר לפרט על הנוגדן הזה? הוא גם הזכיר שהנוגדן אובחן ע"י ארס של נחש?! יש דבר כזה?
תודה מראש,
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בפקטור 11 מעוניין לשרת בקרביחייל16/09/2014
שלום,
אני חייל כבן 20 פרופיל 64, טרום גיוס נבדקתי אצלך ונמצא אצלי 1% פקטור 11 בדם.
מחיי לא סבלתי מדימום יתר או הרגשתי במחסור.
אני משרת כבר שנתיים בתפקיד משמעותי, אבל מרגיש חוסר מיצוי עצמי.
חלום חיי הוא שירות קרבי ואעשה הכל על מנת להגשים אותו...
במהלך השנתיים האחרונות למעט פעולות בשטח שמרתי על כושר מירבי,
אני מתאמן 4 פעמים בשבוע ושומר על אורך חיים בריא.
הכושר שלי אף גובר על של חבריי הלוחמים...
הבירוקרטיה הצבאית מונעת ממני להיות בשטח בכל מצב שהוא עקב הפרופיל הנמוך (64).
רציתי לדעת אם יש דרך כלשהי שאוכל למרות הכל לעבור לתפקיד קרבי.
גם אם זה אומר לנטול תרופות, טיפולים, ערעורים או חריג חיר.
תודה מראש, מקווה שתוכלי לסייע לי בהגשמת חלום חיי...
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחסור בפקטור 11 מעוניין לשרת בקרבי - תגובה
פרופ' גילי קנת16/09/2014עומר שלום רב
הפרופיל שלך בצבא מתאים למחלת דמם קלה עם סיכוי לדימום רק סביב חבלות קשות (טראומה) או ניתוחים וללא סיכון לדימומים עצמוניים (ספונטניים) ואכן מצבך מאשר זאת....מציעה לפנות לועדה רפואית בצבא או לשאול האם למרות הפרופיל אתה יכול להתנדב לתפקיד אחר- איני מכירה הנהלים בתוך הצבא. מאחלת לך הצלחה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לקבוע אצלך תור ולקבל המלצה
חייל16/09/2014הייתי אצלך לפני צבא,
התוצאות של בדיקות הדם שלי לא השתנו(יש אחוז אחד של פקטור 11),
האם ניתן לקבוע אצלך תור ולקבל ממך מכתב המלצה בהתאם לראות עינייך?
כך שאוכל לגשת איתו לוועדה רפואית ולפחות לקבל חריג חיר או 72 חריג?
אני מודה לך עד אינסוף על התשובה המהירה והמסייעת.
את עוזרת לי להגשים חלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע להמלצה שלך
חייל17/09/2014קודם כל שוב תודה על המענה המהיר.
אני אקבע תור בהקדם, מכיוון ורופא היחידה אמר שאוכל להעזר בהמלצה בוועדה רפואית.
אך אשמח לדעת בגדול טרם הפגישה ובהתבסס על הנתונים ששיקפתי בפנייך (מחסור 1% ללא נטייה לדימום ספונטני כלל), מה תכיל ההמלצה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בנוגע להמלצה שלך - תגובה
פרופ' גילי קנת17/09/2014זוהי המלצה לקביעת פרופיל מתאים למחלת דמם קלה, כפי שיש לך, והתחשבות ברצונך להתנדב לקרבי....הכל בידי צהל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון לאחר וועדה רפואית
עומר01/10/2014הי פרופסור,
זה עומר שהייתי אצלך בשביל לקבל המלצה להעלות פרופיל עם המחסור.
הראית לי אצלך בספר הצבאי שיש 82 שהתגלה באקראי וניסינו לשחק על זה.
לצערי הצבא חידש את הספר ויש או 64 או 97...
בפגישה אמרת שאעדכן אותך בתוצאות ונראה מה נעשה בהמשך -
נראה לך יש עוד משהו שאפשר לעשות?
אלף תודות,
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדכון לאחר וועדה רפואית - תגובה
פרופ' גילי קנת01/10/2014לצערי אין לי מה להוסיף בנושא זה
מאחלת לך המשך הצלחה וגמר חתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)