מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה..דניאל13/02/2008
שלום שמי דניאל בת 14 המשקל שלי הוא בערך 52 והגובה שלי הוא 157
לאחרונה הצלחתי לצאת מה"מעגל של הדיאטה" הבנתי את המשמעות של זה והחלטתי שאני מפסיקה.. המטרה שלי עכשיו היא לשנות את הרכבה רקמות הגוף ולהעלות את מסת השריר ולהוריד את מסת השומן...יש לי תפריט אך אני לא מצליחה לעמוד בו אני נוטה לאכול בשעות אחר הצהריים דברים מתוקים..כמו עוגות..חשוב לי לציין שאני לא מקבלת מחזור כבר יותר מ 8 חודשים (הלכתי לרופאה והיא אמרה לי שאני צריכה להוריד את מספר שעות האימונים ולחכות עד שזה יחזור או לקחת כדורים מזרזים שיפגעו לי בגדילה) הייתי רוצה שתעזרי לי לבנות תפריט שיתאים לי לשמור על המשקל ויספק אותי.. זה בערך מה שאני אוכלת: ברנפלקס\ פיטנס עם חצי כוס חלב, סדוויץ' מקמח מלא עם קוטג' 3% בצהריים 100 ג'ר חזה עוף ו100 ג'ר אורז לפעמים 3 קציצות בשר ואורז ביניים אני אוכלת מעדן או פרי (וזו השעה שתוקף אותי הרעב למשהו מתוק) בערב אני אוכלת 2 פרוסות לחם מלא עם חביתה סלט וקוטג'.
אני מרגישה שאני עולה במשקל בגלל הצריכה הזאת של המתוקים אשמח עם תעזרי לי ותבני לי תפריט יעיל יותר
תודה רבה, דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להזכיר..
דניאל13/02/2008אני חושבת שתפריט שאני אוכלת משעמם אותי...אולי תוכלו להמליץ לי על משהו אחר תודה
ועוד משהו שרציתי לשאול..אם הגוף שלי התרגל לקבל מזון של בערך 1000 קלוריות ביום והוא כבר לא מרזה יותר...כשאני אתן לו 1200 הוא ישמין? עד מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה 2 לדניאל
ענת אשכול13/02/2008דניאל- ממליצה לך בחום- אל תתעסקי בספירת קלוריות!!!
תחשבי איך לאכול נכון ומאוזן והמשיכי לבצע פעילות גופנית ותגיעי למשקל המתאים והנכון לך.
שוב- ממליצה לך בחום לפנות לדיאטנית מקצועית שתלווה אותך בתהליך.
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדניאל
ענת אשכול13/02/2008דניאל שלום,
אני מאוד שמחה לשמוע שהחלטת להפסיק להשתגע עם כל מיני דיאטות והחלטת לסגל לעצמך הרגלי תזונה נכונים ובריאים. אחת מהסיבות לצריכת מתוקים בלתי נשלטת היא תחושת המחסור שמגיעה כתוצאהמהנסיונות להגביל את עצמך וגם כתוצאה ממחסור באבות מזון ותפריט לא מאוזן. ועל כן אני מייעצת לך להעשיר מעט את תפריטך וכן לאפשר לעצמך לאכול מידי פעם מתוק- כך תוכלי להמנע מאכילה ללא שליטה.
תפריט לדוגמא:
בוקר- כוס פיטנס +כוס חלב (עדיף מועשר בסידן)
ביניים (הפסקת עשר)- כריך עם גבינה 3-5% +ירקות +פרי
ביניים (הפסקת 12:00)- אם את לומדת יום ארוך- חטיף אנרגיה של עד 60-70 קלוריות או פרי נוסף
צהריים- ירקות+כפית שמן זית או כף טחינה
+ מנה בשרית כגון חזה עוף או עוף ללא עור או קציצות בשר ברוטב או דג
+ כוס פחמימה לאחר בישול (אורז/ פסטה/ קוסקוס/פתיתים וכו')
ביניים (אחה"צ)- מעדן 0% +חטיף אנרגיה או פרי או 2-3 יח' פתי בר או במקום זה חטיף שוקולד קטן או קרמבו או 2 כוסות פופקורן
ערב- סלט ירקות +כפית שמן זית או כף טחינה
+ביצה קשה/ 3 כפות טונה במים
+3 כפות גבינה 5% או פרוסת גבינ"צ לייט 9% או רבע אבוקדו
+ 2 פרוסות לחם
לקינוח: שני פרות יבשים
בכל אופן הייתי ממליצה לך בחום לפנות לדיאטנית (אפשר בקופת החולים- תבקשי מהוריך שיסייעו לך בכך) על מנת לקבל ליווי ותמיכה שיאפשרו לך להתגבר על הקשיים, להצליח וכן לוודא האם ישנם חסרים שבגללם אינך מקבלת מחזור.
בהצלחה!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייילדה13/02/2008
אני ילדה בת 17, גובה 1.58 ומשקל 50.
מה שמפריע לי זה אכילה לא נכונה.
הייתי מאוד רוצה לדעת מה יעזור לי כדי לשמור על העור שלי?
אני אשמח אם תרשמי לי מה לא לאכול, מה לאכול, כמה לשתות או מה לא לשתות....
הכל הכל כדי שיעזור לי לשמור על הפנים שלי(שגם ככה לא נראות מי יודע מה :\) מפצעים או מקימוטים ..
ובאופן כללי אם תוכלי להמליץ לי על ארוחות בוקר צהריים ערב...שיהיו בריאות וטובות
תוודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ועור הפנים
ד''ר הגר שפר13/02/2008שלום לך
נחמד לראות שהבנת את הקשר בין תזונה נכונה לעור הפנים , אז הנה כמה טיפים:
לשתות הרבה - 12 כוסות מים ביום
להמעיט במזון מטוגן
להמעיט במזון חריף
לאכול דגים או לקחת אומגה 3
לאכול מזון עשיר באבץ: דגנים מלאים, גרעיני דלעת וירקות
להמעיט בשתיה ממותקת.
לאכול הרבה פירות וירקות
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהה וזה נכון
ילדה13/02/2008שתה ירוק עוזר לפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לעור הפנים
ד''ר הגר שפר13/02/2008תה ירוק בהחלט יכול לסייע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורטחסויה13/02/2008
איזה ספורט צריך לעשות כדאי להוריד את השומנים בייריכיים ובכלל ברגליים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט- תשובה
ענת אשכול13/02/2008שלום,
כל פעילות גופנית בשילוב עם תזונה נכונה ומאוזנת ייסיעו בהפחתת שומנים ועיצוב הגוף אולם לא ניתן לכוון רק לירכיים ו/או לרגליים.
שילוב של הליכה ותרגילי עיצוב/ פילאטיס יכולים בהחלט לסייע שוב- עם תזונה נכונה ומאוזנת.
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהחסויה13/02/2008
אני בת 14 ואני שוקלת 51 והגובה שלי הוא 1.45
שקלתי שנה שעברה 50 וירדתי ל42 ומאז אני לא מצליחה יותר לעשות דיאטה.
בכל פעם שאני מתחילה אני מורידה קילו או שניים ומאז אני כבר נשברת.
הייתי רוצה לדעת אם תוכלו להביא לי תפריט מסודר לדיאטה.
אשמח אם תעזרו לי , תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחסויה
ד''ר הגר שפר13/02/2008הי
לדעתי נקלעת לגלג לא בריא של דיאטות ואכילה מופרזת ביניהם.
העצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת לך היא להעזר באיש מקצוע.
תבקשי מהוריך שיקבעו לך תור לדיאטנית של הקופת חולים שלך. זה לא יקר ויכול לעזור לך לאמץ תזונה טובה ואורח חיים בריא שיעזרו לך לרדת במשקל וגם לשמור על כך.
