מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל..נטע18/03/2008
היי,
אני 1.67וחצי על 40 ומשהו ומרגישה כ"כ שמנה.
כולם אומרים לי שאני רזה וזה אבל זה לא נכון,אני לא מרגישה ככה.
מה אני ציכה לעושת כדישזה ישתנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל- סתם אחת
ד''ר הגר שפר19/03/2008שלום לך.
אני חושבת שהם צודקים כי לשקול פחות מ- 50 על גובה של 1.67 זה ממש רזה, לדעתי כנראה שיש לך בעיה בתפיסת הגוף שלך, כלומר את מרגישה שמנה ללא סיבה.
אני מציעה שתפגשי עם איש מקצוע, כמו דיאטנית של קופת החולים שתראה לך שהמשקל שלך תקין לחלוטין ואפילו נמוך, לפי כל הגרפים והטבלאות.
מהניסיון שלי, פעילות גופנית משפרת מאד את ההרגשה ואני מציעה לך לשלב פעילות כלשהיא כמו : הליכה, ריקוד, רכיבה על אופניים, או כל דבר אחר שאת אוהבת בחיים שלך, זה בטוח יעשה לך טוב.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל תקין??בבקשה רבה עזרה..לינה17/03/2008
שלום רב!
שמי שי ואני בת 13 וקצת....
מישקלי בערך כ44 /45 וגובהי כ מטר 50 ...
ואני בכיתה ח'.
רציתי לדעת עם מישקלי תקין לגילי ולגובהי...
ועם לא יש הצעות להרזיה...זה מאוד מאוד יעזור...כי אני לא מרוצה מימשקלי ומאוד רוצה להרזות....
ובכמה זמן אפשר להרזות....שבוע חודש חצי שנה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשי - על משקל תקין
ד''ר הגר שפר17/03/2008הי שי
המשקל שלך מתחת לממוצע, ככה שאת ממש לא צריכה לרדת במשקל.
אם את חושבת שאת לא אוכלת מספיק בריא אז את מוזמנת לכתוב לי מה את אוכלת ואני אתקן אותך כדי שהתפריט ישתפר.
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהה חשובה!!שירה13/03/2008
אני בת 14 שוקלת 52-53 גובה: 1.56
האם משקלי תקין ובריא אם לא אז כמה אני צריכה להוריד?
אשמח מאוד עם תעני לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה- משקל גוף תקין
ענת אשכול16/03/2008שלום,
משקלך תקין בהחלט!
אינך צריכה להוריד ממשקלך אך אני ממליצה לך לסגל הרגלי אכילה נכונים הכוללים ארוחות מסודרות, הפחתת חטיפים, מתוקים ושתיה מתוקה, אכילה מאוזנת מכל קבוצות המזון, שילוב ירקות ופירות בכל ארוחה וכמובן ביצוע פעילות גופנית יום- יום
שיהייה בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 2.8 ועדיין עם גזים - שאלהנמרוד11/03/2008
כבר המון זמן הוא עם גזים ועברנו את הכל, פרט לבדיקת "...סקופיה" כלשהי (ששכחתי את שמה). לאחרונה אנחנו שמים לב יותר ויותר שבימים בהם הוא אוכל בשר (לא משנה מאיזה סוג) הוא מתעורר בלילה מגזים. האם יתכן ויש בעיה כזו של גזים בגלל בשר?
תמיד חשבנו שזה רגישות ללקטוז, אם יש דבר כזה לגבי הבשר - אילו בדיקות ניתן לעשות כדי לאשר את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט הסובל מגזים
ענת אשכול16/03/2008שלום,
איני מכירה את בנכם ואת ההיסטוריה הרפואית שלו ועל כן איני יכולה לענות על שאלתכם באופן רציני. איני מכירה תופעה של אלרגיה לבשר אך בכל אופן אני ממליצה לפנות לגורם מקצועי שמכיר את בנכם (כגון רופא משפחה/ אחות טיפת חלב) ולבקש מהם חוות דעת והפניה לאיבחון ולבדיקות הנדרשות
רק בריאות!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףף:)) עזרהה בבקשהה!!L11/03/2008
שלום! אני ליה..אני בת 14 וחצי..בכיתה ט''....
עכשיו עוד חודש יש איזו חתונה של קרובה שליי ואני ממש רוצה להיראות טוב..אז אני רוצה להרזות באזור הבטן והטוסיק והאגן קצת..
אז ככה ... יש לי קצת ממש צדדים..אבל לא נוח לי איתם..אז מה את מציעה?
ויש לי טיפה בטן ...
מה את מציעה לי לעשות כדי להוריד את הבטן הקטנה שיש לי ואת הצדדים<??? ומה צריך לעשות ואם בכלל אפשר לראות שינוי ממחר לעוד חודש???:]
אני אשמח.... תודה... כי אני עושה כפיפות בטן וזה לא ממש עוזר אני לא רואה שינוייםם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליה
ענת אשכול16/03/2008ליה שלום,
דיאטות ונסיונות הרזיה קיצוניים בתקופה של חודש סופם להכשל ולהביא לעלייה במשקל!
על כן אני מציעה לך בחודש הקרוב להתחיל ולסגל לעצמך הרגלי אכילה נכונים: אכילה מסודרת, שילוב פירות וירקות, הפחתת חטיפים, ממתקים, שתיה מתוקה ומאכלים שמנים(ג'חנון, בורקס,פיצה,מלווח, ציפס וחבריהם...), שתית מים מרובה, אכילה מכל מגוון אבות המזון
וכמובן התחילי לבצע פעילות גופנית כל יום - כזו שמשלבת פעילות אירובית (הליכה/ שחיה/ ריקוד וכו') יחד עם תרגילי חיזוק ועיצוב (כגון כפיפות בטן)
בצורה זו אני מבטיחה לך כי תגיעי למשקל גוף תקין,יפה ולא תשגעי את הגוף!
מזל טוב לחתונה של הקרובה ושיהייה לך בהצלחה!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה- דחוף!אנונימית10/03/2008
טוב, אני ילדה בסביבות הגיל 12.6, והBMI שלי במצב שאני מניחה שהוא תקין (גובה 1.60 ומשקל 45 ) אבל יש לי כמה בעיות.. אגב, כבר קיבלתי מחזור, אז אני מניחה ששינוי קיצוני בצורת הגוף שלי כבר לא יהיה.
הראשונה היא שבמשפחה שלי יש נטייה חמורה להשמנה, למזלי, בנתיים זה לא פגע בי, אבל אני מפחדת, באופן אובססיבי שזה כן, מה שגורם לי כמובן לפסיכולוגייה הפוכה מכאן נובע שאני אוכלת יותר. אני באמת לא יודעת מה לעשות. ואף דיאטנית לא מוכנה לקחת אותי אפילו לא כדי לשמור שאני אוכלת נכון ומאוזן, בטענה שאני סובלת מתת משקל, ושאני קטנה מידי בשביל לקבל ייעוץ. השניה היא שאני (כמו שציינתי כבר) אוכלת בלי הפסקה, אני פשוט לא מסוגלת לאזן, ואם אני מצליחה זה לא ליותר מיומים, אני טוחנת בלי הפסקה, לדוגמא אכלתי היום חצי חטיף קורני, יוגורט, 2 עוגיות, במבה, חצי ביסלי, סנדוויץ ושני תפוחי אדמה (אני מניחה שהבהרתי את טענתי) אני שונאת אחר כך לחשוב על זה! מה שגורם לי לחשוב על זה יותר, אני לא מסוגלת אני חייבת שמישו יעזור לי לפני שזה יתחיל להשפיע עליי. אני באמת צריכה עזרה, באמת. ואין לי למי לפנות, אז בבקשה תענו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאנונימית
ענת אשכול16/03/2008שלום לך
כפי שידוע לך את במשקל תקין ואין לך צורך בירידה במשקל. דפוס האכילה שאת מתארת אכן בעייתי ומאוד מאוד מתסכל ואין לי ספק שעזרה ותמיכה יכולו לסייע לך. יחד עם זאת אין באפשרותי לסייע לך במסגרת זו של הפורום כיוון שאני צריכה להכיר אותך יותר ובאופן הזה זה בלתי אפשרי. אני מציעה לך לפנות להוריך או למבוגר אחר אליו את מרגישה קרובה ולבקש שיפנו אותך לקבלת תמיכה ועזרה
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקותר10/03/2008
כיצד ניתן לשכנע ילד בן 1.5 שנה לאכול ירקות טריים? אני נותנת לו והוא ישר זורק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות- תשובה
ענת אשכול16/03/2008פעוטות וילדים רבים מסרבים לאכילת ירקות ופירות, ולמרות חשיבותם הרבה למרבה הצער לא ניתן להכריח אותם (זה פשוט לא עובד...) הדרך הטובה ביותר היא פשוט להמשיך ולנסות ולא להתיאש. לנסות להציע במגוון צורות הגשה וכן לשמש דוגמא אישית ולאכול ירקות ופירות במסגרת ארוחות משפחתיות. בנוסף ניתן לנסות לשלב עם מזונות שהוא אוהב
לילדים יכול לקחת המון זמן עד שהם מתרגלים למזון חדש- סבלנות, סבלנות, סבלנות ו- התמדה! (ובכל מקרה לא להכריח ולפתח מאבקים זה רק יחמיר את המצב!)
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובות!!!!!!!חסויה.10/03/2008
היי
אני כבר שלחתי שאלה לגבי עם המשקל שלי ביחס לגבוה ולגילי האם הוא תקין?!
אז אני ישאל שוב.
גיל--->16
משקל----> 52
גובה---->1.55 נמוכה :-(
ויש לי עוד כמה שאלות שנורא מעניינות אותי.
קצת על עצמי:
אני לומדת משחק כבר 4 שנים אני נורא רוצה להיות שחקנית או במאית
ותמיד אמרתי שאם לא יצא לי למשש את החלום הזה או שכן יצא לי בעזרת השם
אז במקביל אני אוכל להתעסק בתחום הזה של תזונה כי זה משהו שהוא נורא מעניין אותי
וחשוב.
אז רצתי לשאול איזה מקצוע ספציפי לומדים כדי להיות דיאטנית כמוכן ?
ואני ישמח לעוד ידע בנושא זה ואיך אפשר להגיע לתחום!
תודה מראש!!!!!!! (בבקשה לא לשכוח לענות לי על השאלה של המשקל שלי!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לשאלות חשובות
ענת אשכול16/03/2008הי
קודם כל- משקלך תקין ביותר הן ביחס לגילך והם ביחס לגובהך!
אינך צריכה להוריד במשקל אך בהחלט מומלץ לסגל הרגלי אכילה נכונים:
ארוחות מסודרררות
שתית מים מרובה
הפחתת חטיפים, ממתקים, שתיה מתוקה ומזונות עשרים בשומן כגון ג'חנון, פיצה, בורקסים וכו'
אכילה מגוונת מכל אבות המזון
שילוב ירקות ופירות בכל ארוחה
וכמובן- פעילות גופנית יום- יום!!!
לשאלתך בנוגע לימודים- יש לך עוד זמן... ובכל זאת- על מנת להיות דיאטנית יש ללמוד תואר ראשון בתזונה (אוניברסיטה העיברית/ מכללת תל-חי/ מכללת אריאל) או ללמוד תזונה/ נטורופטיה במכללת רידמן
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנסו תענו בבקשה :)חסויה10/03/2008
אשמח מאוד עם תעני לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחסויה
ענת אשכול16/03/2008שלום,
משקלך תקין לגובה ולגילך.
אינך צריכה להוריד ממשקלך אך אני ממליצה לך לסגל הרגלי אכילה נכונים הכוללים ארוחות מסודרות, הפחתת חטיפים, מתוקים ושתיה מתוקה, אכילה מאוזנת מכל קבוצות המזון, שילוב ירקות ופירות בכל ארוחה וכמובן ביצוע פעילות גופנית יום- יום
שיהייה בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית עצירות אצל תינוק בן שנה וחציאולגה09/03/2008
שלום,
אני אמא לתינוק בן שנה וחצי. בזמן האחרון הוא התחיל לסבול מעצירות.
אני התחלתי לתת לו סירופ אל-צירות וזה לא ממש פותר את הבעיה. בכל מקרה, לא הייתי רוצה לאורך זמן רב לתת לו את הסירופ, צריך לפתור את הבעיה בדרך אחרת.
מה אני יכולה לשנות בתזונה שלו על מנת לפתור את הבעיה?
הוא לא אכלן גדול, מאוד רזה (שוקל פחות מ-9.5 קילו). כמעט ולא אוכל פירות, מעדיף גרבר. האם זה מגביר את הבעיה?
תודה,
אולגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית עצירות
ענת אשכול16/03/2008עצירות בפעוטות הינה בעיה נפוצה. על מנת לנסות ולפתור את הבעיה אני מציעה לך לשלב ככל שניתן ירקות ופירות במהלך היום (גרבר אינו בעיה אך יש לשים לב שאינו מכיל בננות ותפוחים). כמו כן יש להקפיד על שתית מים מרובה ו ארוחות מסודרות במרווחים קבועים.
בנוסף מציעה לך לנסות כמה טריקים נוספים: 1- סלק- מאוד יעיל בטיפול בעצירות 2- שזיפים מיובשים- נסי להשרותם במים חמים במשך הלילה ולתת לבנך לאכול אותם (כמובן ללא החרצנים) ולשתות את המים בהם הושרו (ניתן להכין מהם את המטרנה/ סימילאק אם עדיין שותה) 3- נסי לתת לו מיץ פירות הדר סחוט (שאת סוחטת) 4- נסי להציע לו עגבניה מרוסקת עם כפית שמן זית (אולי לערבב עם גבינה לבנה
בנוסף הימנעי ממתן בננות, אורז, תפוחים, קקאו ושוקולד.
שיהייה בהצלחה!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ?!חסויה08/03/2008
אשמח מאוד עם תעני לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה בבקשה תעני לי!
חסויה09/03/2008
אשמח מאוד עם תעני לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנסו בבקשה. [[ :סיוון <:08/03/2008
אני בת 13.5 והמשקל שלי זה 74.2 והגובה שלי זה 1.60 .
אני הייתי אצל דיאנטנית והיא הביאה לי דיאטה :
בוקר : שוקו דיאט 0% או חלב 1%
ארוחת 10 + 12 : 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה + גבינה 5%.
צהריים: אורז [ 4 כפות ] הודו מבושל , וסלט .
בניים : פרי + מעדן דיאט .
ערב: 2 פרוסות לחם קל עם גבינה + סלט .
יש לי כמה שאלות :
1. במה אפשר להחליף את ה-2 פרוסות לחם מלא ? אפשר בחצי פיתה לכל שעה [ אחת ל-10 ואחת ל-12 ] ?
2. איך אפשר להבין הודו לא מבושל אבל בריא לאכילה ?
3. סלט בריא זה יכול להיוץ גם רק מלפפון ופתיתי תירס , בלי עגבניה ?
4. יש כזה דבר פיתה מחיטה מלאה ?
זה בריא ?
5. איזהפירות מותר לאכול ?
סליחה שאני שואלת אותכן את כל זה פשוט הדיאטנית הזאת יצאה לאיזה חופשה , לא יודעת והיא תחזור רק עוד חצי שנה , ואני צריכה לבוא אליה אם תוצאות חחח D: .
מקווה שתענו ותעזרו לי , חסויה . [[ :* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון ***
סיוון <:08/03/2008
אני בת 13.5 והמשקל שלי זה 74.2 והגובה שלי זה 1.60 .
אני הייתי אצל דיאנטנית והיא הביאה לי דיאטה :
בוקר : שוקו דיאט 0% או חלב 1%
ארוחת 10 + 12 : 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה + גבינה 5%.
צהריים: אורז [ 4 כפות ] הודו מבושל , וסלט .
בניים : פרי + מעדן דיאט .
ערב: 2 פרוסות לחם קל עם גבינה + סלט .
יש לי כמה שאלות :
1. במה אפשר להחליף את ה-2 פרוסות לחם מלא ? אפשר בחצי פיתה לכל שעה [ אחת ל-10 ואחת ל-12 ] ?
2. איך אפשר להכין הודו לא מבושל אבל בריא לאכילה ?
3. סלט בריא זה יכול להיוץ גם רק מלפפון ופתיתי תירס , בלי עגבניה ?
4. יש כזה דבר פיתה מחיטה מלאה ?
זה בריא ?
5. איזה פירות מותר לאכול ?
6. שחייה ? עוזרת להרזייה ? כמה פעמים בשבוע צריך לעשות את זה בערך ?
7. שתייה מתוקה או שוקולד , כמה פעמים בשבוע אפשר לאכול ? איזה סוג [ נגיד למשל , מקופלת ] .
סליחה שאני שואלת אותכן את כל זה פשוט הדיאטנית הזאת יצאה לאיזה חופשה , והיא תחזור רק עוד חצי שנה , ואני צריכה לבוא אליה אחרי חצי שנה אם תוצאות חחח D: .
מקווה שתענו ותעזרו לי , חסויה . [[ :* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לחסויה
ענת אשכול09/03/2008שלום,
1- אפשר להחליף את הלחם בחצי פיתה (חצי בכל ארוחה) אך בהחלט מומלץ יותר פיתה קלה או לחמניה קלה
2-לא הבנתי את השאלה...
3- סלט ממלפפון ותירס הוא סלט בריא אך הוא עשיר יותר בפחמימות (לעומת סלט ירקות "רגיל") ודל בויטמינם ועל כן אני ממליצה לך לאכול סלט ממלפפון, עגבניה ואפשר גם גזר, גמבה, פלפל, כרוב וכו' ולא לשלב בסלט פחמימות (כגון התירס)
4-יש דבר כזה פיתה מחיטה מלאה- טעים ובריא- בהחלט מומלץ אך לא לשכוח כי פיתה שווה מבחינה קלורית ל-4 פרוסות לחם
5- פירות- מותר לאכול מכל סוגי הפירות אך יש לזכור כי בנוסף לתכולת הויטמינים הגבוהה הם מכילים גם לא מעט סוכר כך שיש להגביל את כמותם ולא לצרוך יותר מ-3 מנות פרי (תפוח/אגס/5 תותים/תפוז/2 קלמנטינות/ חצי פומלה וכו')
6- שחייה כמו כל פעילות גופנית אחרת בהחלט עוזרת (ואף הכרחית) לירידה במשקל אני ממליצה לך לבצע פעילות גופנית כל יום (שחיה/ הליכה/ ריקוד/קפיצה על חבל וכו')
7- משתיה מתוקקה אני מציעה לך להמנע לחלוטין - זה מיותר ניתן לשתות במקום משקאות דיאטטים.
לגבי ממתקים- פעמיים עד שלוש בשבוע ממתק קטן כון מקופלת או במבה קטנה או בייגלה קטן
שיהייה בהצלחה
ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה למוצרי חלבילנה08/03/2008
שלום רב
לילד בן 1.7 אלרגיה למוצרי חלב .
איך לבנות תפריט יומי בלי מוצרי חלב ,גמדים וכו' . האם חלב סויה בריא לילד ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למוצרי חלב- תשובה
ענת אשכול09/03/2008שלום,
היות ומדובר בפעוט ואיני מכירה אותו אני ממליצה לפנות לגורם מקצועי שמכיר את הילד (רופא משפחה/ אחות טיפת חלב) ולבקש הפנייה לדיאטנית קלינית מוסמכת על מנת שתבנה תפריט התואם את צרכיו של בנך
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיובל08/03/2008
אני בת 15, גובהי 1.58... היו לי כל מיני בעיות שקשורות במשקל (רזון ) והדיאטנית שלי בנתה לי תפריט. חשוב לי לציין כי קשה לי מאוד עם התפריט כי הוא בערך משלש את מה שאכלתי לפני שהלכתי אליה.
התפריט של הדיאטנית:
בוקר: כוס קורנפלקס+כוס חלב 3% שומן
בית ספר: לחמניה עם ממרח כלשהו (פסטרמה או גבינה בדרך כלל)+פרי.
*לפעמים יש לי יום ארוך ואז אני צריכה לאכול עוד לחמניה ועוד פרי
צהרים:
מנת בשר (שניצל/כרע+רגל/קציצות)
מנת פחמימה (כוס)
ירקות מבושלים
סלט +כף שמן זית
אחה"צ:
מעדן 3%+פרי
ערב:
חביתה/ גבנ"צ
חצי גביע של 250 גרם גבינה/קוטג'
סלט
חומוס/טחינה
2-3 פרוסות לחם
לילה:
פרי.
לדעתי התפריט ממש מוגזם, אבל הדיאטנית ואמא שלי לחוצות שאני אעלה במשקל.
כמה קלוריות יש בערך בתפריט הנ"ל? האם הוא מוגזם? בכמה אעלה אם אוכל את התפריט הזה לאורך זמן? כמה אני אמורה לשקול? (משקלי 48 ק"ג)
תודה מראש,
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליובל
ענת אשכול09/03/2008שלום יובל
התפריט שבנתה לך הדיאטנית הוא תפריט טוב ומאוזן ואני מציעה לך להקפיד ולשמור עליו.
שיהייה בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשו לא ברור..
יובל09/03/2008לא הצלחתי להבין מהתגובה שלך כמה ק"ג אני בערך אעלה עם התפריט..
ויש לי עוד שאלה.. האם מותר לי לעשות ספורט? אם כן- באיזו תדירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן לילדיםאמא05/03/2008
שלום רב,
כיצד מספקים מספיק לילדים המסרבים לאכול מוצרי חלב ? האם גבינות למיהן כולל גבינה לבנה, קוטג' שומרים על הערכים התזונתיים גם בבישול? האם ניתן להוסיף לפנקייק וכד'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן לידים- תשובה
ענת אשכול09/03/2008שלום,
אם ילדיך אינם אוכלים שום מוצר חלב גם לא מבושל או "בתחפושת" אחרת- אני מציעה לפנות לדיאטנית על מנת לתת תפריט מועשר ו/או תוספים. משאלתך אני מבינה שילדיך אוכלים גבינות בתוך מאכלים מבושלים- זה מצויין הסידן לא נאבד ושומר על ערכו כך שבהחלט ניתן לשלב גבינות ושאר מוצרי חלב בפשטידות, חביתה, פסטות וכו' ולהגיע לצריכת הסידן המומלצת. חוץ מזה מרבית הילדים אוהבים שוקו- כוס חלב עם כפית שוקולית "מקפיצה" את צריכת הסידן היומית...
שיהייה בהצלחה ובתאבון!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)