מידע רפואי
פורומים
- גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול
- הריון בסיכון גבוה
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית
- פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- פרחי באך
- ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים
- טיפולים אסתטיים בלייזר
- מחלות עור, מחלות עור ילדים
- תזונה טבעית
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
- זאבת, לופוס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.
- גלי חום בגיל 70 לאיזה רופא לפנותדליה18/10/2021
בת 70.
גלי חום חזרו לפרקים.
נבדקת בצורה סדירה בלוטת המגן/התריס והיא תקינה.
לאיזה רופא עליי לפנות אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום בגיל 70 יש לפנות למומחה לגיל המעבר
ד``ר איתן פאר21/10/2021יש טיפול
לפנות לרופא מומחה בתחום גיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת הורמונים וגלי חום והאם עושים נזק בלתי הפיך למוחאוריאנה18/10/2021
ד"ר שלום, אני הוצאתי שחלות לפני 4 שנים כמניעה (נשאית brca1). נטלתי אביאנה במשך 7 חודשים, הפסקתי 8 חודשים וחזרתי לקחת דואביב למשך שנתיים בערך. עקב מחסור בדואביב אני נוטלת שוב אביאנה כבר חצי שנה בערך.
שלוש שאלות יש לי:
1. אני מבינה שגלי חום עושים נזק בלתי הפיך למח. מה קורה עם למרות שאני נווטלת אביאנה אני עדיין סובלת מגלי חום? זה אומר שיש נזק בלתי הפיך למח?
2. דואביב ללא פרוגסטרון זה אומר שהרחם לא מוגן?
3. שהדואביב יחזור לשוק אני ארצה לחזור אליו. האם אני משגעת את הגוף? האם לדואביב תהיה השפעה טובה עליי כמו בעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לנזק למוח עקב גלי חום וזאת בהיעדר אספקת חמצן
ד``ר איתן פאר21/10/2021את לחלוטין צודקת
יש נזק למוח עקב גלי חום וזאת בהעדר אספקת חמצן וסוכרים למוח בזמן גלי חום
ולכן חובה להתייחס ולטפל
ויות והאביאנה שאת לוקחת לא מונע ממך גלי חום אז תשני
והיות ואת נשאית של BRCA אז בעדיפות-
פמוסטון קונטי
או אנג'ליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי מתאים שלא פוגע בשדדנה19/10/2021
שלום רב,
בת 52, שלושה חודשים ללא מחזור עם גלי חום חזקים. איזה טיפול מתאים נגד גלי חום ולא פוגע בשד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרוגסטרון שהכי פחות משפיע על השד
ד``ר איתן פאר20/10/2021הפרוגסטרון שהכי פחות משפיע על השד יד ב-
פמוסטון
אנג'ליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש לביאל - תופעות לוואי והאם זה תקיןנתי20/10/2021
כבר שנתיים בטיפול הורמונלי משתנה, נובופם, פמיסטון ועכשיו צריכה להתחיל לביאל, מרגישה שהגוף השתנה השמנה במיוחד ביטנית, שיעור, האם הורמונים ובמיוחד לביאל אכן גורמים לתופעות אלו ואם זה בסדר כל השינויים ומעבר בין הורמונים שונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליביאל מעלה השמנה בטנית ולא ממליץ
ד``ר איתן פאר20/10/2021אכן מכל הורמונים ליביאל מעלה השמנה בטנית
\לא ממליץ
עדיף אנג'ליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NOVOFEM וסבירות גדולה שיעלה כולסטרולסיגלית צדק20/10/2021
האם סבירות גדולה שנובופם יעלה רמות כולסטרול וLDL?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם לא מעלה כולסטרול
ד``ר איתן פאר20/10/2021לא מעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינה וגיל מעבר לקחת הורמוניםנתי08/10/2021
שלום רב, אני בת כמעט 50, כשנה ללא מחזור, היו גלי חום בקטנה ועכשיו אין, יש נדודי שינה ויקיצות בלי סוף בלילה, ניסיתי דברים טבעיים לשינה וקצת כדורי שינה, לא רוצה להתמכר, הלכתי לרופא גיל מעבר והוא נתן לי אביאנה לנסות חודשיים, האם ה יעזור לי לשינה? האם כדאי לי לקחת הורמונים בכלל אם אין לי גלי חום? אובדת עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה והפרעות שינה טיפול מומלץ בהחלט
ד``ר איתן פאר14/10/2021טיפול מומלץ בהחלט
אמור להשפיע לטובה על איכות השינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אביאנה היא התרופה במתאימה ביותר לנדודי שינה ללא גלים?
נתי14/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אביאנה היא התרופה במתאימה ביותר לנדודי שינה ללא גלים?
נתי14/10/2021האם יש תופעות לוואי? ותוך כמה זמן ארגיש שיפור בשינה?
תודה רבה לך🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אביאנה ותופעות לוואי לא טובותלימור08/10/2021
שלום ד״ר פאר
בת 51
ברקע - אמא שנפטרה מסרטן שד
דודה שנפטרה מסרטן שחלות
אינני נשאית.
שנה פלוס ללא מחזור - חוץ מפעם אחת של דימום קל מאוד מאוד - שלא ברור לי אם זה היה מחזור או לא.
נטלתי מדבקות אוורל קונטי שעזרו לי מאוד לגלי החום ולהרגשה הכללית, לאחר 7 חודשים של שימוש, התחלתי לסבול מתופעות של דופק מהיר במיוחד בלילות.
עברתי לאביאנה - בין היתר בגלל החשש ליטול הורמונים במינון גבוה, עקב ההיטוריה המשפחתית. (הרופא המליץ לי למרוח משחה בנוסף למדבקות לאחר התלונות על הדופק המהיר)
נוטלת אביאנה כמעט חודשיים ומרגישה זוועה.
גלי החום לא חזרו אך ההרגשה הכללית רעה מאוד.
יקיצות בלילות עם הרגשה של קוצר נשימה, עייפות קיצונית מאוד בלבול תיאבון מוגבר ועוד.
האם יש הורמונים אחרים עם מינונים לא גבוהים שיכולים להתאים?
יכול להיות שאני לא מתאימה לטיפול הורמונלי עקב תופעות הלוואי שאני סובלת מהן?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לאביאנה את צריכה אנג'ליק או פמוסטון
ד``ר איתן פאר14/10/2021את צריכה אנג'ליק או פמוסטון 1/5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום גיל המעבר ונטילת דופסטוןשרון10/10/2021
שלום ד״ר ,
בת 47 כבר 4 חודשים ללא מחזור. בביקור אצלך רשמת לי דופסטון להחזרת המחזןר ולאחר מכן נובופם. שתי שאלות:
1. אני כבר ביום התשיעי של הדופסטון , אמורה לקחת 10 ימים, מתי אמור להגיע הדימום?
2. את הנובופם להתחיל לקחת מיד בסוף המחזור ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופסטוןלאחר 10 ימי דופסטון מפסיקים ומספר ימים לאחר ההפסקה יופיע דימום ואז להתחיל עם נובופם
ד``ר איתן פאר14/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת בשנה האחרונה מדיכאון משמעותיתמר אמיר10/10/2021
אני בת 53.
מחזור סדיר. כל 26-28 יום.
סובלת בשנה האחרונה מדיכאון משמעותי (ללא פגיעה בתפקוד יומיומי), ירידה בדימוי עצמי, תחושת חוסר ערך ותקווה.
האם עלי לפנות למרפאת גיל המעבר? האם אני בכלל בגיל המעבר אם המחזור עדיין סדיר כבעבר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון מאוד שכיח בתקופה של טרום גיל המעבר
ד``ר איתן פאר14/10/2021דכאון מאד שכיח בתקופה של טרום גיל המעבר
היות ויש לך עדין מחזורים אז לא טיפול הורמונלי בשלב זה
כן, מאד, ציפראלקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פמוסטון ורמוטיב והאם ניתן לשלב ביניהםאני11/10/2021
האם ניתן לשלב?
בעלון המידע של פמוסטון רשום שלא לשלב עם היפריקום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ברמוטיב עם הורמונים לא מומלץ
ד``ר איתן פאר14/10/2021לא מומלץ
מפחית יעילות ההורמונים
תמצאי תחליף לרמוטיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחזור? תחת טיפול הורמונליטלי11/10/2021
שלום, אני בת 53. מחזור אחרון היה בחודש נובמבר שעבר. משתמשת באוורל קונטי כשבעה חודשים, לשביעות רצוני. עדיין עם דימום קטן פה ושם. החודש ממש הגיע מחזור עם כל התסמינים; פצעונים בסנטר, גודש בשדיים ובבטן, מצבי רוח. האם זהו מחזור בעקבות ביוץ חד פעמי? השפעת טיפול הורמונלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת טיפול הורמונלי שכיח ביותר
ד``ר איתן פאר14/10/2021שעיח ביותר ובמיוחד לאחר חיסוני קורונה
אז לא להתרכש
להפסיק הורמונים עד שהדימום פוסק ואז לחדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת Aviana לאורך זמן ותופעות לוואיעדיה11/10/2021
אני בת 64 נוטלת את כדורי ה aviana יותר מ 10 שנים , לאחרונה חשה בדפיקות לב מואצות , קשיי נשימה ,חום שמתפשט בחזה ועולה לכיוון הצוואר. שללו שזה נגרם מהלב.
האם יכול להיות שיצאתי מאיזון הורמונלי ?
כמה שנים ניתן לקחת את ה Aviana* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה 10 שנים אין מגבלת זמן
ד``ר איתן פאר14/10/2021אין מיגבלת זמן
אבל במידה וחוזרים תסמינים הקשורים בהעדר איזון הורמונלי אז להחליף סוג הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר ונטילת אביאנה ורצון לעבור לאנג'ליקזהר11/10/2021
בת 45. נפסק המחזור לפני כ4 שנים. כחצי שנה לוקחת אביאנה. לאחרונה- כל לילה מתעוררת כשחם לי ודפיקות לב. מקשה עלי לישון. הרופאה המליצה לי לעבור לאנג׳ליק. אשמח לדעתך.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנג'ליק במקום אביאנה מאשר בהחלט
ד``ר איתן פאר14/10/2021מאשר בהחלט תעברי בשקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע לנטילת ליויאל בגיל המעברשרית12/10/2021
אני בת 45. מעשנת ורופא נשים קבע שאני בגיל המעבר למרות הווסת הסדירה. קיבלתי ליויאל. ברצוני לקבל חוות דעת נוספת האם זה מסוכן.והתרופה הזו מיועדת לנשים בגילי כי בעלון מצויין אחרת. אני ציינתי בפניו על חרדות ודיכאון ותיסמונת קדם וויסתית עצבנות עייפות .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההגדרה של גיל המעבר זה להיות שנה ללא מחזור
ד``ר איתן פאר14/10/2021ההגדרה של גיל מעבר זה להיות שנה ללא מחזור
אז הרופא שלך טועה לחלוטין לחלוטין לחלוטין בקביעה שאת שמקבלת מחזור סדיר נמצאית בגיל המעבר
עישון והורמונים לא " אוהבים" אחד את השני בלשון המעטה וחכולים לגרום לעליה בקרישיות וטרומבוזות למוח
אני לא נותן ולא ממליץ על טיפול הורמונלי למעשנת מעל 4 סיגריות ליום
לתסמונת קדם ווסתית יש טיפול ספציפי והוא לא הוחפןל ההורמונלי לגיל מעבר
אז תפני לרופא שזה התחום שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה למניעת גלי חום והפסקת המחזוריוכי03/10/2021
בת 54 עקב גלי חום מטרידים והפסקת המחזור לפני חודשיים הומלץ לי ע"י רופא נשים לקחת אביאנה אני סוכרתית מזריקה פעם בשבוע אוזמפיק קראתי את העלון רק מלקרוא נלחצתי מהתופעות לוואי אשמח לתובנות ועזרה האם זה באמת יעיל ויעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקחי נובופם לשנה ואז לעבור לאביאנה
ד``ר איתן פאר07/10/2021תכשיר מעולה שלט מפריע כלל לזריקות אוזמפיק
אבל רק חודשיים מהפסקת המחזור את לא בגיל המעבר אלא בטרום גיל המעבר
גיל מעבר = שנה מהמחוזר האחרון
ולכן תקחי נובופם לשנה ואז לעבור לאביאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?