מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה !!סטודנטית25/10/2010
היי ד"ר יש לי שאלה לא מזמן שתיתי משקה רותח דבר שגרם לי לטישטוש וסחרחורת ונפילה ארצה לפני מ"ס ימים הרגשתי לא טוב ונעשו לי בדיקות ואלו היו הפתלוגיות אשמח אם תסביר לי מה יכולה להיות הסיבה לספרידת הדם שכזאתו:
NEUT% -77.3
LYM%-18
HYPO % -14.4
כמו כן נעשתה לי בדיקת דם לנוכוחות HP;
HELICO PYLORI IgG -2.13 (>1.10=POS U/ml
אשמח לקבל תשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה !! - תגובה
ד''ר אבישי אליס25/10/2010הבדיקות תקינות ולא מסבירות את הארוע
כמו כן היה לך מגע עם החידק H PYLORI כמו לרובנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לבדיקה של b12רונה25/10/2010
בבדיקות האחרונות יצא לי בדיקת b12
1245 כשהמקסימום הוא 700 רציתי לדעת אם זה בסדר ? והאם בבדיקות דם אפשר לדעת אם יש דלקת איפה שהוא בגוף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לבדיקה של b12 - תגובה
ד''ר אבישי אליס25/10/2010זה תקין
באשר לדלקת- השאלה כללית מדי, אבחנות עושים עפ שיחה עם החולה בדיקתו ושימוש בבדיקות עזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה !!!אור25/10/2010
שלום , אני בת 27 מתכננת הריון ראשון . בבדיקת פרופיל ההורמונלי שלי יצאה לי תוצאה חריגה ב- DHEA SULPHATE . התוצאה הינה 1.3 כאשר ערכי הנורמה הם 1.8-10.3 . מה זה אומר ? אני ממש בלחץ בכל מקום באינטרנט כתוב שבגילי ההורמון הזה צריך להיות במקסימום ואצלי זה חורג מהמינימום ): מה עושים ? האם מדובר במשהו חמור שיכול להשפיע על הפוריות שלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה !!! - תגובה
ד''ר אבישי אליס25/10/2010יש לפנות לגניקולוג עם כל הפרופיל ההורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה בקשר לבדיקות הדם.יוסי25/10/2010
בשתי בדיקות הדם האחרונות שלי, תחת:
Creatinine (B) קיבלתי תוצאה של 1.2- מעל לגבול העליון.
מה זה אומר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווח
יוסי25/10/2010הטווח הוא בין
0.67-1.17* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטווח - תגובה
ד''ר אבישי אליס25/10/2010יש לעקוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה עזרה בקשר לבדיקות הדם. - תגובה
ד''ר אבישי אליס25/10/2010תלוי בגילך וברקע כמו גם בערכים קודמים ובמעקב
אנא פנה לרופא שלך, בידיו כל הנתונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יוסי25/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןאודי24/10/2010
ברצוני לשאול בדיקת שתן SPECIFIC GRAV-U-STRI יצא לי 1.035 האם זה אומר שיש לי שתן בדם..האם צריכה לדאוג? גם בדיקת דם הראתה2.5 URIC ACID. הבנתי שיש קשר בין שתי הבדיקות. אשמח לדעת מה עושים בענין ואיך מטפלים בבעיה או שהרמות לא מסוכנות. תודה על התשובה המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
ד''ר אבישי אליס25/10/2010אין שום קשר והכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונוציטיםאופק24/10/2010
שלום רב,
אני בן 16+ ובבדיקת זמן שעשיתי (בשביל לבדוק אנמיה/רמת ברזל, לא בגלל דלקת או מחלה) נמצא שהמונוציטים שלי 13.2 אחוז. ראיתי שהמומלץ הרבה יותר נמוך. האם זה מעיד על בעיה מסויימת?? והאם יש דרך (ע"י תזונה או דבר דומה) שאפשר לעות כדי להוריד את זה? והאם יש צורך לשאול את הרופא או שאין צורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונוציטים - תגובה
ד''ר אבישי אליס24/10/2010מציע לחזור על ספירת הדם בשלב הראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםמיכל24/10/2010
שלום רב
אני בשליש השני להריוני.
קיבלתי היום תוצאות של ספירת דם שעשיתי, וכל הערכים בגבולות הנורמה למעט שלושה דברים:
1. WBC- יצא לי 14.1 (כשהנורמה היא עד 11)
2. Neutrophils- יצא לי 75.9% (10.73 בערכים קבועים).
3. Lymphocytes- יצא לי 16.8% (2.38 בערכים קבועים).
מה משמעות התוצאות החריגות האלו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
ד''ר אבישי אליס24/10/2010אין משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם - האם לקחת כדורים לכולסטרמיקי24/10/2010
שלום
בן44
גובע 1.73 משקל 71
כולסטרול 206
טרילוגוצידים 161
hdl 33
ldl - 140
האם להתחיל לקחת סיבצין להורדת כולסטרול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - האם לקחת כדורים לכולסטר - תגובה
ד''ר אבישי אליס24/10/2010תלוי מה יש ברקע, מחלות נוספות, עישון רקע משפחתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקהרונה23/10/2010
לאחרונה יש לי נשירת שיער מרובה ואני מרגישה חלשה מאוד אני בת 32 ולכן עשיתי בדיקות דם,רציתי לשאול לגבי הבדיקה הזו של LYM% שהבנתי שקשורה למערכת החיסון ,בבדיקות האחרונות שעשיתי התוצאה יצאה 20.9 % וראיתי פחות מ20.0 זה נמוך וכנראה יש בעייה,לפני חצי שנה התוצאה היתה 30.0 ואז הרגשתי טוב,האם יש קשר לירידה בתוצאה ולנשירת השיער וההרגשת חולשה תמידית שלי?ואם כן איך אפשר לשפר את התוצאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בדיקה - תגובה
ד''ר אבישי אליס24/10/2010הבדיקה תקינה ואין כל קשר לנשירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת נוגדניםמירי22/10/2010
שלום,
עשיתי בעבר את החיסון המשולש לצהבת B . אני מתחילה לעבוד בבית חולים כך שבדקתי נוגדנים והתוצאה הייתה Hepatitis B Surface Ab- 65.8
מה זה אומר? אני צריכה המשך חיסון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות בדיקת נוגדנים - תגובה
ד''ר אבישי אליס23/10/2010את מחוסנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתאפרת22/10/2010
מבדיקות דם שערכתי נמצא כי חסר לי ויטמין B12 - 185 וחומצה פולית 6.8 וגם ויטמין D 47.6 .הרופאה נתנה לי טיפול (כדורים וטיפות) אך אני חוששת שאני בהריון, טרם ביצעתי בדיקה . שאלתי : במידה והתשובה לבדיקת ההריון חיובית , בעקבות התשובות הנ"ל של הבדיקות לא רצוי ההריון או שיש סכנה לאובר בהתפתחות ?
תודה אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד''ר אבישי אליס23/10/2010אין בעיה ואף מומלץ ליטול בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאטיניןיוני22/10/2010
האם קריאטינין תקין זה אינדיקציה טובה לגבי תפקוד הכליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריאטינין - תגובה
ד''ר אבישי אליס23/10/2010בד"כ כמדד ראשוני זה מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקהיוני21/10/2010
Potassium 4.0 mmol/l +[++++*++++++]+ 3.3 5.1
האם הבדיקה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקה - תגובה
מוסא עאוני22/10/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאורלי20/10/2010
שלום, לפני כ 13 שנה אימי נפטרה מהתקף לב קטלני שנגרם ע"י קריש דם,המונח היה "אוטם שריר הלב"
בגלל התורשה עשיתי בדיקות לב והכל בסדר אך לפני מס' ימים אחותי שגרה בקנדה ספרה לי שעברה בדיקת דם וגילו לה גן של קרישות יתר ונטיה לטרמבוזה. מה זה אומר לגבי? האם אני צריכה לעשות איזו בדיקה ומה היא???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ד''ר אבישי אליס21/10/2010ראשית מציע לברר שגורמי הסיכון הקלסיים (עישון לחץ דם סוכר ושומנים מאוזנים)
ישנם מס גנים הקשורים לקרישיות יתר רובם לא קשורים לארועי לב אלא לבעיות וורידיות
מציע לברר עם אחותך מה נמצא בדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם במיוןמיכל20/10/2010
שלום רב,
אני חיילת בת 20 ובעקבות החמרה של המחלה- מיאסטניה גרביס ממנה אני סובלת עשו לי בדיקות דם שונות במיון. בין ביתר עשו לי בדיקות גזים בדם. לא כל כך הבנתי את התשובה והייתי שמחה להבין יותר. לפי מה שהבנתי מהרופא במיון זה תקין אבל בגלל מס' דברים שיצאו מחוץ לטווח(וזו בדיקה שאני לא מכירה) אשמח לקבל תשובה טובה נוספת:
בדיקות גזים בדם:
PH-7.424 ת.ייחוס- 7.380-7.440
PCO2-37.1 ת.ייחוס- 33-48
P02- 135.2 ת.ייחוס 85-105
HCO3- 23.9 ת.ייחוס- 22-26
TCO2-25
ABE- 0.3
אחוז חמצן בדם תקין
CO- OXIMETRY
THB-10.5 ת.ייחוס- 12-18
HBO2-95.5 ת.ייחוס- 94-100
HBCCO- 3.6 ת.ייחוס- 1.5-5
METHHB-1.3- ת.ייחוס- 0-1
O2CT- 13.9 ת.ייחוס- 15-23* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם במיון - תגובה
ד''ר אבישי אליס21/10/2010הבדיקה תקינה
והמטרה לראות שאין פגיעה בשרירי הנשימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)