מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוף שבועליאורה גזית29/02/2008
רציתי להודות לעידית אביבי על העבודה הניפלאה שעשתה בסוף שבוע בנווה אילן.
מושקע ומוצלח. כל הכבוד.
וכמובן גם תודות לצוות הרפואי שליווה אותנו והיה שם בשביל ילדנו.
נהננו מאד תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוף שבוע
עידית אביבי02/03/2008באמת תודה
שמחה מאוד שנהנתם והעיקר שיצאתם נשכרים מקצועית וחברתית
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוף שבועניצנה26/02/2008
שלום לכולם,
סוף השבוע בנוה אילן היה מוצלח מאד. כל הכבוד על האירגון ועל הרגישות , והמחשבה שהושקעו בו.
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוף שבוע
עידית אביבי28/02/2008תודה
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת דםלי24/02/2008
שלום האם חולי המופיליה נזקקים לתרומות דם? האם יש לכם מקום בו ניתן לתרום דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
גור25/02/2008תודה על הרצון הטוב!!!
המופיליים מטופלים במוצרים שבד"כ מקורם מדם אנושי (חלקם מיוצרים בהנדסה גנטית).
לשם הכנת מוצרים אלו נזקקים לכמות גדולה של מנות דם מהם מופקים המרכיבים החסרים להמופיליים.
נכון להיום מיוצרים תרכיזים אלו בחו"ל, ומתבססים על תרומות דם שנעשות בחו"ל.
במקרים אחרים בהם נזקקים למנות דם ככל אדם אחר שאינו המופילי, מקבלים את מנות הדם מ"בנק הדם" של מד"א שמרכזו בתה"ש. שם ניתן לתרום דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומת דם
ורד25/02/2008בלי קשר להמופיליה רצוי תמיד לתרום דם. לפני חגים בדרך כלל יש מחסור ופסח מתקרב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אורח החייםאורטל21/02/2008
שלום, האם יש הרעה בתנאי החיים, האם יש כאלו שנפטרים צעירים בגלל המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלותחן18/02/2008
סליחה על הבורות.
1. האם לתינוק חולה המופיליה אסור לעשות ברית מילה מחשש שהוא ידמם מאוד?
2.האם חולה יכול להדביק אדם אחר? אם כן כיצד?
3. האם שכיחות המופיליה גבוהה יותר באשכנזים, או להיפך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
עידית אביבי18/02/2008המופיליה מתגלה בדרך כלל במעמד ברית המילה אלא אם ידוע שהאם נשאית ומתבצעת בדיקה לעובר.
חולה המופיליה אינו יכול להעביר את המחלה המחלה אינה מדבקת היא גנטית ותורשתית.
אין קבוצה כזו או אחרת הלוקה יותר במחלה המחלה פזורה בצורה אקראית על פני כל העדות היא רווחת באחוז משמעותי אצל גברים.
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ותוספת לעידית
פרופ' גילי קנת19/02/2008בכל מקרה שידועה הפרעה בקרישתהדם,למשל המופיליה, אפשר לתקן את ההפרעה(למשל מתן תרכיז קרישה) מראש כדי למנוע דמום בברית או בניתוח מתוכנן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 8גפן12/02/2008
שלום, האם מצב הפוך בו במקום חוסר קרישה יש ודף קרישה בתינוקת, הוא מצב שאפשר לטפל בו, או שיש לחיות עם זה כמו בהמופיליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר לחיות -לא תמיד צריך לטפל
פרופ' גילי קנת13/02/2008כדי לברר מתי לטפל , במה ובאילו נסיבות ומצבי סיכון-אנא לפנות לייעוץ המטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישי דםשחף10/02/2008
שלום, האם תופעה של קרישי דם ושטפי דם שלא עוברים עלולים להעיד עך המופיליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בהכרח
פרופ' גילי קנת13/02/2008ייתכן ומדובר בהפרעה כלשהי בקרישה,כדאי להתייעץ עם המטולוג ולבצע בדיקות מתאימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייתכן ומדובר בטרומבוזה?לימונית07/02/2008
שלום רב,
בת 41, מזה כשבועיים יש לי נפיחות ברגל, וכתם קטן (שהיה עוד הרבה קודם לנפיחות, במשך תקופת זמן ארוכה) בקטע שמעל הקרסול. לאחרונה יש לי כאבים חזקים מאוד ברגל ונפיחות, ובלילה, משום מה יש לחץ גם באצבע הרגל שליד הבוהן.
בעבר, נתגלה שיש לי factor V liden, ו-protein C ressisten.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה - האם מדובר בטרומבוזה?
לימונית07/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לימונית לכי להיבדק!
פרופ' גילי קנת07/02/2008מאחר ואת באוכלוסיית סיכון ומאחר וקשה להתרשם ממצבך ללא בדיקת רופא- נא פני בדחיפות לבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעקב05/02/2008
האם יש קשר בין הומופילה לאיידס? האם זה נכון שבקרב חולי המופיליה יש אחוז גבוה יותר של חולי איידס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא קשר ישיר
פרופ' גילי קנת07/02/2008וירוס האיידס יכול לעבור דרך שימוש בדם ומוצריו. בעבר (שנות ה80) טיפול במוצרי דם ותרכיזי קרישה גרם להעברת הנגיף לחלק מחולי ההמופיליה, אשר קבלו טיפול בתרכיז נגוע (לא היו מבחני סקר טובים כפי שקיימים היום בבנקי הדם). עם התפתחות שיטות האבחנה ומבחני סקר מתאימים לתורמי דם ,מנות דם וכן שיפור הליכי הניטרול של וירוסים בתהליךהכנת פקטורי הקרישה- הבעייה נעלמה. רוב ההמופילים אינם חולי איידס וכיום אינם אוכלוסיה בסכון להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליעקב
גור07/02/2008אין קשר ישיר בין המופיליה לאיידס.
מכיוון שחלק מההמופיליים מטופלים במוצרים שמקורם בתרומות דם, היו שנחשפו בעבר לנגיף האיידס.
כיום עוברות כל מנות הדם בדיקות לאיתור נגיפי האיידס, ובנוסף - המוצר שאיתו מטפלים בהמופיליים עובר תהליך שמשמיד את נגיפי האייד ונגיפים אחרים.
מעבר לכך שיש לעשות הבחנה בין חולי איידס פעיל לבין נשא.
מעבר לאלו שנדבקו בזמנו מהנגיף, לא ידוע על הדבקות חדשות כתוצאה ממתן הטיפול להמופיליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףד.ד02/02/2008
אני צריך לדעת בדחיפות מהו הגורם הראשון בדם שמגיב כאשר אדם נפצע (אדם בריא) ופועל לעצירת הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסיות דם
ד.ד02/02/2008בינתייים גיליתי, זה טסיות הדם
שבוע טוב לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומר בבקשהet02/02/2008
0.36 - HCV ABS
ורשום לי גם - nonreactive לייד
,USV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...
et02/02/2008,USV = תודה
יצא בטעות באנגלית : )) זה לא עוד נתון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מדובר על נוגדני צהבת
פרופ' גילי קנת02/02/2008להסבר אישי על הנוגדנים ומשמעותם אצלך (onreactive - לא פעיל) אנא פנה למומחה שלנו למחלות כבד, ד"ר מאור, בימי ד, ניתן לתאם תור דרך המזכירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכלי להרחיב?
et02/02/2008קצת נלחצתי
למה לפנות?
ה לא טבעי מה שיצא לי?
תוכלי להסביר לי קצת פה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שיצא לי אומר
et02/02/2008שהייתה לי צהבת פעם או שיש משהו עכשיו שקשור או שזה מינורי ולא פעיל ואין מה להתייחס בכלל לתוצאה הזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייהש.ש30/01/2008
ערב טוב
לצערי ולאחר התלבטויות קשות עם בעלי החלטנו לעשות גרידה לאחר שהובחן שהעובר חולה בהמופיליה A,
עברתי את הגרידה אתמול והכאב הנפשי הוא עצום!!!!!
אני אמורה להגיע להתייעצות עם ד"ר פלדמן מהמכון הגנטי לגביי הפרייה, אני מאוד חוששת מהסירוב של קופת החולים לממן את ההפרייה.
נתקלתי כבר בסירוה למתן טופס 17 מקופת חולים כללית למימון הגירדה בתל השומר.
מה עושים?
גם ככה אנו מתעוררים בתסכול יום יום ובסבל נפשי עצום.
למי פונים??
ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש למי לפנות
פרופ' גילי קנת31/01/2008לגבי מימון הפריה ע"י הקופה- אנא שוחחי עם פרופ מרטינוביץ, הוא הצליח כבר לסייע בעבר
בנוסף- פני לעו"ס גינה גולדשטיין (היא תוכל לקשר אותך עם בתי"ח אחרים בהם יש מחקר ממומן בנושא זה)- היא נמצאת במחלקה בימי ב ו-ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכואב את כאבכם
ד.ד31/01/2008לש.ש
צהריים טובים
"לך דומיה תהילה" אין בפי מילים כדי להבעי את השתתפותי בכאבכם, אני מאחל לכם המון כוחות, ושתזכו לחבוק כמה שיותר מהר ילד מתוק, חמוד, ובריא.
מלא חופניים נחת מילדיכם.
שתדעו כל חייכם רק טובה וברכה.
מתפלל ומקווה בעבורכם.
ד.ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד.ד
ש.ש31/01/2008אני מאוד מודה לך על כל ההידוד והמילים החמות שבאמת מחממות את הלב
זה טוב ונחמד לדעת שיש עוד אנשים כמוך שאכפת להם מהזולת
תודה שוב מקרב לב !!!!
ש.ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרייה
LF02/03/2008כואבת את כאבך כאחת שעברה הפלה מאותה סיבה לפני כ- 5 שנים.
קחי את עצתה של ד"ר גילי ודברי עם גינה, מכאן הדרך תהיה קצרה ...
את יכולה גם לפנות ישירות, באופן עצמאי לביה"ח הדסה עין כרם, יש שם צוות מדהים,
הם יכוונו אותך ובע"ה תחבקי בת בריאה כבר בשנה הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ש.ש04/03/2008אין לי מספיק מילים בכדי לתאר עד כמה מחמם את הלב לדעת שיש אנשים שאכפת להם שכל כך תומכים ומנסים לעזור בכל דרך שהיא
הפורום הזה ממש מתנה, כי למעשה יש הרבה אנשים לצערי שלא מכירים את המחלה ואת ההשלכות שלה.
יישר כח ותודה לכולם!!!!
ש.ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלש.ש
ניצנה03/03/2008מבקשים רק לחבק בהבנה,ובתקווה שילדיכם הבריאים שיבואו ימלאו את חייכם אושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות דומות להמופיליהמזל29/01/2008
שלום. רציתי לדעת אם יש מחלות דומות להמופיליה אבל לא חמורות עד כדי כך. אני מטפלת בילדים ואחד מהם נפצע בקלות ומדמם הרבה זמן עד שהדימום עוצר, ההורים לא מודאגים מזה אבל אני כן, רציתי לדעת אם יש סיבה לדאגה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש- באמת פחות חמורות
פרופ' גילי קנת30/01/2008הפרעות קרישה קלות מסוגים שונים יכולות לגרום לדמם אחר פציעה- חשוב לאבחן בייחוד לפני מצבים כמו ניתוח,בד"כ אין צורך בטיפול יומיומי. כדאי להמליץ להורים לבצע ברור אצל רופא ילדים או המטולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונה27/01/2008
שתי שאלות:
1. האם המופיליה מדבקת?
2. האם הכתמים הכחולים מסוכנים והאם יש משהו לעשות כדי למנוע אותם?
לא
פרופ' גילי קנת27/01/2008המופיליה הינה הפרעה גנטית בקרישת הדם ואינה מידבקת. הכתמים הכחולים נובעים מהצטברות של דימומים קלים תחת העור- הם יכולים להופיע בשל הפרעה בקרישת הדם (למשל המופיליה, או אחרת), בעיות בדופן כלי הדם או חבלות אשר גורמות לפגיעה וקרעים בדופן כלי דם קטנים. מומלץ להימנע מחבלות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהויויאן23/01/2008
לאחר 3 הפלות רצופות נעשה לי בירור פרופיל קרישה ונמצא שיש לי פקטור 8 נמוך ומצד שני בעיית קרישה הפוכה שקשורה בגן פגום שבא מאמא ולכן עלי ליטול בכל חיי חומצה פולית של 5 מ''ג כל יום אינני יודעת את ההגדרה של הבעיה אם הייתי מספיק ברורה בכתיבתי אשמח בהגדרת התסמונת שלא ברורה לי.
אנא פני לייעוץ
פרופ' גילי קנת24/01/2008ויואן, הבעיה שציינת מורכבת (אם כי כנראה לא מסוכנת, אל תיבהלי) ולצורך הסבר מפורט על המצב ועל השלכות אפשריות עתידיות במצבי סיכון (ניתוחים, הריון וכו) עלייך לפנות לייעוץ של המטולוג מומחה לקרישת הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)