פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד שאלה
    דידי
    22/08/2008

הי הגר שאלתי שאלה זו ב4.8 כנראה פספסת. בכל מקרה, מה יהיה משקל אידיאלי לילד בן 8 שגובהו 1.35 מטר ? עכשיו עם החזרה ללימודים האם תקין לאכול בבוקר כריך מ לחפ קל פרוסה אחת ם גבינה או ריבה דיאט ו שתיה חמה ומה הכי כדאי לקחת לבית הספר על מנת לא להיות מורעב עד ארוחת הצ הריים- לצערי שוב צהרונית... ? אוכל שם רק שניצלונים עם תוספות משתנות. מה כדאי לתת בבית שחוזר בשעה ארבע? ומה לארוחת ערב? המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה

הוספת תגובה

• תשובות לדידי

ענת אשכול
    01/09/2008

הי דידי,
    בשאלתך מה- 22/08 פנית להגר ועל כן לא עניתי עליה. אין שום כוונות רעות... מקווה שעכשיו אני אצליח לענות לך...
    משקל תקין לילד בן 8 בגובה 1.35 הוא עד כ- 32 ק"ג.
    ארוחת הבוקר אותה ציינת נשמעת לי טובה מאוד.
    לבי"ס מומלץ לשלוח כריך (אם בנך במשקל עודף אז כדאי מלחם קל) עם גבינה או טחינה או חומוס (שכבה דקה) +ירקות חתוכים בקופסא. אם מגיע מוא מאוחר לארוחת צהריים מומלץ להוסיף גם פרי (כדאי שלא יגיע רעב מידי לארוחת צהריים, אחרת יאכל כמות מאוד גדולה בארוחה זו)
    לארוחה של אחה"צ מומלץ לתת פרי+ מעדן 0% או יוגורט או חצי כוס דגנים +חלה או פרוסת לחם קל + גבינה
    לארוחת ערב : סלט או ירקות חתוכים +כפית שמן זית +2 פרוסות לחם קל +ביצה/ טונה/ פרוסת גבינ"צ לייט (אפשר לעשות טוסט עם קצת קטשופ)+ 2 כפות גבינה לבנה או קוטג' או גביע יוגורט טבעי.
    לא ציינת בפני מה משקלו של בנך ההמלצות נכונות. אם בנך סובל מעודף משקל ההמלצות מתאימות לו. ומידה ומשקלו תקין- אין צורך בלחם קל ואפשר לתת מעדן רגיל.
    שנת לימודים מוצלחת ופוריה!
    בהצלחה
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה.

לילי נוי
    02/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי הגר
    אור
    21/08/2008

אני בת 13 וחצי והשנה 14 ואני עולה לכיתה ט. אני שוקלת מעל ומעבר! אני שוקלת 85 קילו והגובה שלי הוא 1.61 מזל שאני דיי גבוה ככה השומן לא בולט.. ככה אני חשבתי תמיד אבל התחיל להימאס לי כל המצב הזה... אני ניסיתי תמיד לרדת אם הפחתת קלוריות והרבה הליכות אבל תמיד אחר כך אני נדברת ומתחילה לאכול! אני יודעת שאני יכולה לשמור על דיאטה.. אבל לפעמים כשאני רוצה לצאת להליכה אני מרגישה כל כך עייפה ומחליטה לא ללכת! וזאת בעיה חמורה מיצדי! אחותי גם שקלה הרבה שהייתה בגילי.. והיא הרזתה לפני שהגיעה לכיתה ט ועברה שינוי והיא שומרת על מדקל מאוד יפה עד היום.. אמא שלי אומרת לי בואי גם את תעברי שינוי.. ואני מנסה ומנסה וזה לא עוזר! לפעמים נראה לי שהאכילה עברה כבר להיות מחלה! נרשמתי לדיאטה בבית חולים בלינסון וזה לא עזר.. רק שמרתי על המשקל שלא יעלה.. ונרשמתי גם לשומרי משקל! אבל ירדתי רק 5 קילו וכשפרשתי התחלתי לאכול שוב.. אמא שלי תמיד דוחקת בי להרזות ואני לא יכולה! כלום לא עוזר ולפעמים אני חושבת שאין כבר תקווה... אולי יש לך פתרון בשבילי בבקשה! תודה רבה אור

לקביעת תור
    סגירה
    היי הגר

הוספת תגובה

• תשובה לאור המקסימה

ד''ר הגר שפר
    27/08/2008

הי אור

אני מבינה את התסכול שלך והכאב שלך ממש נוגע לליבי.

