מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פמוסטון קונטי - תופעות לוואילימור25/11/2021
ד״ר פאר שלום רב
בת 51 וחצי
אני לוקחת פמוסטון קונטי 1 מ״ג/5 מ״ג
במשך 6 שבועות כמעט.
אני מרגישה בתוך סיוט נפשית ופיזית.
דופק מואץ, מועקה קשה לחץ בחזה
מצב רוח קשה וחרדות. יש ימים שאני תשושה ברמה כזאת שקשה לי לתפקד.
האם מדובר בתופעות לוואי או שזה בגלל מחסור בהורמונים?
לא ברור לי מתי זה תופעת לוואי מהפמוסטןן, ומתי מדובר בגורמים אחרים?
האם לשנות את ההורמונים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי מטיפול בפמוסטון
ד``ר איתן פאר27/11/2021להפסיק
ולשנות סוג הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיה בפרימנופאוזהאנה24/11/2021
היי
בת 53 בפרימנופאוזה כמה שנים. בחצי שנה אחרונה דימומים חזקים לא סדירים וארוכים עם קרישי דם. ביצעתי גרידה לפני שבועיים והגיעו תוצאות ביופסיה שאומרות:
Endometrial biopsy;
- Blood clots with few small and superficial fragments of inactive endometrium shows focal
eosinophilic metaplasia.
האם יש סיבה לדאגה? האם טרום סרטני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופאה לכן תקחי את דברי בערבון מוגבל
ליאורה25/11/2021בניגוד לדיספלזיה מטפלזיה אינה נחשבת כשלב קדם סרטני, אבל כדאי שתחכי לתשובה מאחד הרופאים פה בפורום, קטונתי מלהיות רופא. עונה לך מתוך ידע אישי מוגבל ומשהו דומה שחוויתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל דימום הנובע מחוסר אסטרוגן ולגשת לטיפול
ד``ר איתן פאר27/11/2021תקינה
מעידה כל דימום הנובע מחסר אסטרוגן
גשי לקבלת טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום מחוסר אסטרוגן ללא רירית
אנה27/11/2021תודה לך ד"ר פאר.
אם יש חוסר אסטרוגן ואין כמעט רירית ( זה מה שנאמר לי בגרידה), אז מאיפה הדימום החזק הארוך ועם קרישים אם אין רירית?
ומה הטיפול במקרה כזה? אם אקח אסטרוגן, אז הרירית תגדל וחוזר חלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח פרופיל הורמונלי-אינסומניהגלית כהן22/11/2021
הי דוק, להלן פרופיל הורמונלי
Fsh- 32.5
Lh-24
אסטרדיול-173
פרוגסטרון-0.44
האם בשלב פרה או מנפואה?
מזה שבוע נוטלת סימידונה בנוסף לאוורל קונטי שנוטלת מזה שנה על רקע אינסומניה.
האם אפשרי יחד? מה עוד ממליץ על רקע חרדה ונדודי שינה?
תודה, גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי ואינסומניה
ד``ר איתן פאר27/11/2021מעיד על טיפול שאת לוקחת
אין משמעות צלבדיקות הורמונליות תחת טיפול הורמונלי רק לסימטומים
אני לא ממליץ על שילוב סימידונה עם הורמונים
הפרעות שינה פותרים ע'י כדורים תואמים כגון מלוןנין או אמביין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות וכאבי בטן - ת.ל שעוברת?יעל22/11/2021
התחלתי באסטרוגל והיו לי בחילות וכאבי בטן ( 6 -7 פעמים ביום לשרותים)
הפסקתי. וכעת כשחזרתי שוב זה חזר. לא בטוחה אם זה צרוף מקרים או תופעת לוואי.
יתכן שזו תופעת לוואי?
היא עוברת? פשוט להמשיך ולחכות או לנסות להוריד מינון שהגוף יתרגל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי מטיפול ולעבור לטיפול אחר
ד``ר איתן פאר27/11/2021תפסיקי כל טיפול הגורם לתופעות לואי ותעברי לטיפול אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנועאתי21/11/2021
אני שומרת על אןתה התזונה לפני גיל המעבר.. אז מדוע הבטן מאד התנפחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיתים קשור לחוסר אסטרוגן בגיל המעבר
ד``ר איתן פאר27/11/2021לעתים קשור לחסר אסטרוגן בגיל המעבר ולפעמים לעודף שימוש בפרוביוטיקה וסיבות נוספות
בכל מקרה לפנות לרוםא גסטרו לברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה ולמענה, אתם מדלגים על שאלותליאורית19/11/2021
בת 48 פלוס סובלת כבר קרוב לחמישה חודשים מדימומים ארוכים בין שבועיים לשלושה כל חודש. המחזור מגיע בזמן כמו שעון אבל הדימומים מועטים מבעבר אך ארוכים.
דימומים שמתחילים ומסתיימים בהפרשות חומות בעיקר בניגוב
נטלתי חודשיים פרוגילוטון אך ללא הועיל ולכן הרופאה שלי החליפה לי את הטיפול לגלולות קלייר. זה החודש השני שאני נוטלת קלייר ועדיין אין שינוי משמעותי. בשלושה אולטרסאונדים אחרונים שבוצעו הרירית תקינה וסדירה, כנ"ל גם לגבי פאפ
איך מתקדמים מכאן ממש מיואשת? האם להמשיך עם הגלולות להפסיק, להחליף???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים בגיל 48 וקבלת גלולות קלייר
ד``ר איתן פאר27/11/2021גלולות קלייר שקיבלת מעולות לזה רק סבלנות
ואפשר גם התקן מירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מתמשך טיפול הורמונלי חליפימאיה19/11/2021
שלום
בת 39, 3 שבועות אחרי ניתוח מניעתי של הסרת טפולות (נשאית מוטציה בbrca1).
בניתוח הותקן התקן תוך רחמי מסוג קיילינה ויומיים אחרי הניתוח התחלתי גם טיפול במדבקות אוורל 50.
דימום שאינו פוסק, אך לא בעוצמה גבוהה (רוב הזמן תחתונית דקה מספיקה). לעתים קצת יותר ולעתים קצת פחות.
כמה זמן הגיוני לתת לגוף להתאזן (כל עוד ממשיך לדמם)?
האם ניתן להסיק כבר בשלב זה שהטיפול כנראה לא מתאים וצריך לשנות?
אם כן, האם מה שצריך לשנות הוא מינון או אופן נטילת האסטרוגן? (יש להקטין או להגדיל את המינון?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום הטיפול מוצלח ותני לו זמן להשפיע
ד``ר איתן פאר27/11/2021הטיפול מוצלח
תני לו זמן להשפיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! כמה זמן הגיוני להמשיך לדמם? כמה זמן לתת לזה להשפיע ולהתאזן?
מאיה27/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנה בגיל 59בת 5919/11/2021
גיל 59, 4 שנים עם מירנה בגלל מחזורים חזקים, מאוד מרוצה מההתקן, כעת קיבלתי מחזור חלש בצבע חום(לא יודעת אם זה נקרא מחזור) חשבתי שבגיל קרוב ל-60 כבר לא אחווה את המחזור, האם צריך התיחסות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום כזה לאחר חיסון בוסטר קורונה
ד``ר איתן פאר27/11/2021במידה וחד פעמי אז חסר כל חשיבות
ישנם דיווחים מרובים על דימום כזה לאחר חיסון בוסטר קורונה
חסר כל משמעות קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר אשמח לחוות דעתך המקצועית, כבר מיואשתליאורית17/11/2021
בת 48 פלוס סובלת כבר קרוב לחמישה חודשים מדימומים ארוכים בין שבועיים לשלושה כל חודש. המחזור מגיע בזמן כמו שעון אבל הדימומים מועטים מבעבר אך ארוכים.
דימומים שמתחילים ומסתיימים בהפרשות חומות בעיקר בניגוב
נטלתי חודשיים פרוגילוטון אך ללא הועיל ולכן הרופאה שלי החליפה לי את הטיפול לגלולות קלייר. זה החודש השני שאני נוטלת קלייר ועדיין אין שינוי משמעותי. בשלושה אולטרסאונדים אחרונים שבוצעו הרירית תקינה וסדירה, כנ"ל גם לגבי פאפ
איך מתקדמים מכאן ממש מיואשת? האם להמשיך עם הגלולות להפסיק, להחליף???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חוזרת על עצמה
ד``ר איתן פאר27/11/2021כבר עניתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה
ליאורית29/11/2021רוב תודות על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופורוזיס + גלולות + חלב ניגראלה17/11/2021
שלום,
לוקחת אביאנה שנה וחצי. עשיתי בדיקת צפיפות עצם ויש לי אוסטופורוזיס. רציתי לדעת האם שתיית חלב ניגר יכול להחמיר בריחת סידן ? שמעתי שהזרחן בחלב יכול לעשות זאת. בבבקשה שרק הרופא יענה ללא המלצות בפורום על תוספי סידן. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול המומלץ הינו שילוב ויטמין D ו1200 מג' סידן
ד``ר איתן פאר27/11/2021חובה לטפל תלוי בבדיקות
בעיקר שילוב של ויטמין D ו 1200 מג'ר סידן ליום עם הורצומים מהווה הטיפול המומלץ
ופעילות גופנית בונה עצם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לפומסטון מנובופם ותופעותטל17/11/2021
שלום רב, לאחר התייעצות עמך עהרתי מנובופם לפמוסטון קונטי. אני בשבוע הראשון אך חזרו לי תופעות של הזעות בלילה, קשיי שינה, דופק חזק וקצת מועקה בחזה. תופעות אלו היו חזקות מאוד לפני השימוש בהורמונים, השתפרו מאוד עם הנובופם אבל לא עברו לגמרי והופיעו בעיקר בחצי השני ( כדורים לבנים). אני 11 חודשים ממחזור אחרון.
האם זה נורמלי? האם להמשיך? האם קשור לפרורסטרון? בפמוסטון יש יותר? אודה לעצתך, די סובלת :(
בתודה מראש,
🙏
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תןפעות הקשןרןת למעבר מנובופם לפמוסטון
ד``ר איתן פאר27/11/2021תמתיני בסבלנות 3 חודשים עם הפומסטון לגוף להסתגל להורמונים חדשים ואז ניתן לבצע הערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאנג'ליק לפומסטוןשרה16/11/2021
בת 57, כמה שנים עם אנג'ליק . לאחרונה בעיות בשינה חזרו, עם אביאנה חזרו גלי חום, הומלץ על פומסטון. הרופאה רשמה לי מינון 0.5/2.5
עדיין לא מתחילה. אני עם האנג' ליק עד לסיום החפיסה. האם המינון המתאים המקביל לאנג'ליק הןא 1/5 כפי שרשמת לי?
האם יש מחסור בפומסטון כי הוא חדש?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המינון המקביל לאנג'ליק הוא פמוסטון 1/5
ד``ר איתן פאר27/11/2021אין כל חסר
המינון המקביל לאנג'ליק הוא פמוסטון 1/5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באסטרוגל - מינון ושימוש במדידעדי14/11/2021
לא מסתדרת עם המדיד של האסטרוג'ל. תמיד גולש לי הרבה מעבר.
האם חשובה המידה המדויקת ( כלומר שגובה הג'ל לא יעבור את גובה השוליים של המדיד)?
ואם כן האם ישנה שיטה לעשות כך שיצא מדויק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרוג'ל
ד``ר איתן פאר16/11/2021מורחים כל העובי מעבר לשוליים בדיוק כמו ששמים משחת שינים על מברשת שינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמדיד מודד רק את האורך
עדי19/11/2021המדיד מודד רק את האורך? והרוחב זה כל מה שיוצא מהשפורפרת?
(כלומר למרוח עלי את הכל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזון לגיל המעבררהקה14/11/2021
רוצה לדית איזה תוסך מזון יעזור לי לשפר את ההרגשה של יובש בנרתיק .שינה טובה.חשק מיני וכאבי מחזור
אני בת 55 הווסת לא בדיוק סדירה .ב8 חודשים קיבלתי 4 פעמיים שפעם אחת קיבלתי פעמיים בחודש .אני נוטלת מיקרופרין .לדילול דם ולוסרדקס ללחץ דם גבוהה.אשמח שתחזרו אליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון
ד``ר איתן פאר16/11/2021לא עוזרים לתלונות שלך
פתילות של אינטרה רוזה לנרתיק יעזרו
טיפול הורמונלי יעזור
תוספי מזון לא יעזרו היות והם לא הסיבה לתלונותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת mri לשד תחת גלולותאלה14/11/2021
שלום,
לוקחת אביאנה שנה פלוס. האם יש לעשות הפסקה בלקיחת אביאנה על מנת שהבדיקה מצא תקינה וניתנת לפענוח ? אם כן כמה זמן הפסקה צריך לעשות והאם לא בעייתי להפסיק ולחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI שדיים
ד``ר איתן פאר16/11/2021מומלץלהפסיק אביאנה 10 ימים לפני MRI שדיים ומיד לאחר מכן לחדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)