פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה אצל תינוק בן 8 חדשים
    שרי
    06/08/2008

יש לי בן מאד חמוד בן 8 חדשים, מפותח, חייכן ומתקשר היטב. נולד לאחר הריון תקין במשקל 4.55 קילוגרם, ללא סוכרת במהלך ההריון- גובהי 1.70 ועליתי בהריון בס"כ 12 ק"ג, איני סובלת מעודף מישקל משמעותי (שוקלת כ 67 ק"ג), בעלי 1.87 עם עודף משקל קטן- והוא עצמו נולד כמעט 5 קילו כך שלא היינו מוטרדים מסוגיית המישקל לאחר הלידה. לכאורה התפתחותו תקינה- חוץ מהזחילה בה הוא מעט מאחר (זוחל ברוורס....). כשהיה בן 6 חדשים שקל מעט יותר מ-10 ק"ג (ינק הנקה כמעט מלאה) ומאז רק ממשיך להתפתח (צריכה לבקר בטיפת חלב שוב בקרוב). הוא אוכל פחות או יותר 4 בקבוקים של חלב אם/סימילאק 240 מ"ל, ולא תמיד מסיים. בנוסף מקבל פעם ביום גרבר/פרי ומנה של בטטה וקישוא עם הודו (הכל טחון כמובן....). אחת ל- מקבל איזו פריכיית אורז, או פרוסת לחם או ביסקוויט- ממש לא רציני, ובכל זאת אני די מוטרדת שהוא מעלה במשקל מדי מהר (נראה בהתאם...) כמוכן מקבל שתיה- מים, או תה קמומיל (כ300 מ"ל סה"כ). האם יש לי סיבה לדאגה?????? תודה מראש..... (=

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנה אצל תינוק בן 8 חדשים

הוספת תגובה

• תשובה לשרי

ענת אשכול
    11/08/2008

שלום שרי,
    מהנתונים שמסרת לי נראה כי בנך החמוד גדל כרגע לאורך האחוזון שבו נולד... זהו האחוזון הגבוה, אך כרגע אין סיבה לדאגה. יש צורך להמשיך ולעקוב אחר ההתפתחות, העליה במשקל והאורך (זהו פרמטר חשוב שלא רשמת לי...).
    בכל מקרה כרגע תזונתו נראת טובה ומאוזנת. אם תה הקמומיל ממותק- הורידי אותו לחלוטין (ובכלל הימנעי מלהציע לו כל שתיה מתוקה).
    כמו כן הייתי מציעה לך כבר עכשיו לאפשר לו לסגל הרגלי אכילה נכונים ובריאים: הפחיתי מזונות מתוקים וחטיפים (ביסקוויטים, במבה ומעדנים מתוקים לכשיתחיל) והגישי לא ירקות, פירות, גבינות לא ממותקות (כמובן ע"פ סדר הצגת המזונות המותר!)
    לסיכום- אין מה לדאוג, יש להמשיך לעקוב ולהתחיל בחינוך לתזונה נכונה.
    שיהייה בהצלחה ובכיף!
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה על שענית לי...........
    חסויה
    04/08/2008

אז ככה בבוקר אני אוכלת שתי פרוסת לחם+ירקות גבינה ותפוח בצהריים אני אוכלת פחמימות וירק ובערב אני אוכלת את אותו הדבר כמו בבוקר בבניים אני אוכלת לפעמים קרקר ותפוח ולפעמיים ארטיק ותפוח או מעדן ובארוחה מותרה אני אוכלת אים המשפחה ביום שישי בערב אז זהו..... שאין לי מושג איך להוריד את השומנים שנותרו וזה ושאין איך להוריד אותם זה ממש מציק לי אני מרגישה כיאלו שאין שום דבר שאני יכולה לעשות בקשר לזה אני לא חושבת שדיאטנית תעזור לי אני שואלת את הוריי בקשר לשאיבת שומן ואם מגיבים בצורה אדישה ומופתעת אני רוצה להוריד את התחת ואת הבטן ...... מה עליי לעשות........???? ולא ענית לי אם המשקל שלי תקין??? גובה משהו כמו 1.60 משקל בערך 64 מחכה לתשובה חסויה =[

הוספת תגובה

• תשובה לחסויה

ענת אשכול
    11/08/2008

שלום לך,
    קודם כל לגבי משקלך- המשקל שלך כיום הוא עדיין מעט גבוה (עודף משקל- לא השמנה), אם כי חשוב לציין שכיוון שהורדת כל כך הרבה שימור של המשקל הנוכחי הוא כבר הישג אדיר!!!!
    אני בטוחה שאם תמשיכי להקפיד על אכילה מסודרת ונכונה המשלבת פעילות גופנית- תגיעי למשקל תקין.
    לגבי שאיבת שומן- קודם כל בגילך ממש לא מומלץ לבצע ניתוחים מסוג זה ואני די בטוחה שאין רופא שיסכם לעשות לך ניתוח שכזה. חוצמזה- הפתרון הכי יעיל, בריא וטוב הוא ביצוע פעילות גופנית- ממה שכתבת לי לא נראה לי שאת עושה פעילות. התחילי לבצע פעילות גופנית יום יום ואני בטוחה שהבטן, הירכיים והישבן יתחזקו!!!
    לגבי התפריט שלך- בסה"כ נראה בסדר גמור. הצעות לשיפור:
    1- הורידי את התפוח מארוחת הבוקר הוא מיותר. איכלי תפוח בארוחת ביניים
    2- בארוחת צהריים אני ממליצה לך למדוד סה"כ כוס פחמימה (אחרי בישול) ולהוסיף מנה בשרית (+ירקות כמובן)
    3- בארוחת ערב: סלט ירקות +2 פוסות לחם +גבינה 5% +ביצה/ טונה
    4- לא כתבת לי מה את שותה- הימנעי ממיצים מכל סוג ושתי מים ( לפחות שתי כוסות בכל ארוחה)
    5- פעילות גופנית!!!!!!!!!!!!!!!!
    המון בהצלחה!
    המשך חופש נעים
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת בוקר
    אורי
    04/08/2008

שלום אני בן 13 והייתי רוצה לדעת אם ארוחה של שתי ביצים מקושקשות שמטוגנות במעט שמן קנולה ומגיעות עם 2 פרוסות לחם 2 כפות גבינה גדולות וסלט עגבניה ומלפפון נחשבת כארוחת בוקר בריאה?

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת בוקר

הוספת תגובה

• ארוחת בוקר

אורי
    06/08/2008

שלום אני בן 13 והייתי רוצה לדעת אם ארוחה של שתי ביצים מקושקשות שמטוגנות במעט שמן קנולה ומגיעות עם 2 פרוסות לחם 2 כפות גבינה גדולות וסלט עגבניה ומלפפון נחשבת כארוחת בוקר בריאה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת בוקר- תשובה

ענת אשכול
    11/08/2008

הי אורי
    נשמעת ארוחת בוקר בהחלט בריאה אם כי הייתי מורידה ביצה אחת (ביצה אחת ביום זה מספיק).
    המשך חופש נעים
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אך אומרים???
    טלי
    04/08/2008

שלום בני בן ה5 , החל להתעגל , ואני מנסה להוריד כמויות, להדריך את בעלי... אך בני כל הזמן משתוקק ... לנשנושים... וכדומה. אני לא יודעת אך לאמר לו שאנו משנים את התזונה... כי הוא נפגע ובוכה... שזה לא פייר..שהוא רעב...שבא לו... אני רוצה לרדת עימו לגן שעשועים, הוא מעדיף את הטלווזיה..- בעיה. האם מותר לאמר לילד שהוא נראה בעיני מלא, או עגלגל?? זה יכול לפגוע בבטחון האישי שלו?? תודה טלי

לקביעת תור
    סגירה
    אך אומרים???

הוספת תגובה

• תשובה לטלי

ענת אשכול
    04/08/2008

שלום טלי,
    קודם כל את מוזמנת לכתוב לי מה הגובה של בנך כמה הוא שוקל ומה הוא אוכל במהלך יום מלא ואני אבדוק אם יש צורך בשינויים.
    אני ממש לא חושבת שזה נכון להגיד לו שהוא עגלגל או שמנמן, אבל בהחלט הייתי מסבירה לו שאתם החלטתם לאכול אוכל מזין ובריא שעוזר לכל בני הבית לגדול להיות חזקים ובריאים. ואני מציעה לך להוציא מהבית שתיה מתוקה, חטיפים וממתקים (אותם יש לתת מידי פעם אבל במידה, שלא יהייה ארון/ מגירת ממתקים וחטיפים) ובנוסף, לאכול יחדיו ארוחות משפחתיות בריאות ומזינות הכוללות ירקות, חלבונים( עוף/ ביצה/ דג/ מוצרי חלב רזים) + פחמימה במידה (לחם/ פתיתים/ אורז...)+ ירקות.
    לגבי גן שעשועים- אין ספק שהגברת הפעילות והפחתת "שעות המסך" זה החלק החשוב ביותר- קיבעי עובדה: הגבילי את שעות הצפייה בטלוויזיה ובמקום לכי לשחק איתו בחוץ- אני בטוחה שברגע שתהיו בחוץ- הוא יהנה!!! עימדי על שלך וצאי איתו החוצה
    שיהייה המון בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר הגר שפר
    רוני
    03/08/2008

