מידע רפואי
פורומים
- קוסמטיקה טבעית
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- אפילפסיה ילדים
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- טנטרה, מיניות
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- פילאטיס
- אנמיה
- אפילפסיה - תמיכה
- אקנה-רוזציאה
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערב טוב אני מטופלת עם אסטו 15 ולוריוון ואני מרגישה לפעמים מחשבות טורדניות וכל מיני וגם עשיתי זריקה נגד הריון והיא עשתה לי לא טוב ההשפעה שלה רק בחודש 1תרדליילי17/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
- דימום לאחר הפסקת המחזורשירי07/12/2022
שלום רב, בהמשך לתשובתך, דימומים שנתיים לאחר הפסקת המחזור, הרירית דקה, 2 מ"מ, איך איננה סדירה, האולטרסאונד, בדיקות הדם והפאפס תקינים, האם אתה ממליץ על היסטרוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - המדבקות שהפסיקו להשפיעדנה09/12/2022
שלום דוקטור.
עקב גלי חום קשים התחלתי טיפול במדבקות אוורל קונט. הטיפול עזר וגלי חום נפסקו. אחרי שנה של שימוש החלטתי לרדת במינין וחתכתי מדבקה לחצי. שבועיים הכל היה בסדר אך אחרי זה גלי חום חזרו ובגדול. חזרתי שוב למדבקה שלמה. אחרי חודש וחצי עדיין יש לי גלי חום והתעוררויות רבות בלילה. כנראה שהמדבקות הפסיקו להשפיע. מה אלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - החמרה בדכאון/חרדותליליאן15/12/2022
אני בת 47 ולאחר כל לידה סבלתי מחרדות ודיכאון וטופלתי ב-ssri. לאחרונה בגלל חודש בו לא קיבלתי מחזור נשלחתי לפרופיל הורמונלי ונמצא fsh 60. לאחר קבלת מחזור ביצעתי שוב בדיקה ונמצא fsh 6.
א בחודשים האחרונים אני סובלת מהחמרה בדכאון/חרדות עד לרמה שמזכירה את מצבי לאחר הלידות.
פסיכיאטרים לא מתעסקים בהורמונים ואני תוהה האם עלי לשקול נטילת הורמונים כדי לשפר את איכות חיי ואם כן, איזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דימומים עם אוורל קונטידנה21/12/2022
שלום ד״ר,
אני כיום בת 47, ובגיל 43 המחזור החודשי הפסיק לגמרי. לאחר שנה ושלושה חודשים מהוסת האחרונה, התחלתי טיפול עם מדבקות של אוורל קונטי. לאחר 4 חודשים, הפסקתי את השימוש, בשל דימום די תמידי ורגישות נוראית בפטמות. עשיתי הפסקה של 8 חודשים, וחזרתי שוב למדבקות, רק שהפעם חזרתי למדבקה אחת בשבוע (בהנחה שאולי המינון היה גבוה מדי עבורי, וכך הרגישות תרד והדימום יעלם). המשכתי כך במשך שנתיים. הדימום הדי תמידי לא פסק והמשיך לאורך כל התקופה. לפני 5 חודשים חזרתי לשים שתי מדבקות בשבוע, ווהדימום לא מפסיק.
חשוב לציין שעוצמת הדימומים היתה זהה כל השנים, והיא די דומה למחזור רגיל.
לא רציתי לקחת כדורים מהסיבה שהם נספגים ישירות בתוך האיברים הפנימיים, והעדפתי פתרון עם פחות סיכון.
האם מלבד האי נוחות שבדימום התמידי, גרמתי לעצמי נזק רפואי מעצם העובדה שהמשכתי להשתמש במדבקות למרות הדימום?
האם אני חייבת להפסיק עם המדבקות ולעבור לכדורים?
למה בדיוק הכוונה כשאומרים שאם יש דימום אזי המדבקות לא מתאימות (עניין של נוחות או עניין בריאותי)?
אני לרוב עושה ספורט 5 ימים בשבוע, האם זה קשור מבחינת שחרור ההורמונים בצורה לא סדירה, ואולי זו הסיבה לדימום התמידי?
בבדיקות שעשיתי בתחילת הטיפול נראתה ציסטה קטנה בשחלה שנעלמה בזמן ההפסקה של ה-8 חודשים. לפני 5 חודשים, כשעשיתי ממוגרפיה ואולטרה סאונד שד, נמצאו 1-2 גושים קטנים שבגודלם עוד לא מדאיגים, רק נאמר לי להיות במעקב. גם רירית הרחם התעבתה עם הזמן, אבל עדיין בעובי לא בעייתי.
אשמח לשמוע את דעתך.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - נוזל בדוגלס בגיל 61ליה גל22/12/2022
שלום ד"ר. אני בת 61 ורופא נשים בבדיקה היום אמר שיש לי דיי הרבה נוזל בדוגלס. מה משמעות בגילי והאם כדיי לעשות בדיקות נוספות לבירור הסיבה. קראתי עכשיו בגוגל שסיבה יכולה להיות גם לבלב וכבד. למען אמת אני מודאגת ומבולבלת . אודה מאוד לשמוע את דעתך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מירנה בת 8, בגיל 49ליאת23/12/2022
שלום.
אני עם מרינה כבר 8+ שנים. ללא מחזורים.
לאחרונה החלו כאבים בטן דומים לאלו שהיו במחזור. ללא דימום. גם בחילות.
האם להחליף את המירנה? האם אני בסיכון להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אביאנה כן או לאאינה24/12/2022
שלום.אני בת 50 לפני כשנתיים התחילו גל חום קלים לסירוגין,נדודי שינה מחזור הפך ללא סדיר. כעת חצי שנה ללא מחזור. הרופא שלי המליצה לי על אביאנה.חוששת מדימומים ותופעות לוואי נוספים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אקטיבל ודימום חוזרעידית25/12/2022
שלום. בת 55.
אחרי מעל שנה וחצי ללא מחזור.
התחלה עם אביאנה ועכשיו כחצי שנה עם אקטיבל .
מדי פעם דימום קל ברמת הכתמה.
לפני כחודש דימום מסיבי יותר ( מצריך טמפונים -כמו מחזור חזק ) ורגישות בחזה. כ8 ימים. אולטרה סאונד תקין. רירית בעובי 4 מ"מ וזקיקים
והערה לגבי רחם קדמי במרקם שרירני ללא שרירן מוגדר.
עכשיו שוב כבר 3 ימי דימום (ברמת מחזור חזק ) עיפה ועצבנית..
האם חלק מהטיפול באקטיבל? מה ניתן\צריך לעשות?
תודה עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אוויר/נפיחה מהנרתיקסיגל21/05/2022
בת 52, ללא לידות. בשנה האחרונה חווה תופעה של נפיחה נרתיקית כאשר אני רוצה לקום לאחר ישיבה (משרד וכו'). אני מכירה את התופעה של אוויר שנכנס לנרתיק בזמן יחסי מין ותרגילי יוגה, אבל מדוע זה קורה לאחר שאני נעמדת? מאיפה נכנס אוויר לנרתיק שהוא היה צריך לצאת?
הדבר היחיד ששמתי לב, שכאשר הגוף מתכונן ליציאה רקטלית התופעה מתגברת.
האם ניתן לטפל בזה שהרי זה מאד מאד לא נעים לשבת לצד אנשים לעבודה ופתאם כשאני נעמדת נשמעים הקולות האלו. לא יכול להיות שאין איך לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור אם ישנה צניחה ברצפת האגן
סיגל21/05/2022שכחתי לציין שהייתי אצל גניקולוג לברר אם יש צניחה ברצפת האגן והוא אמר שממש מועטה. שאלתי בגלל בעיה קטנה עדיין של בריחת שתן (בזמן צחוק)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי אחרי הוצאת התקןנגה12/04/2022
אני בת 48 ,אתמול הרופאה הוציא לי את ההתקן load350 אחרי 7 שנים ..
מאז הלילה אני עם מגרנה קשה ובחילות קשות . בדרכ סובלת מכאב ראש במחזור וזהו .. האם זה יכול להיות קשור ? תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות אחרי הוצאת התקן
ד``ר איתן פאר07/05/2022אין קשר בין השניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שלא נפסק האם תופעה רגילה לפרו גיל המעבר,?עדי23/04/2022
שלום רב דוקטור אני בת 47 עדין מניקה. קבלתי וסת אחרי חודשיים איחור בשמיני לחודש מחזור רגיל לאחר מכן היה יום אחד של הפסקה ומאז דימום קל מאוד שלא נפסק. מאתמול הדימום חזר להיות דימום של וסת. האם זאת תופעה רגילה של פרו גיל המעבר או מצריך בדיקה אני די מודאגת. יש לציין שמבצעת בדיקת פפ כול שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לוקחת שום אמצעי מניעה
עדי23/04/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה העיקרית הינה היעדר ביוץ תקין
ד``ר איתן פאר07/05/2022הסיבה העיקרית הינה העדר ביוץ תקין גם עקב הגיל וגם עקב ההנקה
בדיקת אולטרה סאונד תגלה מה מצב רירית הרחם שלך ובהתאם תקבלי טיפול הולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה מהירה במשקלאסנת אביב24/04/2022
בהמלצת רופא הנשים התחחתי ליטול את הוגיפאם לפני 3 שבועות ובימים האחרונים עליתי כשני קילו, ללא שום סיבה. האם לקשור את ההורמונים לעליה זו במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואגיפם אחרי 3 שבועות כבר לא נספג למחזור הדם
ד``ר איתן פאר07/05/2022ואגיפם , אחרי 3 שבועות שימוש , כבר לא נספג למחזור הדם אלא פועל מקומית בלבד ולכן התופעות אמורות לעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה עם מדבקות אוורל קונטינועה26/04/2022
שלום רב,
בת 50, התחלתי לפני כ-3 שבועות מדבקות אוורל קונטי. יש שיפור בתסמינים קודמים, רק הבטן שלי ממש נפוחה. בייחוד הבטן העליונה. זה מרגיש לי כאילו אני בחודש שמיני. לא נעים ולא כיף. קצת כאבים בבטן בבוקר כמו לפני וסת. האם זה נורמלי, יעבור? או שעליי לפנות לרופא נשים? אודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה תחת אוורל קונטי
ד``ר איתן פאר07/05/2022תקופת הסתגלות להורמונים, אגירת נוזלים
אמור לעבור תוך כדי שימוש במדבקות
במידה ולא להחליף סוג הטיפול ההורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם 1 מיליגרםלאה27/04/2022
שלום , אני שנה אחרי כריתת רם ושחלות לוקחת אסטרופם 1 מיליגרם, אחרי הכריתה חשק מיני מאוד ירד אפשר לעלות ל 2 מיליגרם ? זה יעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בחשק מיני תחת אסטרופם 1 מג'ר
ד``ר איתן פאר07/05/2022הפתרון הוא פתילות לנרתיק של אינטרה רוזה ( DHEA)
אבל זמנית יש חסר שלהם לחודש הקרוב
כשיחזרו תתחילי להשתמש ויעזור לך מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?