מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפטיטס Cנידאל25/09/2007
שלום רב,
יש לי המופיליה קשה, ובעבר נדבקתי בנגיף הפטיטס C . אני נמצא במעקב רפואי, והרופא הסביר שנדבקתי במחלה בעבר ו "שהחלמתי" ממנה! הוא טוען שאפשר שהגוף יתגבר על הנגיף!? והוא מוסיף שהערכים של הכבד שלי הם מצויינים. למען האמת אני לא מתמצא כל כך בהפטיטס C ורק לאחרונה התחלתי לקרוא סביב הנושא הזה. ברצוני לדעת האם בכל זאת אני צריך להתחיל בטיפול כלשהוא, ברוך השם אני לא מרגיש איזו שהם סמפטומים הקשורים לשחמת הכבד, חוץ מעייפות הנגרמת כנראה מעומס הלימודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צהבת C
פרופ' גילי קנת25/09/2007נידאל שלום- הוירוס יכול להיות "רדום" ואינו חייב לגרום מחלת כבד פעילה. מאחר ולא ברור איזה בדיקות עברת ואצל מי, מציעה לפנות למרכז שלנו לתיאום פגישה עם המומחה למחלות כבד, ד"ר מאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע לגבי פיתוחים חדשיםשירי20/09/2007
היכן מתפרסם מידע על כל הפיתוחים והמחקרים החדשים בנושא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מידע חדש וחדשני-היכן לחפש?
פרופ' גילי קנת20/09/2007ניתן למצוא מידע באתר של העמותה להמופיליה-על"ה (הישראלית), ניתן לעבור דרך הקישורים באתר לאתרים של עמותות אחרות בעולם. בנוסף אפשר להקליד באתרי חיפוש רפואיים שילובי מילים (באנגלית) כמו: המופיליה וריפוי גנטי, או להכנס לאתרים פתוחים לציבור של חברות תרופות המייצרות פקטורי קרישה- לכל החברות הגדולות המעורבות בטיפול בהמופיליה יש אתרים פתוחים לציבור עם דיווחים על מחקרים בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמח!!!י' י-ם11/09/2007
לאלי, סיגל, ומיכל וצוות המרכז והחולים והמשפחות שלהם שיהיה
לכם שנה טובה, הרבה בריאות אושר ועושר ושהשנה הבאה תהיה
יותר טובה מהקודמת!!
ולאלי- תודה על לוח השנה היפה ששלחתה מאוד מושקע ויפה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על המחמאות ושנה טובה
אלי13/09/2007שלום י'
אני מודה לך על ההתיחסות. מאחל לך אושר ובריאות לשנה החדשה ולשנים שיבואו אחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בדיקה גנטית להמופילייה?מאיה10/09/2007
אשמח לדעת, אני מתכננת הריון. אם לא - באיזה שלב הכי מקדמי ניתן לדעת על קיום או חלילה קיום המחלה? תודה ושנה טובה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה גנטית להמופיליה
פרופ' גילי קנת16/09/2007נכון שהמופיליה הינה מחלה גנטית והגנים של פקטור 8 או 9 יושבים על כרומוזום X, אבל המופיליה יכולה להגרם ע"י כל אחד מאלפי פגמים שונים באזורים של הגנים הללו, ולפיכך לאבחן אותה במשפחה לא ידועה מראש- משול לחיפוש מחט בערימת שחת...
במשפחות בהן הפגם הגנטי (סוג ומיקום המוטציה שאחראית להמופיליה) ידוע מאחר וניתן להשוות בין החומר הגנטי של החולה ממשפחה זו לבין החומר הגנטי של הבריאים, ניתן לאבחן המופיליה כבר בבדיקת סיסי שליה בשלב מאוד מוקדם של ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעה משפטית- HCVפלוני03/09/2007
שלום אנשים!!
רציתי רק להתעניין ולשאול מה קורה אם התביעה שהעמותה הרימה
האם זה מתקדם? מה קורה אם זה?
