מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לאנמיהירון08/01/2011
שלום,
אני חושד שיש לי אנמיה. אני סובל מקור בכפות הרגלים והידיים וכן תסמיני חולשה לעיתים.
בדיקות הדם שלי מאוד גבוליות.
לא ערכו לי בדיקה של ברזל. אני מצרף את הבדיקות שכן עשו לי.
האם אני סובל מאניה או שאני "על הגבול"?
אודה להתייחסותך.
MCH-Mean Cell Hemoglobin
pg/cell | *
26.8 (
27 )
35
RBC-Red Blood Cells
| (
4.2 )
5.6 *
5.63
MCV-Mean Cell Volume
| (
79 *
80 )
97
RDW-Red Cell Distri.Width
| (
11.6 *
15 )
15
MCHC-M.Cell Hb cont
| (
32 *
33.6 )
36
Vitamin B12
211 *
578 )
911
Lymphocytes %
22 *
22.2 )
43* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לאנמיה - תגובה
ד''ר אבישי אליס09/01/2011לא כתבת מה רמת ההמוגלובין - כך שלא ברור אם יש אנמיה ממש
בכל מקרה מסתמן חסר ברזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת ההמוגלובין
ירון09/01/2011תודה על תשובתך.
Hemoglobin | 27/07/10 | g/dl | (
13.1 *
15.1 )
17.2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת ההמוגלובין - תגובה
ד''ר אבישי אליס10/01/2011אין אנמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאנאבל06/01/2011
אני נמצאת כרגע בחו"ל, קיבלתי מרשם לכדורים לפנים בשם Doxycyckine Hyclate ומשחה נוספת, לאחר חודש וקצת של שימוש ללא שינוי במצב הרופא המליץ לי על רקוטאן, אני יודעת שצריך לעבור בדיקות על מנת לקבל רקוטאן ואילו הרופא פה אמר לי שזה בדיוק כמו לשתות בקבוק בירה ולא צריך לעשות בדיקות... אילו סוגי בדיקות צריך לעשות על מנת לקבל רקוטאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד''ר אבישי אליס09/01/2011תפקודי כבד
ורמות שומני הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיזרו לי בבקשה!!!אסף05/01/2011
אני בן 29 לא עוסק בספורט
ב7 חודשים האחרונים עברתי 3 בדיקות דם ובכולם היה לי תוצאה של cpk 220 שזה מחוץ לנורמה וללא שינוי וגם תןצאה של alt 46 שזה גם מחוץ לנורמה וגם במשך כל שלושת הבדיקות.
אנה עיזרו לי ותגידו לי מה זה אומר שהתוצאות מחוץ לנורמה ולמי לפנות למי לפנות והאם בכלל
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיזרו לי בבקשה!!! - תגובה
ד''ר אבישי אליס09/01/2011הכל קשור בספורט
החריגה קטנה וחסרת משמעות
המשך בספורט, הפסק לדאוג ולבדוק!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריון?מורן05/01/2011
בעקבות תוצאה ביתית חיובית הופנתי לבצע את הבדיקות הבאות.. האם אני בהריון???
WBC-Leucocytes | 10*3/micl | (5
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | (4.82 )
Hemoglobin | g/dl | (11.8 )
Hematocrit | % |
36
|
MCV-Mean Cell Volume | fl | *
75)
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | *
24.5
MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | (
32.8
RDW-Red Cell Distri.Width | % | (
15.1 *
Platelets | 10*3/micl | (
319 )
MPV-Mean Platelet Volume | fl | (
11.9 )
Neutrophils % | % | (
*
41
Lymphocytes % | % | (
.843 *
Monocytes % | % | (
7.7 )
Eosinophils % | % | (
6.3 *
Basophils % | % | (
1.2 )
Neutrophils # | # | (
2.07 )
Lymphocytes # | # | (
2.21 )
Monocytes # | # | (
0.39 )
|
Eosinophils # | # | (
0.32 )
Basophils # | # | (
0.06 )
שתן-כללי
PH (U) | | (
6.5 )
Nitrit (U) | | NEGATIVE
Ketone (U) | | NEGATIVE
Glucose (U) | | NORMAL
Urobilinogen (U) | | NORMAL
Bilirubin (U) | | NEGATIVE
Protein (U) | mg/dL | (
20 )
Leucocytes (U) | cell/µl | (
25* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בהריון? - תגובה
ד''ר אבישי אליס05/01/2011ספירת דם ובדיקת שתן אינם הבדיקות להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת בטא
מורן06/01/2011HCG-B Qualitative (B) 1000 IU/L-גדול מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת בטא - תגובה
ד''ר אבישי אליס09/01/2011אז כן-בהריון קרוב לוודאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות מעבדהשואלת05/01/2011
שלום רב, הופנתי לבדיקות דם לפני כניסה להיריון (לבדיקת צהבת ומחלת נשיקה), אשמח לעזרה בתוצאות. תודה
HEPATITIS A IgM - negative
HEPATITIS Bs Ag - negative
HEPATITIS C Ab -negative
TREPONEMA SCR./TPHA - negative
TOXOPLASMA IgG -<3 Negative IU/ml
TOXOPLASMA IgM -Negative
RUBELLA Ab IgG -positive>30 IU/ml
CMV IgG -Positive>2.5 IU/ml
CMV IgM -negative* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות מעבדה - תגובה
ד''ר אבישי אליס05/01/2011הכל תקין, כל שהיה היה בעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעבדהיעל05/01/2011
שלום,
ערכתי היום בדיקות ודם ונמצא כי ערך חילוף החומרים של החלבון (UREA) גבוה מהטווח: 51 במקום בין 17 ל43
אשמח לדעת מה זה אומר ועל מה זה משפיע, ובנוסף האם יתכן שצריכה מוגברת של מזון עתיר חלבון כגון דגים, גבינות וביצים קשור לממצאים?
בברכה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות מעבדה - תגובה
ד''ר אבישי אליס05/01/2011הסטיה היא חסרת משמעות קלינית ומעשית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות חריגותגיל05/01/2011
שלום,
אני בת 48 ביצעתי היום בדיקות, להלן תוצאות חריגות:
MICROALBUMIN-U SAMP מתחת לסף רגישות mg/L
CREATININE- U SAMPLE 108.4 mg/dl
MICROALBUMIN/CREAT 2.58 µg/mg crea
GPT -43
GGT -49
GLUCOSE -138
HEMOGLOBIN A1C % - 6.6 %
MCHC -31.9
כל שאר הבדיקות בטווח הנורמה.
מה משמעות התוצאות החריגות הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות חריגות - תגובה
ד''ר אבישי אליס05/01/2011מפיסות המידע עולה שיש לך סוכרת כנראה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לקרוהןמשה05/01/2011
שלום רב דוקטור .
אשתי סובלת משלשולים לכמה ימים מדי כמה שבועות ,לאחרונה עשינו מגוון עצום של בדיקות מאחר ובדיקה אחת שנקראת ANA יצאה חיובית ולכן היה חשד למחלות כגון לופוס או מחלות קולגן או פרקים
למעט שני בדיקות כל הבדיקות כגון שקיעת דם ,נוגדנים לסקלרודמה אנטי דנא
Atypical pANCA CRP LGA AB ANTI SSA תפקודי כבד ,כליות ועוד עשרות בדיקות יצאו תקינות
כאמור שני בדיקות יצאו גבוליות IgA ASCA ו IGG ASCA שיצאו גבוליות התחום הוא מ0-20 ושניהם יצאו 20.2 כאשר במכבי מצינים שעד 25 זה גבולי.
קבענו תור לגאסטור' ויש רק עוד חודשיים,בינתיים אני אובד עצות,איך להתיחס לבדיקה??האם יש חשד ממשי לקרוהן?האם יש קשר לANA חיובי??
מה בכלל הבדיקה הזו אומרת ומה המשמעות שלה אם היא גבולית??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לקרוהן - תגובה
ד''ר אבישי אליס05/01/2011לתוצאות אין כל משמעות והן תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםליאור04/01/2011
בבדיקת דם שעשיתי לבדיקת כולסטרול עקב כולסטרול גובהה התוצאות יצאו כך
HEMOLYTIC - 2
ICTERIC -0
LIPEMIC -0
GLUCOSE-66
UREA -23
CREATININE -0.89
SODIUM -138
POTASSIUM -מבוטל - נפסל K mEq/L עקב המוליזה
GOT (AST)-24 U\L
GPT (ALT)-29 U\L
CHOLESTEROL-224
CHOLESTEROL
HDL-55
111-TRIGLYCERIDES
CHOLESTEROL-LDL calc-147
NON-HDL_CHOLESTEROL-169
ניסיתי לפענח אני יודע שהכולסטרול גבוהה אבל מה שמפחיד אותי העניין של המוליזה הבנתי שזה משהו שקשור להרס כדוריות דם אדומות האים זה מסוכן?
יש לציין שעשיתי בדיקות דם לפני חודשיים בערך וPOTASSIUM היה 4.1
בתודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
ד''ר אבישי אליס05/01/2011ההמוליזה נובעת מבעיה טכנית בנטילת הדגימה
חזור על הבדיקות בהזדמנות והרגע בינתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גרון - Throat culture pרונה04/01/2011
מה פירוש התוצאה: Strep.pyog.gr.A
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גרון - Throat culture p - תגובה
ד''ר אבישי אליס05/01/2011שצמח חידק סטרפטוקוקוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רונה05/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם תינוקת בת שנה וחצידנה03/01/2011
שלום
עשיתי היום בדיקות דם לבתי בת שנה וחצי ושתי תוצאות היו מחוץ לטווח (WBC ו MONOCYTES%). אשמח להתייחסותך:
WBC 13.40 K/UL ( 5.00- 12.00) (.........)*
NEUTROPHILS 5.30 K/UL ( 1.20- 6.40) (......*..)
NEUTROPHILS % 39.20 % ( 19.00- 51.00) (.....*...)
LYMPHOCYTES 7.30 K/UL ( 2.60- 8.10) (.......*.)
LYMPHOCYTES % 54.00 % ( 41.00- 68.00) (...*.....)
MONOCYTES 0.40 K/UL ( 0.25- 1.43) (*........)
MONOCYTES % 3.10 % ( 5.00- 11.00)*(.........)
EOSINOPHILS 0.50 K/UL ( 0.00- 0.78) (.....*...)
EOSINOPHILS % 3.40 % ( 0.00- 6.00) (....*....)
BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.20)
BASOPHILS % 0.30 % ( 0.00- 1.50) (.*.......)
RBC 4.85 M/UL ( 3.90- 5.50) (....*....)
HEMOGLOBIN 13.50 G/DL ( 11.00- 14.00) (.......*.)
HEMATOCRIT 38.70 % ( 32.00- 41.00) (......*..)
MCV 79.80 FL ( 70.00- 85.00) (.....*...)
MCH 27.90 PG ( 23.00- 29.00) (......*..)
MCHC 34.90 G/DL ( 32.00- 35.50) (......*..)
PLATELETS 282.00 K/UL ( 190.00- 450.00) (..*......)
MPV 8.10 FL ( 6.50- 11.50) (..*......)
RDW 15.30 % ( 11.00- 17.50) (.....*...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם תינוקת בת שנה וחצי - תגובה
ד''ר אבישי אליס05/01/2011אין לזה כל משמעות קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANA גבוליסיגי03/01/2011
שלום,
סוג הדם שלי הוא A שלילי,עברתי הפסקת הריון עקב מום במוח העובר.
בתוצאות בדיקה מה16.12 נמצא ANA גבולי וCOOMBS חיובי חלש,
ב14.10 עברתי הפסקת הריון בשבוע 32 וקיבלתי אנטי די נוסף למרות שיצא לי קומבס חיובי מכיוון שקיבלתי אנטי די בשבוע 28.
האם יש קשר בין הקומבס לANA ?
האם העובדה שקיבלתי אנטי די בזמן קומבס חיובי מסוכנת?
מה עושים כאשר יש ANA גבולי?יש טיפול לכך?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ANA גבולי - תגובה
ד''ר אבישי אליס05/01/2011בדיקות גבוליות הן חסרות משמעות קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי רמה גבוהה של זרחן בדם 4.87מרינה03/01/2011
הרופאה יודעת ולא אמרה לי כלום. רק שאלה אם אני אוכלת דגים ואמרתי לה שלא (אני צמחונית)
חוץ מזה יש לי מחסור בויטמין D ואנמיה קלה.
האם צריך לעשות עם זה משהו?
קראתי באינטרנט שערכים גבוהים של זרחן גורמים לגרד בעור ואכן אני סובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להוסיף
מרינה03/01/2011הויטמיןD אצלי הוא 12.20 ואני נוטלת טיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להוסיף - תגובה
ד''ר אבישי אליס05/01/2011מציע לחזור על הבדיקה תחילה
מה רמת הסידן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן זה Calcium Serum
מרינה06/01/2011אז 10.30
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן זה Calcium Serum - תגובה
ד''ר אבישי אליס09/01/2011כפי שאמרתי -חזרי על הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגה מהנורמהאייל31/12/2010
שלום ד"ר
עשיתי בדיקות דם כולם יצאו בנורמה חוץ מ 2 בדיקות
CK-CREAT.KINASE(CPK) יצא 870 U/L
AMYLASE יצא 103 IU/L
עשיתי בדיקות דם בעקבות כאבי בטן וגזים...
בדרך כלל בריא , אשמח לקבל את דעתך בנושא תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריגה מהנורמה - תגובה
ד''ר אבישי אליס01/01/2011לא ספציפי, חזור על הבדיקה בהזדמנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיעת סוג הדםשיר31/12/2010
שלום רב,
כיצד אני יכולה לדעת מה סוג הדם שלי? האם רשום בתיק האישי או שעליי לבצע לשם כך בדיקה לזיהוי סוג הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיעת סוג הדם - תגובה
ד''ר אבישי אליס01/01/2011צריך לבצע בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)