מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מילקי לפני ארוחת ערבסמדר01/02/2008
שלום!
אחותי הגדולה היא אם חרדה וכתוצאה מכך בנותיה (5, 2) מתנהגות בארועים מסויימים ככל העולה על רוחן ולמעשה מילתם היא הקובעת בבית מחשש לעימותים איתם (חשש שאין לו כל הצדקה)!!!!!
בזמן ארוחת הערב כאשר כולם ישובים על השולחן מוגש רק לבנות גביע מילקי ואפילו שני גביעים ורק לאחר שסיימו את המעדן הן מתחילות לאכול את הארוחה שמוגשת.
אחותי היא אדם משכיל והיא אוהבת את בנותייה מאוד.
אודה לך אם תוכלי להפנות אותי למאמר בנושא כדי שאוכל להעיר את עינייה ולעזור לאחינייות האהובות שלי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילקי - כן או לא
רחל גרנות02/02/2008שלום לך,
לא הבנתי איזה מאמר את רוצה לקבל ממני, בנושא המילקי או בנושא חינוך ילדים והצבת גבולות?
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחל, אנא ייעצי לי. אני צריכה עזרה!עדי31/01/2008
שלום לך.
שמי נוי, אני בת 14, מאשדוד.
הגובה שלי הוא 1.65 ואני שוקלת 69
זה נשמע הרבה אך זה לא נראה כמו שזה נשמע..
יש לי פנים יפות מאוד וכולם אומרים לי ''אם תרזי את תעקפי את שתי אחיות שלך''
(יש לי שתי אחיות דוגמניות רזות רזות)
הבעיה שלי היא בעיקר הבטן והצדדים, ברגליים אני כלל לא שמנה וכך גם בידיים..
כבר קרב הקיץ ואני נורא רוצה ללכת בבגד-ים חצי..
עד היום הייתי מסתובבת בים עם גופיה ושורט מפני שהיתביישתי
אני בת נוער ורוצה להרגיש יפה,מקובלת, ושיתחילו איתי, מן הסתם..
אנא ייעצי לי מה מומלץ לי לאכול ומה הספורט הנכון בשבילי.
אני לא עושה את זה רק בשביל אחרים, אלא גם בשביל הבריאות שלי.
אני נורא מתנשפת כשאני עולה במדרגות או רצה יותר מידי.
אני מתחננת לעזרה.
תודה מקרב לב , נוי ואנונו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחיות רזות
רחל גרנות31/01/2008שלום לך,
אכן, לא פשוט לחיות ליד שתי אחיות כאלה רזות. אולם, הרי לך היתרונות שלך ואת גם מציינת אותם, יפה וגם נשמעת לי מאד נחמדה. את יכולה לנסות לרדת במשקל, אולם עשי זאת בחוכמה. אל תתפתי לאיזו דיאטה משוגעת שמבטיחה הבטחות שווא. בני לך תפריט שמכיל את כל קבוצות המזון. שמרי על ארוחות מסודרות עם הרבה שתייה. וכן, פעילות גופנית חשובה מאד והיא תעזור במיוחד לך עם הנטיה להשמנה בבטן ובצדדים. התייעצי עם מדריך ספורט, מורה להתעמלות והתחילי בפעילות שמתאימה. וכמובן, חשוב לזכור שלכל אחד מאיתנו יש מבנה גוף שונה ושברוך השם אינינו יכולים להיראות אותו דבר. איזה עולם משעמם זה היה.
בהצלחה,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לגיל 7-9 חודשאביבית30/01/2008
שלום
בתי בת 7 חודשים אוכלת פירות וירקות בתוספת עוף למרק
שאלתי מה אפשר להוסיף לאוכל בגיל 7 חודשים מאכלים מגוונים ומזינים שאפשר לתת
מה את ממליצה?
איזה תוספת של פירות וירקות האם אפשר להוסיף למחית הפירות בסקוויט לתינוקות
אני אימא חדשה ורוצה את המאכלים המזינים והמותרים ,
אם את יכולה ליצור לי תפריט לתינוקת בת 7 חודשים ועד 9 חודשים ?
אודה לך מאד
תודה אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לתינוקת
רחל גרנות31/01/2008שלום לך, אי אפשר לבנות תפריט לתינוקת שאיני מכירה. אני מציעה להתייעץ עם רופא הילדים, אחות טיפת חלב שמכירים אותך ואת בתך.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה צריך לאכול כשחולים? האם כדאי?עומר בן ארצי30/01/2008
היי הגר!
השבוע ביום שני אחרי השעור עם עדי חליתי בשפעת ולא באתי כמה ימים לבית הספר וביום שלישי אכלתי קערה קטנה של פיטנס ו - 24 שעות מאוחר הרגשתי יותר טוב ואכלתי יוגורט וחביתה ולא אכלתי ארוחת צהריים וערב ולא הרגשתי כלל רעב אז מה שאני מנסה לשאול אותך:
1.מה כדאי לאכול כשחולים?
2.האם כדאי.
מחכה לתשובה
עומר בן ארצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה במחלה
הגוף שלנו שולח לנו מסרים די ברורים. גם אתה לא בדיוק רצית לאכול כשחלית בשפעת והסתפקת בקערה קטנה של פיטנס. הגוף עסוק בהתמודדות עם המחלה ולא מעונין להשקיע אנרגיה בפעולות אחרות כגון עיכול ופירוק המזון. אחד הסימנים הראשונים להתאוששות הוא שהתיאבון חוזר ושוב מתחשק לאכול. אין צורך לדאוג אם אכלנו פחות במשך יום יומיים. אולם, חשוב להקפיד על שתייה מרובה וגם אם לא מתחשק לשתות להמשיך ולשתות כל הזמן קצת.
החלמה מהירה,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה [:דחוף מאוד =<29/01/2008
אמ השבוע סבלתי מוירוס של שלשולים והקאות והמון כאבי בטן,
לא הכנסתי כלום לפה מלבד צנימים ותפוחים
השאלה שלי היא כרגע שאני מרגישה יותר טוב -
איך אני חוזרת למסלול כי אני מרגישה שכל מה שאני מכניסה לפה כואבת לי הבטן,
ואיך אני לא חוטפת בולמוסים של רעב בגלל שלא כל כך אכלתי השבוע הזה?
אה ובקשר לבולמוסים, נתנו לי בדיקות ויצא לי כולסטרול גבוה אז עכשיו גם יש לי הזדמנות ללכת לדיאטנית שתיתן לי תפריט מסודר וגם כזה שיפחית את הכולסטרול (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאור
ד''ר הגר שפר30/01/2008הי אור
אני שמחה לשמוע שאת מרגישה יותר טוב עכשיו, המון אנשים חולים בזמן האחרון ומרגישים נורא...
אני חושבת שיש לך רעיון מצוין וללכת לדיאטנית שתעזור לך לאכול נכון ובריא, בלי כאב בטן וגם להוריד את הכולסטרול זה חשוב ונפלא.
אז תבקשי מההורים שיקבעו לך פגישה בהקדם,
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףרונה29/01/2008
אני בת 14 גובהי 165 ומשקלי 70 קילו (כן המוןןן)
אני כבר שלושה ימים עושה ספורט ואוכלת רק פירות וירקות.
האם זה מזיק? האם יש איזה תפריט שיעזור לי להוריד 15 קילו עד הקיץ?
כולם יורדים עלי. אני רוצה להיות בביקני.
אפשר עזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונה
ד''ר הגר שפר30/01/2008הי רונה
תפריט של פירות וירקות בלבד הוא מאד לא בריא.
לכן אני מציעה שתאמצי תפריט בריא ומגוון.
אם תשלחי לי תפריט בסיסי של מה שאת אוכלת אני אבנהלך תפריט דיאטה שתוכלי לרדת בעזרתו במשקל אפילו עד הקיץ
מחכה לתשובה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רונה30/01/2008הגר:]
בדרך כלל אני אוכלת הרבה ירקות ופירות, קפה, שקשוקה, כל מיני גבינות,ברנפלקס,אני לא אוכלת יוגורטים!
אני מוכנה לאכול כמה שצריך בשביל להרזות בקצב מהיר, אני מסוגלת בקושי לאכול. אני אעשה הכל.
