מידע רפואי
פורומים
- גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול
- הריון בסיכון גבוה
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית
- פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- פרחי באך
- ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים
- טיפולים אסתטיים בלייזר
- מחלות עור, מחלות עור ילדים
- תזונה טבעית
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
- זאבת, לופוס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.
- התקן מירנה בגיל 59בת 5919/11/2021
גיל 59, 4 שנים עם מירנה בגלל מחזורים חזקים, מאוד מרוצה מההתקן, כעת קיבלתי מחזור חלש בצבע חום(לא יודעת אם זה נקרא מחזור) חשבתי שבגיל קרוב ל-60 כבר לא אחווה את המחזור, האם צריך התיחסות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום כזה לאחר חיסון בוסטר קורונה
ד``ר איתן פאר27/11/2021במידה וחד פעמי אז חסר כל חשיבות
ישנם דיווחים מרובים על דימום כזה לאחר חיסון בוסטר קורונה
חסר כל משמעות קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה ולמענה, אתם מדלגים על שאלותליאורית19/11/2021
בת 48 פלוס סובלת כבר קרוב לחמישה חודשים מדימומים ארוכים בין שבועיים לשלושה כל חודש. המחזור מגיע בזמן כמו שעון אבל הדימומים מועטים מבעבר אך ארוכים.
דימומים שמתחילים ומסתיימים בהפרשות חומות בעיקר בניגוב
נטלתי חודשיים פרוגילוטון אך ללא הועיל ולכן הרופאה שלי החליפה לי את הטיפול לגלולות קלייר. זה החודש השני שאני נוטלת קלייר ועדיין אין שינוי משמעותי. בשלושה אולטרסאונדים אחרונים שבוצעו הרירית תקינה וסדירה, כנ"ל גם לגבי פאפ
איך מתקדמים מכאן ממש מיואשת? האם להמשיך עם הגלולות להפסיק, להחליף???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים בגיל 48 וקבלת גלולות קלייר
ד``ר איתן פאר27/11/2021גלולות קלייר שקיבלת מעולות לזה רק סבלנות
ואפשר גם התקן מירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנועאתי21/11/2021
אני שומרת על אןתה התזונה לפני גיל המעבר.. אז מדוע הבטן מאד התנפחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיתים קשור לחוסר אסטרוגן בגיל המעבר
ד``ר איתן פאר27/11/2021לעתים קשור לחסר אסטרוגן בגיל המעבר ולפעמים לעודף שימוש בפרוביוטיקה וסיבות נוספות
בכל מקרה לפנות לרוםא גסטרו לברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות וכאבי בטן - ת.ל שעוברת?יעל22/11/2021
התחלתי באסטרוגל והיו לי בחילות וכאבי בטן ( 6 -7 פעמים ביום לשרותים)
הפסקתי. וכעת כשחזרתי שוב זה חזר. לא בטוחה אם זה צרוף מקרים או תופעת לוואי.
יתכן שזו תופעת לוואי?
היא עוברת? פשוט להמשיך ולחכות או לנסות להוריד מינון שהגוף יתרגל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי מטיפול ולעבור לטיפול אחר
ד``ר איתן פאר27/11/2021תפסיקי כל טיפול הגורם לתופעות לואי ותעברי לטיפול אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח פרופיל הורמונלי-אינסומניהגלית כהן22/11/2021
הי דוק, להלן פרופיל הורמונלי
Fsh- 32.5
Lh-24
אסטרדיול-173
פרוגסטרון-0.44
האם בשלב פרה או מנפואה?
מזה שבוע נוטלת סימידונה בנוסף לאוורל קונטי שנוטלת מזה שנה על רקע אינסומניה.
האם אפשרי יחד? מה עוד ממליץ על רקע חרדה ונדודי שינה?
תודה, גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי ואינסומניה
ד``ר איתן פאר27/11/2021מעיד על טיפול שאת לוקחת
אין משמעות צלבדיקות הורמונליות תחת טיפול הורמונלי רק לסימטומים
אני לא ממליץ על שילוב סימידונה עם הורמונים
הפרעות שינה פותרים ע'י כדורים תואמים כגון מלוןנין או אמביין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פמוסטון קונטי - תופעות לוואילימור25/11/2021
ד״ר פאר שלום רב
בת 51 וחצי
אני לוקחת פמוסטון קונטי 1 מ״ג/5 מ״ג
במשך 6 שבועות כמעט.
אני מרגישה בתוך סיוט נפשית ופיזית.
דופק מואץ, מועקה קשה לחץ בחזה
מצב רוח קשה וחרדות. יש ימים שאני תשושה ברמה כזאת שקשה לי לתפקד.
האם מדובר בתופעות לוואי או שזה בגלל מחסור בהורמונים?
לא ברור לי מתי זה תופעת לוואי מהפמוסטןן, ומתי מדובר בגורמים אחרים?
האם לשנות את ההורמונים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי מטיפול בפמוסטון
ד``ר איתן פאר27/11/2021להפסיק
ולשנות סוג הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בלחץ דם עקב לקיחת זריקת דקה פפטילמרינה25/11/2021
היי
לפני כשלושה שבועות עשיתי זריקת דקה פפטיל 11.25 מג ל3 חודשים למנוע דימומי מחזור בלתי נשלטים וכעת יש לי קפיצות בלחץ דם במהלך היום לערכים מאוד גבוהים, דבר שלא היה קיים לפני הזריקה. אני עשיתי קשר ביניהם אך איני יודעת אם זה נכון. לפני זה לחץ דם בנורמה של 130 וכעת גם קופץ ל180 מזה כמה ימים. יש לציין שאני בת 52 בפרימנוםאוזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בלחץ דם ולהימנע מזריקה זו
ד``ר איתן פאר27/11/2021להמנע מזריקה זו
לברר עם הולטר ל 24 שעות דרך רופא משפחה מהות הקפיצה הקשה בלחצי דם ולטפל בנידון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה וואגיפאם ודימומים נמשכיםדורה25/11/2021
שלום רב,
אני בת 52 ללא מחזור, משתמשת מזה כשנתיים וחצי באביאנה ומזה כחצי שנה בוואגיפאם.
מדי פעם היו הכתמות קלות שחלפו.
כעת, מזה כשבועיים קיימים דימומים כבדים יותר גודש משמעותי ומכאיב בחזה.
כרגע דימום שלא פוסק.
לפני כשלושה שבועות בבדיקה שגרתית אצל רופא הנשים נצפתה רירית רחם מעובה.
הרופא אמר לי שבמקרה של דימום ליצור קשר מיידי.
לצערי, לא מצליחה ליצור קשר ושלחתי הודעה באפליקציה שטרם נענתה.
אינני יודעת אם להפסיק את הטיפול התרופתי או להמשיך אותו.
אודה לקבלת עצה/ הנחיה מה עלי לעשות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת טיפול הורמונלי
ד``ר איתן פאר27/11/2021מאד שכיח בחודשים הראשונים לאחר קבלת חיסון בוסטר לקורונה
להפסיק טיפול עד חלוף הדימום
לבצע בדיקת עובי רירית הרחם ולודא שדקה
ואז לחדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להתחיל שימוש בואגיפם?טלי25/11/2021
שלום ד"ר, אני בת 53. משתמשת באוורל קונטי כ-9 חודשים עם שיפור משמעותי בגלי החום ושאר התסמינים הלא נעימים. אני חשה מדי פעם עקצוצים וגרד בנרתיק, למרות שאין עדיין יובש משמעותי וברצוני לשאול האם להתחיל שימוש בואגיפם כעת או להמתין עם הטיפול? האם האוורל קונטי אינו מספיק לטיפול ביובש אם וכאשר מתחיל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואגיפם ולהתחיל עם תחילת גיל המעבר
ד``ר איתן פאר27/11/2021להתחיל מיד עם תחילת גיל המעבר
לכל החיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות לגבי לקיחת הורמונים ברצף. כרגע בת 57אורלי25/11/2021
שלום, אני בת 57 לוקחת כשנה הורמונים
גם אסטרוג׳ל וגם אוטרוגסטן
כמה זמן ברצף אפשר לקחת?
האם זה מעלה סיכוי לילית בסרטן השד למי שיש מבנה צפוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצף טיפול הורמונלי
ד``ר איתן פאר27/11/2021ללא מיגבלות גיל
כל עוד נושמים לוקחים הורמונים
הקשר לסרטן שד נבדק על מאות אלפי מאמרים. ההורמונים שנקשרו לעליה בשכיחות סרטן שד, בעיקר פרוגסטרון הנקרא MPA , כבר לא בשימוש כטיפול בגיל המעבר למעלה מעשרים שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגנוזה גיל המעברשירי26/11/2021
דר' פאר שלום, אני כותבת עבודה בנושא גיל המעבר ומחפשת חומר באשר לפרוגנוזה. אשמח אם תוכל להפנות אותי למקורות קריאה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגנוזה של גיל מעבר?
ד``ר איתן פאר27/11/2021כלל לא מבין הנושא למרות שאני מנחה עבודות דוקטוראט מזה 30 שנים ויותר בתחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרא רוזה ובריאות רירית הנרתיקאני27/11/2021
היי דוקטור
2 שאלות לי
1. ממה מפיקים את ה Dhea בתרופה אינטרא רוזה.
2. השומן המוקשה בתרופה מהו ?
והאם אינו יכול ליצור בעיה באיזון חומציות בנרתיק?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרה רוזה ובריאות הנרתיק
ד``ר איתן פאר27/11/2021DHEA זה הורמון המציוצר בבתי חרושת בדיוק כמו שמייצרים כל הורמנן אחר בתהליכים ביוכימיים מזוקקים וטהורים תח פיקוח FDA
חומציות של הנרתיק נקבעת ע'י חיידקים הנקראים לאקטובציליים המפרישים חומצת חלב. DHEA המתפרק בנרתיק לאסטרוגן ופרוגסטרון מעודד חיידיקים טובים אלו ולכן שומר על סבחבה חומצית תקינה לחלוטין של הנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באסטרוגל - מינון ושימוש במדידעדי14/11/2021
לא מסתדרת עם המדיד של האסטרוג'ל. תמיד גולש לי הרבה מעבר.
האם חשובה המידה המדויקת ( כלומר שגובה הג'ל לא יעבור את גובה השוליים של המדיד)?
ואם כן האם ישנה שיטה לעשות כך שיצא מדויק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרוג'ל
ד``ר איתן פאר16/11/2021מורחים כל העובי מעבר לשוליים בדיוק כמו ששמים משחת שינים על מברשת שינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמדיד מודד רק את האורך
עדי19/11/2021המדיד מודד רק את האורך? והרוחב זה כל מה שיוצא מהשפורפרת?
(כלומר למרוח עלי את הכל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחיתמאנו09/11/2021
שלום
בת 40
עדיין מקבלת מחזור
אבל כמעט כל ימי החודש סובלת מהפרשות ויש להן ריח לא נעים.
האם יש תכשיר או תרופה שתפחית את שניהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות עם ריח
ד``ר איתן פאר16/11/2021תרבית נרתיק - חובה
המידה וללא ממצא אז שטיפות נרתיק עם 2 כפות חומץ 5% בכוס מים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייהאור10/11/2021
שלום רב,
אני בת 45 עם מנאופוזה מוקדמת. בחודש יולי עברתי מהתרופה אוויאנה (אותה נטלתי כשנתיים) לליויאל.
לאחרונה, יש לי תופעות של הפרעות בראייה (עיוותים בראייה)
בדיקות עיניים ובדיקות נוירולוגיות לא העלו דבר. אחד הרופאים שאל אם היה שינוי הורמונלי לאחרונה וזה השינוי היחיד שהיה. האם יש אפשרות ולו קלושה שהשינוי לליויאל קשור לתופעות האלו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ךליביאל- הפרעות בראיה
ד``ר איתן פאר16/11/2021למה בכלל עברת? תחזרי לאביאנה שלא גרם לך לתופעות לואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?