מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המופיליה והפרייהאיילת11/06/2011
לפני כמה שנים גיליתי שאני נשאית המופיליה, מה שלא הפתיע אותי כי אחי חולה המופיליה. תוך כדי השיחות שלוו אחרי הגילוי נאמר לי כי ניתן היום בעזרת הפרייה לבודד את גן ההמופיליה ובכך להסיר את החשש כי בבוא העת אני אעביר את המחלה לילדי. האם באמת ניתן באמצעות הפרייה לבודד את הגן??
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המופיליה והפרייה - אפשר
פרופ' גילי קנת11/06/2011איילת שלום. אכן המופילךיה היא מחלה גנטית ולפיכך במשפחות בהן הפגם על הגן של פקטור 8 ידוע ניתן "לברור" עוברים עם גנים בריאים ולהמשיך ההריון רק איתם- הליך זה קרוי PGD - חייבים לציין כי הדבר ניתן לביצוע רק במקרה בו ההריון מתרחש על ידי הפריית מבחנה (ואז מחזירים להמשך רק עוברים בריאים) . בהריון רגיל ניתן לדגום בשלב מוקדם סיסי שליה ולזהות את מין העובר וכן האם קיימת המופיליה ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגיל בשפהליאור09/06/2011
אני חולה המופיליה בן 15 ורוצה לעשות עגיל בשפה. ההורים שלי אומרים לי שאסור בגלל ההמופיליה, אבל האם זה באמת נכון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגיל בשפה - לא כדאי
פרופ' גילי קנת09/06/2011אזורי גוף שעשירים בכלי דם (לשון שפתיים....) אשר יש להם מגע עם רוק (ברוק יש חומרים אשר מפרקים קרישי דם)- קשה מאד להשתלט על דימום- גם אם לוקחים פקטור. בקיצור: ההורים צודקים! אפשר לעשות עגיל באוזן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירורשי26/05/2011
היי, מה הסיכוי שיש לבני המופיליה אם לא ידוע על אף חולה/נשא במשפחה שלי או של בן זוגי? האם יש קשר למוצא (אירופה, אסיה וכו')?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בירור - תגובה
פרופ' גילי קנת26/05/2011הסיכוי באוכלוסיה הינו 1:5000 לידות זכר. כחמישית מהמקרים החדשים הם שינויים גנטיים שלא היו במשפחה בעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדיםאלינה18/05/2011
שלום, בעלי חולה המופיליה ואני בריאה, רציתי לדעת מה הסיכוי שלילדינו תהיה המופיליה והאם יש משהו שאפשר לעשות לפני שנכנסים להריון?
ילדים - בריאים, הריון רגיל ללא דאגה
פרופ' גילי קנת18/05/2011מחלת ההמופיליה מועברת על ידי בנות (על הכרומוזום הנקבי ששמו X) ולא על ידי בנים- גברים יכולים להיות חולים או בריאים, לכן מאחר ובעלך תורם לבנים שלכם את כרומוזום המין הזכרי (Y) הם יהיו בריאים (אלא אם במקרה נדיר את עצמך נשאית של מחלת ההמופיליה). לעומת זאת כל הבנות יהיו נשאיות של המחלה ויוכלו להעביר אותה לחלק מדור הנכדים. אם ברצונך לקבל הסבר מפורט יותר אנא קבעי פגישה עם אחד ממוחי המרכז שלנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דם בהריוןנועה04/05/2011
שלום,
לפני הריון היתה לי בעית קרישה קלה (דימום שנמשך יום לאחר עקירת שן).
עשיתי בדיקה בתחילת ההריון ואכן יצא ש:
PT : 11.8 (נורמה עד 11.3)
PTT: 32.1 (נורמה עד 30.6)
רופא המטולוג נתן לי סט של בדיקות, אבל אמר שכל התוצאות משתנות בהריון,
ואכן התוצאות יצאו תקינות
PT : 10.7 (נורמה עד 11.3)
PTT: 29.9 (נורמה עד 30.6)
השאלה שלי היא , מה זה אומר לגבי בזמן הלידה, האם תוצאות אלה השתנו כתוצאה מהריון, ואין לי מה לדאוג לגבי דימומים?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרישת דם בהריון - לא לדאוג
פרופ' גילי קנת04/05/2011בהריון קיימת באופן פיסיולוגי נטייה לקרישיות יתר (הפוך מנטיה לדימומים) לכן במידה ויש הפרעת קרישה קלה היא לא תופיע ולא תפריע עד כ6 שבועות אחרי הלידה- אנא לישון בשקט, שיהיה בקלות ובמזל טוב, את בדיקות הקרישה שקבלת יש טעם לבצע רק 3 חודשים לאחר הלידה כדי לאבחן האם בעייה אמיתית וכיצד להתייחס למצבי סיכון עתידי (לא הריון ולידה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נועה04/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי פקטור 11
נועה08/05/2011שלום,
בהמשך להודעה שלי, יש לי עכשיו תוצאות מלאות ומה שקיבלתי הוא ש:
Factor XI : 57.5 כאשר טווח תחתון הוא 60.
מה המשמעות של ערך זה ביחס ללידה? ומה אפשר לעשות?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה לגבי פקטור 11 - אין משמעות
פרופ' גילי קנת08/05/2011הערך קרוב מאד לנורמה, לא לדאוג, אין צורך בשום פעולה או הכנה, בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבי קרישה וניתוח קיסרי
נועה01/09/2011שלום ,
בהמשך להודעה הקודמת שלי (יש לי בעיה קרישה קלה עם פקטור 11)
כפי שאמרת לי אין עם זה בעיה, כרגע אני חודש תשיעי והבדיקה נערכה בחודש שלישי.
האם יש צורך לחזור כעת על בדיקת הקרישה?
האם התוצאות הקודמות לא מהוות בעיה לגבי ניתוח קיסרי?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לבי קרישה וניתוח קיסרי - תגובה
פרופ' גילי קנת01/09/2011פקטור 11 לא משתנה משמעותית בהריון- אין צורך לחזור על הבדיקה, אין בעיה עם הרמה שציינת וניתוח קיסרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרתי אלייך...
נועה02/04/2014שלום,
הריון שני :)
בדקתי שוב את הקרישה ואלו התוצאות שיצאו לי:
Factor XI : 54.6
PT (Seconds): 10.4
PTT: 28.9
בהריון הקודם הפאקטור היה : 57 קצט יותר גבוה (המינימום הוא 60) .
ה PT וה PTT ברגע בטווח.
מה שרציתי לשאול אם גם הערך הזה נחשב לתקין ולא מהווה בעיה בלידה?
ועוד שאלה זה האם הפקטור הזה משתנה לאורך החיים? למה הוא ירד אחרי שנתיים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חזרתי אלייך... - תגובה
פרופ' גילי קנת02/04/2014הפקטור באותו תחום- אין ליחס חשיבות להבדל של אחוזים בודדים בפעילות לכאן או לכאן
כדי לקבל ייעוץ מפורט ואישי ממליצה לפנות להמטולוג ולא דרך האתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזוראיילת05/04/2011
היי, רציתי לדעת אם התקופה של מחזור החודשי מסוכנת לחולות המופיליה, זה קצת מטריד אותי
מחזור- לא מסוכן
פרופ' גילי קנת05/04/2011אמנם קיימים דיווחים על דימום רב מהרגיל במחזורים אצל חולות ואפילו אצל נשאיות המופיליה אך אין מדובר בהתפרצות של דמם מסיבי ומסוכן. ניתן להקל על הדימום ע"י שימוש בתרופות (הקסקפרון- ובמקרים קיצוניים: הזרקת תרכיז פקטור 8) וכן ע"י טיפול הורמונלי בגלולות נגד הריון, להסדרת רירית הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המופיליהעדי23/03/2011
שלום,
אני עושה עבודה על המופיליה ורציתי לשאול כמה שאלות:
*מה ההתפתחות הטכנולוגית של אבחון טרום השרשתי בנושא?
*מהי עמדת ההלכה בנושא?ומהי עמדת ההלכה לגבי השמדת עוברים שלא מושרשים ברחם(עוברים פגומים,או שההורים אינם רוצים עוד ילדים)?
*מהי עמדת החוק בנושא ?
תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המופיליה - תגובה
פרופ' גילי קנת23/03/2011עדי שלום
אבחון טרום השרשתי קיים לגבי נשאיות המופיליה (ממשפחות בהן השינוי הגנטי ידוע או ניתן לאיתור עפ"י סמנים בגן) ומאושר לביצוע ע"י קופות החולים - לא כהנחייה גורפת בסל הבריאות אבל בהחלט תוך דיון בכל מקרה (עד עתה לא סרבו לנו).
לגבי עמדת החוק וההלכה תצטרכי להתעניין אצל מומחי דת ומשפט- עד עתה לא נתקלנו בקשיים עם הממסד הדתי מאחר ועובר עד 40 יום להתהוותו אינו מוגדר כנשמה חיה עצמאית- ולכן אין בעיה עם השמדת עוברי מבחנה פגועים (לעומת זאת יש בעיה עם אבחון טרום לידתי בבדיקת סיסי שליה שמבוצעת בשוע 12-14 להריון קיים....)
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבאבי21/03/2011
רציתי לדעת אם עובדים על פיתוח תרופה נגד המופיליה. האם יש מחקר פורץ דרך בנושא?
כן עובדים, לא פריצה
פרופ' גילי קנת22/03/2011סוגי המחקרים בשטח ההמופיליה בעשור האחרון:
1- מחקרים בנושא טיפול בתרכיזי קרישה משופרים (יותר יעילים, ארוכי טווח....)
2- מחקרים בנושא אפידמיולוגיה וסיבות לנוגדנים בחולי המופיליה (בעתיד-אולי נוכל למנוע?)
3- אבחון טרום לידתי וברירת עוברים בריאים- PGD - קיים , גם בארץ, רק למשפחות עם שינוי גנטי ידוע (בן משפחה חולה שהשינוי הגנטי הייחודי לו מאובחן)
4- ריפוי גנטי דרך "הדבקה" של גנים בריאים לחולי המופיליה באמצעות העברה ע"י וירוסים (לא מסוכנים)- עדיין לא פורץ דרך, יותר בחולי המופיליה B , לא קיים בארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופנייםאורן09/03/2011
בני חולה בהמופיליה והוא רוצה לרכוב על אופניים
אנחנו מעט חוששים בגלל הסיכוי לנפילות...
מה דעתכן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אופניים - לא לשלול על הסף
פרופ' גילי קנת10/03/2011מבינה את החשש- אבל אם הילד בעל שרירים מפותחים ותקינים לגילו ולא במיוחד מסורבל ונוטה לנפילות- למה לעצור? אנא להקפיד על קסדה, במידה והילד כלל לא רגיל לפעילות גופנית כדאי קודם להרגיל בהדרגה לספורט ולחזק את שריריו ע"י פעילות כמו שחייה.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופניים
מוטי12/03/2011בננו עם המופליה רוכב מגיל 3 שמח ומאוד אוהב לרכב,לא כדאי למנוע זה מאוד עוזר לתחושה של שווה בן ילדים, לגבי מיננונים תלמדו את בנכם אנחנו דואגים להפסקות שתיה בגני שעשועים כעבור חצי שעה,ואז חוזרים.בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוחאבי01/03/2011
שלום רב. רציתי לדעת - אדם שיש לו המופיליה הוא בסכנה תמידית? כלומר, אם הוא מתגלח ונחתך זה יכול להוביל למוות?
אין בעיה בגילוח
פרופ' גילי קנת02/03/2011בהמופיליה אין בעייה לייצר קריש ראשוני (לכן אין בעיה בגילוח או שריטות קלות) אולם קיימת בעיה לייצב את קרישי הדם- לכן חבלות משמעותיות יכולות לגרום דימום פנימי והחולים עלולים לסבול דימום לשרירים ומפרקים. חומרת הנטייה לדימום תלויה בחומרת ההמופיליה ובמטען גנטי (או נרכש) נוסף שמשפיע על הסיכון לדימום מול סיכוני קרישיות יתר. במקרי ניתוח או פציעה טראומטית קשה חייבים "לתקן" את ההמופיליה כדי לשלוט על הדימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 9אבירם20/02/2011
היי גילי רציתי לדעת מה לגבי הפקטור9 החדש אמרנו לנו שבתחילת 2011 כבר יהיה פרטים
פקטור 9 - תגובה
פרופ' גילי קנת20/02/2011היי אבירם- טרם אושר הניסוי לבני גילך- אל תדאג, ניצור אתך קשר באופן אישי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת מידע
רחלי21/02/2011הפקטור החדש, לכמה זמן אחרי ההזרקה הוא עמיד?
מאיזה גיל ניתן להצטרף לניסוי? (בני בן 5)
יש צפי מתי יוכנס לשימוש שוטף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בקשת מידע - תגובה
פרופ' גילי קנת23/02/2011כל פקטור חדש נבדק קודם במבוגרים ורק אז בילדים (לפי קבוצות גיל יורדות) ורק אז מאושר לשימוש שוטף ומוכנס (או שלא מוכנס) לסל הבריאות.
כשיהיו ניסויים דלבנטיים לקבוצת הגיל שלכם- אנו ניצור אתכם קשר לתיאום , במידה ותהיו מעוניינים בהשתתפות במחקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפקטור 9 החדש
אבירם08/05/2011היי גילי רציתי לדעת אם משהו מתקדם עם הניסוי לגילאי 16 פקטור 9
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פקטור 9 החדש - מתקדם
פרופ' גילי קנת09/05/2011אבירם בימים הקרובים (גג תוך שבועיים- שלושה) ייצרו איתך קשר מתאמות המחקרים של המחלקה ותוזמן לניסוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבר יותר זמן ולא פניתם אלי..
אבירם20/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עבר יותר זמן ולא פניתם אלי.. - תגובה
פרופ' גילי קנת20/06/2011המחקר יתחיל בקיץ- יתקשרו אליך בקרוב, אל תדאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת המופיליה לעוברדנה14/02/2011
שלום,
האם בדיקת המופיליה לעובר היא מסוכנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת המופיליה לעובר - תלוי מתי
פרופ' גילי קנת14/02/2011כאשר מבצעים בדיקת סיסי שליה הסיכון להפלה הינו פחות מאחוז אחד ובבדיקת מי שפיר (מאוחר יותר בהריון) אפילו פחות ממחצית האחוז, במידה ונדרש דיקור חבל טבור לאבחון מאוחר- הסיכון לעובר גבוה יותר. כדאי להתייעץ עם מומחי המופיליה ועם הגניקולוג המטפל לגבי השיטה האבחנתית המתאימה ביותר בכל מקרה לגופו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת המופיליה לעוברעלמה02/02/2011
אני בהיריון חודש רביעי, רציתי לדעת אם אפשר לבדוק המופיליה לעובר ובאיזה שלב של ההיריון כדאי
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר לבדוק רק אם המשפחה מוכרת
פרופ' גילי קנת02/02/2011עלמה שלום- אם את נשאיתהמופיליה ממשפחה בה השינוי הגנטי ידוע ניתן בהחלט לבדוק אצל העובר בסיסי שליה (שבוע 12 לערך) או במי שפיר- מאחר ויש מוטציות רבות שעשויות לרגרום המטופיליה- לא בודקים במשפחות לגביהן לא קיימת אינפורמציה- להסבר נוסף , אם רלבנטי לגבייך,אנא צרי קשר בהקדם האםשרי עם רופאי המרכז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נשאותפאר25/01/2011
מה התהליך הנדרש לבצוע בדיקת נשאות לבת משפחה?אודה על הנחיות
בדיקת נשאות - תגובה
פרופ' גילי קנת25/01/2011הנבדקת צריכה להתקשר עם מזכירותינו 5302950 ולתאם תור לבדיקת דם לנשאות, עליה לציין מה קרבת המשפחה ולאיזה חולה ולהגיע עם טופס 17 בהתאם להנחיות המזכירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת פקטוראני13/01/2011
בן משפחה הכניס הפקטור בטעות לתא הקפאה. הפקטור שהה בהקפאה 4 ימים
האם להשתמש בפקטור או לזרוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקפאת פקטור - צר לי, לזרוק....
פרופ' גילי קנת16/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)