מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים ביחסי מיןנירית20/12/2015
שלום רב,
גילי: 56 ,3 שנים ללא מחזור, לא לוקחת ולא לקחתי הורמונים עקב גיל המעבר. מרגישה טוב .
בעיה אחת- כאבים ביחסי מין.
האם יש תכשיר טוב שהוא לא הורמונלי על מנת למנוע כאבים ?
אם תכשיר כזה לא יעזור מה כן אפשר לקחת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ביחסי מין - תגובה
ד``ר איתן פאר22/12/2015ג'ל של גינומונאל פעמיים בשבוע לתוך הנרתיק עלול לעזור
טיפול הורמונלי ללא ספק יעיל יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מעבר וגלי חוםשרי18/12/2015
עד לפני כ- 3 שבועות מחזור סדיר. אני בת 51 , פתאם החלו גלי חום. הם נמשכו מספר ימים ואז פסקו. חשבתי שהמחזור מגיע אבל עדיין לא מגיע. אני באיחור של כמעט חודש. אני לא מבינה איך יתכן מחזור סדיר ופתאומית מפסיק. אני ממתינה לתור לרופאת נשים.
האם זה שגלי החום פסקו אומר שבקרוב אקבל?
האם דחוף שאעשה בדיקת דם להורמונים?
מודה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מעבר וגלי חום - תגובה
ד``ר איתן פאר22/12/2015אין מקום לדאגה, בגילך , בתקופת הטרום גיל המעבר , תופעות של מספר ימים של גלי חום, והעלמות מחזור , שחוזר בעיתוי אחר, הינן תופעות מוכרות ושכיחות ולא צריכים להדאיג אותך.
כאשר השחלה חוזרת ליצר אסטרוגן גלי החום נעלמים ואז גם מקבלים שוב מחזור , אבל זה לוקח יותר זמן מרגיל.
סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מעבר?רונית15/12/2015
שלום ד"ר,
אני בת 36 ולפני כשלושה חודשים נשלחתי לעשות בדיקות הורמונים בגלל 2 מחזורים שהגיעו לפני הזמן (אני מקבלת בד"כ אחרי 27 ימים ) עשיתי פעמיים בדיקות :פעם ראשונה בתאריך 21.9.15 להלן תוצאות (חלקיות) :
estradiol 82 pmoi/l
lh 3.40 iu/l
fsh 20.90
tsh 3.89miu/l
אחרי חודשיים מתאריך 15.11.15
estradiol <70
lh 7.00iu/l
fsh 28.00 iul
הרופאה שלי אמרה לי שנכנסתי לגיל המעבר ונתנה לי גלולות למניעת הריון בשם זואלי
לאור תופעות הלוואי הקשות פוחדת לקחת אותן
יש לציין שלא עברתי שום ניתוח לא בשחלות ולא ברחם וגם אין סרטן
שאלותי:
1. האם לנוכח תוצאות אלו אפשר לקבוע בוודאות שאני אכן בגיל מעבר?
2. האם הטיפול שהרופאה רשמה לי מתאים לי?
בנוסף סובלת מכל מיני תופעות לוואי שקיימות בגיל המעבר כמו הזעות לילה חולשה
סחרחורות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מעבר? - תגובה
ד``ר איתן פאר22/12/2015לא , את עדין לא בגיל המעבר.
וזה מאד משנה באיזה יום מתחילת המחזור נעשו הבדיקות.
אבל טיפול ע'י גלולות זואלי בגילך יכול מאד להתאים היות ולגלולת אלו לא אמורות להיות תופעות לואי ( משפט בעירבון מוגבל היות ותופעות לואי מגלולות הן מאד אישיות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזיעה שבוע לפני מחזור בלילותעדי13/12/2015
אני בת 47 ללא ילדים ורציתי לדעת למה שבוע לפני מחזור אני מזיעה מאוד בלילות . וזה רק שבוע לפני המחזור . אני בדרך כלל כל הזמן קר לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזיעה שבוע לפני מחזור בלילות - תגובה
ד``ר איתן פאר14/12/2015לא לגמרי ברורה לי הסיבה.
ניתן לבדוק רמות אסטרוגן באותם ימים ולהשוות אותם לרמות אסטרוגן שבוע קודם לאותה תחושת קור ולראות האם בהבדלים ישנה הסיבה.
אבל לבדוק במקביל תפקודי בלוטת התריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מעבר גיל 37מיטל11/12/2015
שלום אני בת 37. ולפני חצי שנה בעקבות מחזור לא תקין, עשיתי בדיקות דם שגילו שיש לי ירידה ברזרבה שחלתית. עשיתי בדיקת amh שהתוצאה היתה0.10 .
מזה חודשיים כבר אין מחזור. ואני מקגישה גלי חום. עליתי קצת במשקל וכל מיני תופעות שמאפיינות את גיל המעבר.