אני יכולה לספר לך שבחוגים שלנו ב- EASY WAY ילדים יורדים במשקל, נהנים מכל רגע וגם שומרים על משקל נמוך.
    את מוזמנת להכנס לאתר ואשמח לראות אותך באחת הקבוצות ולעזור לך לרדת במשקל ולשמור על ההצלחה

מקווה לראותך

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכולה..

אור
    30/08/2008

הייתי נורא רוצה להירשם! נכנסתי לאתר וראיתי! ונדהמתי! אבל אני גרה בפ"ת ואני לא יכולה להירשם כי זה רחוק ממני.... אז מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי בכל זאת..

אור
    30/08/2008

אני מנסה כל פעם לבנות לי תפריט יומי משלי ללימודים או חגים אבל אני לא מצליחה! אולי תעזרי לי בבקשה??? ובכל זאת תודה רבה על הכל! =]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמנהה=\
    אורנה
    21/08/2008

היי, קוראים לי אורנה ואני בת 14 וחצי אני ילדה שמנה, ממש שמנה, הגובה שלי הוא 1.66 והמשקל שלי הוא-87 (אני מתארת לעצמי שכבר יותר). איזה דיאטה תתאים לי? תוכלי להמליץ לי על תפריט מסויים?

לקביעת תור
    סגירה
    שמנהה=\

הוספת תגובה

• גם אני בדיוק כמוך

אור
    21/08/2008

אני מנסה ומנסה אבל אני לא ממש מצליחה.... מה שאני יכולה להמליץ לך זה לשתות 2 כוסות מים לפני כל ארוחה ולאכול קודם סלט ואחר כך פחמימות כי אומרים שזה עוזר להשביע אותך... אם קיבלת תגובה של עזרה תוכלי בבקשה להודיע לי.. תודה רבה =] בהצלחה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי
    חסוי
    19/08/2008

אני בנובמבר 13 ואני 1.59 הגובה ואני שוקלת בסביבות ה45 וחצי האם אני שמנה אם כן כמה אני צריכה להרזות?

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תענו לי

הוספת תגובה

• את בכלל לא!

אור
    21/08/2008

אני חושבת שאת נשמעת לי רזה מאוד לעומת המצב שלי!!!! תאמיני לי את עוד רזה לעומתי ! אם את באמת רוצה לרדת (למרות שנראה לי שאת לא צריכה..=]) את יכולה לרדת 2 או 3 קילו ואת תיראי מושלמת! =]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כתבתי הודעה ולא ענית!!!!
    חסויה
    19/08/2008

שם ההודאה המשקל שלי וכמה שאלות תעני בבקשה

הוספת תגובה

• תשלחי אותה שוב -מבטיחה לענות

ד''ר הגר שפר
    27/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה והרזיה דחופה
    עדי
    18/08/2008

שלום קוראים לי עדי ואני בת 11 אני והורי עוד מעט נוסעים לאילת ופני כשנה החילה בעייתי התחלתי לאכול ומזאת השמנתי יתרה מזאת ביץ אני נוהגת ללכת עם טיץ לבית הספר והמותניים שלי נהיו מלאות כך שאני לא יכולה לכת עם טיץ לבית הספר בקשר לנסעיה לאילת אני נהיתי שמנה ואני נראת שמנה בחולצות מסוימות ובבגד ים{אך אני יכולה עדיין ללכת עם הבגדים הללו} מה אני כולה לעשות?ומה לאכול?

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה והרזיה דחופה

הוספת תגובה

• תשובה לעדי

ד''ר הגר שפר
    18/08/2008

הי עדי
    נשמע לי שכבר זמן מה אינך מרוצה ממשקלך, אני מציעה שתקשי מהוריך לקחת אותך לאשת מקצוע - תזונאית שמתמחה בתזונת ילדים ונוער, כך יעזרו לך לבנות תפריט בריא ולרדת במשקל וגם לשמור על כך.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה אני צריך לשקול כדי להיות ממוצע?
    תומר
    15/08/2008

היי אני בן 14. הגובה שלי הוא 1.68 . ואני שוקל 65 [ המוןןן ] כמה אני צריך לשקול כדי להיות ממוצע ???

