מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם תוצאותאמיר27/03/2009
דוקטור נכבד שלום רב
קיבלתי את התוצאות הבאות בבדיקת דם האם יש מקום לדאגה
קריאטינין-0.6 .
eGFR גדול מ- 60 .
חומצה יורית-2.9 .
הבנתי שהמדד של egfr יכול להצביע על בעיית כליות, אבל אם קריאטינין נמוך כל כך משהו לא מסתדר כי בעיית כליות מטבטאת בקריאטינין גבוה לא?
אודה לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמיר
ד''ר אופיר אביזהר29/03/2009הבדיקות תקינות כולל eGFR שהוא ערך מחושב ולא נמדד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ישנה בעיית כולסטרול?טל26/03/2009
שלום,
אלו התוצאות. הכולסטרול הכללי מעט גבוה (הטווח עד 200).
כולסטרול 229
טריגליצריד 57
HDL 95.8
NON HDL 133
LDL 121
האם יש לי בעיית כולסטרול?
תודה ושבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר אופיר אביזהר29/03/2009בהנחה שאת בריאה ואין סוכרת - הבדיקות תקינות.
סך הכולסטרול גבוה עקב רמת כולסטרול "טוב" (HDL) גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרמטרים שאיני יודעת לפרשאנה26/03/2009
שלום,
אני לאחרונה הייתי חולה באיזשהו וירוס. עשיתי בדיקות דם ויש מס' פרמטרים שאיני יודעת לפרש. אודה על העזרה
Urea (B) 17.7
Creatinine (B) 0.73
eGF:
60 ml/min/1.73m²-מ גדול
CMV IgG: שלילי
CMV IgM: שלילי
EBV Ab.:
EBNA IgG (POS)
EBV Past infection* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה
ד''ר אופיר אביזהר29/03/2009הבדיקות תקינות.
בעבר (לא בשבועיים האחרונים) פגשת (אולי חלית) בוירוס EBV שגורם למחלת הנשיקה. שכיח מאוד, ולא נראית בעיה כעת בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםנחמי26/03/2009
עשיתי בדיקות דם כללית וה-EOS% היה יחסית גבוה 8.8 רציתי לדעת אם יש איזה שהיא בעיה
ומה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנחמי
ד''ר אופיר אביזהר26/03/2009האאוזינופילים הן הכדוריות הלבנות האחראיות לתובות אלרגיות.
בהנחה שסך הספירה הלבנה תקינה - קרוב לודאי שאין משמעות ניכרת.
האם אתה סובל מאלרגיות?
תמיד כדאי להשוות לבדיקות קודמות ולעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסלימור26/03/2009
שלום לך ד"ר
ילדתי לפני שלושה חודשים לידה ראשונה (בת 26) ומתוצאת בדיקת US צוואר שערכתי עקב כאבי גרון לא שגרתיים יצא ש:
בלוטת התריס: אונה ימנית מוגדלת במקצת עם קשרים עד 1 ס"מ. סמי סולידים עם קומפוננט נוזליים ורקמתים בתוכות.
אונה שמאלית בגודל תקין, ציסטה זעירה בגודל 0.3 ס"מ.
איטמוס גודל ומרקם תקינים. אין לראות חלץ על הקנה. אין לראות ממצא באזור הפראתיירואיד. אין לראות בלוטות לימפה חשודוץ לאורך הצוואר.
תוצאות בדיקות הדם שערכתי הן :
pmol/L 5.50 T3- FREE
pmol/L 16.76 T4- FREE
mU/L 0.56 TSH
IU/ml <10.0 ANTI THYROID PEROXID
IU/ml <20.0 THYROGLOBULIN Ab
שאלתי היא מה כל הממצאים הנ"ל אומרים? האם עלי להיות מודאגת?? (כי אני כן מודאגת).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
ד''ר אופיר אביזהר26/03/2009הדבר היחיד שאני יכול להגיד שצריך הערכה של אנדוקרינולוג, ואולי המשך בירור.
זה לא אומר שיש סיבה לדאוג, אך גם אין מקום להזניח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
לימור26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת תאי דם לבנים נמוכה וחלבון גבוההאבג25/03/2009
שלום רב
מה יכולה להעיד רמת תאי דם לבנים נמוכה בדם (WBC-Leucocytes 4.3 כשהטווח 4.5-11)
ורמת חלבון גבוהה בשתן (Protein (U) 50 כשהטווח בין 0-30) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-אבג
ד''ר אופיר אביזהר26/03/2009לא ניתן לומר דבר, בעיקר שאיני יודע דבר אודותיך.
השינויים שציינת הם מינוריים ובשלב ראשון פשוט הייתי חוזר על הבדיקות כעבור חודש מהבדיקה הקודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת אם צריכה צום לפני בדיקותא25/03/2009
שלום,
בת 28, בריאה, אחרי ניתוח לטיפול בפריצת דיסק, עייפה מאוד.
אני עומדת לערוך את בדיקות הדם הבאות ולא נאמר לי ע"י הרופאה (שלא זמינה מזה זמן מה) האם עלי להיות בצום והאם זמן המחזור משנה לבדיקות ההורמונים:
רמת סך טסטוסרון, רמת טסטוסטרון חופשי, פרולקטין בסרום, פרוגסטרון בסרום, הורמון מגרה גופיף צהוב, הורמון FSH בסרום, אסטראדיאול בסרום, b12, פריטין, חומצה פולית, CBC.
שוב האם עליי להיות בצום והזמן בהקשר למחזור החודשי?
תודה רבה מראש,
א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-א
ד''ר אופיר אביזהר26/03/2009צריך צום.
לגבי הורמוני המין - יש קשר לתקופה במחזור, אך את השאלה יש להפנות לרופא/ת נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםיעל25/03/2009
בת 26 סובלת מסחרחורות וחולשות ובחילות נשלחתי לבצע בדיקות דם כלליות ואלה התוצאות (ראה קובץ מצורף)
מה אומר ה Reticulocytes וה- Ferritin הנמוך? ואיך הבדיקות באופן כללי?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אופיר אביזהר26/03/2009אני לא רואה שהבדיקה מוסיפה לפתרון שאלתך.
הבדיקה סך הכל תקינה.
הפריטין מעט נמוך - מאגרי הברזל אולי מעט נמוכים, אך ההמוגלובין וה-MCV תקינים, וזה די נפוץ בנשים צעירות עם מחזור, ובדרך כלל לא דורש טיפול מלבד אולי תזונה שמכילה ברזל.
הבעיה ברטיקולוציטים היא כשהם גבוהים. ככה זה בהחלט סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ממצאי הבדיקות מדאיגים?!סובלת24/03/2009
רקע:אני בת 28, שמנה, סובלת מדיכאון מספר שנים ונוטלת תרופה אנטי דכאוני באופן קבוע=סימבאלטה 12- מ"ג וכן נוטלת ויטמינים : 2 כמוסות אומגה 3(מתעבת דגים ואלרגית אליהם ...)+ברזל(עקב חוסר ברזל)+ויטמין e (בשל רעש באוזניים-ע"פ המלצת מומחה א,א,ג)(+כמוסות אסידופוליס(בשל בעיות בעיכול וזיהומים תכופים בנרתיק ובשל ריבוי הטיפול באנטיביוטיקה)+2 חומציות(לאחר זיהום רציני בשתן ובאגן- לטיפול ומניעה) סובלת ממחסור כרוני בברזל, ולאחרונה מעיפות פיסית ונפשית מוגברת, כאבי ברכים ורגליים באופן מיוחד, זיהומים חוזרים ונשנים בגרון, בנרתיק, באגן, בשתן וכיוצא באלו... בספירות הדם הערכים הללו לא היו תקינים ואותי הם מדאיגים: 1. RBC- 5.43 2. mch-26 pg 3. ESR- 35 4. uric acid- 7.16 5. CHOLESTEROL TOTAL- 209.4 6. HDL CHOLESTEROL- 25 7. C.R.P- 5.9 מה דעתך על הערכים הללו? במיוחד על הטריגליצרידים והכולסטרול הכללי הגבוה? ממה לדעתך הם נגרמו לי- בהתאם לרקע ולתרופות שאני נוטלת? והאיך עלי לטפל בהם מעבר לדיאטה מאוזנת+פעילות גופנית מתונה שאני כרגע מצויה בהם(עם כל הקושי והעצירה בירידה במשקל...)?!! לתשובתיך במהירות האפשרית, אודה סובלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת ה-28
ד''ר אופיר אביזהר26/03/2009לא ציינת את רמת הטריגליצרידים, אך באנשים עם עודף משקל ו-HDL נמוך הטריגליצרידים גבוהים מאוד. השילוב הזה לאורך זמן אינו רצוי. אם הטריגליצרידים מעל 500 מ"ג% צריך לשקול לטפל תרופתית בטריגליצרידים. אך בדרך כלל הטיפול הוא שינוי בהרגלי חיים - תזונה ופעילות גופנית. אני מצטער - אך אין קיצורי דרך.
יש לעקוב אחר רמת הסוכר ולחץ הדם שנוטים לעלות עם השנים במצבים כאלה. אם תהיה בעיה שם יהיה כדאי לשקול גם טיפול להורדת כולסטרול - אך אני משתדל להמנע מכך אם ניתן בנשים שהריון עומד על הפרק.
וכמובן - לא לעשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המפורטת ו...
סובלת26/03/2009לגבי הטריגליצרדים ששכחתי למנות:168 ...האם לדעתך זה מחייב התערבות תרופתית??!!
לגבי המשקל השלתי 15 קילו קרוב לשנה(בשל הדיכאון אסור לי דיאטיות דרסטיות הגורמות לי לדיכאון אקוטי עד כדי ניסיונות התאבדות)...ועם 3 ק"ג נוספים אני משחקת לכאן ולכאן כבר מספר חודשים...אין לי מושג ממה נובעת העצירה כאשר עקרונית אני שומרת באופן כללי, כבעבר...יש לך דרך לכוון אותי ולהמליץ לי לאן לפנות בנושא?אני מאזור ירושלים וטובעת בשלל הצעות לדיאטות, דיאטניות, מכוני כושר, מדריכים פרטים, קאוצינג וכדומה...שהנם יקרים להחריד ומהימנותם מוטלת בספק...
תודה רבה
סובלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת תשובה עכשיוסיוון23/03/2009
מה אומר תוצאות בדיקת דם OSMOL 282 CK 108 PLT 394 HYPOCHROMIA 0.7 MICROCYTES 0.7 MACROCYTES 0.4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם אחרי אירוע מוחי קל
סיון23/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע איני מקבלת משוב בבקשה משוב??
סיון23/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיון
ד''ר אופיר אביזהר26/03/2009הבדיקות ששלחת תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםשוקי23/03/2009
בספירת הדם יש ערך של 20 במונח micro/hypo % כל השאר בסדר מה משמעות של בדיקות אלה ?
וכשהם מופיעים לבד שי ערך תקין
תודה
אני בן 36 בריא. בדיקה שיגרתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשוקי
ד''ר אופיר אביזהר26/03/2009אם ההמוגלובין תקין ו-MCV תקין - כנראה הכל תקין.
ניתן לבדוק ולאשר שרמת הברזל בדם תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםיובל23/03/2009
בבדיקת הדם שעשיתי בשבוע שעבר יצאו תוצאות תקניות ונורמליות חוץ מחומצה יורית גבוהה יחסית 7.70 MG אני רוצה לדעת מה אפשר לעשות בכדי לשפר את המצב וממה זה נגרם. תודה מראש, יובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליובל
ד''ר אופיר אביזהר26/03/2009חומצת שתן היא תוצר פירוק של חלבונים.
עודף של חומצת שתן יכול לנבוע מסיבות רבות - עודף ייצור (תזונה, מסת שריר, מצבים מולדים) או ירידה בהפרשה (בעיות כליה, מצבים מולדים).
עודף חומצת שתן עלול לגרום עקרונית לאבני כליה ולדלקת פרקים בשם GOUT (שיגדון בעברית).
ברמה שציינת הסיכון לכך אינו גבוה. מעל 9 מ"ג% הסיכון הוא כ-2% בשנה. אצלך כנראה אף הרבה פחות.
לא נהוג לטפל תרופתית אלא אם הופיע כבר סיבוך.
עצתי לך - שתה מים ברמה סבירה, להקטין הסיכון לאבן, והמשך לעקוב פעם בשנה - שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוהרון23/03/2009
שלום, בבדיקות דם שלי נמצאו ערכי כולסטרול גבוה למרות שמצב השומנים בדם הינו תקין. רציתי לדעת ממה זה נובע וכיצד ניתן לחזור לערכי כולסטרול תקינים. תודה מראש על תשובתך. מצב: תוצאות מבדיקות הדם שלי. mg/dl 210.2 CHOLESTEROL TRIGLYCERIDES 124 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 53 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 132.5 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL 157 mg/dl GOT (AST) 36 U/L GPT (ALT) 49 U/L GGT 59 U/L
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרון
ד''ר אופיר אביזהר26/03/2009בהנחה שאין מחלת לב כלילית ואין סוכרת הרמה סבירה. מומלץ לא להרבות במזון עתיר כולסטרול וניתן להתייעץ בדיאטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קראטניןאילנה23/03/2009
לד"ר שלום, לפני כ-10 שנים היה ערך הקראטנין שלי 1.13 (1999) בשנת (2001) -1.20 בשנת (2004) -0.96 בשנת (2006) -1.15 בשנת (2007) -1.01 בשנת (2008) -0.95 והשנה (2009) - 1.08 אני בת 55, האם אני צריכה לדאוג לתפקוד הכליות שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
ד''ר אופיר אביזהר26/03/2009הרמה נראית לי קבועה וסבירה.
דרוש מעקב מיוחד אחר התפקוד הכלייתי באנשים עם סוכרת ויתר לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותטל22/03/2009
שלום, כל הבדיקות שלי יצאו תקינות למעט כולסטרול כללי שיצא 228. הבנתי שרצוי עד 200. האם יש לי עודף כולסטרול??? ובבדיקת שתן:Erythrocytes (U) 25 cell/µl | ( כשהטווח עד 10. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר אופיר אביזהר26/03/2009זה נכון שמקובל לדרוש שסך הכולסטרול יהיה נמוך מ-200 מ"ג%, אך היום מקובל להתייחס לפרוט שומני הדם - הכולסטרול ה"רע" LDL, הכולסטרול ה"טוב" HDL, והטריגליצרידים. עקרונית יתכן שעודף הכולסטרול נובע מרמה גבוהה יחסית של כולסטרול "טוב". אם תשלחי את הפרוט של הבדיקה אוכל להתייחס יותר ספציפית.
לגבי השתן - עקרונית לא אמור להיות דם בשתן. כדאי לחזור על הבדיקה מאמצע זרם, ולא סביב המחזור החודשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול
טל26/03/2009שלום,
אלו התוצאות. הכולסטרול הכללי מעט גבוה (הטווח עד 200).
כולסטרול 229
טריגליצריד 57
HDL 95.8
NON HDL 133
LDL 121
האם יש לי בעיית כולסטרול?
והבדיקת שתן אכן נעשתה יום לפני קבלת המחזור....
תודה מראש
ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)