השאלה אם ניתן כבר לקחת משהו לקבל מחזור? האם יש טיפול מסויים שמתאים לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מעבר גיל 37 - תגובה
ד``ר איתן פאר14/12/2015מדובר קרוב לודאי בתסמונת של כשל שחלתי מוקדם.
הטיפול המומלץ הוא נובופם
להתחיל כל ראשון לחודש, יש 28 כדורים, כך שכל חודש - חוץ מפברואר- יהיו לך 2-3 ימים ללא לקיחת כדורים
יהיו מחזורים סדירים ותרגישי טוב
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובופם והשפעת הפרוגסטרוןלילך כהן09/12/2015
שלום רב,
בת 51. עדיין במחזור. מסיימת חפיסה שנייה של נובופם. הגניקולוג המליץ על נובופם בשל תסמינים קדם ויסתיים קשים. לאחר 12 יום של לקיחת כדורי אסטרוגן מתחילה לחוש תסמינים אם כי פחותים של PMS. כמה ימים לפני תום החפיסה מרגישה עייפות וחולשה קיצונית, נפיחות, קשיים בנשימה, פצעים, גרד, אקנה, תופעות אלרגיה וכו'. השאלה היא האם מדובר בתוספת הפרוגסטרון שגורמת לכך. הרי ההורמונים אמורים להקל על ה- PMS ולא להקצין. או שמדובר בהקצנה של PMS? איך יודעים ממה נובע, והאם יש לשקול חלופה להורמונים במינון אחר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם והשפעת הפרוגסטרון - תגובה
ד``ר איתן פאר10/12/2015אכן תופעות של סוג הפרוגסטרון שבתכשיר שאת משתמשת.
אפשרות ראשונה היא להמשיך בנובופם ולקוות שתוך 3-4 מחזורי טיפול הגוף יסתגל והתופעות יחלפו
אפשרות שניה- להחליף את סוג הטיפול או לשלב אסטרופם במתן קבוע ותוספת של אוטרוגסטאן ל 10 ימיםאחרונים של כל חודש
ויש גם שילובים נוספים שאני בונה בהתאמה אישית לכל אחת ואחת.
הרופא שלך בודאי ידע להתאים לך הטיפול הנאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
לילך כהן10/12/2015ד"ר פאר,
תודה.
האם יש אפשרות לשלוח לך מייל באופן אישי?
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנהחנה09/12/2015
שלום,
אני בת 56, מעשנת 20 סיגריות ביום. שמעתי מחברה שהתחילה להשתמש באביאנה ומאוד עוזר לה. היא אמרה לי שסיגריות מפריעות לשימוש בהורמונים. האם גם אני יכולה להשתמש באביאנה כי קשה לי להפסיק לעשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר10/12/2015לא. לא . לא.
חל איסור חמוןר לשלב הורמונים עם ניקוטין.
ניקוטין גם פוגע קשות בכבד ובראות ובבריאות שלך וגם מונע ממך טיפול שישפר דרמטית איכות החיים שלך.
אבל זו כמובן הבחירה שלך- ניקוטין או איכות ואריכות חיים. !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן ואופן נטילה אופטימלי של אביאנהא.ר.08/12/2015
בדף ההנחיות של אביאנה מצוין לקחת בשעה קבועה. האם יש עדיפות לבוקר או ערב? עם אוכל או לאחר מכן? האם לאשכוליות או רימון השפעה על הפעילות או תופעות לואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן ואופן נטילה אופטימלי של אביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר10/12/2015או ערב או בוקר בהתאם לנוחיות שלך ללא כל קשר לאוכל או לפירות כלשהן היכולות להשפיע על תכשירים להורדת כולסטרול אבל לא על הורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים מהנרתיקמרינה מז'בינס07/12/2015
שלום רב. אמא של בת 62 ויש לה כתמים כהים מהנרתיק. היא מפחדת ללכת לרופא. רציתי להתייעץ מה זה אומר. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים מהנרתיק - תגובה
ד``ר איתן פאר08/12/2015ללא בדיקת רופא לא ניתן לדעת. בד'כ חסר משמעות אך לפעמים דורש התייחסות רפואית ולכן חובה להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהורמוניםלאה06/12/2015
בת 64. נטלתי הורמונים במשך 20 שנה מסוג אקטיבל ונאלצתי להפסיק עקב סרטן בשד.
האם ידוע על תופעות לוואי עקב הפסקה כמו נימול בכפות ידיים ורגליים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר08/12/2015לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים כן או לא?יפעת03/12/2015
רופא נכבד,
אני בת 47 , בריאה,ומאז אוגוסט לא קיבלתי מחזור .
אני סובלת מיקיצות לילה כבר מעל חצי שנה . למעשה לא ישנתי לילה רצוף חודשים.
