מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטןריקי23/08/2015
בסביבות התאריך שאני אמורה לקבל את המחזור אני מקבלת כאבי בטן כמו של מחזור ,אבל הוא לא מגיע דבר זה יכול לחזור על עצמו כמה פעמים במשך החודש, יש לציין שאני מקבלת כל 4 -5חודשים אני בת 47, האם אפשר לקבל תשובה האם זה הגיוני או לא בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד``ר איתן פאר26/08/2015מחייב בדיקת אולטראסאונד באותם ימים לשלול דימום פנימי לחלל הבטן כאחת האופציות לסיבה לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בגיל המעברמאיה23/08/2015
אני בת 44 ,שנתיים בדיוק מהמחזור האחרון.
בדיקות הורמונליות ב1/2015 שהצביעו על גיל המעבר.
פרולקטין 90.0 mIU/l
LH - Luteinizing Hormone
28.6 IU/l
FSH
75.4 IU/l
Estradiol (E2)
100 pmol/L - קטן מ
Progesterone
2.2 nmol/L
Testosterone Total
1.7
יש לי רחם שרירני.
היום בבוקר ראיתי מעין הפרשה חומה.
ולאחר מכן הפרשה רגילה.
יש לי מעט כאב בגב התחתון ובבטן.
השרירנים קיימים 4 שנים- אולטרה סאונד מדצמבר 2014 מ
שרירן בגודל 44* 39מ"מ מיקום פונדוס סב סרוזי.
שרירן בגודל 15*15 מ"מ תוך דופני קיר אחרי מרקם מסוייד.
שחלות תקינות רירית רחם סדירה.
האם יכול להיות שזו התחלה של מחזור גם אחרי שנתיים הפסקה?
אני מאוד לחוצה.
האם זה יכול להיות מהשרירנים ברחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר26/08/2015יתכן, . אין חשיבות כה גדולה לפרופיל ההורמנלי כמומ למדידית עובי וסדירות רירית הרחם באולטראסאונד נרתיקי.
במידה והרירית מאד דקה הרי שהדימום נובע מחיכוך של דפנות הרחם השרירניים ובמידה ועבה הרי שיש עדין פעילות הורמונלית שחלתית. בהתאם נקבע אופן הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור אחרי שנה
ל30/08/2015קיבלתי מחזור אחרי שנה. מחזור רגיל כמו לפני ההפסקה
האם אני צריכה לדאוג?
לפני כחודש הרופא אמר לי שאני בגיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור אחרי שנה - תגובה
ד``ר איתן פאר31/08/2015לא. שכיח למדי, נטול חשיבות הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרוגןמשה23/08/2015
אני בגיל המעבר. האם פעילות ספורטיבית מעלה או מורידה את רמת האסטרוגן?
באינטרנט יש מאמרים שכותבים שהיא מורידה וחלק כותבים שהיא מעלה.
האם קיום יחסים מעלה את רמת האסטרוגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרוגן - תגובה
ד``ר איתן פאר26/08/2015אין כל קשר בין פעילות ספורטיבית ובין יחסי מין ליצירה והפרשת אסטרוגן מהשחלות כך שיתכן ולא פירשת נכון את שקראת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידןרינה22/08/2015
שלום
מבקשת לדעת על איזה סידן את ממליצה לקחת ,עם פחות תופעות לואי ומקסימום תוצאות חיוביות מבחינת ספיגה וחיזוק העצמות
אני בת 65 עושה ספורט באופן קבוע אוכלת אוכל בריא ירקות פירות אגוזים ובכול זאת הייתי רוצה להוסיף סידן למען שלא יחסר.
תודה רבה לתשובה
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן - תגובה
ד``ר איתן פאר22/08/2015קאלציום ציטראט. אבל יש סידן גם המתמוסס במים, או ללעיסה ואפילו למציצה והמבחר רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם לפניםחנה22/08/2015
שלום דוקטור,
שאלתי אותך לגבי קרם לפנים המכיל פיטו אסטרוגן, בגיל המעבר וכתבת לי שאני יכולה להשתמש.
חיפשתי לקנות ובאתר מפורסם מחו"ל, מצאתי את הקרם, כשקראתי ראיתי שהוא מכיל פרוגסטרון ולא אסטרוגן.
האם לכזה קרם התכוונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם לפנים - תגובה
ד``ר איתן פאר22/08/2015לא. פיטו אסטרוגן אינו פרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום חמוריםמירי20/08/2015
בת 55 ללא מחזור כ5 שנים סובלת קשות עד היום מיובש מגלי חום חמורים מאוד מה ניתן לקחת למניעת התסמינים ועדיף שיהיה משהו טבעי כידוע יש הרבה מאמרים לא לקחת הורמונים וקצת יותר פרטים לגבי וגיפאם מקווה ישועה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום חמורים - תגובה
ד``ר איתן פאר22/08/2015מרבית המאמרים המדברים נגד הורמונים אינם מדויקים ולא מבוססי עובדות מדעיות אלא "תחושות בטן" ועל זה לא ניתן לבסס טיפול רפואי.
הרבה מאד חומרים "טבעיים" (לא מדויק, כלום מעובדים בבתי חרושות ולכן מראש אינם יכולים להיות מוגדרים כטבעיים) נמכרים באין ספור בתי מרקחת, בתי טבע ועוד , אבל אין להם כל הוכחת יעילות.
ואגיפם הכרחי במצבך אבל יתכן ועדין לא איבדת את "חלון ההזדמנויות" לטיפול הורמונלי, צריך לבדוק לברר ולהתחיל טיפול. תחזירי לעצמך את איכות החיים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםחנה19/08/2015
שלום,
בת 53, ללא מחזור מגיל 36. סובלת מיובש.
קראתי באתרך על השימוש המקומי בהורמונים.
זה לא מאוחר מידי עבורי? כדאי להתחיל עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר20/08/2015כן בהחלט ללא כל חשש
ואגיפם 10 מג'ר 3 פעמים בשבוע לנרתיק למשך שלושה חודשים ולאחר מכן לרדת לפעמיים בשבוע ללא מיגבלת זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםדינה19/08/2015
שלום רב
אני בת 55.5 ללא מחזור כ3 שנים ללא תופעות גיל המעבר. בריאה ועושה פעילות גופנית.
לא לוקחת הורמונים.
האם עלי להתחיל לקחת הורמונים ? אם כן מדוע? ואיזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר20/08/2015מורכב, מסובך ועדין לא בקונצנסוס. אבל לדעתי האישית יחדור יותר ויותר לקונזנסוס בשנים הקרובות.
בגדול- הגישה של לתת טיפול הורמונלי לא רק לטיפול בסימפטומים של גיל המעבר אלא גם למניעת תחלואה עתידית מתחילה לתפוס תאוצה בקרב העוסקים והמומחים הספציפיים לתחום גיל המעבר. יש לנהל על כך שיחה ארוכה , לבדוק מגוון פרמטרים , כולל גנטיקה וביוכימיה ולנסות לתפור "חליפה אישית" לכל אישה ואישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי פשתןחנה18/08/2015
סליחה דוקטור בשאלה הקודמת שכחתי לבקש דעתך גם לגבי זרעי פשתן.
תודה וסליחה על ההטרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי פשתן - תגובה
ד``ר איתן פאר20/08/2015ראי תשובה לגבי זרעי פשתן.
לך אני מטיל ספק גדול שזה יעזור, אבל למוכר ומשווק זה בודאי יועיל כלכלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי צ'יהחנה18/08/2015
אני בת 52 ושנה בגיל המעבר. קראתי שזרעי פשטן יכולים לעזור. היה לי סרטן השד. לדעתך זה עוזר והאם מותר לי לאכול את זה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי צ'יה - תגובה
ד``ר איתן פאר20/08/2015אין לי ידע לגבי זרעי פשתן.
אבל , לפני כעשר שנים ריכזתי עבור האיגוד הלאומי של גיל המעבר את מיכלול הפירסומים הרפואיים בהקשר של תחליפים לטיפול הורמונלינ . סרקתי 1380 מאמרים.
הסיכום הכללי היה שלכולם , ללא כל יוצא מהכלל, יש אפקט פלצבו מובהק, כלומר "אשרי המאמין".
אבל לחקם יש גם אפקטים ממש מזיקים- כגון הפגיעה הכבדית של קוהוש שחור, העליה בשכיחות סרטני שד ומעי אצל המשתמשות בתכשירי סויה התחילות לקחת אותו בגיל 50 ולא מילדות , ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וגיפאםחנה18/08/2015
שלום,
לאחר חודש שימוש בוגיפאם, אני חשה שיפור משמעותי, אני משתמשת 3 פעמים בשבוע.
הבעיה שלאחר הטבלית האחרונה לשבוע ועד הטבלית הבאה נוצר הפרש של יומיים ללא טבלית וביום השני אני חשה צריבה, חוסר נוחות וצורך לרוץ לשירותים הרבה פעמים.
האם זה סביר? מה כדאי לעשות?
תודה מכל הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגיפאם - תגובה
ד``ר איתן פאר20/08/2015תמשיכי והסירי דאגה מלבך זה יסתדר עם המשך השימוש בואגיפם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות אוורל קונטי ושחייהפזית10/08/2015
דוקטור נכבד
אני מטופלת כמעט שנה במדבקות הנ׳ל
מרוצה
השאלה שלי היא העמידות או האופטימליות של דרך הטיפול הזו נוכח אורח חיי הכולל שחיה יומיומית של יותר משעה בבריכה. כל בוקר שוחה שעה וחצי.
האם יעילות הטיפול איננה נפגעת?
האם עדיף לבחור בדרך טיפול שונה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורל קונטי ושחייה - תגובה
ד``ר איתן פאר12/08/2015במידה וההדבקה נכונה , כלומר ללא כפלים וללא יכולת חדירה של מים מתחת למדבקה, ובמידה והמדבקה מכוסה ע'י בגד הים כך שאינה נחשפת לתנועת מים מעליה לא אמורה להיות כל בעיה בשחיה עם המדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל בגד הים עצמו ספוג מים
פזית12/08/2015כמו כן אני שמה לב שבקיץ בגלל הזיעה המרובה האחיזה של המדבקה פחות טובה למרות שאני מדביקה פיקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל בגד הים עצמו ספוג מים - תגובה
ד``ר איתן פאר13/08/2015הבעיה ידוע. הפתרון- להדביק את המדבקה 5-10 דקות אחרי מקלחת כאשר העור לחלויטן יבש וטרם מזיע וטרם שמנוני.
אין בעיה עם מים והמדבקה אלא עם תנועה של מים על גבי המדבקה. ולכן מתחת לבגד ים לא אמורה להיות בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיהה!
פזית16/08/2015ומה קורה במקלחת? הרי המדבקה חשופה לזרימה של מים מעליה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאילו, אז להתקלח עם בגד ים????
פזית17/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאילו, אז להתקלח עם בגד ים???? - תגובה
ד``ר איתן פאר17/08/2015לא להיסחף. במקלחת אין הפעלה של כל שרירי הגוף כמו בשחיה ( אני מקווה שגם אצלך זה כך) ולכן לא תנינ כל בעיה עם מדבקה המודבקת כהלכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת בגיל המעברמירי09/08/2015
ד"ר איתן שלום רב
אני בת 42 וחצי .המחזור הפסיק לחלוטין לפני כחצי שנה ובדיקות הורמונליות מראות באופן מובהק שאני בגיל המעבר.
אני סובלת מאוד מהרבה תופעות הקשורות לגיל המעבר עייפות,נדודי שינה, גלי חום, צמרמורות, דופק מואץ ,מצבי רוח ומגרנות ובעיקר מסחרחורת שגורמת לי להרגשה של אי יציבות ורצון ליפול.
עשיתי את כל הבדיקות MEG, בדיקת קריסטלים אף אוזן גרון , בדיקות דם מקיפות
הנוירולוג טוען שהסחרחורת קשורה לגיל המעבר .
האם באמת אתה מכיר מקרים של סחרחורת על בסיס יום יומי , מין ריחוף בתוך הראש כחלק מתופעות גיל המעבר? או שמא עלי לטפל בסחרחורת בנפרד כולל MRI או CT.
אני חייבת לציין שניסיתי 5 סוגים שונים של הורמונים וכולם הגבירו את המיגרנות והסחרחורת .ייתכן שזה נובע מלחץ נפשי וכדור כגון ציפרלקס יוכל לעזור?
אשמח להצעתך הדחופה .תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר10/08/2015שילוב של ציפראלקס 10 מג'ר ( המינון הכי נמוך שיש) ביחד עם שילוב של טיפול הורמונלי במינון נמוך ( נובופם במידה ואת מעונינת במחזור, אוויאנה במידה ולא) אמור לפי נסיוני רב השנים להקל מאד על תלונותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחרחורת
מירי10/08/2015תודה רבה על התשובה המהירה .
רציתי לשאול מבחינה טכנית מתי לקחת כל כדור
ביחד/לחוד בוקר/ערב וגם האם ייתכנו בימים הראשונים
תופעות לוואי (בנסיוני לקחת הורמונים הייתי מתייאשת אחרי כמה ימים בגלל כאבי הראש)
האם תופעות אלו עוברות , אם כן אחרי כמה זמן ?
שאלה נוספת האם ניתן להחליף את הציפרלקס בכדור בשם אלטרולט ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחרחורת - תגובה
ד``ר איתן פאר10/08/2015ציפראלקס בערב, הורמונים בבוקר
אלטרולט שייך לקבוצה פרמאקולוגית אחרת. ולא דומה לזו של ציפראלקס.
תנסי את השילוב שהצעתי לך לפחות חודש ואז ניתן לשפוט תוצאות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס
מירי19/08/2015ד״ר איתן שלום
שבוע וחצי עם חצי כדור ציפרלקס (5מג)
וללא הורמונים ואין לתאר את השיפור .
הסחרחורת הקשות שסבלתי 8 חודשים יום יום
נעלמו כלא היו ....תודה !!!!
רציתי לשאול לגבי תחושות חדשות שצפות
כנראה בגלל הציפרלקס של טיפת עצבות, עייפות
מחשבות , צמרמורות
נאמר לי שאלו תופעות שעוברות כשהגוף
מסתגל לכדור
האם כך הדבר? שוקלת בכובד ראש
אם להמשיך בכדור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס - תגובה
ד``ר איתן פאר20/08/2015תמשיכי , ואולי יהיה עדיף דוקא לעלות את המינון ל10 מג'ר ואז התופעות יחלפו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לפנים
חנה22/08/2015שלום דוקטור,
שאלתי אותך לגבי קרם לפנים המכיל פיטו אסטרוגן, בגיל המעבר וכתבת לי שאני יכולה להשתמש בקרם המכיל פיטו אסטרוגן.
חיפשתי לקנות ובאתר מפורסם מחו"ל, מצאתי את הקרם, כשקראתי ראיתי שהוא מכיל פרוגסטרון ולא אסטרוגן.
האם לכזה קרם התכוונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לפנים - תגובה
ד``ר איתן פאר22/08/2015לא. פיטו אסטרוגן = אסטרוגן ולא פרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת רחם ושחלותLi03/08/2015
שלום
אני בת 41 לפני חצי שנה עברתי כריתת רחם ושחלות בגלל תסמונת לינץ.
קיבלתי אסטורפם 1 מג שעזר לי לגליי החום אבל עכשיו לאחר חצי שנה יש לי הזעות לילה מרובות. 3 שאלות
1 האם ניתן להעלות מינון ( או שזה יעלה סיכון לסרטן השד?)
2 האם יש קשר בין נטילת הורמונים לכאבי בטן?
3. האם יכול להיות מצב של גלי חום רק בלילה ולא בשעות היום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת רחם ושחלות - תגובה
ד``ר איתן פאר05/08/2015תעלי מינון ל 2 מג'ר אסטרופם.
הורמונים לא גורמים לכאבי בטן.
כן , יתכן מצב של שיפור בגלי חום ביום ופחות בלילה במידה והמינון לא הולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לא הורמונלי לגלי חוםצופית02/08/2015
סובלת קשות מגלי חום, הזעות והפרעות שינה, חוששת מהורמונים כי יש במשפחתי חולת סרטן שד, האם יש פתרון ללא הורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לא הורמונלי לגלי חום - תגובה
ד``ר איתן פאר03/08/2015ממש לא בצורה יעילה. וסרטן שד במשפחה לא זו בלבד שאינו מהווה כל התווית נגד טיפול הורמונלי, אלא אפילו רצוי, היות וטיפול הורמונלי יכול להפחית הסיכון לסרטן שד במידה ואין רקע גנטי. הכל תלוי בסוגי ההורמונים.
וזכרי שגלי חום תורמים מאד לדמנציה מסוג אלצהיימר, לירידה ניכרת בזיכרון, להפרעות שינה ולשינויים במצבי רוח.
גשי לקבל טיפול ויפה שעה אחת קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)