מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערב טוב אני מטופלת עם אסטו 15 ולוריוון ואני מרגישה לפעמים מחשבות טורדניות וכל מיני וגם עשיתי זריקה נגד הריון והיא עשתה לי לא טוב ההשפעה שלה רק בחודש 1תרדליילי17/12/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
- החמרה בדכאון/חרדותליליאן15/12/2022
אני בת 47 ולאחר כל לידה סבלתי מחרדות ודיכאון וטופלתי ב-ssri. לאחרונה בגלל חודש בו לא קיבלתי מחזור נשלחתי לפרופיל הורמונלי ונמצא fsh 60. לאחר קבלת מחזור ביצעתי שוב בדיקה ונמצא fsh 6.
א בחודשים האחרונים אני סובלת מהחמרה בדכאון/חרדות עד לרמה שמזכירה את מצבי לאחר הלידות.
פסיכיאטרים לא מתעסקים בהורמונים ואני תוהה האם עלי לשקול נטילת הורמונים כדי לשפר את איכות חיי ואם כן, איזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - המדבקות שהפסיקו להשפיעדנה09/12/2022
שלום דוקטור.
עקב גלי חום קשים התחלתי טיפול במדבקות אוורל קונט. הטיפול עזר וגלי חום נפסקו. אחרי שנה של שימוש החלטתי לרדת במינין וחתכתי מדבקה לחצי. שבועיים הכל היה בסדר אך אחרי זה גלי חום חזרו ובגדול. חזרתי שוב למדבקה שלמה. אחרי חודש וחצי עדיין יש לי גלי חום והתעוררויות רבות בלילה. כנראה שהמדבקות הפסיקו להשפיע. מה אלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דימום לאחר הפסקת המחזורשירי07/12/2022
שלום רב, בהמשך לתשובתך, דימומים שנתיים לאחר הפסקת המחזור, הרירית דקה, 2 מ"מ, איך איננה סדירה, האולטרסאונד, בדיקות הדם והפאפס תקינים, האם אתה ממליץ על היסטרוסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - זמן השפעה אביאנהחני01/12/2022
שלום ד"ר פאר
מיואשת... לאחר שמדבקות אוורל קוונטי גרמו לכאבי ראש ובחילות, התחלתי לפני כחודש ליטול אביאנה. עדיין לא מרגישה שיפור בשום פרמטר - יובש חריף בנרתיק ובעור, כאבי מפרקים קשים, קצת גלי חום...מתי אמור לחול שיפור? להמשיך אביאנה או שאתה ממליץ על פתרון אחר.
תודה רבה
חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סימידונה פורטה 13 מגרות30/11/2022
כמה זמן עד שמשפיע וארגיש יותר טוב?
התחלתי לקחת לפני שלושה ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דימום בגיל 59 - מבקשת הסברמירי30/11/2022
שלום דר' פאר
אני בת 59, ללא מחזור מזה כארבע-חמש שנים. בשבועות האחרונים הרגשתי כאבים בפטמות והפרשות בהירות. היום הופיע דימום קל.אין כאבים או תופעות אחרות וגם הכאבים בחזה פסקו. מה דעתך ? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הפסקה של הורמון אביאנהאיריס28/11/2022
שלום רב...אני בת 52 והתחלטי לקחת את הורמון אביאנה כל יום...מזה כחדש וחצי. לא מרגישה השפעה ואף בלילה היה לי התקף של ירידת סוכר מה שלא חוויתי בעבר...האם אפשר להפסיק מידי את האביאנה ללא חשש לתופעת לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אוורל קונטי וכאבי בטןגלי25/11/2022
שלום ד"ר,
בת 51, מזה כ-8 חודשים משתמשת במדבקות אוורל קונטי. לפני כיומיים החלו מיחושים בבטן התחתונה שמרגישים כמו שהרגשתי בימים שלפני קבלת המחזור. האם זו יכולה להיות תופעת לוואי של המדבקות? האם זה משהו מדאיג?
תודה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אוויר/נפיחה מהנרתיקסיגל21/05/2022
בת 52, ללא לידות. בשנה האחרונה חווה תופעה של נפיחה נרתיקית כאשר אני רוצה לקום לאחר ישיבה (משרד וכו'). אני מכירה את התופעה של אוויר שנכנס לנרתיק בזמן יחסי מין ותרגילי יוגה, אבל מדוע זה קורה לאחר שאני נעמדת? מאיפה נכנס אוויר לנרתיק שהוא היה צריך לצאת?
הדבר היחיד ששמתי לב, שכאשר הגוף מתכונן ליציאה רקטלית התופעה מתגברת.
האם ניתן לטפל בזה שהרי זה מאד מאד לא נעים לשבת לצד אנשים לעבודה ופתאם כשאני נעמדת נשמעים הקולות האלו. לא יכול להיות שאין איך לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור אם ישנה צניחה ברצפת האגן
סיגל21/05/2022שכחתי לציין שהייתי אצל גניקולוג לברר אם יש צניחה ברצפת האגן והוא אמר שממש מועטה. שאלתי בגלל בעיה קטנה עדיין של בריחת שתן (בזמן צחוק)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הורמונים לאחר 10 שניםענת02/05/2022
שלום. אני נוטלת אוויאנה כבר 10 שנים. אני בת 57. מרגישה טוב. האם להפסיק? סוף גיל המעבר אחרי 10שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הורמונים אחרי 10 שנים
ד``ר איתן פאר07/05/2022אין כל הצדקה רפואית להפסיק הורמונים לכל החיים
עושה רק טוב
תמשיכי
ובריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל קונטי תופעות לוואימירי ענתבי02/05/2022
נוטלת מספר חודשים אוורל קונטי ומאז עולה במשקל
האם התופעה מוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל תחת אוורל קונטי
ד``ר איתן פאר07/05/2022תחליפי להורמונים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי מטיפול בנובופםטיפול בנובופם01/05/2022
שלום
כשבועיים מטופלת בנובופם בהמלצת גניקולוג. בשבועיים אלו עליתי במשקל כ4 ק"ג. מרגישה כבדה מאוד, בצקות, תאבון מטורף וקשיי שינה שתחת טיפול נעלמו. האם אפשר להפסיק באמצע החודש את הנטילה בבד אחד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תןפעות לואי מנובופם
ד``ר איתן פאר07/05/2022מדובר באגירת נוזלים
אמור לחלוף לחלוטין עם הסתגלות הגוף להורונים
מומלץ שתמשיכי בסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים - אביאנהMichal Yehuda30/04/2022
שלום רב,
שני מיכל - בת 50
לפני כשנה וחצי עקב מחזורים לא סדירים ותופעות גיל מעבר, התחלתי נובופם לאחר כחצי שנה, ביקרתי אצל רופא שאמר לי שרירית הרחם מאוד דקה ועדיף שאחליף לא אביאנה, במשך הזמן הזה לא קיבלתי מחזורים ועכשיו הופיע מחזיר, האם להמשיך עם האביאנה? להחליף ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוכרת וידועה וחסרת חשיבות רפואית
ד``ר איתן פאר07/05/2022תופעה מוכרת וידועה חסרת חשיבות רפואית
\לא רצוי להחליף אביאנה
תמשיכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן שאילו סימפטומים של גיל המעברבתיה29/04/2022
כבר כשלוש שנים שאני סובלת מבחילות, סחרחורות וחולשה קשה, בעיקר בבקרים, שמפילה אותי וגורמת ןי לשכב כמה שעות, עד שמצליחה לנתאושש. זנקורה בערך פעם בשבוע. האם זה קשור לגיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלו לא תופעות של גיל המעבר
ד``ר איתן פאר07/05/2022אלו לא תופעות של גיל מעבר
עליך לברר סיבות דרך רופא משפחה או גסטרואנטרולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)