מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טעות בבדיקת הדם?אמילי16/05/2012
שלום רב,
בבדיקת הדם האחרונה שנעשתה לי התוצאות היו: FREE ANDROG.IND=9.59, TSH = 10.36 . לפני כן, כל הבדיקות שלי בשנים קודמות הראו TSH תקין של 3.74 . התחלתי לקבל השבוע את התרופה אלטרוקסין אותה אני נוטלת מזה 4 ימים בלבד. התעורר בלבי החשש שאולי הייתה טעות בבדיקת הדם ולכן אתמול ביצעתי בדיקה נוספת שהראתה שה TSH שלי תקין-3.36 (את המרשם קיבלתי מהרופא ע"מ לבצע את הבדיקה רק בעוד חודש כדי לראות שהמצב התאזן אך המצב השתנה כבר לאחר 4 ימים מלקיחת התרופה). האם עצם לקיחת התרופה יכול לשנות כל כך מהר את רמת ה- TSH שלי תוך 4 ימים בלבד? יתכן שהייתה טעות בבדיקה ואני נוטלת את התרופה לחינם?
תודה מראש על ההתייחסות,
בברכה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה. לא שמתי לב שכבר פרסמתי כאן
אמילי16/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות בתוצאות בדיקת הדם?אמילי16/05/2012
שלום רב.
בבדיקת הדם האחרונה שנעשתה לי ה- FREE ANDROG.IND=9.59, TSH = 10.36 . לפני כן, כל הבדיקות שלי בשנים קודמות הראו TSH תקין של 3.74 . התחלתי לקבל השבוע את התרופה אלטרוקסין אותה אני נוטלת מזה 4 ימים בלבד. התעורר בלבי החשש שאולי הייתה טעות בבדיקת הדם ולכן אתמול ביצעתי בדיקה נוספת שהראתה שה TSH שלי תקין-3.36 (את המרשם קיבלתי מהרופא ע"מ לבצע את הבדיקה רק בעוד חודש כדי לראות שהמצב התאזן אך המצב השתנה כבר לאחר 4 ימים מלקיחת התרופה). האם עצם לקיחת התרופה יכול לשנות כל כך מהר את רמת ה- TSH שלי תוך 4 ימים בלבד? יתכן שהייתה טעות בבדיקה ואני נוטלת את התרופה לחינם?
תודה מראש על ההתייחסות,
בברכה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בתוצאות בדיקת הדם? - תגובה
חורחה אוליבה17/05/2012אמילי, שלום
א) אני לא יודע כמה התרופה משפיעה ב-4 ימים, אבל ההשפעה קיימת.
ב) חבל שאין אימות של התוצאה חריגה לפני התחלת הטיפול תרופתי, אבל כבר עבר.
ג) אני ממליץ להעביר לרופאה שלך את השאילה על ההשפעה. אולי כדאי, רק בהנחיה שלה, להפסיק את התרופה ולאחר תקופה מסוימת, לבצע בדיקה חוזרת של TSH, כדי לאמת את ההבחנה. בטוח יש שיקולים רפואים של הרופאה, שאנחנו לא מכירים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים תקינים של חומצה פוליתאילה15/05/2012
סליחה על ה בורות אבל מהם הערכים התקינים לחומצה פולית? אני בת 22 ובעקבות רגישות מתמשכת בבטן,כאבים וקולות (כמו קולות רעב) נגשתי לבדיקות. התוצאה הינה 7.8 ואיני יודעת מה זה אומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
חורחה אוליבה17/05/2012שלום, אילה
בשיטה שאנחנו משתמשים, הערכים התקינים לחומצה פולית הם: 3.1-17.5 nG/mL
או ביחידות אחרות, 7-39.7 nmol/L.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי CRP וESR גבוהים וחום נמוךגלית15/05/2012
שלום אני בת 37. מזה כארבעה ימים יש לי חום נמוך עד 37.6 מלווה בתחושה כללית רעה מאד. חולשה וכאבי ראש חזקים.בבדיקת דם נמצא שערך ESR הוא 39 וערך החלבון CRP הוא 76!!! (הערך הגבוה בסקאלה הוא 5) פרט לכך כל הבדיקות בערכי הנורמה פרט לB12 נמוך (145). גם הספירת דם תקינה. אני מבינה שהערכים הגבוהים האלה מצביעים על כך שמשהו לא בסדר ואני ממש מודאגת. הרופאה אמרה שלדעתה מדובר בוירוס ושיש לחכות שבוע ולחזור על הבדיקה. אני מרגישה מאד רע וגם ממש לחוצה ולא חושבת שאוכל לחכות כך שבוע. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי CRP וESR גבוהים וחום נמוך - תגובה
חורחה אוליבה15/05/2012שלום גלית
2 התוצאות הכן גבועות. הבדיקות האלה מעידין באופן כללית, על זיהום ודלקת, אבל לא על מקור, שיש צורך לאבחן קליני.
הסבר של רופאתך נירא לי הגיוני, אם כי אני לא רופא ולכן זה לא תחומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ascaחן15/05/2012
שלום רב, ביצעתי בדיקת דם asca והתוצאה היא 65. הבנתי שזה גבוה, אבל מה זה אומר? אשמח לדעת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה. תודה
חן15/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוציטים נמוכים מאוד - מאוד לחוצהשושי14/05/2012
אודה להתייחסותך , בת 36 WBC 14.6 MCHC 32.1 HYPO% 17 NEUTROPHILIS% - DIF 96 POIKLOCYTOSIS - DIF + OVALOCYTES-DIF ++ LYMPHOCYTES%-DIF 2 NEUTROPHILIS abs 14 LYMPHOCYTES%-abs - dif 0.3 שאר הבדיקות RBC, HB, HCT, MCH, RDW, MCV, HYPER , MICRO - כולם בגדר הנורמה יש לציין כי בדיקת דם לאלרגיה יצאה גבוהה ונטלתי סטראודים בזמן הבדיקה וכדורים למניעת לחץ דם גבוה -ואני סובלת מאי ספיקת כליות קלה תודה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר ממתינה להתייחסותך - המון תודה
שושי15/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה ל"התייחסותך"
שושי22/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמוילימור11/05/2012
שלום רב, עפ"י ההנחיות לביצוע בדיקת דם סמוי יש צורך בדיאטה 3 ימים קודם. ביום השני לדיאטה נטלתי כדור פולקס לטיפול באנמיה כמו כן אכלתי (מבלי לשים לב) אפרסק האם אצטרך להתחיל את ההכנות לבדיקה מהתחלה, או שניתן לבצע את הבדיקה כמתוכנן? אודה לתשובתך לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם סמוי - תגובה
חורחה אוליבה11/05/2012שלום, לימור.
הכדור פולקס מכיל ברזל.
רוב הבדיקות לדם סמוי, מתבססים על הגלוי ברזל, הנוצר כתואה מפירוק המוגלובן, ולא מבדילים במקור הברזל.
לכן, ותלוי הכמות הברזל בכדור שנטלת, היתכן תוצאה "false positive" בבדיקת דם סמוי.
יש עכשיו 2 אפשרויות, וכדאי לבקש המלצה מהמעבדה שתבצע את הבדיקה:
1) לבצע את הבדיקה במצב עכשוי: אם תוצאה שלילי, אז הכדור היחיד שנטלת לא משפיע. אם התוצאה חיובי, אז להתחיל את ההכנות לבדיקה מהתחלה ולבצע את הבדיקה בהחנה נכונה.
2) להתחיל את ההכנות לבדיקה מהתחלה ולבצע את הבדיקה במצב החנה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם סמוי
לימור12/05/2012תודה על תשובתך, האם לדחות את הבדיקה ביום זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהריטה10/05/2012
שלום,
במשך שלושה חודשים אני חולה במחלות כמו דלקת גרון,סינוסיטים ווירוסים שונים.
קיבלתי אנטיביוטיקה כ5 פעמים מאף אוזן גרון ורופא משפחה לטיפול.
היום ביצעתי בדיקה למחלת הנשיקה והתוצאה יצא:
EBV VCA_IgG
Positive 157
CMV IgG
Positive>10
צריכה בבקשה עזרה בפענוח.
תודה.
CMV IgM
negative* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
חורחה אוליבה15/05/2012ריטה, שלום
תוצאות ללא יחידות, אי אפשר לפנח. בהנחה שהיחידות במעבדה מבצעת מתאימות לאלה שאנחנו משתמשים, אז את לא מחסנת ל-CMV ולגבי EBV VCA, 157 נמצאה באזור "אפור" שאי אפשר להגדיר לא כחיובי או לא כשלילי.
נבדק IgM עבור הוירוסים אלה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןיניצן09/05/2012
שלום,
לאחר בדיקה רגילה כללית של השתן הכל נמצא נורמלי חוץ ממספר של 10 RBC
יש לאמר שאני לא סובל ושום כאבים או בעיות שתן כלשהם, האם זה תקין? אם לא מזה יכול להעיד? כי למיטב הבנתי לא אמורים להיות כאלה בשתן כלל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
חורחה אוליבה09/05/2012יכולים להיות עד 5 RBC בסדה. מעניין לדעת האם התוצאה היא ממקרוסקופיו או מסטיק.
אם היא מסטיק, וחוזר על עצמה, תבקש בדיקת משקע לצורך כימות מדויקת. אם היא ספירה מיקרוסקופית, אז כדאי לבקר אצל רופא כדי לברר מקור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל אצל נערתמרה08/05/2012
שלום רב. בני בן ה14 נוטל קונצרטה מספר שנים. ערכנו בדיקות לאחרונה - וגובהו 1.45 ומשקלו 39 ק"ג. לפי תוצאות בדיקת הדם, ההמוגולובין יצא 12 והברזל 40 . האחות אמרה לי שבד"כ צריך מ60 ומעלה, אך זה בסדר.
.שאלתי היא- האם צריך תזונה מסויימת או כדורי ברזל, בכדי להעלות לו את הערך? או שזה באמת בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל אצל נער - תגובה
חורחה אוליבה09/05/2012שלום,תמרה
הכן הברזל קצט נמוך מהנורמה לגילו, ויכול להיות שזה מוריד גם את ההמוגלובין. היתכן שתזונה נוכונה תשפר את המצב, אך כדאי לבקר אצל רופא המשפחה כדי להבדיל בין עניין של תזונה או בעיה אחרת שגורמת אובדן או קליטה לא מספקת של ברזל מהמזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת הדם שלי 2 - קובץ 2ערן08/05/2012
להלן המשך בדיקת הדם שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת הדם שלי 2 - קובץ 2 - תגובה
חורחה אוליבה09/05/2012ערן, שלום.
אני חושב שכל הבדיקות בתוך הנורמה, והחריגות לא משמעותיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ושיהיה לך המשך יום נעים
ערן09/05/2012עעעע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורות דם לבנות גבוהות - האם יש קשרמירון07/05/2012
שלום אני סובל כבר יותר מחודש מחום בפנים הסמקה ושריפה בפנים ממש אדום, האם יש קשר לתוצאת בדיקת הדם, מה לגבי בדיקת הדם שיצא לי? אודה ל שתענה לי בהקדם. להזכיר אני בן 35 :
wbc 18.0
neut% 64.5
neut abs 11.6
lym% 28
lymp abs 5.0
mono% 4.8
mono abs 0.86
eos% 1.8
eos abs 0.3
baso% 1.2
baso abs 0.2
rbc 5.12
hb 14.3
hct 43.8
mcv 85.5
mch 28.0
mchc 32.7
rdw 13.5
plt 251
mpv 10.6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורות דם לבנות גבוהות - האם יש קשר - תגובה
חורחה אוליבה09/05/2012מירון, שלום.
WBC הכן גבוה מהנורמה, מה שיכול להיות קשור לחום ולסימפטומים. הרופא שלך יכוך לברר את המצב הקליני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם GGTרוזי באומל07/05/2012
לבעלי בן ה-73 יצא בבדיקת GGT רמה של 153 במקום 55
על מה זה מראה?
מה צריך לעשות?
הוא לוקח כל מיני כדורים להורדת שומנים בדם לסוכר וללחץ דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם GGT - תגובה
חורחה אוליבה09/05/2012GGT דבוה מעיד איכשהו על פגיעה בכבד. אפשרי, אבל לא בהכרך, תופעת לואי שלתרופות. אנא, תפנו לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאלי חדד07/05/2012
נשלחתי לבדיקות דם בעקבות כאבים בחזה ולחץ דם גבוה ישנו ערך CRP 6.8 שהרופא התייחס אליו בביטול למרות שקראתי שמעל ערך 1 יש לבצע בירורים נוספים מה דעתך כמו כן ברצוני להבהיר שנשלחתי לבדיקות מאמץ וכן אקו ואקג ובסה"כ תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
חורחה אוליבה09/05/2012הערך של CRP תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתכן מושפע מהמוליזה?!ליאת06/05/2012
אפשר להבין מה זה אומר? GOT (AST) יתכן מושפע מהמוליזה LDH יתכן מושפע מהמוליזה IRON יתכן מושפע מהמוליזה הקצר שונה, השם הקודם הוא הקצר שונה, השם הקודם הוא BILIRUBIN-DIRECT יתכן מושפע מהמוליזה POTASSIUM יתכן מושפע מהמוליזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן מושפע מהמוליזה?! - תגובה
חורחה אוליבה06/05/2012שלום, ליאת.
המוליזה זה שבירה של כדוריות אדומות בדגימת שם ממנה בוצעו את הבדיקות. כשזה קורא,תוכן הכדוריות יוצא לסרום ומשפיע לכמה תוצאות.
אם זה החשד, מומלץ לחזור על הבדיקות עם דגימה כשירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)