פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן החמש "מכור" למתוקים
    מיכל ב.
    17/06/2008

לחטיפים ולאוכל מהיר (מק דונלדס).
    הוא מרבה לבקש שאקנה לו ובכל יציאה מהבית הוא עסוק בכך.
    כיצד לעזור לו להגמל מהחטיפים והמתוקים?
    עלי לציין כי החטיפים והמתוקים שימשו עד עכשיו כפרס על נטילת אומגה 3 ואני חוששת שאם לא אתן לו יותר חטיפים הוא יסרב לקחת את האומגה 3 שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני בן החמש "מכור" למתוקים

הוספת תגובה

• תשובה 2 למיכל

ד''ר הגר שפר
    24/06/2008

הי מיכל

לגבי הממתקים את צריכה להסביר לו שקבלת החלטה לא לקנות ממתקים בכל פעם שיוצאים מהבית, רק פעם בשבוע והוא יכול להחליט מה הוא בוחר באותה הפעם - 1 כמובן.
    במשך השבוע את יכולה לקנות משהו קטן כמו סוכריות ללא צבעי מאכל או קרטיבים קטנים - קטנים ולתת לו אחרי נטילת האומגה.
    להחזיק בבית מגוון טוב של פירות טעימים, קריבים ללא צבעי מאכל, בייגלה, יוגורטים וירקות
    ולהציע לו לבחור ארוחת ביניים מהדברים הללו בלבד.

לאט לאט הוא יתרגל לשינוי וישתף פעולה, הכל תלוי בכוח הרצון שלך ובזה שלא תסכימי לאפשר אכילה של דברים שמזיקים לבריאותו.

בהצלחה

הגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרמוז בעדינות
    ציפורה
    16/06/2008

שלום, רציתי עצה איך לרמוז או להגיד לבת שלי בעדינות שהיא עולה במשל וכדאי שתפסיק לאכול כל כך הרבה, היא בת 12 ושוקלת 60 קילו ואני בטוחה שתסבול מנושא המשקל בשלב מאוחר יותר בחיים, איך לומר לה שלא תעלב או תתעצבן?

לקביעת תור
    סגירה
    לרמוז בעדינות

הוספת תגובה

• תגובה

דון קישוט
    16/06/2008

לפי דעתי תירשמי אותה לחדר כושר ואז תגידי לה
    "הפתעה רשמתי אותך לחדר כושר"
    כי עדיף שתעשי את זה כמה שיותר מוקדם , אני מדבר בתור שמן לשעבר שכל חיי ירדו עלי
    עד שהלכתי לדר כושר לש 3 חודשים והורדתי 15 ק"ג

אם את רוצה שבתך לא תסבול מ"ירידות" החרמות וכו' וגם תרגיש בנוח עם הגוף שלה תרשמי אותה לחדר כושר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להגר!!!
    אבישג אביטל
    13/06/2008

להגר!!

הטפריט שאני אוכלת כל יום הוא...

ארוחת בוקר 2 ביצים ופירכיות אורז סלט ירקות ומשקה מתוק.

ארוחת עשר בבית הספר כריך ופרי

ארוחת צוהוריים עוף פירה שניצל ציפס וכו...

ארוחת ערב בדרך כלל אני לא אוכלת אבל מה שאני כן אוכלת הוא עוף תפוחי אדמה ספגטי וכו..

ואני אוכלת הרבה חטיפים וממתקים.

לקביעת תור
    סגירה
    להגר!!!

הוספת תגובה

• תשובה לאבישג

ד''ר הגר שפר
    09/07/2008

הי אבישג

התפריט שלך בהחלט צריך שינוי :

ארוחת בוקר 2 ביצים ופירכיות אורז סלט ירקות ומשקה מתוק.- תוותרי על המשקה המתוק ותשתי מים או תה

ארוחת עשר בבית הספר כריך ופרי - תעברי ללחם קל

ארוחת צוהוריים עוף פירה שניצל ציפס וכו... - תמנעי ממטוגן - לא שניצל לא צ'יפס ועדיף תפו"א אפוי או מבושל ולא פירה.

