מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכתמהמירה23/06/2015
שלום רב
אני בת 56 בשנה האחרונה לוקחת אקטיבל. לפני כן 5 שנים של נובופאם.
מאז האקטיבל לא מקבלת מחזור חודשי
מזה יומיים הכתמה קלה מאוד
ממה זה יכול להיות? בריאה ולא לוקחת תרופות חוץ מאקטיבל
בתודה
מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמה - תגובה
ד``ר איתן פאר27/06/2015התופעה של הכתמות מדי פעם תחת טיפול הורמונאלי חלופי מוכרת. במידה וממשיך יש להפסיק הטיפול ההורמונאלי למשך ימי ההכתמות ולחדש רק לאחר שפסקו לחלוטין.
כמו כן בדיקת עובי רירית הרחם באולטראסאונד נרתיקי מחויבת היות ובמידה והרירית דקה מדי , או מעובה מדי, יהיה צורך להתאים את המינון ההורמונאלי מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורענת23/06/2015
בת 51. אחרי שנתיים הפסקה קיבלתי מחזור. האם יש מקום לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר27/06/2015יש לבדוק עובי רירית הרחם, זקיקים בשחלות ופרופיל הורמונלי במסגרת סיבה לדימום פתאומי שנתיים אחרי הפסקת המחזור ולשלול כל סיבה אפשרית ורק אז ניתן לסכם האם מדובר בחזרה של פעילות הורמונאלית או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזורשרון23/06/2015
שלום. אני בת 47, ובשנה האחרונה קיבלתי מחזור רק פעם או פעמיים. למרות זאת, כל התופעות הנלוות לגיל המעבר ממשיכות כרגיל לצערי (חרדות, קשיי נשימה, מצבי רוח , גלי חום וכו'). קראתי שלאחר שנה, אפשר להפסיק עם אמצעי המניעה. זה נכון או שעליי להיזהר עדיין? והאם עליי לעשות בדיקות ספציפיות בשלב הזה (אני לא לוקחת הורמונים וכו')?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר27/06/2015בתקוםפה הפרימנופאוזלית בה את נמצאית ישנן כל התופעות אותן את מתארת.
אין צורך באמצעי מניעה אבל כן בתוסף הורמונאלי בכדי להפסיק את התופעות הנ'ל ולהחזיר לך את איכות חייך.
לגבי מחזור או לא- ניתן ל"ארגן" זאת, אך זה מאד תלוי ברצונך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמפטומים של גיל המעבר בגיל 47פרן21/06/2015
אני בת 47 +1 , עדיין עם ווסת די סדירה.
בשנתיים האחרונות, סובלת מעצבנות ומצבי רוח, נטייה בלתי נשלטת לבכי, העצמת חרדות ( שתמיד היו קיימות ברקע). יש לציין שכל ההתסמינים הנ״ל לא תמיד מופיעים לפני הווסת, לעיתים אף אחריה.
האם אלו תופעות שיכולות להופיע גם בגילי, למרות שעדיין אני לא נחשבת בגיל המעבר ומה הן הדרכים שניתן לטפל בהן? הן פוגעות באיכות החיים שלי, לעיתים מצבי הרוח מונעים ממני ליטול חלק בארועים חברתיים ובכלל מכבידים עלי מאוד.
תודה מראש,
פרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמפטומים של גיל המעבר בגיל 47 - תגובה
ד``ר איתן פאר27/06/2015ושוב כמו בשואלת הקודמת מדובר בתופעות פרימנופאוזליות קלאסיות .
מומלץ ביותר לטפל.
אפשרות א- איזון הורמונאלי ע'י תוספת הורמונים כגון נובופם או פרוגילוטון
אפשרות ב- איזון של סרוטונין במוח הגורם למכלול התופעות אותן את מתארת ע'י לקיחה של ציפראלקס 10 מג'ר או ויאפקס 75 כל יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומים גיל המעבראור21/06/2015
האם התקפים של גלי חום מלווים בתחושת אי איזון וקשיי נשימה בגיל 43 יכולים להיות סימפטומים מוקדמים של גיל המעבר? בבדיקות נשללו כיוונים אחרים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר27/06/2015התשובה כן לאחר שנשללו סיבות אחרות,
האם המחזורים סדירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי פרוברהר.ט20/06/2015
שלום
גיל 50.5 ללא מחזור . ציסטות בשתי השחלות ועובי 15 ממ ברירית הרחם בגלל טמוקסיפן . קיבלתי פרוברה 5 ימים פעמיים ביום ואחרי שבועיים וחצי המחזור טרם היגיע. אמורה לעשות us אחרי זה. האם זה תקין שלא קיבלתי או לחכות עוד ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי פרוברה - תגובה
ד``ר איתן פאר02/07/2015הטיפול בפרוגסטרון ( = פרוורה) הוא הטיפול הנכון במצבך.
דימום יכול להופיע עד חודש אחרי לקיחת הטיפול. במידה ולא יש לבדוק שוב עובי רירית הרחם היות ויתכן וכבר נעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמות שהתבהרו מאוד בגיל 52דליה19/06/2015
שלום,
אני בת 52 הסובלת מזה כחמש שנים מגלי חום חזקים. במשך כשנה טופלתי במדבקת הורמונים ולאחר מכן ועד היום אני מטופלת בטיפות הומיאופטיות שמעט מקלות..
לאחרונה הבחנתי שהפטמות שלי התבהרו מאוד וצבען נהיה כמעט כצבע עור גופי. האם המצב מוכר? מה זה אומר? לתשובה מהירה אשמח, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמות שהתבהרו מאוד בגיל 52 - תגובה
ד``ר איתן פאר02/07/2015ראשית זיכרי שגלי חום קשורים בשינויים במוח העלולים להוות גורם משני להתפתחות אלצהיימר ולכן מאד רצוי לטפל.
שנית אין כרגע שום טיפול הומאופאטי שהוכח כיעיל לתסמיני גיל המעבר . בדוק.
בהעדר אסטרוגן גם פעילות ההורמון המפעיל מלנוציטים , התאים הגורמים להתכהות הפטמות, יורד מאד ולכן צבע הפטמות מתבהר ( לעומת הריון בו ישנה פעילות אסטרוגנית חזקה ולכן הורמון זה פעיל ביותר ולכן יש תמיד התכהות יתרה של הפטמות והעטרה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנגשות תרופותאור16/06/2015
ברצוני לדעת באם אין התנגשות בין טיפול באביאנה לתוסף שנקרא 5htp?
בנוסף אושר לי טיפול בקנאביס רפואי (לבעיות אורתופדיות) ולפני שאתחיל חשוב לי לדעת באם זה יכול להתנגש עם הטיפול באביאנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנגשות תרופות - תגובה
ד``ר איתן פאר17/06/2015לא מוכר לי אותו תוסף שאת מציינת, ולא ידוע לי על בעיה בלקיחת קאנאביס רפואי ביחד עם אוויאנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקלעדן15/06/2015
שלום רב אשמח למענה /עצה בת 54 לפני כ חצי שנה התחלתי לקחת מדבקות הורמונליות אורח החיים שלי בריא מזה שנתיים ירדתי במשקל אני עוסקת בספורט יומי אוכלת נכון בליווי דיאטנית על מנת להמשיך ולשמור לצערי העלתי במשקל עקב הטיפול במדבקות ושאלתי היא מה עושים על מנת למנוע השמנה שאינה קשורה באוכל או אורח חיים כי על זה אני שומרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל - תגובה
ד``ר איתן פאר17/06/2015עליה במשקל הינה סוגיה גורפת אצל כל הנשים בגיל המעבר. לא זו בלבד שהורמונים לא גורמים לכך אלא הפוך לחלוטין. הסיבה- פעילות הורמונים זיכריים המיוצרים בבלוטת יותרת הכילייה, האדרנל, ושאינם מנוטרלים יותר עקב חסר אסטרון. הטיפול ההורמונלי מאט את התהליך ולא גורם לו.
כמו כן עם הגיל ישנה ירידה בצריכה מטבולית בסיסית , ולכן כמות קאלורית יומית לה היית רגילה לפני גיל המעבר, עתה מהווה כמות עודפת.
המשיכי באורח החיים הבריא שלך, פעילות גופנית ותזונה מאוזנת וזה ישמור על בריאותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בנרתיקרבקה15/06/2015
שלום.
אני בת 49.
לפני כחצי שנה הפסיקה לי הווסת.
עד אז הייתי עם מירנה, שרופא הנשים המליץ להישאר כמה שיותר.לאחר שהמחזור פסק והתחילו לי גלי חום, דכדוך, הזעות לילה שלח אותי לפרופיל הורמונלי שלאחריו החליט על הוצאתה מירנה והתחלה של טיפול ב"אביאנה".
המצב השתפר מאוד מאז התחלתי לקחת את הכדורים.
כמעט במקביל התחיל לי גרד בנרתיק. הרופא בדק ואמר שהוא לא רואה פטריה. למרות זאת נתן טיפול באגיסטן, שלא עזר.
האם זו תופעה שכיחה בעת לקיחת הורמונים?
איך אפשר להתגבר על זה.
ושאלה נוספת בבקשה,
האם יש וויטמינים כלשהם, פרוביוטיקה או תוספי מזון שמומלץ ליטול בתקופה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם במקרה כזה של גרד בנרתיק
אני15/06/2015שאינו פטריה כדאי להשתמש ב"לקטל" (הומלץ ע"י הרוקח - ויש לי אותו בבית) ?