בנוסף, אני מרגישה יובש וגינלי.
אינני סובלת מסימפטומים נוספים כגון גלי חום ועוד..
מה המלצתך עבורי ? הורמונים או ssri's ?
מדבקות? איזה?
תודה רבה רבה על תשומת הלב,
יפעת העייפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים כן או לא? - תגובה
ד``ר איתן פאר04/12/2015העדר שינה בלבד - טיפול ממושך בסירקאדין יכול לפתור את הבעיה
יובש נרתיקי- טיפול קבוע בואגיפם פותר בעיה זו
אבל כאשר ישנם מיגוון סימפטומים, כגון גלי חום ירידה בחיוניות, שיכחה, הפרעות שינה ומצבי רוח משתנים אזי הפתרון הוא טיפול הורמונלי או בכדורים או במדבקות
יש לברר גורמי סיכון קודם לכן, ובעיקר נטייה לקרישיות יתר
תפני בבקשה לרופא המתעסק בתחום והוא ישמח לעזור ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום, שאלה לגבי הורמוניםשרי02/12/2015
אני בת 51, מחזור סדיר עד לפני חודש שהיה לי מעט איחור,
לפני כשבוע החלו גלי חום כרעם ביום בהיר, ממש לא ציפיתי לזה עדיין. הגלים באים ומציקים גם בלילה וביום, אני עדיין בוחנת אותם ובוחנת את האפשרויות.
יש לי בלב צניחה קלה של המסתם המיטרלי MVP, שאלתי - האם ניתן לתת הורמונים במצב כזה האם יש חשש מקרישי דם מההורמונים?
ראיתי שכתבת בפורום על כך שכשיש הרבה גלי חום - יש קשר לאלצהיימר ונכנסתי לחרדה מזה. מה הגורם לקשר זה?
מודה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום, שאלה לגבי הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר04/12/2015אין כל מניה בטיפול הורמונלי עם צניחת מסתם מיטראלי
אבל את לא בגיל המעבר ( שזה שנה מהמחזור האחרון) אלא בטורום גיל המעבר כך שכאשר השחלות יחזרו לפעול גלי החום יעלמו ותקבלי דימום
ניתן להתחיל טיפול בשלב זה היות ואת כבר חווה תסמיני גיל המעבר
אבל אז רצוי טיפול שכן יחזיר מחזור לפחות לחצי שנה
הקשר בין גלי חום ואלצהיימר מורכב אבל בעיקרו קשור לעובדה שהמוח , בכדי להתגונן מגלי החום, מפסיק את זרימות הדם למוח בזמן גלי חום ( ולכן מתעוררים משינה בלילה) ועקב חסר חימצון תקין של המוח נגרמים שינויים התורמים תרומתם למחלות דמנטיות בעתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר?זהר02/12/2015
שלום רב.אני בת 40 אוטוטו והמחזור מאחר לי בשלושה שבועות.
אין הריון.
הייתי היום אצל הרופא שנתן לי לקחת כדורים להגעת המחזור ואז בדיקות הורמונליות.
השאלה שלי היא למה בעצם לקחת כדורים אלו?
אם הבדיקות יראו שאכן התחיל גיל המעבר זה משהו שצריך לטפל בו או פשוט להשלים איתו.
אין רצון בעוד ילדים.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר? - תגובה
ד``ר איתן פאר04/12/2015את לא בגיל המעבר ולכן עיכוב של מחזורים עלול לגרום לך לדימומים קשים וממושכים וזה בדיוק מה שרצה הרופא שלך למנוע ולכן הוא צודק בטיפול שנתן לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינייםחנה28/11/2015
שלום דוקטור,
אני משתמשת בכדורי אביאנה כשלושה שבועות.
בימים האחרונים אני חשה יובש בעיניים, כאילו יש לי משהו בתוכם ושאיני יכולה לדמוע.
האם יש קשר לכדור?
מה כדאי לעשות? האם התחושה תעלם במשך הזמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים - תגובה
ד``ר איתן פאר30/11/2015טיפול הורמונלי אמור למנוע יובש בעינים שהינה תופעה דוקא של העדר הורמונים.
רצוי שרופא עיניים יבדוק ויחווה דעתו לגהי הסיבה/ תופעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הפסקת נטילת הורמוניםיעל27/11/2015
בת 51
לקחתי הורמונים במשך שנתיים , ,שגרמו להפסקת המחזור
הפסקתי את ההורמונים לפני כחודש והתחיל דימום מסיבי, עם כאבי מחזור
האם תקין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר הפסקת נטילת הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר30/11/2015מאד שכיח.
לאחר סיום הדימום יש לבצע פרופיל הורמונלי
וחוץ מזה מדוע בכלל הפסקת טיפול הורמונלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)