פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוזרת על השאלה..
    איילה
    07/04/2008

אני בתהליך הורדה במשקל, האם כוס אורז קטנה פלסטיק ושניצל טבעול ירקות מספיק כמנת צוהורים?

כמה קלוריות זה כוס אורז?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוזרת על השאלה..

הוספת תגובה

• עודד משהו!!

איילה
    07/04/2008

האורז הוא במיקרוגל זה משנה משהו?.. ערך מסוים באורז? קלורי?<

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאיילה

ענת אשכול
    17/04/2008

הי איילה,
    זה מאוד תלוי מה את אוכלת בשאר היום. בגדול אם את מוסיפה לזה מנת סלט/ מרק ירקות/ ירקות מבושלים ובשאר היום את אוכלת מסודר אז זה צריך להיות בסדר גמור. אם את לא צמחונית אז עדיף מנה בשרית ולא שניצל ירקות (שברובו מכיל פחמימות ומעט חלבון)
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז זהו שאני כן צמחונית.

איילה
    17/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כן צמחונית אז...

איילה
    17/04/2008

אז מה את ממליצה לי חוץ משניצל ירקות טבעול כתוספת?? וטופו. כי אני לא ממש אוהבת טופו בלבד..

תודה איילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה לקיץ :)
    הדס
    06/04/2008

אני בת 14 וחצי
    גובה 1.65
    משקל 57
    ספורט:לפעמיים אני הולכת ברגל
    אני הייתי רוצה להוריד את הצדדים ואת הרגלים הבטן שלי בסדר מה אני יכולה לעשות כדאי להוריד
    ועדיף בהקדם האפשרי אני רוצה להרזות
    בבקשה תעשי לי תפריט מסודר

תודה מראש
    הדס:)

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה לקיץ :)

הוספת תגובה

• תשובה להדס

ענת אשכול
    07/04/2008

הי הדס
    משקלך תקין ביחס לגובה ולגיל שלך!
    אם את מעונינת לשמור ולאכול ע"פ תפריט מאוזן אני מציעה לך להתסכל בתפריט שנתתי לשיר (הודעה אחת לפנייך) זהו תפריט שאמור להתאים גם לך.
    בכל מקרה הדרך הכי טובה לעצב ולחטב את גופך היא פעילות גופנית יום יום!
    בנוסף הימנעי משתית מיצים ומקאות ממותקים, הפחיתי ממתקים חטיפים ומאכלים מטוגנים ו/או שמנים ( עוגות עוגיות, ציפס, בורקסים, מלוואח, ג'חנון, ביסלי, במבה, צ'יטוס, שוקולדים וכו'), הרבי באכילת ירקות ואיכלי 5 ארוחות מסודרות במהלך היום (הימנעי מנישנושים).
    שיהייה בהצלחה!
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז..במיקרוגל..
    איילה
    05/04/2008

אציין אני בתהליך הורדה במשקל, אם אני אוכלת בצוהרים כוס אורז מדידה עם כפית שמן זית זה מכיל מבחינת קלוריות? האם זה נחשב הרבה?
    זה אם הוספה
    כמובן של מנת שניצל טבעול.+ ירקות\חומוס.

תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    אורז..במיקרוגל..

הוספת תגובה

• למה התעלמת??

איילה
    06/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איילה

ענת אשכול
    07/04/2008

ההודעה שלך מבולבלת ( השורות קפצו) ואני לא מצליחה להבין מה שאלת.
    כיתבי בבקשה את השאלה עוד פעם ואז אוכל לענות
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לאכול
    מאיה
    05/04/2008

שלום יש לי ילדה בת שנה וחמש אוכלת כבר הכול. בארבעה ימים האחרונים היא פשוט מסרבת לאכול ארוחת צהרים מכל סוג שהוא שלידע כללי היתה מאוד אוהבת (חוץ מפסטה לבנה - אבל אני לא רוצה לתת לה רק פסטה) שאר הארוחות אוכלת טוב.
    מה לעשות אני מתוסכלת???