כמובן שמומלץ גם לשלב ספורט.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 שמנמנהיעל אורון11/02/2008
שלום,
בתי האמצעית בת ה - 7 היא שמנמונת. למרות שהיא פתוחה לכל סוגי המזון, גם הבריאים שבהם, היא כל הזמן מחפשת אוכל. אני מנסה להעיר לה אך ללא הועיל. המכנסיים היחידים שהיא לובשת הם כאלה עם גומי.
היא לא ממש שמנה אך המראה המלא שלה בולט מאד. כתינוקת בת שנה היא היתה ירודה במשקל (שקלה 7 ק"ג), ותזונאית של הקופה המליצה על פוליקוז כתוספת למזונה. היא קיבלה זאת כמה חודשים. אני מרגישה ששם נעוץ השינוי. מתינוקת ירודה הפכה לילדה שמנמונת. שני ילדי האחרים - רזים. אודה עד מאד להמלצתכם: ספורט? דיאטנית? ברצוני לציין שאנו נמצאים כרגע בשליחות בגרמניה.תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 שמנמנה- תשובה
ענת אשכול12/02/2008יעל שלום,
יש הבדל בהתיחסות לעודף משקל או להשמנה ועל כן אשמח אם תכתבי לי את גילה המדויק של ביתך וכן את הגובה והמשקל שלה ואז אוכל להיות יותר ספציפית.
בכל מקרה אני מציעה לא להעיר לה כיוון שהערות רק יוצרות תסכול ולא מסייעות בפתרון הבעיה, השינויים צריכים להעשות בעיקר על ידך:
- הוצאת שתייה מתוקה מהבית
- הפחתת מתוקים וחטיפים באופן משמעותי (חטיף/ ממתק אחד ליום מקסימום)
- העשרת הארוחות בירקות, פירות ומוצרי חלב דלי שומן
- אכילת ארוחות משפחתיות יחדיו- כאשר במרכז השולחן ירקות ושאר המזון מוגש לצלחות דבר שמאפשר שליטה גדולה יותר בכמויות המזון
- איסור על אכילה מול מחשב/ טלוויזיה
- הגבלת "שעות מסך" - צפייה בטלוויזיה ומשחק במחשב
- והכי הכי חשוב כמו שאמרת- פעילות גופנית יום יומית (במקום "שעות מסך")- הליכה/ משחק כדור/ חוג ספורטיבי/ ריקודים/ שטיח ריקוד (יש כאלה בארץ אני מניחה שיש גם בגרמניה- שווה לבדוק ואם לא להביא מהארץ).
שוב- לא להעיר! רק לתת חיזוקים חיוביים. לא לדבר על דיאטה אלא על תזונה נכונה
בהצלחה!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום , אני בת 14- - -11/02/2008
אני מעוניינת בתפריט להרזייה
משהו שבאמת טוב ועובד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבת 14
ד''ר הגר שפר11/02/2008שלום לך
אני אשמח לעזור לך לבנות תפריט דיאטה בריא, אבל חסרים לי המוןנתונים:
משקל, גובה, כמות ספורט בשבוע וכמובן יומן אכילה כדי שאוכל להתאים לך תפריט עם מאכלים שאת אוהבת.
מחכה לתשובה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונהיעל09/02/2008
כמה פרוסות לחם צריך לאכול ילד בן 9 ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם לילד בן 7
ענת אשכול10/02/2008יעל שלום
אין על כך תשובה חד משמעית, זה מאוד תלוי בשאר המזונות אותם הוא אוכל, במשקל גופו והעדפותיו.
באופן כללי- לחם הינו פחמימה. על קבוצה זו נמנים גם אורז, פסטה, קוסקוס, תירס, תפוחי אדמה ועוד...
הפחמימות צריכות להוות כ- 50% מהתפריט (כלומר 50% מהקלוריות היומיות צריכות להיות ממקור פחמימתי) . כלומר בכל ארוחה יש לשלב פחמימות בצורת לחם או בצורות אחרות כפי שציינתי.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה..יובל09/02/2008
שלום,
יש לי בעיה.. אני בת 14 ו-11 חודשים ושוקלת עכשיו 48.
בקיץ הייתה לי תקופה שהקפדתי לאכול לא יותר מ-1000 קלוריות ביום ובאמת רזיתי 3 ק"ג. כשהרופא מדד אותי הוא אמר אם אני אמשיך לרזות אז הם יקחו אותי לדיאטנית שתעזור לי לבנות תפריט נכון. אחרי חודשיים הלכתי שוב לרופא ועליתי ק"ג אז הרופא נרגע.
מאז כל פעם שההורים שלי היו רואים אותי הם היו מעירים לי שאני רזה מדי. בנוסף להכל לא קיבלתי מחזור מאז סוף חודש נובמבר.
בגלל שבתקופת הקיץ מדדתי בדיוק כמה אני אוכלת מכל דבר אז התתפתח אצלי בראש מן מנגנון כזה שאומר לי כמה קלוריות יש בכל דבר ושאסור לי לעבור כמות מסוימת.
יש לי חברה בכיתה י"ב שיש לה איזישהו עבר עם הפרעות אכילה והיא חשדה שיש לי הפרעות אכילה.
פניתי למורה שלי לספורט והיא ביקשה שאני אכתוב לה במשך שבוע מה אני אוכלת ועשיתי את זה והיא הגיעה למסקנה שאני אוכלת מעט מדי.
אחותי גבוהה ממני ב4 ס"מ ושוקלת בערך 7 ק"ג יותר ממני וזה מאוד מלחיץ את אמא.
מה אני אמורה לעשות? המשקל שלי תקין ביחס לגובה ומה אני אמורה לעשות כדי להפסיק את המנגנון המטופש הזה בראש שאומר לי כמה קלוריות יש בכל דבר ושאסור לי לנגוע במתוקים?
תודה מראש,
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליובל
ענת אשכול10/02/2008יובל שלום,
קודם כל- אני חושבת שאת נערה נבונה מאוד ואמיצה ואת מבינה שנכנסת לאיזהשהוא מרוץ מטורף ולא כלכך הגיוני בנוגע למשקל ולאוכל.
ממה שאת מספרת אני מתרשמת שאת רוצה לשנות את זה ואני שמחה על כך.
המלצתי לך היא בקשי מהורייך או מאדם מבוגר אחר שאת סומכת עליו שיעזור לך למצוא מסגרת טיפול כגון דיאטנית ו/או פסיכולג מוסמכים ומקצועיים שיכלו לסייע לך לאכול נכון ולשמור על משקל תקין.
בהצלחה! אשמח לשמוע דיווחים...
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לילד בן שנתיים וחודשייםרננה07/02/2008
שלום, בני אוכל הכל אבל בעיקר הוא אוהב לחם. במשפחתון הגננת מספרת שהוא אוכל עד 3 פרוסות לחם לארוחת בוקר ( בבית לפני הגן שותה חלב ואוכל יוגורט + קורנפלקס ) בארוחת הערב עד כה אכל פרוסה אחת עם תוספות כעט מתחיל לבקש עוד ( אנחנו מגיעים לעוד שתי פרוסות בא. ערב ) הילד שוקל כ-13 ק"ג וגובהו כ- 87 ס"מ.
לפני שבועיים חלה במחלה שכללה פצעים בגרון ובפה תזונה היתה בעיקר חלב. כעת עדיין מתעורר באמצע הלילה לשתות חלב.
האם כמות הלחם איה גבוה ?
אילו תחליפים ניתן להציע שישביעו ויהיו מזינים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לילד בן שנתיים- תשובה
ענת אשכול10/02/2008רננה שלום,
מנתוני גיל משקל וגובה שנתת לי - בנך נמצא במשקל תקין ועל כן איני רואה סיבה לדאגה. יחד עם זאת זה בהחלט מומלץ להיות עם יד על הדופק ולשים לב לתזונתו.
הייתי ממליצה בשלב ראשון לפני ההתעסקות עם הלחם להגביל צריכת ממתקים, חטיפים ומשקאות ממותקים מכל הסוגים, ולהפטר מההרגל החדש של שתיית חלב באמצע הלילה (שתיית חלב מומלצת בהחלט, אך לא באמצע הלילה...)
לגבי כמויות הלחם- אני מציעה כי בכל ארוחה שימי לבנך את כמות הלחם המתאימה לאותה ארוחה בהתאם לשאר המרכיבים, לדוגמא אם הארוחה כוללת פחמימה אחרת כגון אורז או תפו"א או קוסקוס אז כמות הלחם צריכה להיות קטנה אם אינה כוללת מרכיב פחמימתי אחר וכוללת רק גבינות ו/או ביצה וירקות כמות הלחם יכולה בהחלט להיות גדולה יותר.
אל תשאירי את כיכר הלחם על השולחן .
הציעי תוספות אחרות כגון ירקות וגבינות 5% .בנוסף הציעי מים/חלב במהלך הארוחה.
המלצה נוספת- להתחיל כל ארוחה עם מרק- מחמם, מרגיע ומזין!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- i need tips!!!!הראל05/02/2008
לפני חצי שנה כשהיה החופש הגדול לא הייתי הולכת לחדר כושר, אחרי הכל רק לפני חודש מלאו לי 14
אז לדעתי אני ממש פרה ולא אכפת לי שאחרים אומרים שהמשקל שלי תקין [ויש הרבה שאומרים את זה]
אני בגובה 160 ושוקלת 72
ואני מרגישה משנה כשאני מסתכלת במראה ושונאת את הגוף שלי.
בזמן האחרון התחלתי דיאטה
, אני חייה על סלטים ואורז, וגם התחלתי ללכת לחדר כושר אני ככה כבר שבועיים ולא הורדתי אפילו גרם אחד! וזה פשוט מעצבן אותי הייתי עושה הכל בשביל לשקול מתחת ל-60 ):
יש לכם עצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להראל
ענת אשכול06/02/2008הי הראל,
קודם כל מצויין שהתחלת ללכת לחדר כושר המשיכי עם זה ואל תתיאשי - לפעמים לוקח זמן עד שמתחילים לראות תוצאות.
אני חייבת לציין שדיאטה המבוססת של סלטים ואורז ממש לא ממומלצת- על מנת לרדת במשקל יש צורך בדיאטה מאוזנה בה את יכולה לאכול מכל אבות המזון (דגנים ולחם, ירקות, פרות, מוצרי חלב, בשר ודגים, שומנים ואפילו קצת קצת ממתקים) זו הדרך היחידה שבה אפשר להתמיד וגם לא לפגוע בגוף.
המלצתי- המשיכי להתאמן! אכלי 5-6 ארוחות קטנות ביום (בוקר, ביניים, צהריים, ביניים, ערב, לילה)
שתי הרבה מים והמנעי משתייה מתוקה, הפחיתי למינימום צריכת ממתקים וחטיפים מלוחים ושלבי בתפריט מוצרי חלב דל שומן, ירקות ופירות (כ-3 ביום).
אם עדיין אין תוצאות אני ממליצה לך ללכת לקבל ייעוץ מדיאטנית מוסמכת ובכל אופן לא להתפתות לכל מיני דיאטות לא מאוזנות!
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בניית תפריטחסוי05/02/2008
שלום
אני בת 14 גובה 156 משקל 51
אני רוצה לבנות תפריט של 1200 קלוריות אבל אני לא יודעת
כמה מנות של פחמימות,חלבונים וכו'.. צריך ביום,
אשמח אם תוכלו לבנות לי תפריט(:
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לבת 14
ענת אשכול05/02/2008שלום,
קודם כל המשקל שלך תקין ביחס לגילך ולגובהך. בכל מקרה גם אם הייית בעודף משקל תפריט של 1200 קלוריות אינו יכול לענות על כל הצרכים שלך לצורך גדילה והתפתחות והוא תפריט שלא ניתן לעמוד בו לאורך זמן ועלול להביא אותך בסופו של דבר רק לעלייה במשקל ולתסכול!
הדרך הטובה ביותר לשמירה על משקל תקין היא פעילות גופנית ובנוסף אכילה מסודרת של 5-6 ארוחות קטנות יחסית ביום והפחתה של שתיה מתוקה, ממתקים, חטיפים ונישנושים.
הצעתי- התחילי לבצע פעילות גופנית, איכלי טוב בארוחות לאורך היום והפחיתי בשאר הממתקים/נישנושים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
חסוי06/02/2008אני לא בטוחה שהבנתי אותך נכוןן.. 1200 קלוריות ביום זה קצת מידי?!
אני מבצעת פעילות גופנית במשך שעה וחצי 6 פעמים בשבוע בחוגי ספורט
לפי הנתונים שלי תוכלי להגיד לי כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום פחות או יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לבת 14
ענת אשכול06/02/2008שלום,
את בהחלט הבנת נכון - 1200 קלוריות זה ממש קצת לנערה בגילך במיוחד עם כמות הפעילות הגופנית אותה את מבצעת! בכלל- אני ממש מציעה לך לא לנסות ולספור קלוריות אלא להמשיך לבצע פעילות גופנית , לא לשתות שתיה מתוקה, להפחית למינימום ממתקים וחטיפים מלוחים ולפזר ארוחות ל- 5-6 ארוחות קטנות ביום.
אם את רוצה את מוזמנת לכתוב לי מה את אוכלת ושותה במהלך היום ואני אראה מה ניתן לשפר... כתבי לי גם לאילו חוגים את הולכת.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט בן 7 חוד'ליאת04/02/2008
שלום,
רציתי לשאול מה כמות המזון שעל פעוט בן 7 חוד' לצרוך בארוחת מוצקים: ארוחת פירות וארוחת ירקות ובשר?
וכן: מה עושים כשהוא מסרב לשתות מים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט בן 7 ח'
ענת אשכול05/02/2008טל שלום,
כמות המזון המומלצת בגיל זה (כמו גם בגילאים אחרים) תלויה בגורמים רבים כגון משקל הפעוט, תדירות וכמות הארוחות ה"חלביות" (חלב אם/ תרכובת מזון אחרת) אותן הוא מקבל וכמובן תאבונו. לכן קשה לי להגיד מהי הכמות המדויקת שעליו לאכול. כמו כן חשוב לזכור שבגיל ובשלב זה חשוב ביותר שהפעוט "יתידד" עם האוכל ולכן מומלץ מאוד להשתדל לא להלחיץ אותו (ולא להלחץ) מהכמויות אותו הוא הוא אוכל גם אם הן נראות לך קטנות. פעוטות וילדים, אם לא יוצרים להם רתיעה מהאוכל ומתהליך ההאכלה, משלימים את הכמויות אותם הם צריכים, כך שאם ביום מסוים הם אוכלים מעט יחסית, בימים הבאים הם ישלימו את הצרכים ויאכלו יותר.
לגבי המים- שוב, יתכן ותינוקך מקבל מספיק נוזלים מחלב אם/ תרכובות חלב אחרות ולכן אינו צמא.
בכל מקרה אם אינך בטוחה שהוא אוכל/ שותה מספיק אני ממליצה להתייעץ עם גורם מקצועי שמכיר אותו כגון רופא או אחות טיפת חלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ושאלה נוספת...
ליאת05/02/2008תודה על תגובתך המפורטת!
התינוק שוקל כ-8 ק"ג. חשוב לי לדעת האם 3 ארוחות בקבוק ביום זה סביר בגיל זה כי יש לי הרגשה שהוא אוכל יותר מדיי מוצקים על חשבון חלב. שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוט בן שבעה ח'
ענת אשכול05/02/2008הי טל,
על מנת שאוכל לתת לך תשובה אני צריכה לדעת כמה מ"ל הוא מקבל בכל בקבוק? האם מסיים את כל הבקבוק? האם מקבל בקבוק גם בלילה?
אני רוצה להדגיש שוב -לכל פעוט צרכים שונים, איני מכירה את תינוקך ולכן אוכל לתת לך הערכה כללית בלבד , ועל כן אם אינך רגועה (למרות שעל פניו לא נראה לי שיש לך סיבה לכך) פני לגורם מקצועי שמכיר את תינוקך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה...
ליאת06/02/2008האמת שאני רגועה...אבל טוב לשמוע מאיש מקצוע הערכה כללית לדעת אם אני בכיוון.
התינוק אוכל 3 בקבוקים של 210 מ"ל בערך לרוב מסיים לפחות 200 מ"ל. בלילה לא אוכל בכלל 10 שעות. שותה בנוסף 60 מ"ל ליום מים. האם זה מספיק מבחינת חלב ונוזלים? תודה רבה רבה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוט בו 7 ח'
ענת אשכול06/02/2008ומה הוא אוכל במהלך היום? אילו מזונות ובאיזו כמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ליאת07/02/2008הוא אוכל בנוסף ארוחת פירות בננה ואגס/תפוח ובננה ומסיים כמעט הכל וארוחת ירקות עם בשר שאותה לא אוהב בכלל לרב חצי כוס בערך אם זה רק ירקות אז שלושת רבעי כוס.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לטל
ענת אשכול10/02/2008הי טל
בסה"כ ,אם הוא עולה, במשקל זה נשמע בסדר, את בהחלט יכולה להוסיף לו ארוחה נוספת של בקבוק או פרות.
שוב- חשוב לי לציין כי איני מכירה את תינוקך- אם אינו עולה במשקל או שאינך רגועה אנא התייעצי אם גורם מקצועי שמכיר את תינוקך.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבן פירות וירקותנירית קריפס03/02/2008
שלום רב,
בני בן ה7 מסרב לאכול פרות וירקות מכל הסוגים והמינים, כשיה קטן אכל מעטים מהם כמו תירס אבטיח ומלון והיום אינו מוכן לגעת בכלום, גם לא במיצי פירות וירקות ,או בירקות מבושלים.
היום בני סובל מקיבה קשה ומדם במן מתן צואה, אך עדיין מסרב....
עלי לציין שגם רטבים שונים הם בעייתיים, למרות שקטצ'ופ וטחינה נאכלים ברצון
אשמח לעזרה, להפניה לאיש מקצוע מתאים- אולי יש צורך בטיפול פסיכולוגי?
בתודה מראש, נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן פירות וירקות
ענת אשכול05/02/2008נירית שלום,
הבעיה אותה את מתארת מוכרת ואם המצב הוא כמו שאת מתארת כך שאינו אוכל כלל שום ירק או פרי ובנוסף נמנע ממזונות נוספים , אני בהחלט ממליצה לך לפנות למרפאה עם צוות רב מקצועי המטפלת בהפרעות אכילה של ילדים (מרפאות כאלה קיימות במספר בתי חולים)
במרפאה מסוג זה יוכלו לאבחן את מצבו התזונתי של בנך ובאם הוא זקוק להתערבות פסיכולוגית/דיאטנית וכו.
פני לרופא הילדים שלך ובקשי ממנו להפנות אותך למרפאה כזו שקרובה למקום מגוריכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים בלי מעצורים באוכלDana02/02/2008
אני ממש צריכה את עזרתך,
הבן שלי בן שנה ו-11 נמצא במעט עודף משקל
(לא משהו שדורש דיאטה מיידית, סה"כ נראה טוב מבחינת מראה חיצוני)
אבל הבעיה איתו זה שיש לו נטיה להשמנה, הוא גם היה תינוק גדול (אחוזון 90) והיום בכל פעם שהוא יושב לאכול פשוט אין לו גבולות, הוא אף פעם לא יגיד דיי שהספיק לו,
וכשמחליטים בשבילו שאכל מספיק אז הוא מתחיל לבכות וצועק תביא לי עוד.
אנחנו לא נותנים לו עוד אבל זה גורר מלחמה ובכי מיותרים.
יש גם את כל העניין של המתוקים שהוא אוכל בגן כגון עוגת שוקולד, וופל וביסקוויטים. אי אפשר לא לתת לו כי כל שאר הילדים של הגן גם אוכלים.
מה אפשר לעשות על מנת לצמצם את הנזק ואיך אפשר לגרום לו להיות פחות זללן.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים
רחל גרנות02/02/2008שלום לך,
אני מבינה ממך שהילד במשקל תקין, אולם את בלחץ בגלל צורת האכילה שלו. חשוב במיוחד לא להפוך את האוכל לזירת מאבק ביניכם. הדוגמא האישית עם ילדים היא הדרך הטובה ביותר. שימי לכל אחד מהמשפחה את האוכל בצלחת אישית. כדאי להימנע בשלב זה מהצלחות המרכזיות שרק מזמינות לקחת עוד ועוד. למדי אותו לאכול לאט, כדאי לעשות זאת על ידי משחק ובלי לחץ, וכאשר הוא רוצה עוד לנסות להסיח את דעתו על ידי הפנייה לפעילות אחרת.
את צודקת שלא לנסות למנוע ממנו דברים שילדים אחרים אוכלים, זה רק יצור התנגדות וכעס. אולי כדאי לך לפנות ליעוץ אצל דיאטנית שמתמחה בנושא כדי להיות בטוחה שאת אכן בדרך הנכונה.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהאילנית02/02/2008
הי
בני בן ה9 שוקל 43 קילו - גובה 1.43
אני ואבא שלו התגרשנו כשהיה בן 3 (אם זה רלוונטי)
מה שקורה זה כשהוא אוכל הוא אוכל ממש מהר וזה לא משנה אם זה בבית או מחוץ לבית.
לפעמים אני מתביישת לצאת איתו לחברים או משפחה.
כשאני מעירה לו אני הוא לא מבין וטוען שאוכל רגיל ולפעמים אומר לי שהוא מודע לזה ולא שולט בזה כי מאוד רעב.
כשיש סיר במרכז השולחן או תוספת אחרת הוא אוכל מהר מהצלחת שלו ולפני שמסיים מוסיף עוד ואומר "שלא יגמר לי".
אין המשפחה עבר של השמנה . הנקתי אותו הנקה מלאה עד גיל שנה.
התופעות האלו החלו לפני כשנה בערך.
אשמח לעזרה
תודה
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתשובה לאילנית
רחל גרנות02/02/2008שלום אילנית,
אני מבינה את הלחץ והחשש שלך. אולם, מלחמות, כעס ולחץ בדרך כלל לא מקדמים. יש ילדים וגם מבוגרים שזקוקים לכמויות גדולות יותר. אם זה המקרה אצלכם כדאי להוסיף ירקות מכל הסוגים מבושלים וחיים שמוסיפים כמות ללא קלוריות. כדאי גם להימנע מלהניח סירים, צלחות במרכז השולחן. זה רק מזמין לקחת עוד. כדאי להקפיד לתת לכל אחד את המנה האישית שלו.
רעב הוא אחת הסיבות העיקריות לאכילת יתר. הסבירי את זה לבן ונסו לא להגיע למצב הזה. כדאי גם לשים לב למהירות האכילה. אלה שאוכלים מהר נוטים לאכול יותר. הסבירי לבן שהשובע מופיע בערך אחרי 20 דקות מתחילת האכילה. ברור, שבזמן זה אפשר לאכול כמויות אדירות.
משברים וגירושים של הורים בהחלט נופלים בקטגוריה של משבר יכולים להגביר את האכילה הרגשית. כדאי לברר מה נותן האוכל לילד ואולי כדאי לפנות לקבלת עזרה מקצועית. בכל אופן, היזהרי מלהפוך את נושא האכילה לזירת מאבקים ביניכם. זה לא מקדם .
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)