מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוסות לחם - כמה כדאי ביום ?!אבי24/02/2008
כמה פרוסומת לחם קל - 40 קלוריות ליחידה , מומלץ ביום ?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוסות לחם ביום
ענת אשכול24/02/2008הי אבי,
כמות הלחם המומלצת ביום תלויה בהמון גורמים: בן כמה אתה מה משקלך וגובהך, מה אתה אוכל בנוסף במשך היום ועוד
על כן אין לי תשובה חד משמעית אני רק יכולה לומר לך שלחם שייך לקבוצת הדגניים (פחמימות) ושבערך מחצית מהקלוריות היומיות צריכות להגיע ממקור פחמימתי. לחם הוא מוצר טוב ובריא ויש לשלבו במהלך היום הוא תורם רבות לתחושת השובע אך יחד עם זאת ממומלץ לא להפריז (כמו בכל דבר - הכל עניין של איזון...)
לגבי לחם קל אין חשיבות גדולה לעניין אלא אם כן אתה בתהליך של ירידה במשקל ואז זה מאפשר קיצוץ קלורי. מה שכן- אני בהחלט ממליצה לאכול לחם מדגנים מלאים- יותר בריא ויותר משביע...
מקווה שעזרתי
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםHELP :)22/02/2008
מאוד חשוב לי לאכול מה שבריא ומה שאני צריכה , ורציתי להתייעץ איתכן שתגידו לי אולי מה כדאי לאכול לארוחת בוקר\ערב\צהריים...
בדרך כלל בבוקר\ערב אני אוכלת: ביצה קשה\חביתה\לבנה\זעתר\טוסט\אבוקדו\טונה....ולפעמים כמה ביחד :Pעם מלפפונים ועגבניות
בצהריים זה אורז עם סלט ועוף....\פסטה \קוסקוס \שניצל .. ועוד כמה דברים אחרים
במהלךהיום אני אוכלת הרבהפירות גם...שותה מיצים רק טבעיים ואוכל מעט מאוד שוקולד ולחם(אני לא מתה על לחחם)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט בריא
ענת אשכול23/02/2008שלום,
ממה שאת מתארת בהודעתך את אוכלת תפריט בריא ומזין.
תפריט בריא ומאוזן כולל:
- שלוש ארוחות עיקריות (בוקר, צהריים, ערב) ובניהם ארוחות ביניים (קטנות) המשלבות במהלך היום את כל אבות המזון (דגנים, בשר, ביצים וקטניות, חלב ומוצריו, שמנים, פרות וירקות).
- הפחתה של מזונות עשירים בסוכרים פשוטים ושומנים כגון: מיצים, ממתקים, חטיפים, עוגות, וכו'
- שתיית מים מרובה
- וכמובן- פעילות גופנית יומיומית!
נראה לי ממה שאת מתארת שאת אוכלת בריא ומסודר, שלבי פעילות גופנית והקפידי על שתיית מים.
בהצלחה!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכןן. שכחתי להגיד שאניש ותה הרבה מים
HELP :)23/02/2008:)
אני אוהבת את זה וזה עושה לי טוב....ובקשר לספורט, אני בחוג ריקוד ואני הולכת הרבה ומדי פעם עושה מתיחות שונות...
אני שמחה לראות שזה טוב... שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתית מים
ענת אשכול24/02/2008הי
אין ספק- שתית מים מרובה- ברכה!
שיהייה לבריאות
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט מאוזן יומי לבת שלושאילנה22/02/2008
שלום רב,
אשמח לדעת אילו סוגי מזון כדאי להכניס לתפריט היומי של בת השלוש. באילו "טריקים" ניתן להשתמש ע"מ להכניס ירקות מבושלים (זה סוג המזון שהיא מתעקשת לצערי לא לאכול כשבעבר היא אכלה יפה ירקות) וירקות חיים (פרט למלפפון ולפעמים עגבניה, היא לא מעוניינת לאכול). יש לציין שלדברי הגננת היא אוכלת יפה בגן, כולל ירקות, אבל איך אומרים, עד שלא רואים את זה בעיניים...ן.
היא אוהבת מאוד פירות (בננה, תפוז, אשכולית, תותים, תפוח, קלמנטינה וכו').
אודה לכם על עזרה בנושא הירקות.
יום טוב, אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש- תשובה
ענת אשכול23/02/2008שלום אילנה,
תפריט של ילדה בת שלוש צריך לכלול בתוכו את כל אבות המזון: דגניים (פחמימות),מוצרי חלב, בשר ביצים וקטניות, שמנים, פרות וירקות.
מדברייך אני מבינה שבתך אוכלת בסה"כ טוב, והבעיה היחידה שמטרידה אותך היא שאינה אוכלת ירקות בבית (בגן אני מבינה שהיא אוכלת...). לכן, לא הייתי מציעה לך לנסות "טריקים" לשילוב של ירקות משתי סיבות: 1- היא אוכלת פרות ובנוסף אוכלת ירקות בגן ועל כן אין סיבה לדאגה- לא יחסרו לה ויטמנים ומינרלים 2- זה לא יעזור...
מה שאני ממליצה לך לעשות זה להמשיך להכין ירקות (חיים/ מבושלים- מכל מיני סוגים) , להמשיך להגישם ולהציעם, אך לא ללחוץ את ביתך ולא להיות עסוקה כל הזמן בנסיונות שיכנוע שלה,
שוב- זה לא יעזור וסביר להניח רק יחמיר את הסרוב שלה לאכול.
בנוסף, חשוב שתראה אותך ואת שאר בני הבית אוכלים מגוון ירקות ועל כן ממולץ מאוד שלפחות פעם ביום תערך בביתכם ארוחה משפחתית (בה כמובן יוגשו בין השאר ירקות).
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיהעידן בבאי21/02/2008
שלום,
קוראים לי עידן בבאי אני בן 11 וחצי.
אני שוקל 44
גובה 1.52
הבעיה:אני מיתקשה לעשות ספורט,אבל אני מנסה לרדת במישקל ולא מצליח.
אני צריך שתיעצו לי איך לרדת במישקל!
בינתים אני רק עושה ספורט כגון:ריצה, מישקולות לידים ולרגלים והליכון.
אני אוכל בריא אבל לא יוצא לי מיזה כלום!!!!!!!!
אם תעזרו לי אני אידה לכם מאוד!!!
תודה
עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעידן בבאי
ענת אשכול23/02/2008עידן שלום,
קודם כל חשוב לי לציין שאתה נמצא בגובה ומשקל תקינים ביותר לגילך!!!
אני מבינה מדברייך שאינך מרוצה ממראה גופך, ומאוד משמח אותי לשמוע שהדרך בה בחרת לנסות ולשנות את זה היא אכילה של אוכל בריא וספורט- זו הדרך הטובה ביותר לשמור על משקל תקין!
עם זאת אתה נמצא בגיל שבו אתה צומח לגובה ומתפתח ומצב כזה בו אתה מנסה לרזות יכול, אם לא תעשה זאת בצורה מבוקרת ומאוזנת, לפגוע בצמיחתך לגובה ובהתפתחותך (אני בטוחה שאלו דברים חשובים לך)
על כן אני מציעה לך לבקש מהורייך שיעזרו לך ויפנו לדיאטנית קלינית מקצועית שתסייע לך בתהליך. (ניתן לקבוע תור לדיאטנית של קופת החולים)
המון בהצלחה!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה במשקלמישי21/02/2008
הי אני בת 18 157.5 שוקלת 44 אני רוצה תפריט שיוריד אותי שני קילו ויהיה מאוזן......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישי
בת חן23/02/2008לפי דעתי אינך זקוקה לרדת עוד שני קילו מכיוון שבמצב שלך את נמצאת בתת משקל ובמקום לרדת את צריכה לעלות...!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למישי
ענת אשכול23/02/2008מישי שלום
לא רק שאינך צריכה לרדת במשקל את אפילו צריכה לעלות קצת!
את נמצאת במשקל נמוך מהמשקל התקין לגילך ולגובה שלך.
אני מאוד ממליצה לך, אם את חשה שאינך מרוצה ממשקלך ו/או אם את מרגישה שאת עסוקה במשקלך ובמה שאת אוכלת יותר מהרגיל לפנות לגורם מקצועי שיסייע לך (כגון דיאטנית).
בקשי מהורייך או מכל אדם אחר שאת סומכת עליו שיסייעו לך ויקשרו אותך עם גורם כזה.
שיהייה בהצלחה!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להוריד במשקל ולא מצליחה..חסויה19/02/2008
אני בת 14גובה: 1.56 ואני שוקלת 52 אני מנסה לרדת במשקל כבר חצי שנה ואני לא מצליחה אני עולה ויורדת כל פעם במשקל אני משלבת פעילות גופנית לא אוכלת ממתקים ולא שותה משקאות מתוקים רק מים ובכל זאת אני לא יורדת במשקל . אני אוכלת בבוקר כוס קרונפלקס או ברנפלקס 2 פרוסות לחם קל / רגיל ירקות ופרי בצהרים אני אוכלת מנה בשרית ופחממות תפו"א / ספגטי/פתיתים סלט ובסוף פרי בין לבין אני אוכלת ירקות או פירות אני לא אוכלת ארוחת ערב . כל היום אני עסוקה בכמה אכלתי וכמה קלוריות כל פעם שאני מחשבת בערך כמה קלוריות אכלתי בוקר וצהרים יוצא לי את כמות הקלוריות שאני צריכה לצרוך ביום ולכן אני לא אוכלת ארוחת ערב. אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי ולרשום לי תפריט מסודר שיכלול 3 ארוחות ביום ואת כמות הקלוריות הנדרשת .
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמממ .. כנסיי
גדי20/02/2008שלום לך .
אני לא מבין גדול בדיאטה ..
אבל אני יחסית כמוך באותו מצב .
אני התחלתי לעשות לאכול כל 3 שעות , תנסי לאכול כל 3 שעות .
ז"א , ארוחת בוקר ואז אחרי 3 שעות משהו קטן , פרי / ירק
ואחרי 3 שעות ארוחת צהריים , ואחרי ארוחת הצהריים מעדן 0 % ( אם אכלת בשר אז לא ) ואז ירק / פרי / חתיף אנרגי עד 60 קלוריות .
ואז כבר הערב , אוכלים ארוחת ערב קטנה לא צריך להגזים - משהו קטן ..
ככה אני מבטיח לך שתירדי במשקל , ותתחילי לעשות הליכה כל הפעילות הגופנית ..
וכדאי לך כדי להרגיל את הקיבה לאכול פחות , שלא ניהיה רעבים תמיד .
לשתות לפני כל ארוחה 2/3 כוסות מים - ואז שתוכלי לא יהיה לך בא לך עוד .
כי הקייבה מלאה .
מקווה שעזרתי לך פחות או יותר , ומומלץ ללעוס מסטיק ללא סוכר ( אורביט ) .
ד"א .. שהגר תיראה את ההודעה ש'ך היא תעזרו לך :)
היא אלופה בדברים האלה !
בהצלחהההההה :]]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחח איזה חמוד..
דניאל20/02/2008אני כל כך מבינה אותכם גם אני בדיוק באותו מצב אני ממש לא מצליחה לרדת כל הזמן תקועה באותו משקל ועכשיו אני ינסה גם לעקוב אחרי הטיפים שלך ונראה עוד חודש את התוצאותת חח תודה..ודרך אגב לגבי המסטיקיםם...לא מומלץ לאכול יותר מדי מסטיקים יש בהם הרבה ממתיקים מלאכותיים ומסרטנים שלא מומלצים בכלל..אז שיהיה לכם בהצלחה:)
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטוח ?!
גדי20/02/2008שלום לךך ..
לא נראה לי שמסטיקיםם ..
" יש בהם הרבה ממתיקים מלאכותיים ומסרטנים שלא מומלצים בכל "
מוזרר .. אף פעם לא שמעתי על זה , אבדוק זאת - אני מתכוון שהם מסרטנים ..
ד"אא .. " לא מומלץ לאכול יותר מדי מסטיקים "
מסטיק לא אוכלים אלה לועסים .. :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהצליח לרדת במשקל- תשובה לחסויה
ענת אשכול23/02/2008שלום לך
התחלת מצויין- הקפדה על פעילות גופנית, הפחתה של מיצים וממתקים הם בהחלט הבסיס לאכילה נכונה ולירידה במשקל.
נראה לי שהסיבה שאינך יורדת נעוצה בזה שאת עסוקה כל הזמן בספירה של קלוריות ובחישובים מיותרים לחלוטין! כל אלה מביאים אותך לרעב קבוע, לדילוג על ארוחות (הרגל מאוד לא יעיל בתהליך של ירידה במשקל), ובסופו של דבר- לעליה במשקל...
אני מציעה לך להקפיד על שלוש ארוחות עיקריות- בוקר, צהריים וערב (לא מאוד גדולות אבל שכוללות את כל אבות המזון) ובניהם לשלב ארוחות ביניים- הכוללות: פרי/ חטיף אנרגיה דל קלוריות/ מעדן דל שומן/ פרוסת לחם קל + גבינה או ממרח אחר
בנוסף המשיכי להקפיד על פעילות גופנית (כל יום בסביבות חצי שעה- שעה).
אם בכל אופן אינך מצליחה ואת עדיין מרגישה שאת עסוקה כל הזמן במחשבות ובעיסוק באוכל, בקשי מהורייך להפנות אותך לדיאטנית מקצועית שתסייע לך בעניין.
המון בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לרדת במשקל דחוףף!!!!!!!!!!בת חן19/02/2008
שלום אני בת 13 גובה 156 ושוקלת 46 קילוגרם.
ברצוני לדעת כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום כאשר במשך השבוע יש לי פעמיים חוג ג'אז ואני מרבה לרקוד בביתי בשעות הפנאי (בין 30-60 דק').
אני רוצה לרדת במשקל ואודה לך אם תבני לי תפריט מאוזן עקב היותי מנשנשת בין הארוחות..!
אני לא מתחברת לפירות ולא לירקות ואני מרבה לדאוג למשקלי למרות שאומרים לי שאני רזה אני רוצה לרדעת עוד קצת ..
אם תבני לי תפריט אודה לך שלא יהיו יותר מ-4 ארוחות ביום מכיוו שהתפריט שלי בד"כ הוא:
בבוקר: כוס נס (2 כפיות סוכר לבן מלאות וחצי כוס חלב 3%)
בבית ספר: לחמניה של 175 קלוריות+ שוקולד/דבש וחמאה (בימים שלישי ושני אני לא אוכלת דבר בבית הספרר..!
בבית: אוכל מבושל של אמי- אורז ועוף/ פתיתים וסלט ירקות אבל רק חסה../ חטיפי שניצל טירס טבעול (בין 10-13 חטיפי טירס)
ארוחת ביניים: לחמניה לבנה עם שוקולד או כוס קורנפלקס ללא סוכר
ערב: נס- (2 כפיות סוכר לבן מלאות וחצי כוס חלב 3% )
אודה לך מאוד אם תעזרי לי לבנות תפריט ותקציבי לי מהו מס' הקלוריות שאני אמוררה לצרוך ביום..!
תודה רבה רבה בת חןן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבת חן
ענת אשכול23/02/2008שלום בת חן
קודם כל חשוב לי לציין שאת במשקל תקין ביותר ביחס לגילך וגובהך וממש אינך צריכה לרזות ובטח לא להתחיל בספירת קלוריות ותפריטים... יחד עם זאת אני בהחלט, מאוד ממליצה לך לשמור על תזונה נכונה וכמובן על ביצוע פעילות גופנית.
בצעי פעילות גופנית יום יום (חוג ג'אז וריקודים זה מצויין כמו גם הליכה, שחיה, התעמלות וכו') בנוסף הפסיקי לנשנש בין הארוחות! נראה לי שמרוב שאת מנסה לצמצם באוכל בסופו של דבר את אוכלת יותר כיוון שאת רעבה וחושבת כל הזמן על אוכל כך שמה שיוצא בסוף זה שאת אוכלת הרבה שטויות... זה הרגל שגוי שאינו תורם לשמירה על משקל תקין. המלצתי איכלי 3 ארוחות (בוקר, צהריים וערב) ובניהם ארוחות ביניים הכוללות: חטיף אנרגיה/ מעדן דל שומן/ פרוסת לחם עם גבינה או ממרח אחר.
בנוסף הפחיתי בסוכר (כפית סוכר בקפה זה מספיק), בשוקולד למריחה, דבש,חמאה וכמובן הפחיתי שתיה מתוקה ומיצים, חטיפים מלוחים למניהם , ממתקים ועוגות.
אני בטוחה שאימוץ הכללים הללו יביאו אותך למשקל תקין ויפה!
אם בכל אופן אינך מצליחה להשתחרר מהמחשבות והעיסוק באוכל כל הזמן, בקשי מהורייך להפנות אותך לדיאטנית מקצועית שתסייע לך בעניין.
המון בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7 חוד' סרבן ירקות ועוףליאת19/02/2008
שלום רב,
יש לי תינוק בן 7 חוד'. בהתחלה אכל מוצקים יפה אך לאחר שבועיים בערך התחיל לסרב לאכילת ירקות ועוף. הוא אוהב רק מתוקים, גם מים הסכים לשתות רק עם מעט המתקה וכך זה עד היום.
כשאני מגישה עוף/ירקות יש צרחות ואגרופים. ניסיתי לגוון הגשתי כל מיני ירקות ומרקמים (לי בא לאכול את זה אפילו...) והוא לא מעוניין. שאלתי היא: מה לעשות? האם להתעקש? (לא אוהבת להאכיל בבכי!)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף
ליאת19/02/2008יתכן שהבעיה נובעת מצפיפות ארוחות (כל שעתיים וחצי) כי הוא קם מאוחר בין 8:00-9:00?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן בן 7 חודשים- תשובה
ענת אשכול19/02/2008שלום שני,
את בהחלט צודקת שאת לא אוהבת להאכיל בבכי!!! חסכי את זה מעצמך ומבנך!
האכלה בכח אינה יעילה ורק תחמיר את ההתנגדות של בנך למזונות חדשים ולאוכל בכלל.
אני מציעה לך להמשיך ולהציע מגוון מזונות ומרקמים כפי שאת עושה, ולאפשר לו לבחור אם הוא מעוניין בהם או לא, או שאולי ירצה רק לגעת בהם ואולי קצת להכניס לפה ולירוק- גם זה בסדר. תאפשרי לו להתיידד עם האוכל.
בכל מקרה אין ספק שאכילה כל שעתיים -שעתיים וחצי + שתיה ממותקת אינם תורמים ואני מציעה לך להגיש לו לשתות מים בלבד ולא שתיה ממותקת (עוד לא מאוחר לשנות את ההרגל).
בנוסף, רווחי בין הארוחות (לפחות 3 שעות...), כולל ארוחות חלב. וכמובן בין הארוחות הימנעי מלתת לו נישנושים למיניהם אם קיימים כאלו (כגון ביסקוויטים וכו').
בכל מקרה אם אינך רגועה ואת מרגישה שהסרבנות נמשכת ומחמירה ו/או בנך אינו עולה במשקל אני מציעה לך לפנות לגורם מקצועי שמכיר את הפעוט כמו רופא הילדים או אחות טיפת חלב ולהתייעץ עמם.
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה!
ליאת19/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לרדת דחוף במשקל.ליאון18/02/2008
מאז ומתמיד הייתי שמן,תמיד סבלתי מבעיות,צחוקים עליי וביטחון עצמי נמוך.
החלטתי שנמאס לי,ואני מוכן לעשות הכול כדי לרדת במשקל,מקווה שתוכלו לעזור לי.
קצת נתונים עליי:אני בן 13,גובה:171,משקל:71/72.
הנה תפריט ממצוע שאני אוכל מידי יום,
בבוקר,קונפלקס. בביה''ס סנדביץ עם חומוס ופסטרמה.בצהריים בד''כ סטייק עם ציפס.
ובביניים עוד קונפלקס,ובערב טוסט/חביתה.(בד''כ אני גם משלב קלמנטינות ותפוחים באמצע).
אני כמעט בטוח שזה תפריט ממש לא טוב.
אני ממש אשמח עם תעזרו לי,הנה כמה מאכלים שאני אוהב.(מקווה שתוכלו לשלב לי אותם לתפריט בריא) יש לציין שעם ספורט אין לי כל כך בעיה כי אני עושה,מה שחשוב זה התפריט.
הנה כמה מאכלים:
קונפלקס,חביתה,חומוס,כל הגבינות למיניהם,לא אוהב טונה,אוהב את כל סוגי הפירות,אוהב מלפפונים עגבניות וכאלה. אפשר להגיד שכל מה שתגידו לי לאכול אני יוכל(אני אוהב כמעט הכול).
אני לא רוצה ללכת לדיאנטנית בשלב זה,ואשמח עם תעזרו לי,תודה רבה רבה לכם:).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לליאון
ענת אשכול19/02/2008ליאון שלום,
אני שמחה לשמוע שאתה רוצה לעשות שינוי. חשוב מאוד לעשות תפריט מאוזן הכולל את כל אבות המזון וכן בשילוב פעילות גופנית היות ואתה נמצא בתקופה שבה אתה מתבגר וגדל לגובה ותפריט קיצוני עלול לפגוע בצמיחתך והתפתחותך ובנוסף אינו מביא לתוצאות הרצויות.
תפריט מאוזן שעליו אני ממליצה בשבילך:
ארוחת בוקר:
כוס קורנפלקס לא ממותק (כגון: פיטנס/ ברנפלקס/ ספשייל K )
+ כוס חלב 1% שומן מועשר בסידן
או 1-2 פרוסות לחם מדגנים מלאים +3 כפות גבינה וירק
ארוחת ביניים(בבי"ס):
סנדוויץ מ2 פרוסות לחם דגנים מלאים + שכבה דקה של חומוס ופסטרמה דלת שומן או גבינה מכל סוג עד 5% שומן + 5-7 זיתים
+ מנת פרי (תפוח/ תפוז/ 2 קלמנטינות קטנות/ אגס/ כוס תותים/ חצי פומלה)
+ירקות בשקית או בקופסא
+בקבוק מים
ארוחת צהריים:
מנת בשר כגון עוף ללא עור או חזה עוף או קציצות ברוטב או דג לא מטוגן או תבשיל בקר (מומלץ להמנע ממוצרי בשר שמנים כגון המבורגר, קבב, נקניקיות ואיברים פנימיים. שניצל ניתן לשלב פעם בשבוע.)
+פחמימות- כוס פחמימה לאחר בישול- אורז/ פסטה/ פתיתים/ קוסקוס או 1 יח' תפוח אדמה אפוי (לא מטוגן...) או 2 פרוסות לחם
+ ירקות- סלט ירקות טריים או ירקות מבושלים או מרק ירקות ( לשים לב כי כל מכל הירקות ניתן לאכול חופשי למעט: תפו"א, בטטה, אפונה, תירס ושאר הקיטניות שצריכתם מוגבלות כמו הפחמימות)
+2 כוסות מים
ארוחת ביניים:
חצי כוס קורנפלקס לא ממותק +כוס חלב 1% שומן
או מעדן 0% שומן + מנת פרי או חטיף אנרגיה (של עד 60 קלוריות)
או כוס חלב 1% שומן + 2 יח' פתי בר
או פרוסת לחם עם גבינה 5% שומן+ ירק
ארוחת ערב:
סלט ירקות או ירקות חתוכים + כפית שמן או 5-7 זיתים
+ ביצה (אם זו חביתה אז על 1/2 כפית שמן) או 3 פרוסות פסטרמה דלת שומן
+ 2 פרוסות לחם
+3 כפות גבינה 5% שומן או פרוסת גבינ"צ לייט 9% שומן (ניתן לעשות איתה טוסט עם שכבת קטשופ דקה)
+מים
הנחיות נוספות:
1- יש להמנע משתיה מתוקה (קולה, ספרייט, מים בטעמים, פטל, ויטמינציק, מיצי פירות וכו') במקומם יש לשתות מים או משקאות דיאטטים (במידה)
2- יש לשלב פעילות גופנית יומיומית כגון הליכה/ כדורגל/ כדורסל וכו'
3- אין לדלג על ארוחת
4- יש להמנע ממזונות כגון בורקסים, ג'חנון, מלאווח, פיצות ציפס וכו' ממתקים וחטיפים יש לשלב במידה (מעט)
שיהיה המון בהצלחה אשמח לשמוע עידכונים!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
ליאון19/02/2008תודה רבה לך.
אנסה להתמיד במאכלים אלה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה של תינוקות בת שנה באחוזון 5%דיאנה18/02/2008
בס"ד,
שלום
בתי בת שנה חודש, שוקלת 8.300 ק"ג, באחוזון 5-10%, נולדה 2.800 ק"ג, ,היקף הראש שלה הוא 44 ס"מ וגובה 71 ס"מ
היא מאוד רזה, אין לה שומנים של תינוקת
היא לא אכלנית , אוכלת כמה כפיות מכל מה שמציעים לה בארחותיה ומסתפקת בזה בלי להראות לאחר מכן סימני רעב.
לאחרונה היו לה אבעבועות רוח שבזמן המחלה לא רצתה לאכול חוץ מחלב .
לאחר המחלה התאבון שלה חזר ..(ושאני אומרת תאבון , זה אולי במקרה הטוב של ציפור...)..היא לא מנשנשת אגב בין הארוחות. שזה גם מה שאני לא מבינה.. איך זה שהיא לא באה רעבה לארוחות שלה אף פעם ולא מסיימת כלום עד הסוף,.. כפיות ספורות.
השאלה שלי, .. עם זה השלמתי שפשוט יש לי בת שלא אוהבת לאכול. אבל השאלה שלי היא נגיד בצהריים אחרי 5 כפיות קטנות של בשר עם תוספת כבר לא רוצה יותר עליי להניח לה או שכדי להשלים לה עם בקבוק מטרנה .. שאגב אותו תמיד שמחה לקבל בכל מצב..
עוד בעיה, היא לא אוהבת לנסות דברים חדשים, יורקת הכל אפילו שהיא רעבה, ואני לא מצליחה לגוון לה את האוכל ולתת לה מכל אבות המזון.. מה עושים במצב כזה.
ושאלה אחרונה, במצב של מחלה וחום אם קורה שבזמן ארוחת הערב היה לה חום ולא היה להה עקב כך תאבון לאכול ויחד עם זאת נורא סחוטה ועייפה ורוצה רק לישון, האם עליי להניח אותה אפילו שלא אכלה כלום? ומה שקוה אחרי שנותנים לה אקמול אז החום יורד לאחר לכתה לישון ואז היא מתעוררת בוכה , כניראה אז רעבה לאוכל אחרי שירד החום.. והאם זה בסדר שאתן לה לאכול באמצע השינה שלה?! בגלל שלא אכלה ארוחת ערב?
סליחה על האורך ותודה מראש
דידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה - תשובה
ענת אשכול19/02/2008שלום דיאנה
אני בהחלט מבינה את דאגתך לבתך, יחד עם זאת אני חשה שאין זה נכון לתת לך ייעוץ בצורה כזו היות ואיני מכירה את ביתך. על מנת שתקבלי את התשובות הטובות ביותר אני מציעה לך, אם אינך רגועה לגבי תזונתה, לפנות לגורם מקצועי שמכיר אותה כגון רופא הילדים או אחות טיפת חלב ולהתייעץ עמם. ורק אח"כ אם עדיין תחושי כי את זקוקה לייעוץ נוסף בקשי מהם הפנייה למרפאה מקצועית המתעסקת בתחום ( כאלה קיימות במרבית בתי החולים).
מניסיוני הרבה מאוד פעוטות אינם אוכלים כפי שהוריהם היו רוצים... אני בהחלט מציעה לא להזניח, לבדוק ולטפל במידת הצורך, אך יחד עם זאת לדעת כי זו בעיה נפוצה שלרוב נפתרת עם הזמן ואם לא מתפתחים מאבקים מיותרים על אוכל...
שיהייה לכן המון בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות דחופות.איילה17/02/2008
ערב טוב,
אני בת 18 1.70 ושוקלת 55 ,
שאלתי כמה קלוריות אלי להכניס לגוף ביממה תוך
כדי שמירה על משקל זה למשך שארית חיי.?
אני צמחונית האם יש מאכלים מסוימים שאתם ממליצים לי לאכול כתחליף לבשר?.
אני נוהגת לאכול רק שניצלי טבעול, ודי נימאס לי.
בתודה ,
איילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לאיילה
ענת אשכול18/02/2008שלום איילה,
1- לגבי כמות הקלוריות אותן את צריכה לצרוך על מנת לשמור על משקלך- לשאלה זו אין תשובה אחת חד משמעית כמות הקלוריות שעלייך לצרוך תלויה בגורמים רבים כגון קצב חילוף החומרים הבסיסי שלך (קצב מטבולי), אורח חייך (פעיל או יושבני), כמות הפעילות הגופנית אותה את מבצעת ועוד. בנוסף במהלך החיים חלים שינויים רבים המשפיעים על המאזן הקלורי בגוף.
בגדול על מנת לשמור על משקל גופך אני מציעה לך לא לנסות לספור קלוריות אלא לשמור על תזונה נכונה ומאוזנת (אכילה מגוונת, בשעות קבועות ומסודרות, המעטה בממתקים, חטיפים ושתיה מתוקה,שתיית מים, המנעות ממזונות עשירים בשומנים) וכמובן הרבה פעילות גופנית!
2- תחליפים לבשר- הבשר משמש מקור לחלבון איכותי (לחלבון הבשר הרכב חומצות אמינו המתאים מאוד לשימוש גוף האדם) וכן לויטמינים ומינרלים שהבולטים מבינהם הם ברזל, אבץ ו-B12.
על מנת לספק לגוף חלבון איכותי מומלץ לאכול ביצים, גבינות וכן מאכלים המשלבים דגנים עם קיטניות כגון מג'דרה, קינואה עם חומוס וכו'
על מנת להעשיר את תפריטך בברזל: דגני בוקר מועשרים, גרעיני פשתן, טמפה (סוג של גרעיני סויה מונבטים) , טחינה ועדשים.
על מנת להעשיר את תפריטך באבץ: גרגרי חומוס, זרעי חמניות, צנוברים, טחינה, מוצרי חיטה מלאה, אגוזים .
על מנת להעשיר את תפריטך בB12: גבינות, חלב ודגני בוקר מועשרים.
חשוב לציין שחלק מהויטמינים והמינרלים (במיוחד B12) מאוד מאוד קשה להשלים ממזונות צמחיים ועל כן מומלץ לבצע בדיקת דם ולוודא שאינם בחוסר, ובמידה וכן לקחת תוספים ע"פ המלצת רופא/דיאטנית.
מקווה שהצלחתי לעזור...
בהצלחה
ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו יכול להצליץ לי על תפריט - כנסגדי16/02/2008
שלווםם !
- אני בן 16 , ואני קצתהרבה שמן , הרבה אנשים אומרים לי שאני לא .
אולם אני מרגיש לא נוח עם עצמי, בלבוש המידות גדולות .
אשמח מאוד , אם מישהו יכול להביא לי תפריט יום יומי .
אני רוצה להרזות ומהר , נמאס לי להיות ככה .
- אם לא תפריט , אז מה לאשכול אחרי שאני חוזר מהליכה ב-6/7 בערב ?!
אני שוקל :90
גובה : 174
----
נ.ב , מה אפשר לעשות כדי שאני ארזה מהר ?
אני עושה הליכה כל יום , שעה ביום .
תודה , גדי !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגדי
ד''ר הגר שפר16/02/2008הי גדי
אם תשלח תפריט יומי של מה שאתה אוכל, אני אשמח לעזור לך.
אתה אכן סובל מעודף משקל, אבל בעזרת תפריט בריא ופעילות גופנית תוכל להצליח לרדת במשקל.
מחכה לתשובה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההינה מה שאני אוכל ...
גדי19/02/2008שלום הגר .
אני מצטער שלא עניתי מהר לתגובתך .
אז ככה, הינה מה שאני אוכל ..
לא יודע אם זה טוב / לא טוב - אבל אני אוכל אוכל יחסית בריא .
יכול להיות שהשעות לא טובות .
התפריט שלי :
- בבוקר 7:30 - שוקולית ( 2 כפות קקאו ) , חצי כוס מים , וחלב דיאט 1 %
1 וחצי כפיות סוכר .
2 פרוסות לחם + קוטג' 3 %. ( אני אוכל ת'לחם כצינימים )
כוס קונפלס , קרנצים של תלמה - כוס שלם + חצי כוס חלב .
לפעמים גם חביתה - ביצה 1 + מים + מלפפון
מעדן 0 %
אלה הדברים שאני אוכל בבוקר ..אני מגוון מידי פעם ..
עד שאני חוזר מבית הספר ,
לפעמים זה 1/2 ..
עוף , קציצות , שניצל טיבעול - תירס 5 % לייט , כבד ...
תפוח אדמה , ספגטי , פתיתים , אפונה , אורז
שתייה רק מים .
בננה / אגס / תפוח
בניים , 4/3 .. ( שעה )
2 כוסות מים + מלפפון / גזר
ב- 4:30 / 5 - הליכה שעה - הליכה מהירה - יש לי מסלול מדוייק - לאן ללכת ..
זה לוקח שעה ומשהו ..
לפעמים אני הולך יותר מאוחר להליכה סביבות 6 תלוי אם חם או קר , או מתי מחשיך .
6/7 שאני חוזר מהליכה :
מעדן 0 % , קוטג 3 % ( לבד בלי כלום ) , כוס קונפלס , קרנצים של תלמה - כוס שלם + חצי כוס חלב .
זהוו בערך מה שאני אוכל .
דבר נוסף , במשך היום אני שותה לפוחת 10-12 כוסות מים או יותר .
ואני לועס הרבה מסטיקים ללא סוכר ( אורביט) .
ככה שאני לא אהיה רעב .
הפעם אני הולך עוד הסוף עם הדיאטה ולא אפסיק , ומקווה לא לישבר .
אני מנסה לא לאכול הרבה לחם , ואני לא רוצה לפגוע בגוף שלי במהלך הדיאטה .
- אשמח עם תוכלי להגיד לי כמה כפות אני ישים שאני אוכל , תפוח אדמה , ספגטי , פתיתים , אפונה , אורז ...
וד"א , בקציצות יש שני בשר - אדום ולבן .. ( זה מעורבב יחד )
( לאדום קוראים , בשר בקר , וללבן , חזה שניצל - טחון )
זה בסדר שהקציצות מוכנות משניהם יחד ?!
או כדאי רק לבן / אדום ?!
תודה רבה גדי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה להוסיף ..
גדי19/02/2008הלחם שאני אוכל ..
- לחם אנגל , לחם אחיד קל .. רק 40 קלוריות .
אני אוכל ערך גג 6 פרוסות ..
--------------
דבר נוסף , אולי את יודעת כמה קלוריות יש בבגט של לחם , מקמח מלא ( החום החזק ) ..
זה יורת מ- 6 הפרוסות ?!
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן זית ועצירותsigi15/02/2008
שלום,
מזה כשנתיים אני נותנת לבני בכל בוקר כף שמן זית שלאחריה הוא שותה קצת מים.
התחלתי לתת לו שמן זית בעקבות עצירויות ממושכות, וזה די עוזר.
האם זה בריא ומועיל בכך שגופו מקבל בכל יום כף שמן זית?
אודה לתשובתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה על שמן זית
ד''ר הגר שפר16/02/2008שלום לך
אני מאמינה שאם השימוש בשמן זית הועיל לבנך אין שום סיבה להפסיק להפסיק.
לשמן זית סגולות רפואיות רבות והשימוש בו חשוב ותורם רבות לגוף.
לדעתי גם כפית שמן זית ביום מספיקה. תנסי ותראי אם זה משפיע באותה המידה.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילותדחוף מאוד =<14/02/2008
מבחינת פעילות גופנית, יש כזה הבדל מ 45 ד'ק ריקוד ל 45 ד'ק הליכה בינונית?
אמ ובגלל שחורף עכשיו יוצא לי לעשות רק 4 פעמים בשבוע פעילות ולא 5 - 6
זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה על פעילות גופנית
ד''ר הגר שפר14/02/2008הי אור
בגדול, ריקוד והליכה זה פחות או יותר אותו הדבר, תלוי כמובן בסוג הריקוד ( היפ-הופ וקלאסי זה לא אותו דבר) ובמהירות ההליכה ( איטית או מהירה, מישור או עליה ).
מה שחשוב זה לזוז והרבה.
כדאי למצוא פעילות שמתאימה גם לחורף היות ומולץ לעשות פעילות גופנית 6-7 פעמים בשבוע.
בהצלחה ואל תפסיקי לזוז...
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לתינוקת רזהנועה14/02/2008
בתי מחר תהייה בת חצי שנה, משקלה 6.200 ק"ג וגובהה 65 ס"מ . עד כה ניזונה מהנקה מלאה. לפני כשבועיים בביקור אצל הרופאה גילינו כי בחודש שלם היא עלתה רק 300 גרם. הרופאה ישר הלחיצה וקבעה שהיא על סף הרעבה . חשוב לציין כי בחודש שבו לא עלתה במשקל היא היתה מצוננת. הרופאה קבעה כי עלי להוסיף לה תמ"ל עם דייסה פעמיים ביום 150מ"ל . בתי אלרגית לחלבון חלב לכן נאלצתי להשתמש בנוטרמיגן שאותו היא ממש לא סובלת, כך שלא הצלחתי לתת לה יותר מ60מ"ל ליום. עברתי לתמ"ל על בסיס סויה והמצב השתפר מעט. התחלתי כמו כן להוסיף פירות וירקות , יש הענות מסויימת... נראה כי היא אוכלת ביום סביב ה-600-700 מ"ל.
ואחרי כל המלל....
האם יש איזשהו תפריט שאוכל לעבוד על פיו כדי שאוכל להגדיל בהדרגה את הכמויות?
בקרוב אחזור לעבודה והמטפלת תהייה אמונה על ההאכלה , חשוב לי לדעת כיצד להדריך אותה.
בברכה ובתודה מראש
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנועה
ד''ר הגר שפר14/02/2008שלום לך
אין ספק שזה מלחיץ לקבל תגובות מודאגות מהרופאה.
אני מציעה שתגשי לטיפת חלב ותתיעצי איתן איזה תחליף אחר כדאי לתת לה.
אם תראי שאין חדש ואין שיפור מומלץ לפנות לדיאטנית שמתמחה בתינוקות, שתבדוק את בתך באופן אישי, היות וזה לא מקצועי להציע טיפול ללא איבחון אמיתי.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
נועה15/02/2008ידוע לך במקרה אם יש תזונאיות שמתמחות בתינוקות בקופת חולים מכבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)