תוסיפי ארוחת ביניים - אחה"צ : פרי / קרטיב / יוגורט

ארוחת ערב בדרך כלל אני לא אוכלת אבל מה שאני כן אוכלת הוא עוף תפוחי אדמה ספגטי וכו..

אל תוותרי על ארוחת ערב - תאכלי ארוחה קלה :
    סלט עם גבינה ו- 2 פ' לחם קל
    סלט עם טונה ו- 2 פ' לחם קל
    או סלט עם רצועות עוף ו- 2 פ' לחם קל
    יוגורט

ואני אוכלת הרבה חטיפים וממתקים.- תמעיטי באכילת ממתקים וחטיפים

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסה לתינוקות
    לו
    13/06/2008

שלום רב!

אני אמא לתינוקת מקסימה בת חצי שנה פחות שבוע שניזונה עד כה בהנקה. אני רוצה להתחיל לשלב מוצקים בתזונתה. האם מומלץ ירקות ופירות או דוקא דייסות או שניהם? יש לציין כי היא נמצאת מבחינת המשקל באחוזון 75-90 וכמעט השלישה את משקל הלידה שלה (מ-2500 ל-7300).

היא עדיין יש עדיפות להנקה אחרי גיל חצי שנה או שכעת אין הבדל רב בין הנקה לתמ"ל?

תודה

לו

לקביעת תור
    סגירה
    דייסה לתינוקות

הוספת תגובה

• דייסה לתינוקות- תשובה

ענת אשכול
    14/06/2008

שלום לו,
    אין לי תשובה חד משמעית לתת לך, יש דעות לכאן ולכאן- לדייסות יתרון בכך שהן קלות לכנה, מועשרות בויטמנים ובברזל, מתעכלות בקלות ואינם גורמות לאלרגיות, אולם חסרונם הוא בכך שהן אינם מאפשרות את החשיפה המתבקשת בגיל זה למזונות יותר מורכבים הן מבחינת מרקם והן מבחינת טעם וערך תזונתי ועל כך היתי ממליצה לך לשלב הן פירות וירקות והן דייסות עם דגש רב יותר לירקות ולפירות (במיוחד במקרה של בתך שעולה יפה במשקל...).
    בכל אופן - אל תתני דייסה בבקבוק אלא בכפית- זה חלק מהעניין...
    לגבי ההנקה- גם כאן אין תשובה חד משמעית- אם את מסתדרת עם ההנקה אז כמובן שהיא עדיפה על תמ"ל (זה נכון תמיד) אך אם ההנקה מקשה עלייך ובתך כבר בת חצי שנה את בהחלט יכולה להתחיל לעבור בהדרגה לתמ"ל. (בכל מקרה ככל שתתקדמי עם המעבר למזונות משלימים כמות ההנקה/ תמ"ל - תפחת...)
    אם את מעונינת בספר טוב למעבר למזונות משלימים אני ממליצה לך בחום על הספר "טעמים ראשונים" של מיכל וקסמן (הוצאת ידיעות אחרונות)- מדריך מצויין לאוכל ולתזונת תינוקות עד גיל שנתיים.
    בנוסף באתר של משרד הבריאות תוכלי למצוא את המלצות משרד הבריאות למזונות משלימים.
    אז שיהייה בהצלחה! ובתאבון!
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל תקין!
    נועה
    11/06/2008

שלום קוראים לי נטלי הגובה שלי 1.60 ומשקלי 47.
    האם זה תקין?
    אני רוצהלרת באזור הישבן איך?

תודה נטלי :)

לקביעת תור
    סגירה
    משקל תקין!

הוספת תגובה

• תשובה לנטלי

ענת אשכול
    11/06/2008

הי נטלי
    משקלך תקין לחלוטין!!! אינך צריכה לרזות בשום אופן.
    אם את רוצה לחטב את אזור הירכיים והישבן אני מציעה לך להקפיד על פעילות גופנית המשלבת תרגילי עיצוב ( את יכולה לשלב הליכות עם תרגילים מתוכניות טלוויזיה כמו אלה שיש בערוצים השונים כגון ערוץ הבריאות או ערוץ החיים הטובים)
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה בפעוטות
    ענת
    11/06/2008

בתי בת 3 ושמונה חדשים, שוקלת 23 ק"ג, גובה 1.04 ס"מ. נולדה משקל 3 ק"ג ועד גיל שנה ומספר חודשים היתה רזה אך כל הזמן עם תאבון בריא. אוהבת מאוד לאכול וכל הזמן מבקשת אוכל.
    פעילה, שמחה, בריאה. רופא ילדים שלל בעיה הורמונלית. דיאטנית המליצה על הגבלת ממתקים וחטיפים ולעומת זאת לא להגביל אוכל בזמן הארוחות.

אני רזה היום - גובה 1.70 משקל 55 ק"ג אם כי בילדותי הייתי שמנה ואכלתי הרבה. בעלי רזה מטבעו. בתי השניה רזה מאוד.

בבית אוכלים בריא מאוד: נדיר ביותר שיש חטיפים ואם כן אז פחות מזיקים (ביגלה מלא לעיתים רחוקות, קרטיבים). אוכלים הכל מלא (לחם, אורז,פסטה), הרבה ירקות, פירות, אין אוכל מהיר ורק בישולים עם מודעות רבה לתזונה אצל כולנו. אני גם מקפידה מאוד על פעילות בשבילה - ג'ימבורי, גן שעשועים כל ערב, אופניים.

הבעיה העיקרית היא בגן הילדים - שם מעמיסים לילדים ממתקים ושוקולד למריחה. בעיה נוספת - היא תאבון בריא מאוד אצל הילדה.

כיצד אני יכולה להתמודד עם זה - האם להגביל אותה? האם לתת לה חופשי?
    שאלה נוספת - האם את מכירה גנים שמקפידים מאוד על עניין התזונה ולא נותנים אוכל כמו שניצלים, חטיפים, ממרח שוקולד ומסיבות יום הולדת עם חטיפים וממתקים בכמויות?

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה בפעוטות

הוספת תגובה

• שכחתם להתייחס לשאלתי

ענת
    13/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה בפעוטות

ענת אשכול
    14/06/2008

שלום ענת,
    בתך אכן נמצאת בעודף משקל. נשמע לי ממה שאת מתארת שאת עושה כל מה שצריך בנושא: הגבלת ממתקים וחטיפים, אכילת ארוחות מאוזנות ובריאות והגברת הפעילות הגופנית.
    לגבי כמויות- ישנן מספר גישות בנושא, איני מכירה מספיק את בתך, אך נראה לי שהייתי מגבילה כמובן לא בצורה קיצונית- כלומר מגישה כמות מסוימת בסיסית ואם היא מבקשת תוספת מוסיפה עוד רבע- חצי מהכמות הבסיסית ולא מאפשרת תוספת נוספת. בנוסף- מציעה קודם כל להוסיף עוד ירקות ולא פחמימה. בארוחות משפחתיות הייתי מציעה שתגישי את האוכל העיקרי (בשר/עוף/דג +תוספת פחמימה) ישר לצלחת האישית של כל אחד ובמרכז השולחן הניחי רק את הירקות והסלטים.
    לגבי הגן- זו אכן בעיה קשה- הייתי מציעה לך לשוחח בנושא עם הגננות ואולי אף עם שאר ההורים בניסיון להפוך את הסנדוויץ עם השוקולד לפעם בשבוע ובשאר הימים גבינה או חומוס או טחינה או אבוקדו... אין שום סיבה לתת כל יום כריך עם שוקולד! ואין סיבה שבימי הולדת יהיו כל כך הרבה ממתקים בנוסף לעוגה... אני די בטוחה שיהיו עוד הורים שיסכימו איתך- אולי שווה לפנות לגננת כמה הורים... אם זה לא יעבוד- נסי לבקש מהדיאטנית שלך לכתוב מכתב לגננת. בכל אופן אני יודעת שיש גנים עם מודעות גבוהה אך איני יודעת להגיד לך באופן ספציפי (ואיני יודעת היכן אתם גרים...)
    בכל מקרה אני מציעה לך להמשיך במעקב אצל דיאטנית ואני בטוחה שאת תמשיכו להקפיד - המאמצים ישאו פרי.
    הערה אחרונה- חשוב מאוד לעשות הכל בצעדים קטנים ותוך חיזוק מתמיד של בתך על מנת למנוע תסיכולים בעתיד...
    אז שיהייה המון בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל תקין לילדה ...
    לחוצה
    11/06/2008

שלום רב,

ילדתי בת 4.5 ורציתי לדעת אם מישהו יכול להעביר לי את עקומת הגדילה על מנת שאוכל לבדוק אם
    המשקל שלה מתאים לגובה...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משקל תקין לילדה ...

הוספת תגובה

• תשובה על עקומת גובה ומשקל

ד''ר הגר שפר
    11/06/2008

שלום לך

באתר שלי יש אפשרות להכניס את הנתונים לגרף ולראות בדיוק איפה היא ממוקמת.
    www.easy-way.co.il

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להגר בבקשה זה דחוף
    טך
    11/06/2008

אני די שמנמנה יש לי אגן רחב מאוד ויריכיים...יש לי גם קרס לא קטנה.... אני בת 14 ושוקלת 67 ק"ג בערך והגובה לי זה 1.59 אני מרגישה ממש שמנה...
    אני עושה ספורט מדי פעם
    אני רוצה ללכת לדיאטנית אבל אני לא מרגישה בנוח לדבר על זה עם אמא שלי ואני גם לא יודעת איך להגייע לדיאטנית ואני לא יודעת אם זה בתשלום..
    אני גם לא תמיד יכולה להתאים את עצמי לתפריטים שאינ רואה באינטרנט כי לא תמיד יש את כל המרכיבים(לא חס וחלילה שחסר פשוט אנחנו לא אוכלים לחם קל לדוגמא)
    אני כבר מידה 40 בג'ינס וזה אוכל אותי...
    אני רואה בנות שגדולות ממני ב20 שנה ושוקלת חצי ממני.... אני לא כלכך יודעת מה לעשות..
    בנוסף יש לי גם סמני מתיחה באגן ביריכיים ובחזה ואני לא אוהבת להראות ככה..
    מה לעשות מה לאכול...
    נ.ב:
    האם את גם דיאטנית וכמה עולה להיות מטופלת שלך ?
    אני בכלל לא יודעת אם זה עולה כסף או דרך קופת חולים וגם יש איזה מרכז לנוער ששם זה חינם אבל אני בכלל לא מרגישה בנוח
    אני בדרך כלל הולכת עם סווצ'רים וחולצות ארוכות וגופייה מתחת אני שאנת שרואים את החור של הפופיק בחולצה...
    אני ממש אשמח אם תעזרי לי...
    אני ניסיתי לרוץ אבל אני מתעייפת מהר ולא מזיעה כמעט זה מעצבן....
    וגם יש הרבה ילדים שאני רואה בדרך וזה לא תמיד נעים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    להגר בבקשה זה דחוף

הוספת תגובה

• תשובה ל- טך

ד''ר הגר שפר
    11/06/2008

הי חמודה

אני מבינה שאת ממש מוטרדת מהמצב.
    לדעתי למרות חוסר הנעימות כדאי מאד שתשתפי את אמא שלך באיך שאת מרגישה. חשוב שהיא תדע מה המצב ותעזור לך.
    לדעתי מאד יעזור לך להפגש עם דיאטנית, אפשר להגיע לדיאטנית דרך קופת החולים ויש כמובן גם פרטיות כמוני.
    אני מנהלת גם קבוצות של ספורט ותזונה לילדים וההצלחה בהם אדירה ילדים מצליחים לרדת במשקל בקלות ובכייף.

אני מציעה שתתפסי שיחה טובה עם אמא שלך, את יכולה להראות לה גם את האתר שלי או ללכת לקופת החולים, חבל שתרגישי רע עם עצמך.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    נאורררררררררר
    10/06/2008

אני בונה מסת שריר לגוף אני רוצה לנפח את השרירים עכשיו אני צריך מאזן חיובי כדי לעלות במסת שריר אז קיבלתי תפריט מאתר של באדיבילדרים כאלה אבל אני יודע שכמות יתר של חלבון פוגעת בכליות אז 150-160 גר חלבון זה הרבה מדי???

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• תשובה לנאור

ד''ר הגר שפר
    11/06/2008

הי נאור

כדי להעלות מסת שריר כדי לאכול בערך 1.2 גרם חלבון לכל קילו משקל.

כלומר אם אתה שוקל 65 לדוגמא - אז צריך לאכול 78 גרם חלבון.

תעשה את החישוב , כי 150-160 זה הרבה יותר מידי.

דרך-אגב, להיות באדיבילדר הורס את הגוף לגמרי אז לא כדאי לשאוב משם רעיונות.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .....

נאורררררררררר
    11/06/2008

אז כמות רבה של חלבון יכולה להרוס את הכליות???
    אז איך אני יכול לפתח גוף יפה מנופח לא כמו של הבאדי בילדרים גוף יפה בלי תזונה כמו של סוס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה0....

נאורררררררררר
    11/06/2008

את בעד תוספי מזון למשל חלבון (חומצות אמיניות)יש בחנות של
    www.israelbody.org מזון לעליה במסה כדאי אני מאוד רוצה להתנפח יותר מעכשיו אבל לא להיות מנופח מדי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה 2 לנאור

ד''ר הגר שפר
    12/06/2008

הי נאור
    לדעתי המוצרים הללו ממש לא מתאימים לגיל שלך ולצרכים שלך.

תאכל נכון, תתאמן כמו שצריך ותראה תוצאות מצוינות.

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נאורררררררררר
    12/06/2008

תודה אני מתאמן נכון אז את אומרת שכדי לעשות מסת שריר זה מה שצריך ולא כל השטיות האלה של הבאדי בילדרים .?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

נאורררררררררר
    12/06/2008

כדי לפתח גוף ולפתח מסה יש צורך במאזן חיובי יש אפשרות שתבני לי תפריט אז יש יותר קלריות משאני מוציא ושיש בו 80 גרם חלבון ו196 גרם פחמימה הBMR שלי הוא 1409 אני מוציא ביום יותר מיזה אז אם יש אפשרות לתפריט מועשר בקליורות אבל מדברים בריאים נטולי שומן???אחוז השומן שלי הוא 8% אני רוצה להגיע למצב של לעלות במשקל מתוצאה של מסת שריר ולעלות עד ל 11 % שומן ואז להתחיל לחטב זאת אומרת מאזן שלילי.
    תודה אני אשמח לעזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מחכה לתשובה...

נאורררררררררר
    15/06/2008

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייבת עזרה ?
    עדן כהן
    10/06/2008

אני בת 12 ואני שוקלת 60 , אני לא יודעת מה הגובה שלי אבל אני מאוד גבוהה בערך 1.69
    אני ממש רוצה להרזות באיזור הישבן והירחיים .
    את יכולה בבקשה לעזור לי איך לעשות את זה ?
    ואגב, ישלך תפריט שיכול לעזור לדיאטה ?

בבקשה תעזרי לי .!!! ?

לקביעת תור
    סגירה
    אני חייבת עזרה ?

הוספת תגובה

• אני חייבת עזרה דחוף!!!!!!!!

אבישג אביטל
    10/06/2008

שלום!!!

קוראים לי אבישג ואני בת עשר

אני שוכלת 40

והגובה שלי הוא מטר עשרים

ואני ניראת מאווד שמנה ואני רוצה לרדת ואני לא יודעת איך

יש למישהו עצות???

ולמי שיש תפריט נכון לדיאטה שיכתוב לי בבקשה!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאבישג

ד''ר הגר שפר
    11/06/2008

הי אבישג

תפריט לי מה אוכלת בכל ארוחה.
    מה את אוהבת לאכול ומה את שונאת ואני אעזור לך לבנות תפריט בריא וטעים ששיעזור לך לרדת במשקל.

מחכה לתשובה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לעדן

ד''ר הגר שפר
    11/06/2008

הי עדן

לפי הנתונים שכתבת את ממש לא צריכה לרדת במשקל, אז פשוט תאכלי יותר בריא ותעשי יותר ספורט ותרגישי טוב עם עצמך.

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלוםםם!
    יובל
    09/06/2008

בת 14 כמעט- וקוראים לי יובל!
    הגובה שלי בערך הוא 1. 54 פלוס מינוס! משהו כזה ואני לא בטוחה!!!
    המשקל שלי הוא- 47.5
    1. האם המשקל שלי תקין?
    2.כמה בנות גיליי אמורות לשקול?
    3. האם הגובה שלי תקין או שאני נמוכה גילי?
    4.כמה בנות גילי אמורות להיות בגובה בס"מ?
    5. ניסיתי הליכות ואני מרזה בחלק העליון! ואני צריכה דחוף להרזות בחלק התחתון ולא העליון כי בתחת וברגליים אני מאוד מלאה(וזה תורשתי), אילו שיטות ספורטיביות יש להרזות אך ורק בחלק התחתון?
    6. תכננתי להוריד לפחות 4 קילו בחפש הגדול -- שזה תוך חודשיים, האם אני צריכה או לא? והאם זה בסדר???

לקביעת תור
    סגירה
    שלוםםם!

הוספת תגובה

• תשובה ליובל

ד''ר הגר שפר
    11/06/2008

הי יובל

תרשמי לי שוב את הגובה שלך לא הבנתי אם התכוונת ל- 1.54 או 1.45 כי זה כתב את זה הפוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמרתי כי אני משערת כי גובהי-1.54

יובל
    11/06/2008

זה בערך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ליובל על המשקל

ד''ר הגר שפר
    24/06/2008

הי יובל

רק עכשיו קיבלתי את תשובתך.
    המשקל שלך ממש נמוך ביחס לגובה שלך.
    את לא צריכה לרדת במשקל - יותר נכון, אסור שתרדי יותר במשקל.
    המשקל שלך הרבה מתחת לממוצע, לגבי הגובה, את עוד יכולה לצמוח, תלוי מתי קבלת את המחזור.
    בגדול בנות מסיימות את הגדילה כשנה לאחר קבלת המחזור.

אז בלי דיאטות

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    מיכל
    08/06/2008

שלום הגר....קורי לי מכל ואני בת 12...אני שוקלת בערך 56 וגובהי 1.54

רציתי לשאול האם זה בסדר ואיך אני צריכה לאול ואיזה ספוט לעשות...
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

ד''ר הגר שפר
    11/06/2008

הי מיכל

המשקל שלך תקין, אם את רוצה להרגיש יותר טוב עם הגוף שלך פשוט תעשי יותר פעילות גופנית, זה יעצב ויחטב את הגוף ואת תרגישי נפלא.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדה במשקל
    דני
    07/06/2008

כמו שכבר כתבתי אני בן 14 גובה : 157 ס"מ משקל: 57 ק"ג
    לפני כחודשיים הייתי אצל דיאטנית והיא אמרה שאני צריך להוריד מקסימום 5 ק"ג
    ואני לא מצליח להוריד אני מרעיב אצ עצמי במהלך היום (לא לוקח אוכל לבית ספר בקושי אוכל בצהריים ובערב לפעמיים חביתה, עד שנמאס לי ואני מתחיל לאכול עוגות ממתקים וכו' במכה אחת ולמחורת שוב ללא אוכל ואז ממתקים)
    אני בקושי אוכל לחם ביצים ובשרים אלה יותר דברים חלבים כמו לחם קל עם גבינה או סלט עם קוטג ובערב אני אוכל את השוקולדים ולכן אני לא מצליח להוריד ואני פוחד שזה יפגע לי בתהליך הגובה
    אפשר בבקשה תפריט מפורט שכולל בשרים וביצים ומה שאני צריך לאכול בשביל לגבוה וגם להוריד 5 ק"ג בחודש ושילוב של פעילות ספורט ביום(חדר כושר לא בא בחשבון בגלל העניין הכספי)

תודה רבה מראש
    דני

לקביעת תור
    סגירה
    הורדה במשקל

הוספת תגובה

• שגיאה בכתב

דני
    07/06/2008

בטעות רשמתי שמשקלי הוא 57 ק"ג אך משקלי הוא 47 ק"ג

אשמח לתשובה בענין בדחיפות
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי אני יכול לעזור

נאורררררררררר
    10/06/2008

שלום,
    אם הדיאטנית אמרה לך דבר כזה שלא לאכול צריך לאסור אותה כי להעריב את עצמך זה לא שיטה לדיאטה זה פוגע בתהליך התיקני של הגוף אתה צריך מאזן שלילי זאת אומרת להוציא קלוריות יותר משאתה מכניס אתה צריך לאכול מסודר ולישון מסודר אתה צריך גם לאכול אוכל בריא, פירות ולא שטיות .
    אני לא יכול לתת לך עיצות אתה פשוט צריך לקחת את עצמך בידיים ולא לאכול שטיוות פשוט תאכל רק אוכל בריא אל תרעיב את עצמך חבל אתה גם פוגע במסת השריר ואז תרד רק במסת השריר ועדיין יהיו לך שומנים .
    מקווה שעזרתי
    נאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדני

ד''ר הגר שפר
    11/06/2008

הי דני

אני אשמח לעזור לך ולכתוב לך תפריט.

תכתוב לי בבקשה מה אתה אוכל בכל ארוחה, אילו דברים אתה אוהב ואילו דברים אתה שונא ואני אכין לך תפריט יעיל ובריא.

מחכה לתשובה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

דני
    11/06/2008

אוקי אז מה שאני אוכל ביום הוא ככה:
    כשיש בית ספר אני רוב הפעמים לא לוקח אוכל,
    וכשאין בית ספר בדרך כלל אני אוכל כ 2 כפות קוטג 9% + חביתה מקושקשת + לחם + שליש קופסאת טונה במים עם כפית מיונז + סלט

בערך בשעה 13:30 אני אוכל ארוחת צהריים שזה ברך כלל קציצות / שניצל/ כדורי בשר + אורז אדום / מקרונים / פתיתים / ממולא / פירה.

ובערך בשעה או יותר לאחר הארוחת הצהריים אני מתחיל 'לקשקש שטויות' זאת אומרת קצת במבה מהבמבה של אחי הקטן, קצת ביסים מעוגת השוקולד / הגבינה / כל עוגה שיש... וככה זה עד הערב אני במחשב וכל כמה זמן אני הולך למטבח ולוקח לי איזה משהו טעים ומשמין :-(

בערב אני אוכל טוסט עם 2 כפות קוטג 9% / חביתה עם טונה מיונז + קוטג וסלט

ולפעמים כאשר אני לא מצליח לישון כשאני לא ממש עייף אז אני משועמם וקם למטבח כדי לקחת לי איזה משהו (עוגה / עוגייה/ בייגלה / כוס חלב וכו')

מה שאני אוהב זה ככה:
    יש לי חולשה לשוקולד אך אני עם הרבה רצון להתנגד לזה (שנה שעברה ירדתי 15 ק"ג תוך חודשיים מ58 ק"ג ל 43 ק"ג)
    אני אוהב סלטים , חביתות, ביצה קשה, פיצות שקשוקות ואני מאוד אוהב דגים וטונה ועוד הרבה דברים.

ואני אוהב כמעט הכול
    אני ממש צריך להוריד כ 5-8 ק"ג תוך מקסימום חודש וחצי עד חודשיים
    משקלי כיום כ 48 ק"ג וגבוהי הוא 156 סנט'

חשוב לציין שאני ממש לא ספורטיבי ולא אוהב פורט וגם לא כדורגל וכדורסל
    אך אם אצטרך לעשות הליכות אני ממש יתמיד אם תהיה לי המטרה להוריד במשקל

תודה רבה רבה מראש!!!
    דני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדני - תפריט

ד''ר הגר שפר
    24/06/2008

הי דני

קודם כל אי אפשר לרדת כל כך הרבה קילוגרמים בחודשיים , קצב ירידה טוב הוא 2 קילו בחודש.

לגבי התפריט:
    ארוחת בוקר
    חובה לאכול ארוחת בוקר - לא לוותר
    הארוחה שנתת מצוינת:
    2 כפות קוטג 9% + חביתה מקושקשת + לחם + שליש קופסאת טונה במים עם כפית מיונז + סלט

חשוב להוסיף גם ארוחת 10 : סנדביץ' קל עם גבינה / פסטרמה / טונה

ארוחת צהריים:
    קציצות / שניצל/ כדורי בשר + אורז אדום / מקרונים / פתיתים / ממולא / פירה.
    עדיף חזה עוף לא מצופה / כדורי בשר / עוף בתנור
    להמעיט בשניצל וקציצות.
    תוספת - כוס 1 בלבד

ביניים - אחה"צ
    שעתיים אחרי הארוחה ורק משהו אחד ולא להמשיך לנשנש !
    עדיף : קרטיב / פרי / ארטיק פשוט / במבה קטנה / כוס בייגלה / כוס דגני בוקר

ארוחת ערב:
    טוסט עם 2 כפות קוטג 9% / חביתה עם טונה מיונז + קוטג וסלט - מעולה

לילה:
    לוותר על השטויות הכי טוב מהכל כוס חלב

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

דון קישוט
    24/06/2008

תודה רבה רבה!!!
    מודה לך מאוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי.....

דון קישוט
    24/06/2008

שכחתי לשאול כמה ספוקט לעשות ומה לעשות?!?!
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתתתתענננו לללי בבקשששה

חסוי
    25/06/2008

שלום .
    אני בת 13 וחצי .
    הגובה שלי הוא 1.59 בערך .
    אני שוקלת או 51 או 52 . !
    אני היתעמלתי בהיתעמלות אומנותית וקרקע במשך 4 שנים .
    1 . האם זה בסדר לילדה בגילי לישקול ככה ?
    2 . האם אני צריכה להוריד את המשקל שלי ?
    3 . אם אני צריכה , איך אני עושה את זה ?

תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קייטנה בקיץ
    עמית
    07/06/2008

רציתי לדעת אם מתקיימת אצלכם קייטנת ספורט בקיץ?

לקביעת תור
    סגירה
    קייטנה בקיץ

הוספת תגובה

• תשובה על קיטנה

ד''ר הגר שפר
    11/06/2008

הי עמית

השנה אנחנו לא מקיימים קיטנה בקיץ אבל כל הקבוצות ממשיכות לעבוד כרגיל אחה"צ אז אפשר להרשם ולהינות מקיץ פעיל וספורטיבי.

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדה במשקל
    דני
    05/06/2008

שלום!
    השאלה שלי היא:
    שנה שעברה שקלתי 58 ק"ג הלכתי לחדר כושר ולאחר 3 חודשים הורדתי ל 44 ק"ג אך עדיין יש לי "בטן" משקלי כיום הוא כ 47 ק"ג והייתי רוצה מאוד להוריד 7 ק"ג ואז ה"בטן" תרד
    גילי: 14
    גובהי: 158 סנט'

תודה רבה מראש
    דני

נ.ב
    מאז הירידה משנה שעברה כל דבר קטן שאני אוכל הבטן שלי מתנפחת ואני מפוצץ ומרגיש שאכלתי מלא, יש דרך למנוע את הדבר?

לקביעת תור
    סגירה
    הורדה במשקל

הוספת תגובה

• תשובה לדני

ד''ר הגר שפר
    05/06/2008

הי דני
    המשקל שלך תקין לגמרי.
    אם אתה רוצה לשפר את מראה הבטן תעזר במדריכים בחדר הכושר בכדי לעצב את הבטן בעזרת תרגילים.

בהצלחה
    הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה