מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליקובקטר פילורימירי18/04/2011
שלום רב, ביצעתי בדיקת דם לחיידק ( בעבר היה לי אותו וטופלתי ) ולאחר בדיקה חוזרת הכול היה תקין , עברה שנה ועשיתי שוב את הבדיקה עקב הרגשת בחילות האם הערך תקין?
Helico. Pylori Breath tst 0.16 0,00 - 5,00 .(*.........).
תודה וחג נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי - תגובה
ד''ר אבישי אליס18/04/2011תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ureayul17/04/2011
אמי בית 58 נשלחה לביצוע כימיה עקב יתר ל.ד לא מאוזן מזה מס' חודשים ובנוסף תלונות על כאבי בטן ונפיחות. לאחרונה בדיקת US עם כבד שומני וככל הנראה המנגיומה.
בכימיה נמצאו ערכים תקינים מלבד סוכר גבוה (ייתכן עקב עודף משקל? ) ורמות אוריאה גבוהות מהנורמה בדם (105) מה יכולות להיות הסיבות לכך? האם ישנה סיבה לדאגה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר urea - תגובה
ד''ר אבישי אליס18/04/2011הפרעה בתפקודי כיליה, יתכן על רקע התרופות שמקבלת? מקבלת משתן?
דורש הערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת HBV QUNTITATIVE PCRישראל17/04/2011
שלום,
בבדיקות הדם האחרונות שביצעתי קיבלתי את הערך 9100 IU/ml
אשמח לדעת מה זה אומר ומה ההשלכות האם צריך טיפול מסויים?, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HBV QUNTITATIVE PCR - תגובה
ד''ר אבישי אליס18/04/2011מדוע נעשתה הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHBV PCR
ישראל18/04/2011אני חולה ב HBV 16 שנה
3 פעמים עברתי ביופסיית כבד שבכולן הראו שזה כבד שומני עם דלקת נגיפית קלה ביותר
הבדיקות נעשו כחלק מבדיקות מעקב שגרתיות
בשנים האחרונות בבדיקות PCR כמותי תוצאותיי בין 500 ל 3600
בבדיקה האחרונה לפני חצי שנה התוצאה הייתה 1500
כעת התוצאה היא 9100* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHBV PCR - תגובה
ד''ר אבישי אליס20/04/2011המספרים נראים לי די זהים ומניח שתתבקש לחזור על הבדיקה בעתיד הקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 0.68 בבדיקת tsh מה אומרתמ.ורניק17/04/2011
מבקש את חוות דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 0.68 בבדיקת tsh מה אומרת - תגובה
ד''ר אבישי אליס18/04/2011נראה שתקין
השאלה מה מחפשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןמ'16/04/2011
מחזור אחרון: 2/3/2011. תוצאת בדיקת דם מיום חמישי האחרון 15365 IU/L.
האם אני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
ד''ר אבישי אליס18/04/2011נראה שכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PLT לאחר ניתוח מעקפיםלאוש14/04/2011
שלום
לפני כ-20 יום עברתי ניתוח 4 מעקפים +הוצאת וריד מהרגל (בן 63 ) בבדיקות מעבדה היום, הראה בדיקת PLT 467 , צ"ל בין 150-450 , האם כך צ"ל בעקבות הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PLT לאחר ניתוח מעקפים - תגובה
ד''ר אבישי אליס15/04/2011תקין ובמיוחד לאחר ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ומשמעותןעירית14/04/2011
בס"ד
שלום רציתי לדעת מה המשמעות של תוצאות הבדיקת דם הבאה? מה זה אומר "במקרים מיוחדים"?? ומה לגבי השאר?
CELIAC SCREEN במקרים מיוחדים U/ml
RUBELLA Ab IgG 160 IU/ml
CMV IgG 20.0 יש נוגדנים IU/ml
CMV IgM NEGATIVE AU/ml
TREPONEMA SCR./TPHA NEGATIVE
TRANSGLUTAMINASE_IgA 0.2 AU/ml
IgA 191 mg/dL
HEPATITIS Bs Ab 0.3 mIU/mL
HEPATITIS Bs Ag NEGATIVE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ומשמעותן - תגובה
ד''ר אבישי אליס15/04/2011כל הבדיקות תקינות ואינן מראות על מגע חדש או עתה עם הווירוסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם והורמוניםעירית14/04/2011
בס"ד
שלום רציתי לדעת מה אומר התוצאות הנ"ל ומה לעשות?
