פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה אני צריכה להוווריד !?
    מור
    20/05/2008

הי ,
    שמי מור ואני בת 15 אני ילדה די שמנמנה:
    משקל- 91.700 גובהה: -1.60
    כמה אני צריכה להוריד ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה אני צריכה להוווריד !?

הוספת תגובה

• תשובה למור

ד''ר הגר שפר
    23/05/2008

הי מור

נערה בגילך וגובה שלך צריכה לשקול בערך 60-65 קילו בכדי לא לסבול מעודף משקל מה שאומר שאת צריכה להוריד קרוב ל- 30 קילו.

לדעתי כדאי מאד שתעזרי באנשי מקצוע מהניסיון שלי קבוצות של ילדים בגיל שלך שמטפלות בעודף משקל מאד עוזרות.

בהצלחה

הגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן בבטן ?
    גדי
    18/05/2008

שלום .

אני עושה כבר דיאטה דקרוב ל- 3 חודשים .
    אבל שמתי לב , שיש לי שומן בבטח וקשה להורדי את השומן .

מה אני אמור לעשות כדי שהשומן ירד ?

אני עושה כל יום הליכה שעה ומשלב גם ריצה ..

:]]
    תודה גדי =]

לקביעת תור
    סגירה
    שומן בבטן ?

הוספת תגובה

• תשובה לגדי

ד''ר הגר שפר
    23/05/2008

הי גדי

קודם כל כל הכבוד על ההתמדה.

אני מציעה שתמשיך במה שאתה עושה לאט לאט גם השומן בבטן ירד.

אם תוסיף כפיפיות בטן כל יום השרירים יתחטבו וההיקפים בבטן ירדו וזה יראה מצוין.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלוםם הגר... או ענת
    זיו
    18/05/2008

אני שוקל 47 והמטר שלי הוא 1.57 בעררך ... ואני רוצה להרזוות כיי אניי שמננה !!

ולקראת הבריכה בקיץ אני רוצ הלהיות רזה להיות עם בגד ים בקיני עהאם תוכלו לתת לי מתכון לדיאטה נכונהה ?

תוודה מראש זיו

לקביעת תור
    סגירה
    שלוםם הגר... או ענת

הוספת תגובה

• ואני בת 13 ...

זיו
    18/05/2008

ואניי בת 13 !
    עם תוכלולבנות לי תפריטט לירידה במשקל ? !

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לזיו

ד''ר הגר שפר
    23/05/2008

הי זיו

המשקל שלך תקין ואפילו נמוך, את יכולה לנסות לשלב יותר ספורו ואני מאמינה שזה מאד ישפר את מראה הגוף בבגד ים
    בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום=)
    חסויה-ס
    18/05/2008

שלום,
    קוראים לי סתיו אני בת 17.5 אני שוקלת 98 והגובה שלי הוא 1.72.
    התחלתי בתזונה נכונה עפ"י דיאנטנית+ ספורט, ירדתי במשקל ואני ממשיכה כך.
    בעוד כחודש וחצי יש לי מסיבת סיום-כיתה י"ב, אני בטוחה שאת יודעת כמה זה חשוב מסיבת הסיום לכל נערה. רציתי לדעת אם יש דיאטה שאוכל לעשות ולרדת יותר מ 2 קילו בחודש ולאחר המסיבה אוכל לחזור לתזונה נכונה.

שאלה נוספת האם אני צריכה ללכת עפ"י דיאטות של ילדים-נוער, או לעבור לדיאטות של מבוגרים?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום=)

הוספת תגובה

• תשובה לסתיו

ד''ר הגר שפר
    23/05/2008

הי סתיו

אני יודעת שאת ממש רוצה לראות תצוצאות מהירות אבל חבל להרוס את השינוי שכבר עשית, תהיי סבלנית, אל תשני את הדיאטה, מה שכן את יכולה להוסיף עוד פעילות גופנית ואז התוצאות יהיו הרבה יותר טובות.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתם לא עונים לי אפשר בבקשה...
    לינה
    17/05/2008

היי...קוראים לי לינה ואני בת 13 גבוהי כ-1.53 ומישקלי 43...האם זה נחשב לשמנה?
    אומרים לי שאני לא שמנה אבל אני בעצמי רואה שאני שמנה ושכול החברות שלי בבקיני בים אני עם בגדים...
    אפשר עזרה פליזז!!
    ותוך כמה זמן אפשרר להרזות?