הוספת תגובה

• תשובה לתומר

ד''ר הגר שפר
    18/08/2008

הי תומר
    לפי הטבלאות והגרפים - אם תרד 4-5 קילו המשקל שלך חהחה תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה!!!
    חסויה
    14/08/2008

היי אני בת 12 אני שוקלת 56 והגובה שלי הוא 1.57 יש לי בטן שמנה ולאחרונה ההיקפים שלי גדלו וזה ניראה כאילו יש לי גוף גיטרה ואני חייבת לרדת לפחות 4 קילו האםם תוכלו לעזור לי להביא לי תפריט שבועי ? אשמח מאוד אם תוכלו לעזור במהרה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה!!!

הוספת תגובה

• תשובה לחסויה

ד''ר הגר שפר
    18/08/2008

שלום לך

אם תכתבי לנו מה את אוכלת נשמח לעזור לך להרכיב תפריט בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי הגר
    יעל
    14/08/2008

עשיתי לפני חודשיים דיאטה והשלתי 5 ק"ג ממשקל גופי וכעת אני שוקלת 50 הגובה שלי הוא 1.60 כולם אומרים לי שאני רזה כי באמת רזיתי וגם אני שמה לב אבל הרגליים שלי ממש מדלדלות, ויש לי צמיגים בבטן שממש מפריעים לי אני אוכלת הכל ובריא אבל אמא שלי כל הזמן טוענת שאני לא אוכלת ושאני אנורקסית זה ממש לא נכון וגם רואים שלא והיא יודעת שלא כי יש לי בטן שמנמנה ואני תמיד אוכלת כי אני גם אוהבת לאכול,אבל היא בשלה. היא קבעה לי תור לדיאטנית אבל זה רק בעוד חודש. ואני כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי.אני לא רזה כמו שהיא חושבת,בכלל לא. והבטן שלי נורא מטרידה אותי. מה שכן אני כל הזמן סופרת קלוריות של אוכל שאני מכניסה וכל הזמן מקטרת להורים שלי על ככה שיש לי בטן שמנה. אני עושה הליכה 3 פעמים בשבוע כל פעם 50 דקות אני אוכלת: בבוקר אני אוכלת 2 פירות ואז מעדן דיאט ודגנים כנשנוש בארוחת צהריים אני אוכלת 2 פרוסות לחם קל עם טונה בשמן עגבניות ומלפפונים עם זיתים ,או יום אחר שניצל עם ציפוי מעודן גרגירי חומוס זיתים טחינה ירוקה ורוטב סלסה ומלפפון ועגבנייה,או שביצה עם טחינה ורוטב סלסה עם ירקות וזיתים ,או שמרק עוף עם ירקות(בצל קישוא תפוח אדמה) ואורז עם זיתים,ולפעמים מרק עדשים עם אורז ,קצת חלה ,ושניצל.ולפעמים המבורגר שמחממים במיקרו עם לחמניה ,רטבים וירקות בין לבין אני אוכלת פירות(מילון אבטיח שזיץ אפרס או תפוח) ולפעמים ארטיק דיאטטי שזה 60קלוריות ליחידה שלפעמים אני אוכלת מזה 2 ארטיקים. ובערב אני אוכלת קוטג' עם ירקות וזיתים ולפעמים מעדן או שארוחת ערב חמה עם ההורים. ובמשך כל היום אני שותה המון מים. ולפעמים אני חוטאת במסטיק או עוגיות שוקולד. לפעמים עדיין יש לי תחושה של רעב ואני פונה לכיוון המתוקים או הנשנושים. ולפעמים שקדים או עוד שוקו. אני עושה 10 נשימות עם התכווצות של הבטן ועולה 10 קומות ביום במדרגות. אבל הבטן זה דבר שמאוד מפריע לי ואני מאוד עצובה מזה. מה אני צריכה לשנות בתפריט שלי??אאו בספורט?או בכלל באורח חיים? תודה מראש,יעל:)

לקביעת תור
    סגירה
    היי הגר

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ד''ר הגר שפר
    18/08/2008

הי יעל
    קודם כל, כך הכבוד שהצלחת לרדת ככה במשקל.
    התפריט שלך בסך הכל נראה בסדר, חשוב שלא תתעסקי יותר מידי במה אכלתי, כמה קלוריות וכו'
    ופשוט תאכלי ותיהני מהחיים.
    לגבי הבטן לדעתי אם תעשי כפיפיות בטן כמו שצריך ויום-יום, לא תהיה שום בעיה ותצליח לרדת בהיקפים ולהראות נפלא.
    יש במגוון אתרים תרגילי בטן אז תעשי לפחות 5 תרגילים כל יום ותראי שינוי גדול - אני מבטיחה.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט ומשקל
    avi
    14/08/2008

שלום אני עוסק בכדורסל כ4-5 פעמים בשבוע, כל פעם שעתיים בערך המשקל שלי הוא 97 והגובה שלי 1.91, יש לי עודף משקל שהייתי רוצה להוריד האם את יכולה לרשום לי תפריט בסיסי (לפי מה שהבנתי אני צריך לצרוך כ3000-3200 קלוריות ביום), של ארוחת בוקר, ארוחת צהריים, אחרי האימון, ערב ועוד איזה 2 ארוחות ביניים.. וככה אני ידע פחות או יותר לנווט את עצמי. לפי מה שהבנתי אני צריך על כל 2 קילו גרם חלבון, ככה שאני צריך נראה לי 48 גרם חלבון ביום, שאת הרוב אני יצרוך אחרי האימון. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט ומשקל

הוספת תגובה

• דרך אגב בן 14 וחצי

avi
    14/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה
    פרנצ'סקה
    11/08/2008

אני צריכה עזרה או חוות דעת חברות שלי אומרות שאני רזה מדי אבל זה לא נראה לי ככה אני 165 ושוקלת 50 קילוגרם האם אני צריכה לרדת במשקל חברות שלי אומרות שלא אבל אני מרגישה שכן...אז הייתי רוצה חוות דעת ממישהו מקצועי אני לא רוצה ללכת לרופא כי אני לא מרגישה בנוח....

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

• תשובה לפרצ'סקה

ד''ר הגר שפר
    18/08/2008

הי פרנצ'סקה
    חברותייך צודקות, את רזה וממש אינך זקוקה לדיאטה.
    המשקל שלך נמוך ביחס לגובה, אז תפסיקי לדאוג ותיהני מהגוף שלך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרו ליח בבקשה
    דניאל
    09/08/2008

שלום אני דניאל אני בן 14 עוד שלושה חודשים אני הגובה שלי הוא 164 ואני שוקל 58.6 השאלה שלי כמה אני צריך להורידה ואיך צריך עזרה בדחיפות

לקביעת תור
    סגירה
    תעזרו ליח בבקשה

הוספת תגובה

• תשובה לדניאל

ענת אשכול
    11/08/2008

הי דניאל,
    לפי הגיל, והגובה- משקלך מעט גבוה. אינך שמן אך בהחלט הייתי מציעה לך לסגל הרגלי אכילה בריאם ונכונים: אכילה מסודרת של כל אבות המזון, צריכת ירקות ופירות, אכילת מוצרי חלב דלי שומן (5%), הפחתת מאכלים מטוגנים ושמנים (כגון: ג'חנון, ציפס, בורקסים, עוגות ,עוגיות...) וכן הפחתת ממתקים, חטיפים ושתיה מתוקה מכל סוג.
    בנוסף הייתי מציעה לך להתחיל לבצע פעילות גופנית שאתה אוהב -כל יום (הליכה/ כדורגל/ כדורסל/ שחיה וכו')
    בנוסף אם אתה רוצה את מוזמן לכתוב לי מה אתה אוכל במשך יום מלא ואני אראה מה אפשר לשנות/ לשפר.
    שיהייה בהצלחה!
    המשך חופש נעים
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים מלאה
    שרון
    07/08/2008

שלום! הבת שלי בת שנתיים שוקלת 15 ק"ג. רופאת הילדים אומרת שהיא מלאה וצריך לעקוב אחרי הרגלי התזונה שלה.במשפחה שלי יש מודעות רבה לתזונה נכונה.הילדה לא אוכלת כמות גדולה של אוכל, וגם לא מאכלים שומניים.מה שכן, לאחר ארוחת צהריים אני מסכימה לה ממתק 1 שזה בדרך כלל שוקולד,ועכשיו בחופש ארטיק קרח 1!אני לא רועה לנכון לימנוע ממנה ממתקים לגמרי, בגלל שהיא נראת מלאה. העם אני אמורה להידעוג ולרוץ לדיאטן או שאולי החברה לוחצת מידי ואיפשר להרשות לילדה בת שנתיים להיות קצת מלאה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנתיים מלאה

הוספת תגובה

• תשובה לשרי

ענת אשכול
    11/08/2008

שלום,
    בתך אכן נמצאת באחוזון 95 שזהו האחוזון הגבוה. יחד עם זאת איני יודעת מה גובהה- אם גם בגובה היא באחוזון זה אז אחוזון המשקל תקין.
    בכל מקרה- אני מצטרפת להמלצת הרופא כי יש לעקוב אחרי קצב העליה שלה במשקל ובגובה ,לוודא כי תזונתה מאוזנת ובריאה וכן לוודא כי היא פעילה.
    אין צורך להלחיץ אותה ולמנוע ממנה- אך בהחלט מומלץ להגביל ממתקים וחטיפים, להוציא שתיה מתוקה מהבית, לשלב ירקות בכל ארוחה ולעודד אותה להיות כמה שיותר פעילה.
    שיהייה בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוהבת לאכול
    נונה
    07/08/2008

שלום רב אני אמא לילדה בת 10, ובתי אוהבת לאכול מאד עד כדי כך שהיא ממש משמינה ,כבר הספקתי לראות איך היא מתפתחת מהר (גופנית), לפעמים קשה לי להתמודד עם זה ,למרות שאני מסבירה לה ,ואומרת לה שיהיה לה קשה להתקבל בחברה אם היא תהיה שמנה ,הבעיה היא שאוכל אני לא מחסירה לה ,אבל יש מצבים שאני ממש מבקשת ממנה לא לאכול ,אפילו שהיא כל הזמן הזמן טוענת שהיא רעבה ,ובנוסף לזה היא גם כל הזמן מתלוננת על כאבי בטן, או שאפילו היא מגיעה למצב שהיא משלשלת ,האם יש איזה פתרון למצב הזה ,או אולי כדי לקחת אותה לדיאטטית ,אם את יכולה להשיב לי אודה לך מאד

לקביעת תור
    סגירה
    אוהבת לאכול

הוספת תגובה

• תשובה לנונה

ענת אשכול
    11/08/2008

שלום,
    קודם כל לא רשמת לי את הגובה והמשקל של ביתך ככה שאיני יודעת להגיד אם היא אכן בעודף משקל.
    אני בהחלט מבינה את דאגתך שמא ביתך תהייה שמנה, ואני בהחלט חושבת שבמידה והיא אכן בעודף משקל יש צורך לטפל בעניין. יחד עם זאת ההערות מהסוג שאת מספרת שאת מעירה לה לא יסיעו אלא רק ילחיצו אותה יותר. יש צורך לעשות שינוי בבית מבחינת הרגלי אכילה. לשם כך אני בהחלט ממליצה לך לפנות לדיאטנית שתסייע לכן בתהליך.
    שיהייה בהצלחה!
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנת יתר או לא?
    רונה
    07/08/2008

אני ילדה בת 11 ואני שוקלת 35. האם זהו יתר משקל לגילי? האם אני יכולה להתחיל דיאטה כבר בגיל כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    השמנת יתר או לא?

הוספת תגובה

• שחכתי דבר..

רונה
    07/08/2008

שחכתי להוסיף שאני מטר 40

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לרונה

ענת אשכול
    11/08/2008

הי רונה
    משקלך תקין ביחס לגובהך ולגילך!!!!!
    אין שום סיבה שבגללה את צריכה "להתחיל דיאטה" אם את רוצה לשמור על בריאותך וגופך, אני מציעה לך לסגל לך הרגלי אכילה בריאם ונכונים: אכילה מסודרת של כל אבות המזון, צריכת ירקות ופירות, אכילת מוצרי חלב דלי שומן (5%), הפחתת מאכלים מטוגנים ושמנים (כגון: ג'חנון, ציפס, בורקסים, עוגות ,עוגיות...) וכן הפחתת ממתקים, חטיפים ושתיה מתוקה מכל סוג.
    בנוסף הייתי מציעה לך להתחיל לבצע פעילות גופנית שאת אוהבת (אולי איזה חוג כייפי?)
    בכל אופן אני חוזרת- אינך צריכה דיאטה!
    המשך חופש נעים...
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה