מידע רפואי
פורומים
- קוסמטיקה טבעית
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- אפילפסיה ילדים
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- טנטרה, מיניות
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- פילאטיס
- אנמיה
- אפילפסיה - תמיכה
- אקנה-רוזציאה
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינסומניה? בגיל המעברגלית11/11/2021
מאיפה נפל עלי כל הטוב הזה? אחרי חודשים של השתוללות הורמונלית וטיפול cbt בחרדות, בתוספת אוורל קונטי, בשבועיים האחרונים לוקח לי כשעתיים להירדם נרדמת ב-24 ומתעוררת בשתיים בלילה ואחרי יקיצה כל שעה. ועכשיו מבינה היטב את הברכה ״ברוך שלא עשני אישה״.. מה אפשר לעשות כדי לחזור לשינה מיטבית, נעימה וממלאת? גלית ב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות שינה בגיל המעבר
ד``ר איתן פאר16/11/2021אן שימוש במלטונין 10 מגקר שנמכר ללא צורך במירשם ומזמינים דקך האינטרנט
או אמביין 6.25 שמחייב מירשם
או לשנות סוג של הטיפול ההורמונלי לכדורים במקום מדבקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור עם התכווצויות בגיל המעבר 56חנה12/11/2021
שלום רב.
אני בת 56 לפני כחצי שנה המחזור הפסיק. והיום יש לי כאבים והתכווצויות והתחלת מחזור...אני חוששת, מדוע ולמה אציין שיש לי גם גלי חום.
אימי נפטרה בגיל60 מסרטן השד.
מה לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות במחזור
ד``ר איתן פאר16/11/2021חובה שיהיו לצורך דחיפת הדם מהרחם החוצה
אין כל קשר לסרטן השד של אמא שבגיל 60 איננו על רקע תורשה דנטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת mri לשד תחת גלולותאלה14/11/2021
שלום,
לוקחת אביאנה שנה פלוס. האם יש לעשות הפסקה בלקיחת אביאנה על מנת שהבדיקה מצא תקינה וניתנת לפענוח ? אם כן כמה זמן הפסקה צריך לעשות והאם לא בעייתי להפסיק ולחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI שדיים
ד``ר איתן פאר16/11/2021מומלץלהפסיק אביאנה 10 ימים לפני MRI שדיים ומיד לאחר מכן לחדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזון לגיל המעבררהקה14/11/2021
רוצה לדית איזה תוסך מזון יעזור לי לשפר את ההרגשה של יובש בנרתיק .שינה טובה.חשק מיני וכאבי מחזור
אני בת 55 הווסת לא בדיוק סדירה .ב8 חודשים קיבלתי 4 פעמיים שפעם אחת קיבלתי פעמיים בחודש .אני נוטלת מיקרופרין .לדילול דם ולוסרדקס ללחץ דם גבוהה.אשמח שתחזרו אליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון
ד``ר איתן פאר16/11/2021לא עוזרים לתלונות שלך
פתילות של אינטרה רוזה לנרתיק יעזרו
טיפול הורמונלי יעזור
תוספי מזון לא יעזרו היות והם לא הסיבה לתלונותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועילחנה09/11/2021
שלום,
בת 58, בעצתך משתמשת בוגיפאם שלוש פעמים בשבוע ובאביאנה כל יום.
בחמשת החודשים האחרונים סובלת מפטריה שגורמת לתחושות לא נעימות של יובש וגרד נוראי. השתמשתי כבר מספר פעמים באגיסטן טבליות ומשחה, לצערי הרב לא הועיל. רופאת הנשים שלחה אותי לבדיקת פאפ ואולטרה סאונד. באולטרה סאונד נמצא נוזל בכמות 1.5. בבדיקה חוזרת הנוזל ירד ל 0.8, מעבר לכך הכל תקין.
האם תוכל להמליץ לי על תרופה נגד הפטריה?
לכל עצה נוספת אודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגיסטן לא עוזר
ד``ר איתן פאר16/11/2021לא משוכנע שמדובר בגלל בפטריה
בבקשה תרבית מהנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 33, אל ווסת, נובופםמאי01/11/2021
שלום רב, בת 33, מעולם לא קיבלתי וסת באופן עצמאי אלא עם התערבות הורמונלית, מבדיקות שביצעתי הבעיה היא בבלוטת יותרת המוח שלא מפרישה הורמון מסוים ולכן לא נוצר ביוץ וווסת. (אציין שיש לי ילד שנקלטתי בטיפול יחיד לביוץ בזריקות).
כעת רופא אנדוקרינולוג המליץ לקחת טיפול הורמונלי קבוע מאחר ולווסת תפקיד בבנית עצמות וחשוב מעכשיו. קיבלתי מרופא הנשים מרשם לנובופם כדורים. יש לי מספר שאלות:
א. האם באמת הכרחי לטפל בנובופם? עד היום לא היה לי משהו חריג מלבד אי הופעת ווסת.
ב. כל יום שאני מפספסת כדור למחרת מופיע דימום וזה מאוד מטריד. יש חלופה מתאימה?
ג. האם זה מקרה מוכר? אני מנסה לקרוא ולחפש ולא מוצאת צעירות במקרים דומים או טיפולים מתאימים..
אודה בעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחליף לנובופם הוא פמוסטון 1/10
ד``ר איתן פאר09/11/2021צודק לחלוטין האנדוקרינולוג שהמליץ לך על נובופם
המינון נמוך ולכן לא לשכוח לקחת בזמן
התחליף לנובופם הוא פמוסטון 1/10* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוף טבליות ואי קבלת ווסת והאם תקין
מאי16/11/2021ד"ר פאר תודה רבה על המענה. החודש סיימתי טבליות והתחלתי חדשות, בדרך כלל בסוף הטבליות אני מקבלת ווסת והפעם לא קיבלתי בכלל, עברו שבעה ימים מהחפיסה החדשה (אציין שאין כאבי בטן, אין שום דימום, אין הפרשות מוזרות) האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש טעם להחליף לפומסטון?שרה30/10/2021
בת 57, כבר מספר שנים עם אנג'ליק שעזר לי מאוד נגד גלי חום קשים. בשילוב עם קרם אובסטין שעזר לי מאוד. מידי פעם ניסיתי לעבור לאביאנה אבל גלי החום חזרו וחזרתי לאנג'ליק. הבעיה שיש לי היא בעייה עם השינה ולפעמים תחושת הצמרמורת המוזרה ברגלים בלילה שהיתה לי מתחילת תופעןת גיל המעבר. האם יש טעם לעבור לפמוסטון קונטי? האם יש סוגים שונים של פמוסטון? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פמוסטון במקום אנג'ליק ואפשרי במינון של 1/5
ד``ר איתן פאר09/11/2021בהחלט אפשרי במינון של 1/5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי המינון של פומסטון
שרה15/11/2021הרופאה רשמה לי מינון כזה-
0.5/2.5
האם לכך התכוונת?
ואני רואה שיש מחסור של התכשיר בארץ כי הוא חדש. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה שהיא נתנה לי מינון נמוך
שרה15/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לפמוסטון - אחרי שימוש קצר באביאנהלימור29/10/2021
שלום ד״ר פאר
בת 51
10 ימים משתמשת בפומסטון
הרגשה כללית לא טובה
עייפות קיצונית
מועקה בחזה דופק בלילות הרגשה של חוסר אוויר
האם להפסיק או לתת צ’אנס עוד קצת?
זה סוג ההורמון השלישי שאני מנסה (הייתי עם מדבקות אוורל קונטי וקצת אביאנה)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמשיכי לפחות 10 שבועות ורק אז הערכה מחודשת
ד``ר איתן פאר09/11/2021תמשיכי לפחות 10 שבועות ורק אז הערכה מחודשת
ותלוי באיזה מינון של פמוסטון את משתמשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מנובופם למדבקות ומה עדיףטל31/10/2021
בת 50, מחזור אחרון ב1/21. היו גלי חום חזקים ותופעות נוספות ומזה כחצי שנה עם נובופם. סייע מאוד אך עדיין יש מידי פעם גלי חום קטנים, בעיקר בלילה. בנוסף יש מצבים של דפיקות לב חזקות. שניהם יותר בחצי השני של החודש. רופאת הנשים המליצה לעבור למדבקות- שבועיים אוורל ושבועיים אוורל קונטי או לעבור לאקטיבל למרות שעוד לא עברה ממש שנה של טיפול או מהפסקת המחזור. תוהה מה עדיף .?
בתודה מראש, טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מנובופם ולעבור לאקטיבל
ד``ר איתן פאר09/11/2021לעבור לאקטיבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחציאלונה31/10/2021
שלום אני בטרום גיל מעבר בת 50 וחצי.שנה שהמחזור מגיע מוקדם מהרגיל 6לאחר מכןמהתחיל לאחר ואפילו החודש דילג על מחזור אחד .כרגע במחזור ביום ה11 שברגיל אצלי זה שבעה ימים גג.אנינ נורא מודאגת ופוחדת מרופאים... האם זה טיבעי שמחזור ימשך כך בתקופת המנופאוזה? והאם זה יפסק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ממושך בטרום גיל המעבר
ד``ר איתן פאר09/11/2021אופייני. עקב ביוץ לא תקין
לגשת לרופא לבדוק עובי וסדירות רירית הרחם
לקבל פרוגסטרון מחזורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיעדנה01/11/2021
שלום רב,
אני בת 52. מחזור אחרון היה בחודש יולי השנה. לקחתי חודש וחצי סמידונה נגד גלי חום קשים ונדודי שינה. הייתה הקלה ממש מינורית. לאחרונה הרופא שלי רשם לי מדבקות של אוורל קונטי. הפסקתי עם סמידונה והתחלתי מדבקות ואחרי יומיים נראה לי שהגלי חום החמירו. השאלה שלי אם להמשיך לקחת סמידונה עד שמדבקות תתחילו להשפיע? אם כן אז כמה זמן לקחת? שאלה השניה מתי המדבקות תתחילו להשפיע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורל קונטי ועדיף נובופם שישפיע די מהר
ד``ר איתן פאר09/11/2021מולות ובתנאי שאת שנה מהמחזור האחרון
ואת לא
ולכן עדיף נובופם שישפיע די מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום גיל המעבר - שאלותאישה בגיל 5202/11/2021
בגיל 52 אני בטרום גיל המעבר בלי הופעת וסת חצי שנה בערך.
שמתי לב, שמידי פעם במהלך החודש אני מרגישה כאבים קלים "מיחושים" בשדיים, ולפעמים המיחושים הם גם בצידי השדיים או מעליהם. רציתי לדעת האם מיחושים יכולים "לגלוש" מהשד לאזורים קרובים כמתואר, והאם זה טבעי בשלב טרם גיל המעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השחלות ממשיכות לעבור עד שנה מהמחזור האחרון
ד``ר איתן פאר09/11/2021השחלות ממשיכות לעבוד עד שנה מהמחזור האחרון ולכן התלונות שלך
ניתן לאזן הורמונלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים לפקטור ליידן 5דליה03/11/2021
האם אני יכולה ליטול הורמונים לגיל המעבר על אף המוטציה לקרשיות יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקטור ליידן
ד``ר איתן פאר09/11/2021המידה והומוזיגוטית אז אסור הורמונים
הטרוזיגוטית- אפשר מדבקות בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת שינה וכאבי ראש בגיל המעברמאי04/11/2021
שלום רב,
אני כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי. מיואשת!! הלוואי שמכאן תבוא הישועה. מאז הפסקת המחזור, לפני ארבע שנים, חווה הפרעת שינה שהלכה והתדרדרה לחוסר יכולת להירדם ספונטנית. מלבד חוסר שינה ועייפות (אין גלי חום), נוספו עכשיו כאבי ראש. אם הצלחתי לתפקד בקושי, עכשיו כבר גמורה לגמרי... מה עושים??? ניסיתי 3 חודשים אביאנה, זה לא שינה שום דבר אז הפסקתי. איך מחזירים את השינה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות שינה, כאבי ראשאביאנה במינון נמוך מדי לתלונותיך תנסי מדבקות, או ליביאל, או פמוסטון
ד``ר איתן פאר09/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו!!! בעיה ללא פתרון.הנואשת04/11/2021
היי
גיל 60, ניסיתי אובסטין,ווגיפאם,אינטרוזה
הכל!!! עדיין סובלת מיובש בלתי נסבל.
אקט מיני הוא כמו אונס ברוטלי! עם צריבה, כאבים,ואודם הזויים.
האם יש מישהו שיכול לעזור??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרה רוזה היעיל ביותר ומחייב תחילה שימוש יומי
ד``ר איתן פאר09/11/2021אינטרה רוזה היעיל ביותר
מחייב תחילה שימוש יומי לפחות שלושה חודשים ורק אז הערכה מחודשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?