מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטרופם 1 מיליגרםלאה27/04/2022
שלום , אני שנה אחרי כריתת רם ושחלות לוקחת אסטרופם 1 מיליגרם, אחרי הכריתה חשק מיני מאוד ירד אפשר לעלות ל 2 מיליגרם ? זה יעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בחשק מיני תחת אסטרופם 1 מג'ר
ד``ר איתן פאר07/05/2022הפתרון הוא פתילות לנרתיק של אינטרה רוזה ( DHEA)
אבל זמנית יש חסר שלהם לחודש הקרוב
כשיחזרו תתחילי להשתמש ויעזור לך מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות ממושכות שלא עוברותלילך28/04/2022
ד"ר שלום, אני בת 49 נשאית brca1. הוצאת שחלות מניעתית לפני 6 שנים. נוטלת אביאנה + 2 בשבוע ואגיפם והכל עובד נהדר.
הבעייה היא שבמשך כמה חודשים אני סובלת מהפרשות ירוקות שנראות כמו מלט, מרקם קרמי. בנוסף גרד בפות שגובל גם בכאב, עיקצוצים ואי נוחות. עשו לי פאפ יצא תקין, לקחו לי משטח מהרחם יצא תקין, בדקו מחלות מין (אני נשואה ולא פעילה מינית 9 חודשים בגלל המצב ההפרשות) יצא תקין. כל טיפול שקיבלתי היה נדמה לכמה ימים שהפסיק ואז אני רואה על התחתונית שלולית של גם ורדרד וגם בניגוב אני הפרשה אדום בהיר בהיר ואז הכל חוזר, ההפרשות הירוקות חוזרות. בגלל כל ההפרשות אני בקושי משתמשת בוגיפאם. בין לבין אני משתמשת כי אני מרגישה שיש לי יובש ותחושת אי נעימות. בקיצור אני מרגישה לא טוב ולא מטופלת כראוי כי בסופו אחרי כל טיפול זה חוזר.
האם יש קשר לשימוש בואגיפם. כי איך שאני מתחילה שוב להשתמש נדמה לי שמתחיל שוב ההפרשות. אשמח לדעתך ולהכוונתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי של הפלורה הרגילה של הנרתיק
ד``ר איתן פאר07/05/2022קרוב לודאי עקב שינוי של הפלורה הרגילה של הנרתיק
תנסי להשתמש בפרוביוטיקה לנרתיק - ביופימל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן שאילו סימפטומים של גיל המעברבתיה29/04/2022
כבר כשלוש שנים שאני סובלת מבחילות, סחרחורות וחולשה קשה, בעיקר בבקרים, שמפילה אותי וגורמת ןי לשכב כמה שעות, עד שמצליחה לנתאושש. זנקורה בערך פעם בשבוע. האם זה קשור לגיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלו לא תופעות של גיל המעבר
ד``ר איתן פאר07/05/2022אלו לא תופעות של גיל מעבר
עליך לברר סיבות דרך רופא משפחה או גסטרואנטרולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים - אביאנהMichal Yehuda30/04/2022
שלום רב,
שני מיכל - בת 50
לפני כשנה וחצי עקב מחזורים לא סדירים ותופעות גיל מעבר, התחלתי נובופם לאחר כחצי שנה, ביקרתי אצל רופא שאמר לי שרירית הרחם מאוד דקה ועדיף שאחליף לא אביאנה, במשך הזמן הזה לא קיבלתי מחזורים ועכשיו הופיע מחזיר, האם להמשיך עם האביאנה? להחליף ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוכרת וידועה וחסרת חשיבות רפואית
ד``ר איתן פאר07/05/2022תופעה מוכרת וידועה חסרת חשיבות רפואית
\לא רצוי להחליף אביאנה
תמשיכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי מטיפול בנובופםטיפול בנובופם01/05/2022
שלום
כשבועיים מטופלת בנובופם בהמלצת גניקולוג. בשבועיים אלו עליתי במשקל כ4 ק"ג. מרגישה כבדה מאוד, בצקות, תאבון מטורף וקשיי שינה שתחת טיפול נעלמו. האם אפשר להפסיק באמצע החודש את הנטילה בבד אחד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תןפעות לואי מנובופם
ד``ר איתן פאר07/05/2022מדובר באגירת נוזלים
אמור לחלוף לחלוטין עם הסתגלות הגוף להורונים
מומלץ שתמשיכי בסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל קונטי תופעות לוואימירי ענתבי02/05/2022
נוטלת מספר חודשים אוורל קונטי ומאז עולה במשקל
האם התופעה מוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל תחת אוורל קונטי
ד``ר איתן פאר07/05/2022תחליפי להורמונים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הורמונים לאחר 10 שניםענת02/05/2022
שלום. אני נוטלת אוויאנה כבר 10 שנים. אני בת 57. מרגישה טוב. האם להפסיק? סוף גיל המעבר אחרי 10שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הורמונים אחרי 10 שנים
ד``ר איתן פאר07/05/2022אין כל הצדקה רפואית להפסיק הורמונים לכל החיים
עושה רק טוב
תמשיכי
ובריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליLinoy04/04/2022
שלום וברכה לך
אשמח לדעתך מכיוון שהתור שלי רחוק לרופא
לדעתך הפרופיל שצירפתי כאן מראה על סוג של כניסה לגיל המעבר או משהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתאים לטרום גיל מעבר
ד``ר איתן פאר07/05/2022מתאים לטרום גיל מעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר גיל המעברסיגל02/04/2022
הי, בת 62 כבר 10 שנים ללא וסת. בריאה
לפני כ10 ימים לאחר קיום יחסים היה כאב קל וכמה טיפות דם.
מאז יש לי דימום קל מאוד ללא קשר ליחסים. קבעתי תור לבדיקה. אבל בלחץ בינתיים. האם בצדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שנוטלת אקטיבל כבר 10 שנים
סיגל02/04/2022שכחתי לציין שלוקחת אקטיבל כבר 10 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות שחלתית ורירית רחםאלונה07/03/2022
שלום וברכה, בת 44, 4 חידות תקינות. קוניזציה בעברי ובמעקב פעם בשנה עקב cin 3. לפני חודש התגלו באולטראסאנד 2 ציסטות פשוטות בשחלה שמאל אבל עובי רירית היה 17 מ"מ עם חללים ציסטיים בתוכה לפני ווסת. שבוע לאחר ווסת נבדקתי שוב והציסטות הפשוטות עדיין שם אך עובי הרירית ירד ל 10 מ"מ ללא חללים ציסטיים בתוכה. הרופאה שלי אמרה שעובי כזה אחרי מחזור אינו תקין ולא פירטה. אני מנסה להבין מה יכולות להיות הסיבות לרירית כזו האם בהכרח ייתכן וזה סרטן הרחם?? יש לציין כי אין לי דימומים בין ווסתות או כאבים למעט מקרה לפי שבוע סביב הביוץ היו כאבים בצד שמאל והפרשה דמית קלה שנעלמה אחרי יומיים. אשמח לתשובתך, אני מאד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה היא שיומיים מתום הווסת עשיתי בדיקת אולטראסאונד
אלונה07/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר אשמח לחוות דעתך המקצועית, כבר מיואשתליאורית17/11/2021
בת 48 פלוס סובלת כבר קרוב לחמישה חודשים מדימומים ארוכים בין שבועיים לשלושה כל חודש. המחזור מגיע בזמן כמו שעון אבל הדימומים מועטים מבעבר אך ארוכים.
דימומים שמתחילים ומסתיימים בהפרשות חומות בעיקר בניגוב
נטלתי חודשיים פרוגילוטון אך ללא הועיל ולכן הרופאה שלי החליפה לי את הטיפול לגלולות קלייר. זה החודש השני שאני נוטלת קלייר ועדיין אין שינוי משמעותי. בשלושה אולטרסאונדים אחרונים שבוצעו הרירית תקינה וסדירה, כנ"ל גם לגבי פאפ
איך מתקדמים מכאן ממש מיואשת? האם להמשיך עם הגלולות להפסיק, להחליף???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חוזרת על עצמה
ד``ר איתן פאר27/11/2021כבר עניתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה
ליאורית29/11/2021רוב תודות על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיה בפרימנופאוזהאנה24/11/2021
היי
בת 53 בפרימנופאוזה כמה שנים. בחצי שנה אחרונה דימומים חזקים לא סדירים וארוכים עם קרישי דם. ביצעתי גרידה לפני שבועיים והגיעו תוצאות ביופסיה שאומרות:
Endometrial biopsy;
- Blood clots with few small and superficial fragments of inactive endometrium shows focal
eosinophilic metaplasia.
האם יש סיבה לדאגה? האם טרום סרטני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופאה לכן תקחי את דברי בערבון מוגבל
ליאורה25/11/2021בניגוד לדיספלזיה מטפלזיה אינה נחשבת כשלב קדם סרטני, אבל כדאי שתחכי לתשובה מאחד הרופאים פה בפורום, קטונתי מלהיות רופא. עונה לך מתוך ידע אישי מוגבל ומשהו דומה שחוויתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל דימום הנובע מחוסר אסטרוגן ולגשת לטיפול
ד``ר איתן פאר27/11/2021תקינה
מעידה כל דימום הנובע מחסר אסטרוגן
גשי לקבלת טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום מחוסר אסטרוגן ללא רירית
אנה27/11/2021תודה לך ד"ר פאר.
אם יש חוסר אסטרוגן ואין כמעט רירית ( זה מה שנאמר לי בגרידה), אז מאיפה הדימום החזק הארוך ועם קרישים אם אין רירית?
ומה הטיפול במקרה כזה? אם אקח אסטרוגן, אז הרירית תגדל וחוזר חלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מתמשך טיפול הורמונלי חליפימאיה19/11/2021
שלום
בת 39, 3 שבועות אחרי ניתוח מניעתי של הסרת טפולות (נשאית מוטציה בbrca1).
בניתוח הותקן התקן תוך רחמי מסוג קיילינה ויומיים אחרי הניתוח התחלתי גם טיפול במדבקות אוורל 50.
דימום שאינו פוסק, אך לא בעוצמה גבוהה (רוב הזמן תחתונית דקה מספיקה). לעתים קצת יותר ולעתים קצת פחות.
כמה זמן הגיוני לתת לגוף להתאזן (כל עוד ממשיך לדמם)?
האם ניתן להסיק כבר בשלב זה שהטיפול כנראה לא מתאים וצריך לשנות?
אם כן, האם מה שצריך לשנות הוא מינון או אופן נטילת האסטרוגן? (יש להקטין או להגדיל את המינון?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום הטיפול מוצלח ותני לו זמן להשפיע
ד``ר איתן פאר27/11/2021הטיפול מוצלח
תני לו זמן להשפיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! כמה זמן הגיוני להמשיך לדמם? כמה זמן לתת לזה להשפיע ולהתאזן?
מאיה27/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאנג'ליק לפומסטוןשרה16/11/2021
בת 57, כמה שנים עם אנג'ליק . לאחרונה בעיות בשינה חזרו, עם אביאנה חזרו גלי חום, הומלץ על פומסטון. הרופאה רשמה לי מינון 0.5/2.5
עדיין לא מתחילה. אני עם האנג' ליק עד לסיום החפיסה. האם המינון המתאים המקביל לאנג'ליק הןא 1/5 כפי שרשמת לי?
האם יש מחסור בפומסטון כי הוא חדש?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המינון המקביל לאנג'ליק הוא פמוסטון 1/5
ד``ר איתן פאר27/11/2021אין כל חסר
המינון המקביל לאנג'ליק הוא פמוסטון 1/5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לפומסטון מנובופם ותופעותטל17/11/2021
שלום רב, לאחר התייעצות עמך עהרתי מנובופם לפמוסטון קונטי. אני בשבוע הראשון אך חזרו לי תופעות של הזעות בלילה, קשיי שינה, דופק חזק וקצת מועקה בחזה. תופעות אלו היו חזקות מאוד לפני השימוש בהורמונים, השתפרו מאוד עם הנובופם אבל לא עברו לגמרי והופיעו בעיקר בחצי השני ( כדורים לבנים). אני 11 חודשים ממחזור אחרון.
האם זה נורמלי? האם להמשיך? האם קשור לפרורסטרון? בפמוסטון יש יותר? אודה לעצתך, די סובלת :(
בתודה מראש,
🙏
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תןפעות הקשןרןת למעבר מנובופם לפמוסטון
ד``ר איתן פאר27/11/2021תמתיני בסבלנות 3 חודשים עם הפומסטון לגוף להסתגל להורמונים חדשים ואז ניתן לבצע הערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?