מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אביאנה למניעת גלי חום והפסקת המחזוריוכי03/10/2021
בת 54 עקב גלי חום מטרידים והפסקת המחזור לפני חודשיים הומלץ לי ע"י רופא נשים לקחת אביאנה אני סוכרתית מזריקה פעם בשבוע אוזמפיק קראתי את העלון רק מלקרוא נלחצתי מהתופעות לוואי אשמח לתובנות ועזרה האם זה באמת יעיל ויעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקחי נובופם לשנה ואז לעבור לאביאנה
ד``ר איתן פאר07/10/2021תכשיר מעולה שלט מפריע כלל לזריקות אוזמפיק
אבל רק חודשיים מהפסקת המחזור את לא בגיל המעבר אלא בטרום גיל המעבר
גיל מעבר = שנה מהמחוזר האחרון
ולכן תקחי נובופם לשנה ואז לעבור לאביאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בעת שימוש באגיסטן יש להפסיק שימוש בואגיפםאנונימית05/10/2021
שלום. האם בעת שימוש בנרות אגיסטן עלי להפסיק השימוש בואגיפם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגיסטן עם ואגיפם לא לשלב ביחד
ד``ר איתן פאר07/10/2021לא לשלב ביחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקופת חולים כללית משווקים אוורל 50 תוצרת אירלנד מחודש מאי האם הוא מכיל רק אסטרדיול בלבד כמו שהבנתי כתוב3.2 בלי פרוגסטרון עד כמה שידוע לי שזה אסור לקחת בצורה זו אני מאוד מבקשת את תשובתכם בהקדם. אודה לכםיצחקי אירית05/10/2021
רק אסטרדיול בלבד או בשילוב פרוגסטרון ביחד . עד כמה שידוע לי שאסור לקחת רק אסטרוגן אבקש את תשובתכם בהקדם האפשרי . אודה לכם מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטראדיל או בשילוב עם פרוגסטרון
ד``ר איתן פאר07/10/2021כל אישה עם רחם חייבת גם בפרוגסטרון למנוע שינויים סרטניים אפשריים ךתחת טיפול אסטרוגני בלד
יש מדבקות, אוורל קונטי, המכילים אסטראדיול עם פרוגסטרון
או שילוב שדל אוורל המכיל רק אסטרוגן עם התקן מירנה- הורמונלי- המפריש פרוגסטרון לחלל הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 52 ונטילת אביאנה בפרימנופאוזהיערה02/10/2021
בת 52, נוטלת אביאנה חמישה חודשים לטיפול בגלי חום. זה עזר נגד גלי החום אך גרם להופעה של המחזור אחרי מספר חודשי הפסקה. קראתי כאן בפורום שלא נכון ליטול אביאנה עד שיש הפסקה מוחלטת של המחזור, אך אני חוששת להפסיק, שלא יחזרו שוב גלי החום. לא מפריע לי להמשיך לקבל מחזור. אם אין סיכון בריאותי להמשיך עם האביאנה אני מעדיפה לא להחליף. האם זה בסדר שאמשיך עם האביאנה או שקיים סיכון כלשהו ליטול אביאנה כשעדיין לא פסקו המחזורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפרימנואוזה דרך נובופם ולא אביאנה
ד``ר איתן פאר03/10/2021הטיפול המומלץ הוא נובופם ולא אביאנה
יהיה דימום קל כל חודש
ךמשך חצי שנה ואז לחזור לאביאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קיים סיכון בלקיחת אביאנה
יערה04/10/2021תודה, ד"ר פאר. ראיתי את ההמלצה לנובופם גם בפוסטים אחרים בפורום, אך אשמח אם בכל זאת תוכל לענות לשאלתי. מדוע לא ניתן להמשיך עם האביאנה למרות המחזורים? זה מינון נמוך, עוזר לבעיית גלי החום, למה להחליף? האם קיים סיכון בלקיחת אביאנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר ומחזור כואב וקבלת הורמוניםחן02/10/2021
בת 49 מקבלת מחזור
פרופיל הורמונלי fsh 7
Lh8
אסטרודיול 207
לפי בדיקת דם ביום השלישי של המחזור
כיוון שאני סובלת מתסמניני המחזור פניתי לרופא נשים
לקבל טיפול מניעה ולא לקבל מחזור...נאמר לי שלא נותנים הורמונים בגיל הזה.
יש פתרון אחר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישנן גלולות המתאימות לגילך שיפתרו את בעיותייך
ד``ר איתן פאר03/10/2021לא מסכים כלל עם הרופא שלך
ישנם גלולות המתאימות לגיל שלך ולפרופיל ההורמונלי שלך שיפתרו לך את הבעיות
גלולות קלייר או גלולות זואלי
וזאת במידה ואת לא מעשנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר ומחזור כואב וכיצד לטפל
חן03/10/2021תודה על התשובה
האם אתה מכיר רופא באיזור חולון והסביבה שכן נותנים טיפול זה? קופח מכבי
האם ניתן לדעת לפי הפרופיל ההורמונלי מתי המחזיר יפסק?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום מרובים ובלתי נסבליםדנה02/10/2021
שלום רב דוקטור,
אני בת 52 עם מחזור לא סדיר. פעם האחרונה היה לפני חודשיים. לפני כחודש התחילו גלי חום בלתי נסבלים גם ביום וגם בלילה. יכולות להגיע ל 3-4 פעמים בשעה. סמידינה במשך שלושה שבועות לא עוזרת, טיפול הורמונלי מפחדת לחקת בגלל שד פיברואדנומי עם גושים ושתי סבתאות שנפטרו מסרטן, אחת סרטן שד השניה סרטן רחם. מיואשת לא יודעת מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום גורמים לנזק בלתי הפיך במוח
ד``ר איתן פאר03/10/2021גלי חום גורמים לנזק בלתי הפיך למוח. הרס של תאים במוח וטריגר גדול לפתח אלצהיימר
שד פירוטי אינו מהווה התוית נגד לטיפול הורמונלי. פשוט צריך להתאים סוג של טיפול הורמונלי שלא ישפיע על השד
אותו כנ'ל לגבי סיפור משפחתי של סבתא עם סרטן שד
תתחילי לקבל טיפול מותאם לך ויפה שעה אחת קודם!!
סימידונה פשוט לא עוזר לכלום
חסר תועלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליויאל והאם הכדור מתאים לכל הבעיות
דנה03/10/2021תודה רבה על התשובתך המהירה
הרופא החליף לי סמידונה לליויאל 2.5 מ"ג. האם הכדור מתאים לכל הבעיות שלי שציינתי קודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואביב הורמונים גיל המעברשרון26/09/2021
האם החזירו את דואביב לארץ? זה HRT היחיד שעזר לי. איפה אפשר להשיג אותו במרכז? או מתי מחזירים את דואביב לבתי מרקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בדואביב ולא יחזור לפחות עוד שנתיים
ד``ר איתן פאר30/09/2021לא יחזור לפחות עוד שנתיים היות וחברת פייזר הפסיקה ליצר ולשווק אותו ועסוקים רק בחיסוני קורונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף לדואביב שמכיל את אותם הרכיבים
שרון03/10/2021יש משהו דומה לדואביב מחברה אחרת? עם אותו רכיבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש בשדיים טרום גיל מעבירפנינה01/10/2021
שלום רב
מה אתה מציע לגודש משמעותי בשדיים דו צדדי בטרום גיל מעבר? האם פמסטון 1/10 יעזור במניעת הגודש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש בשדיים תנסי פמוסטון 1/10
ד``ר איתן פאר03/10/2021אופייני מלטרום גיל המעבר
תנבי פמוסטון 1/10 יכול לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואביב והתחלת הטיפול בהעליזה גרמן01/10/2021
שלום ד"ר פאר
האם ידוע מתי התרופה תגיע לארץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר דואביב ולא יחזור בשנתיים הקרובות
ד``ר איתן פאר03/10/2021לא יחזור בשנתיים הקרובות לפי הודעת חברת פייזר שעברה ליצר חיסוני קורונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר ממדבקות לאביאנה והמצב לא משתפרלימור01/10/2021
שלום ד״ר פאר
אני כבר מיואשת
אחרי חצי שנה של שימוש במדבקות אוורל קונטי התחלתי להרגיש דופק מהיר. עברתי לשימוש באביאנה.
אני משתמשת באביאנה חודש ימים והמצב לא משתפר
אני מתעוררת בלילות עם תחושה של לחץ בחזה, כאב ראש דופק מהיר מצבי רוח ועוד. זה משפיע על כל התפקוד שלי ביום. ההרגשה הכללית - לא טובה.
מציינת שעשיתי אקו לב והולטר - הבדיקות תקינות.
מה אתה מציע לי?
תודה על הקדשת הזמן שלך לפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי ממדבקות ואביאנה
ד``ר איתן פאר03/10/2021כאשר יש תופעות לואי שלא חולפות תוך 4-6 שבועות מתחילת טיפול יש להחליף לסוג אחר של טיפול
טופציות-
ליביאל
אנג'ליק
פמוסטון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרא רוזה טיפול הורמונלי חלופייעל01/10/2021
שלום דר פאר,
ביקשתי מרופאת הנשים שלי מרשם לאינטרא רוזה והיא סרבה. מאחר ולטענתה קיימים בתכשיר סטרואידים ולאין מחקרים על שימוש לטווח הארוך. אני בת 63 פלוס. המחזור החודשי נסתיים בגיל 59 וחצי. סובלת מיובש וכאבים בנרתיק תחושת צריבה בטן נפוחה. שללתי קיום פטריה למרות שמתן פתילות אגיסטן מרגיע זמנית. מה עליי לעשות לדעתך? עד היום חששתי לקחת טיפול תחליפי מאחר ולאמי היה סרטן בשד. אודה על תשובה מהירה. יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מקומי לנרתיק לא נספג למחזור הדם
ד``ר איתן פאר03/10/2021לא מסכים עם הרופאה שלך
טיפול מקומי לנרתיק לא נספג למחזור הדם ולכן את יכולה להשתמש באינטרה רוזה ללא חשש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי בגיל 49טל02/10/2021
בת 49 ,
כריתת רחם(עקב אנדו+ אדנומיזיס) בגיל 43 שחלות יש .
לפני כ4 חודשים גלי חום לסירוגין , תשישות עייפות , יקיצות וקושי שינה ,
גרד בבטן ושאר איזורים בגוף ,
תחושה של עייפת וחוסר אנרגיה תמידית .... כולל השמנה מתסכלת ללא שליטה באיזור הבטן .
לציין פילאטיס מכשירים פעמיים בשבוע .
להלן פרופיל הורמונלי
Lh - 15.2
Fsh- 34.1
Estradiol- 385
PROGESTERONE- 0.9
Tsh - 1.44
אודה לחוות דעתך המקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי התסמינים שלך תתחילי טיפול בנובופם
ד``ר איתן פאר03/10/2021את הטרום גיל המעבר
אבל לפי התסמינים שלך תתחילי טיפול בנובופם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש הבדל בין האסטרוגן שבאסטרופם לזה שבפרוגילוטון?גל27/09/2021
הבנתי שיש בהם סוגים שונים של אסטרדיול. מה ההבדל בינהם?
(ברור לי שבחפיסת הפרוגילוטן יש גם סדרת כדורים משולבים עם פרוגסטרון, השאלה מתייחסת רק לאסטרוגן )
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האסטרוגן הנמצא בשימוש הכי הרבה
ד``ר איתן פאר30/09/2021האסטרוגן הנמצא בשימוש הכי הרבה , כולל בפרוגילוטון הוא 17 בטא אסטראדיול והוא המומלץ לגיל המעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה האסטרוגן הכי עדין ומומלץ
עדי02/10/2021אז האסטרופם פחות מומלץ?
מה האסטרוגן הכי עדין ומומלץ לגיל המעבר? ( אם צריך רק אסטרוגן)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אביאנה ודימומים לפרקיםאלה30/09/2021
שלום,
בת 52 עם אוסטואופניה על גבול אוסטופוארוזיס.
לוקחת אביאנה שנה וארבעה חודשים. מדי פעם אפיזודות של דמומים/מחזור. התחלתי לנהל רישום ושמתי לב שלפני 3 חודשים היו דמומים ועכשיו כעת שוב.כתבת לי לא מזמן להפסיק לקחת את הגלולות בזמן הדימום וזה מה שעשיתי.במידה ומופיעים דמומים אחת לשלושה ארבעה חודשים זה תקין להמשיך לקחת אביאנה ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה אינה מתאימה לך ועליך להחליף סוג טיפול
ד``ר איתן פאר30/09/2021בתחילת השימוש באביאנה יכולים להופיע דימומים
אבל לא בהמשך
ולכן אביאנה לא מתאימה לך ועליך להחליף סוג הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת אביאנה ודימומים לפרקים
אלה01/10/2021מה היית ממליץ במקרה שלי לאור רקע של אוסטואופניה על גבול אוסטופואורוזיס במקום אביאנה ? אני הייתי מרוצה מאביאנה לאור העובדה שמדובר במינון הורמונלי נמוך ביותר ובכזה רוצה להמשיך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטין לעומת םרוגסטרוןעינת24/09/2021
בת 53, מחזור סדיר פחות או יותר. סובלת בעיקר מחרדות לקראת לילה וחוסר שינה, כאבי מפרקים ושרירים במיוחד לפני מחזור. לאחר 3 חודשים עם נובפאם ללא שיפור הרופא המליץ לעבור למדבקות אוורול (שבועיים) ואוורול קונטי (שבועיים). אני מבינה שגם בנובופם וגם באוורול קונטי יש פרוגסטין? קראתי שעדיף פרוגסטרון כמו למשל אוטרוגסטן על פני פרוגסטין שיכול לעודד ערנות. האם כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטין לעומת פרוגסטרון ויעילים באותה המידה
ד``ר איתן פאר30/09/2021שניהם יעילים באותה מידה
הטיפול שהציע לך הרופא שלך מקובל
וגם את צודקת שאפשר לקחת מדבקות אוורל כל הזמן ברצף ושבועיים בחודש להוסיף כדור אוטרוגסטון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה לשאלה
עינת01/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?