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה לאכול

הוספת תגובה

• תשובה למאיה

ענת אשכול
    05/04/2008

מאיה שלום,
    קשה לי לתת לך תשובה היות ואיני מכירה את ביתך ואת היסטורית האכילה שלה וכן חסר לי מידע נוסף כגון האם יש סיבה לכך שהיא אינה מעונינת בארוחת הצהרים? איך היא אוכלת בשאר הארוחות? האם היא אוכלת ארוחת צהריים בבית? מי מאכיל אותה?
    כיוון שמדובר בפעוטה אני מציעה לך שאם סרוב האכילה בצהריים ממשיך ואינך רואה שיפור- פני לגורם מקצועי שמכיר את ביתך (רופא הילדים/ אחות טיפת חלב) והתיעצי עימו.
    בכל מקרה אני בהחלט מציעה לך לא להכנס לעימותים ולא להכריח אותה לאכול בכוח- זה רק יחמיר את המצב. חשוב שתביני מדוע אינה אוכלת ולפי כך תוכלי להגיב בהתאם.
    שיהייה בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    שיר
    04/04/2008

שלום, שמי שיר ואני בת 14.
    משקלי הוא 92 ק"ג וגובהי הוא 1.55.
    אני יודעת שאני ממש שמנה!! אני כל הזמן מנסה להתחיל דיאטות אבל אני ישר נשברת וקונה חטיפים ושוקולדים ואוכלת אותם בסתר.
    אבא שלי סובל מסכרת מסוג 2 ולשתי ההורים שלי יש כולסטרול ולחץ דם גבוה.
    גם לי יש כולסטרול ולחץ דם גבוה.
    אני כבר לא יודעת מה לעשות!!
    אני משחקת טניס 3 שעות בשבוע וזהו. אשמח לקבל תפריט
    בתודה, שיר

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• תשובה לשיר

ענת אשכול
    05/04/2008

שלום שיר
    אני בהחלט יכולה להבין את הקושי שאיתו את מתמודדת- זה יכול להיות תהליך ארוך לשנות את הרגלי האכילה ולהגיע למשקל תקין, אך אני בטוחה שאם תעשי זאת בצורה נכונה מלווה בהרבה פעילות גופנית את תצליחי! נראה לי שהסיבה שבגללה את מתחילה דיאטות ואז נשברת היא בגלל שאת מתחילה דיאטות קיצוניות מידי שאי אפשר להתמיד בהן. אין לי בעיה להמליץ לך על תפריט אם תכתבי לי מה את אוכלת בדרך כלל אבל נראה לי שיותר כדאי לך לפנות להורייך שילכו איתך לדיאטנית ותקבלי ליווי יותר צמוד...
    אם בכל אופן את רוצה תפריט תכתבי לי מה את אוכלת במהלך יום ממוצע
    שיהייה בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפריט שלי

שיר
    06/04/2008

תודה רבה שענית למכתבי, הנה התפריט :

בוקר: אני לא אוכלת

10: לחמנית בייגלה שחורה עם גבינת סימפוניה

צהריים: שניצל מאמא עוף או/ ו פסטה/ דג/ קציצות/ תפוחי אדמה בתנור

אחרי הצהריים: זה הזמן שאני מתנפלת על כל האוכל שאני רואה: בדר"כ הרבה שוקולד/ חטיפים/ עוגות (בלי סוכר)/ עוגיות/ גלידה אבל לפעמים חטיפים

ערב: סלט + חצי לחמנניה שחורה/ פרוסת לחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לשיר

ענת אשכול
    07/04/2008

הי שיר,
    תפריט בשבילך:

ארוחת בוקר:
    פרוסת לחם קל+ גבינה עד5% או כפית ריבה ללא סוכר + קפה או תה עם עד חצי כוס חלב 1% שומן ללא תוספת סוכר (אפשר סוכרזית)
    או כוס קורנפלקס לא ממותק (!!!) + כוס חלב 1% שומן
    (אני יודעת שאת לא אוכלת בדר"כ אבל זה מאוד חשוב)

ארוחת ביניים: (בבי"ס)
    לחמניה קלה או 2 פרוסות לחם קל+
    גבינה עד 5% שומן +ירק
    או חומוס + פסטרמה דלת שומן
    או חביתה מביצה אחת +ירק
    או גבינה צהובה 9% לייט
    +פרי
    + שתיה: מים

ארוחת צהריים:
    מנה בשרית: עוף ללא העור או חזה עוף או קציצות ברוטב או פעם בשבוע: שניצל ( בשאר הימים להמנע ממטוגן)
    + כוס של פחמימה לאחר בישול: פסטה או אורז או פתיתים או קוסקוס או 1 יחידה תפוח אדמה אפוי
    + ירקות: סלט/ ירקות חתוכים/ מרק / ירקות מבושלים- ללא הגבלה
    שתיה: מים או מיץ דיאט

ארוחת ביינים (אחה"צ):
    כוס חלב 1% + חצי כוס קורנפלקס לא ממותק
    או שוקו דיאט +חטיף אנרגיה (עד 80 קלוריות)
    או שתי פרוסות לחם קל +מריחה או שקית בייגלה מיני +גבינה 5%
    + פרי או מעדן 0% שומן

ארוחת ערב:
    סלט ירקות או ירקות חתוכים +כפית שמן זית או כף טחינה
    + 2 פרוסות לחם קל
    + ביצה או טונה במים או פסטרמה דלת שומן
    + 3 כפות גבינה 5% או פרוסת גבינה צהובה 9% לייט ( אפשר לעשות ממנה טוסט)

פעילות גופנית: יש לבצע פעילות גופנית של חצי שעה לפחות- כל יום! לדוגמא: הליכה מהירה, עליה וירידה במדרגות, קפיצה על חבל, שחיה, טניס וכו'

בכל מקרה ממליצה לך מאוד לפנות לדיאטנית שתלווה אותך בתהליך הירידה במשקל.
    שיהייה המון בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שיר
    07/04/2008

תודה רבה!!
    אני אשתדל ליישם את עצותייך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה קלוריות יש בלחמניה מחיטה מלאה?
    חסויה
    04/04/2008

כמה קלוריות יש בלחמניה מחיטה מלאה?

הוספת תגובה

• לחמניה מלאה

ענת אשכול
    05/04/2008

תלוי בגודל של הלחמניה ואם היא רגילה או קלה . בלחמניה רגילה ממוצעת בסביבות 150- 200 קלוריות .
    בלחמניה קלה יש פחות (תלוי מאיזה סוג ובאיזה גודל) בכל מקרה אם מדובר בלחמניה ארוזה ניתן לבדוק על גבי האריזה (בסימון התזונתי)
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת אל תתעלמי..
    מוטי
    31/03/2008

פתחתי פה נושא ואמרתץ לי לכתוב כמה דברים .. כתבתי ולא ענית לי אז שוב הגובה שלי 1.79 אני שוקל 72 ק"ג הסדר יום של האכילה שלי זה .. לפעמים שותה משהו בבוקר.. אוכל כריךך או שתיים בבית הספר מגיע הביתה אוכל ארוחת צוהריים אחרי זה איזה נישנוש .. ארוחת ערב ואז בלילה עוד נישנוש יש לי 4 אימוני אחרי הצהריים של שעה וחצי .. ויש לי שתי אימונים בוקר של שעה וחצי .. מקווה שתוכלי לעזור לי בתודה מוטי ..

לקביעת תור
    סגירה
    לענת אל תתעלמי..

הוספת תגובה

• תשובה למוטי

ענת אשכול
    06/04/2008

הי מוטי
    האמת היא שהמשקל שלך הוא לגמרי תקין ביחס לגובה שלך! בכל אופ אני כותבת לך תפריט מאוזן.
    לא כתבת לי מה אתה אוכל אלא רק מתי אתה אוכל ולכן קשה לי להיות ממש ספציפית לגבי ההמלצות אבל בגדול- תפריט מאוזן בשבילך:

ארוחת בוקר:
    2 פרוסות לחם קל מרוחות בגבינה עד 5% או בכף חומוס+ ירק
    או: כוס של קורנפלקס לא ממותק + כוס חלב
    שתיה: אתה יכול לשתות קפה עם עד חצי כוס חלב (ללא תוספת סוכר)

ארוחת ביניים:
    במהלך ההפסקות בבי"ס: עוד שני סנדוויצים (סה"כ ארבע פרוסות לחם קל או 2 לחמניות קלות)
    עם חומוס + פסטרמה הודו או גבינה 5% +זיתים וירקות או ביצה וירקות או טונה
    +פרי
    +שתיה: מים