הוספת תגובה

• תשובה ללינה

ד''ר הגר שפר
    17/05/2008

הי לינה
    את ממש לא שמנה המשקל שלך תקין לחלוטין ואפילו נמוך ביחס לגובה, אז תתעודדי ותעבדי על הבטיחון העצמי שלך.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יאוש
    דור
    16/05/2008

אני רוצה לספר לך עצמי...
    אני בת 17, גובה 1.60
    עד לפני חודשיים,שקלתי 58..היום אני שוקלת 52 (כולל מכון 3 פעמים בשבוע)
    אנשים מחמיאים לי על זה שירדתי במשקל..אבל איך אני אסביר לך? אני לא אוהבת את הגוף שלי עדיין!!!ואני לא כלכך מרגישה שירדתי, ואני לא רוצה להשתגע עם המשקל ולהרעיב את עצמי!
    אני מרגישה לפעמים חסרת אונים....כי אני אומרת לעצמי שאני נותנת יותר מידי מעצמי והגוף שלי לא מחזיר לי על כך...עדיין יש לי בטן! ואני עושה מלא כפיפות בטן,הליכות,סקי..אני לא עושה מכשירים לחיזוק השרירים,מכיוון שאמרו לי שאם אני אחזק אותם יהיה לי קשה להוריד במשקל..אז קודם כל אני רוצה להגיע למשקל הרצוי ורק אז להתחיל מכשירים.
    לגביי התפריט היומי שלי,אני לא קובעת לי זמנים לאוכל...מתי שאני רעבה אני אוכלת..
    אני לא אוכלת כבר פחמימות (תפוחי אדמה,אורז,פסטה).חוץ מפרוסת לחם קל בבוקר..
    אז בעיקרון זה ככה:
    בבוקר אני אוכלת בסביבות 9 וחצי:סנדויץ לחם קל עם קוטג' 3% או חסה.(החסה בלי ממרח).
    לפעמים לוקחת איתי תפוח ירוק.
    ב2 בצהריים אני אוכלת: עוף (בלי השומן)וסלט. או סלט וגיל.
    ב6 בערב אני יכולה לאכול רק ירקות עם גיל או גבינה...או ברנפלקס.
    אני יודעת שאני לא אוכלת הרבה קלוריות...אבל תחשוב שככה אני אוכלת במשך חודשיים!!+ מכון..
    אז למה אני לא יורדת מספיק?הרי כל 7000 קלוריות זה קילו,והייתי צריכה לרדת בהרבה יותר!
    אני לא רוצה לחשוב על האוכל ועל כל הדיאטה אני רוצה לרדת בכיף בלי לסבול כמובן..אני לוקחת את הדיאטה הזאת מאוד קשה ואין יום שאני לא חושבת על זה,ומסתכלת במראה.....כיף לי להתפרק כאן ולכתוב לך את זה כי אני לא אוהבת לדבר על זה עם אנשים אחרים..
    אז תודה לך!
    נטלי..

לקביעת תור
    סגירה
    יאוש

הוספת תגובה

• תשובה לנטלי

ד''ר הגר שפר
    17/05/2008

נטלי היקרה, אני שמחה שכתבת לנו, את מסכנת את הגוף שלך והבריאות שלך עם צורת האכילה הזו, אין מספיק קלוריות וחומרים חיוניים.
    אני מציעה שתפגשי עם דיאטנית שתבנה לך תפריט בריא ומזין, אם זה לא מסתדר תכתבי שוב ואני אעזור לך, אני פשוט חושבת שאת חייבת מסגרת מסודרת וקבועה ולא סתם תפריט חד פעמי שתקבלי ממני.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה נורא חשובה !!!
    רחלי
    16/05/2008

הילדה שלי,ש כיום בת 14,התחילה דיאטה על דעת עצמה לפני מספר חודשים (נדמה לי 3),היא רזתה באמת נורא יפה והביטחון העצמי שלה עלה פלאים.
    אך הבעיה היא שהיא סיפרה לי לא מזמן שמאז שהחלה את הדיאטה ועד היום הווסת החודשי לא הופיע לה,מה עליי לעשות? אני נורא מודאגת שהיא בדרך לאנורקסיה!!

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה נורא חשובה !!!

הוספת תגובה

• תשובה לרחלי

ענת אשכול
    25/05/2008

שלום רחלי,
    חסרים לי רוב הפרטים על מנת לקבל תמונה מלאה (משקל לפני 3 חודשים, משקל היום, גובה, מה אוכלת וכו')
    אולם יחד עם זאת אם הפסיק לבתך המחזור ואת חוששת שזה כתוצאה מדיאטה לא מאוזנת הייתי מציעה לפנות לרופא המכיר את ההיסטוריה הרפואית של בתך (רופא המשפחה או גניקולוג/ית) וכו לדיאטנית שתבצע הערכה תזונתית.
    דיאטה שאינה מאוזנת בהחלט יכולה להשפיע על המחזור החודשי ולעכב הופעת ווסת ועל כן לא הייתי מתלבטת הרבה.... פני לייעוץ!
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בדיאטה...
    מיכל
    12/05/2008

שלום,
    קוראים לי מיכל ואני בת 15.
    ניסיתי דיאטת פירות וירקות שבמשך ארבעה ימים יורדים 2 קילו, אבל אמא שלי אמרה לי שזה לא יעזור וזה יותר מידי בשביל 4 ימים.
    הגובה שלי הוא 175 והמשקל שלי הוא 72.
    אמא שלי אומרת שאני בכלל לא צריכה דיאטה אבל אני מתעקשת. למען האמת, זה לא כל כך מפריע לי אבל תמיד יש את הכיף הזה שאת רוצה להסתובב בביקיני על החוף.

אני מחפשת דיאטה שמותאמת לי אישית לפי צרכי ולפי מה שאני אוהבת.

אני אשמח אם תוכלי לעזור לי להרכיב תפריט יומי שיעזור להורדה במשקל... עדיף מהירה כי אני גם עוסקת הרבה בכושר גופני.

התפריט:
    בוקר- (לפני הבית ספר) יוגרוט עם פרי. (אני לא כל כך רעבהשאני קמה)

צהרים-שני שניצל ירקות+5 כפות קוסקוס

ערב- טוסט עם גבינה צהובה ועגבניה

אני לא אוכלת כל כך הרבה, המשקל הצטבר משנים קודמות (12) שבהן התחלתי לעלות במשקל... באותו זמן לא הצלחתי להוריד את המשקל העודף ועכשיו אמשח מאוד להיפטר ממנו.

פעילות גופני-
    4 פעמים בשבוע כ-שעה וחצי ריצה.
    6 פעמים בשבוע כ-רבע שעה הליכה מהירה.
    3 פעמים בשבוע כ-מאה קפיצות בחבל ו-20 כפיפות בטן.

תודה מראש, מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בדיאטה...

הוספת תגובה

• דרך אגב...

מיכל
    12/05/2008

אני רוצה להוריד 10 קילו ולשקול 62... את תוכלילעזור לי לבנות תפריט?

בגלל שאני עושה הרבה ספורט אני גם שותה הרבה מים ואני פחות רעבה... אני אשמח אם תבני לי תפריט שהוא קטן יותר ממה שאני צריכה...

תודה, מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וכמה זמן זה בערך...

מיכל
    12/05/2008

כמה זמן בערך יקחל לי להוריד 10 קילו לפי התפריט ולפי הפעילות הגופנית?

אבא שלי עשה דיאטה והוריד 2 קילו בשבועיים.... אני חושבת שאני רוצה את הכיווון הזה... למרות שאני הרבה יותר פעלתנית ממנו... אולי 3 בשבועיים. (אגב כבר ירדתי 3 בשבועיים ושום התקפת רעב לא הייתה לי... פחות אכלתי מה שאני רגילה לאכול רק בכמות קטנה ועשיתי יותר כושר והצלחתי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעזרו לי
    שרון
    11/05/2008

שלום,קוראים לי שרוןו אני אכלת מלא שטויות ,הרבה מאוד קורנפלקס בדרך כלל אחרי בית ספר או כל מיני מלאווח או מוצרי בצק אחרים. ולא משנה מתי אני ואוכלת אותם...הייתי רוצה שתתנו לי תפריט בריא ו מזין שיעזור לי לא לעלות במשקל ולהישאר עם משקל תקין.
    ועוד שאלה- זה שאני בבוקר של בית ספר לא אוכלת שום דבר אבל קונה פרוסה עם שוקולד ואוכלת אותה בדרך לבית הספר ובארוחת עשר אני לא אוכלת שום דבר...זה בסדר?
    אני לא יודעת אם זה קשור אבל בזמן האחרון אני נורא עייפה את יודעת אולי ממה זה נובע??
    אני מקווה שתעזרו לי ....תודה מראש!
    אני בת 12 המשקל שלי הוא 51 והגובה שלי הוא 1.66

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תעזרו לי

הוספת תגובה

• סליחה אני החלפתי שם!!!

שרון
    12/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענו לי !!!

שרון
    19/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשרון

ד''ר הגר שפר
    23/05/2008

הי שרון
    אם את רוצה תפריט בריא תרשמי לי בדיוק מה את אוכלת ואני אבהנה לך תפריט.

חשוב לאכול ארוחת בוקר מזינה באופן קבוע ולא לחם עם שוקולד, כמו למשל לחם ע םגבינה או יוגורט או דגני בוקר לא מתוקים עשירים בסיבים.

חשוב לאכול מסודר ולהרבות באכילת ירקות, בשר ודגים, זה ימנע את העייפות שאת מרגיה.

חשוב חלהמעיט באכילת בורקסים, מלוואח וכו' ולאכול תזונה עשירה ומגוונת.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט יומי שלי

שרון
    24/05/2008

אוקי אני אקח זאת לצומת ליבי.
    התפריט הדיי קבוע שלי הוא ככה: בדרך לבית הספר אני קונה לי קוראסון או לחמניה עם שוקולד ושוקו לרוב אני אוכלת אותם בדרך לבית ספר, כך שבארוחת 10 אני לא אוכלת כלום אני גם לא רעבה ממש.
    לאחר מכן אם זה יום ארוך בבית הספר אני אוכלת לי מהמנות בשעה 1:30, כשאני חוזרת הביתה שעתיים אחרי ששאכלתי אני מרגישה דיי רעבה כנראה המנות לא מספקות אותי ואני לוקחת קערה קטנה ואוכלת קרונפלס,
    ואם זה לא יום ארוך אני חוזרת הבייתה ואני לא מוצאת לי שום דבר לטעמי במקרר אז ברוב המקריים אני אוכלת קרונפלקס,
    ובערב בסביבות ה7-6 ההורים שלי מחריכים אותי לאכול אז אני אוכלת מה שיש בבית שזה לרוב: קוסקוס, תפוחי אדמה, עוף/שניצל ועוד פחמימות.
    בימי שבת בבוקר אני רגילה לאכול או חלבי כלשהוא או קרונפלס או מלאווח ,
    והתפריט מהצהריים עד הערב הוא כמו בכל יום,
    אני אוכלת גם פירות ירקות לא ממש.
    זהו. מקווה שתוכלי לעזור לי תודה שרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד לא אוכל...
    ל.
    11/05/2008

שלום! אני אמא ל-2 ילדים. הגדול בן שנתיים ו-3 חודשים, אוכל כמעט הכל. הקטן בן 10 חודשים, לא מוכן להכניס כלום לפה. אני עושה לו לפעמים מרק עוף, מחית פירות לא משנה מה והוא פשוט יורק את זה החוצה. בגלל שהוא לא אוכל כלום הוא לא יודע איך לבלוע והוא כאילו נחנק. ניסיתי דייסה אחת לתת לו מבקבוק( כי בכפית הוא לא מוכן) וברגע שהוא טעם מה זה הוא הפסיק לאכול. טוב לו עם המטרנה שלו. בגן אומרים לי שהוא אוכל קצת מהפירות והירקות שהם עושים לו אבל לא את כל הכמות וכמובן הם משלימים לו את זה במטרנה כדי שלא ישאר רעב.
    זה נורא מתסכל, אני רואה עליו לפעמים כאילו הוא מתגרה מהאוכל של אח שלו וכשאני נותנת לו הוא יורק.

בעיה שניה שלי היא שאני צריכה דיאטה.משקלי כ- 75 וגובהי כ-1.62. יש לי כולסטרול מתחילת ההיריון השני וגם הסוכר בהיריון היה גבולי. אני לא יודעת מה לאכול, כמה, מה עדיף למי שיש לו כולסטרול?

לקביעת תור
    סגירה
    הילד לא אוכל...

הוספת תגובה

• תשובה לאמא ל.

ענת אשכול
    15/05/2008

שלום,
    חסרים לי קצת פרטים- מה משקלו של בנך הקטן? האם ינק? עד איזה גיל? כמה מטרנה הוא מקבל ביום ? (תדירות וכמות) האם אוכל גם בלילה?
    על פניו נשמע לי כי הפחתה במטרנה תגביר את תאבונו ואז יש סיכוי שיאכל טוב יותר, אולם היות ואיני מכירה את בנך ואת מספרת שהוא נחנק לעיתים בזמן האוכל הייתי מציעה לך לפנות לגורם מקצועי שמכיר את בנך (רופא הילדים או אחות טיפת חלב) ומתייעצת איתו.
    בכל מקרה הימנעי מלהאכיל אותו בכוח!!!!
    לגבי ייעוץ לדיאטה בשבילך- יש פורום של תזונה למבוגרים באתר- ממליצה לך לפנות אליהם או לדיאטנית בקופת החולים או במסגרת אחרת להתאמת תפריט המתאים למצבך.
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרמיסימו 2 % שומן ? מותר ?
    גדי
    10/05/2008

שלוום !

אני אוכל במקום ארוחת ערב וגם מידי פעם ..

כוס גלידה קרמיסימו וניל ועוגיות 2 % שומן

רציתי לדעת אם זה משמין למרות שזה 2 % ..

האם כדאי לאכול את זה מאשר 2 פרוסות לחם ( 40 קלוריות ) וקוטג 5 % ?

או מעדן 0 % 70 % לגביע ?

מה כדאי ?

תודה גדי :]]

לקביעת תור
    סגירה
    קרמיסימו 2 % שומן ? מותר ?

הוספת תגובה

• קרמיסימו 2% שומן

ענת אשכול
    15/05/2008

שלום גדי,
    במסגרת של תזונה נכונה בהחלט ניתן לשלב מידי פעם גלידה, אך לא הייתי ממליצה להחליף ולאכול גלידה במקום ארוחת ערב, היות והיא אינה מזינה כמו ארוחת ערב מלאה וכן כשאוכלים גלידה במקום ארוחה אוכלים יותר מידי...
    הייתי ממליצה לך לשלב כדור גלידה (כמו כף) כקינוח לארוחה או כארוחת ביניים שלוש פעמים בשבוע.
    לגבי גלידות מופחתות שומן- הן בהחלט עדיפות על גלידות שמנות, אך יש לשים לב כי הן אינם מופחתות בסוכר ועל כן עלולות להכיל לא מעט קלוריות.
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...
    דור
    10/05/2008

בעצמאות הזה אכלתי בעיקר בשר...כמובן בלי שטויות ובלי ממרחים שונים(כמו מטבוחה,טחינה)
    האם זה בסדר????אני מפחדת שזה יותר מידיי שומן ועכשיו אני אשמין

בצהררים אכלתי 4 כנפיים עם סלט ופרגית!
    ובערב אכלתי 3 כנפיים עם סלק,סלט כרוב.
    אני אשמין?
    (והאםם סלק הוא בריא?אפשר לאכול אותו בלי הגבלה???)

לקביעת תור
    סגירה
    ...

הוספת תגובה

• כנסי רותם =]

גדי
    10/05/2008

שלום לך רותם .

אני בדיוק כמוך .. גם אני בסרטים שאכלתי דברים קצת משמינים ..

אבל אני חושב שצריכים להמשיך אלא , נכון שזה עצוב ומבאס לעלות אבל כמה אפשר להגיד לגןף שלנו " לא " ?

זה אסור זה אסור ?

אפשר להתפנק מידי פעם ..

אני לא אומר שצריך לאכול המון כדי להתפנק אבל קצת מותר ..

ת'משיכי לאכול אייך שאכלת לפני , ות'משיכי לעשות הליכה .

בהצלחה , גדי :]]

נ.ב , אינני יודע אם זה בן / בת , מקווה שצדקתי וזאת בת ..
    אם לא סליחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לנטלי

ענת אשכול
    15/05/2008

שלום,
    קודם כל נראה לי שבסך הכל לא השתוללת יותר מידי, וגם אם כן הדבר החשוב הוא לחזור לשגרה ולהמשיך להקפיד על אכילה מאוזנת ומסודרת וכן להקפיד על פעילות גופנית, כך שגם אם קצת עלית במשקל במהלך החג הגוף יאזן את עצמו.
    לגבי סלק- הסלק הוא ירק (או יותר נכון- שורש) בריא ומזין ואפשר לאכול ממנו. מומלץ לשים לב כי אינו מתובל בהרבה שמן או רוטב שמן אחר- ולבריאות!
    אז יאללה- לא להתבאס יותר מידי, להמשיך הלאה ולא להתעסק יותר מידי ברגשות אשם או נקיפות מצפון.
    שיהייה בהצלחה!
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ... זה משמין ?
    גדי
    09/05/2008

שלוםםם !

אשמח לדעת אם מישהו יענה לי :)

אני אוכל לארוחת הצהריים , קישואים מבושלים .. עם עוף ..

רציתי לדעת עם קישואים זה משמין ?
    - אמרו לי שלא טוב לאכול הרבה תפוח אדמה כי זה פחמימות ..
    אני אוכל מעט ..

אבל קישואים זה כמו תפוח אדמה ?
    זה מותר למי שעושה דיאטה ?

תודה רבה , שבת שלוום !

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ... זה משמין ?

הוספת תגובה

• תודההה

ליאם
    14/05/2008

גדייי היי זאתת ליאםם באמתת תודהה עלל מה שאמרתת :]

אני יודעת גם חברות שליי אמרוו שזההה סתאםםם מסריחחחח ללכתתת לחדר כושר :[

אניי באמתתת מודדהה לךךך אההה .....

וקישואייםםם אני חושבתת שזהה לא משמיןן תפוחיי אדמהה מאודד משמיןן !

תודההה רבהההה :]

ליאם ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סורייי

ליאם
    14/05/2008

אההה סליחחהה על האיחוורר פשוטט לא הייתי בבית הרבהה זמןןן ,
    ושכחתיייי אתת המחשבב הנייד שלייי אזז לא יכולתיי לענותתתת

:[

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם
    אורחת
    07/05/2008

שלום רציתי לדעת איזה לחם יותר עדיף: 7 דגנים קל של אנג'ל או לחם קל של עינן? אם שניהם לא מומולצים אז איזה לחם קל באמת מומלץ לצרוך? היו כל מיני כתבות על הלחמים שאני כבר מאוד מבולבלת..

לקביעת תור
    סגירה
    לחם

הוספת תגובה

• לחם קל

ענת אשכול
    15/05/2008

שלום,
    שני הלחמים שציינת הינם לחמים קלים, כלומר מופחתי קלוריות. איני יודעת אם הלחם הקל של עינן שאליו התכוונת הוא לחם מדגנים מלאים אבל אם כן אז אין עדיפות לאחד מהם- שניהם טובים.
    בבחירת לחם כדאי לבדוק שהוא מדגנים מלאים (ואז זה חייב להיות מצויין "דגנים מלאים/ "חיטה מלאה"/ "קמח מלא"/ "שיפון") זה בהחלט יכול להיות מטעה כיוון שלחלק מהלחמים מוסיפים קרמל ואז צבעם חום אך הם אינם מלאים... כמו כן לחלק מוסיפים מעט סובין ממעל- אך זה עדיין לא הופך אותם למלאים.
    לחם מדגנים מלאים בריא יותר היות והסיבים התזונתיים המצויים בו תורמים לתחושת שובע, מסייעם למערכת העיכול, מסייעים בהפחתת שומנים וסוכרים בדם ועשירים בויטמינים.
    מבחינת הלחמים הקלים- יש הבדלים קלים מבחינת קלוריות וכן כמו שאמרתי בהרכב. לסיכום- מומלץ לבחור לחם קל (השווי בין הקלוריות) מלא.
    מקווה שהצלחתי לענות...
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירה בדיאטה אצל ילדה בת 8
    דורית
    06/05/2008

שלום ותודה מראש!
    אני וביתי בת ה8 וחצי התחלנו ל"אכול נכון" כדי להרגיש בריאות יותר. שתינו סובלות ממשקל עודף מאוד. ביתי בת ה8 שוקלת 42 קילו והיא נמוכה. אני שוקלת 86 קג" וגם אני נמוכה (מטר חמישים ושמונה) התחלנו בדיאטה לפני כשבוע וחצי. החלפתי לחם לבן בלחם קל מועשר בדגנים, אורז רגיל באורז מלא והמון ירקות מבושלים. סילקנו מהבית פיתויים (השארנו קצת לאחים הקטנים).
    בבוקר ביתי אוכלת רק בבית הספר - כריך מלחם קל עם כף חומוס או טונה במים עם הרבה ירקות
    או כריך עם גבינה ופרי.
    בצהרים: מנת ירקות מבושלים - כמה שאנו רוצות.
    מנת חלבון (שניצל טופו,/ עוף/ שניצל ירקות/ המבורגר בתנור) הכל אפוי!!!
    חצי כוס פחמימה מלאה
    סלט ירקות עם כף רוטב קל או מעט שמן זית כמה שאנו רוצות.
    אחה"צ - פרי או מעדן או כריך מפרוסה עם ריבה דיאט או חטיף בריאות קל מדגנים
    בערב -סלט גדול עם פשטידה קלה (גבינות רזות עד 5% וירק כמו קישוא או ברוקולי או פטריות או פלפלים) או לחלפוין סלט עם חביתה ללא לחם וגבינה עד 5%.
    היא ירדה 2 ק"ג בשבוע וחצי ונעצרה.
    אני ירדתי 41/2 ק"ג ואני ממשיכה. אנו לא מצליחות לצאת להליכה מפני שיש לי 2 ילדים קטנים נוספים ובעלי מגיע מאוחר מאוד הביתה.
    אני מרגישה שהיא מתחילה להשבר ולהרגיש מתוסכלת שהיא לא יורדת על אף מאמציה הרבים.
    למרות כל העידוד וההסבר על אחוזי ירידתה אני פוחדת שהיא תישבר.
    האם אני בניתי תפריט נכון? מדוע היא לא יורדת במשקל? היא אוהבת מאוד ירקות ואוכלת המון (גם לפני הדיאטה) הבעיה היא בכמות הפחמימות והחלבונים שהיא אכלה עד כה היא הייתה אוכלת יותר ממני ומבעלי. שני אחיה מאוד רזים והיא ממש מרגישה רע. הדיאטה הייתה ביוזמתה זאת לאחר שהיא לא הצליחה להתיישב בכסא שחברותיה מהכיתה ישבו עליו.
    אני הצטרפתי כדי לחזק אותה ולשמש כדוגמא.
    היא הורידה מכמויות הפחמימות באופן משמעותי אך היא לא יורדת..יש עצירה למה? אשמח לעזרתכם.
    דורית

הוספת תגובה

• תשובה לדורית

ענת אשכול
    15/05/2008

דורית שלום,
    טוב עשית שהתחלת בשינוי אורח חייכם והחלטת לסגל לך ולבתך תזונה נכונה.
    הבעייה היא שבנית לבתך תפריט שאינו מתאים לגילה ולצרכיה, הוא דל מידי וחסרות בו קלוריות, פחמימות ומרכיבים נוספים ועל כן היא ירדה שני קילו בשבוע וחצי ונעצרה- זה פשוט מהר מידי! זהו תפריט שיהייה לה מאוד קשה להתמיד בו ויביא לתסכול ובסופו של דבר עלול להביא לעליה במשקל, מה עוד שמחסורים בתזונה עלולים לפעוג בגדילתה והתפתחותה.
    היות ואת כל כך מגוייסת לתהליך ועל כך כל הכבוד לך הייתי מציעה לך לפנות לרופא המשפחה ולבקש ממנו שיפנה אותך לדיאטנית המתמחה בעבודה עם ילדים (בקופת חולים או במרפאות בתי חולים כדוגמת שניידר).
    כבר עכשיו הייתי מציעה לך להוסיף לה ארוחת בוקר (לפני בי"ס) כגון פרוסת לחם קל+ גבינה +כוס שתיה לא ממותקת או כוס דגנים מלאים עם חלב
    להעלות את הפחמימה בצהריים לכוס ולהוסיף פרוסת לחם קל בערב.
    בנוסף הייתי מחפשת פיתרון לעניין הפעילות הגופנית שהיא חלק בלתי נפרד מהתהליך (אולי חוג או שטיח ריקוד/ DVD של התעמלות בבית/ התעמלות עם תוכניות מיוחדות לכך בטלוויזיה- יש בערוץ החיים הטובים)
    בכל אופן - לא להתייאש!
    מקווה שהצלחתי לעזור!
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה