מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה לצליאקשירה22/04/2009
שלום,
אשמח לפענוח תוצאות בדיקות של ילד בן 5.T.TRANSGLUTAMINASE : 1.0 טווח: 7.0- 0
Deam.GLiadin.Pept : 5.0 טווח: 20- 0
IgA : 78 טווח: 400- 70
אם לא מדובר בצליאק האם יש מקום לברר סיבה לערכי ברזל נמוכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר22/04/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=288 id=link]גסטרואנרטולוגיה, מחלות דרכי העיכול[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל גבוה?שירלי22/04/2009
HEMOLYTIC
0- 0 mg% 0 ICTERIC
0- 0 mg% 0 LIPEMIC
100- 70 mg/dL 82 GLUCOSE
50- 0 mg/dL 25 UREA
0.9- 0.5 mg/dL 0.47 CREATININE
5.7- 2.4 mg/dL 4.2 URIC ACID
1.1- 0 mg/dL 0.5 BILIRUBIN-TOTAL
0.3- 0 mg/dL 0.0 BILIRUBIN-DIRECT
- mg% 0.4 BILIRUBIN INDIRECT
145- 135 mEq/L 140 SODIUM
5.1- 3.5 mEq/L 4.4 POTASSIUM
10.2- 8.6 mg/dL 8.7 CALCIUM
4.5- 2.7 mg/dL 3.3 PHOSPHORUS
104- 35 U/L 61 ALK. PHOSPHATASE
31- 0 U/L 23 GOT (AST)
31- 0 U/L 14 GPT (ALT)
1 145- 37 ug/dL 186 IRON
2 400- 200 mg/dL 365 TRANSFERRIN
50- 15 % 40.1 TRANSFERRIN SATURATI
8.7- 6.6 g/dl 6.7 PROTEIN-TOTAL
5- 3.5 g/dl 3.2 ALBUMIN
3.5- 1.9 g/dl 3.5 GLOBULIN
200- 100 mg/dL 133 CHOLESTEROL
200- 0 mg/dL 136 TRIGLYCERIDES
120- 40 mg/dL 37 CHOLESTEROL- HDL
130- 0 mg% 69 CHOLESTEROL-LDL calc
40- 0 mg% 27 VLDL
5- 1 4 CHOLESTEROL/ HDL
3 - mg/dL 96 NON-HDL_CHOLESTEROL
פירוט הערות
מציין הערה
1
הבדיקה נבדקה פעמיים
2
מבוצע אחת לחודשיים
3
NON HDL-CHOLESTEROL בדיקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירלי
ד''ר אופיר אביזהר22/04/2009הבדיקות תקינות.
אם את בריאה בדרך כלל נראה לי שגם החריגה הקלה בברזל סבירה. רמת הטרנספרין וריוויו תקינים.
אם את נוטלת תכשירי ברזל אולי כדאי להפסיק. ופשוט לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות + בעירה בכפות רגלייםשירה21/04/2009
בת 55 בריאה משקל 83 גובה 177 ללא תרופות
בזמן האחרון בעירה /שריפה בכפות רגלים
תוצאות בדיקה אחרונה
GLUCOSE 91
mg/dl 277.5 CHOLESTEROL
mg/dl 127 TRIGLYCERIDES
mg/dl 58 CHOLESTEROL- HDL
mg/dl 193.7 CHOLESTEROL-LDL calc
mg/dl 219 NON-HDL_CHOLESTEROL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ד''ר אופיר אביזהר22/04/2009אני לא רואה קשר בין הבעירה בכפות הרגליים לבדיקות ששלחת - ויש לברר בנפרד.
הכולסטרול גבוה מאוד. הטיפול הראשוני הוא תזונתי, אך אם בבדיקות חוזרות הרמה של LDL כולסטרול נשארת מעל 160 מ"ג% או אם יש גורמי סיכון נוספים כמו עישון, יתר לחץ דם או הסטוריה משפחתית של מחלת לב כלילית בגיל צעיר - יהיה צורך גם בטיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה.רותם21/04/2009
בבדיקות דם שערכתי נמצאו הערכים הבאים:
CHOLESTEROL 240
CHOLESTEROL-LDL 140
CHOLESTEROL- HDL 77
אני בת 28, שוקלת 55 ק"ג וגובהי 160 ס"מ.
לא נוטלת תרופות כלשהן, אי (ולא היו) בעיות רפואיות בעבר).
האם הבדיקות תקינות?
אם הכולסטרול גבוה- מה עליי לעשות ע"מ להביאו למצב נורמלי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותם
ד''ר אופיר אביזהר21/04/2009רמת הכולסטרול אמנם אינה אופטימלית, אך לבחורה צעירה ובריאה שאינה בסיכון גבוה זה לא נחשב גבוה.
בשלב זה הייתי מסתפק בתזונה מתאימה, מעטת כולסטרול ושומנים מן החי.
המנעי מעישון, היי פעילה גופנית, שמרי על משקלך הטוב, ומעקב בעוד שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה ,מה ניתן ללמוד מבדיקת הדם הבאהאורי21/04/2009
מין - זכר
גיל – 52
משקל – 64
ערכים "בולטים" בבדיקת דם
תחום ערכים יחידות תוצאה שם בדיקה
670 - 180 VITAMIN B12 163 pmol/L
36.7 - 33.0 MCHC 32.6 g/dl
75.0 - 40.0 % 42.5 % NEUT
8.0 - 1.9 NEUT.abs 2.8 K/ul
0.1 - 0.0 BASO abs 0.0 K/ul
15.0 - 0.0 0.1 % MACRO
10.0 - 0.0 0.9 % MICRO
10.0 - 0.0 0.6 %HYPER
10.0 - 0.0 HYPO % 0.9
10.0 - 0.0 1.0 %MICRO%/HYPO
100 - 70 GLUCOSE 73 mg/dl
120 - 40 CHOLESTEROL- HDL 52 mg/dl
180 - 70 IRON 82 µg/dl
7.2 - 3.5 URIC ACID 4.4 mg/dl
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
ד''ר אופיר אביזהר21/04/2009הבדיקה היחידה שחריגה מהבדיקות ששלחת היא בדיקת רמת ויטמין B12 שנמוכה מעט.
כדאי לוודא שהתזונה שלך מכילה מספיק B12.
יש מצבים כמו תרופות מסוימות או חיידק בקיבה ואחרים שיכולים לפגוע בספיגת B12. כדאי להתייעץ ברופא/ת המשפחה.
ניתן להוסיף B12 בכדורי מציצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , ושאלת המשך לגבי הטיפול הכדאי
אורי21/04/2009פניתי לרופא והוא המליץ לקבל 10 זריקות של בי 12 , 2 זריקות בשבוע. ובמקביל לקחת כדור למציצה -טריבמין 1 ליום במשך 30 יום . ואז להגיע לבדיקה נוספת של רמות הבי 12.
אני שאלתי לשם מה יש צורך בזריקו (זכרתי את המלצתך) הוא ענה כדי למלא את מחסני הויטמין.
בבית המרקחת הרוקח אמר שלזריקות ולכדורים יש אותה השפעה ואין עדיפות לאף אחד מין השניים ?
מה דעתך ?
שכחתי לציין שאני כמעט ולא אוכל בשר ,מעט טונה ושניצל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורי
ד''ר אופיר אביזהר22/04/2009בזריקות הזמינות של הויטמין לגוף גדולה יותר והאיזון בדרך כלל מהיר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםאיילת20/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לאיילת
ד''ר אופיר אביזהר21/04/2009איה הבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני20/04/2009
היי
אני בחורה בת 22 עשיתי בדיקות דם ומצאו לי סידן בדם נאמר לי שלא ברמה גבוהה אבל אני צריכה להמשיך לעשות בדיקות מעקב.מה זה אומר?זה יכול להיות מסוכן?ממה זה יכול להיגרם ואיך מונעים את זה?מוצרי חלב קשורים?עדיף להימנע מלאכול אותם?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד''ר אופיר אביזהר21/04/2009אני מניח שנמצא יתר סידן בדם.
ליתר סידן בדם סיבות אפשריות רבות.
הסיבה השכיחה היא פעילות יתר של בלוטת או בלוטות הפארא-תירואיד, וכדאי לבדוק רמת PTH בדם.
מעקב ודיאטה דלת סידן הוא פתרון זמני עד שרואים שזה לא ממצא זמני ועד שיש בירור ואבחנה.
חשוב שתשארי במעקב רפואי, ואם זה לא ממצא חולף יש לערוך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני22/04/2009קודם כל תודה על תשובתך המהירה,
רציתי לשאול שאלות נוספות..
ביצעו לי בדיקה של בלוטת המגן שתי האונות היו תקינות.והודגם מוקד היפואקוגני בקוטר של 3.6 מ"מ באונה הימנית...מזה אומר?יש סיכון?מה הטיפול במקרה והעודף סידן נשאר?
ושאלה נוספת עד שגילו לי את העודף סידן בדם המחזור שלי היה תמיד סדיר בחודש שעבר הוא איחר בכמעט חמישה ימים וגם החודש הוא ממש מאחר יש לזה איזשהו קשר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד''ר אופיר אביזהר23/04/2009בתשובתי הקודמת דיברתי על בלוטות הפארא-תירואיד, בלוטות הסמוכות לבלוטת המגן , שאולי אחראיות ליתר הסידן.
בקשר לבלוטת המגן - מוקד היפואקוגני לרוב זה ציסטה, ובדרך כלל לא בעייתי, אך תשובה ספציפית, מוחלטת , צריך לתת אנדוקרינולוג שרואה את הבדיקה.
אני לא יודע על קשר בין הסידן לנושא המחזור. תשובה לזה צריך לתת או מי שמברר את הסיבה ליתר הסידן או גינקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MPV-Mean Platelet Volume גבוהא20/04/2009
שלום
מה אומר הערך במידה והוא גבוה והשאר תקין האם זה אומר משהו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-א
ד''ר אופיר אביזהר21/04/2009נפח ממוצע של תסית הדם.
אם מספר התסיות תקין ואין בעיה המטולוגית ספציפית לא מייחסים בדרך כלל למדד זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על תוצאות בדיקת הדם.אבי20/04/2009
לאחרונה היה לי כאב גרון וגודש באוזן שגלש לאחר מכן לאוזן השניה (לצד השני) מלווה בחום של כ37.5
עקב כך, קיבלתי טיפול אנטיביוטי (מוקסיפן פורטה).
לאחר שלשה ימים מתחילת הטיפול האנטיביוטי טיפס חום הגוף שלי מעל 39 והגעתי לחדר מיון, שם
נערכו לי ספירת דם, שקיעת דם, צילום חזה וכיוב', אופטלגין ושוחררתי הביתה עם הוראת המשך טיפול.
(במיון היתה רמה גבוהה של כדוריות לבנות- ממוצע, הפנימאי שם קבע כי מדובר בדלקת).
הלכתי לרופא המשפחה לאחר מכן להמשך טיפול.
רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות דם הכוללות גם תפקודי כבד, ולהלן התוצאות:
ESR=87
שאר הביוכימיה כולל תפקודי כבד תקינים (בערכי הנורמה)
בדיקות לנוכחות ויראלית הראו שהכל תקין. CMV וכיוב'.
מיותר לציין שכיום החום שלי תקין, אך הגודש באזן והכאב הקל בצד השמאלי של הגרון נותרו.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד''ר אופיר אביזהר20/04/2009איני יכול לתת חוות דעת רפואיות מרחוק.
ריבוי כדוריות לבנות ושקיעת דם מוחשת אכן אופייני למצב של דלקת. אם כל התלונות מכוונות לאוזן ונשלל באופן סביר מקום אחר סביר להניח זהאוזן אכן מקור הבעיה. טיפול אנטיביוטי נמשך בדרך כלל שבוע-10 ימים ויש להשלימו. אם אין שיפור תוך הזמן הזה יש להמשיך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככל הנראה לא הבהרתי את עצמי
אבי20/04/2009היו שני סטים של בדיקות: סט אחד בית החולים שם נמצאה נוכחות כדוריות לבנות וכיוב'
סט שני : החריגה היחידה היתה עם הESR, והסימפטומים לא נעלמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי
ד''ר אופיר אביזהר21/04/2009ואני כנראה לא הבהרתי את עצמי.
אם המצב שלך השתפר, ואתה מרגיש טוב, וכל הבדיקות (אפילו למעט שקיעת הדם) תקינות - אז אין בעיה.
שקיעת הדם היא בדיקה לא ספציפית, יתכן מאוד שנגרמה על ידי הבעיה בה טופלת, אך יתכן שלא. לא ניתן להמשיך בירור רק על סמך בדיקה זו. אם זה מטריד אותך - חזור על הבדיקה לאחר זמן.
במקביל כדאי ליבור בדיקה כללית של רופא המשפחה על פי גילך וההסטוריה הרפואית שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב בלילהעמרי19/04/2009
שלום!
מזה כחודש ושבוע אני סובל מכאבי גב בלילה, בד"כ כ-6 שעות לאחר שאני הולך לישון. הכאב בגב העליון מעט מימין לעמוד השדרה ומעיר אותי בכל לילה. בחלק מהלילות אני קם מזיע מאד.
בבדיקות דם נמצא LDH 600, CRP 26, שקיעה תקינה, CMV IGM 0.91, שלילי ANA.
בצילום חזה נראתה סרעפת מעט גבוהה אבל הרופא התייחס לצילום כתקין.
אוטופד ביצע צילומי רנטגן לגב. הצילומים היו תקינים. נשלחתי למיפוי עצמות + SPECT שגם הוא ללא ממצאים.
ירדתי במשקל כ-10 ק"ג בכ-10 חודשים ללא כוונה מיוחדת, פשוט שיניתי את מקום העבודה והתחלתי לאכול מסודר.
במשפחתי יש הסטוריה אצל רבים מבני המשפחה של גידולים סרטניים בבלוטת התריס. אצלי בבדיקת TSH הערכים היו תקינים.
בשלב זה הרופאים עדיין לא יודעים מה גורם לתסמינים. אשמח לקבל חוות דעת או כיוון כלשהו שעלי לבקש לבדוק או לשלול בהקדם.
תודה רבה,
עמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמרי
ד''ר אופיר אביזהר20/04/2009אני מבין שאינך חש בטוב ואתה חרד. השקעת הרבה בכתיבת השאלה וצר לי לאכזבך, אך איני יכול לעזור לך מרחוק. אני אפילו לא יודע את גילך. נראה לי שיש מי שמברר. תמיד אתה יכול לפנות לברור אצל רופא נוסף.
אם אתה חושש מסרטן בבלוטת התריס הבדיקה המתאימה היא US .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבדוק את הלבלב, בסי טי
יפה30/04/2009הרזייה חזקה ללא כוונה, מקביל לכאבי גב בלילה יכול בהחלט להעיד על בעיה בלבלב. יש שלב שניתן לנתח, אבל צריך לפעול מהר מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהנטע17/04/2009
שלום ,לפני כ-3 שבועות נולד בני השלישי..מטיפת חלב הודיעו לנו להגיע לבצע בדיקת דם כי בדיקת הסקר לא תקינה..היום התקשרו אלינו כי תוצאת הבדיקה אינה תקינה ועלינו להגיע למרפאת PKU בתל השומר..מה השלכות המחלה על התפתחות הילד ? האם יש לה טיפול? האם לא ניתן היה לגלות זאת בבדיקת גנטיות שנערכות לאמא לפני ההריון ?או בסקירת מערכות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר19/04/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים של CRP וESRנועה17/04/2009
שלום,
אני בת 24 וחשה מזה כחודש ברע- בעיקר עייפות, תשישות וכאבי ראש, בתוספת חום נמוך של 37.5. לפני כמה ימים הייתי בבדיקה אצל הרופא, שאמר שבנוסף לאודם בגרון יש גם אודם באוזניים. לאחר הביקור אצלו התחילו לי כאבי אוזניים חזקים עם הפרשות צהובות ונוזליות מהאוזן. חזרתי היום לרופא והוא נתן לי אנטיביוטיקה לאוזן (הדלקת באוזן התפתחה כנראה במשך השלושה ימים מאז הביקור האחרון). בנוסף ביצעתי היום בדיקות דם בבוקר, כאשר התוצאות היו CRP-2, ESR-48. הרופא ייחס את הממצאים לדלקת אוזניים, אמנם אני חשה ברע כבר כחודש, ורק בימים האחרונים התפתחה הדלקת אוזניים. האם יש סיבה לדאג?. אציין גם שלפני חודש וחצי הייתי שוב חולה עם חום עד 39, כלומר ההרגשה הכללית היא שמשהו בגוף לא בסדר/חלש וכל פעם משהו אחר נחלש (עד לפני השנה הייתי בריאה מאוד, ולא היה לי חום בעשר שנים האחרונות).
תודה רבה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
ד''ר אופיר אביזהר20/04/2009בהחלט סביר ויתכן שדלקת באוזן או בגרון מעלות את שקיעת הדם וה-CRP.
אני חושב שאת צריכה להתרכז בטיפול בדלקות ובברור המצב הכללי. שקיעת הדם וה-CRP הם סימנים כלליים ולא מכוונים. אם תרצי תוכלי לחזור על הבדיקות הללו זמן מה אחרי שתחזרי לאיתנך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בנרתיקענת16/04/2009
בת 37 ללא ילדים. לקראת טיפול הפריה. נזכרתי שבעבר בבדיקות תרבית יצא שיש לי חיידק סטרופטוקוקוס בנרתיק. בזמנו הרופא אמר לי שאין לזה השפעה אבל לפני לידה אצטרך לקבל אנטיבביוטיקה. שאלתי היא האם גם לפני ההפריה אני צריכה לקבל אנטיביוטיקה כדי לקטול את החיידק וזאת מאחר ובהחזרה העובר יעבור דרך הנרתיק. אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר19/04/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר במשפחה, גלולות ובדיקותמילי16/04/2009
לדוקטור שלום רב,
קודם כל אני מקווה שאני פונה לפורום הנכון ושתוכלו לעזור לי ואם לא אז אולי להפנות אותי למקום הנכון
אני בחורה בת 25 בריאה ולוקחת כבר מספר שנים גלולות נגד הריון מסוג בלארה.
במשפחה של אימי וכן לאימי עצמה ישנה בעייה גנטית של קרישות יתר.
אימי נשלחה לבדיקה מיוחדת ונמצאה בעייתית בתחום זה.
בעבר היא ביקשה ממני לגשת לבדיקה זו אך אמרה לי שזו בדיקה שאינה בסל הבריאות ושהיא עולה סכום לא מבוטל של כסף וכן לא בכל מקום אפשר לעשות אותה.
בעקבות המקרים האחרונים של מוות של שתי בחורות עם בעיית קרישיות יתר ושימוש בגלולות, התעיינתי בתחום זה. ראיתי שלפני כשלוש שנים שלח אותי הגניקלוג שלי לבדיקות הדם הבאות:
בדיקה:
COMPLETE BLOOD COUNT
תוצאה: לאבוצע-(*)
הערה: דם קרוש
בדיקה:
PT-INR
תוצאה: PT-INR
נורמה: 1.3- 0.9
בדיקה:
APTT-sec
תוצאה: 27.5
נורמה: 33- 22
בדיקה:
CONTROL PTT
תוצאה: 27.5
נורמה: 38- 26
מקריאה באינטרנט הבנתי שבדיקות אלה קשורות לקרישיות דם ונראה כאילו התוצאות הן תקינות.
שאלותיי הן כאלה:
1. מה אומרת ההערה הראשונה? "דם קרוש"?, האם זה יכול להצביע על בעיה או שזוהי הערה טכנית בלבד?
2. האם הכל נראה תקין ע"פ בדיקות אלה?
3. בדיקות אלו נעשו לפני שלוש שנים. האם יש צורך לחזור על בדיקות אלה שוב? כל כמה שנים?
4. במידה ובדיקות אלה באמת תקינות, האם זה אומר שאני יכולה לקחת גלולות ב"ראש שקט"? אני יודעת שיש עוד בדיקות קרישיות נוספות ושתמיד מומלץ לעשות אותן במידה ויש היסטוריה משפחתית אבל האם באמת עליי לעשותן באם הבדיקות האלה תקינות?
5. במידה ותמליץ לי לעשותן, האם תוכל לומר לי היכן ניתן לעשות אותן, איך קוראים לבדיקות ועוד מידע שאצטרך לגביהן?
תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למילי
ד''ר אופיר אביזהר19/04/2009העובדה שהדם נקרש במבחנה לא אומר דבר.
מאידך הבדיקות שציינת אינן מספיקות. כדאי מספיקות וכדאי לפנות להמטולוג. הבדיקות העיקריות שעושים הן למערכות פרוטאין C ופרוטאין S, פקטור 5 ליידן, MTHFR, ויתכן עוד.
זה לא בסל הבריאות, אך זה לא אמור לעלות יותר מארוחה זוגית במסעדה טובה. וחשוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעת דם - גבוהה (תוצאות הבדיקות)הקיסרית16/04/2009
תוצאות הבדיקות..... מה דעתך?
נשלחתי לבצע איסוף שתן של 24 שעות ?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיסרית
ד''ר אופיר אביזהר16/04/2009הצילום ששלחת קטן ובלתי ניתן לפיענוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)