ארוחת צהריים:
    מנה בשרית: עוף ללא עור/ קציצות ברוטב/ חזה עוף/ פרגיות/ תבשיל בקר ( הימנע מנקניקיות, המבורגר, אברים פנימיים כגון כבד ומבשרים שמנים ומטוגנים וכן הינע מלהחליף מנה בשרית בשניצל מהצומחכגון שניצל תירס)
    + רבע צלחת של פחמימה: אורז/ פסטה/ פתיתים/ קוסקוס/ תפוח אדמה
    +חצי צלחת של ירקות: חיים/ מבושליים/ סלט/ ירקות מאודים או אפויים ( לא כולל תפוח אדמה, בטטה,אפונה, תירס)
    + שתיה: מים או מים +תרכיז דיאט
    המנע מלהוסיף לחם

ארוחת ביניים:
    סנדוויץ נוסף מלחם קל
    או כוס קורנפלקס לא ממותק +כוס חלב
    או מעדן 0% + פרי

ארוחת ערב:
    סלט ירקות +כפית שמן זית או כף טחינה
    +3 פרוסות לחם קל או לחמניה קלה
    +ביצה/ טונה במים/ פסטרמה הודו
    + 3 כפות גבינה 5% או קוטג' 5% או 2 כפות חומוס
    + שתיה: מים או מים +תרכיז דיאט

ארוחת לילה:
    פרי/ מעדן 0% / חטיף אנרגיה (לא עם שוקולד)

חשוב: לפני אימון לאכול ארוחת ביניים ואחרי אימון לאכול אחת מהארוחת המלאות (צהריים או ערב)
    שיהייה בהצלחה!
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום..
    אלה
    29/03/2008

שמי אלה ואני בת 14 וחצי אני שוקלת 45 והגובה שלי 1.56
    אני רוצה מאוד להרזות לקראת הקיץ במיוחד ברגליים ..
    התפריט שלי בדרך כלל :
    לפני בצ'פר - אני לא אוכלת
    בבי"הס - כריך
    חוזרת - אורז+עוף/קציצות+ספגטי וכו' עם סלט ..
    בן ארוחות - שוקולד / פרי ..
    ערב- יוגורט ..
    אשמח אם תעזרו לי ,
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום..

הוספת תגובה

• תשובה לאלה

ד''ר הגר שפר
    31/03/2008

הי אלה
    אני לא מבינה למה את רוצה לרזות המשקל שלך מאד נמוך ביחס לגובה ולרדת למשקל נמוןך יותר עלול לפגוע לך בגדילה ובהתפתחות, כולל אובדן המחזור החודשי. ( שזה גרוע מאד ).
    אני מציעה שתפגשי עם איש מקצוע שיסביר לך את הנושא בכדי שלא תזיקי לעצמך.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגר

אלה
    31/03/2008

הגר תודה רבה על התשובה המהירה.
    אני אומנם מבינה שהמשקל הוא בסדר גמור , אבל הרגלים שלי מאוד מלאות ,
    ורציתי לדעת איך אוכל לרדת ברגליים.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע טוב
    דור
    29/03/2008

אני יודעת שאסור להרעיב את הגוף..אבל מה ההשלכות לכך?למה אומרים שהגוף "יתקע" אם נרעיב את עצמנו,ולא יוריד מהמשקל?

לקביעת תור
    סגירה
    שבוע טוב

הוספת תגובה

• מור ..

גדי
    31/03/2008

שלום לך מור .

בקשר לשאלתך ,

אסור להרעיב את הגוף מפני שאם הגוף לא יקבל את הדברים שהוא צריך ביום יום , הוא יתחיל לקחת ממקומות אחרים כדי שמערכות הגוף יתפקדו . ( סוכרים , .. )
    ולכן , במשך הזמן אם לא אוכלים הרבה , ומעריבים את הגוף יש חוסר של דברים בגוף..
    כגון : סידן , ברזל וכו' .. וזה גורם לבעיות .
    עדיף לא להגיע למצב כזה .
    וגם , אני חושב שהגוף יוריד יותר מידי וזה לא מומלץ להוריד מהר ...
    ובנוסף לכך , אם נגיד לא תואכלי כמה ימים ותרעיבי את עצמך , את יכולה בפיתאומיות לאכול הרבה .
    לכן צריך לאכול נכון , פחות ממתקים ועוגות , ירקות ופרות .
    ולבצע פעילות גופנית , ומומלץ גם כי חם לשתות הרבה מים לפני האכול וגם במשך היום .
    אם תבצעי פעילות גופנית תואכלי נכון , את תיראי שמרזים נכון ובריא ..

- אני לא מבין גדול , אבל ככה אני חושב
    אני חושב שעזרתי לך קצת .
    לא כדאי להרעיב את הגוף .
    שיהיה לך בהצלחה , גדי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למור

ד''ר הגר שפר
    31/03/2008

הי מור
    התשובה שמוטי כתב לך די מדויקת, כדאי להוסיף אליה שכשהגוף לא מקבל מזון הוא נכנס למגננה - זה תהליך טבעי השרדותי של הגוף ואז קצב חילוף החומרים יורד.
    מה שאמור שהגוף צריך פחות ופחות מזון. אז בסופו של דבר כשחוזרים לאכול משמינים גם מכמויות קטנות של מזון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות קטנה .. הגר ..

גדי
    03/04/2008

הגר שלוום !

כתבת " התשובה שמוטי כתב לך די מדויקת "
    אני כתבתי =]
    גדי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי..
    מאיה
    29/03/2008

אני בת 15 וחצי בחודש יולי התחלתי דיאטה ,בלי ספורט.
    לא הרגשתי שאני מרעיבה את עצמי או משהו.
    התחלתי לספור קלוריות במדוייק מאוד. כ-1100 קלוריות ביום ולא משנה מה אני אוכלת העיקר שיהיה את הדיוק של הקלוריות.
    ולא התייחסתי לפחמימות חלבונים וכל זה ,
    הפסיק לי המחזור ,היו לי נדודי שינה =קמתי בלילה אכלתי חזרתי לישון בבוקר=קמתי השלמתי את הקלוריות.
    הייתי ימסוגלת לאכול את כל הקלוריות בבוקר ומהבוקר לא לאכול יותר כי הקצבתי לי 1100.
    עד לפני 3 חודשים ירדתי כ-10 קילו .
    נתונים שלי: 1.67ושוקלת 53-54...הלכתי לתזונאית . היא סידרה לי את התפריט לאטלאט היא נתנהלי מכל אבות המזון. עדיין אמרו לי שהתפריט שלי דל . [כי שחישבתי הוא המשיך להיות כ-1100 רק שהוא עם כל אבות המזון]
    אחרי חודש לא הגיע המחזור .ונשארתי על אותו משקל
    היא הוסיפה לי אומגה 3. לא עזר היא אמרה לי שצריך להוסיף 600 קלוריות . ואמרתי לה שאני פוחדת להשמין [כי הגוף שלי נוטה להשמין]וגם לא עשיתי ספורט בכלל. ואז היא אמרה לי אוקי אז לפחות 200 אבל התחילו להעיר לי שאני רזה . אולי הם בשוק מהזמן הקצר.וחלק אמרולי שהם מקנאות בי אז לא יודעת או מקנאה או מדאגה.
    בכל מקרה אני לא נראת שלד או משהו כזה פשוט אני יכולה להמשיך להרזות ואני לא רוצה את זה.ואני לא רוצה להיראות רזה מדי רוצה לראות טוב
    אז הוספתי ביוזמתי הרבה שמן לאוכל. והוספתי עוד גרם בשר .
    ראיתי שהכל בסדר ..אך בכל זאת אני מרגישה שהתפריט שלי דל מדי וחסר בו ..אולי אני לא אצל דיאטנית מתאימה הייתי רוצה שתביעי דעה על זה ..או שתבני לי תפריט אחר שיעזורלי להחזיר את המחזור בבקשה!!!

בבוקראני אוכלת שני לחם קל ועליהם טחינה או 3 פרוסות לחם קל ועליהם דבש
    אחרי זה אני אוכלת שני פירות
    בצהוריים- מנת פחמימה וחלבבון כ-200 גרם.עם קטשופ לא ספור.
    אחרי-
    יוגורט עם חטיף אנרגי או שוגי או גרנולה.
    בערב-
    ירקות כמו גמבה וקולורבי וגזרים..
    [אני יודעת שזה קצת מאוד]

בבשאאר הקלוריות זה בשתייה כמו תה /קפה. סוכריות וכאלה.
    בערך 1200 כל התפריט.

נראלי בערב חסר לי פחמימהוחלבון וחשבתי להוסיף אותם לצהוריים . זה אפשרי ? נגיד או חצי כוס פחמימה או משהו כזה .

הוספתי כ-5 כפות בערך של שמן זית [ואני מפחדת שאני מגזימה ...או שאני לא שמה בכלל או שאני שמה הרבה ...מה הכמות של השמן שאני צריכה להוסיף ?]

ואומגה 3 עדיין בולעת .

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    היי..

הוספת תגובה

• תשובה למאיה

ענת אשכול
    07/04/2008

מאיה שלום,
    ממה שספרת אני מתרשמת שאכן חסר לך הרבה מאוד אוכל בתפריט. בנית לעצמך תפריט מאוד מאוד קיצוני ולא מאוזן. בנוסף ממה שאת מספרת נראה לי שהתפתחה אצלך הפרעת אכילה מסוימת. זהו דבר מאוד מאוד מסוכן לבריאותך וגם לנפשך! אנא ממך פני לדיאטנית שתעזור לך!
    בכל מקרה בתפריט שבנית חסרים המון מרכיבים:
    1- ארוחת בינים בבי"ס : פירות זה ממש לא מספיק -קחי איתך לבי"ס סנדוויץ עם גבינה או עם פסטרמה או עם ביצה בנוסף איכלי פרי
    2- ארוחת צהריים: איכלי תמיד מנה בשרית + כוס פחמימה לאחר בישול (אורז/ פסטה/ פתיתים/ קוסקוס/ תפו"א) +ירקות +כפית שמן זית
    3- אחה"צ- הוסיפי כוס חלב 1% או מעדן
    4- ארוחת ערב: הוסיפי 2 פרוסות לחם קל +ביצה או טונה במים או פסטרמה + גבינה 5% או טחינה

והכי הכי חשוב: תפסיקי לספור קלוריות!!!!!!!!!!
    ושוב- בבקשה שימעי לעצתי ופני לקבל עזרה!!!!!
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנסו בבקשה .
    סיוון <:
    28/03/2008

יש לי שאלה .
    אני סובלת מעקמת בגב בשם:
    SCOLIOSSIS
    וכאשר אני עושה ספורט , אחרי כמה דקות כשאני גומרת כואב לי הגב.
    רציתי כמה דקות אני צריכה לעשות , אולי כדי שלא יכאב לי .
    או איזה תרגילים מותר לי לעשות כדי לרזות ב- יריכיים , ישבן , בטן , ובזרועות .

אולי את תגידי שאני צריכה לפנות לאורטופד אבל הטור הבא שלי לאורטופד זה רק ב-1 למאי .

אהה , ואני בת 13.5 [ במאי 14 ] , והגובה שלי זה 1.60 .

אם לא תדעו לא חשוב , אבל רק תכתבו לי בבקשה שאתן לא יודעת כדי שאני ידע שלפחות קראתם .

לקביעת תור
    סגירה
    כנסו בבקשה .

הוספת תגובה

• תעזרו לי בבקשה [[ =

סיוון <:
    29/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לסיוון

ד''ר הגר שפר
    31/03/2008

הי סיוון
    צר לי לאכזב אותך, אך אם כל פעילות ספורטיבית שאת עושה גוררת כאב כנאה שלא נכון לך לעשות ספורט כרגע.

אני מציעה שתעזרי בסבלנות ותמתיני לפגישה עם הרופא, כדי לבקש גם הפניה לפזיוטרפיה, שם ינחו אותך בדיוק אילו תרגילים את יכולה לעשות מבלי להחמיר את הבעיה.

בהצלחה ותרגישי טוב

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמרת להכין תפריט ...אז הנה...=]
    רוית
    28/03/2008

לפני בית ספר :פרוסת לחם עם ממרח שוקולד.
    בבית ספר:ירקות(עם תיבול),2 פרוסות עם שוקולד......(אני לומדת משמונה עד שתיים וחצי)
    אחרי הבית ספר:סלט+לחם עם חביתה/שניצל +לחם+סלט/עוף+אורז/אורז+סלט/פתיתים....
    ביניים:פרי/שמנת+2 כפות סוכר
    ערב/סלט ירקות עם עגבנייה ,מלפפון וגמבה ....

זה בסדר?
    אני רוצה במיוחד להוריד מהבטן ומהרגליים...
    אז איזה תרגילי ספורט יוכלו לעזור לי ?

הוספת תגובה

• אם את רוצה לוהוריד במשקל קבלי טיפ-

איילה
    28/03/2008

-תורידי את הממרח שוקולד \ השתמשי בגבינות עד 5%
    - הלחם איזה לחם? וודאי שהוא לחם קל\שיפון\שחור - רצוי לא לבן.
    - השניצל שלא היה מטוגן כן? לא בריא.
    - האוכל שהיה מבושל רק בשמן זית או קנולה אך לא הרבה כף מספיק. לאורז\פסטה וכו'.

ממ בצעי פעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע במשך שעה.

מאחלת לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לרווית

ענת אשכול
    07/04/2008

הי רווית,
    תפריט בשבילך:
    ארוחת בוקר:
    פרוסת לחם + גבינה 5% או כפית ריבה ללא סוכר או כף חומוס
    +ירק
    שתיה: ללא תוספת סוכר אפשר חלב 1%

ארוחת ביניים: (בבי"ס)
    2 פרוסות לחם + גבינה 5% עם ירקות או חומוס + פסטרמה דלת שומן או טונה במים + כפית מיונז קל או ביצה קשה עם כפית מיונז קל או פרוסת גבינה צהובה לייט 9% שומן
    + ירקות
    +פרי
    שתיה: מים

ארוחת צהריים:
    מנה בשרית: חזה עוף/ עוף צלוי ללא עור/ קציצות ברוטב + כוס לאחר בישול של פתיתים או קוסקוס או אורז או פסטה + ירקות
    או אפשרות אחרת, אם אין אוכל חם: סנדוויץ עם ביצה או טונה או פסטרמה + סלט ירקות גדול + 3 כפות גבינה 5% או 2 כפות טחינה

אחה"צ:
    מעדן 0%+ פרי ( הימנעי משמנת ומתוספת סוכר!)

ארוחת ערב:
    סלט ירקות גדול +כפית שמן זית
    +3 כפות גבינה 5% או פרוסת גבינה צהובה לייט 9% שומן
    + 1-2 פרוסות לחם
    לקינוח אפשר עוד מעדן 0% או פרי

הקפידי על ביצוע פעילות גופנית של לפחות חצי שעה כל יום! לדוגמא: הליכה מהירה/ קפיצה על חבל/ עליה וירידה במדרגות בנוסף הוסיפי תרגילי חיטוב כגון כפיפות בטן

בהצלחה!
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום להגר ולענת
    דור
    27/03/2008

אני בת 17...1.60 ואני שוקלת 58
    אני יודעת שאני חייבת לרדת במשקל,אני לא מרגישה בנוח עם הגוף שלי בכלל..וכפי שציינתי אני בגיל צעיר מאוד..וחבל לי..!!
    אני מאוד רוצה לרדת במשקל...אתן לא מתארות כמה,אבל זה מאוד קשה!אני לא מצליחה.
    אני אוכלת מסודר..ולא הרבה קלוריות.הורדתי את השתיה המתוקה,חטיפים,עוגות,ואני מפרידה בין הפחמימות.אני לא אוכלת אורז ותפוחי אדמה ביחד.(לדוגמא..).
    אני אפרט לכן מה אני אוכלת.
    שותה נס עם סוכרזית..
    ארוחת בוקר : סנדוויץ לחם קל עם חסה וגמבה.(ב10 בבוקר)
    ארוחת צהריים :(אחרי בית ספר) או אורז עם סלט/או עוף עם סלט.(בשעה 14 בערך}.
    ובסביבות 18.00 אני הולכת למכון..אני לוקחת איתי בקבוק מים.והולכת על הליכון 45 דקות..ועושה כפיפות בטן..
    כל זה במשך 3 שבועות....ועד היום לא ירדתי עוד במשקל!!!ואני לא מבינה למה אני לא יורדת???אני משתגעת מזה..הרי אני מוותרת על המון מאכלים משמינים ולא אוכלת כמו פעם,ובנוסף עושה ספורט.
    תוכלו להגיד לי מה הבעיה פה?????למה אני לא יורדת במשקל עדיין..?בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום להגר ולענת

הוספת תגובה

• תשובה למור

ד''ר הגר שפר
    27/03/2008

הי מור

דבר ראשון המשקלשלך תקין לחלוטין.
    לדעתי אתה פשוט לא אוכלת מספיק.

אני ממליצה שתתייעצי עם דיאטנית שתאשר לך שהמשקל תקין ותעזור לך לבנות תפריט.

אם את רוצה את יכולה לכתוב לי מה את אוכלת גם בערב ואני אכוון אותך יותר...

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    קורל
    27/03/2008

היי ,
    אני קורל :]
    אני שוקלת בין-65 ל-70
    הגובה שלי:149
    אני כבר כמה זמן מנסה לעשות דיאטה וכלום לא הולך לי ,
    כבר כלום לא עולה עליי .. ואני מרגישה מזה שמנה וגם הרבה העירו לי על זה .
    אני צריכה את העזרה שלכם :
    ואכלתי במשך שבוע כבר -
    בבוקר לפני הבצפ'ר -סלט לא מתובלן מעגבניה מלפפון.
    שחזרתי עוף עם אורז\קציצות\שניצל -בלי לחם [אני לא אוכלת לחם].
    ב-4:סלט עם ביצה קשה
    ב-7 מעדן יוגורט או קוט'ג .
    האם זה טוב? או שצריך לשנות את התפריט?
    ואני צריכה להרזות כמה שיותר מהר..
    בתודה מראש קורל =] ,!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• ...

קורל
    27/03/2008

בקשר לספורט :
    אני מקפידה לעשות כול יום אליחון .
    איזה עוד סוגי ספורט אני צריכה לעשות
    קורלל :פ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

קורל
    27/03/2008

אני בת -13 וחצי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לקורל

ד''ר הגר שפר
    27/03/2008

הי קורל

אני חושבת שכדאי שתנסי להשתלב במסגרת מיוחדת שעוזרת לילדים לרדת במשקל, כך יכוונו אותך בדיוק מה לאכול ויתמכו בך בכדי שתצליחי.
    עדיף קבוצות שמשלבות גם פעילות גופנית.

לגבי התפריט - קבלי הערות :

בבוקר לפני הבצפ'ר -סלט לא מתובלן מעגבניה מלפפון. - להוסיף גבינה
    שחזרתי עוף עם אורז\קציצות\שניצל -בלי לחם [אני לא אוכלת לחם]. - לוותר על השניצל ולהוסיף סלט
    ב-4:סלט עם ביצה קשה - סבבה
    ב-7 מעדן יוגורט או קוט'ג . - עדיף להוסיף ירקות או פרי ולבחור בקוטג' או טונה.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להגר

קורל
    28/03/2008

לאיזה קבוצה בדיוק אני צריכה להצטרף איך אני מגיעה אליהם?
    ולמה את לא יכולה לעזור לי?
    אני שמנה מידי כדי להיות פה באתר?
    אז תפני אותי לאן שצריך בווקשה
    קורלל :!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להגר..

קורל
    29/03/2008

אני גובה:154
    ורשמתי לך 149 טעות ......... :פ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמונות שלי

אבישג אביטל
    26/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לחומר משמר
    מיכל
    27/03/2008

שלום לכן
    אני מקווה שזהו פורום מתאים לשאלתי. במידה ולא- אנא הפנו אותי לפורום מתאים.
    בתי בת 3 . שמתי לב מגיל צעיר יותר, כי ברגע שהיא אוכלת איזשהו מאכל המכיל E 202 פוטסיום סורבט, מופיע לה אודם מסביב לפה או בכל אזור בו אותו מאכל נגע בעור.
    אציין כי בתחילה היה מדובר בסוג מסויים של גבינות אשר במרכיבים שלהם הכילו חומר זה.
    לאחר שגיליתי כי האודם נוצר לאחר מגע עם גבינות ספציפיות- רכשתי גבינות אשר במרכיביהן אין חומר זה.
    הבעיה היא שחומר זה נמצא בהרבה מוצרים. לדוגמא חומוס תעשייתי (רגיל שנמכר בסופר) גורם לאותה אדמומיות להופיע, גם לדוגמא פיתה עם לבנה שרוכשים בדוכנים שונים- גורם לאדמויוות.
    אציין שהאודם נעלם כחצי שעה ולאחר שטיפת המקום ללא כל סימנים.
    עד מתי עלי להמנע מלתת לה מאכלים המכילים חומר זה?
    האם עלי לבצי בדיקות נוספות?
    אציין כי מדובר בילדה בריאה לחלוטין.
    תודה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לחומר משמר

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

ד''ר הגר שפר
    27/03/2008

הי מיכל

אני מציעה שתבקשי הפניה למרפאת אלרגיות ותבקשי שיבצעו בדיקות לסוגי אלרגיה שונים היות ולרוב הילדים יש שילוב של סוגים שונים של אלרגיות.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

מיכל
    27/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה