מידע רפואי
פורומים
- אורתודונטיה - יישור שיניים
- אנדוקרינולוגיה ילדים
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- אנמיה
- הריון ולידה - התפתחות עוברית
- זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה
- מחלות עור, מחלות עור ילדים
- חרדה מהריון, פחד מלידה, טוקופוביה
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- תרופות ייעוץ תרופתי
- מיניות האישה, מין נשי
- עיסוי, כאבי גב
- לימודי רפואה
- קטרקט - ניתוח וטיפול
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר יוסף שמואלי
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופסיות פיוז`ן לברור גידולים בבלוטה.דנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.
- הורמונים שמותר למעשנים לקחתרותי דהן20/08/2023
שלום, אני בת 55 מעשנת שנים האם יש הורמונים שמתאימים לבעיית גלי החום ושמותר למעשנת לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תוצאות בדיקות הורמונליות גיל 47ליאור17/08/2023
בת 47 בדיקות הורמונליות לאחר 44 ימים ללא קבלת מחזור
האם מדובר בגיל המעבר ?
Estradiol- <70
Tsh-
1.509
LH- IU/L 65.4
Fsh- IU/L
118.40
האם אקבל מחזור בקרוב ? טיפה סימפטומטית לגיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טיפול הורמונלי לאחר כריתת שחלות מניעתיתליאת15/08/2023
שלום ד"ר.
אני בת 40 ,נשאית
brca 2,ועברתי כריתת שחלות מניעתית לפני 4 חודשים,הרופא נתן לי מרשם לאביאנה,במשך 3 חודשים אין לי הקלה בגלי נחום.
לאחר שפניתי אליו הוא אמר שאנסה אקטיבל.
אני קוראת ומבינה שההורמונים ממש ידועים כמעלים סיכון לסרטן שד.ואני ממש מרגישה במילכוד,אינני יודעת מה לעשות.
הרי כנשאית גם כך אני בסיכון גבוה יותר לסרטן שד,ומצד שני ההינותי שאי לקיחת הורמונים חליפיים זה סיכון בפני עצמו
אודה מאוד לעצתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הוצאת מירנה בגיל 51יהלי15/08/2023
שלום רב, אני בת 51.5, בריאה בדר"כ.
לאחר 5 שנים הוציאו לי את ההתקן מסוג "מירנה" . יש לציין שבזמן שההתקן היה בגופי לא היה לי כלל מחזור, כך לאורך 10 שנים.
האם לאחר הוצאת ההתקן יכולים להיות לי דימומים וסימפטומים שלא היו לי קודם, כגון גלי חום ומצבי רוח? האם עלי לעשות בדיקה של פרופיל הורמונלי כדי לדעת אם אני עדיין פורייה? הרופא שלי אמר שאין טעם לעשות בדיקה כזו כי הפרופיל ההורמונלי לא קבוע, יכול לעלות ולרדת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - היי . התחלתי טיפול בפומסטון קונטי היה בסדר קצת הראש. אבל לא עזר לגלי חום עדיין מזיעה . לקחתי 4שבועות. והרופאה החלעפה לי לאביאנה פלוס רבע כדור לוסטרל. כי אני בחרדות בעלי נפטר. וברגע שיטם למחרת לקחתי אביאנה עם רבע כדור לוסטרל. הבטן כואבת מאד תחושת נפיחות אין אויר. ורק מסוממת זומבי רוצה להיזרק לישון ולר יכולה לתפקד . דופק מואץ מוחלש לא ברור. עומדת ורוצה ליפול. האם זה מהאביאנה . קשה לי להאמין שזה מרבע כדור לוסטרל. רק יומיים. ומתה. ולוקחת בצהריים באזור 12. האם לחזור להורמון הקודם עם הלוסטרל ולבדוק. וגל15/08/2023
פמוסטון קונטי ואביאנה
בבקשה תשובה מהירה. מאד סובלת. גם בעלי נפטר לפני 4 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שימוש באביאנה- האם להפסיק?סיגל14/08/2023
שלום, אני בת 57 נוטלת אביאנה 10 שנים, האם יש צורך להפסיק? עושה בקפידה בדיקות של ממוגרפיה, אין סרטן שד במשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דימום בעת נטילת הורמוניםחנה אלון13/08/2023
בת 59 מעל לשנה ללא מחזור(היה לי מחזור עד גיל מאוחר יחסית לרגיל) הלכתי לייעוץ אצל גניקולוגית בגלל תופעות מינוריות של גיל המעבר ,המליצה על לקיחת הורמונים בטבליות ובג'ל חיצוני למריחה מזה 18 יום לוקחת הורמונים ואתמול התחיל לי דימום כמו במחזור יש לציין שלא היו תסמינים לפני ומלבד הדימום אין לי שום תופעות לוואי נוספות ,הרופאה בחול לכן מתייעצת, פניתי למרפאת הישוב שלי שאמרה שהדימום שכיח בנטילת הורמונים ,אז עכשיו אני ממתינה לחזרת הרופאה הגניקולוגית ואיני יודעת אם לדאוג או להירגע ,אמרו לי לא להפסיק את נטילת ההורמון -שנקרא אוטרוגסטן 100 מג צרפתי תמונה .אינני יודעת כמה זמן אמור ליהיות דימום ומדוע הופיע רק קצת אחרי שהתחלתי ליטול אותו? אשמח לתשובה במייל תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם יש קשר בין לקיחת סימידונה ורמות גבוהות של הורמון פרולקטיןקרן03/07/2023
גיל 48 עד לממש לאחרונה , מחזור כמעט סדיר לגמרי. נוטלת סימידונה 6.5 כחודשיים (לא כל יום) . בדיקת דם הורמונלית בסיום המחזור מראה רמות גבוהות של פרולקטין 851. האם יש קשר בין הדברים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימידונה
קרן03/07/2023לוקחת סימידונה בעקבות חוסר רוגע ובעיות שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימינודה פורטה - להפחתת גלי החוםהגר עמיר30/01/2023
נוטלת סימינודה פורטה כבר כמעט שנה, בהתחלה הפחית מאד את עוצמת גלי החום, לאחרונה הגלים חזרו להיות חזקים, חזרתי להתעורר בלילה מהגלים וכל זה תוך נטילת הכדור. האם ייתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה רואים את התשובות?
ענת סער31/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר בגיל 45רחל30/12/2022
שלום דוקטור, בערך מגיל 42 התחיל לי טרום גיל המעבר עם אי סדירות של הווסת, הווסת האחרונה היתה לפני כשנה, בחודשים האחרונים התחלתי להרגיש שאני בדיכאון והתחלתי טיפול בציפרלקס, אז לא קישרתי בין הכניסה לגיל המעבר והדיכאון. לאחרונה התחילו גלי חום לא סדירים ובשבועיים האחרונים הפכו לצפופים מאוד ועוצמתיים מאוד ושיבשו לי את היכולת לישון, נסייתי בהתחלה טיפול בסימידונה שלא עזר ובשבת האחרונה התחלתי טיפול במדבקות אוורל קונטי ויש שיפור בגלי המום אבל אני סובלת מכאבי ראש קשים, הבנצי שרוב התופעות אמורות לחלוף תוך חודש ואם לא צריך לעדכן את רופא הנשים. השאלה שלי היא האם ניתן להקל על תופעות הלוואי באיזו צורה ול לכמה זמן צריך להתשמש בטיפול ההורמונלי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הפסקה של הורמון אביאנהאיריס28/11/2022
שלום רב...אני בת 52 והתחלטי לקחת את הורמון אביאנה כל יום...מזה כחדש וחצי. לא מרגישה השפעה ואף בלילה היה לי התקף של ירידת סוכר מה שלא חוויתי בעבר...האם אפשר להפסיק מידי את האביאנה ללא חשש לתופעת לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אוורל קונטי וכאבי בטןגלי25/11/2022
שלום ד"ר,
בת 51, מזה כ-8 חודשים משתמשת במדבקות אוורל קונטי. לפני כיומיים החלו מיחושים בבטן התחתונה שמרגישים כמו שהרגשתי בימים שלפני קבלת המחזור. האם זו יכולה להיות תופעת לוואי של המדבקות? האם זה משהו מדאיג?
תודה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דימום בגיל 59 - מבקשת הסברמירי30/11/2022
שלום דר' פאר
אני בת 59, ללא מחזור מזה כארבע-חמש שנים. בשבועות האחרונים הרגשתי כאבים בפטמות והפרשות בהירות. היום הופיע דימום קל.אין כאבים או תופעות אחרות וגם הכאבים בחזה פסקו. מה דעתך ? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סימידונה פורטה 13 מגרות30/11/2022
כמה זמן עד שמשפיע וארגיש יותר טוב?
התחלתי לקחת לפני שלושה ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - זמן השפעה אביאנהחני01/12/2022
שלום ד"ר פאר
מיואשת... לאחר שמדבקות אוורל קוונטי גרמו לכאבי ראש ובחילות, התחלתי לפני כחודש ליטול אביאנה. עדיין לא מרגישה שיפור בשום פרמטר - יובש חריף בנרתיק ובעור, כאבי מפרקים קשים, קצת גלי חום...מתי אמור לחול שיפור? להמשיך אביאנה או שאתה ממליץ על פתרון אחר.
תודה רבה
חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?