מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקותישראלה!!!!15/06/2011
שלום,
עשיתי בדיקות להריון וזוהי תשובה שקיבלתי אודה לך על התשובה
<5 IU/L
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות - תגובה
ד''ר אבישי אליס06/08/2011איני יודע מה גבולות הנורמה, אך אם הם מעל הנורמה יתכן ואת בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת RBCמעיין מילס15/06/2011
רציתי לדעת מה אומרת התוצאה 250< בבדיקה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת RBC - תגובה
ד''ר אבישי אליס06/08/2011כד דם אדומות
מניח שהכוונה לבדיקת שתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםזורע טובה15/06/2011
במסגרת בדיקות דם שערכתי, התוצאה לבדית MPV היתה 00.0* שמאד מדאיגה אותי.
אודה אם תואילו לפענח לי ולהמליץ לי מה לעשות
תודה
זורע טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד''ר אבישי אליס08/08/2011אין מה ולא צריך לעשות דבר
זה ממצא מעבדתי בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לבדיקות דםrotem14/06/2011
שלום עשיתי בדיקות דם הכל תקין חוץ מ:
AST GOT 46
ALT GPT 99
הרופא אמר לי לבצע בדיקה עוד חצי שנה הבנתי שזה בעיה קלה בכבד, השאלה אם זה יורד לבד ומה מידת הסיכון?
והאם תזונה טובה וכדר כושר מורידים את זה אשמח לכיוון ודעה\תשובה בנושא תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לבדיקות דם - תגובה
ד''ר אבישי אליס12/08/2011היות ולא נמסרו פרטים נוספים, נראה לי שעצת הרופא סבירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןשיר14/06/2011
אני בת 17, מעשנת, והורי לא יודעים את זה.
היום ערכתי בדיקת שתן בקופ"ח וכשהרופאה הכניסה את הנתונים למחשב כדי לשלוח את הבדיקה למעבדה היא שאלה אותי אם אני משנת, כמובן שעניתי לה שלא כיוון שהייתי עם אימי.
האם יכול להימצא בבדיקת המעבדה שעצם העישון משפיע על כאביי? אם כן, יש אפשרות למנוע את מסירת מידע זה להוריי? או שמא כאשר עניתי בשלילה לגבי העישון אז הורידו את האופציה הזו מבדיקה בכלל?
לתשובה כנה ומקצועית, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
ד''ר אבישי אליס12/08/2011אין קשר בין בדיקת שתן לעישון
חוץ מזה, תפסיקי לעשן בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידיהמיכל14/06/2011
שלום
עשיתי בדיקת כלמידיה (בשתן) לפני כשבועיים ועדין לא הגיעו התוצאות.
זה סטנדרטי? תוך כמה זמן אמורות להגיע תשובות בדרך כלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה - תגובה
ד''ר אבישי אליס14/06/2011עפ נהלי המעבדה
פני אליהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרות תוצאות בדיקת דם עקב השמנה לא ברורהאתי14/06/2011
שלום,רציתי לדעת מה אומרת התשובה של הבדיקה שעברתי. (עקב השמנה ללא סיבה, בעיות במחזור וכו').
THYROGLOBULIN Ab תוצאה- 20.0> LU/ML טווח הנורמה 20.0>
ANTI THYROID PEROXID תוצאה- 301.0 LU/ML טווח הנורמה 0.00-35.0
אשמח ואודה לכם על תשובתכם.
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
ד''ר אבישי אליס13/08/2011זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם במרפאה תעסוקתיתאייל14/06/2011
שלום לרופאים,
אני בן 36, בריא בדר"כ, נבדקתי במרפאה תעסוקתית לפני קבלה לעבודה במקום בו ישנה חשיפה אפשרית לזרחנים אורגנים.
עשו לי בדיקות כלליות של הדם (ביוכימיה), שתן כללי, המטולוגיה וטוקסולוגיה - cholinesterase true כל הבדיקות היו טובות, שתי תוצאות מבין הבדיקות היו חריגות:
bilirubin total היה 1.6 Mg/dL כאשר ערכי הטווח בטופס היו 0.3-1.2 יש לציין שbilirubin direct יצא לי0.3
בבדיקות דם שיגרתיות שעשיתי לפני כשנה, רופא המשפחה אמר לי שכנראה יש לי תסמונת ג'ילבר, הרופאה התעסוקתית ביקשה מימני להביא אישור מרופא המשפחה על כך.
האם אישור רפואי לתיסמונת ג'ילבר נעשה בשיטת האלימינציה בלבד (כל התוצאות תקינות, הבחור בריא ויש רק חריגה קלה בבדיקת הבילוריבין) או שיש בדיקה גנטית ישירה לכך, שתיקח זמן ארוך ותעכב את חתימת הרופאה התעסוקתית.
בדיקה שנייה:
תוצאת ה cholinesterase true
(אני חושב שקוראים לזה גם ? Acetylcholinesterase)
הייתה נמוכה ע"פ ערכי הטווח שבטופס.
הטווח הרשום היה בין 11000 ל 18000 U/L ושלי היה 10362.
יש לציין שאני עדיין לא התחלתי לעבוד במקום העבודה ולכן לא נחשפתי לזרחנים אורגנים,כמו כן אני גר כרגע במרכז ולא נחשף לחומרים מיוחדים.
מה יכולות להיות הסיבות לכך והאם יש לכך השלכות בנוגע לאפשרות העבודה שלי שם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם במרפאה תעסוקתית - תגובה
ד''ר אבישי אליס14/06/2011תי הבדיקות תקינות
באשר לשאלה הראשונה, צר לי שהרופאה התעסוקתית מתעסקת בזוטות .
שאלה שניה - הרמה תקינה, וברגע שהערך מתחת לנורמה אין משמעות לערך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר בבקשה לקבל הסבר על תשובה בדיקתN,HFVI13/06/2011
תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה
PT-INR 1.04
PT-SEC 15.4 Sec
PT % 95 %
APTT-sec 33.9 Sec* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה לקבל הסבר על תשובה בדיקת - תגובה
ד''ר אבישי אליס06/08/2011תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ב.דם - ערכי כולסטרולstar12/06/2011
שלום אודה מאד אם תעזרו לי להבין את תוצאות הבדיקות. אני בת 43 מעולם לא היו לי ערכים כאלה ומה עלי לעשות
CHOLESTEROL- 210
TRIGLYCERIDES- 141
CHOLESTEROL-HDL- 51
CHOLESTEROL-LDL CALC – 130
NON-HDL_CHOLESTEROL- 159
תודה שאתם כאן בשבילנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח ב.דם - ערכי כולסטרול - תגובה
ד''ר אבישי אליס12/06/2011אם את בריאה וללא גורמי סיכון,
בעיקר הקפדה על דיאטה מאוזנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MCHCאילה12/06/2011
שלום,
בבדיקת דם שעשיתי נמצא כי MCHC שלי נמצא מתחת לטווח הנורמה וערכו 30.9 (לעומת הטווח שהוא בין 33-36.7).
רציתי לשאול מה זה בדיוק MCHC, מה משמעות ערך נמוך במדד זה ומה עלי לעשות כדי להעלותו?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MCHC - תגובה
ד''ר אבישי אליס12/08/2011חלק ממדי ספירת הדם ומתייחס לכמות ההמוגלובין הממוצעת בגדורית
יש להתייחס לכל מרכיבי הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה ב CK בזמן השימוש ברואקוטןניקה09/06/2011
שלום רב,
אני מטופלת כבר 3 חודשים בראקוטן, ועוסקת בפעילות גופנית פעמיים בשבוע(ריקוד סלסה), בדיקות הדם שלי הראו עליה ברמות הCK מחודש שעבר מרמה של כ- 140 לכ- 250 . לא עסקתי בפעילות גופנית יום לפני הבדיקות. השאלה היא האם הערכים הנ"ל מסוכנים ומזיקים לגוף..
תודה רבה
ניקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה ב CK בזמן השימוש ברואקוטן - תגובה
ד''ר אבישי אליס14/06/2011העליה חסרת משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל הבדיקותמשה08/06/2011
test result/remark units low High
iron 181 H ug/di 27 138
wbc 8.1 k/ul 4.8 10.
rbc 5.77H M/ul 4.5 5.3
HB 16.8H g/dl 13 16
50.5H % 37 49 HCT
PLT 189 K/ul 150 450
mcv 86.7 fL 78 98
mch 29.1 pg 26 31
mchc 33.5 g/dl 33 36.7
rdw 13.3 % 11 16
mpv 9.7 fl 4 13
LUC% 1.7 % 0 4.5
LUC abs 0.1 0 4
MACRO% 0.2 0 15
micro% 0.8 0 10
HYPER% 0.2 0 10
HYPO% 1.9 0 10
LYMP abs 2.6 k/ul 9 4.5
LYM% 31.9 % 20 50
NEUT.ABS 3.9 k/ul 1.9 8
NEUT% 49.0 % 40 75
MONO.abs 0.4 k/ul 2 1
mono% 4.9 % 2 12
EOS.abs 1.0 H K/UL 0 .6
EOS% 11.9H % 0 7
BASO abs 0.1 k/ul 0 .1
BASO% 0.6 % 0 2
ESR 2 mm/h 2 28
אנדו-הורמון
TSH 5.51H mIU/L .35 4.2
T4-FREE 19.5H pmoI/L 10.7 18.7
סרו-אימונו
ANTISTREPTOLYSIN O 87 U/ml 0 230
C-REACTVIEPROTEIN <0.08 mg/dI 0 .5
RHEUMATOID FACTOR <11.30 IU/ml 0 15
*ANTINUCLEAR AB Negative
DNA )ds) ab 3.0 IU/ml 0 6
COMPLEMENT C3 103 mg/dl 90 180
COMPLEMENT C4 17 mg/dl 10 40
HEPATITIS Bs Ag - negative
HEPATITIS bclgm - negative
HEPATITIS Bs Ab -0.23- negative miu/ml
HEPATITIS Be ab - negative
HEPATITIS bc ab tot, - negative
tsh-5.51 t4-free19.5
lg-total 1200.9H
בקשתי לעשות בדיקת איידס זה התוצעות מה זה אומר
שיש לי או שאין אני מבולבל עם הכל פה תודה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הבדיקות - תגובה
ד''ר אבישי אליס13/08/2011יש כאן הכל מכל, רק לא בדיקת אידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםגדי08/06/2011
שלום.עושים לי בדיקות באופן סדיר למעקב.בכול הבדיקות דם לתפקודי כליות (קרטאנין ופוספור)יוצאים תקינים אבל בבדיקות השתן הערכים יוצאים נמוכים(גם קרטאנין קלרנס טסט)מה זה אומר?
יש לי כמה מחלות כרונית אבל הם בד"כ מאוזנות עם תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד''ר אבישי אליס06/08/2011הכל בהתאם למספרים המתקבלים ומחלות הרקע
יש להיות יותר ספציפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ...בת 2707/06/2011
חג שמח ,
אתמול ביצעתי בדיקות דם כלליות בגלל ( שבוע של הקאות וכאבי בטן וחולשה כללית וסחרחורת )
היום ראתי את התשובה וקבעתי תור לרופא ביום ה' הקרוב ...
יצאו הרבה חריגות בבדיקות ואני יודעת שלא כל חריגה יש לה משמעות אבל
אם אפשר הסבר קצר החריגות המשמעיות ביותר והאם יש על משהו לדאוג וכם האם התוצאות מסבירות תלונתי ?
תודה מראש על כל עזרה ,
potassium=2.7 --- LDH=190 --- Lipase=147 --- amylase=187 --- Wbc=4.1 --- Rbc=3.04 --- Hb=7.30 Hct=25.5 Mchc=31.6 --- Rdw=18.8 --- Mpv=5.6 --- Hyper%=1.6 --- Micro%=6.6 --- CHr=22.1 --- Iron=9.2 ---Ferritin=1.7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם ... - תגובה
ד''ר אבישי אליס06/08/2011הביקות לא לגמרי תקינות
ומסבירות חלק מהחולשה ובמיוחד לאחר הקאות
יש לפנות לרופא לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)