כתוב על האריזה "למניעת דלקות וזיהומים"
אשמח לתשובתך..תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם במקרה כזה של גרד בנרתיק - תגובה
ד``ר איתן פאר17/06/2015התכשיר משנה PH של הנרתיק. אבל הטיפול בהצעתי קודם לכן יותר אפקטיבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד בנרתיק - תגובה
ד``ר איתן פאר17/06/2015לא מובו לי הטיפול הנרחב באגיסטן למרות שאין כל עדות לדלקת פטרייתית.
עיקר הגרד המקומי נגרם עקב חסר אסרוגן מקומי או שיוני פלורה רגילה של הנרתיק.
ניתן להשתמש בהצלחה גדולה בפרוביוטיקה נרתיקית ( כגון ביופימל- אבל להחדרה תוך נרתיקית) וכן באסטרוגן מקומי- ואגיפם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ושאלת המשךברטה09/06/2015
תודה על תשובתך והייתי מעוניינת לשאול:
עד לאיזה גיל אפשר/מותר לקחת טיפול הורמונלי. לפני כשנה הופסק לי הטיפול והוחזר כשחזרתי להרגיש רע ביותר. שמעתי על נשים מעל גיל שבעים שעדיין לוקחות טיפול. האם זה לא מסוכן? עד כמה זמן אפשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה ושאלת המשך - תגובה
ד``ר איתן פאר10/06/2015ואצלי נמצאות בטיפול נשים שכבר עברו 80 ונהנות מאד מהטיפול ההורמונלי המתמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת המשך - תגובה - תגובה
ד``ר איתן פאר17/06/2015מאשר מאד. גם לי יש אוכלוסית נשים כזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובסטין קרם ליובש בנרתיקד``ר איתן פאר09/06/2015
שלום,
קיבלתי אובסטין קרם ליובש בנרתיק בגלל גיל מעבר.
קיבלתי הנחיות לשים שבועיים ולאחר מכן פעמיים בשבוע.
עברו כבר 4 ימים, ויש לי גרד מציק.
האם להמשיך עם המשחה?
תודה, תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובסטין קרם - תגובה
ד``ר איתן פאר10/06/2015רצוי להתמיד . הגרד צריך לחלוף. במידה ולא יש לעבור לטבליות ואגיפם לנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיריעל07/06/2015
שלום רב,
אני בת 47. בחודשים האחרונים עברתי כריתת פוליפ, וזמן מה לאחר מכן, כריתת שחלה וחצוצרה (בשל ציסטה).
בחודשיים שלאחר הלפרסקופיה, המחזור היה תקין.
כשבועיים לאחר המחזור האחרון יש לי הפרשות, שנראות דמיות, מה שמסמן על התקרבותו של המחזור הבא...
האם מדובר בתופעה סבירה לגיל, או שעלי לפנות לרופא? אגב, אין לי התקן משום סוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונאלי -
יעל07/06/2015אלו תוצאות פרופיל הורמונאלי, נכון לדצמבר 2014
LH - Luteinizing Hormone -- 12.9 IU/l
FSH -- 22.3 IU/l
Estradiol (E2) --- 201.0 pmol/l
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונאלי - - תגובה
ד``ר איתן פאר08/06/2015הפרופיל ההורמונלי לא תורם מאומה מבחינה קלינית.
שיבושים כאלו ואחרים לקראת גיל 50 מהווים תופעה נורמטיבית לחלוטין ולא קשורים כלל לניתוח שעברת.
כל אין תסמינים של חסר פעילות הורמונלית אין צורך בכל טיפול בשלב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי.בטי05/06/2015
שלום רב,
אני בת 48 וחצי המחזור שלי ב-99% סדיר אבל לדוגמא את המחוזר האחרון קיבלתי בתאריך 28 למאי הוא נמשך בצורה רגילה לחלוטין בערך ארבעה ימים אבל עד היום יש לי עדיין מידי פעם כמה טיפות על התחתון וגם כאשר אני עושה פיפי הנייר לא נקי לגמרי ומידי פעם הוא כן נקי.
בעבר כתבת לי שזה קשור לגיל שלי אבל ברצוני לשאול באם זה אכן משהו סביר והאם זה יכול לגרום לנזק כלשהו, כמו כן ברצוני לציין שאני מרגישה בסדר גמור ואין לי שום תסמינים שקשורים לגיל להמעבר.
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי. - תגובה
ד``ר איתן פאר08/06/2015אין כל בעיה מיוחדת לפי התאור שלך. לא להתרגש. ואין מה למהר- גיל המעבר יגיע , כמו אצל כולן. את עדיין לא שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- njzurטל04/06/2015
שלום בת 47 שלושה חודשים לא קיבלתי מחזור
ולאחר שלושה חודשים קיבלתי מחזור חודש וחצי עם דימום קל מאוד.
מה עליי לעשות המחזור אינו מפסיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר njzur - תגובה
ד``ר איתן פאר08/06/2015לפנות לרופא שלך ולעבור בדיקת אולטראסאונד נרתיקית שתגלה את עובי רירית הרחם וזקיקים בשחלות ואז ניתן להתאים לך טיפול אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)