מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורמונים שמותר למעשנים לקחתרותי דהן20/08/2023
שלום, אני בת 55 מעשנת שנים האם יש הורמונים שמתאימים לבעיית גלי החום ושמותר למעשנת לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תוצאות בדיקות הורמונליות גיל 47ליאור17/08/2023
בת 47 בדיקות הורמונליות לאחר 44 ימים ללא קבלת מחזור
האם מדובר בגיל המעבר ?
Estradiol- <70
Tsh-
1.509
LH- IU/L 65.4
Fsh- IU/L
118.40
האם אקבל מחזור בקרוב ? טיפה סימפטומטית לגיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טיפול הורמונלי לאחר כריתת שחלות מניעתיתליאת15/08/2023
שלום ד"ר.
אני בת 40 ,נשאית
brca 2,ועברתי כריתת שחלות מניעתית לפני 4 חודשים,הרופא נתן לי מרשם לאביאנה,במשך 3 חודשים אין לי הקלה בגלי נחום.
לאחר שפניתי אליו הוא אמר שאנסה אקטיבל.
אני קוראת ומבינה שההורמונים ממש ידועים כמעלים סיכון לסרטן שד.ואני ממש מרגישה במילכוד,אינני יודעת מה לעשות.
הרי כנשאית גם כך אני בסיכון גבוה יותר לסרטן שד,ומצד שני ההינותי שאי לקיחת הורמונים חליפיים זה סיכון בפני עצמו
אודה מאוד לעצתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הוצאת מירנה בגיל 51יהלי15/08/2023
שלום רב, אני בת 51.5, בריאה בדר"כ.
לאחר 5 שנים הוציאו לי את ההתקן מסוג "מירנה" . יש לציין שבזמן שההתקן היה בגופי לא היה לי כלל מחזור, כך לאורך 10 שנים.
האם לאחר הוצאת ההתקן יכולים להיות לי דימומים וסימפטומים שלא היו לי קודם, כגון גלי חום ומצבי רוח? האם עלי לעשות בדיקה של פרופיל הורמונלי כדי לדעת אם אני עדיין פורייה? הרופא שלי אמר שאין טעם לעשות בדיקה כזו כי הפרופיל ההורמונלי לא קבוע, יכול לעלות ולרדת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - היי . התחלתי טיפול בפומסטון קונטי היה בסדר קצת הראש. אבל לא עזר לגלי חום עדיין מזיעה . לקחתי 4שבועות. והרופאה החלעפה לי לאביאנה פלוס רבע כדור לוסטרל. כי אני בחרדות בעלי נפטר. וברגע שיטם למחרת לקחתי אביאנה עם רבע כדור לוסטרל. הבטן כואבת מאד תחושת נפיחות אין אויר. ורק מסוממת זומבי רוצה להיזרק לישון ולר יכולה לתפקד . דופק מואץ מוחלש לא ברור. עומדת ורוצה ליפול. האם זה מהאביאנה . קשה לי להאמין שזה מרבע כדור לוסטרל. רק יומיים. ומתה. ולוקחת בצהריים באזור 12. האם לחזור להורמון הקודם עם הלוסטרל ולבדוק. וגל15/08/2023
פמוסטון קונטי ואביאנה
בבקשה תשובה מהירה. מאד סובלת. גם בעלי נפטר לפני 4 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שימוש באביאנה- האם להפסיק?סיגל14/08/2023
שלום, אני בת 57 נוטלת אביאנה 10 שנים, האם יש צורך להפסיק? עושה בקפידה בדיקות של ממוגרפיה, אין סרטן שד במשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דימום בעת נטילת הורמוניםחנה אלון13/08/2023
בת 59 מעל לשנה ללא מחזור(היה לי מחזור עד גיל מאוחר יחסית לרגיל) הלכתי לייעוץ אצל גניקולוגית בגלל תופעות מינוריות של גיל המעבר ,המליצה על לקיחת הורמונים בטבליות ובג'ל חיצוני למריחה מזה 18 יום לוקחת הורמונים ואתמול התחיל לי דימום כמו במחזור יש לציין שלא היו תסמינים לפני ומלבד הדימום אין לי שום תופעות לוואי נוספות ,הרופאה בחול לכן מתייעצת, פניתי למרפאת הישוב שלי שאמרה שהדימום שכיח בנטילת הורמונים ,אז עכשיו אני ממתינה לחזרת הרופאה הגניקולוגית ואיני יודעת אם לדאוג או להירגע ,אמרו לי לא להפסיק את נטילת ההורמון -שנקרא אוטרוגסטן 100 מג צרפתי תמונה .אינני יודעת כמה זמן אמור ליהיות דימום ומדוע הופיע רק קצת אחרי שהתחלתי ליטול אותו? אשמח לתשובה במייל תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם יש קשר בין לקיחת סימידונה ורמות גבוהות של הורמון פרולקטיןקרן03/07/2023
גיל 48 עד לממש לאחרונה , מחזור כמעט סדיר לגמרי. נוטלת סימידונה 6.5 כחודשיים (לא כל יום) . בדיקת דם הורמונלית בסיום המחזור מראה רמות גבוהות של פרולקטין 851. האם יש קשר בין הדברים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימידונה
קרן03/07/2023לוקחת סימידונה בעקבות חוסר רוגע ובעיות שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימינודה פורטה - להפחתת גלי החוםהגר עמיר30/01/2023
נוטלת סימינודה פורטה כבר כמעט שנה, בהתחלה הפחית מאד את עוצמת גלי החום, לאחרונה הגלים חזרו להיות חזקים, חזרתי להתעורר בלילה מהגלים וכל זה תוך נטילת הכדור. האם ייתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה רואים את התשובות?
ענת סער31/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר בגיל 45רחל30/12/2022
שלום דוקטור, בערך מגיל 42 התחיל לי טרום גיל המעבר עם אי סדירות של הווסת, הווסת האחרונה היתה לפני כשנה, בחודשים האחרונים התחלתי להרגיש שאני בדיכאון והתחלתי טיפול בציפרלקס, אז לא קישרתי בין הכניסה לגיל המעבר והדיכאון. לאחרונה התחילו גלי חום לא סדירים ובשבועיים האחרונים הפכו לצפופים מאוד ועוצמתיים מאוד ושיבשו לי את היכולת לישון, נסייתי בהתחלה טיפול בסימידונה שלא עזר ובשבת האחרונה התחלתי טיפול במדבקות אוורל קונטי ויש שיפור בגלי המום אבל אני סובלת מכאבי ראש קשים, הבנצי שרוב התופעות אמורות לחלוף תוך חודש ואם לא צריך לעדכן את רופא הנשים. השאלה שלי היא האם ניתן להקל על תופעות הלוואי באיזו צורה ול לכמה זמן צריך להתשמש בטיפול ההורמונלי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אקטיבל ודימום חוזרעידית25/12/2022
שלום. בת 55.
אחרי מעל שנה וחצי ללא מחזור.
התחלה עם אביאנה ועכשיו כחצי שנה עם אקטיבל .
מדי פעם דימום קל ברמת הכתמה.
לפני כחודש דימום מסיבי יותר ( מצריך טמפונים -כמו מחזור חזק ) ורגישות בחזה. כ8 ימים. אולטרה סאונד תקין. רירית בעובי 4 מ"מ וזקיקים
והערה לגבי רחם קדמי במרקם שרירני ללא שרירן מוגדר.
עכשיו שוב כבר 3 ימי דימום (ברמת מחזור חזק ) עיפה ועצבנית..
האם חלק מהטיפול באקטיבל? מה ניתן\צריך לעשות?
תודה עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אביאנה כן או לאאינה24/12/2022
שלום.אני בת 50 לפני כשנתיים התחילו גל חום קלים לסירוגין,נדודי שינה מחזור הפך ללא סדיר. כעת חצי שנה ללא מחזור. הרופא שלי המליצה לי על אביאנה.חוששת מדימומים ותופעות לוואי נוספים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מירנה בת 8, בגיל 49ליאת23/12/2022
שלום.
אני עם מרינה כבר 8+ שנים. ללא מחזורים.
לאחרונה החלו כאבים בטן דומים לאלו שהיו במחזור. ללא דימום. גם בחילות.
האם להחליף את המירנה? האם אני בסיכון להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - נוזל בדוגלס בגיל 61ליה גל22/12/2022
שלום ד"ר. אני בת 61 ורופא נשים בבדיקה היום אמר שיש לי דיי הרבה נוזל בדוגלס. מה משמעות בגילי והאם כדיי לעשות בדיקות נוספות לבירור הסיבה. קראתי עכשיו בגוגל שסיבה יכולה להיות גם לבלב וכבד. למען אמת אני מודאגת ומבולבלת . אודה מאוד לשמוע את דעתך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דימומים עם אוורל קונטידנה21/12/2022
שלום ד״ר,
אני כיום בת 47, ובגיל 43 המחזור החודשי הפסיק לגמרי. לאחר שנה ושלושה חודשים מהוסת האחרונה, התחלתי טיפול עם מדבקות של אוורל קונטי. לאחר 4 חודשים, הפסקתי את השימוש, בשל דימום די תמידי ורגישות נוראית בפטמות. עשיתי הפסקה של 8 חודשים, וחזרתי שוב למדבקות, רק שהפעם חזרתי למדבקה אחת בשבוע (בהנחה שאולי המינון היה גבוה מדי עבורי, וכך הרגישות תרד והדימום יעלם). המשכתי כך במשך שנתיים. הדימום הדי תמידי לא פסק והמשיך לאורך כל התקופה. לפני 5 חודשים חזרתי לשים שתי מדבקות בשבוע, ווהדימום לא מפסיק.
חשוב לציין שעוצמת הדימומים היתה זהה כל השנים, והיא די דומה למחזור רגיל.
לא רציתי לקחת כדורים מהסיבה שהם נספגים ישירות בתוך האיברים הפנימיים, והעדפתי פתרון עם פחות סיכון.
האם מלבד האי נוחות שבדימום התמידי, גרמתי לעצמי נזק רפואי מעצם העובדה שהמשכתי להשתמש במדבקות למרות הדימום?
האם אני חייבת להפסיק עם המדבקות ולעבור לכדורים?
למה בדיוק הכוונה כשאומרים שאם יש דימום אזי המדבקות לא מתאימות (עניין של נוחות או עניין בריאותי)?
אני לרוב עושה ספורט 5 ימים בשבוע, האם זה קשור מבחינת שחרור ההורמונים בצורה לא סדירה, ואולי זו הסיבה לדימום התמידי?
בבדיקות שעשיתי בתחילת הטיפול נראתה ציסטה קטנה בשחלה שנעלמה בזמן ההפסקה של ה-8 חודשים. לפני 5 חודשים, כשעשיתי ממוגרפיה ואולטרה סאונד שד, נמצאו 1-2 גושים קטנים שבגודלם עוד לא מדאיגים, רק נאמר לי להיות במעקב. גם רירית הרחם התעבתה עם הזמן, אבל עדיין בעובי לא בעייתי.
אשמח לשמוע את דעתך.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)