PROLACTIN 182.2 mU/L
TESTOSTERONE- TOTAL 7.5 nmol/L
TSH 3.52 mU/L
LH 8.0 IU/L
FSH 9.7 IU/L
SHBG 26
FREE ANDROGEN INDEX 28.85
VITAMIN B12 401.4 pmol/L
FOLIC ACID >45.4 nmol/L
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה של בעלי
עירית14/04/2011התוצאות של בעלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם והורמונים - תגובה
ד''ר אבישי אליס15/04/2011ראשית מדוע נלקחו הבדיקות?
שנית מה הם ערכי הנורמה במעבדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות בדיקת דםאין14/04/2011
שלום,
בבדיקת הדם האחרונה התגלה כמות ברזל גבוה יחסית,היתי רוצה לדעת האם יש קשר לאמנוריאה? אילו עוד סיבות יש לעלית הברזל בגוף?
תוצאות הבדיקה-
iron-193.2
trancferrin-245
ferritin-34.6
אשמח מאוד לתשובה,יום טוב וחג חירות שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח תוצאות בדיקת דם - תגובה
ד''ר אבישי אליס15/04/2011אין קשר ישיר וברור לאמנוריאה
הערך החשוב בעיני הוא הפריטין המלמד על מחסני הברזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהשני14/04/2011
שלום רב,
קיבלתי תוצאות של בדיקות דם, בהם ראיתי שרמת הלימפוציטים שלי תקינה וכמו כן תפקודי הכבד שלי גם כן בנורמה:
לימפוציטים: 2.26 K/UL
25.70
GPT: 15.48 U/L
GOT: 15.76 U/L
בנוסף עברתי משטח גרון (כיון שהתלוננתי על כאבי גרון) והתוצאה הייתה נורמל.
האם התוצאות האלו יכולות לשלול בודאות מחלת הנשיקה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
ד''ר אבישי אליס15/04/2011כמעט בוודאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסLee13/04/2011
ערכתי בדיקת לאחרונה ן- T4 היה 16 ן TSH היה 15 ץ הרופאה העלתה לי את המינון ל750 כולל לשבוע
אני בתת פעילות מזה כ- 10 שנים ץ האם לערוך בדיקה נוספת ? האם אנטיביוטיקה שנטלתי בגלל סינוסיטיס יכול להשפיע על התוצאה . האם חוסר איזון גורם לאי שקט ומצבי רוח ? אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
ד''ר אבישי אליס15/04/2011האנטיביוטיקה והמחלה בהחלט יכולים להשפיע, ולכן כדאי לבדוק שלא לאחר או במהלך מחלה
בכל מקרה, כדאי להעריך לאחר השינוי בעוד 6 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון גבוה בשתןעדי12/04/2011
היי,
עשיתי בדיקות שיגרתיות ויצאה לי רמה מאוד גבוהה של חלבון 300(כשהמקסימום הוא 30. את הבדיקה עשיתי על הבוקר אחרי אימון גופני. חזרתי לרופאה שנתנה לי לעשות בדיקה חוזרת והפעם(אחרי שבוע) יצא לי 600!, פי 2 ממקודם. יש לציין ששתי הדגימות היו עם ממש מעט שתן. למרות ששתיתי הרבה , הם היו על הבוקר אחרי כבר השתן הראשון של הבוקר, ונראה כי מתן השתן לאורך שאר היום היה תקין ובכמויות מספקות אם משווים את מה ששתיתי לכמות השתן.משום מה בשעת לחץ של הבדיקה לא תפקדתי...
בדיקות הדם של הקרטנין וEGFR יצאו תקינות(לא שאני מומחית אבל ראיתי שאלו ערכים שגם קשורים לתפקודי כליות). יש לי תור שוב ביום ראשון לרופאת משפחה. אני בלחץ נוראי וחושבת רק על הרע מכל.., זה נראה לי ממש לא הגיוני כאלו כמויות.
אני בת 30, אין לי סוכרת ולא לחץ דם גבוה. פעילה גופנית(כמעט כל יום מתאמנת או בחדכ או פילאטיס..)
יכול להיות שרוב המידע פה לא רלוונטי, אבל הייתי רוצה לשמוע את המלצתך לגבי מה עלי לעשות עכשיו.
תודה רבה!
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון גבוה בשתן - תגובה
ד''ר אבישי אליס15/04/2011יתכן קשר לפעילות גופנית ולכן כדאי לחזור לאחר 24-48 שעות ללא פעילות מאומצת
כמו כן כדאי לבצע איסוף ליממה ולראות כמות חלבון ליממה
איני רואה סיבה לדאגה כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגותגיא12/04/2011
שלום רב,
קיבלתי תוצאות דם חריגות כלהלן :
MYELOCYTES%-DIF 0.5 כאשר הטווח 0-0.1
LYMPHOCYTES%-DIF 40.9 כאשר הטווח 20-40
MONOCYTRS%-DIF 10.1 כאשר הטווח הוא 2-8
ANISOCYTOSIS-DIF +
בין היתר
BILIRUBIN-TOTAL 1.4 כאשר הטווח 0.3 - 1.2
BILIRUBIN-DIRECT 0.32 כאשר הטווח הוא 0.1-0.29.
בכללי : אני בן 33 עוסק בפעילות ספורטיבית באופן קבוע (ריצות שחייה ועוד).
הבן שלי היה חולה במהלך סופ"ש עם חום.
את הבדיקות עשיתי היום.
כל היתר בטווח.
תודה על העזרה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חריגות - תגובה
ד''ר אבישי אליס15/04/2011החריגות מינימליות וללא משמעות קלינית, יתכן קשר למחלת הבן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות ספירת דם לתינוק בן 11 חודשיםליאת11/04/2011
הבן שלי בן 11 חודשים, עם חום גבוה מאוד מאתמול בבוקר.
תוצאות ספירת הדם הם:
NEUTROPHILS % 59.20 % ( 18.00- 49.00) (.........)*
LYMPHOCYTES 1.96 K/UL ( 2.60- 8.50)*(.........)
LYMPHOCYTES % 29.20 % ( 37.00- 69.00)*(.........)
RDW 17.70 % ( 11.00- 17.50) (.........)*
כל השאר נורמלי.
הרופאה שבדקה אותו הבוקר לא מצאה שום דבר ולכן הורתה על הבדיקה. היא נתנה לי מרשם לאנטיביוטיקה במידה ויהיה צורך אך המרפאה סגורה ולא הייתי רוצה לדחות את תחילת מתן הטיפול. האם לפי הבדיקות לתת לו את התרופה?
תודה רבה
בברכה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות ספירת דם לתינוק בן 11 חודשים - תגובה
ד''ר אבישי אליס15/04/2011זו שאלה לא לגיטימית, איני רואה את הילד ואת מצבו
מציע שתתני מנה ותתיעצי מחר עם הרופאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לא תקינותגלי10/04/2011
שלום רב,
בתי בת השנתיים ביצעה בדיקות דם עקב אי נחת ובלטת לימפה נפוחה.
בחלק מהתוצאות ישנן חריגות משמעותיות-
ESR הנורמה מ-0,00-5,00 תוצאה 16.
RDW נורמה-11,60-15,00 תוצאה 15.8
NEUTROPHILIS נורמה-17-48 תוצאה 53.8
EOSINOPHILS % נורמה 0-3 תוצאה 4.5
NEUTROPHILS נורמה 1,00-8,50 תוצאה 9.17
MONOCYTES נורמה 0,60-1,10 תוצאה 1.27
EOSINOPHILS # נורמה 0,30-0,50 תוצאה 0.78
מאוד מדאיג אותי התוצאה של ESR- מה זה אומר?
מה עליי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם לא תקינות - תגובה
מוסא עאוני10/04/2011ESR זה סמן דלקת כללי כשהוא חורג מהנורמה פירוש הדבר שישנה דלקת איפשהו בגוף. שאר הבדיקות גם מכוונות לדלקת בגוף שכנראה מקורה בדלקת אלרגית. תפני לרופא המשפחה להמשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)