שלום , אני מורה לחינוך גופני בגילאים 13-18 , ובסוף שנת הלימודים הקודמת החלתי לתת את הדעת למשקלם העודף של תלמידים אחדים. כמה שאלות : 1. מהם ערכי המשקל הרצוי לילדים? 2. כיצד מביאים אותם בזהירות אך בנחישות לתהליך של הורדת משקל? 3. שמעתי על נוסחה לקביעת מס' קלוריות רצוי ע"מ לשמור על משקל קיים . על סמך מה נקבעה הנוסחה , מי קבע אותה?( משקל ׂ24X 0.9X ׂ מחכה לתשובותייך , תודה רוני

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר הגר שפר

הוספת תגובה

• יש סיבה שדילגת עלי?

רוני
    06/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה !!
    רלי
    03/08/2008

אני בת 12 וחצי ושוקלת 45 קילו מטר 1.45 אני צריכה להוריד 3 קילו לפחות כדי להיפטר מעודף המשקל , ואני רוצה לעשות את זה עד סוף החופש כי בזמן הלימודים נורא קשה לי להחזיק דיאטה נוקשה , בגלל כל המסיבות והמפגשים ,שיש בהם מלא אוכל משמין . מה אפשר לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה !!

הוספת תגובה

• תשובה לרלי

ענת אשכול
    04/08/2008

הי רלי,
    משקלך תקין ואת לא צריכה לרדת 3 ק"ג!!!
    הייתי מיצעה לך לסגל לך הרגלי אכילה בריאם ונכונים: אכילה מסודרת של כל אבות המזון, צריכת ירקות ופירות, אכילת מוצרי חלב דלי שומן (5%), הפחתת מאכלים מטוגנים ושמנים (כגון: ג'חנון, ציפס, בורקסים, עוגות ,עוגיות...) וכן הפחתת ממתקים, חטיפים ושתיה מתוקה מכל סוג.
    בנוסף הייתי מציעה לך להתחיל לבצע פעילות גופנית שאת אוהבת (אולי איזה חוג כייפי?)
    לגבי מסיבות וכו'- איכלי מהממתקים במידה- קחי כוס חד פעמית מלאי אותה בממתקים/ חטיפים ואיכלי רק ממנה ושתי מיים במקות מיץ.
    בכל אופן אני חוזרת- את לא צריכה דיאטה- אני מציעה לך להתרגל לאכון בריא ולעשות פעילות גופנית יום יום ואני בטוחה שתרגישי עם עצמך מצויין!
    המשך חופש נעים...
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטתי שאני רוצה להתחיל דיאטה ..
    משה
    02/08/2008

החלטתי שאני רוצה להתחיל דיאטה , אפשר תפריט בבקשה . תודה

הוספת תגובה

• תשובה למשה

ענת אשכול
    04/08/2008

הי משה
    אני צריכה קודם כל לדעת בן כמה אתה מה הגובה שלך כמה את שוקל ומה אתה אוכל במשך יום מלא. כמו כן האם אתה עושה פעילות גופנית.
    מחכה לתשובתך
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לענת

משה
    04/08/2008

שלום ענת אני בן 17 . גובה : 1.75 משקל : 77 בבוקר אני אוכל קונרפלקס + חלב או 4 פרוסות לחם קל או חביתה .. או קוט'ג או 1 גבינה צבובה 9 % .. לפעמיים מעדן 0 % , פרי במשך היום .. צהריים : עוף , קציצות , שניצל , דגים . קישואים , שקשוקה , שועית צהובה , אפונה וגזר , אורז , פתיתים , ספגטי , תפוח אדמה ... שתייה : מים ולפעמיים שתייה דיאט .. 3/4 פרוסות לחם קל .. ב- 5/6 ככה אני אוכל פרי או ירק ב- 8 ככה הליכה שעה אחרי ההליכה מעדכן 0 % או קונפלקס .. או 3/4 פרוסות לחם קל .. + שוקו .. תודה , משה מקווה שמה שרשמתי זה טוב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למשה

ענת אשכול
    11/08/2008

הי משה,
    מנתוני הגיל גובה והמשקל שאמרת לי נראה כי אתה נמצא בעודף משקל קל.
    בסה"כ התפריט שכתבת לי נראה בסדר גמור- הנה כמה שיפוצים קלים:
    1- בארוחת בוקר: את הקורנפלקס יש למדוד בכוס (לאכול סה"כ כוס קורנפלקס+ כוס חלב) או אם אתה אוכל לחם עם אחת מהאפשרויות אז מספיק 2-3 פרוסות לחם קל (+ גבינה/ חביתה...)
    2- בארוחת צהריים: מנה בשרית + רבע צלחת שטוחה של פחמימה (פתיתים/ אורז/פירה/ תפוחי אדמה/ פסטה/ תירס/ אפונה/ בטטה) +חצי צלחת ירקות (סלט/ קישואים/שעועית ירוקה או צהובה)
    אין צורך להוסיף לחם- בטח לא 3-4 פרוסות אם כבר אז מספיק אחת
    3- ארוחת ערב- כמו בבוקר- אבל כדאי להוסיף ירקות. אפשר גם להוסיף טונה.
    שיהייה בהצלחה!
    המשך חופש נעים
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריכה עזרה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    חסוי
    02/08/2008

שלום אני בת 14 אני עשיתי דיאטה רצינית מאוד וירדתי 14 קילו או יותר אני לא מרגישה כל כך טוב אם הגוף שלי עדיין אני מרגישה שיש לי בטן אני רוצה להוריד את השומנים מהתחת שאני לא מצליחה אני אפילו חושבת על ניתוחים אני ממש לא מרוצה מהגוף שלי ואני ממש נואשת אני אוכלת לפי תפריט דיאטה של הכי הרבה 1200 קלוריות אני לא מפריזה ואוכלת ממש מסודר אני שומרת על פיעלות גופנית אבל לא מצליחה להוריד את עודף המשקל שלי הגובה שלי 1.60 ואני שוקלת 64 האים זה תקין ???? ומה עליי לעשות אים עודף השומן חסויה ומבקשת עזרה דחוף

הוספת תגובה

• תשובה לחסויה

ענת אשכול
    04/08/2008

שלום,
    קודם כל - כל הכבוד על השינוי ועל המאמך לשפרת את תזונתך ואת בריאותך. כבר עשית דרך ארוכה ויפה!!!
    על מנת להמשיך בצורה בריאה שלא תפגע בך ותגרום לתסכול אני ממש מציעה לך לפנות להורייך או למבוגר אחר שיפנה אותך לדיאטנית שתסייע לך בהמשך התהליך.
    בינתיים אם את רוצה את יכולה לכתוב לי מה את אוכלת במשך יום ואיזו פעילות גופנית את עושה (ובאיזו תדירות) ואני אראה אם יש צורך בשינויים
    בהצלחה! והמשך חופש נעים...
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני שמנה ?
    ניקול
    01/08/2008

קוריאם לי ניקול! אמ.. החברים שלי אומרים שאני רזה וההורים והמישפחה אומרים שאני שמנה . אני גובה 1.63 1.62 בערך ואני שוקלת 58 אני שמנה ?

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני שמנה ?

הוספת תגובה

• רגע זאת אני עוג פעם ( =

ניקול
    01/08/2008

ושכחתי להוסיף אני בת 12 וחצי עולה לכיתה ז'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לניקול

ענת אשכול
    04/08/2008

הי ניקול,
    משקלך כרגע תקין ואינך שמנה!
    בכל אופן הייתי מיצעה לך לסגל לך הרגלי אכילה בריאם ונכונים: אכילה מסודרת של כל אבות המזון, צריכת ירקות ופירות, אכילת מוצרי חלב דלי שומן (5%), הפחתת מאכלים מטוגנים ושמנים (כגון: ג'חנון, ציפס, בורקסים, עוגות ,עוגיות...) וכן הפחתת ממתקים, חטיפים ושתיה מתוקה מכל סוג.
    בנוסף הייתי מציעה לך להתחיל לבצע פעילות גופנית שאת אוהבת (אולי איזה חוג כייפי?)
    אז שוב אני אומרת את ממש ממש לא שמנה אבל בהחלט כדאי לאכול נכון ולעשות פעילות גופנית
    שיהייה בהצלחה! והמשך חופש נעים...
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה !
    ספיר
    01/08/2008

שלום קוראים לי ספיר אני בת 14 וחצי.. אני שוקלת 37 והגובה שלי אוו1.54 כמה קילו אני צריכה לעלות בשביל להגיע למשקל תקין ועם אתן יכולות לעזור לי להכין תפריט בריא בשבילי תודה :) ספיר

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה !

הוספת תגובה

• תשובה לספיר

ענת אשכול
    04/08/2008

הי ספיר,
    אין ספק שת צריכה לעלות במשקל- מאוד קשה לי להגיד כמה ק"ג בדיוק היות ואת עדיין צומחת לגוה ועל כן המשקל התקין שלך אמור לעלות כל הזמן. בכל אופן את צריכה לעלות לפחות 2 ק"ג (זה המינימום...)
    הייתי מציעה לך להקפיד על כמה חוקים בסיסיים:
    1- לאכול ביצה כל יום
    2- לשתות שתיה על בסיס חלב במקום על בסיס מים (לפחות שלוש כוסות של משקה חלבי ביום)
    3- לאכול לפחות שלוש מנות פרי ביום
    4- לשלב בתפריט שלך: שמן זית, אגוזים ושקדים וטחינה
    5- לאכול לפחות ארבע ארוחות מסודרות שמכילות חלבונים (בשר/עוף/ ביצה/ דגים/ גבינות או מוצרי חלב)+ פחמימה( לחם/ לחמניה/ פיתה/ אורז/תפו"א/ פסטה/פתיתים/קוסקוס)+ ירק או פרי
    בנוסף אם את רוצה את יכולה לרשום לי מה את אוכלת במשך מיום שלם ואני אראה אם יש צורך בשינויים/תוספות.
    בכל מקרה אני ממליצה לך , בנוסף לפנות לדיאטנית שתלווה אותך ותנחה אותך י אלו המלצות על "קצה המזלג" וכדאי להיות במעקב ולוודא שצמיחתך במשקל ובגובה תקינה.
    שיהייה בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת מאוד...
    חלי
    01/08/2008

שלום, בתי בת חודש ושבוע. אוכלת מטרנה מיום שנולדה (עקב בעיה אצלי שמנעה ממני להניק). לא מוכנה לאכול יותר מ60 מ"ל בכל ארוחה. אוכלת כל 4 שעות. לפי טיפת חלב- צריכה לאכול כפול מזה (120 מ"ל כל 4 שעות). היא שוקלת 4.400 ק"ג. (נולדה 3.900 ק"ג). אני כבר מיואשת.... רופאה אמרה שאולי מדובר בריפלוקס. שיפוע של 30 מעלות בעריסה, בקבוק שמונע כניסת גזים, אלג'יקל קיד- כל אלו לא עזרו. הילדה פשוט לא רעבה, ולעיתים מסוגלת לישון גם חמש שעות ויותר אם לא מעירים אותה (וגם כשמעירים- לא מתעוררת בקלות). מה עושים??? בבקשה, עזרה...

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת מאוד...

הוספת תגובה

• תשובה לחלי

ענת אשכול
    04/08/2008

חלי שלום,
    היות ומדובר בפעוטה כה קטנה (בגיל) הייתי מציעה להתייעץ עם גורם שמכיר את ביתך.
    על פניו אם מדובר בריפלוקס בתך הייתה פולטת אחרי כל ארוחה בכמות גדולה. את מתארת מצב שבו לדעתך ולדעת אחות טיפת חלב בתך אינה אוכלת מספיק בכל ארוחה, כך שאיני מצליחה להבין מה הבעיה בדיוק ....
    בכל מקרה אם זו הכמות והתדירות שבתך רוצה לאכול לא הייתי נלחצת אלא בודקת ועוקבת אחרי קצב העליה שלה במשקל ואם הוא תקין אז אין סיבה לדאגה! לא כל התינוקות אוכלים את אותה הכמות, באותה תדירות... קחי גם בחשבון שבתך נולדה מעל אחוזון חמישים וזה קורה פעמים רבות שיש "צניחה " באחוזונים לאחוזון ה"אמיתי" שלה.
    במידה והיא פולטת כמויות מאוד גדולות- יש לבחון מתן פורמולה מיוחדת למצבים אלו.
    שוב- אני מציעה בכל מקרה להתייעץ עם רופא הילדים/ אחות טיפת חלב מה לעשות אבל בכל מקרה אין סיבה להיות כל כך מודאגת...
    שיהייה בהצלחה!
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ! עודדת אותי מאוד :)

חלי
    04/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה אני צריכה להוריד
    טלל
    30/07/2008

הייי שמי טל , אני בת 13 גובה 64 . 1 ושוקלת 70 כמה אני צריכה להוריד ?

לקביעת תור
    סגירה
    כמה אני צריכה להוריד

הוספת תגובה

• תשובה לטלל

ד''ר הגר שפר
    31/07/2008

שלום לך
    את צריכה לרדת בין 6-10 קילו, תלוי במבנה הגוף שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עושה דיאטה , אבל מה עושים בחופש ?
    משה
    29/07/2008

שלום . אני המון זמן בדיאטה אבל ממתי שהתחיל החופש וזה בגלל השיעמום .. אז בגלל שאייין מה לעשות אני אוכל עוד פרוסה עוד עוגה ואז משמין .. מתי שאני נמצא בלימודים איין הרבה זמן לאכול , וזה טיפה מבאס אותי לעלות ולעלות וחבל חי על כל הפעילות הגופנית שאני עושה יום יום ... - אני אוכל כמו שאכלתי בזמן הלימודים , ועכשיו אני מרגיש שזה לא משביע .. יכול להיות בגלל השיעמום ? ומה אפשר לעשות ?! :] תודה !

הוספת תגובה

• תשובה למישהו

ד''ר הגר שפר
    31/07/2008

הי
    אתה צודק, אני מאמינה שרוב האכילה שלך נובעת משעמום, לכן חשוב שתשתדל לבלות כמה שיותר מחוץ לבית והרחק מהמקרר, תעשה כמה שיותר ספורט ותנסה לחשוב פעמיים לפני שאתה בוחר לאכול עוגה או ממתק. תחשוב על השינוי שעשית וכמה קשה עבדת, ברוב המקרים תגלה שהעוגה כבר לא כל כך מושכת...

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדיאטנית!!
    דנית!
    29/07/2008

לדיאטנית.... אני בת 15 גובהיי 1.72 ומשקלי 45.5 אני ל-א-!!!!!!! אנורקסית זהו פשוט מבנה הגוף שלי גם אמי הייתה כזו רזה בילדותה.... אבל אומרים לי שאני צריכה לעלות את המשקל שלי אבל זה פשוט לא מפריע לי טוב לי ככה אני אוכלת מה שבא לי ואני לא ממש עושה פעילות גופנית... 1. האם לדעתך אני צריכה לעלות את המשקל שלי, למרות שאני לא מרעיבה את עצמי ואוכלת מה שבא לי? 2. אם זה שאני לא עושה פעילות גופנית מסודרת ישפיע על מבנה גופי? בתודה מראש, דנית

לקביעת תור
    סגירה
    לדיאטנית!!

הוספת תגובה

• תשובה לדנית

ד''ר הגר שפר
    31/07/2008

הי דנית
    קשה לי לחוות דעה על מבנה גופך מבלי לראות אותך, חשוב לעשות בדיקות מקיפות אצל הרופא בכדי לוודא שאין לך בעיות בספיגה ושאת מקבלת את כל הויטמינים והחומרים החיוניים.
    לגבי פעילות גופנית, חשוב לאמץ אורח חיים בריא מגעל צעיר, לא רק בשביל לרדת במשקל אלא בכדי לשמור על הבריאות לעצב את הגוף לחזק אותו ולתרום להתפתחות.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ילד בן 15
    roi
    28/07/2008

אני ילד בן 15 אני שוקל 70 קילו אני השמנתי מגיל שמונה ועד היוםאני שמן אני רוצה להרזות אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות אני אשמח!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אני ילד בן 15

הוספת תגובה

• תשובה לרוי

ד''ר הגר שפר
    31/07/2008

הי רוי
    אם תכתוב לי מה אתה אוכל, אני אשמח לעזור לך לבנות תפריט בריא.

מחכה לתשובה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה