מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטה..!חסוי26/03/2008
שחום את יכולה לתת לי את התפריט איך לעשות דיאטה.?
תודה רבה..!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה- דיאטה לחסוי
ענת אשכול27/03/2008שלום,
על מנת שאוכל לעזור לך אני צריכה שתכתוב לי:
1- מה הגובה שלך
2- כמה אתה שוקל
3- מה את אוכל בדר"כ (איך נראה יום רגיל מבחינת האוכל )
4- איזה פעילות גופנית אתה עושה וכמה פעמים בשבוע
בהתאם לתשובותיך אוכל לנסות לעזור...
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לאכול בוטנים בדיאטה?שירה26/03/2008
האם בדיאטה אפשר לאכול בוטנים ושקדים ? כי יש בזה הרבה שומן ואנ רוצה להוריד במשקל אם תעני לי אני אשמח מאוד..י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטנים בדיאטה- תשובה
ענת אשכול27/03/2008שלום,
כפי שכבר ציינת בעצמך בוטנים ושקדים שייכים לקבוצת השומן ועל כן לא מומלץ להפריז בצריכתם.
יחד עם זאת ניתן לשלבם במידה, בתפריט מאוזן . אני ממליצה יותר על שקדים- כמובן לא קלויים ומומלחים אלא טיבעיים! ניתן לאכול אותם יחד עם פרי (5-7 יחידות).
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיה דחופה אני חייב עזרה..מוטי25/03/2008
אני בן 15 .. אני משחק כדורסל בקביעות כבר 3 שנים 4 אימונים בשבוע + 2 אימוני בור.. אני כבר 3 שנים מחכה להרזות אבל אני לא מרזה ... אני חייב תוכנית או תפריט לארוחות ... זה כלכך מבאסססס
בבקשה עזרהההההה בקשה.. בתודה מוטי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למוטי
ענת אשכול27/03/2008הי מוטי
אשמח מאוד לעזור לך אך לצורך כך אני צריכה שתכתוב לי כמה פרטים:
1- מה הגובה שלך
2- כמה אתה שוקל
3- מה אתה אוכל בדר"כ (סדר יום של אכילה)
4- פרוט של מס' אימונים בשבוע וכמה זמן כל אימון
מחכה לתשובותיך!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לענת..=)
מוטי27/03/2008קודם כול תודה ..
הגובה שלי 1.79 אני שוקל 72 ק"ג הסדר יום של האכילה שלי זה .. לפעמים שותה משהו בבוקר.. אוכל כריךך או שתיים בבית הספר מגיע הביתה אוכל ארוחת צוהריים אחרי זה איזה נישנוש .. ארוחת ערב ואז בלילה עוד נישנוש יש לי 4 אימוני אחרי הצהריים של שעה וחצי .. ויש לי שתי אימונים בוקר של שעה וחצי .. מקווה שתוכלי לעזור לי בתודה מוטי ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית כאבים...לינה25/03/2008
שלום אני לא בטוחה שתוכלו לעזור לי...אבל אני כבר לא יודעת מה לעשות...
ליפני כמה חודשים כיבלתי מחזור וכולכך כואב לי ואני לא מסוגלת לזוז בזמן המחזור .
לא לאכול ולא לזוז רק לישכב...
אני לא מצליחה לאכול אני פשות מקיאה...מה כדי לעשות.?
נ.ב - אני בת 13 ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשקד
ענת אשכול27/03/2008שקד שלום,
ממליצה לך לדבר עם אמא או עם כל מבוגר אחר שאת סומכת עליו על מנת שייפנו אותך לרופא- גניקולוג שיבדוק מדוע את כל כך סובלת ואם יש דרך להפחית את הכאבים.
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטנית .. תוכלי להיכנס בבקשה ..גדי24/03/2008
שלוום !
- כולם יודעים שזה מעצבן להיות שמן ..
גם גברים ונשים , וילדים וילדות מרגשים ככה ..
קוראים לי דביר , בן 16 ..
ונמאס לי להיות שמן ..
בקרוב עונת הקיץ , ואתם יודעים ברכות , ים וכו' ..
בגדים קצרים ..
ואני שמן ומתבייש לצאת לים ולבריכה להוריד חולצה ..
יש לי בטן , הרבה שומן וגם חזה .. ( אתם יודעים שמי ששמן יש לו חזה .. - זה לא נעים )
מישהו יודע מה אפשר לעשות כדי שאני ארזה מהבטן ומהחזה ?
אני אוכל נכון , הליכה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגדי
ענת אשכול27/03/2008שלום,
על מנת שאוכל לעזור לך לרדת במשקל ולחטב את הגוף אני צריכה שתכתוב לי:
1- מה הגובה שלך
2- כמה אתה שוקל
3- מה את אוכל בדר"כ (איך נראה יום רגיל מבחינת האוכל )
4- איזה פעילות גופנית אתה עושה וכמה פעמים בשבוע
בהתאם לתשובותיך אוכל לנסות לעזור...
מחכה לתשובתך
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההינה ענת ..
גדי09/04/2008שלום ענת , מצטער שזה קצת באיחור ..
קוראים לי גדי .
1. 1.74
2. 79.55
3. אני אוכל בדר"כ ..
בבוקר כוס קונפלס וחצי כוס חלב 1 % / 2 פרוסות לחם קל (40 קלוריות ) קוטג 3 %
בית ספר - פרי ( תפוח אגס )
צהריים , 3/4 כפות תפוח אדמה , עוף , שניצל ( על מחבת טפלון ) .. ספגטי .. טונה במים ..
ירקות .. שותה מים ...
בנתיים , 4/5 ( שעה ) , מעדן ( לא תמיד )
ב- 6 הליכה שעה עד 7 , אני מתמיד5/6 פעמים בשבוע .
ערב , מעדן 0 % ..
- אני שותה 3 כוסות מים לפני כל ארוחה .
מקווה שתוכלי לעזור לי ..
אני משתדל כמה שיותר להרזות ... אבל אני עדיין שמן ולא נוח לי במיוחד אייך שאני נראה ..
הבטן והחזה מפריעים לי ..
תודה רבה לך , גדי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לגדי
ענת אשכול22/04/2008הי גדי
ממה שכתבת נראה לי שאתה אוכל מעט מידי אוכל והתפריט שלך לא כל כך מאוזן. עם תפריט כזה יהייה לך מאוד קשה להתמיד וכן אתה עלול לפגוע בצמיחתך לגובה ובהתפתחותך. תפריט מאוזן בשילוב עם הפעילות הגופנית אותה אתה מבצע יאפשרו ירידה במשקל בצורה מאוזנת ובריאה ואני מקווה כי תוכל להתמיד בו לאורך זמן.
הנה תפריט מותאם לך:
ארוחת בוקר:
כוס קורנפלקס לא ממותק + כוס חלב 1% שומן או 2 פרוסות לחם קל + 3 כפות קוטג' 5% שומן
ביניים (בי"ס):
סנדוויץ מ2 פרוסות לחם קל+ חומוס + פסטרמה דלת שומן או קוטג' וירקות או פרוסת גבינה צהובה לייט 9% שומן
+פרי
ארוחת צהריים:
סלט ירקות גדול ו/או ירקות מבושלים ו/או מרק ירקות
+ מנה בשרית כגון: כרע עוף ללא עור או 2-3 קציצות ברוטב או חזה עוף או שניצל ( פעם- פעמיים בשבוע לא יותר) או בקר מבושל או דג אפוי או קופסא טונה מסוננת היטב
+ כוס פחמימות לאחר בישול: אורז/ פסטה/ פתיתים/ קוסקוס/ פירה/ תירס/ אפונה או 1 יח' תפו"א אפוי בינוני
+ שתיה:מים
ביניים:
פרי או מעדן עד 1.5% שומן או חטיף שוקולד מיני (3 פעמים בשבוע)
ארוחת ערב:
סלט ירקות או ירקות חתוכים + כפית שמן או כף טחינה
+ 2 פרוסות לחם רגיל או 3 פרוסות לחם קל
+ ביצה או חצי קופסא טונה מסוננת היטב או 4 פרוסות פסטרמה דלת שומן
+ 3 כפות קוטג' 5% או פרוסת גבינ"צ לייט 9% שומן או 2 כפות חומוס
לילה (רשות):
פרי או מעדן
שיהייה המון בהצלחה!
חג שמח
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להרזותלא משנה24/03/2008
היי אני לא משנה ןאני ממש רוצה להרזות את יכולה להגיד לי איך
תודה רבהה
לא חשוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל- לא משנה
ד''ר הגר שפר24/03/2008הי
כדאי להרזות חשוב:
לאכול 5 ארוחות ביום
לשתות 12 כוסות מים ביום
לעשות שעה של פעילות גופנית ביום
להמעיט באכילת ממתקים וחטיפים
להמעיט בשתיה ממותקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריטלא משנה23/03/2008
היי,
אני בת 14 וחצי.
הגובה שלי הוא 1.62
ואני שוקלת 55
אני מרגישה שמנה, בעצם לא כלכך שמנה אבל אני רוצה לרדת לסביבות ה- 50
תוכלי ליבנות לי תפריט נכון, עם כמה ספורט מותר לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט- ללא משנה
ענת אשכול27/03/2008שלום לך,
קודם כל חשוב לי לציין כי את נמצאת בגובה ומשקל תקינים לגילך!
אם בכל אופן את מעונינת לאמץ לך תפריט בריא ומאוזן את מוזמנת לכתוב לי מה את אוכלת בדרך כלל ואני אתאים לך תפריט.
בכל מקרה הדרך הטובה ביותר לשמור על משקל תקין, יפה ובריא היא פעילות גופנית ואת יכולה כבר עכשיו להתחיל לבצע פעילות גופנית יום- יום (הליכה/ שחיה/ אירובי/ עיצוב/ או כל פעילות גופנית אחרת שאת אוהבת)
בעזרת פעילות גופנית יום יום את יכולה לרדת במשקל ולחטב את הגוף בדרך הטובה והבריאה ביותר!!!
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא מחזה מהחזה ..גדי23/03/2008
שלום !
אני עושה הליכה , אוכל נכון .
בקושי חטיפים וממתקים
אבל אני לא מרזה מהבטן ומהחזה
אני בן 16 , ויש לי חזה כמו של בחורה .
זה ממש לא נעים לי , אני מתביש לשים גופייה , ללכת לים , וכו' ..
מה אפשר לעשות שאניי ארזה מהחזה שיהיה שטוח כמו שאר הילדים ?
תודה , אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאבי
ד''ר הגר שפר24/03/2008הי אבי
בכדי לרדת גם מהחזה צריך למעשה לרדת במשקל ובשומן באופן כללי, חלק ירד גם מהחזה, מה שאומר שאתה צריך להמשיך לשמור על תזונה נכונה, לשתות הרבה מים ולעשות לפחות שעה של פעילות גופנית ביום.
שכיבות שמיכה עובדות מצוין על איזור החזה מבחינת עיצוב האיזור אז גם זה יכול לעזור ...
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ...
גדי25/03/2008תודה רבה לך .
אני אמשיך לעשות בדיוק כמו שאני עושה .
מקווה שאני ארזה =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבחני23/03/2008
שלום,
בני בן 3.8 שנים. הוא אלרגי לחלב. הוא מקבל חלב סויה ומעדני סויה ומידי פעם שניצל טבעול.
אני לחוצה מאוד שחסרים לו ויטמינים נוספים במערכת החיסונית. ( דיאטנית לא עזרה לי במיוחד במקרה זה ) מה אני יכולה לתת לו בנוסף? ( הוא לא אוהב גבינות סויה )
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב
ענת אשכול27/03/2008חני שלום,
על מנת שאוכל לענות אני צריכה לדעת האם מדובר באלרגיה לחלבון החלב או רגישות ללקטוז- אשמח אם תעני לי
בכל מקרה אין סיבה שיאכל שניצל טבעול הוא יכול לאכול שניצל רגיל או כל מוצר בשרי אחר- יש לכך חשיבות רבה כיוון שטבועל הוא חלבון הרבה פחות איכותי וכן אינו מכיל את אותה כמות של ויטמינים ומינרלים המצויים בבשר, עוף ודגים (כגון ברזל וויטמין B12)
לגבי מוצרי חלב- מוצרי החלב מהווים מקור עיקרי לסידן החיוני לגדילה, התפתחות בניית עצמות וכו אם אינו מסוגל לצרוך שום מוצר חלב מומלץ להעשיר את התפריט בטחינה, שקדים, סרדינים וכן מאכלים לא חלביים מועשרים בסידן (לדוגמא סוגים מסוימים של דגני בוקר) בנוסף ממומלץ לבצע מעקב אצל רופא/ דיאטנית ולהוסיף תוספי סידן במידת הצורך.
מחכה לתשובתך
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבן אוכלנטלי23/03/2008
שלום
בני בן שנה וארבעה חודשים
אוכל מרק טחון , במבה , עוגיה , שוקולד ,
שבוע שעבר התקשה בבליעה מכיוון שכאב לו הגרון . הנושא טופל מול רופא המשפחה
אך מאז מפחד להכניס לפיו אוכל ולבלוע
אני מנסה להעביר אותו לאוכל מוצק אך הוא רק משחק עם האוכל ומסרב להכניס לפיו.
הוא "מכור" לבקבוק החלב שלו וזה המפלט שלו כשהוא רעב
בטפת חלב אמרו לי לא לתת יותר חלב במשך היום ולא בלילה וכך יאחכל אוכל רגיל
זה לא כ"כ הולך מכיוון שכשהוא רעב הוא עצבני ולא מוכן לנסות שום דבר ( חושש לבלוע)
אנא עזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן אוכל- תשובה לנטלי
ענת אשכול27/03/2008שלום נטלי,
כיוון שסרוב האכילה של בנך, ממה שאת מתארת, נובע מחרדה מסוימת עקב המחלה, אני מציעה לך לאפשר לו להתיידד עם אוכל מחדש להמשיך להציע מזונות שונים ומגוונים במרקמים שונים ולא להלחיץ אותו ובוודאי שלא להכריח אותו.
איני מכירה את בנך וכן לא רשמת לי את נתוני האורך והמשקל שלו ועל כן איני יכולה לייעץ לך באופן יותר ספציפי ומדוייק אך אני כן יכולה להצטרף להמלצת אחות טיפת חלב - הפחיתי את בקבוקי החלב - עשי זאת בהדרגה ואני בטוחה שבנך יאכל טוב יותר.
בכל מקרה אני ממליצה לך לפנות לגורם מקצועי שמכיר את בנך (רופא/ אחות טיפתחלב/ דיאטנית)לצורך איבחון וליווי בתהליך!
בהצלחה!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מבקשת ממך... אל תתעלמי!!!!נעם21/03/2008
תקשיבי,אני בת 11 וחצי שוקלת 36 וחצי וגובה 1.52... לפני שבועיים הלכתי לרופאה (בנוגע למשו אחר..) ואמא שלי שכבר חושבת שאני ממש "שלד" אמרה לרופאה לראות אם המצב שלי תקין..ולפי הגובה והמשקל.. אני ב-25% פחות ממה שאני אמורה להיות במשקל. אני אומר לך את האמת שנה שעברה שקלתי 45 קילוגרם ובגלל שרציתי להראות יפה ,יותר רזה ושילד שאני אוהבת יאהב אותי החלטתי על דיאטה.. הפחתתי הרבה מאוד מהמשקל שלי (8 וחצי קילוגרם) לבד..ועכשיו.. נראה לי יש לי אובססיה לאוכל ולמזונות!!! אני לא נותנת לי לאכול מה שבא לי.. אני עושה לי ארוחות קטנטנות... כי יש לי פחד לעלות ולחזור להיות שמנה כמו שהייתי!! ואני לא רוצה לדבר על זה עם אמא שלי או אם יועצת או חברים או מורה או כלום!!! אני לא יכולה לבטוח בהם.. אני מפחדת להשמין.. וכל פעם שלפי דעתי אכלתי יותר מידי אני מייסרת את עצמי!! ואני רוצה שזה יפסק כבר!!! תעזרי לי..בבקשה...אני מתחננת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנעם
ד''ר הגר שפר24/03/2008הי נעם
ממש הצטערתי לשמוע כמה רע את מרגישה.
צר לי לבשר לך אך את סובלת מהפרעת אכילה וכדי מאד לטפל בה בהקדם.
למרות שזה יכול להיות מביך או קשה את חייבת ליידע את אמך על הבעיה, את חייבת להבין שזה מצב ממש לא בריא ואפילו מסוכן.
את עלולה לאבד את היכולת להכנס להריון לכל החיים - לדוגמא.
לסבול מקרחות, נשירת שיניים, שברים ופצעים על העור.
את חייבת להעזר באיש מקצוע שיעזור לך לצאת מהמצב הזה ומהר.
אם את רוצה את יכולה להתקשר אלי ואני אעזור לך לדבר עם אמא שלך.
אני מתחננת שתבקשי עזרה, את הורסת לעצמך את החיים...
וחיה במצב של אומללות ואובססיה שאפשר לצאת ממנה ולחיות חיים מאושרים ובריאים.
הטלפון שלי הוא : 03-6488363
תשאירי שם ומספר טלפון למזכירה והיא תעביר אותו אלי ואני מבטיחה לחזור אליך.
מקווה לשמוע ממך מקרוב
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת...=,[
נעם27/03/2008אני..אני כל כך רוצה לומר לאמא שלי...למישהו..אבל..אני לא יכולה..זה...זה כבר קשה לי כל כך לעמוד בזה..כל פעם שאני חושבת על לומר לה אני חושבת "מה אני אומר לה..-אמא,תקשיבי יש לי הפרעת אכילה ואני צריכה עזרה. ?!!?" אני לא רק מתביישת מזה...אמא שלי יודעת שאני אוכלת לא בסדר ומטיפה לי על זה כל הזמן..היא יודעת שיש לי בעיה..אפילו בלי שאמרתי לה..היא רוצה לקחת אותי לרופאים..אבל אני.. אני בזמן האחרון ממש סגורה..אם שואלים אותי "הכל בסדר?" אני אומר להם "כן,מצוין" ואזייף חיוכון קטן..אפילו המורה ראתה שאני "נמרחת " ודכאונית בשיעורים ושלחה אותי לדבר עם היועצת.. והיועצת שאלה "הכל בסדר?? את בסדר? יש משו בבית?" ואני דיברתי כאילו אין לי כלום.. פשוט.. לא יכולתי לומר לה.. אז אני צריכה עזרה.. איך אני אוכל לומר לאמא שלי..?? אני ממש רוצה.. כל כך כל כך רוצה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעם
חסוי18/09/2008היי אם את עדיין נכנסת לפורום וקוראת את זה אז אשמח אם תחזרי אליי כי יש לי בדיוק אבל בדיוק את אותה הבעייה אני בת11 הגובה שלי הוא 1.51 ואני שוקלת 34 אני בדיוק אותו דבר כמוך אותן בעיות אותם חברים אותו ילד שבגללו עשיתי הכל ואותה אמא אבל תאמיני לי שאת חייבת להניך למישהו לעזור לך אני יודעת איך את מרגישה ואני יודעת שאת מרוצה מהגוף שלך עכשיו וכל הזמן מפחדת לאכול ולא נותת לעצמך גם אני המחשבה הזאת מפחידה אבל אין לי מה לעשות הרופא אמר לי שאני באחוז ה25 למשקלי כמוך וזה ממש לא טוב ! אני לא יודעת כמה הבעיות שלי מעניינות אותך כרגע ולא אתפלא אם הן לא אבל בבקשה אני יכולה לעזור לך אני ממש יודעת מה קרה לך ומרגישה בדיוק כמוך עם כל התחושות והכל אבל מה שאנחנו עושות לעצמנו הורס לנו את החיים יש לי עוד הרבה מה לומר אבל כודם תקראי את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנסו דחוווווווף !!!
חסוי18/09/2008דיי , בבקשה,, אתן הורסות לעצמכן את החיים!! אתן עוד בנות 11 ? למה כבר הגעתן למצב של התחלה של אנורקסיה ? תטפלו לפני שיהיה מאוחר, עדיין אפשר לעצור את זה בזמןן..!! לכו לטיפול.. שלא יקרה לכם מה שקרה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה שמנה ,משקלי בסדר ?רוית20/03/2008
שלום,
אני רוית בת 12 וחצי ובכיתה ז'
מטר 55 ושוקלת 50 האם זה בסדר ?
אני לא יודעת מה לאכול את יכולה אולי לעזור לי ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרוית
ענת אשכול27/03/2008שלום,
משקלך תקין , אך בכל אופן אני ממליצה לך לסגל הרגלי אכילה נכונים הכוללים ארוחות מסודרות, הפחתת חטיפים, מתוקים ושתיה מתוקה, אכילה מאוזנת מכל קבוצות המזון, שילוב ירקות ופירות בכל ארוחה וכמובן ביצוע פעילות גופנית יום- יום.
אם את רוצה את מוזמנת לכתוב לי מה את אוכלת במהלך יום ממוצע ואני אתקן במידת הצורך
שיהייה בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכלי להגיד לי עם תפריטי בסדר..?איילה20/03/2008
זה בדרכ בכל השבוע חוץ משישי שבת
בוקר: כוס ברנפלקס עם מעדן דנונה 0% וכף גרנולה.
אמצע - תפוח , מלפפון,גזר.
צוהורים בבית - שניצל לייט טבעול (אני צמחונית ) ירקות מאודים,2 פרוסות לחם קל, כף חומוס
וטחינה וכרוב.
אמצע-נס קפה + כוס קורנפלקס קינמונים.
ערב: 3-4 פרכיות עם קוטג' \גבינה\+ סלט קטן כפית שמן זית + תה
כמה התפריט מכיל? האם הוא יכול לגרום לי לרדת במשקל בתקופה מסוימת?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיילה
ד''ר הגר שפר23/03/2008הי אילה
כדי לתת לך תשובה טובה אני צריכה יותר נתונים: גיל, משקל, גובה וכמות פעילות גופנית בשבוע.
ורשימה של עוד מאכלים שאת אוהבת לאכול.
מחכה לתשובה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי.. הינה -
איילה23/03/2008גובה - 1.65
משקל - 57
אני בת 16 וחצי.
אני מצחונית מבצעת בארך 3 פעמים בשבוע במשך שעה שפורט הליכה \ספיננג וכו.
אני רוצה לרדת 3 קילו.. מה לעשות מה לאכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו.
איילה23/03/2008מה שכתבתי לך כך אני נהוגת בדרכ לאכול אולי + חתיף שוקולד או פרכית עם דבש\שוקולד בנוסף לתפריט ,
אני גם לא אוהבת סויה וכאלה,
אני אוכלת רק לחם קל ,ברנפלקס , גרונולה, ונוהגת לשמור על אחוזי שומן נמוכים בכול ארוחה שמן זית וכאלה.
אבל אני לא רואה תוצאות- ירידה במשקל..וזה מבאס.
הודה לך עם תעזרי לי איילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפריט שלי : שילינה18/03/2008
היי הגר.. תודה שענית לי!!אך טיפה מוזר לי שאני מיתחת לממוצע...כי חיצונית אני טיפה שמנמנה.....
אמרת לי ליכתוב תפריט אז הינה :
בוקר : כלום - כי אין לי זמן...
ארוחה בבית הספר: שני סנביצים ופרי- אני בבצפר עם 2 וחצי - 3.
צוהוריים - מגוון-פירה שניצל,אורז,פתיתים,מרק,שניצל תירס וכ'ו........
בין הצוהורים לערב - חטיפים/פירות/ירקות/ מאפים וכ'ו..
ערב - ביצה לחם גבינות / טוסט.
ושתיה לפעמים פטל אבל לרוב מים....
מקווה שתעזרי לי ...תודה רבה מיכול הלב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה 2 לשי
ד''ר הגר שפר19/03/2008הי שי
הוספתי הערות לתפריט שכתבת, השתדלי ליישם אותן ואני בטוחה שתרגישי יותר טוב.
בוקר : כלום - כי אין לי זמן... - לא טוב, חשוב מאד לאכול ארוחת בוקר, אני מציעה שתאכלי יוגורט או פרוסה עם גבינה, או אפילו טוסט קטן.
ארוחה בבית הספר: שני סנביצים ופרי- אני בבצפר עם 2 וחצי - 3. - בסדר גמור - חשוב לקחת איתך גם בקבוק מים לבית הספר ולסיים אותו עד סוף היום.
צוהוריים - מגוון-פירה שניצל,אורז,פתיתים,מרק,שניצל תירס וכ'ו........ - למה אין בשר, חסר מרכיב חלבוני כמו : עוף / בקר / דגים / שניצל סויה
בין הצוהורים לערב - חטיפים/פירות/ירקות/ מאפים וכ'ו.. - כדי לוותר על חטיפים שמנים ועוגות ולאכול פירות וירקות או בייגלה.
ערב - ביצה לחם גבינות / טוסט. - בסדר גמור
ושתיה לפעמים פטל אבל לרוב מים.... - טוב מאד, תמיד תעדיפי מים...
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זה?איילה18/03/2008
ברצוני לדעת כמה קלוריות מכיל בצק פילו נגיד - 2 דפים ?
תודה איילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיילה
ד''ר הגר שפר19/03/2008בצק פילו מכיל מעט מאד קלוריות כ- 100 קלוריות, רוב הקלוריות מגיעות מהחמאה או השמן שמוסיפים למתכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)