פשוט מזמן לא שמעתי מה קורה בעניין הזה ואני אשמח לשמוע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעה
מיכל זיו03/09/2007שלום,
כל מי שמעוניין במידע מוזמן לפנות אלי [email protected]
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאקטור 11אלון02/09/2007
שלום לכולם, אני בן 23 ולפני 7 שנים בערך עקב ניתוח שהייתי צריך לעבור גילו שאני סובל מפקטור 11, אני לא נותן לבעיה להפריע לי ואני מאוד פעיל מבחינה ספורטיבית, אך אחרי כל מכה יבשה שאני מקבל אני מאוד נלחץ.
לפני יומיים קיבלתי מכה בשוק(ברגל) במשחק כדורגל והמקום התנפח ובנוסף יש גם שטף דם במקום.
האם לגשת לרופא ולבדוק את זה ? מה בדיוק אני אמור לבדוק במידה ואני הולך לרופא ?
או שלעזוב את זה ולתת למקום להבריא לבד ?
תודה,
אלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פקטור 11-חבלה
פרופ' גילי קנת02/09/2007אלון- לא ציינת מה מידת החסר של פקטור 11 אצלך, מידע זה בוודאי נמצא בידי הרופא שלך. גש אליו והוא יתייחס בהתאם לחבלה וכן לסיכון שלך לדמם (שעלול להיות מוגבר- תלוי במידת החסר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה
אלון02/09/2007פיטיטי 50-60 שניות, אני מקווה שזה המיידע הנכון, בכל אופן מה יכול לקרות לי כתוצאה מחבלה כזאת ? ואיזה בדיקות אני אמור לבקש מהרופא משפחה לעשות ?
תודה,
אלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגשה כללית של יאוש
אלון02/09/2007אני אדם מאוד ספורטיבי, ואני מאוד אוהב לשחק כדורגל זה בעקרון הספורט העיקרי שבו אני עוסק, אני מאוד נהנה מהמשחק עצמו וגם זה עוזר לי לנפש במיוחד אחרי יום לימודים או עבודה.
לאורך השנים נפצעתי מספר פעמים מהספורט הזה ואני חייב לציין שכל הפחדים והחששות
אחרי כל פציעה עקב הפקטור 11 הביאו אותי למצב שאני מרגיש שאולי זה לא שווה את זה.
יכול להיווצר מצב שהתחביב הזה בעצם יגרום לי לנזק בלתי הפיך או אם להיות קיצוני יהרוג אותי
ביום מן הימים.
חשבתי על העניין של גורל, איך לאדם כמוני שכל כך אוהב ספורט ורגיל להפצע וגם לא עושה עניין
מפציעות פתאום הופך למן חרסינה אנושית שאני צריך לשמור על עצמי כך שלא יקרה לי כלום.
זה לא קל להבין שאתה אולי צריך להפסיק את התחביב שאתה הכי אוהב לעשות אותו ולמצוא
לך עיסוק אחר אשר יתן לך את אותה הנאה וסיפוק כמו התחביב הקודם.
זה דיי מבאס שהגוף שלך מונע מימך לעשות משהו שאתה כל כך אוהב לעשות.
סתם הרגשה כללית שרציתי לשתף אתכם בה.
תודה,
אלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתיאש!!
אפרת08/10/2007היי אלון.
אני אפרת בת 19 וגם לי יש חוסר בפקטור 11 !!...
גם אני גיליתי את זה סתם ככה באמצע החיים , וכן מעכשיו אני קצת שומרת על עצמי אבל לא צריך להיסחף... ואם אתה אוהב ספורט וכדורגל במיוחד אז תשחק , רק פשוט טיפה תיזהר.
אל תשמור על עצמך כמו חרסינה!!..זה בלתי אפשרי ומציק. תחייה את החיים ורק במקרים קיצוניים מאוד תתחיל לדאוג!!
מנסיון... :)...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך :-)
אלון09/10/2007אני לא מיואש סתם חשבתי לעצמי על גורל וכל מיני שטויות כאלה :-)
תודה על התגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה....
אפרת10/10/2007גורל?... עזוב אותך... תחייה רגיל!!! זה מה שניסיתי להגיד לך ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיי רגיל !!!
אלון12/10/2007אני לא מכיר דרך חיים אחרת ואני אוהב את מה שאני עושה.
יש לך מסנגר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי..
אפרת12/10/2007זה המייל שלי [email protected]
תכתוב לי לשם...ואני אגיד לך...
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי קרישה לקוייםאסנת31/08/2007
שלום רב,
בני בן השלוש וחצי עומר עבר לפני מספר ימים בדיקות דם לפני התערבות ניתוחית.
בבדיקות הנ"ל נמצאו תפקושי קרישה לקויים ונשלחנו לסדרת בדיקות נוספת הכוללת בדיקות של PT חוזר APTP ופקטור 7 .
את ברית המילה עבר עומר ללא כל בעיה, ואת הניתוח כמובן נדחה כרגע לפחות עד שיגיעו תוצאות הבדיקות בעוד חודש וחצי.
הרופא ציין בפנינו כי יתכן שלעומר יש המופיליה.
אשמח לדעת מה אומר פקטור 7 האם עדיין יש סיכוי שהכל תקין למרות שבדיקת ה- PT לא תקינה (PT% 66 - וה- PT SECONDS 12.5 ).
ובכלל מה זה אומר האם יהייה מוגבל בדברים מסויימים האם מדובר בטיפול תרופתי קבוע?
תודה מראש, אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי קרישה
פרופ' גילי קנת02/09/2007אסנת שלום
בדיקות PT וכן PTT הן בדיקות קרישה כלליות- באם חורגות מהנורמה יש לחפש הפרעת קרישה ייחודית אשר משפיעה על מסלול הקרישה הרלבנטי. ההפרעה שציינת קלה מאוד ונראה כי לא מדובר בהמופיליה, אך לשאלות הרבות שהעלית תהיה תשובה מוסמכת בתום הבירור- אנא התייעצי עם המטולוג ילדים לאחר קבלת הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להילהליאורה גזית28/08/2007
קודם כל שיהיה במזל טוב להולדת התינוק.
ושנית רציתי להגיד לך שאת יכולה לפנות למרכז הארצי להמופיליה הממוקם בתל השומר.
אני מתארת לעצמי שאת בטח מודעת לזה אם יש לך אח חולה בהמופיליה.
ואם לו את יכולה ליצור קשר למרכז בטלפון 035302120
יש לנו צוות רופאים ואחיות מדהימים שיכולים לענות לך על כל שאלה או ספק כלשהו.
מאחלת לכם רק בריאות ואושר בגידול התינוק הרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה לליאורה גזית
הילה28/08/2007המון תודה, זה בדיוק מה שאני בודקת כרגע קשר עם המרכז להמופילה ומנסה ליצור קשר טלפוני עם דר קנת... תודה ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילה לחולי המופיליההילה28/08/2007
שלום ד"ר, לאחי יש המופילה פקטור 8, מינורי נמוך מאוד הוא מתפקד רגיל לכל דבר, ילדתי לפני חודש וחצי בן ונמצא שיש לו המופילה פקטור A, כמו לאחי , האחוזים הם 13% נכון להיום, לכן לא ביצענו ברית מילה, אנחנו רוצים לבצע ברית אך אנו פוחדים מהי עצתך ? מה עלינו לעשות? כיום בני שוקל 5 ק"ג הוא בן חודש וחצי הבדיקה בוצעה לפני מספר ימים ונמצא שיש לו המופיליה פקטור ש או 8 ב - 13%, הרופא הציע בדיקות מולקולריות ולחכות לפחות שנה ואז לעשות בניתוח כירורגי מהי עצתך ? דעתך לפי ניסיונך? אנחנו מאוד חוששים, ודואגים מיותר לציין זאת... תודה רבה , הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה..ולתינוק החדש..
אושרת..28/08/2007תצרי עימי קשר ואולי תרשמי את המייל שלך...
הייתי מאוד רוצה לדבר איתך
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאושרת
הילה28/08/2007איך מהו המייל שלך על מנת שאוכל לכתוב לך...שלי הוא:[email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברית לחולה המופיליה
פרופ' גילי קנת29/08/2007לא חייבים לחכות- ניתן בהחלט לבצע ברית תוך מתן של תרכיז פקטור 8 רקומביננטי חד-פעמי, עדיף שהברית תבוצע ע"י מוהל כירורג אשר יקפיד על טפול מקומי בדמם אפשרי (למשל תפרים) וכדאי להמשיך מספר ימים אח"כ בתרופה המונעת פרוק קרישי דם (הקסקפרון) בשתייה. בגיל מאוחר יותר אולי ניתן יהיה לבצע הברית ללא תרכיז קרישה (במידה והילד מגיב לתרופה בשם DDAVP- לתרופה יש סיבוכים בתינוקות ולכן לא כדאי לבצע הברית כעת עם תרופה זו), אך ללא ספק יהיה צורך בהרדמה כללית.
מציעה שתגיעו לבקורת והסבר מסודר במרכז ההמופיליה, אצלנו, ובהקדם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לפקטור 8 - לד"ר גלי קנת
הילה29/08/2007שלום ד"ר, תודה רבה על תשובתך המהירה, הספקתי לדבר עם ד"ר גונן מ"מרכז הבריתות", בבני ברק והוא הציע שאדבר איתך בטלפון ... ניסיתי להשיגך במרפאה אך לא היה מענה..
בכל אופן פרט חשוב אנחנו נמצאים בטיהיטי (פולינזיה הצרפתית) כרגע, בקשתי היא איך ניתן להשיגך בכדי לשוחח עימך ישירות על מנת שנוכל לתת פרטים נוספים ולקבל תמונה ברורה יותר אים יש אפשרות לעשות ברית מתי?
בנוגע לפקטור 8 באיזה גיל ניתן לתת את זה? האם זה כרוך בסיכון? מתי ניתן לבצע את הברית? אלו חלק מהשאלות... היינו רוצים לשוחח עימך לפני הגעתנו והתחלת תהליך.....
אנא אם יש אפשרות לשוחח עימך בטלפון כתבי לנו באיזה שעה נוח לך (משום הפרשי שעות) ואנו נתקשר .תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה שלום רב
מערכת BeOK29/08/2007שלום הילה,
פרסמנו את שאלתך גם [a href=http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=69 id=link]בפורום ברית מילה[/a].
אנו מקווים שתמצאי תשובות מספקות לשאלותייך.
בריאות ורפואה שלמה לך ולבני ביתך,
בברכה,
מערכת BeOK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר אם מחלת המופיליה ( מופנה לד.ד)ליאורה גזית27/08/2007
שלום לך
אני מבינה שאתה מאושר מחייך למרות המחלה.
יש לי ילד בן 4 שחולה בהמופיליה חמורה.
הילד הזה הוא הדבר הכי חשוב לי בחיים ובכל דימום או אישפוז שאנו עוברים איתו ולצערי אנו עוברים המון המון.
אני כל פעם מיתפרקת מחדש לנוכח הסבל שהבן שלי עובר.
אנחנו מנסים לגדל אותו כמה שיותר כילד רגיל.
אבל אם היתי שוב בהריון והיתי יודעת שהעובר שלי חולה בהמופיליה לא היתי חושבת אפילו פעמיים וולא היה מצב שהיתי מביאה עוד ילד לעולם כדיי שיסבול.
כי אתה לא יכול להגיד שבשעת דימום או ריתוק למיטה ושלא נדבר על דברים חמורים יותר אתה מאושר.
בכל אופן זה מה שאני חושבת.
את הילד שלי ההמופלי אנו נגדל בהרבה חום ואהבה ולנסות את הכל כדיי שהוא יהיה מאושר לפחות כדיי להקל על הסבל שהוא עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל- ד.ד.....
אושרת..28/08/2007נהנתי לקרוא את מה שכתבתה. אני הייתי מאוד רוצה לדבר איתך בבקשה תרשום לי את מספר הטלפון או פלא שלך.ומתי נוח לך שנדבר..
תודה והרבה בריאות
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאושרת
ד.ד16/09/2007טליה,
צהריים טובים ושנה טובה
מצטער שאני עונה באיחור , לא הייתי בפורום בימים האחרונים.
אני מתגורר כיום בשוויץ - באזל
מספר הטלפון שלי הוא 0041612715011
זמני הפנוי הוא בעיקר בשעות הערב המאוחרות לאחר השעה 10:00 בלילה, כרגע אין הפרשי שעות בין שוויץ לישראל.
לידיעתך, יום ראשון הבא אני טס לארץ לשלושה שבועות, כך שלא אהיה זמין בטלפון הנ"ל.
אשמח לשוחח
דובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר עם מחלת המופיליה
ד.ד16/09/2007ליאורה, שלום
ראשית ברצוני לברך אותך ואת כל משפחתך היקרה, בשנת אושר ועושר, אורה ושמחה, רוגע ושלווה, והמון בריאות ונחת.
ליאורה, האמיני לי, אני מבין מאד לליבך, אין ספק שלכל אדם, על אחת כמה וכמה שלהורים, קשה לראות את ילדם סובל, לכאוב איתו, להתרוצץ איתו במרכזים רפואיים, לדאוג לו יום ולילה, לקוות שהיום יעבור בשלום, כל אלו הם רק מקצת מן התחושות שעובר כל הורה לילד מיוחד.
בלא להיכנס לדיון אם לידה כזו היא חיובית או לא, אני רוצה לנחם אותך במקצת עד כמה שהדבר אפשרי, ולהרגיע אותך במעט.
לדעתי, (ואולי כדאי להתייעץ עם אנשים נוספים שחוו מצבים אלו), גילו של בנך הוא הגיל היותר קשה של המחלה, הילד מצד אחד, כבר רץ ומשתובב, קופץ ונופל, מטפס ומשתולל, ומצד שני, הוא עדיין לא מודע למגבלה של גופו, הוא עדיין לא יודע לעשות את אותם דברים ממש, אלא בצורה יותר זהירה, ולכן באופן טבעי, הדימומים אצלו הם רבים יותר, יתכן וגם שעד שהדימום התוך פרקי מתגלה, כבר עובר קצת זמן ולכן הכאב אף חזק יותר.
אין ספק שזהו זמן לא קל בכלל, ואתם כהורים אוהבים כואבים איתו את מכאוביו.
אבל אני חושב שכאשר הוא יגדל בעזרת השם, הוא ילמד לחיות עם המחלה בצורה הרבה יותר רגועה, יתכן ויהיו דברים שימליצו לו שלא לעשות, אך ככל שידוע לי ההמלצה היום הוא להשתדל להעניק לילד חיים נורמטיבים לחלוטין כל עוד הדבר מתאפשר, עם הזמן הוא ילמד לזהות את הדימומים (גם הדימומים הספונטניים) במהירות רבה יותר, דבר שיקל עליו את הכאבים בגלל הטיפול המהיר.
אני מבין מאד לתחושות ליבך, אך אני מקווה מאד שבעוד כמה שנים כאשר תוכלי להסתכל על הימים האלו במבט לאחור, ולראות כמה שבנך התקדם מאז, כמה אושר הוא חווה יום יום עם הורים טובים, עם משפחה תומכת, עם חוויות ותחביבים, ועם כל הדברים והרגעים הקטנים שעושים את חיינו למאושרים, אזי תביני לתחושות ליבי שעם כל הכאב שעברתי בימי חיי (ועברתי הרבה, האמיני לי) לא הייתי רוצה לוותר על כל האושר והשמחה שחוויתי עד היום, בפרט שהיום שלמדתי ברוך השם להתמודד עם המחלה, החיים נעים פחות או יותר במסלולם הרגיל למעט חריגות קלות פה ושם.
לסיום אני מאחל לכם שוב המון בריאות והרבה נחת מילדכם החמוד.
מכל הלב
ד.ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלתו של ברקליאורה גזית27/08/2007
לד"ר גילי קנת
בהמשך לתשובתך לברק לגביי המופיליה B .
האם אחוזיי הקרישה בגוף משתנים לטובה אם הגיל גם אצל חוליי המופליה קשה עד חמורה.
או רק במצבים של המופלייה בנונית שנהפכת לקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לשיפור בקרישה בהמופיליה B
פרופ' גילי קנת27/08/2007במקרים מסוימים בלבד (מוטציות באזור התחלת הגן של פקטור 9) ניתן לאבחן תת סוג של המופיליה B, המכונה המופיליה B ליידן, על שם העיר בהולנד בה אובחנה מוטציה זו. אך ורק בחולים אלה רמות הפקטור עולות עם הגיל והם יכולים להפוך מקשים בינקות לבינוניים וקלים בהמשך אם כי לא להחלים לגמרי מן המחלה. זהו מצב ייחודי ואין להסיק ממנו על כלל חולי המופיליה B אשר ברוב המקרים נגרמת דווקא על רקע מוטציות אחרות של הגן של פקטור 9...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ישנם מקרים שאנשים חולים נרפאו?ברק23/08/2007
יש דיווחים, בוודאי- אם כי בודדים. מאחר ופקטור 8 מיוצר בכבד קיימים דיווחים על חולים קשים שעברו השתלת כבד (לא בגלל המופיליה) ונרפאו מהמחלה.
בנוסף קיימים היום נסיונות לריפוי גנטי ע"י "השתלה" של גנים בריאים מהונדסים במעבדה לחולים- המטרה היא "להדביק" את החולה ולגרום לי לייצר גנים בריאים שאינם מכילים הפגם הגורם להמופיליה- הנסיונות כבר מבוצעים בעולם (לא בארץ) על קבוצות חולים אך עדיין לא הצליחו לתקן את ההמופיליה במידה מספקת ולזמן מספיק ממושך.
עוד נקודה מעניינת בספרות: אצל חלק מחולי ההמופיליה (והדבר מדווח בחולי המופיליה B) קיים שיפור ברמת פקטור הקרישה שהם מייצרים והמחלה הופכת קלה יותר עם הגיל- למרות שאין החלמה מוחלטת. לא ידוע על תופעה דומה בחולי המופיליה A* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריפוי של חולי המופיליה
פרופ' גילי קנת26/08/2007האם ישנם מקרים שאנשים חולים נרפאו?
יש דיווחים, בוודאי- אם כי בודדים. מאחר ופקטור 8 מיוצר בכבד קיימים דיווחים על חולים קשים שעברו השתלת כבד (לא בגלל המופיליה) ונרפאו מהמחלה.
בנוסף קיימים היום נסיונות לריפוי גנטי ע"י "השתלה" של גנים בריאים מהונדסים במעבדה לחולים- המטרה היא "להדביק" את החולה ולגרום לי לייצר גנים בריאים שאינם מכילים הפגם הגורם להמופיליה- הנסיונות כבר מבוצעים בעולם (לא בארץ) על קבוצות חולים אך עדיין לא הצליחו לתקן את ההמופיליה במידה מספקת ולזמן מספיק ממושך.
עוד נקודה מעניינת בספרות: אצל חלק מחולי ההמופיליה (והדבר מדווח בחולי המופיליה B) קיים שיפור ברמת פקטור הקרישה שהם מייצרים והמחלה הופכת קלה יותר עם הגיל- למרות שאין החלמה מוחלטת. לא ידוע על תופעה דומה בחולי המופיליה A
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיבוכים שנגרמים כתוצאה מהמחלה?בראלית31/07/2007
קראתי שיש לא מעט סיבןכים לכבד, זה נכון?
המופיליה וסיבוכים בכבד
פרופ' גילי קנת05/08/2007למחלת ההמופיליה סיבוכים הנובעים מקיום דימומים ועיקרם פגיעות כרוניות במפרקים ומגבלות ניידות. השימוש בתרכיזי קרישה , שהוזרקו לוריד, ואשר מקורם היה מתרומות דם, גרם בעבר להדבקה בנגיפים (כמו צהבת זיהומית מסוג C)- על רקע הדבקה זו קיימת פגיעה אפשרית בכבד בחלק מן החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קראתי על המחלהתל אביבית22/07/2007
לא יודעת איך להגיד לכם את זה - אבל זה נשמע לי נורא קשה. כל הכבוד לכם שאתם פועלים עבור החולים, האם ניתן יהיה למצוא תרופה?
תרופה להמופיליה
פרופ' גילי קנת22/07/2007תל אביבית יקרה, המופיליה הינה, כאמור, מחלה גנטית עם חסר ידוע בגורם קרישה בדם.
הטיפול המיידי: החזרת גורם הקרישה לדם במצב ש ל דימום כדי "לנרמל" את מערכת הקרישה- קיים וזמין לכל חולה ומתבצע בהזרקה עצמית, באופן ביתי ויומיומי לפי הצורך.
הטיפול "הסופי" הינו ריפוי גנטי, ע"י "הדבקה" של הגוף בגנים בריאים שיגרמו לייצור של גורמי קרישה תקינים במקום הגנים "החולים" של חולי ההמופיליה. קיימים היום בעולם כבר נסיונות לריפוי גנטי של המופיליה בבני אדם- לצערנו עדיין לא הצליחו להעלות מספיק ולאורך זמן את רמות גורמי הקרישה בדם ולהתגבר על המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגאינטרון להפטיטיס כמה זה עולה??צדוק הצהוב19/07/2007
שלום לכולם
אני חולה צהבת HCV והתחלתי טיפול בפגאינטרון. אני בחודש השני לטיפול.
כשלקחתי מקופת החולים הכללית מנה ראשונה ל-4 שבועות (מנה של 150 מק"ג) דרשו ממני 367 ש"ח. לאחר שהתאוששתי מההלם הראשוני, הלכתי היום לקחת מנה נוספת ל-4 שבועות נוספים ודרשו ממני 715 ש"ח. האם מישהו יודע כמה עולה הטיפול? היכן מבררים? כיצד זה ייתכן שמחיר התרופה תלוי ברוקח אליו אני ניגש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלויות טיפול במכבי שרותי בריאות
מיכל זיו20/07/2007שלום רב,
במידה ואתה חולה כרוני, להלן הפרסום במכבי שרותי בריאות בנושא:
חולה כרוני מוכר ישלם השתתפות עצמית על כל התרופות שבסל הבריאות, עד לתקרה של 1,470* ₪ לחציון (ינואר עד יוני; יולי עד דצמבר).
מהחתומים על הוראת קבע והמשלמים היטלי רופא מחשבון הבנק - סכום זה ייגבה בשישה תשלומים חודשיים קבועים עד לגובה של 245* ₪ לחודש בממוצע.
מי שאינו חתום על הוראת קבע - ישלם את ההשתתפות העצמית הנדרשת בבית המרקחת ויפנה לסניף לקבל החזר על הסכום ששילם מעבר לתקרה החצי-שנתית.
בריאות שלמה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלויות טיפול בשרותי בריאות כללית
מיכל זיו20/07/2007תקרה רבעונית לתרופות בסל ובמרשם לחולה כרוני (ליחיד)
715 שקלים לרבעון
ההנחה ניתנת באופן אוטומטי במעמד הרכישה בבית המרקחת
תקרה רבעונית לתרופות בסל
ובמרשם לחולים כרוניים מעל
גיל פרישה המקבלים גמלת
השלמת הכנסה (ליחיד)
357 שקלים לרבעון ההנחה ניתנת באופן אוטומטי במעמד הרכישה בבית המרקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)