תודה על ההתחשבות
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי--אני-צריכה-עזרה-דחופהה!!זיו29/01/2008
סליחה-שנאי-רושמת-ככה-כי-פשוט-לא-עושה-לי-רווח!!...
תקשיביי-אני-בת-12-וחצי-עוד-מעט-שלוש-מכפר-סבא-
אני-צריכה-עזרה-אני-רוצה-להרזות-אני-שוקלת-45
ויחסית-לכו-הבנות-בכיתה-שליי-אני-שמנהה-ואני-רוצה-להיות-כמוהם-אני-רוצה-שתיהיה-ליי-תזונה-נכונהה-תמיד-אחרי-צהריים-מתקיף-אותי-רעב-כזה-שאני-חייבת-להכניס-משו-לפה-או-ממתק-או-מסטיק-וזה-ממש-לא-בריא-ואני-חייבת-אז-התחלתי-לאכול-פירות-אבל-יש-לפעמיים-שניגמרים-הפירות-ואני-ממש-מתפתה-וגם-בערב-אני-משתדלת-לאכול-פרוסה-אחת!
אני-גם-רוצה-לעשות-כול-מיני-תרגילים-שיעזרו-ליי-למשל-אולי-כפיפות-בטן-....
אני-חייבת-עזרהה!!לפחות-אני-רוצה-להוריד-ל-39-40* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לזיו
ד''ר הגר שפר30/01/2008הי זיו
אני לא יכולה להגיד לך אם יש לך עודף משקל כי לא רשמת גובה.
באתר שלי : www.easy-way.co.il
יש מחשבון שמראה מה המצב שלך ביחס לגיל, לגובה, למין ולמשקל. קוראים לזה מחשבון BMI.
אני מציעה שתבקשי מההורים שיקחו אותך לדיאטנית שתעזור לך לאכול בריא, זה מצוין שזה חשוב לך וזה טוב להתחיל לאכול בריא מגיל צעיר.
בחוגים שלי אנחנו עושים גם המון ספורט וגם נותנים לילדים ולנוער הסברים על מה בריא ומולץ לאכול. יש לנו קבוצות מדהימות גם בכפר סבא ( את יכולה לראות באתר). אם בא לך את יכולה לבוא לשני שיעורי ניסיון חינם.
בכל מקרה אל תעשי דיאטות קיצוניות ואל תוותרי על סוגי אוכל מסוימים בלי להתייעץ עם מומחים לתזונת ילדים.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי-תודה-לך-הגרר
זיו31/01/2008תודה-רבה-לך!!אני-עכשיו-ניכנסת-לאתר-ובת-דודה-שלי-שמפתח-תקווה-משגעת-אותי-והיא-רוצה-לדעת-עם-יש-גם-כזה-חוג-בפתח-תקווה????זה-חשובב-לה!!ככה-היא-אומרת-לייי!!
תודה-מראש-זיווש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה 2 לזיו
ד''ר הגר שפר31/01/2008הי זיו
אני שמחה שאת מתלהבת מהחוג, אני מאד אשמח אם את תצטרפי, אני שם כל יום ראשון. מארבע עד שש וחצי.
לגבי בת-דודתך, אין לנו בינתיים סניף בפתח תקוה, אבל הסניף בכפר סבא ממוקם באזור שדי קל להגיע מפתח תקוה, יש ילדים שמגיעים מפתח תקוה לחוג.
יש גם חוגים של בית חולים שניידר ממש בפתח תקוה, היא יכולה לבדוק את הטלפון דקך האתר שלהם.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה!!!מירי28/01/2008
אני בת 12 וחצי ובחודש האחרון התחילו לי התקפי בולמוסים ואני לא יודעת איך להתמודד איתם.אני כבר מפחדת להתחיל לאכול כי אני יודעת שאם אני אתחיל לאכול זה יתחיל, אם אני לא אוכלת אז אני לא אוכלת כל היום אבל זה רק לפעמים...חייבת עזרה!
תודה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולמוסים
רחל גרנות28/01/2008שלום מירי,
שימי לב לתיאור שלך. את פוחדת לאכול כי אז מתחילים הבולמוסים, אבל, הרי אין ברירה וצריך להתחיל לאכול באיזה שלב. מעניין היה לדעת מתי התחילו הבולמוסים ומדוע. האם יתכן שזה קשור לרצון לרדת במשקל והניסיון לאכול מעט מאד?
חשוב שתשני את החשיבה שלך. ארוחות מסודרות לא גורמות לבולמוסים. החשיבה "הנה, אכלתי ועכשיו מגיע הבולמוס" מביא להתקף. אם תשני את החשיבה ותאמרי "כן, אני אוכלת, אבל אני נהנית מהאוכל", התקף הבולמוס לא יגיע.
ומירי, זה הזמן לשמור על ארוחות מסודרות. לא לנסות להיות רעבה, חשוב לזכור שרעב (פיזיולוגי, מהבטן) הוא מעצים התקפי אכילה. וגם, אם ההתקפים לא יעברו לחלוטין, סלחי לעצמך והמשיכי באכילה הרגילה.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרחל
מירי28/01/2008תודה על תשובתך אני מקווה שזה יעזור=).וכן בזמן השביתה עשיתי דיאטת כסאח שבה שיתי רק תה בבוקר וב-2 אכלתי תפוח וכך ירדתי 6-7 ק"ג בחודש וחצי!אחרי שהרופא אמר לי להשמין התחלתי לאכול בכמויות עצומות,עד אפילו שלב שבו הייתי שבעה אבל המשכתי לאכול וכך התרחבה לי הקיבה והתחילו הבולמוסים.אני רוצה להתחיל עוד פעם בדיאטה אבל לא כסאח אלא דיאטה בריאה, אני 1.45 ושוקלת 33 וזה לא המשקל שבו אני אמורה להיות אבל אני לא מרגישה טוב עם עצמי בגלל שהירכיים שלי דיי מלאות ואני רוצה שהם יצטמצמו קצת.אין לי כל כך אפשרות לעשות ספורט למרות שהייתי רוצה פשוט אני חוזרת הבייתה ב-6 ואמי לא מרשה לי לצאת בשעות הערב בגלל שהיא מפחדת שאני אתקרר או משהו והיא מפחדת שאני אצא לבד להליכה.האם גם תוכלי לקבוע לי תפריט אני אכתוב לך בהמשך מה אני אוכלת בד"כ וגם האם תוכלי להביא לי תרגילים שאפשר לעשות אותם גם בבית, בעיקר לבטן ולירכיים.ושוב תודהעל עזרתך!ואפשר לדעת אם את עובדת איפשהוא כדיאטנית שאולי אני אבקש מאמי שתקבע לי פגישה.
מצפה לתשובה בקרוב!
מירי=)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת פעוט בן חצי שנהליאת27/01/2008
שלום רב,
בני בן חצי שנה+ שבועיים והחל לאכול מוצקים. יש לי מס' שאלות:
1. מה הכמות המומלצת בכל ארוחת מוצקים? בני אוכל שתי ארוחות ובכל ארוחה בסביבות חצי/שלושת רבעי "כוס" של פירות/ירקות מבושלים.
2. מה הכמות של מים שעליו לצרוך? האם 100 מ"ל מספיק?
3. כמה בקבוקים ליום עליו לצרוך? האם 3 בקבוקים של 210 מ"ל מספיקים?
4. האם להוסיף דייסה לבקבוק אחד נניח דייסת דגנים זה כדאי?
5. הילד מסרב לאכול עוף. האם תקין?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע דילגתן עלי?
ליאת30/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונת פעוט
כאשר מדובר בתזונה ספציפית ובמיוחד של פעוט שאיני מכירה, אני מציעה לך לפנות לרופא המשפחה או לאחות טיפת חלב שמכירה את שניכם ליעוץ אישי.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה בדיאטהשחר27/01/2008
הייי,
אני שוקלת 63 ק"ג והגובה שלי 1.64 אני עוד חודשיים בת 15אני יודעת שיש לי קצת עודף משקל, בקיץ עשיתי דיאטה והגעתי ל 57 לא הצלחתי לשמור על זה..ומאז אני מנסה לעשות דיאטות כל הזמן ולא הולך לי למשל אני אוכלת אוכל של דיאטה ואחריי שלושה ארבעה ימים מתחילה שוב לאכול הרבה ואז שוב וככה אני לא מצליחה..הבעיה שלי זה שאני לא אוהבת ירקות בכלל (חוץ מעגבניה וגם את זה פעם ב...) וקצת פירות...יש לי מנוי בחדר כושר...רציתי אם אפשר לקבל מכן תפריט לדיאטה + כמה פעמים בשבוע ללכת לחדר הכושר+ כמה בערך ניתן להוריד בחודש עם תפריט כמו זה שתתנו לי? ושאלה אחרונה אמרו לי שאם ניסיתי הרבה דיאטות אז זה לא משנה אני לא אוכל יותר להרזות אלא רק להשמין האם זה נכון?
תודה רבה ויום טוב,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ....
שחר30/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לעדי
ד''ר הגר שפר30/01/2008הי עדי
שאלת כמה שאלות אז אשתדל לענות על כולן.
זה שעשית דיאטות זה לא אומר שלא תרדי יותר במשקל, אבל, דיאטות רבות בהחלט לא בריאות ולכן כדאי לאמץ תפריט בריא וטעים כזה שתחזיקי איתו מעמד לאורך זמן ולא תשברי...
לגבי פעילות גופנית ההמלצה היא על שעה ביום, סה"כ 7 שעות בשבוע כולל חוגים והתעמלות בביה"ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה 2 לעדי
ד''ר הגר שפר30/01/2008הי עדי
החצי השני של התשובה שלי משום מה לא הופיע בתשובה ששלחתי, אז הנה הההמשך.
קצב ירידה בריא הוא 1-2 קילו בחודש.
אני מציעה שתרשמי לי מה אוכלת באופן ממוצע ביום, מה את אוהבת לאכול ומה את שונאת, וכך אני אוכל להרכיב לך תפריט טעים, בריא ויעיל.
מחכה לתשובה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהגר...
שחר01/02/2008הייי,
קודם כל תודה רבה על העזרה...
בקשר לאוכל...לצערי אני לא אוהבת ירקות בכלל חוץ מעגבניהה וגם זה מידי פעם...בקשר לשאר אני אוהבת בבוקר לאכול קורנפלקס עם חלב אח"כ בבי"ס סנדוויץ מלחם קל בצהריים מנת בשר ופחמימה ובערב כל פעם משהו אחר נגיד למשל אני נוהגת לאכול הרבה שקשוקה עם לחם בערב ולפעמים בסנדוויץ אני גם לוקחת שקשוקה אני נוהגת ללכת לחדר כושר בין 3-4 פעמים בשבוע מכוון שאני לא מספיקה יותר מזה...כל אימון שאני עושה בערך שעתיים (הליכון שעה ורבע+ מכשירים).
אני מקווה שאלה מספיק נתונים לבניית תפריט ואני אודה לך מאוד אם תוכלי להרכיב לי תפריט...אם את צריכה עוד נתונים תגידי לי ואני אכתוב...
תודה רבה,
עדי 3>* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רחל - עזרה בנוגע למבנה הגוףסתיו26/01/2008
היי רחל ,
אני סתיו בת 14 מראשון לציון .
יש לי אובססיה של אוכל .
אובססיה שבבוקר אני לא מסתפקת בקערת קורנפלקס אחת .
שאחרי בית ספר אני חייבת " לטרוף " בגאט .
אני אשמח מאוד אם תבני לי תפריט בשבילי כדי לשמור על מבנה הגוף וגם כדי שאני לא יאכל את הדברים האלה , כי באמת אני לא מוצאת תחליף שישאיר אותי שבעה.
אני ילדה שאוהבת את כל הפירות והירקות . ( חוץ מאבוקדו )
מים אני שותה בלי סוף .
שמעתי המלצות לקחת 2 כפיות שמן או טחינה או אבוקדו ,הייתה תקופה שניסיתי ומאחר שאני לא אוהבת לא שמן , לא אבוקדו ולא טחינה נגעלתי והפסקתי עם ההרגל הזה מאוד מהר .
ובתפריט אני רוצה שתוותרי לי על המתוקים, שוקולדים וחטיפים .
פעם הייתי אוכלת בלי סוף, היום אני בקושי נוגעת בהם .
גם כשאני רעבה אני לא חושבת בכלל על מתוקים ., להפך - על פחמימות יותר .
קורנפלקס , לחם , בגאט , עוגיות מלוחות ...
ועוד דבר אחרון , :)
לפני כמה זמן גיליתי שיש לי דלקת בגיד והרופא אמר לי איסור מוחלט של פעילות גופנית לשבועיים .
את יודעת אולי על אילו פעילויות אני כן יכולה לעשות ?
כי אני באמת ילדה שלא מסוגלת לשבת בבית ולא לעשות כלום , חייבת פעילות גופנית לפחות פעמיים בשבוע אם לא יותר .
תודה לך מראש !!
סתיו לוי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנית תפריט
רחל גרנות26/01/2008שלום סתיו,
מפניתך הבנתי שהבעיה שלך היא כמויות. קשה לך להסתפק במנה אחת. האם הבנתי נכון? ובכן, הורדת כמויות היא תהליך שדורש זמן. כשמתחילים לאכול פחות הקיבה מתכווצת, לצערי, היא גם מתרחבת ואז יש צורך בכמויות גדולות יותר. אני שמחה שאת אוהבת ירקות. אפשר לאכול ירקות ללא הגבלה, אולם, שוב חשוב לא להגזים כדי שלא נרחיב את הקיבה. לא פלא שאת מעדיפה פחמימות. הן מרגיעות ומשביעות לאורך זמן. אולם, מה דעתך להחליף את הבגט בלחם? האם את מודעת שלחמנית בגט אחת שווה ל-4-5 פרוסות לחם רגיל או 8-10 פרוסות לחם קל? כך שבמקום בגט את יכולה לאכול 2 סנדוויצ'ים. גם משביע, גם טעים וגם הרבה פחות קלוריות.
המשיכי לשמור על ארוחות מסודרות. אני שמחה שאת לא זקוקה להרבה שוקולדים וחטיפים. זהירות מהעוגיות המלוחות, הן מכילות הרבה קלוריות.
אני לא יודעת איזו פעילות גופנית את כן יכולה לעשות. האם שחייה אפשרית? היזהרי בתקופה הקרובה שתשהי יותר זמן בבית. אל תתעלי את השעמום וחוסר המעש לכיוון של אוכל.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת להרזותויוי24/01/2008
אני בת 14 וחצי ויש לי מעט הודף מישקל אני לא שמנה רק יש לי בטן נוראה גדולה..
והייתי רוצה לדעת איך אני יוריד אותה אולי במאכלים נכונים כי לא יוצא לי כל כך לעשות כפיפות בטן..
אז עם את יכולה בבקשה תעזרי לי.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת לרזות
רחל גרנות26/01/2008שלום לך,
אני בטוחה שהבטן שלך ממש לא נורא גדולה. ובכל זאת, אם ברצונך לשפר את ההרגשה והמראה, הדרך הטובה ביותר היא תרגילי בטן. כן, אני מבינה שאת עסוקה וגם לא בדיוק בא לך, אולם אם זה כל כך חשוב לך, תכנני כמה דקות (10) והשקיעי בכך. אני משוכנעת שאפשר למצוא את הזמן הזה 4 פעמים בשבוע.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף!דנה24/01/2008
שלום, קוראים לי דנה ואני בת 12 בכיתה ז'. תמיד הייתי שמנה. לא שמנה שמנה, אבל תמיד היה לי עודף מישקל. לדעתי אני נראת טוב, ותמיד אומרים לי שאם אני ארזה אני יהיה ילדה ממש ממש יפה.
אני ממש רוצה להרזות ובזמן הקרוב. בקיץ אני רוצה להרגיש נוח להיות בבד ים. מה אני צריכה לעשות? אם אפשר ומישהו מוכן לשלוח לי לאימייל [email protected] תפריטים בריאים שיעזרו לי להרזות אני ממש השמח..
תודה..
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
רחל גרנות24/01/2008שלום דנה,
ראשית, אני שמחה שאת מרוצה מעצמך וחושבת שאת נראית טוב. זה נהדר, אל תשני את החשיבה הזאת.
וכעת, לשאלתך. את נשמעת לי נבונה מאד ובוגרת. בני לך תפריט של 1200-1400 קלוריות ביום. התפריט צריך לכלול את כל אבות המזון כלומר, ירקות (אין בזה קלוריות ואפשר לאכול חופשי), קבוצת הלחם שזה כולל לחם, תפוחי אדמה, אורז, תירס, קורנפלקס. הקבוצה הזאת חשובה כי היא נותנת לנו כוח וגם מצב רוח. הוסיפי כ-2-3 מנות פרי. גם קבוצת החלב שכוללת חלב, יוגורטים, גבינות וכו' חשובה. אני מציעה לך לאכול מנת עוף,דג , בשר ביום. לא לשכוח את קבוצת השמן. את צריכה כ-2-3 כפיות שמן ביום. את כפית השמן אפשר להחליף בכף טחינה או בכף אבוקדו. וכומבן, דנה, איך אפשר להתעלם מהקבוצה שאני קוראת לה קבוצת ה"נשמה"? אולם, זכרי, לא להתחיל עם הדברים האלה כשרעבים. וכן, אפשר לאכול גם מתוק ולרזות.
שמרי על ארוחות מסודרות והיזהרי מלהגיע לארוחה רעבה מידי. במצבים כאלה אנחנו מאבדים שליטה ואוכלים מכל הבא ליד.
לא לשכוח לשתות מספיק מים (כ-10 כוסות ביום) וכמובן שפעילות גופנית מומלצת.
אז בהצלחה,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשים - אחוזון חמישימיטל23/01/2008
בני בן 10 חודשים, נולד במשקל 3.5 ק"ג. מזה כארבעה חודשים אין עליה משמעותית במשקל. כיום נמצא באחוזון חמישי במשקל (כ-8 ק"ג) ואחוזון אחרון בגובה (67 ס"מ).
בני ניזון מהנקה בלבד (ללא תמ"ל) ומוצקים - בעיקר מרק עוף (פעם ביום) ופירות, מסרב לאכול דיסה ומסרב לאכול מעדנים ומוצרי חלב שונים.
מה עלי לעשות על מנת שיעלה במשקל?
האם עלי להפסיק הנקה ולעבור לסימילאק/מטרנה?
האם העובדה שאינו עולה מספיק במשקל מצביעה על בעיה כלשהיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל אצל תינוק
רחל גרנות24/01/2008שלום לך,
אני מבינה שאת לחוצה מכך שהילד לא עולה במשקל. אנינ מציעה לך להתיעץ עם רופא הילדים או רופא המשפחה שמכיר את הבן.
כללית, המון ילדים מסרבים לאכול דברים מסוימים וגדלים להיות ילדים בריאים לחלוטין.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיראל22/01/2008
אני בת 17. אם אני אוכלת בערך בין 3-4 ארוחות ביום זה בסדר
עוד שאלה
כמה אני צריכה לשקול אם אני 149.5 מטר ושוקלת כרגע 49.100 ואני שרירית
ואם אני צריכה להוריד?
האם זה נכון שבנות גדלות עד גיל 21?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיראל
רחל גרנות22/01/2008שלום מיראל,
השאלה היא האם חלוקת הארוחות שלך מתאימה לך ולאורח החיים שלך? לכל אחד מאיתנו צרכים אחרים ולכן, תפריט צריך להיות מותאם אישית לכל אחד. אני מקווה שאת אוכלת ארוחת בוקר שהיא כל כך חשובה לתפקוד הכללי שלנו.
וכעת, לשאלת המשקל. את ציינת את הגובה והמשקל, אולם, לא ציינת מה דעתך על המשקל שלך. האם את מרוצה ממנו? אני אישית חושבת שהגיע הזמן להפסיק להתייחס לכל הטבלאות ולנוסחאות השונות ופשוט להתבונן בנו. יש אנשים שנראים פחות ממה שהם שוקלים ולהיפך. צריך לקחת בחשבון מבנה גוף. בקיצור, התבונני בעצמך, אבל בעיניים אוהבות והחליטי ממה את מרוצה, מה אפשר לשפר ומה צריך לקבל.
בנות מסיימות את שיא הצמיחה בגילאים מוקדמים יותר. יכולה להיות צמיחה נוספת קטנה בגילאי 16-18. בגיל 21 רוב הבנות כבר לא צומחות.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)